Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2021 15:20
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):
Páni, teď to čtu, tak ačkoliv mám zuby děsné, většina už ani není moje tak když mi trhal osmičku, ani jsem nepoznala, že mi chybí zub. Injekce mi zabírá asi na několik dní, protože mě všichni strašili, že to pak začne bolet a nic...vůbec nezačalo. Ale vytržena najedenkrát, žádné zahnuté kořeny a jiné libůstky tam nemám.

Venčení: u nás ráno -3st, pes spokojený, když jsem šli v +1st, že teplota dobrá, já zmrzlá jak ten ptáček v Mrazíkovi. Před pár dny mi říkal soused koňák, že naše zahrada je odzadu s těma barvama nádherná...no a jeden mrazík a většina listí už je na zemi

Vyfoťte ať se pokochame, klidně i s opadanym listím. ☺

24.10.2021 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Díky všem, já se snažím si prášek brát případně jen v noci... a teda obecně u prášků na bolest mám raději brát je na lačno, přijde mi, že zabírají dřív a líp.
Dneska už se to fakt zdá lepší. Uvidím jak v noci, kdyžtak si ještě něco zobnu, ale uklidňuje mě, že vnímám ten posun, takže to asi nijak řešit nebudu, ono to nějak přejde.

Jo, to venku se chraňte šálou, to mě právě nenapadlo (a zrovna byly ty fujavice). Já to leduju, tak jsem si říkala - dobrý, že je venku aspoň zima, to bude lepší.
No, ale tak jsem se v posledních pár dnech naučila nosit aspoň čepici. V té mi přišlo, že je to lepší.(divný, když to vlastně nechrání tu tvář, ale přišlo mi to tak :D) Na šálu mi přijde strašně teplo ještě a já fakt teplo úplně nedávám. Vždycky mě dovede děsně vytočit, když je mi vedro. Jsem za to na sebe vždycky naštvaná, jak se tím dovedu nechat vykolejit, ale holt to tak mám. Třeba když si řeknu - je chladno, půjdu spát v ponožkách, tak to se uprostřed noci pravidelně probudím, běsním a nejenže ty ponožky musí hned pryč, ale mám chuť na vraždu.

Čepici? Kolik je u vás stupňů? Kolem nuly nebo za ledového vichru, nasazuju kapuci. Čepici dokonce mám, ale nikdy jsem ji na hlavě nedokázala snést. Minulý týden v tom vichru mě nanapadlo nic jiného, jak si ráno umýt hlavu a vyrazit s Workou na obchůzku. Dělám to tak vždycky, hlava mi na luftě hned uschne No ne tak posledně V polovině cesty hlava mokrá, začalo mě pobolívat v zátylku...namrzlá hlava, ten pocit znám. Honem jsem si natáhnula kapuci, pomohlo, ale čekala jsem, že to určitě bl.ka odmarodím. A dobrý, ani rýma

24.10.2021 15:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Vyfoťte ať se pokochame, klidně i s opadanym listím. ☺

Večer mrknu od toho zadu, jestli to bude alespoň ještě trochu k focení a vezmu si na to mobil, co mi tu leží na stolku a nepoužívám ho Muž to fotí jen z okna ložnice a to toho moc vidět není, jak mi to koňák řekl, tak jsem se ohlédnula a to byla jiná paráda No obávám se, že je fakt po ní Mohlo to vydržet alespoň pár dní

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2021 16:41

taky čepici a rukavice natahuji až za velemrazů - a naboso venčím ráno na zahradě i teď, když tráva křupe pod nohama.

24.10.2021 17:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
taky čepici a rukavice natahuji až za velemrazů - a naboso venčím ráno na zahradě i teď, když tráva křupe pod nohama.

¨No to já právě taky. Tu čepici jsem si brala kvůli těm zubům, protože jak foukalo, přišlo mi, že v čepici je mi na ty zuby celkově líp. Těžko popsat jak líp je z čepice na zuby, ale prostě to tak fakt bylo.

24.10.2021 18:51

A co klidový režim? Myslím, že po takovém zákroku je dost na místě.
Necourat po venku, nevystavovat tvář a čelist střídání teplot, nenamáhat se, tj. nezvyšovat zbytečně prokrvení...prostě klid.
Video hezké, ale nevím, no, asi bych si procházky terénem odpustila, dokud nebude zhojeno.

24.10.2021 19:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

A co klidový režim? Myslím, že po takovém zákroku je dost na místě.
Necourat po venku, nevystavovat tvář a čelist střídání teplot, nenamáhat se, tj. nezvyšovat zbytečně prokrvení...prostě klid.
Video hezké, ale nevím, no, asi bych si procházky terénem odpustila, dokud nebude zhojeno.

Já vím, že cosi jako klidový režim existuje a že se doporučuje. Taky vím, že na to koukáte rozumně a tak. Chápu vás. Ale jednak mě to bolí nejvíc když ležím a prostě nejsem typ na klidový režim. To radši přežiju, že mě to bude bolet delší dobu, než se jenom tak válet a nedělat nic, protože pro mě je jen tak posedávat doma a být v klidu, když mi relativně nic není, absolutní peklo. Nedávalo mi smysl, že mě od toho bolí ostatní zuby, tak mě napadlo se zeptat, jestli je to normální, to je vše.
Samozřejmě, že jsem se zamyslela a vyřadila teď z programu běhání a podobně náročnější aktivity, ale mnohem hůř by mi prostě bylo, kdybych byla zavřená doma nebo vysedávala na zahradě.

24.10.2021 19:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Já vím, že cosi jako klidový režim existuje a že se doporučuje. Taky vím, že na to koukáte rozumně a tak. Chápu vás. Ale jednak mě to bolí nejvíc když ležím a prostě nejsem typ na klidový režim. To radši přežiju, že mě to bude bolet delší dobu, než se jenom tak válet a nedělat nic, protože pro mě je jen tak posedávat doma a být v klidu, když mi relativně nic není, absolutní peklo. Nedávalo mi smysl, že mě od toho bolí ostatní zuby, tak mě napadlo se zeptat, jestli je to normální, to je vše.
Samozřejmě, že jsem se zamyslela a vyřadila teď z programu běhání a podobně náročnější aktivity, ale mnohem hůř by mi prostě bylo, kdybych byla zavřená doma nebo vysedávala na zahradě.

Je to normální, že vás bolí i všechno ostatní. To přece bolí, i když 8ky teprve lezou, ještě si to pamatuju, taky mě bolela horní i dolní čelist, když mi lezla jedna horní

24.10.2021 19:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Je to normální, že vás bolí i všechno ostatní. To přece bolí, i když 8ky teprve lezou, ještě si to pamatuju, taky mě bolela horní i dolní čelist, když mi lezla jedna horní

A hlavně, už je to lepší, to jsem psala hned ráno. Takže není co řešit. Se to tady rozvleklo, se omlouvám

24.10.2021 19:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
A hlavně, už je to lepší, to jsem psala hned ráno. Takže není co řešit. Se to tady rozvleklo, se omlouvám

Jsme si pokecaly a hlavně, že lepší Už bude dobře

25.10.2021 14:01

Naše smečka se dočasně rozrostla o dalšího geronta, délkou čumáku se nám sice do party moc nehodí, ale jinak je, kupovidu, velmi kompatibilní
14 letá Kája

25.10.2021 14:02

Naše smečka se dočasně rozrostla o dalšího geronta, délkou čumáku se nám sice do party moc nehodí, ale jinak je, kupovidu, velmi kompatibilní
14 letá Kája

Co ztratila na čumáku, dohání očima. 😂

25.10.2021 14:14

Jj, umí dělat neskutečný psí voči

25.10.2021 15:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Přesně... Podle očí je to jasnej mops v převleku. Někde ukradl kožich... Vlastně kdoví, kolik jich v tom kostýmu je. Je to docela veliký!

25.10.2021 15:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Přesně... Podle očí je to jasnej mops v převleku. Někde ukradl kožich... Vlastně kdoví, kolik jich v tom kostýmu je. Je to docela veliký!

25.10.2021 15:59

14 letá Kája

Nemá něco se štítnou žlázou, když má ty oči tak vyvalené?

25.10.2021 18:55

Nemá něco se štítnou žlázou, když má ty oči tak vyvalené?

Valí je jen když se chystá mluvit 😃

25.10.2021 20:07

Protestuji. Kde je akad. mal.?!

25.10.2021 20:08

Valí je jen když se chystá mluvit 😃

Mluvící pes.
Já jsem ráda, že ti moji nemluví, jinak bych si asi vyslechla.

25.10.2021 21:45

Protestuji. Kde je akad. mal.?!

Dyť tam je, úplně uprostřed!

25.10.2021 22:12

14 letá Kája

..ten je krasnej...

26.10.2021 09:24
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

14 letá Kája

..... naše uličnice mopsle Kájáá, Káájááá, Káája přišla meziiii náááás!!

Ešče Vílík teda chybí, ten přijde taky? (když už parafrázuju tu Fčelku Máju, že jo )
Je úžasná, úžasná, na tý třetí fotce samostatný!! Lze li to již - můžete jí prosím předat hubičku? Vona si vo to úplně řiká. A jak jste k ní přišla?

26.10.2021 09:25
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

vám už se viditelně ulevilo, že jo?
Já to četla v tramvaji - to bylo dost nebezpečný, páč jsem vyprskla a odlítnul mi respičirátor o půl metru dopředu

26.10.2021 09:29

Zrzavci napsal(a):
..... naše uličnice mopsle Kájáá, Káájááá, Káája přišla meziiii náááás!!

Ešče Vílík teda chybí, ten přijde taky? (když už parafrázuju tu Fčelku Máju, že jo )
Je úžasná, úžasná, na tý třetí fotce samostatný!! Lze li to již - můžete jí prosím předat hubičku? Vona si vo to úplně řiká. A jak jste k ní přišla?

Kájinky páníčci jsou ustajovatelé mých herek a odjeli si na dovolenou. Náš domov psích důchodců s pečovatelskou službou byl shledán jako ideální místo pro umístění Káji po tuto dobu. Toto rozhodnutí se ukázalo býti velmi rozumné, neb bába Kája zapadla do gerontí smečky dokonale a zdá se velmi spokojená s chodem naší (mo)psí domácnosti.
Hubičku předám někdy příště, dnes Kájince rekreace končí

26.10.2021 09:33
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kájinky páníčci jsou ustajovatelé mých herek a odjeli si na dovolenou. Náš domov psích důchodců s pečovatelskou službou byl shledán jako ideální místo pro umístění Káji po tuto dobu. Toto rozhodnutí se ukázalo býti velmi rozumné, neb bába Kája zapadla do gerontí smečky dokonale a zdá se velmi spokojená s chodem naší (mo)psí domácnosti.
Hubičku předám někdy příště, dnes Kájince rekreace končí

Jééé a já vám chtěla hrozně nepokrytě závidět, protože já se nemůžu dočkat, až to u nás půjde a já si přivedu domů nějakýho staříka nerozbitnýho, aby přežil to Kunhůtu flekatou. A tak jsem myslela, že ji máte nafurt. Takže závidět nebudu, ale jsem moc ráda, že vlastně to nejni pes v nesnázích, ale geront rekreant! Ňáka dáma rentiérská, co si může dovolit dofču v "zahraničí" . Vypadá božsky

26.10.2021 09:58

Zrzavci napsal(a):
Jééé a já vám chtěla hrozně nepokrytě závidět, protože já se nemůžu dočkat, až to u nás půjde a já si přivedu domů nějakýho staříka nerozbitnýho, aby přežil to Kunhůtu flekatou. A tak jsem myslela, že ji máte nafurt. Takže závidět nebudu, ale jsem moc ráda, že vlastně to nejni pes v nesnázích, ale geront rekreant! Ňáka dáma rentiérská, co si může dovolit dofču v "zahraničí" . Vypadá božsky

Kdepak na furt. Já jsem asi odsouzená k tomu, pečovat jen o placatý gezichty. Tohle není nic pro mě. S manželem tajně toužíme po angličákovi, takže až přijde čas, jeden nás nepochybně bude adoptovat, to je jistý! A ti jsou taky určitě nerozbitní!
A Kájinka na to, kolik jí je, je opravdu neuvěřitelně vitální Když zrovna není na rekreaci, zvládá ještě stále celé dny kontrolovat statek.

26.10.2021 10:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrzavci napsal(a):
Já to četla v tramvaji - to bylo dost nebezpečný, páč jsem vyprskla a odlítnul mi respičirátor o půl metru dopředu

Joo, už dvě noci bez jediného prášku. Akorát teda vypadám, že mě někdo zmlátil. Mám modročernožlutou tlamu.

26.10.2021 10:05
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Kdepak na furt. Já jsem asi odsouzená k tomu, pečovat jen o placatý gezichty. Tohle není nic pro mě. S manželem tajně toužíme po angličákovi, takže až přijde čas, jeden nás nepochybně bude adoptovat, to je jistý! A ti jsou taky určitě nerozbitní!
A Kájinka na to, kolik jí je, je opravdu neuvěřitelně vitální Když zrovna není na rekreaci, zvládá ještě stále celé dny kontrolovat statek.

No proto je Kadlička tak vitální, že má na starosti celej statek, dyk kdo by to tam vohlídal celý, kdyby ne vona, že jo? Musí zkrátka fungovat, to je jasný.

No však vona to Centrální Distribuce zařídí, aby se k vám dostal ten patřičnej potřebnej, to voni to nahoře umí rozdělovat.

Jsem zvědavá, co připravěj pro mě - zatím to nejde, protože nechci pro staříka určitý nepohodlí a chaos. Chci hezký zázemí, kde bude mít svůj klid, když ho bude chtít. To teď zkrátka nejde a taky na to není uzpůsobený prostor zatím - počítám s tím, že stařík občas může mít nehodu a tak, a to by se teď hodně blbě řešilo, tak si ještě musím počkat a vyhlížet. Jen mě mrzí, že je habakůk těch, kterým je nějaký moje zatím vyhlížení k pr*u.

26.10.2021 10:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Joo, už dvě noci bez jediného prášku. Akorát teda vypadám, že mě někdo zmlátil. Mám modročernožlutou tlamu.

No ale aspoň vás nikdo nemůže nařknout, že jste rasistka - máte tam - s výjimkou bílé pleti, všechno.

