Tada

Moje příspěvky

4.11.2020 10:35

Pokud máte facebook zkuste se podívat na malostatek Blatiny a university of ox tam Matouš Horák tahá s volami třeba vám poradí.

2.11.2020 20:24

Ja myslel ze pro hybridky aby se mohly množit musi být materská linie.
Že z těch co prodává kavapo vzniknou slepice s vadou.

2.11.2020 20:20

My máme janoel 24 a 96 s 24 jsme naprosto spokojeni a v 96 trochu utíká teplo a má kvůli tomu horši lihnivost obě obrací samy.

17.9.2020 20:14

zoreta napsal(a):
Dobrý den,
jsem začínající chovatelka zatím jedné kozy a hledám inspiraci mezi zkušenějšími. Jaké máte pro kozy chlívky? Pochlubte se prosím fotkami. Je třeba v zimě kozu chránit před mrazy? Zavíráte na celou zimu nebo chodí ven? Co je lepší? Mně se přiznám to " celozimní " zavírání je proti srsti, ale tady u nás to tak provozují všichni a já jsem tady za podivína, když protestuji.

My máme letos kozy poprvé venku a přístřešek máme nezateplený dvě dojné jdou na zimu stejně domů do chléva zůstanou tam jen zakrslice s jalovicí
Ps :přístřešek má dvě okna vrata z boků a dveře. 4,5 × 2,5 m

12.9.2020 17:08

Dobry den.
U nás taky jednu máme

1.9.2020 19:55
24.8.2020 14:44

My jsme kačeny pustili na sousedúv rybník první půl rok se vracely každý večer pak byly asi čtyry dny v kuse na rybníku tak dostaly vězení a když jsem je pustil zas tak chvíli chodili jak měli ale pak se zase rozlundaly zkušely jsme je všelijak zahnat domů le nešlo to a čtrvrtý den přišla kačena z nakousnutým krkem. Tak byly doma než se zapojila a pak šup na rybník znovu byly tam tři dny a pak zmizení krev peří nikde.
Takže s tim nemám dobré zkušenosti.




P.S. Kačeny byli Indičtí Běžci.

26.6.2020 08:54

Varaxi napsal(a):
Protože kefír dělá úplně jiná breberka než jogurt, která nepotřebuje teplotu 40°C. Proto lze kefír udělat normálně na lince v pokojové teplotě, nepotřebujete k tomu jogurtovač.
Domácí kefír uděláte nejsnáz pomocí kefírových zrn; bez nich se moc dělat nedá - naočkování kefírem z obchodu moc nefunguje, protože kefíry z obchodu jsou monokultury či mají velmi málo kultur a jsou nekonkurence schopné; jinými slovy při očkování kefírem z obchodu Vám mléko obsadí i spousta dalších bakterií a kvasinek, takže výsledek nemusí být moc chutný ani zdravý. Kefírová zrna oproti tomu obsahují mnoho různých kultur, které se vzájemně podporují, a dokážou přebít cizí kultury mnohem snáze.
Když se mrknete sem (https://www.zkvaseno.cz/mlecny-kefir-prakticky), máte pěstování kefíru krásně vysvětleno.

Mám kefírovou kultůru. Ještě se chci zeptat jak dlouho musí stát na lince aby jsem měl dobrý kefír aby jsem ho nevipil moc brzy nebo moc pozdě někde jsem četl že na kozí kefír si musíme počkat déle.
Děkuji za odpověď

25.6.2020 15:28

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jestli někdo děláte kefír v jogurtovači mám jogurtovac bio bravo a guzzanti jogurt v nich dělám pravidelně ale kefír jsem ještě nedělal a v papírech které jsem k jogurtovači dostal nic není tam jsou jenom recepty na jogurt.

10.6.2020 18:03

mikromegas2 napsal(a):
Zdravím,
mám je od kamarádky , která má kozí farmu a 1 č. červinku a jednu českou straku. Jsme v severočeském kraji.Malina je dle krve uznaná v GZ. Bibinka ještě nemá odběry, počkám až ji bude rok. Letos budeme Malinu prvně připouštět a mám v plánu ji dojit. Tak doufám, že se nepromění z mazlíka v ďábla až porodí telátko.:-) Mám malé stádečko 5 holek, kterým šéfuje č.straka Róza , pak od ní dcery Dorotku a Bělinku,. Dorotka je teď prvně březí . Jen Róza teď nějak nechce zabřeznout . No uvidíme co s ní.Koupila jsem ji už dospělou a březí z ekofarmy, tudíž z volného chovu a po třech letech práce s ní se nedá zcela ochočit. Třeba dojení je vždy úplný horor. Ale porody má bez problému a telata pěkná. Problém by nastal, kdyby měl krmit a dojit někdo jiný z rodiny než já , všichni se jí bojí. S ostatními zatím nemám problém.

Tak co uz máte zapusteno

10.6.2020 07:58

dad napsal(a):
Můžete mi napsat kolik stojí Dextr ? Abych měl srovnání se sebou.
Díky

Měli jsme zamluvene 2,5 měsíční jalovice a řekl nám za jednu 30 tis.
Tak to se nám zdálo přehnané tak jsme si koupili červinku.

8.6.2020 12:10

Zdravím ve spolek
Tak máme taky červinku protože když nám pán řekl kolo k chce za dextra tak jsme se vrátili zpět k původní myšlence
Odvolaly jsme několik chovatelů
A uspěli jsme už u školního statku poděbrady
Tak jsme si dnes dovezli skoro roční jalovicí
Je hodně divoká hned nám rozbila plastový sloupek k elektrickému ohradník
Tak jsme ji radši zavřeli ke kozám tak uvidíme

26.5.2020 07:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne na lokalitě. Cenu mají tvořit náklady na vykrmenou kachnu.

No tak samozřejmě obilí stojí jinak u Prahy a jinak u Brna
Proto jsem tam napsal ze záleží na lokalitě

25.5.2020 17:26

Dobrý den
Holandské kozy nemám ale mám Kameruntské pasou se občas jim dávám seno mají také rádi slámu občas dostanou chleba nebo brambory s trochou ovsa nebo to co mi dojné kozy nesežerou

25.5.2020 11:25

Dobrý den
My jsme prodávali za 100kč kg
Záleží na lokalitě

25.5.2020 11:23

kamil162 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak "přinutit" křepelku kvokat nebo jaké plemeno je nejlepší na vysedávání vajíček. Napište i vlastní zkušenosti, děkuji

Dobrý den
Slyšel jsem že křepelky čínská dokáže seďet mně samotnému neseďela a když jsem se na to ptal zkušeňejších tak mi odpověďěli že sedí jen 2 z deseti

2.3.2020 07:44

Tak pokud se nemíním anglonubijky se prskají jenom na podzim

29.2.2020 06:30

Hodně měkčí a praská se jednou za tři týdny podle toho jaké je to plemeno např koza hnědá krátkosrstá se praská jenom na podzim ale koza kamerunske cel o rocne

31.1.2020 11:05

Dobrý den vysočiny žďár nad sázavou krůta 100 kč brojler 80 kč (nebo alespoň takhle to prodáváme my)

18.1.2020 18:44

Toto je v atlasu plemen hospodářských zvířat.