26.10.2021 11:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zrzavci napsal(a):
No ale aspoň vás nikdo nemůže nařknout, že jste rasistka - máte tam - s výjimkou bílé pleti, všechno.

Jako, že i šmouly...to je taky vlastně rasa?

26.10.2021 15:49

Tak Kája již odfrčela domů. Zpráva od majitelky: "Tak nadšení ze shledání skoro nula."

27.10.2021 07:08

Tak jsme byli včera na lovu, snažila jsem se najít šípky na sušení. Nicméně vzpomněla jsem si dost pozde, většina keřů už úplně obrana ptactvem, tak letos asi nic nasbírala jsem sotva půl pytlíku na houna.
Nicméně užili jsme si krásnou procházku v podvečerním slunci v CHKO

27.10.2021 12:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To mi neříkejte, já ,,chodím na šípky" už třetí týden Já ho degen mám doma, jenže tam si ho obrala tchýně a já musím jít z druhé strany plotu, po sousedově zoraném poli. Mám zatarasenou branku, protože tudy asi lozila liška a vyjezdila tam díru - nechci, aby mi tamtudy zdrhaly kočky. Tak musím odělat zábranu, šlapat 100m oráčinou s hráběma, kterýma si sehnu šípek a košíkem. Takže to odkládám a odkládám až tam zřejmě jak říkáte, bude houbeles A šípky jsem teď takřka vyvařila, protože první nachcípaný muž, teď já Po 15letech mám rýmu a kašel...jak já říkám: stačí říct. To jsem tady vzpomněla, že nebývám vůbec nikdy nemocná Ale pravdou je, že jsem v +1st a ledovém vichru lezla ven s Workou s mokrou(umytou) hlavou Jak jsem stará, tak jsem blbá

27.10.2021 15:58

zrovna dneska jsme obdivovali keře úžasně obalené šípky - byli jsme kousek od Žitavy venčit psa i vnoučata... Krásně tam bylo. Tam by šlo jít na šípky s nůší, kolik jich bylo

27.10.2021 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

zrovna dneska jsme obdivovali keře úžasně obalené šípky - byli jsme kousek od Žitavy venčit psa i vnoučata... Krásně tam bylo. Tam by šlo jít na šípky s nůší, kolik jich bylo

U nás se postupně keře šípků úplně vytratily Jasně, lidi je vyrubali jako nebezpečný plevel, ale i tam, kde je území nikoho a nikdo to nereguluje...tam všude šípky nahradil hloh a svída. Stejně tak se tedy vytratil i bez. Takže jsem si nechala jeden velký šípek v zahradě, po tom, co vymrzla původní ušlechtilá růže. A několik dalších je i za pozemkem, ale ty jsou ještě malé. Takže o šípky je tady celkem ,,mela". A taky jsem načapala jednoho ze sousedů, jak šípky obírá způsobem, že ustříhne celý výhon a obírá si ho na zemi Je to pán v důchodu, ale i tak jsem měla chuť mu něco nepěkného říct.

28.10.2021 00:53

lesnížínka napsal(a):
U nás se postupně keře šípků úplně vytratily Jasně, lidi je vyrubali jako nebezpečný plevel, ale i tam, kde je území nikoho a nikdo to nereguluje...tam všude šípky nahradil hloh a svída. Stejně tak se tedy vytratil i bez. Takže jsem si nechala jeden velký šípek v zahradě, po tom, co vymrzla původní ušlechtilá růže. A několik dalších je i za pozemkem, ale ty jsou ještě malé. Takže o šípky je tady celkem ,,mela". A taky jsem načapala jednoho ze sousedů, jak šípky obírá způsobem, že ustříhne celý výhon a obírá si ho na zemi Je to pán v důchodu, ale i tak jsem měla chuť mu něco nepěkného říct.

Je pravda, že hlohu jsme potkali nepocitane. Jelikož nejsem zdatný botanik, vygooglila jsem, že je taky léčivý, skrze tlak krve apod. Sbíráte ho někdo, případně krmite sobe/psům? Šípky jsem chtěla vyloženě jako vylepšení krmné dávky vysušit a nadrtit, no mám jich aspoň pár.
Jinak u nás asi nesbiraji lidé, je to ptaci oblast, tak bych spíš řekla, že to ozobalo místní ptactvo. Nicméně když nemáme šípky, máme aspoň výhodu luznich lesů a hojneho výskytu medvediho česneku - už ať je jaro

28.10.2021 07:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Je pravda, že hlohu jsme potkali nepocitane. Jelikož nejsem zdatný botanik, vygooglila jsem, že je taky léčivý, skrze tlak krve apod. Sbíráte ho někdo, případně krmite sobe/psům? Šípky jsem chtěla vyloženě jako vylepšení krmné dávky vysušit a nadrtit, no mám jich aspoň pár.
Jinak u nás asi nesbiraji lidé, je to ptaci oblast, tak bych spíš řekla, že to ozobalo místní ptactvo. Nicméně když nemáme šípky, máme aspoň výhodu luznich lesů a hojneho výskytu medvediho česneku - už ať je jaro

Jéé, vy jste od lužních lesů? Česnek máme taky Ano vím, že hloh je velmi léčivý, ale pes by mi ho v jídle už nežral, žravý teda nebyl nikdy a teď, na stará kolena, už jí jen maso smíchané s nějakou kočičí kapsičkou. Takže hloh dostává jako homeopatikum, i když ho máme všude kolem neúrekom. Dokud jedl ještě jakž takž je pravdou, že mi ojedl hlohovou výzdobu v truhlíkách, tak mě napadlo, že ho třeba potřebuje

28.10.2021 11:30
28.10.2021 11:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Jdeme ven!!

A fakt musím?

To jsem teda nikdy nezažila Rodičů Alfík ke konci nemohl na zadní nožky, nosili jsme mu je v takovém sedáku, přesto ho nenapadlo, že by nešel

28.10.2021 11:42

Ony taky chodí rády, kromě Šťopky, ale zas jde s davem.

28.10.2021 11:45

Jdeme ven!!

A fakt musím?

Já se ani neptala...čuby vstaly ráno v osm, dala jsem si s nima na zahradě kafe, s tím, že se tak nějak rozkoukáme, nasnídáme a půjdeme na procházku.....no a nejdřív se upelešily v obýváku na gauči a pak už se tak nějak postupně vytratily......Gina určo do ložnice do postele a Jessina na chodbu, myslím, že tak kolem druhý-třetí odpoledne se objeví Jessina jakože "tak mám vyspinkáno a můžeme něco dělat"

28.10.2021 11:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pořád si myslím, že pokud si za pár let ještě pořídím psa, bude to ,,Woruška", ale jak to tak čtu...asi bych měla uvažovat o nějakém líném psu už s vzhledem k věku No asi bych s líným psem shnila

29.10.2021 08:32

lesnížínka napsal(a):
Pořád si myslím, že pokud si za pár let ještě pořídím psa, bude to ,,Woruška", ale jak to tak čtu...asi bych měla uvažovat o nějakém líném psu už s vzhledem k věku No asi bych s líným psem shnila

Vždyť jste v nejlepších letech. Já jsem starší, aspoň si myslím, a línějšího psa bych teda nechtěla.

29.10.2021 10:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Vždyť jste v nejlepších letech. Já jsem starší, aspoň si myslím, a línějšího psa bych teda nechtěla.

No, přesně....já v jiný diskuzi tady zvažuju vipeta

29.10.2021 10:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Za pár let mi bude zase o něco víc a když si promítnu, co jsem se psy denně absolvovala, když byli mladí nejsem si jistá, jestli to ještě dám. Hodně sil mi ubírá zahrada, když jsem ji před 15lety budovala...jó, to bylo elánu to jsem mohla skály lámat. Hodně mě zdravotně srazil Berry. Od té doby to pořád není ono a tuším, že už nikdy nebude. Vy jste úžasně silná, popravdě...nechápu a máte můj hluboký obdiv

29.10.2021 10:43
Terven

XXX.XXX.110.191

K tématu venčení - u nás poslední dny ráno a dopoledne mlhy, odpoledne nádherně.

29.10.2021 11:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás jen krásně, pořád..no jak pro koho, teplota nad 15st. už je pro Worku horko a chrčí. Dneska ale začalo fučet a má tři dny Slibovaný déšť se nás nejspíš netýká

29.10.2021 14:30

Dnešní procházka, ale bez psů.
Mám hrozně ráda cesty, proto je fotím.

29.10.2021 15:01

Vy jste určitě byla u nás na návštěvě. Přesně po takové (1.foto ) cestě jsme dnes šly, i šípky jsem natrhala - jen foťák jsem neměla :-))

29.10.2021 15:12

29.10.2021 15:23

Venčili jsme ve Štěpánce. Bylo tam krásně.

29.10.2021 16:13

Vy jste určitě byla u nás na návštěvě. Přesně po takové (1.foto ) cestě jsme dnes šly, i šípky jsem natrhala - jen foťák jsem neměla :-))

Bylo to kousek od Nových Syrovic. Jen škoda, že už tak fouká, ale zase co bych na podzim chtěli, i tak je krásně. Zítra půjdu na druhou stranu. 🙂

29.10.2021 16:14

lesnížínka napsal(a):
Za pár let mi bude zase o něco víc a když si promítnu, co jsem se psy denně absolvovala, když byli mladí nejsem si jistá, jestli to ještě dám. Hodně sil mi ubírá zahrada, když jsem ji před 15lety budovala...jó, to bylo elánu to jsem mohla skály lámat. Hodně mě zdravotně srazil Berry. Od té doby to pořád není ono a tuším, že už nikdy nebude. Vy jste úžasně silná, popravdě...nechápu a máte můj hluboký obdiv

Děkuju.

29.10.2021 16:19
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Zrzavci napsal(a):

Já si snad pořídím sešit, kam si budu ty Vaše slovíčka zapisovat!

"repsičirátor" = naprosto super, zahrnuji hned do svého slovníku!

29.10.2021 16:20
fikovnice

XXX.XXX.139.21

To jsou naprosto super fotky!!!
A aleje a cesty mám také moc ráda!

29.10.2021 16:20
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Myslím, že "Sarah" nebyla u Vás...

29.10.2021 16:22
fikovnice

XXX.XXX.139.21

lesnížínka napsal(a):

Souhlasím a potvrzuji!

29.10.2021 20:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Já si snad pořídím sešit, kam si budu ty Vaše slovíčka zapisovat!

"repsičirátor" = naprosto super, zahrnuji hned do svého slovníku!

To si nezapamatuješ

30.10.2021 12:36

Tak dnes krásná Graselova stezka. Nikde nikdo, potkala jsem jen 2 lidi.
Při pohledu na ten rybník mě napadlo, že je škoda, že nemám psa, užil by si to.

30.10.2021 14:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak dnes krásná Graselova stezka. Nikde nikdo, potkala jsem jen 2 lidi.
Při pohledu na ten rybník mě napadlo, že je škoda, že nemám psa, užil by si to.

U vás nefučí?

30.10.2021 14:10

lesnížínka napsal(a):
U vás nefučí?

Fučí, hrozně moc. :-(

30.10.2021 15:01
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Fučí, hrozně moc. :-(

V Polabí taky, chtěla jsem odpol na kolo ale nedá se. Navíc na cyklostezce velké staré stromy kde padají větvě

30.10.2021 17:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

GAELLE napsal(a):
V Polabí taky, chtěla jsem odpol na kolo ale nedá se. Navíc na cyklostezce velké staré stromy kde padají větvě

Mamka jela na kole na hřbitov. V polovině cesty ji sfouklo, tak už se bála, seskočila a šla raděj vedle kola

Jak jsme tu řešily ty šípky...tak jsem se rozhoupala a šla na ně, kdyby náhodou opravdu v pondělí pršelo. Neovědomila jsem si, že už dvakrát hodně mrzlo...a sbírala, teda patlala si na ruce ,,marmeládu" Netuším, jestli to ještě takhle půjde usušit, nikdy jsem to nezkoušela, bude to pokus.

30.10.2021 17:30
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Zdravíme, bez psů i koček, zato na krátké dovolené....hádejte s kým...se "Sarah"!

30.10.2021 17:35
Dája6

XXX.XXX.2.217

fikovnice napsal(a):
Zdravíme, bez psů i koček, zato na krátké dovolené....hádejte s kým...se "Sarah"!

Jeeee to je hezké 😁😜👍

30.10.2021 17:36

fikovnice napsal(a):

Výborně děvčata 😄 super nápad 👍a jedno na ifaunu 🍺

30.10.2021 18:07
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Výborně děvčata 😄 super nápad 👍a jedno na ifaunu 🍺

Děkujeme a připíjíme na oplátku na vás!

30.10.2021 18:09

fikovnice napsal(a):

Tak si to užijte !

30.10.2021 18:14
domi.t

XXX.XXX.113.44

Záhorie zdraví celé Česko!

U nás dnes 18 stupňov, oskar☀️,vetríček🌬️,všetko bolo...viac takýchto dní 🙏🏻

2.fotka: Nefret nahadzuje výstavný postoj na počkanie,len nemám srdce jej povedať,že na výstavách ju chcu posudzovať so psami a nie medzi fenkami😄

30.10.2021 18:22

domi.t napsal(a):

2.fotka: Nefret nahadzuje výstavný postoj na počkanie,len nemám srdce jej povedať,že na výstavách ju chcu posudzovať so psami a nie medzi fenkami😄

Teda Domi, závidím to teploučko.

30.10.2021 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):

Ha, ha vtipné A to jste baby museli tajit až do teď?!? Tak si to užijte

30.10.2021 18:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Teda Domi, závidím to teploučko.

U nás 17st, byla jsem venku jen v mikině. Jen ten vichr

30.10.2021 18:47
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):

30.10.2021 18:57
fikovnice

XXX.XXX.20.198

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha vtipné A to jste baby museli tajit až do teď?!? Tak si to užijte

Tak vtipné...nevím, třeba i jo...ale spíš normální.
Chtěly jsme si obě udělat dobře na těle i na duši, no, to je vše...

30.10.2021 19:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
Tak vtipné...nevím, třeba i jo...ale spíš normální.
Chtěly jsme si obě udělat dobře na těle i na duši, no, to je vše...

Ježíš, já čekala, že napíšeš, kde jste, u tebe na chalupě? Asi ne, tam by mohli i Sarah pejsové..

30.10.2021 19:02

lesnížínka napsal(a):
Ježíš, já čekala, že napíšeš, kde jste, u tebe na chalupě? Asi ne, tam by mohli i Sarah pejsové..

Já jsem to přece psala, vejš. 😉

30.10.2021 19:05
fikovnice

XXX.XXX.20.198

lesnížínka napsal(a):

Nové Syrovice, "Sarah" to skutečně uváděla. Jižní cíp Vysočiny. Já jsem zde za několik let cca potřicáté...

30.10.2021 19:06
fikovnice

XXX.XXX.20.198

lesnížínka napsal(a):

A jinak jsou tu právě i lidi s pejsany...ale "Sarah" jich má více a velké - to by bylo asi přece jen složitější.

30.10.2021 19:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

fikovnice napsal(a):
A jinak jsou tu právě i lidi s pejsany...ale "Sarah" jich má více a velké - to by bylo asi přece jen složitější.

Jo holky, ty Syrovice? Tak to jsem netušila kde je a hlavně...to psala Sarah včeráááá Dneska psala ,,Graselova stezka" a to je pro mě totéž co Syrovice...taky netuším Takže to je nějaká ,,velká" dovča

30.10.2021 19:37

fikovnice napsal(a):
Nové Syrovice, "Sarah" to skutečně uváděla. Jižní cíp Vysočiny. Já jsem zde za několik let cca potřicáté...

..krásně si to děvčata užijte

30.10.2021 20:38

tento týden měl psík hodně akční - neb jsme tu měli celý týden vnoučata na podzimních prázdninách. Fotky jsou od mrazivého rána na Rašovce, středečního Německa i včerejší Luže. Spousta věcí chybí - třeba "noční" výprava lesem na vyhlídku na město (nutit malé Pražáky chodit lesem po tmě bez baterky je sranda... Night obětavě vytvářel dojem divočáka... ) či dlabání dýní či líté boje v pinčesu - kde vyhrával hlavně vítr...

30.10.2021 20:47
Terven

XXX.XXX.110.191

tento týden měl psík hodně akční - neb jsme tu měli celý týden vnoučata na podzimních prázdninách. Fotky jsou od mrazivého rána na Rašovce, středečního Německa i včerejší Luže. Spousta věcí chybí - třeba "noční" výprava lesem na vyhlídku na město (nutit malé Pražáky chodit lesem po tmě bez baterky je sranda... Night obětavě vytvářel dojem divočáka... ) či dlabání dýní či líté boje v pinčesu - kde vyhrával hlavně vítr...

Nádhera naprostá...já taky miluju cesty, jako Sarah, a ta na vaší druhé fotce je podobná jedné u nás.
Moje foto je trochu z jiného úhlu, ale hrozně mi ji připomíná.

30.10.2021 20:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak já to mám opačně: cesty nijak ráda nemám...na můj vkus je jich privela a málokdy se po nich dá slušně jít. Pěšiny byly dobré, super teď jsou ze všech cesty, protože by tam neprojela čtyřkolka, jeep, traktor...

30.10.2021 21:58

Já byla dnes na Marsu. Psice zůstala dole, cesta a davy - nic pro ni. Na 3. fotce pohled domů, kraj pod poklicí smogu. A neskutečně tam foukalo.

30.10.2021 22:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já byla dnes na Marsu. Psice zůstala dole, cesta a davy - nic pro ni. Na 3. fotce pohled domů, kraj pod poklicí smogu. A neskutečně tam foukalo.

Aha, jak tak koukám, tak fakt Při prvním pohledu jsem si panáčka nevšimnula, jen to kamení a hned mi cinklo...no snad bez psa tohle

30.10.2021 22:29

lesnížínka napsal(a):
Aha, jak tak koukám, tak fakt Při prvním pohledu jsem si panáčka nevšimnula, jen to kamení a hned mi cinklo...no snad bez psa tohle

Já bez psové. Ale mazal tam neskuteně krásný a šikovný york. Na svou mladou paničku musel každou chvíli na kameni čekat - a to šlapala, až se z ní kouřilo. Perfektní psisko, dělal čest svému plemeni.

31.10.2021 06:23

Já bez psové. Ale mazal tam neskuteně krásný a šikovný york. Na svou mladou paničku musel každou chvíli na kameni čekat - a to šlapala, až se z ní kouřilo. Perfektní psisko, dělal čest svému plemeni.

..jsou to skvělí psi, když se vychovaji..
.mluvím z vlastní zkušenosti...
..

31.10.2021 06:39

za Marťánkem se občas chodíme kouknout... dá se jít i docela normální cestou, i když stoupák je to stejně děsný - a nějaký ten šutr naše "horské dogy" nezastaví Ona ta Orionky fotka trošku klame, normální bezkamenný povrch je blízko - hele

31.10.2021 06:45
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

za Marťánkem se občas chodíme kouknout... dá se jít i docela normální cestou, i když stoupák je to stejně děsný - a nějaký ten šutr naše "horské dogy" nezastaví Ona ta Orionky fotka trošku klame, normální bezkamenný povrch je blízko - hele

31.10.2021 07:32

Tak jo, ještě jedna. Ale autem tam jede jenom šílenec. A chodec se má proplétat?

31.10.2021 07:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak jo, ještě jedna. Ale autem tam jede jenom šílenec. A chodec se má proplétat?

Ono je to těžké. Brala bych, že tam třeba nemocný či starý rodič rád chodil a ještě by se tam chtěl podívat, to samé postižený člověk atd....tudíž hi tam rodina vyveze. Jenže lidí je moc, i s tímto přáním třeba. Já bych se hanbou propadla, jet tam autem, ale je pravda, že třeba i na nás dojde, kdy by jsme tam ještě chtěly a už nebudem moct. Ale kdybych tam šlapala pěšky a uhýbala jednomu autu za druhým, tak bych byla pěkně nasr...

31.10.2021 10:06
fikovnice

XXX.XXX.20.198

lesnížínka napsal(a):
Jo holky, ty Syrovice? Tak to jsem netušila kde je a hlavně...to psala Sarah včeráááá Dneska psala ,,Graselova stezka" a to je pro mě totéž co Syrovice...taky netuším Takže to je nějaká ,,velká" dovča

Jj, 4denní, ale už končíme...a depka jak blázen!

31.10.2021 10:08
fikovnice

XXX.XXX.20.198

..krásně si to děvčata užijte

Evi, děkujeme!
Myslím, že jsme si to užily. Měly jsme si mj. pořád co vyprávět, a to je moc fajn.
Bohužel, jak píšu výše, ještě půjdeme na bazén...a pak konec. No jo, všechno jednou končí...

31.10.2021 10:11

fikovnice napsal(a):
Evi, děkujeme!
Myslím, že jsme si to užily. Měly jsme si mj. pořád co vyprávět, a to je moc fajn.
Bohužel, jak píšu výše, ještě půjdeme na bazén...a pak konec. No jo, všechno jednou končí...

.když ono všechno hezké vždy tak strašně rychle uteče, ale tak zase spolu určitě něco podniknete, tak je na co se těšit...

31.10.2021 10:23
fikovnice

XXX.XXX.20.198

.když ono všechno hezké vždy tak strašně rychle uteče, ale tak zase spolu určitě něco podniknete, tak je na co se těšit...

Taky jsme už dříve obecně mluvili, že bychom někdy mohli udělat sraz iFAUŇÁků...to by mohlo být fajn. I s psisky...

31.10.2021 10:50

fikovnice napsal(a):

Taky jsme už dříve obecně mluvili, že bychom někdy mohli udělat sraz iFAUŇÁků...to by mohlo být fajn. I s psisky...

....ja jsem pro všemi packami...

31.10.2021 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

My už se nikam nedohrabem Ale Janinu jsem zvala k nám

31.10.2021 11:48

dneska jsme byli na krátké, rovinaté, pohodové, krásnopodzimní procházce. U Chrastenského vodopádu je hezky a nepotkali jsme tam dneska dopoledne ani nohu. Jen pár kusů srnčí zvěře. Ani labuťák dneska nebránil rybník pod Děvínem... často hrozí, když chodíme kolem. Psisko si užívalo, že nás má po týdnu "společenských aktivit" zase jen pro sebe a průzkumničil a začmuchával se podstatně víc, než když jdeme s dítky

31.10.2021 12:29
fikovnice

XXX.XXX.20.198

lesnížínka napsal(a):
My už se nikam nedohrabem Ale Janinu jsem zvala k nám

Já vím, děkuju za to a věřím, že to spáchám!

31.10.2021 16:38
domi.t

XXX.XXX.113.44

31.10.2021 17:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/v-liberci-spadla-kabina-lanovky-na-jested-na-miste-jsou-zraneni-40376495#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=fk4oyENm3UC-202110311537&dop_id=40376495&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Bez komentáře - ale foukalo tu hodně !

Nějak mi neleze do hlavy. Všude jsou výstrahy před větrem a jedou lanovky?? To by mě teda nenapadlo...

31.10.2021 19:44

U nás ranní prochajda vypadla takto......"nechce se nám z postele"

31.10.2021 19:57

Jo a tady ještě jedna forka, kterých mám mraky...tzv. prdelková...ráno šly holky zkontrolovat vrabečky v křoví

A teda alespoň na zahradě Jessinka i Ginuš....oproti tomu, co sem dávají ostatní to samozřejmě není tak umělecké

31.10.2021 20:01

lesnížínka napsal(a):
Nějak mi neleze do hlavy. Všude jsou výstrahy před větrem a jedou lanovky?? To by mě teda nenapadlo...

Údajně dneska v Liberci tak nefoukalo. A taky od zítřka měla mít lanovka odstávku.

31.10.2021 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Na pyrenejcích mě vždycky rozesměje, že se tváří jako imrvere týraný pes...kámen by se ustrnul, jak to má u vás ta Ginuška těžké

31.10.2021 21:18

lesnížínka napsal(a):
Na pyrenejcích mě vždycky rozesměje, že se tváří jako imrvere týraný pes...kámen by se ustrnul, jak to má u vás ta Ginuška těžké

Hele, tak to je ale minimálně u Giny svatá pravda...ta se tváří vesele jenom když lumpačí a nebo, když se chystáme na prochajdu. Jinak se tváří nonstop, jak boží umučení a nej týraná je večer, když jí krmim z ruky večeři......no chudák holka, nemá to jednoduchý, to se dostala do rodiny "jako výřně?? ty po mě chceš, abych jedla??"

31.10.2021 22:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele, tak to je ale minimálně u Giny svatá pravda...ta se tváří vesele jenom když lumpačí a nebo, když se chystáme na prochajdu. Jinak se tváří nonstop, jak boží umučení a nej týraná je večer, když jí krmim z ruky večeři......no chudák holka, nemá to jednoduchý, to se dostala do rodiny "jako výřně?? ty po mě chceš, abych jedla??"

No tak s jídlem...to máme bohaté a naprosto stejné zkušenosti. Worka schovaný v boudě, aby nemusel jíst. Jak jsem vyšla ze dveří, už jsem jen viděla mizející Workův zadek kolem garáže, protože věděl, že jdu s jídlem Oba schovaní v boudě, kam utekli, když v misce uviděli kuřecí srdíčka Teď...teď je to nádhera, mám psa, co to nakonec sní(většinou ) Už jí tedy jen maso smíchané s konzervou, nebo kočičí kapsičkou. Nechce tam nic jiné, žádné pokusy se zeleninou atp. Položím misku a volám ho na jídlo. Nic. Dojdu pro něj, musím ho pomucinkat, opusinkat, trochu ukecávat, lákat stylem: Mišenko papuškááá, misejdu sem přinesla, je tam masečko a kočičkové...Nic. Sednu si a čekám. Za chvíli se šourá, jako by šel na popravu. Bojí se zvednout hlavu a kouknout, na misku hodí opatrný pohled, něco jako,,probůh je tam!" ,,První šunčina Miši"(balím mu do ní tablety 3-4ks) První kousek asi třikrát vyplivne. Po vyhrožování, jestli to chce do krku a bude mu líp, to teda sní. Druhou až čtvrtou vylivne jen občas Na to dostane 4cm kousek suchého rohlíku na schroupání. Ten sní rád. A teď ukecávání na misku. Broučku, podívej misejda s papinou, dobručková, s kočičkovým, to máš rád! Přijde k misce, čichne: to teda nebudu a otočí se, že jde pryč. Mišutečko, vem si tu papču, vždyť takovou máš rád, vždycky to papáš...Vrátí se k ní, lízne a odchází. Mišulko nechoď nikam, jdeme papat puppy, já ti jdu ještě do garážky pro vodičku, jo" Tak se zarazí zvědavý, co teda bude. Doleju vodu,,dosypu ti ještě granulky, kdyby jsi měl pak hlad". Nasypu mu trochu granulí do druhé misky. ,,A ještě teda doplním misku kočinám" Začnu nabírat a koukám, chroupe granule. Schválně se motám a nenápadně zdržuju, jak to bude pokračovat. Za chvilku nechá granule a přejde k misce s jídlem. Začne jíst a misku zblajzne celou, jen to dost trvá a miska je to spíš jak pro jezevčíka U každého buď malinkého krůčku k úspěchu, asi tisíc pochval a ujišťování, že je ten nejšikovnější papinkovej pejsek a bude mít hezkej pupíček napapanej

1.11.2021 05:37
domi.t

XXX.XXX.113.44

Jo a tady ještě jedna forka, kterých mám mraky...tzv. prdelková...ráno šly holky zkontrolovat vrabečky v křoví

A teda alespoň na zahradě Jessinka i Ginuš....oproti tomu, co sem dávají ostatní to samozřejmě není tak umělecké

Ja som definitívne úplne zamilovaná do Jessinky😍 Tá rastie do krásy! A teda rastie raketovou rýchlosťou!

A Gina je nádherný polárny medvídek,krásne sa dopĺňajú👏🏻

1.11.2021 07:44

lesnížínka napsal(a):
No tak s jídlem...to máme bohaté a naprosto stejné zkušenosti. Worka schovaný v boudě, aby nemusel jíst. Jak jsem vyšla ze dveří, už jsem jen viděla mizející Workův zadek kolem garáže, protože věděl, že jdu s jídlem Oba schovaní v boudě, kam utekli, když v misce uviděli kuřecí srdíčka Teď...teď je to nádhera, mám psa, co to nakonec sní(většinou ) Už jí tedy jen maso smíchané s konzervou, nebo kočičí kapsičkou. Nechce tam nic jiné, žádné pokusy se zeleninou atp. Položím misku a volám ho na jídlo. Nic. Dojdu pro něj, musím ho pomucinkat, opusinkat, trochu ukecávat, lákat stylem: Mišenko papuškááá, misejdu sem přinesla, je tam masečko a kočičkové...Nic. Sednu si a čekám. Za chvíli se šourá, jako by šel na popravu. Bojí se zvednout hlavu a kouknout, na misku hodí opatrný pohled, něco jako,,probůh je tam!" ,,První šunčina Miši"(balím mu do ní tablety 3-4ks) První kousek asi třikrát vyplivne. Po vyhrožování, jestli to chce do krku a bude mu líp, to teda sní. Druhou až čtvrtou vylivne jen občas Na to dostane 4cm kousek suchého rohlíku na schroupání. Ten sní rád. A teď ukecávání na misku. Broučku, podívej misejda s papinou, dobručková, s kočičkovým, to máš rád! Přijde k misce, čichne: to teda nebudu a otočí se, že jde pryč. Mišutečko, vem si tu papču, vždyť takovou máš rád, vždycky to papáš...Vrátí se k ní, lízne a odchází. Mišulko nechoď nikam, jdeme papat puppy, já ti jdu ještě do garážky pro vodičku, jo" Tak se zarazí zvědavý, co teda bude. Doleju vodu,,dosypu ti ještě granulky, kdyby jsi měl pak hlad". Nasypu mu trochu granulí do druhé misky. ,,A ještě teda doplním misku kočinám" Začnu nabírat a koukám, chroupe granule. Schválně se motám a nenápadně zdržuju, jak to bude pokračovat. Za chvilku nechá granule a přejde k misce s jídlem. Začne jíst a misku zblajzne celou, jen to dost trvá a miska je to spíš jak pro jezevčíka U každého buď malinkého krůčku k úspěchu, asi tisíc pochval a ujišťování, že je ten nejšikovnější papinkovej pejsek a bude mít hezkej pupíček napapanej

Nechápu, jak jste toho mohla docílit !
K prášku : Zkuste místo šunky tavený sýr - jestli tedy taveňák pozře. Nebo pribiňák.

1.11.2021 08:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nechápu, jak jste toho mohla docílit !
K prášku : Zkuste místo šunky tavený sýr - jestli tedy taveňák pozře. Nebo pribiňák.

No tak, že máte doma neustále posr.nou kostřičku, která před jídlem zdrhá. Takže vymýšlíte všechny možné způsoby, jak do něj to jídlo dostat. Ano, hladovkou jsem začala jako první, ale to bylo vyloženě něco, o co mu šlo Sýry rád nemá, pribiňák ano, ale tak, že mu musím dát vylízat kelímek. Pokud bych mu ho začala dávat na prstě s práškem...bylo by po oblibě pribiňáku

1.11.2021 09:01

Tedy úplně to nesouvisí s venčením, ani s počasím ( u nás stále kupodivu, a přes předpovědi, krásně)
Psice se sama od sebe naučila nový cvik. Vyhazuje mi do výše ruku, jakmile ji položím na myš :-))
Nevíte, co mi tím naznačuje ?

1.11.2021 09:09

Tedy úplně to nesouvisí s venčením, ani s počasím ( u nás stále kupodivu, a přes předpovědi, krásně)
Psice se sama od sebe naučila nový cvik. Vyhazuje mi do výše ruku, jakmile ji položím na myš :-))
Nevíte, co mi tím naznačuje ?

To mně dělají všichni.

1.11.2021 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To mně dělají všichni.

To snad dělají všichni psi To bude už asi další vývojové stádium psů Jsou dobří, už se zvládli přizpůsobit

1.11.2021 11:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Cože dělá? Já si to asi neumím představit.

1.11.2021 11:06

Využíváme posledních pěkných dní v řadě, než se nám to večer pokazí. Vyrazili jsme na místní kopeček za městem, taková pohodová ranní procházka, v lese nikdo, úžasný relax
Už se nemůžu dočkat, až se zase odstehujeme na vesnici a nebudu muset za příjemnými procházkami navolno dojizdet

1.11.2021 11:06
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Podle mě si chce taky zahrát a zaserfovat po netu.
Beztak má v plánu si založit profil na ifauně a psát nám nějaká moudra. :)

1.11.2021 11:12

Využíváme posledních pěkných dní v řadě, než se nám to večer pokazí. Vyrazili jsme na místní kopeček za městem, taková pohodová ranní procházka, v lese nikdo, úžasný relax
Už se nemůžu dočkat, až se zase odstehujeme na vesnici a nebudu muset za příjemnými procházkami navolno dojizdet

Můra je boží.

1.11.2021 12:54

Atheira napsal(a):
Cože dělá? Já si to asi neumím představit.

No, nabere mi hlavou předloktí pravé ruky, která leží na myši. Myš leží dál, ale moje ruka ve vzduchu ji samo nemůže ovládat......A tak dokola, než se zvednu a jdeme ven.

1.11.2021 13:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

No, nabere mi hlavou předloktí pravé ruky, která leží na myši. Myš leží dál, ale moje ruka ve vzduchu ji samo nemůže ovládat......A tak dokola, než se zvednu a jdeme ven.

Jo taak, mně zas šťouchá čumákem pod triko do zad, ale to už musí být. Většinou si lehne na deku, čumí z okna a je spokojená.

1.11.2021 13:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ale včera bylo hezky, to měla radost a energie plno!

1.11.2021 14:36

Atheira napsal(a):
Ale včera bylo hezky, to měla radost a energie plno!

Vypadá jako fenek

1.11.2021 15:06
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Vypadá jako fenek

Fenek, co se převlíknul za fenku

Můra s hnědejma vočima ovšem nemá chybu Atheira měla pravdu, je to šíleně ftipný

1.11.2021 16:03

Zrzavci napsal(a):
Fenek, co se převlíknul za fenku

Můra s hnědejma vočima ovšem nemá chybu Atheira měla pravdu, je to šíleně ftipný

Mě štve že to neumím vidět
Ať se snažím jak se snažím mě tu bezocickovou verzi nebere mozek. Musím to zkusit za podnapileho stavu

1.11.2021 16:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ať se snažím jak se snažím mě tu bezocickovou verzi nebere mozek. Musím to zkusit za podnapileho stavu

Já se to naučila v takovém tom předpubertálním věku, kdy vám přijde vtipný vlastně kdeco, takže se to asi dost podobná podnapilému stavu. A od té doby to tam je. Popravdě u takhle tmavých vidím nejdřív tu verzi bez očí.

1.11.2021 17:34
domi.t

XXX.XXX.113.44

Jeseň bez takejto fotky by ani nebola jeseň 😉

1.11.2021 19:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Jeseň bez takejto fotky by ani nebola jeseň 😉

Vidíš a nenapadlo mě vyfotit Worku se sousedkou, která si u nás trhala platanové listí, na výrobu růžiček

2.11.2021 12:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Cstmr máte SZ

2.11.2021 13:53
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

On se hlavně tváří, že by mu čék dal bůra. Už musí mít určitě plnou pokladničku

2.11.2021 14:06

Zrzavci napsal(a):
On se hlavně tváří, že by mu čék dal bůra. Už musí mít určitě plnou pokladničku

On byl taková sladká čůza ale od malička člověk by mu vyklopil celou peněženku, přitom je to satan v psim kožichu. Někdy podezrivam jeho mámu, že se scukla s borderkou

Na té fotce, kde mu byly čtyři měsíce poprvé pokousal kolegu z práce, protože na něj chtěl sáhnout a prcek to vyhodnotil jako ohrožení svého kožíšku

2.11.2021 14:23
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

On byl taková sladká čůza ale od malička člověk by mu vyklopil celou peněženku, přitom je to satan v psim kožichu. Někdy podezrivam jeho mámu, že se scukla s borderkou

Na té fotce, kde mu byly čtyři měsíce poprvé pokousal kolegu z práce, protože na něj chtěl sáhnout a prcek to vyhodnotil jako ohrožení svého kožíšku

No to je ale panečku pan Žiletka, takhle on bojuje od maličkata :-) Nicméně na tý prostřední fotce bych mu klidně asi vyklopila i celej účet

2.11.2021 15:00

Já bych své úspory odevzdala tomu v 6 týdnech. Naprosto odevzdaný a andělovský pohled.

2.11.2021 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ta šestitýdenní s těma velkýma tlapinama...ta je úžasná Miluju velké baculaté tlapky

2.11.2021 21:59

Zrzavci napsal(a):
No to je ale panečku pan Žiletka, takhle on bojuje od maličkata :-) Nicméně na tý prostřední fotce bych mu klidně asi vyklopila i celej účet

On je, takový můj trhací pejsek, správný rezervovaný tibet.
Na cizí už se takhle netvari, ale na svoji smečku je to pořád stejný oddaný, láskyplny pes
A taky pěkný poš.uk
Poprvé jsem ho měla v ruce když měl 4 týdny a hned si mě koupil na příštích snad aspoň 15 let

3.11.2021 07:06
fikovnice

XXX.XXX.135.203

Kde je můra? A co je s ní?

3.11.2021 10:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ja mám krásny zážitok z rána

V práci vo výťahu sa so mnou viezla pani,čo mala toho najkrajšieho čierneho labradora,akého som kedy videla! Bol obrovský! Ale nie mlandravá kopa, ako je bohužial väčšina labradorov...mal ukážkovú hlavu, nasvalený, dlhé labky, naozaj kus nádherného psa! Je vo výcviku za vodiaceho psa,preto si ho pani bráva každý deň so sebou do kancelárie(pracujeme na jednom ministerstve). Samozrejme sa na mňa ako správny labroš vrhol, celú ma vybozkával, oslintal a očividne mu bolo lúto,že musel vystupovať.

Odfotiť som ho nestihla,ale snáď nabudúce. Taká drobnosť a ako dokáže spraviť deň,však? Ale to my psíčkari berieme ináč

3.11.2021 13:46
markostuko

XXX.XXX.166.225

Tady jedno foto, že včerejška. Dneska už pesan klepal kosu, ještě, že jdeme vybrat obleček.

3.11.2021 18:11

mě "kluci" vyzvedli dneska před školou (měla jsem v autě botasky a bundu) - a hned jsme jeli směr hory. Viničná cesta je snad jediná rovina v celých Jizerkách a dokonce i sluníčko svítilo a bučiny byly parádní. Všude listí nad kotníky, v příkopech i na půl dogy...

3.11.2021 19:19

mě "kluci" vyzvedli dneska před školou (měla jsem v autě botasky a bundu) - a hned jsme jeli směr hory. Viničná cesta je snad jediná rovina v celých Jizerkách a dokonce i sluníčko svítilo a bučiny byly parádní. Všude listí nad kotníky, v příkopech i na půl dogy...

Tak to se máte, že máte sluníčko. Tady už je mlha a sychravo.

3.11.2021 19:28

U nás dnes bylo taky nádherně, sice pofukoval studený vítr ale kluci byli ve svém živlu, a já vlastně taky

A musím dnes pana krále pochválit, vybehly nám před nosem srnky a nemusela jsem ani říkat, že má zůstat, jen koukl a dal se věnoval cichani vyrostl z něj naprosto spolehlivý pes.

5.11.2021 18:08
Katka12345

XXX.XXX.32.40

U nás dnes po 14 dnech marodění proběhla snaha o návrat do aktivního režimu. Nevyšlo to, prý mám přestat otravovat.

5.11.2021 18:33
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Katka12345 napsal(a):
U nás dnes po 14 dnech marodění proběhla snaha o návrat do aktivního režimu. Nevyšlo to, prý mám přestat otravovat.

Katko, vy máte zmenšeninu mého psa?!?

5.11.2021 18:54
Katka12345

XXX.XXX.32.40

lesnížínka napsal(a):
Katko, vy máte zmenšeninu mého psa?!?

Můj je největší drama herečka planety, pes, který ví všechno nejlépe a své názory dává svému podřadnému okolí najevo. Takže pokud máte takový exemplář také doma, tak by si rozuměli.
A vzhledově jsou samozřejmě až na plandavé uši víceméně bratranci 😁

5.11.2021 19:19

Katka12345 napsal(a):

Já zrovna dneska byla na hůrkach, tak jsem na vás myslela, jestli se ne potkáme. Ale byla jsem v 8 ráno, to předpokládám normální lidé jsou v práci 😄

5.11.2021 19:23

U nás je vždycky dopoledne, kdy jsem v práci, nádherně. Jakmile přijedu z práce, zatáhne se a začne pršet. Tak jsme dnes nikam nešli a byli jen na zahradě. Tento týden se mně pes už 2x vyválel v koňským hov..., takže dvojí koupání mně už stačilo. Jedna z fen hárá, druhá se chystá, tak zlobí, uličník.

5.11.2021 19:28
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Já zrovna dneska byla na hůrkach, tak jsem na vás myslela, jestli se ne potkáme. Ale byla jsem v 8 ráno, to předpokládám normální lidé jsou v práci 😄

Jé, to je hezké, že jste si na nás vzpomněli. My vyrážíme do kopců zase až od pondělí.
A paradoxně, nás je pravděpodobnější potkat ráno. Chodím do práce na dvanáct, takže dopoledne trávím se psem většinou venku. Po práci jsem shnilá, to spolu pijeme kávu pod pergolou a kocháme se ze zahrady 😁
A tedy máte se psy krásnou fotku. Náš se dívá do foťáku (když jsem na fotce taky) jen když přijede na návštěvu sestra a fotí nás ona.

5.11.2021 19:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás je vždycky dopoledne, kdy jsem v práci, nádherně. Jakmile přijedu z práce, zatáhne se a začne pršet. Tak jsme dnes nikam nešli a byli jen na zahradě. Tento týden se mně pes už 2x vyválel v koňským hov..., takže dvojí koupání mně už stačilo. Jedna z fen hárá, druhá se chystá, tak zlobí, uličník.

Jsem si říkala: no a co, kobližky celkem ,,voní", zlaté kobližky, proti lidkým srajd..., mršinách a pod. v čem se s oblibou válel náš Alfík Pak mi došlo, že jste psala, že je máte domácí...no v obýváku ani koblížek nic moc

5.11.2021 19:30
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Katka12345 napsal(a):
Můj je největší drama herečka planety, pes, který ví všechno nejlépe a své názory dává svému podřadnému okolí najevo. Takže pokud máte takový exemplář také doma, tak by si rozuměli.
A vzhledově jsou samozřejmě až na plandavé uši víceméně bratranci 😁

Krom té herečky(je to odjakživa salámista) to sedí 100% No špicoidi

5.11.2021 19:40
Gerhild

XXX.XXX.149.105

Před nějakým časem jsem četla, že se uvažuje o výrobě parfémů pro psy podle jejich oblíbených vůní. Musím říct, že se mi při představě vonné směsi oblíbených parfémů našeho choďáka - shnilá ryba, lidský exkrement a močůvka - drobet navalilo.
Ve shnilých rybích vnitřnostech se minulý měsíc vyválel královák, když se manžel byl podívat se psy u rybníka. Chtěla jsem zabít rybáře, manžela i psa. Ryba měla štěstí, že už to měla za sebou.

5.11.2021 19:43
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Sarah: já díky nové práci stíhám krásně i dopolední i odpolední časy. Takže když náhodou nevyjde počasí ráno, tak odpoledne bývá potom většinou lépe.

A koblížky jsou největší záliba i toho našeho. Ale na ty už jsme zvyklí. Horší bylo, když jednou při pauze při dlouhé cestě autem v nepozornosti sežral koblih lidský někde v poli, odmítal se napít a pak nám to půlku cesty funěl mezi hlavy v autě 👌
Žíňko: já na začátku taky myslela, že budeme mít salámistu, ale nic 😁
On je normálně urážlivý a je schopný se s námi nebavit, když se vše netočí kolem něho.

5.11.2021 19:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Gerhild napsal(a):
Před nějakým časem jsem četla, že se uvažuje o výrobě parfémů pro psy podle jejich oblíbených vůní. Musím říct, že se mi při představě vonné směsi oblíbených parfémů našeho choďáka - shnilá ryba, lidský exkrement a močůvka - drobet navalilo.
Ve shnilých rybích vnitřnostech se minulý měsíc vyválel královák, když se manžel byl podívat se psy u rybníka. Chtěla jsem zabít rybáře, manžela i psa. Ryba měla štěstí, že už to měla za sebou.

5.11.2021 20:07

lesnížínka napsal(a):
Jsem si říkala: no a co, kobližky celkem ,,voní", zlaté kobližky, proti lidkým srajd..., mršinách a pod. v čem se s oblibou válel náš Alfík Pak mi došlo, že jste psala, že je máte domácí...no v obýváku ani koblížek nic moc

Jenže ony nejsou čerstvé, to by mně až tak nevadilo. Tohleto je echt uleželé a rozmočené, jak do toho prší. V úterý jsem ho jen vysprchovala ve sprchovém koutu, měl to jen na krku a stačilo jen mýdlo. Včera to měl všude, musel do vany, dvakrát jsem ho šamponovala a stejně jsem ten smrad pořád cítila. Ono na těch dlouhých chlupech je asi jedno, jaké je to ho@no, drží to a dostat to dolů dá fakt práci. Já fakt nechápu, co těm psům na tom voní. Přitom jinak je čistotnej, před spaním se čistí, jak kdyby měl jít do divadla.

5.11.2021 21:10
Terven

XXX.XXX.110.191

Gerhild napsal(a):

Já bych pinčový top parfém asi i přežila

5.11.2021 21:40

To znám, to znám, to dobře znám !

Závidím všem to sluníčko, u nás dva dny prší, dost vytrvale, chvílemi leje. Venčíme se na gauči.

6.11.2021 08:05
Gerhild

XXX.XXX.149.105

To znám, to znám, to dobře znám !

Závidím všem to sluníčko, u nás dva dny prší, dost vytrvale, chvílemi leje. Venčíme se na gauči.

U nás dva dny drobně, leč vytrvale. Venčíme se v pláštěnce, tedy pudl a já. Rozhodla jsem se vybírat pokutu 1,- Kč za každý dotaz kolemjdoucích, proč chudáček druhý pejsek nemá nic na sebe. Myslím, že do konce listopadu by to na tu novou fasádu mohlo dát :)
Dnes po ránu skoro jasno, 5 stupňů. Královák se rozpomněl na svou plemennou historii a přemlouval mě, abych mu dovolila donést mi z rybníka pro změnu ne rybu, ale kachnu. Vylítla na nás labuť a potupně jsme prchli, aby neulovila ona nás.

6.11.2021 08:48
domi.t

XXX.XXX.156.243

Luci,ty máš súkromnu medvediu ochranku👏🏻Chalani nemajú chybu! 😍😍

6.11.2021 08:51
domi.t

XXX.XXX.156.243

Už si prídem trápne,že to stále píšem,ale u nás stabilne slnečno a teplo! Znovu nádherná jeseň 🍂 💛

6.11.2021 09:28

domi.t napsal(a):
Už si prídem trápne,že to stále píšem,ale u nás stabilne slnečno a teplo! Znovu nádherná jeseň 🍂 💛

A tak u nás je taky tak krásně! Chtěla jsem ke koním, ale - vyhodil se mi opar, škrábe mě v krku a jsem unavená, tak se budu o víkendu flákat doma.

6.11.2021 10:05
domi.t

XXX.XXX.156.243

A tak u nás je taky tak krásně! Chtěla jsem ke koním, ale - vyhodil se mi opar, škrábe mě v krku a jsem unavená, tak se budu o víkendu flákat doma.

Tak nech ste čím skôr fit 💪🏻🍀

6.11.2021 12:29

domi.t napsal(a):
Tak nech ste čím skôr fit 💪🏻🍀

Děkuji.

6.11.2021 19:18
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás dneska zalito sluncem, jen vyjít ven ve tři, to už je v téhle roční době pozdě

6.11.2021 19:25

Dnes bylo u nás překrásně 🌞 venčili jsme se téměř celé odpoledne, Olivka běhal i za míčkem, čmuchal myšky u pole a skákal jak hopík a teď je takhle tuhoš 😉 snad ho ještě vytáhnu na čůrandu? 🙈

6.11.2021 19:29

Terven napsal(a):
U nás dneska zalito sluncem, jen vyjít ven ve tři, to už je v téhle roční době pozdě

Dloouhé stíny už....to jsou panečku nožky 😃 krásné podzimní fotky...

6.11.2021 22:40

nedělní lesní cesty kolem Hamru na Jezeře, středeční Viničná v Jizerkách a dnešní okruh kolem Šébru v Lužických horách. Krásně bylo všude a Night si to užíval...

7.11.2021 08:00

nedělní lesní cesty kolem Hamru na Jezeře, středeční Viničná v Jizerkách a dnešní okruh kolem Šébru v Lužických horách. Krásně bylo všude a Night si to užíval...

Podává se káva - i s prostíráním. To nemá chybu! Až budu mít psa, udělám si k vám výlet.

7.11.2021 11:37

Ráno jsme vyrazili na podzimní procházku ,mysleli jsme,že ani nikoho nepotkáme,ale pejskařů tam bylo vícero,ale žádný velikostně k našemu poníkovi aby si mohl pohrát.Tihle hrozili zašlápnutím.

7.11.2021 12:31

Podává se káva - i s prostíráním. To nemá chybu! Až budu mít psa, udělám si k vám výlet.

prostíráme si v lese poměrně často, vždyť kultura stolování musí být - taková kávička s bábovkou kdysi blízko Ztraceného Pánaboha... to byl Night ještě mladík s černočernou hubou... Druhá část včerejší kávy se moc vyfotit nedala - termoska udrželo teplo a ani hrníčky vidět nejsou...

7.11.2021 13:54

Tak u nás teď svítí sluníčko, takže ještě počkám, až holky ukončí polední klid a půjdeme si sednout na zahradu.
Na prochajdě jsme byly ráno, sychravo, mrholilo, zima, nevlídno...ale zase na druhou stranu jsme si mohli dovolit vyrazit na naší oblíbenou trasu, kde už jsme dlouho nebyly, protože když je hezky, tak je to tam samý cyklista a jak se brzo stmívá, tak už to není ani na to naše večerní courání.

Dneska paráda, cyklista ani jeden

7.11.2021 17:17

My dnes opět jen kolem našeho kostela. Trochu sluníčka bylo, když jsem šla se psem, holky už měly vítr a poprchavalo. Ale užili si to všichni a tentokrát zůstali všichni čistí.

8.11.2021 10:42
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My jsme konečně zpátky na značkách.
Výhled na hrad Hukvaldy.

8.11.2021 10:52

Katka12345 napsal(a):
My jsme konečně zpátky na značkách.
Výhled na hrad Hukvaldy.

U nás je všude krásně.......

8.11.2021 11:58

Já byla v sobotu na výšlapu na Štolpich a Ořešník a přísahám, že jsem za každou zatáčkou očekávala, jak se na nás vyřítí Night

8.11.2021 12:38

Já byla v sobotu na výšlapu na Štolpich a Ořešník a přísahám, že jsem za každou zatáčkou očekávala, jak se na nás vyřítí Night

Dík, že jste si vzpomněli - bučiny nad Štolpichy máme moc rádi
ale na Štolpichu už jsme letos byli... takže se snažíme vyrazit tam, kde už jsme nějaký ten čas nebyli. Navíc začínám pomaličku trasy zkracovat a terén trošku narovnávat. Přeci jen je to skoroveterán (chybí mu ani ne tři měsíce) a najednou ho věk začíná dohánět... Pomalu, ale změna je vidět. Holt nevýhoda mamutů - krátkověkost...
Ale stále mi dělá radost - zatím to jde

9.11.2021 10:17

já si venčení užila - dneska potřebuju dodělat řadu drobných administrativních restů (blíží se konec roku a tím se uzavírají projekty, statistiky...) a tak jsem nešla do školy. Tudíž jsme se ráno pořádně provětrali ve stráních kolem Maliníku. Sice místo slibovaného sluníčka byla mlha hustá tak, že by se dala krájet... ale krásně bylo i tak. Hned se líp dělá, když je psisko spokojené, vyběhané a my máme mozky řádně okysličené

10.11.2021 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

já si venčení užila - dneska potřebuju dodělat řadu drobných administrativních restů (blíží se konec roku a tím se uzavírají projekty, statistiky...) a tak jsem nešla do školy. Tudíž jsme se ráno pořádně provětrali ve stráních kolem Maliníku. Sice místo slibovaného sluníčka byla mlha hustá tak, že by se dala krájet... ale krásně bylo i tak. Hned se líp dělá, když je psisko spokojené, vyběhané a my máme mozky řádně okysličené

U nás dneska sice sluníčko(jak jinak, že) ale zase vichr jak blázen, měli jsme co dělat, proti tomu vůbec ujít

10.11.2021 11:38

lesnížínka napsal(a):
U nás dneska sice sluníčko(jak jinak, že) ale zase vichr jak blázen, měli jsme co dělat, proti tomu vůbec ujít

U nás taky šílený, přitom včera celý den úplný bezvětří, takže jakkoliv se mi ven nechtělo, tak jsem ještě ráda šla. Ale byla dost brzy tma, protože bylo zataženo, takže jsem se vracela víceméně jen po paměti. Asi už by bylo na místě vytáhnout čelovku.

12.11.2021 08:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak se přiznejte, do kterého tábora patříte? Už se taky ladíte na Vánoce nebo nadáváte u každého vánočního stromečku v nákupáku?

Já, jako už každoročně, v listopadu pomalu směřuju k Vánocům... A mám to tak strašně ráda. V pondělí vyrážím nakupovat dárky (většinu už mám, spíš se tak pokoukat a nakoupit drobnosti a na kafe ) a jak do města nejezdím denně, tak doufám, že už bude řádně vánoční, abych se už úplně naladila na tu správnou vlnu.

Posíláme s Larůnyjí taky ještě nějaké podzimní fotky a strašně bych už chtěla fotit ve sněhu.
Teď jak to vidím pohromadě, říkám si, že potřebuje naučit nějakou speciální pózu, aby to nebylo pořád stejný.

12.11.2021 08:57

Její zasněné pohledy v dálavy jsou už skoro pověstné

12.11.2021 09:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Její zasněné pohledy v dálavy jsou už skoro pověstné

Ona má naučený, že správná modelka se přece vždycky nekouká do objektivu.

12.11.2021 09:45

No jistěéééé, takový ty instáčový fotky, jak se zasněně hledí v dál, jakože fotografovaný objekt vůůůbec netuší, že je fotografován

12.11.2021 10:18
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nadávám u každého vánočního stromku. Naštěstí jsem dávání dárků v rodině před lety zrušila, dětem od bráchy - dostane peníze, t si jim něco koupí, kupujem jen rodičům, protože moje mamka je sama, neměla by pod tím stromkem nic, takže i muže rodičům. Ale čeká mě úklid baráku, i když až tak to nehrotím, naklizeno, vyhnání pavouků z rohů za celý rok tak nějak k mým vánocům patří

12.11.2021 10:24

Atheira napsal(a):
Tak se přiznejte, do kterého tábora patříte? Už se taky ladíte na Vánoce nebo nadáváte u každého vánočního stromečku v nákupáku?

Já, jako už každoročně, v listopadu pomalu směřuju k Vánocům... A mám to tak strašně ráda. V pondělí vyrážím nakupovat dárky (většinu už mám, spíš se tak pokoukat a nakoupit drobnosti a na kafe ) a jak do města nejezdím denně, tak doufám, že už bude řádně vánoční, abych se už úplně naladila na tu správnou vlnu.

Posíláme s Larůnyjí taky ještě nějaké podzimní fotky a strašně bych už chtěla fotit ve sněhu.
Teď jak to vidím pohromadě, říkám si, že potřebuje naučit nějakou speciální pózu, aby to nebylo pořád stejný.

fakt krásná modelína Laruška 😘

12.11.2021 11:01

Já letos z pochopitelných důvodů Vánoce moc neřeším. Ale těším se, protože přijedou všechny děti.

12.11.2021 11:21

Já letos z pochopitelných důvodů Vánoce moc neřeším. Ale těším se, protože přijedou všechny děti.

To je moc dobře Sarah, že budete o Vánocích obklopena svými dětmi a jejich rodinami...ať je Vám všem co nejlíp 🌷🌲
Můj tchán chce tyhle jiné nové Vánoce trávit sám...zkoušeli jsme ho přemluvit, aby byl s námi v houfu, když už tchýňka není, ale bohužel nechce....snad příště si dá říct....

12.11.2021 12:59

Atheira napsal(a):

Super modelka :)
Letos se se mnou něco děje. Těším se na vánoce, stromky v obdhoďácích mě neuráží, dokonce jsem začala uvažovat o tom, že bych příští nebo popříští rok začala slavit i svoje narozeniny. Tak nevím, jestli v tý vakcíně proti covidu přece jen něco mimozemšťanskýho nebylo.

Jak už nemám psa, nějak mě tentokrát neobvykle překvapilo rychlý stmívání po změně času. Asi je to tím, že se psem bych změnu času vnímala daleko víc, kdežto takhle jsem si toho "všimla" až při neobvyklý tmě v pět odpoledne....

12.11.2021 15:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás začíná venčící peklo neb sousedka JRT, která kastrovaná není, začíná hárat. Začali jim dělat ploty, dva dny tam byly vyvrtané díry na sloupky, včera potmě Worka do jedné spadnul zadníma...až po ,,pás". Předníma asi hrabal, pak už jen řval, než to hluchá panička zachytila a hlavně jí bylo divné, že se vzadu za domem nerozsvítilo. Letěla jsem tam, vytáhnula ho, srovnala mu zadní a dobré, šel. Při večeři jsem viděla že kulhá a vytáčí přední. Ráno taky, po chvíli se ale rozchodil. Jenže to hárání. Na Zorku nereagoval, jen na přechcánky, nic dramatického. No ne tak doma Od té doby, co jsme se vrátili, běhal kolem baráku, po zahradě kola. Na 11h jel muž přezouvat auto a volal mi zezadu pozemku, že je tam Worka, jazyk až na zemi, sotva popadá dech a cupitá a cupitá, ať ho zavřu někde v pracovně, nebo co s ním...To jsem sice udělala, snažila jsem se ho zklidnit, ať si lehne, no to vůbec. Ačkoliv už půl roku do baráku nechodí, protože to neustojí na podlahách, najednou mu nevadily, tak rotoval pracovna, kuchyně, jídelna kolem stolu a zpět. Dýchání...jak když má pes amok z bouřky nebo ohňostroje. Volala jsem vetce co s ním, že ho asi trefí šlak, nějak to musíme zastavit. Prý jedině ho narvat diazepamem. Tak jsem pro něj letěla do lékárny, my nic takového nemáme. Prý tři, že na psy to nepůsobí No..dala jsem mu jeden a čekala jsem. Cca za 10minut se klidnil, přestal tak pobíhat, pak si i lehnul a za hodinu usnul...konečně. Teď spí a doufám, že dlouho bude. Vůbec nevím, co dál s ním, protože ho nemůžu držet týden na práškách. Můžu sousedku poprosit, aby j zavřela v době, kdy jdeme, ale to asi nepomůže...on ji k tomu vlastně nepotřebuje a počůrané je to všude kolem

12.11.2021 15:05

dárky máme skoro všechny, stromeček míváme maličký živý květináčový - vydrží vždy několik let, než je přesazen do zahrady. Chodíval domů jen na jeden den, teď už zůstává na terase před oknem - neb i vnoučata už chápou, že bez teplotního šoku je mu líp. Světýlka v truhlíku na balkóně budou, vánoční hvězdy taky zasvítí kolemjdoucím na cestu... A budou hrát staré koledy z desky, a budeme hrát třeba kanastu a bude nám fajn...

12.11.2021 15:15

och
xerxová
ty vánočky, to mi nedělej........

12.11.2021 15:58

och
xerxová
ty vánočky, to mi nedělej........

jsme jako rodina vánočkožraví. Cukroví peču malinké - a peču ho málo - zato vánočky velké a ve velkém

12.11.2021 16:01

prosím o adopci.......

12.11.2021 16:57

dárky máme skoro všechny, stromeček míváme maličký živý květináčový - vydrží vždy několik let, než je přesazen do zahrady. Chodíval domů jen na jeden den, teď už zůstává na terase před oknem - neb i vnoučata už chápou, že bez teplotního šoku je mu líp. Světýlka v truhlíku na balkóně budou, vánoční hvězdy taky zasvítí kolemjdoucím na cestu... A budou hrát staré koledy z desky, a budeme hrát třeba kanastu a bude nám fajn...

Teda ty jsou nádherný. 👍

Já jsem měla Vánoce vždycky moc ráda, hlavně kvůli té atmosféře, kterou si člověk doma udělá. I na Vánoce v dětství mám krásné vzpomínky, hlavně díky babičkám. Doufám, že stihnu taky aspoň něco málo napect.

12.11.2021 17:59
domi.t

XXX.XXX.156.243

My sa na Vianoce tiež tešíme a veľmi! Ja som mala extrémne náročný rok,pracovné,ale hlavne v súkromnom živote...a nadchádzajúce sviatky vnímam ako možnosť zastaviť sa a poďakovať,že je to už za mnou.

Nefret to je srdečne jedno,tá má Vianoce každý deň 😃Ale zasa ju nafotim s nejakou vianočnou čelenkou,nech je na čo spomínať 😎

Všetkým prajeme krásny novembrovy víkend🍂🐾🐾

12.11.2021 18:38

lesnížínka napsal(a):
U nás začíná venčící peklo neb sousedka JRT, která kastrovaná není, začíná hárat. Začali jim dělat ploty, dva dny tam byly vyvrtané díry na sloupky, včera potmě Worka do jedné spadnul zadníma...až po ,,pás". Předníma asi hrabal, pak už jen řval, než to hluchá panička zachytila a hlavně jí bylo divné, že se vzadu za domem nerozsvítilo. Letěla jsem tam, vytáhnula ho, srovnala mu zadní a dobré, šel. Při večeři jsem viděla že kulhá a vytáčí přední. Ráno taky, po chvíli se ale rozchodil. Jenže to hárání. Na Zorku nereagoval, jen na přechcánky, nic dramatického. No ne tak doma Od té doby, co jsme se vrátili, běhal kolem baráku, po zahradě kola. Na 11h jel muž přezouvat auto a volal mi zezadu pozemku, že je tam Worka, jazyk až na zemi, sotva popadá dech a cupitá a cupitá, ať ho zavřu někde v pracovně, nebo co s ním...To jsem sice udělala, snažila jsem se ho zklidnit, ať si lehne, no to vůbec. Ačkoliv už půl roku do baráku nechodí, protože to neustojí na podlahách, najednou mu nevadily, tak rotoval pracovna, kuchyně, jídelna kolem stolu a zpět. Dýchání...jak když má pes amok z bouřky nebo ohňostroje. Volala jsem vetce co s ním, že ho asi trefí šlak, nějak to musíme zastavit. Prý jedině ho narvat diazepamem. Tak jsem pro něj letěla do lékárny, my nic takového nemáme. Prý tři, že na psy to nepůsobí No..dala jsem mu jeden a čekala jsem. Cca za 10minut se klidnil, přestal tak pobíhat, pak si i lehnul a za hodinu usnul...konečně. Teď spí a doufám, že dlouho bude. Vůbec nevím, co dál s ním, protože ho nemůžu držet týden na práškách. Můžu sousedku poprosit, aby j zavřela v době, kdy jdeme, ale to asi nepomůže...on ji k tomu vlastně nepotřebuje a počůrané je to všude kolem

Chudák Woruška, takovýhle vzruchy na stará kolínka....snad to ustojíte🌷....nemůžete ho naložit do auta a venčit jinde, aspoň někdy? Chápu, že by to nešlo furt, ale v těch lepších dnech....

12.11.2021 18:54
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Vánoce nesnáším a zimu taky. Takže já už se těším na jaro a teplo. Už aby byl Slunovrat a dny se začaly prodlužovat.

12.11.2021 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Chudák Woruška, takovýhle vzruchy na stará kolínka....snad to ustojíte🌷....nemůžete ho naložit do auta a venčit jinde, aspoň někdy? Chápu, že by to nešlo furt, ale v těch lepších dnech....

Autem jsme jeli naposled před dvěma roky skoro. Worka autem nechtěl moc nikdy, bývalo mu blbě, ale věděl, že se jede na výlet, nesmělo to být moc daleko, ale zvládl to. No teď už by asi ani po rampě nenastoupil, neotočí se na malém prostoru, prostě by to pro něj bylo trochu mučení už, spíš... Děkujem

12.11.2021 20:15

GAELLE napsal(a):
Vánoce nesnáším a zimu taky. Takže já už se těším na jaro a teplo. Už aby byl Slunovrat a dny se začaly prodlužovat.

Čím jsem starší, tím mám taky radši teplo a delší dny. Ale proč si tu zimu nezpříjemnit a Vánoce jsou dobrý důvod. 🌲🥂🍧🥮

12.11.2021 22:35
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Čím jsem starší, tím mám taky radši teplo a delší dny. Ale proč si tu zimu nezpříjemnit a Vánoce jsou dobrý důvod. 🌲🥂🍧🥮

Když člověk nemá děti ani žádnou rodinu tak nemá ani vánoce.

12.11.2021 22:39
Terven

XXX.XXX.110.191

Vánoce miluju, miluju tu atmosféru...miluju advent a každej rok lituju, že nemám víc času si tu pohodu užít. Zdaleka to nejsou svátky pouze pro děti.

13.11.2021 07:49

GAELLE napsal(a):

Dovolím si nesouhlasit.

13.11.2021 08:19

Dovolím si nesouhlasit.

Já bych to tak ale taky měla, kdybych byla sama. Oblibě Vánoc mě naučil manžel. Trvalo to, loni jsem poprvé po 5 letech souhlasila se stromečkem.

13.11.2021 08:37

Já bych to tak ale taky měla, kdybych byla sama. Oblibě Vánoc mě naučil manžel. Trvalo to, loni jsem poprvé po 5 letech souhlasila se stromečkem.

A tak každý to máme jinak. Já zvládnu vánoce i sama, pro mě je to takový čas "usebrání se".

13.11.2021 08:46

GAELLE napsal(a):

Já vím, že to musí být těžké. Nemít děti a psy, tak nevím, neznala bych ani spoustu lidí. Ale vy, Pavli, máte aspoň zdejší osazenstvo, nejste úplně sama.

13.11.2021 09:08
Terven

XXX.XXX.110.191

K tématu venčení...
fotila venčící teta

13.11.2021 12:28

@lesnížínka
Chudák Woriček, úplně holka vím, jaké to je. Pamatuju si to poslední léto s Jackem, šílený vedra a do toho něco kolem háralo, myslela jsem, že to neudejchá. Fakt jsem se o něj bála. Taky proto jsem se pak rozhodla pro tu chemickou kastraci. A to nedělal žádný pochody, tak jak popisuješ ty, on byl spíš ležící kňouralína, s jídlem na štýru a dejchal, jak sentinel. Si neumím představit, že by toho ještě tolik nachodil, to by asi byla konečná.
Naštěstí po té chemické kastraci byl klid a ani jsem nevěděla, jestli někde něco hárá.
Vím, že Worka měl taky a že jsi pak psala, že to už nechceš.

No holka, moc na vás myslím a fakticky úpěnlivě držím palce, ať to hárání, co nejdřív skončí.
Už jsem na vás myslela i s tím, že už jde zase zima a vím, jak jsi to řešila v loni a upřímně jsem myslela, že třeba to hárání, když už tak dobře nemůže na nožičky, nebude takový problém.

13.11.2021 12:43

A k těm vánocům....za normálních okolností se těším a vánoce jsou moje nej svátky.
Letos vůbec nevím, jak to dám logisticky.... s těma mýma psíma praštěnýma treperendama to letos na klidný svátky nevypadá. Spíš asi bude doma hodně veselo .
Ale zase na druhou stranu Jessina na hračky už není, ale jakákoliv krabice nebo letáky, cokoliv papírového, co doma vyštrachá a dá se to roztrhat, tak to je top zábava, takže co se toho týče, to by si mohla užít, akorát už to vidim, jak zbytek večera budu sbírat po obýváku rozcupovaný krabice a roztrhaný vánoční papír, ale když člověk vidí, jakou z toho má radost

13.11.2021 13:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

A k těm vánocům....za normálních okolností se těším a vánoce jsou moje nej svátky.
Letos vůbec nevím, jak to dám logisticky.... s těma mýma psíma praštěnýma treperendama to letos na klidný svátky nevypadá. Spíš asi bude doma hodně veselo .
Ale zase na druhou stranu Jessina na hračky už není, ale jakákoliv krabice nebo letáky, cokoliv papírového, co doma vyštrachá a dá se to roztrhat, tak to je top zábava, takže co se toho týče, to by si mohla užít, akorát už to vidim, jak zbytek večera budu sbírat po obýváku rozcupovaný krabice a roztrhaný vánoční papír, ale když člověk vidí, jakou z toho má radost

Na klidný Vánoce se nevzpomíná zdaleka tak intenzivně a tak dlouho jako na ty, kdy se něco vymkne kontrole. Budete mít veselo, tak to má být.

13.11.2021 14:03
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

@lesnížínka
Chudák Woriček, úplně holka vím, jaké to je. Pamatuju si to poslední léto s Jackem, šílený vedra a do toho něco kolem háralo, myslela jsem, že to neudejchá. Fakt jsem se o něj bála. Taky proto jsem se pak rozhodla pro tu chemickou kastraci. A to nedělal žádný pochody, tak jak popisuješ ty, on byl spíš ležící kňouralína, s jídlem na štýru a dejchal, jak sentinel. Si neumím představit, že by toho ještě tolik nachodil, to by asi byla konečná.
Naštěstí po té chemické kastraci byl klid a ani jsem nevěděla, jestli někde něco hárá.
Vím, že Worka měl taky a že jsi pak psala, že to už nechceš.

No holka, moc na vás myslím a fakticky úpěnlivě držím palce, ať to hárání, co nejdřív skončí.
Už jsem na vás myslela i s tím, že už jde zase zima a vím, jak jsi to řešila v loni a upřímně jsem myslela, že třeba to hárání, když už tak dobře nemůže na nožičky, nebude takový problém.

Díky moc Já taky...jsem si myslela, že už snad bude klid Poté, co vykastrovala tu druhou, která měla problém a hárala 4 měsíce v kuse!! jsem si hrozně oddechla a říkala jsem si, že Zorka už snad nebude takový problém, že třeba už ho to ani nebude zajímat. Jenže: sousedka mi ráno hlásila, že ona ještě nehárá, sice ji nechala ráno doma zavřenou, tak jsem to nějak nemohla posoudit, ale prý problém bude někde jinde. Ještě nás napadla tady vedle nás ta NO v kotci, protože prý na jaře háraly nějak zároveň. Uvidím, jak se to bude vyvíjet. Ale jestli je to teď NO v kotci, ke které nemá vůbec šanci čichnout...tak nechci vidět co bude, až začne fakt hárat ta Zorka

13.11.2021 15:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
K tématu venčení...
fotila venčící teta

Skvělej odstín růžové. Takovou bych snad brala taky!

13.11.2021 16:37

lesnížínka napsal(a):
Díky moc Já taky...jsem si myslela, že už snad bude klid Poté, co vykastrovala tu druhou, která měla problém a hárala 4 měsíce v kuse!! jsem si hrozně oddechla a říkala jsem si, že Zorka už snad nebude takový problém, že třeba už ho to ani nebude zajímat. Jenže: sousedka mi ráno hlásila, že ona ještě nehárá, sice ji nechala ráno doma zavřenou, tak jsem to nějak nemohla posoudit, ale prý problém bude někde jinde. Ještě nás napadla tady vedle nás ta NO v kotci, protože prý na jaře háraly nějak zároveň. Uvidím, jak se to bude vyvíjet. Ale jestli je to teď NO v kotci, ke které nemá vůbec šanci čichnout...tak nechci vidět co bude, až začne fakt hárat ta Zorka

Koukám, že máš kolem sebe jak na potvoru samé psí holky

13.11.2021 19:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Koukám, že máš kolem sebe jak na potvoru samé psí holky

Ano, přesně tak, feny jsou in....ty se nediv

13.11.2021 19:43

GAELLE napsal(a):

Jste můj člověk. Já slavím Slunovrat, však Vánoce z něj vycházejí - jen si praprapředci všimli o pár dní později. Takže ano, stromečky za potokem rostlé ( nač je řezat a tahat domů ), na nich lampionky, svíčky.....a pod nimi táborák, chvoj a ozdoby v truhlíkách, domů rychlený zlatý déšť a třešňové větvičky. Jestli já nejsem pohan ?
( Stromečky, dárečky......to mají vnoučata doma )

13.11.2021 19:51

Nejsem pohan, ještě betlém postavím ( Lada nebo Aleš ) :-))

13.11.2021 20:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Nejsem pohan, ještě betlém postavím ( Lada nebo Aleš ) :-))

Marie Fischerová - Kvěchová - od ní jsme mívali doma betlém. Za mě je to ten nej. Divila jsem se, že ostatní ho mají papírovej, my na dřevě. Až po čase jsem zjistila, že ty papírový figurky podlepoval dřevem táta - vyřezával to lupínkovou pilou.

13.11.2021 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak já, ač křtěná katolička(z taťkovy strany) jsem vyrůstala v evangelické rodině, takže betlém...jsem ani roky nevěděla co je a proč je. A jelikož teď neznaboh, už u toho zůstanu nějak mě to nebere, ani jako ten symbol Vánoc. Stromeček jo, bez něj by to pro mě fakt Vánoce nebyly i když jsem si letos poprvé přála umělý(já, která nikdy nechápala, jak si takovou hnusobu dát někdo do baráku ) Jenže u nás v horku, je už na Silvestra stromek suchá smradlavá mrtvola, takže jsem si vybrala krásný umělý stromek. Ale nejspíš bude až příští rok, teď bude ještě velký výdaj - nová okna

13.11.2021 20:25

Terven napsal(a):
Marie Fischerová - Kvěchová - od ní jsme mívali doma betlém. Za mě je to ten nej. Divila jsem se, že ostatní ho mají papírovej, my na dřevě. Až po čase jsem zjistila, že ty papírový figurky podlepoval dřevem táta - vyřezával to lupínkovou pilou.

Protože jsem stará bába, Kvěchovou mám moc ráda, bohužel její betlém nemám.

13.11.2021 20:32

Kvěchovou milují vnoučata (mám podlepené tvrdým papírem a zezadu nalepená párátka - takže jdou postavičky v polystyrénové desce přepichovat - a tudíž co chvíli jsou rozestavěné figurky jinak... Kvěchovou doporučují i čtyři dogy ze čtyř - tady Betka (Nighta nemůžu na fotce betlémové rychle najít)

13.11.2021 22:16

v neděli za humny pod Javorovým vrchem, v úterý na Maliníku, ve středu Opičák a dneska Kristýna u Hrádku nad Nisou... barvy se pomalu vytrácí, začíná mlžný smutný podzim... ale my ho rádi, nám to neva

14.11.2021 08:22

v neděli za humny pod Javorovým vrchem, v úterý na Maliníku, ve středu Opičák a dneska Kristýna u Hrádku nad Nisou... barvy se pomalu vytrácí, začíná mlžný smutný podzim... ale my ho rádi, nám to neva

jsou to krásný podzimní fotky, tu první fotku jsem si bez dovolení stáhla 😉 moc se mi líbí ta vodní hladina, lípnu si jí na pozadí mobilu...Night je ve výborné kondici 🌷díky paničce hlavně, to je jasný...👍
posílám taky jednu manželovu fotku ze září, kterou mám ráda včetně místa, kde vznikla... není to ovšem foto z venčení....

14.11.2021 09:12

Vánoce mám moc ráda...

14.11.2021 09:52

Jako já musím říct, že po dvou dnech mlhavého počasí, včera mlha nebyla, ale zase sem tam poprchává, takže sice není zima, ale bláto, bláto a bláto.....to je u nás trochu na prdlačku neboť mám psice gaučové a postelové a mladé a prostě jim zatím nejsem štonc vysvětlit, aby si tak na hoďku...dvě pěkně lehly na chodbu na pelíšky a až uschnou a zafunguje to kouzlo se samočistící srstí, tak se můžou rozvalit v obýváku.
No kdyby ty jejich pohledy viděla psí sociálka, tak jde o jasné týrání a odeberou mi je.

Včera jsme po práci absolvovali prochajdu parkem...po chodníčkách a kolem cest v napadaném listí a tlapajzny nic moc čistý...teda spíš nic než moc a když si představím, až budu mít volno a vyrazíme do přírody...na louky, kam se dostanu jen po zabahněných polňačkách...

14.11.2021 10:36
Katka12345

XXX.XXX.48.5

Nám mlhavo nevadí. My to naopak vítáme s otevřenou náručí, protože jak pes, tak já, jsme naprosto asociální, takže je minimální šance, že někoho potkáme.
Dnes jsme se hned po ránu hrabali do prudkých kopců a po kamenech.
Pes spokojený.

14.11.2021 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Katka12345 napsal(a):
Nám mlhavo nevadí. My to naopak vítáme s otevřenou náručí, protože jak pes, tak já, jsme naprosto asociální, takže je minimální šance, že někoho potkáme.
Pes spokojený.

Katko, odkud vy to vlastně jste? Trochu mi to připomíná trasy tady v Karpatech.

14.11.2021 10:54
Katka12345

XXX.XXX.40.40

lesnížínka napsal(a):
Katko, odkud vy to vlastně jste? Trochu mi to připomíná trasy tady v Karpatech.

Beskydy.
Pokud chcete konkrétněji, tak téměř všechny fotky jsou vždy z vycházek na Palkovické hůrky a blízké okolí.

14.11.2021 11:03

Katka12345 napsal(a):
Beskydy.
Pokud chcete konkrétněji, tak téměř všechny fotky jsou vždy z vycházek na Palkovické hůrky a blízké okolí.

žula, bučiny - i naše Jizerky vypadají podobně. Prostě krása - a ano - i my milujeme místa, kde skoro nikdo nechodí. A pokud jdeme tam, kde bývá provoz, tak volíme časné ráno... a nebo dny s počasím, které skoro nikoho jiného neláká. Nám mlha či mrholení nevadí, a na mokro v botách jsme zvyklí... nejsme z cukru... Dogy si na horský terén zvykly všechny - kamzík dogovitý zvládá skalnaté stráně bez potíží

14.11.2021 11:14
Katka12345

XXX.XXX.10.20

žula, bučiny - i naše Jizerky vypadají podobně. Prostě krása - a ano - i my milujeme místa, kde skoro nikdo nechodí. A pokud jdeme tam, kde bývá provoz, tak volíme časné ráno... a nebo dny s počasím, které skoro nikoho jiného neláká. Nám mlha či mrholení nevadí, a na mokro v botách jsme zvyklí... nejsme z cukru... Dogy si na horský terén zvykly všechny - kamzík dogovitý zvládá skalnaté stráně bez potíží

V Jizerkách jsme nikdy nebyli, ale moc rádi bychom tam jednou zavítali. Hory milujeme, ale času je teď pomálu.
A máme to jako vy, když to jde, všude chodíme brzy ráno, počasí, které by někdo označil za hnusné, my označujeme za ideální. My podle toho vybírali i plemeno.
A děláme to tak, i když jsme někde výjimečně bez psa. Vždy všude první, ať nikoho nepotkáme. Pak nemá být ten pes taky takový.
U nás prostě pravidlo "jaký pán takový pes" platí na 100%.

14.11.2021 11:29

Katka12345 napsal(a):
Pes spokojený.

Tak to je pozitivum, jak je hnusně, tak se nikde necourají davy

14.11.2021 11:34
Atheira

XXX.XXX.160.54

My už od změny času absolvujeme procházky s čelovkou. Usoudili jsme, že do vesnice se nám už vůbec nechce, že to není ono.
Včera jsem šla s Larou úplně sama, takže o poznání větší klid, žádný povídání, jenom ticho a kolem cesty koukaly hromady očí. Zřejmě i prasečí parta, hádala bych. Mrkali jak panenky.

14.11.2021 11:50
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
My už od změny času absolvujeme procházky s čelovkou. Usoudili jsme, že do vesnice se nám už vůbec nechce, že to není ono.
Včera jsem šla s Larou úplně sama, takže o poznání větší klid, žádný povídání, jenom ticho a kolem cesty koukaly hromady očí. Zřejmě i prasečí parta, hádala bych. Mrkali jak panenky.

Tak přesně takovýhle procházky by se mi líbily, bohužel s mojí současnou partou bych si je neužila
Neměly by jinou myšlenku, než jít to křoví podél cesty prozkoumat.
Je teda pravda, že prasečí parta nám ráno i večer chrochtá i mezi barákama, potvrzujou mi to pejskaři, kteří na rozdíl ode mě slyší a koneckonců mi to potvrzujou i reakce mých fen

14.11.2021 12:01
Atheira

XXX.XXX.145.73

Terven napsal(a):
Tak přesně takovýhle procházky by se mi líbily, bohužel s mojí současnou partou bych si je neužila
Neměly by jinou myšlenku, než jít to křoví podél cesty prozkoumat.
Je teda pravda, že prasečí parta nám ráno i večer chrochtá i mezi barákama, potvrzujou mi to pejskaři, kteří na rozdíl ode mě slyší a koneckonců mi to potvrzujou i reakce mých fen

Já nevím, jestli oprávněně, ale vnímám ohromný rozdíl mezi prasaty z městských lesoparků a taková ta skoro sídlištní a prasaty od nás, co si žijou svůj spokojenej život, kde lidi chodí maximálně tak na houby.
Těm našim věřím, že dokud je nezačne přímo ohrožovat můj pes (a ta by z cesty takhle za tmy sešla jedině, kdybych šla taky ) nebo já, tak na nás budou maximálně tak koukat. U těch z okolí měst bych měla pr staženou pořádně.

14.11.2021 13:17
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Katka12345 napsal(a):
Beskydy.

Ne, ne, bohužel neznám, jen ty lesy jsou podobné, naše trasy...bývalé Děkuju

14.11.2021 18:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

Přidávám do venčící fotodokumentace záběr nadšené Lary s petrželí.

14.11.2021 18:50
barevnalentilka

XXX.XXX.238.255

Téměř zde nepřispívám, ale "koukatel" jsem pravidelný. Tak snad si mohu vylít srdíčko.

Musím se podělit co jsme zažili včera. Napadení ČSV :-( Vždy se mi ti psi hrozně líbili, ale včera to bylo fakt divný zážitek. Takový strach ze psa jsem snad ještě ani neměla, chladný, šel jako jen pro kořist. Já jako by jsem tam ani nebyla. Byl to fakt divný pocit. Ani psí kontaktnost, ani vlčí plachost. Nedokázala jsem ani zasáhnout, byly to mžiky, ani jsem nestihla vyndnat paralyzér. Mému jsem dnes nahmatala jen jedno kousnutí, nesl a nese to hrdinně, ale být to menší pes tak nevím nevím.

14.11.2021 18:52
barevnalentilka

XXX.XXX.238.255

Ještě dodám, že ten kousanec má v místě krku, kde má fakt huňatou srst, takže ten zmetek se fakt "snažil".

14.11.2021 19:12
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

barevnalentilka napsal(a):
Ještě dodám, že ten kousanec má v místě krku, kde má fakt huňatou srst, takže ten zmetek se fakt "snažil".

Zažila jsem totéž z křížencem kavkaze, co tu hlídal podnik, pravidelně zdrhal a likvidoval psy. Stejně jako na vás, i na nás takto zaútočil. Už na 50m jsem viděla, že má prostě zaostřeno jen na psa(na samojeda, my s berňuchou jako by jsme tam vůbec nebyli) Vystartoval, nás oběhnul a skočil rovnou na Worku, strhnul ho za krk a normálně se ho snažil zakousnout. Být to pes, co nemá límec je po něm. Já měla zrovna šité prsty na pravé ruce, než jsem vytáhnula pepřák, Worka už jen sípal. Čoklovi jsem vystříkala ten pepřák do ksichtu snad z 20cm. Pořádně. Pak teprve zmetek pustil a s kýcháním odběhnul. Worka taky chudák hubu postříkanou, kousek dál potok, tak jsem tam s ním vletěla a snažila se to z něj smýt, ve výsledku jsem měla popálené celé stehno a hubu, jak jsem se snažila ho uklidňovat. Na Worku vletěl takřka každý pes, ale vždycky to bylo jen bubu, bacha, se mnou si nic nezačínej. Tento ho šel zabít

14.11.2021 19:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Zažila jsem totéž z křížencem kavkaze, co tu hlídal podnik, pravidelně zdrhal a likvidoval psy. Stejně jako na vás, i na nás takto zaútočil. Už na 50m jsem viděla, že má prostě zaostřeno jen na psa(na samojeda, my s berňuchou jako by jsme tam vůbec nebyli) Vystartoval, nás oběhnul a skočil rovnou na Worku, strhnul ho za krk a normálně se ho snažil zakousnout. Být to pes, co nemá límec je po něm. Já měla zrovna šité prsty na pravé ruce, než jsem vytáhnula pepřák, Worka už jen sípal. Čoklovi jsem vystříkala ten pepřák do ksichtu snad z 20cm. Pořádně. Pak teprve zmetek pustil a s kýcháním odběhnul. Worka taky chudák hubu postříkanou, kousek dál potok, tak jsem tam s ním vletěla a snažila se to z něj smýt, ve výsledku jsem měla popálené celé stehno a hubu, jak jsem se snažila ho uklidňovat. Na Worku vletěl takřka každý pes, ale vždycky to bylo jen bubu, bacha, se mnou si nic nezačínej. Tento ho šel zabít

Stejná zkušenost s německým ovčákem. Kdyby pes neměl límec, přes který mu neprojde nic, snad jen v létě smrad zatuchliny, když se namočí, už tu taky není.

Já myslím, že v tomhle případě hraje jen malou roli plemeno. Že když se potkáte s dostatečně velkým magorpsem, je jedno, jestli je to primitivní plemeno nebo ne.

Až na to, že já teda pepřák nevedu, poněvadž mi přijde, že když dojde na to, že bych ho potřebovala použít, je tam moc možností, které se mohou obrátit proti mně. Od toho, kdy ta mrcha už bude neúčinná, po to, že se blbě trefím a útočníka max jen nase ru, nějak blbě foukne a budem to mít v ksichtě všichni...

14.11.2021 19:24

Dnes jsme venčili s fenkou šváry nejen na zahradě...tady bylo ještě docela dobře vidět...vyřádili se 🐶 a taky v IKEE jsme byli se psem...s košíkem a na vodítku... korzovat mezi gauči a postelemi můžou....větší psi možná ne, nevím....

14.11.2021 19:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Stejná zkušenost s německým ovčákem. Kdyby pes neměl límec, přes který mu neprojde nic, snad jen v létě smrad zatuchliny, když se namočí, už tu taky není.

Já myslím, že v tomhle případě hraje jen malou roli plemeno. Že když se potkáte s dostatečně velkým magorpsem, je jedno, jestli je to primitivní plemeno nebo ne.

Až na to, že já teda pepřák nevedu, poněvadž mi přijde, že když dojde na to, že bych ho potřebovala použít, je tam moc možností, které se mohou obrátit proti mně. Od toho, kdy ta mrcha už bude neúčinná, po to, že se blbě trefím a útočníka max jen nase ru, nějak blbě foukne a budem to mít v ksichtě všichni...

S tím pepřákem...to jsem si myslela taky a i to tak dopadlo...rudou polovinu ksichtu jsem měla dva dny. Ale Worku jsem vyloženě zachránila, s čerstvě šitou rukou na šátku jsem nezmohla jinak nic. Místo bez lidí, neměl nám kdo pomoct.

14.11.2021 20:37

barevnalentilka napsal(a):
Téměř zde nepřispívám, ale "koukatel" jsem pravidelný. Tak snad si mohu vylít srdíčko.

Musím se podělit co jsme zažili včera. Napadení ČSV :-( Vždy se mi ti psi hrozně líbili, ale včera to bylo fakt divný zážitek. Takový strach ze psa jsem snad ještě ani neměla, chladný, šel jako jen pro kořist. Já jako by jsem tam ani nebyla. Byl to fakt divný pocit. Ani psí kontaktnost, ani vlčí plachost. Nedokázala jsem ani zasáhnout, byly to mžiky, ani jsem nestihla vyndnat paralyzér. Mému jsem dnes nahmatala jen jedno kousnutí, nesl a nese to hrdinně, ale být to menší pes tak nevím nevím.

Tak zaplať pánbůh, že to dopadlo takhle, že není váš pesan potrhanej.

ˇUtok psa je moje noční můra a to přesto, že moji bývalí...berbeři...by v tandemu asi většinu psů "přeprali",
Já musím zaťukat, že jsem zatím tohle nezařila, "jen" takové to poštěkání se psím kolegou a to většinou moje čuby vysvětlovaly psům-klukům, ať se koukají chovat slušně, neboť k princeznám se nečuchá.
Ale že by na nás letěl pes s úmyslem se porvat, tak to se mi zatím nestalo a doufám, že nestane.

Vždycky jsem si tak říkala, co bych dělala...asi svoje psy odepla z vodítek a z vodítka bych udělala smyšku a útočníka se snažila prostě vyvěsit...nebo odtáhnout, přivázat někde ke stromu.Kasr většinou taky nosím, právě proto, že vím, že se to stát může. Ale to si člověk může teoreticky říkat a v praxi to pak vypadá jinak. Navíc v tom fofru v jakém se to všechno povětšinou děje.

Pak se lidi diví, že se majitelé malých pejsků o svoje miláčky bojí. Moje čuba má bytelnej límec a druhá zase volnou kůži na krku, lalok,tak je méně pravděpodobné, že zákus útočníka do krku by byl fatální, ale malej pejsek, s tím čokl zaklepe a je vymalováno.
Ovčanda nosila ostnatej polostahovák...ostny ven....a vždycky když narazím na nějaký popsaný útok psa, tak přemýšlím, jestli to zase nezačnu používat...bylo to praktické, dala se jednoduše upravovat velikost ubíráním a nebo přidáváním článků a přeci jen ty ostny jsou alespoň trochu ochrana krku.

14.11.2021 21:39

ˇUtok psa je moje noční můra a to přesto, že moji bývalí...berbeři...by v tandemu asi většinu psů "přeprali",
Já musím zaťukat, že jsem zatím tohle nezařila, "jen" takové to poštěkání se psím kolegou a to většinou moje čuby vysvětlovaly psům-klukům, ať se koukají chovat slušně, neboť k princeznám se nečuchá.
Ale že by na nás letěl pes s úmyslem se porvat, tak to se mi zatím nestalo a doufám, že nestane.

Vždycky jsem si tak říkala, co bych dělala...asi svoje psy odepla z vodítek a z vodítka bych udělala smyšku a útočníka se snažila prostě vyvěsit...nebo odtáhnout, přivázat někde ke stromu.Kasr většinou taky nosím, právě proto, že vím, že se to stát může. Ale to si člověk může teoreticky říkat a v praxi to pak vypadá jinak. Navíc v tom fofru v jakém se to všechno povětšinou děje.

Pak se lidi diví, že se majitelé malých pejsků o svoje miláčky bojí. Moje čuba má bytelnej límec a druhá zase volnou kůži na krku, lalok,tak je méně pravděpodobné, že zákus útočníka do krku by byl fatální, ale malej pejsek, s tím čokl zaklepe a je vymalováno.
Ovčanda nosila ostnatej polostahovák...ostny ven....a vždycky když narazím na nějaký popsaný útok psa, tak přemýšlím, jestli to zase nezačnu používat...bylo to praktické, dala se jednoduše upravovat velikost ubíráním a nebo přidáváním článků a přeci jen ty ostny jsou alespoň trochu ochrana krku.

Ostnáč jsem na stáří u svojí holky měla takhle taky. Člověk nikdy neví.

14.11.2021 23:00

Ochrana krku už je ta srst, mě se seprala erdela s kříženkou kavkazáka(prostě šedivé huňaté hovado) a nebožka brzo pochopila, že se skrz chlupy do ní nezakousne a šla jí po nohách...

15.11.2021 08:58
Fatia

XXX.XXX.134.127

Taky jsem zažila cílený útok, křížena černá potvora cca 40 kg versus moje 20 kg. Spatřila nás na 100 metrů, v pět odpoledne v parku plném lidí, dětí... Ta moje neměla ani límec ani lalok, černá bestie si s ní pohazovala jak s hadrovou panenkou, házela ji do vzduchu a zas chytala. Já nebyla schopna ničeho, na vodítku jsem za sebou táhla ještě 60 kg psa, kterého jsem rozhodně nechtěla, ať se zapojí. Nakonec jsem ho uvázala ke stromu, abych měla aspoň dvě volné ruce. Pepřák jsem měla, ale pohybovali se tak rychle, že jsem neměla šanci. Moje fena skončila s několika dírami v kožichu. Na zadku, na krku... a spoustou modřin. Rozhodně to byl nejhorší zážitek, co jsem zažila se psy. Moje bezmoc, vysypala jsem ze sebe na majitelku pak průjem velmi sprostých slov, protože ona to věděla, že může být průšvih, jen si myslela, že se bude víc věnovat balonku. Pak jsem zjistila, že ta moje byla jen další v řadě, některé napadané feny to nepřežily. Paní měla pojistku a bylo jí to fuk. Zpětně lituju, že jsem po ní krom léčebných výloh psice nechtěla i ušlý zisk, proplacení dovolené, kam jsem nejela...

15.11.2021 09:30
barevnalentilka

XXX.XXX.24.78

Díky bohu že to dopadlo takhle. Majitel si pro něj došel celkem rychle, měli ho prý uvázaného u stolu (byli v hospodě). Pak musel přeskočit zídku, která tam je kolem a pak už šel přímo na nás - byli jsme na parkovišti. Hrozný zážitek a nechci si představovat jak by to dopadlo kdybych měla nějakého malého pejska, i tak je ten můj poloviční :-( Paralyzér jsem měla blbec v batohu, takže jsem nestihla jej vyndat. Z mého křiku si nedělal absolutně nic.

15.11.2021 09:32

Vždycky přemýšlím, jak by to dopadlo, kdyby na nás někdo zaútočil. Nicméně dosud se to nestalo, moji jsou vycepovani a jiní psi i když jsou navolno, tak si na dvě psí 65 kg ho*ada netroufaji. I když navolno vyhrožují, na dosah nejdou.
Ale pro případ nouze je starší pes bez náhubku ať může situaci vyřešit, má rozum a nejde do extrémů. Věřím v jeho váhu, kožich a límec, to se jen tak prokousnout nedá. Podivných lidi se nebojím vůbec, kohokoliv by oloupali jak cibuli.
Ale nechci nic privolavat, jsem ráda že se z vycházek vracíme v plném počtu a bez zranění

Dnes máme krásnou procházku podzimním lesem, nikde nikdo, mlha a moje dvě psí lásky, úžasné rano

15.11.2021 10:22
domi.t

XXX.XXX.131.130

Vždycky přemýšlím, jak by to dopadlo, kdyby na nás někdo zaútočil. Nicméně dosud se to nestalo, moji jsou vycepovani a jiní psi i když jsou navolno, tak si na dvě psí 65 kg ho*ada netroufaji. I když navolno vyhrožují, na dosah nejdou.
Ale pro případ nouze je starší pes bez náhubku ať může situaci vyřešit, má rozum a nejde do extrémů. Věřím v jeho váhu, kožich a límec, to se jen tak prokousnout nedá. Podivných lidi se nebojím vůbec, kohokoliv by oloupali jak cibuli.
Ale nechci nic privolavat, jsem ráda že se z vycházek vracíme v plném počtu a bez zranění

Dnes máme krásnou procházku podzimním lesem, nikde nikdo, mlha a moje dvě psí lásky, úžasné rano

Luci, pes či človek, ktorý by si trúfol na tvoju eskortu, je čistý blázon už dopredu odsúdený na neúspech!

15.11.2021 10:24

Night jako štěně a junior miloval všechny psy a fenky... byl "běhací", nebyl "prací". Nemiloval okusování a souboje - miloval štvanice a honičky... Dogy jsou sice pohodové, ale jsou dlouho submisivní dorostenci. A existuje poměrně velký soubor psů, kteří se na ně rádi vytahují a prsí. Takže (nejen NIght - už mě to za ty roky nepřekvapuje) občas já "škrtila" vlastního psa a zakazovala mu porvat se a on měl (naštěstí) do obojku zakousnutého skřeta asi dvacetikilového (ten obojek byl skrz - materiál pevný na dogu...) , nebo mu rasl okusoval achilovky... Nedokážu tomu nechat "volný průchod", ti psi za páníky nemůžou - často poslouchám chlubení, jakého mají statečného psa, že napadne dogu. A nějak jim nedochází, že jedno blbý šlápnutí... a můžou si ho nalepit vylisovaného do památníčku.

Night je první z našich dog, která se začala v dospělosti vůči psům vymezovat. Takový středně velký či velký černý pes... změní Nighta v naježenou obludu hluboce dunící... Dá se odvolat (nechce se jít servat), ale na vodítku straší. Pochopitelně, že nejvíc na "svých" trasách. O dovolené ve zcela cizím prostředí, v civilizaci a na vodítku... se tváří jak největší flegmatik a všechny psy ignoruje.
Pokud je s cizím psem delší dobu na dohled a zjistí, že je klid - pak se klidně kámoší. Fenky miluje všechny. Štěňata toleruje. Ale platí pro mě - vždy ve střehu

15.11.2021 10:29

občas já "škrtila" vlastního psa a zakazovala mu porvat se

Nespočítám, kolikrát jsme byli v obdobné situaci Včetně reakcí majitelů těch malých.

15.11.2021 10:36

občas já "škrtila" vlastního psa a zakazovala mu porvat se

Nespočítám, kolikrát jsme byli v obdobné situaci Včetně reakcí majitelů těch malých.

Jak je na tom Pan Pes ?

15.11.2021 10:41

Ťukám do čeho můžu, ale dobrý. V rámci možností.
Nekulhá, jen se kroutí celým tělem (kyčle), momentálně ani nechrchlá, takže dobrý.

Jen se mu blbě vysvětluje, že svoje obvyklé delší trasy prostě nedá. On to neví, takže nechápe, proč nejdeme právě tam, kam se mě snaží odtáhnout, ale volím mu kratší prochajdy. Když jsem vyjímečně zkusila o facku delší okruh, cestou zpět už mu dvakrát podklesly zadní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík