Uživatel s deaktivovaným účtem

Ráno jsem si říkala, že bych nechtěla v tomhle počasí venčit čivavu. Pes (31 kg) měl co dělat, aby neulítl. Jak se venčilo vám a jak se v tomhle daří malým pejskům? Tady to zatím vypadá, že si vichřici užijeme i na odpolední procházce, akorát k tomu ještě se slejvákem a hromobitím :)
No u nás jde v tomhle počasí opravdu jen o vyvenčení a zase domů - psi nesnáší takové "vlezlé" počasí, navíc do toho i poprchávalo. Fena se vyběhla vyvenčit a už přešlapovala u dveří. Pak jsem ji ještě rozblbnula s balonkem a chvíli jsme házeli - ale byla na ní vidět, že ji to není extra příjemné v tom běhat, má 15 kg a docela to s ní lomcovalo. Pes vystrčil hlavu ven ze dveří, okamžitě to otočil a zalezl domů s tím, že on to dneska vydrží bez venčení , což mu neprošlo, na to vyvenčení jsem ho vytáhla, to byl fofr a hned domů. Doma jsme chvilku "čuchali" a teď oba chrápou u kamen, a jakmile se zvednu, tak dělají, že tu ani nejsou, aby nemuseli ven. A vítr u nás začíná sílit, takže my půjdeme maximálně nachvíli na zahradu, jestli vůbec, ale žádná velká prochajda se konat nebude.
Fena mi zatím neuletěla. Nebyla k tomu úplně příležitost.
Vyleze ze dveří, rozhlídne se, aby se neřeklo, tak si teda čurne na trávník a je zpátky na chodníku.
Hm, tak to ani náhodou, kde máš klíče, klidně si tu buď já si odemknu a počkám doma. Dík.
Ani ze zahrady nevylezem...
A to se tady nic hroznýho neděje, jen prostě prší a do toho trochu fouká. Bez toho deště by to tý mrše určitě nevadilo. Ona vichr ráda. Vždycky si stoupne ksichtem proti větru, zvedne hlavu a nechává se vlát. Nechápu, proč to dělá, co se jí na tom tak líbí, ale dělá to pokaždý, když silněji fouká. Ale nesmí do toho pršet, no.

Brno - nefouká, svítí slunko, občas mrak, je teplo. Dopoledne trochu sprchlo.

janaa
napsal(a):
Zrovna jsem viděla na FB
U nás na příbramsku je to teda fakt maso - tady bývá vichr i bez orkánu, natož s orkánem. Na ranní procházce jsme to měli bez deště, tak pes neprotestoval a jen se ohlížel za zvukama, co ta vichřice dělá. A pak teda když se to do něj opřelo, moc nadšenej nebyl, pořád se oklepával a divil se, proč nejde jít rovně. V jednu chvíli jsem ho radši připnula na vodítko, aby mi neulítl :D
Ale procházku jsme dali standardní.
napsal(a):
Brno - nefouká, svítí slunko, občas mrak, je teplo. Dopoledne trochu sprchlo.
Fáákt, slunko? My o 100km východněj a lilo celkem dost, asi hodinu a půl. No 3mm, ale na nás to byl liják
Jinak ráno...fučelo tak u nás celkem standartně, třeba před Vánoci, či 14dní zpátky byl vichr mnohem větší(možná ještě přijde?) Na prochajdě ještě nepršelo, jen ten vichr, Worka měl taky celkem problém proti tomu jít a měl sranda účes, celý sčísnutý dozadu, vypadal spíš jak polární liška Mžoural oka, jsem mu říkala: to je zas fučajz Wori, cóó?!? Pak si lehnul na terasu začal liják, dvakrát jsem mu chodila říkat, že už prší dost, ať jde pod střechu, že bude mokrý jak myš. Po půlhodině zalezl konečně...

lesnížínka
napsal(a):
Fáákt, slunko? My o 100km východněj a lilo celkem dost, asi hodinu a půl. No 3mm, ale na nás to byl liják
Jinak ráno...fučelo tak u nás celkem standartně, třeba před Vánoci, či 14dní zpátky byl vichr mnohem větší(možná ještě přijde?) Na prochajdě ještě nepršelo, jen ten vichr, Worka měl taky celkem problém proti tomu jít a měl sranda účes, celý sčísnutý dozadu, vypadal spíš jak polární liška Mžoural oka, jsem mu říkala: to je zas fučajz Wori, cóó?!? Pak si lehnul na terasu začal liják, dvakrát jsem mu chodila říkat, že už prší dost, ať jde pod střechu, že bude mokrý jak myš. Po půlhodině zalezl konečně...
Fakt slunko! Teď svítí taky, mraky jsou pryč... Ale je vidět, jak plují rychle, jaký je vítr nahoře. Tady pršelo cca půl hodinky, možná ani to ne.

..u nás v Praze 3,5 kila sice pomaleji, ale šlo to......teď tady byla smršť jakési ledovice - jak kroupy, ale už zase svítí sluníčko, naštěstí jsme akorát přišli domů......vichr ovšem takový, že každou chvíli cosi spadne....

jak se venčí?
Nora se dneska dokonce vyvenčila sama. To byla zase ostuda.
napsal(a):
jak se venčí?
Nora se dneska dokonce vyvenčila sama. To byla zase ostuda.
A sousedi se ptali: co Norinko, kdepak máš paničku a Nora odpovídala: ta nejde, je hnusně...
U nás by samovenčící Woriček nikoho až tak neudivil, pro ty, kdo nevydrží u oken, to tak často je. Jde Worka, pak dlouho nic a pak se teprve šourám já Ale to spíš udiví ty, co tu nebydlí

Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
Ostrava- Havířov zatím dobrý a psy se venčí v pohodě. Zatím jim nic nevadí, ale tady je prozatím tak půl na půl fajn🌪️☄️
Dája
Vy jste z těch našich končin 😊
My teda měli vyřešeno, pes nad ranem neměl uplne v pohodě žaludek, dvakrát blinkal, takže ven jen na curani a zase domů chrnet. Ale u nás se mi zdá, že to taková hrůza není.
Dneska ráno venčil manžel. Dědek má šest kilo a neuletěl. Ale nechtělo se mu. Nemá rád déšť ani vítr a dohromady už vůbec ne. Sice během dne vylezlo párkrát na chvíli slunko a vítr nefučel celou dobu, tak jsem ho v tu dobu vyhnala aspoň na zahradu, ale přiznám se, že se mi do toho počasí s miminem nechce. Takže další procházka zase až přijde muž z práce.
neverend

XXX.XXX.213.247
Dnes jsme po dlouhé době nikam nešli.Přeci jen do lesa v tom větru to nešlo a moje "čubina" očekává vždy bouřku když fouká a prší.🙂 Čili celkem jen vykukovala ze dveří a zase zalezla do pelechu.Celkem zábava jí dělat "vrátného".😀

Krátký ranní rozhovor s paní, co má 13letou zlaťandu, o venčení starých psů:
Já: "Dnes můžeme jít rychle, jak se ochladilo!" (2,5 km za 45 minut!)
Ona: "A my zase můžeme jít daleko!" (odhaduji 1,5 km)
Pinčovej byla dnes zima, to bývá nepříjemně hyperaktivní a blbě spolupracuje. Pro Vikinu tak akorát
Vzpomněla jsem si na jednu ženskou, která bydlí v sousedství a mívala dvě feny, starou a mladší. A často stála na chodníku úplně rozpažená, jak mladší táhla a starší nešla. Můj syn jí říkával rozpažovací bába.
No a dneska se mi cestou domů zadařil stejnej moment - hysterická pinčová vepředu na konci vodítka a bojkotující Vikina úplně vzadu. Možná už mi taky říkají rozpažovací bába. Ale ty Vikiny záseky cestou domů už jsou skoro na psího psychologa
napsal(a):
Krátký ranní rozhovor s paní, co má 13letou zlaťandu, o venčení starých psů:
Já: "Dnes můžeme jít rychle, jak se ochladilo!" (2,5 km za 45 minut!)
Ona: "A my zase můžeme jít daleko!" (odhaduji 1,5 km)
Tak u nás: po horkách pes dnes obživnul. Panička si vyšla v mikině, obešla zahradu a pádila pro prošívanou vestu na další část - kolem potoka. Jektajíce zuby jsem vyšla z branky, pes letí někam po cestě. Hele, kam ty jako jdeš? Bylo mi to divné, neb je dva měsíce odháráno. Vrátil se, ale hned přes první pole utekl od potoka za sousedovic holkama JRT, takže jsem ho musela jít vyzvednout, protože jsem nevěděla, jestli už jezdili popeláři. Nesnáší jejich auto a traktory - pod to je schopný vletět. Přitom popeláři jsou jinak velcí kamarádi, chlapi ho mají rádi(oni se u našeho točí) Vichr u nás standardní, ovšem ne už tak severák, který ty 4st teploty snižoval někam k nule. Když jsme přišli domů, nemohla jsem si s těma zkřehlýma prstama tu vestu ani vysvléct Přitom přes okno to vypadalo celkem idylicky, slunko pálí...
U nás úplná klasika,či je 3O stupňov,mínus 5,prší,fúka...Nefret má svoj režim a nenechá sa vyviesť z miery. Ráno raňajky,čerstvá voda,škrabkačka,trojhodinový šlofík,potom vyštekávanie mačiek,opalovačka,od pol 12 spánok na terase pod lavicou...Nejaká víchrica ju preda nevykolají, ona sa teší,ked prší,je búrka,hnusne fúka,lebo ved konečne sa niečo deje! Báť sa,že ju odfúkne,sa rozhodne nemusím-s jej ladnými 35 kilami sa drží vždy pri zemi
Taky u vás leje? U nás už od včera, takže jsme venku nebyli a vypadá to, že nepůjdeme ani dnes . Ráno jdu venčit, oba psi se seknou u dveří a že jako nejdou. Beru psa na vodítko a jdeme dozadu na zahradu, rychle se vyčůrá, uši sklopené, celý přikrčený a hrozně smutný výraz... Chodím tam s ním celkem dlouho, a on pořád mění směr k baráku... no nic, bobek nebude . Psa pustím domů a beru čubinu, tu tam donesu v náručí, ta se tváří ještě hůř a při první příležitosti se pokusí zdrhnout ke dveřím. Nakonec to zvládne, vyvenčí se a letí domů. Doma si oba dva psi vzorně lehnou a ani nedutají, prostě dělají, že neexistují, proč případ, že bych je zase chtěla tahat ven .

Tady prsi treti den.
Jo, obcas na chvilku prestane a tak se da vybehnout ven - a tam je zase vsechno podmacene a klouze to
Uz by mohlo prestat, potrebuju trenovat
No my v tomhle počasí chodíme akorát venčit a nebo když na chvíli přestane tak jdem blbnout na zahradu. Včera když přestalo, tak jsem psy aspoň vyvezla vylítat na louku, ale dneska leje od rána (vlastně už asi od večera) intenzivně v kuse pořád... No, tak asi vytáhnu zase tu skořici a zkusíme nějaké čuchání

Radar mi hlasi, ze v pul ctvrte prestane.
Chci mu verit 😁
Po trech dnech nema vubec cenu se pokouset o nejake premysleci zabavy doma

No mě ráno pobavil manžel....to ještě sice tolik nepršelo, ale málá se zvládla vyráchat v bazénku, takže nohy až po břicho mokrý...samozřejmě z vrchu na ní lehce napršelo, přišla dovnitř a muž říká "ježíš, ona je celá mokrá "
a já na to "no jasně, venku prší a jak tak koukám, tak byla malá ještě v bazénku " a ten můj na to "a to jí jako takhle necháš??"...já mu říkám "jo, ona uschne" ....a prej "ale co když nastydne...venku taková zima "
Venku asi 17 stupňů...."proboha, vždyť je to pastevec, tak ten by asi neměl nastydnout, když si za teplého počasí namočí nohy..."
Tak prej "pastevec....ale malej"
Nějak nám vychází, že prší jen ráno(dopoledne) už několikátý den. Takže chodím v pláštěnce a gumákách, Worka mokrý. Nikdy se netváří, že jít nechce, jemu je to jedno, z prochajdy má stále radost. Předevčírem jsme zmoknuli i na večerní. Už si ani nezvyknu, až nebude pršet No, já sluníčko už skoro nesnáším, takže já jsem nadmíru spokojená. A při návratu už máme na klice pověšenou osušku, abych mišutu trochu vysušila Pak si dobrou hodinu olizuje do sucha a do čista mokré nohy

Včera po práci jsme po sedmé večer byli venku do desíti, pálili jsme na vzrostlé louce větve z jarního kácení, tráva mokrá po pás, občas neprostupná úplně, úplně podmáčená louka s lagunama- psiná úplně mimo, protože hromada větví a že leje, mží, a je komplet mokrá úplně zapoměla....hlavně že měla v hubě "klacíček" a mohla mi pomáhat-viset mi na větvi nebo se snažit ulovit doutnající klacek-pako.dneska leží a už jsme se byli dvakrát vyčurat a káknout. Samozřejmě leje. Ale nadšení jako včera jí chybí.

Jaké venčení? Jaký pes? Nevím o tom, že bych měla nějakého psa...
napsal(a):
, jo, tak to jsme na tom podobně .
Ale je teda pravda, že když jsme v dešti na coursingu nebo na závodech, tak to jim problém neděla, to jim nevadí. I když i tam bych řekla, že je to znát a jakmile je po, tak honem do chatky nebo do auta

U nás ve Frýdlantě nad Ostravicí už pár dní lije. Psy vypustím na zahradu, vyvenčí se a jde se zpátky domů. Občas si za nimi vylezu ven a hrajeme si tak 10 minut. Dnes jsem vzala štěně na 20 minut na procházku, protože už to doma nedávala. Tohle počasí se ji rozhodně moc nelíbí, ale i tak za mnou přeplavala rybníček vytvořený deštěm. Pak jsem vzala naši babičku křížence jezevčíka a ta to nějak přežila, ale byly jsme na procházce jen na 10 minut. A sestřinu ovčandu jsem jen vylítala na zahradě. Opravdu se všichni těšíme na slunce a teplo a dlouhé suché procházky :D
napsal(a):
U nás ve Frýdlantě nad Ostravicí už pár dní lije. Psy vypustím na zahradu, vyvenčí se a jde se zpátky domů. Občas si za nimi vylezu ven a hrajeme si tak 10 minut. Dnes jsem vzala štěně na 20 minut na procházku, protože už to doma nedávala. Tohle počasí se ji rozhodně moc nelíbí, ale i tak za mnou přeplavala rybníček vytvořený deštěm. Pak jsem vzala naši babičku křížence jezevčíka a ta to nějak přežila, ale byly jsme na procházce jen na 10 minut. A sestřinu ovčandu jsem jen vylítala na zahradě. Opravdu se všichni těšíme na slunce a teplo a dlouhé suché procházky :D
Vy tam právě máte i výstrahu, tak snad nepoplavete doopravdy
U nás se také plave, ale my bydlíme naštěstí na kopci :))
https://www.facebook.com/watch/?v=698293900991091
Jinak Hachimu je úplně jedno, jaké je počasí, takže pes vyfasuje pláštěnku a jde se na úplně normální procházku s cvičením i hraním :)

napsal(a):
dtto

marcelaamax
napsal(a):
, jo, tak to jsme na tom podobně .
Ale je teda pravda, že když jsme v dešti na coursingu nebo na závodech, tak to jim problém neděla, to jim nevadí. I když i tam bych řekla, že je to znát a jakmile je po, tak honem do chatky nebo do auta
Jj, na coursingu je mu to šumák, to ho chytí panika až v autě, když mu docvakne, že je durch.
Ahojte!
U nás na Záhorí prší tiež už tretí deň,ale Nefret sa vtedy vždy rozhodne,že v nej je predsa len aj niečo retrieverovske a nielen SAO a vyšli sme do parku. Dala som nové gumáky a vojenskú bundu,nech to má úroveň😁Nikde nikto,z čoho bola smutná,lebo sa chcela hrať s psími kamošmi ,ale nakoniec som jej stačila aj ja.
Pozdravujeme všetkých a hlavu hore,nebude pršať večne! Po každej búrke raz vyjde slnko😉
P.S. :Levica to nasvalenie hrudníku nepodcenila,môže ísť do plaviek!😁

napsal(a):
A hledala jste dobře??

V pohodě. Chytly jsme 2 x hoďku mezi kapkami, našly kozáka a dva klouzky a taky jednu růžovku, psice je "vykoupaná" a klíšťata to snad na chvíli spláchlo.

Odpo už jsem řekla dost, našla ho v páté boudě, pak jsem se chvíli honili po bytě. Dostal pláštěnku a vytáhla jsem ho ven. Scéna děsná, náhodou jsem u sebe měla klíče od auta, hodila ho dozadu a jelo se přes řeku. Zaparkovala jsem na Újezdě a táhla umírající zvíře v agónii na Střelák. Pod mostem obří suchá plocha s pískem, tam hodí bobek. Jenže se tam nakvartýrovala svatba, která měla být pod širým nebem, ani cm místa.
Vodítko pryč, nemá kam utéct, konkurence k seřvání tam fakt nebyla. Mamánek půjde se mnou i do deště. Nejen že šel, on tryskal. Ale ne za mnou. Nějak mi nedošlo, že kachny zalezlé nebudou, tak z toho byl nakonec coursingový trénink. Šipky do vysoké trávy (normálně by do ní nevlezl ani za sucha) a málem skončil i ve Vltavě. I ten bobek dal. Chvíle štěstí a zase cesta k autu s týraným chudákem.

Prsi 4.den...
Jako psum je to jedno, ale me to uz nebavi a 2. bojim se o ne a o sebe
Chovaji se jako odpocatati dostihaci
U nás taky stále prší.... Ale teď jsem psy nachvíli vytáhla ven, no nadšení nebyli. Fena, i přesto, že byla na volno, šla nalepená na mojí noze, asi tam méně pršelo , pes když mu na hlavu spadne kapka, tak se tváří jakoby mu tam spadla bomba. No vzala jsem balonky a nakonec se i běhalo... Na nějaký cvičení můžu zapomenout, protože sednout nebo lehnout do mokra neexistuje. Takže aspoň doma odpoledne procvičíme nějaké blbiny. Jinak teď zase nevím o tom, že mám psy. A kdyby začali zlobit, tak stačí říct "jdeme čůrat" a oni se zase rychle hodí do klidu

...u nás neprší, ale slovy dědy Komárka: chčje a chčije....psina chodí pomalu, aby si necákala na podvozek a jelikož už dneska promokla a já jsem po noční, další procházka asi tak ve čtyři? budem hajdat

U nás neprší, tak se malá alespoň hned ráno vyráchala v bazénku....asi aby mi nebylo líto, že nemám mokrý psy
napsal(a):
U nás neprší, tak se malá alespoň hned ráno vyráchala v bazénku....asi aby mi nebylo líto, že nemám mokrý psy
U nás včera ,,veselo" velmi. 3.povodňový stupeň, někteří už vodu v zahradách. Hasiči hlídali mosty, všechny uzavřené, ten nejmenší drželi jeřábem. Dědiny nad náma i vytopené, celou noc lítali houkačky sem a tam(hasiči), hlásil varovně rozhlas, bylo to jak při bombardování. Teď už je klid, sice prší, ale jen trochu, sčítají se škody. Já našla u potoka jen jednu vyvrácenou vrbu. I jsem si poplakala, je obří. O půlnoci jsem tam byla s baterkou a viděla jsem ji už 2m ve vodě, bála jsem se, že to neustojí, podemlelo ji to V 19h mi muž říká: už přestává pršet, běžte s mišutou. I jsem se už šla oblékat, no pořád ještě pršelo dost a tak jsem stála u skříně a koukala do jezera, jak se to zase stupňuje. Ještě hodinu jsem si říkala...třeba za chvíli...ale bohužel lilo fakt hodně, všude valily potoky vody a mosty uzavřené, takže by jsme se nedostali buďto ani daleko, nebo nakonec domů! Prochajdu sem musela odpískat, hráli jsme doma hledání kokinek. https://www.azzoo.cz/interaktivni-hracky-pro-psy/hracka-pro-psy-interaktivni-face--23-cm/ - něco podobného, jen dřevěné a více těch odšupovacích okýnek. To je pro něj ,,španělská vesnice" Vůbec nechápe ten princip, mele po tom packama, škrábe všude kolem i po podlaze, rve to zubama a řve a vzteká se Áno, je velmi trpělivý, asi jako panička, která to mít pro sebe, tak to už rozmlátila sekyrou Takže to je spíš jen taková sranda aby se zabavil, ne, že by si tím lámal hlavu...to on prostě nebude, jde na to silou

lesnížínka
napsal(a):
U nás včera ,,veselo" velmi. 3.povodňový stupeň, někteří už vodu v zahradách. Hasiči hlídali mosty, všechny uzavřené, ten nejmenší drželi jeřábem. Dědiny nad náma i vytopené, celou noc lítali houkačky sem a tam(hasiči), hlásil varovně rozhlas, bylo to jak při bombardování. Teď už je klid, sice prší, ale jen trochu, sčítají se škody. Já našla u potoka jen jednu vyvrácenou vrbu. I jsem si poplakala, je obří. O půlnoci jsem tam byla s baterkou a viděla jsem ji už 2m ve vodě, bála jsem se, že to neustojí, podemlelo ji to V 19h mi muž říká: už přestává pršet, běžte s mišutou. I jsem se už šla oblékat, no pořád ještě pršelo dost a tak jsem stála u skříně a koukala do jezera, jak se to zase stupňuje. Ještě hodinu jsem si říkala...třeba za chvíli...ale bohužel lilo fakt hodně, všude valily potoky vody a mosty uzavřené, takže by jsme se nedostali buďto ani daleko, nebo nakonec domů! Prochajdu sem musela odpískat, hráli jsme doma hledání kokinek. https://www.azzoo.cz/interaktivni-hracky-pro-psy/hracka-pro-psy-interaktivni-face--23-cm/ - něco podobného, jen dřevěné a více těch odšupovacích okýnek. To je pro něj ,,španělská vesnice" Vůbec nechápe ten princip, mele po tom packama, škrábe všude kolem i po podlaze, rve to zubama a řve a vzteká se Áno, je velmi trpělivý, asi jako panička, která to mít pro sebe, tak to už rozmlátila sekyrou Takže to je spíš jen taková sranda aby se zabavil, ne, že by si tím lámal hlavu...to on prostě nebude, jde na to silou
Konečně máte u vás trochu vody.
lesnížínka
napsal(a):
Odkud to jste, že máte tak nepěkně veselo 😶?
U nás včera pršet přestalo...Po 2 dnech.. u nás bývá klidno ... Labe se udrželo a vše dobre zalito.
Naším mopsatům běhat v déši neva, to spíš mě 😃

lesnížínka
napsal(a):
Áno, je velmi trpělivý, asi jako panička, která to mít pro sebe, tak to už rozmlátila sekyrou
Aneb jaký pán, takový pes
marcelaamax
napsal(a):
Taky takový hlavolam máme, ale už je to celkem k ničemu . Nenechala jsem do toho teda psy jít silou, takže jim nezbylo než přemýšlet. Jenže to fungovalo jen párkrát, teď už přesně vědí, jak který pamlsek dostat a už to nemá takový efekt
Néé, to on fakt nepřemýšlí, ne, že bych to nezkoušela. Ale každý pokus ho navést, ať do toho nedrápe, uklidní se a čichá a šťouchá nejlíp čumákem...vede právě k tomu, že první na to vletí a zběsile drápe prostě báj očko, když ho od toho odtrhnu tak lítá kolem a řve, asi něco ve stylu:(a přesně totéž bych dělala já) tak si to strč někam, když to z tama nejde dostat, já se na to můžu vys.at
napsal(a):
Áno, je velmi trpělivý, asi jako panička, která to mít pro sebe, tak to už rozmlátila sekyrou
Aneb jaký pán, takový pes
Přesně, ten pes je fakt jak přes kopírák. Někdo by mohl namítnout, že pes prostě kopíruje chování pána, že to okouká, ale ne. To se právě dalo přesně vidět, že byli dva. Jedině, že Berušek kopíroval mého muže(ačkoliv s ním byl dá se říct zřídka) a Worka moje. Byly (jsou) to fakt naše kopie. A ,,nevyrobili" jsme je Jako...úplně to nechápu

My teď nevencime, chodíme brouzdat. Řeka vylita, všude voda, takže psi mi honí kapry na cestě :-)

Naše báby už naštěstí tolik pohybu nevyžadují, takže my sobotu trávili většinou takto

lesnížínka
napsal(a):
to by mi nevadilo, kdyby je i zakousli, byl by oběd
Zrovna kapry moc nemusím, ale měli kluci včera k obědu tematicky pstruha z lidlu aby se aspoň navnadili

Tak jak jste si užili mrazivé období? Já jsem velice ráda, že už končí :)
Moje zábrany dávat psovi silnější bundu, že se v tom nemůže hýbat, se ukázaly jako zbytečné, prý se v tom může hýbat (= běhat jako magor) úplně normálně. Dnes se v -15 ptal, proč nejdeme také na delší procházku, když jsme na ni šli včera a předvčírem. Nevím, jeslti je to tím mrazem, ale bývá teď ráno nějakej nadupanej...

Tady dnes -18, ale naši to neřeší, chtějí ven a doma se to s nimi už nedá vydržet. Naštěstí na sluníčku je tepleji, snad. Včera to byl masakr, všude plno lidí, jako každou neděli. A nadupaní jsou taky, všichni tři.
napsal(a):
Moje zábrany dávat psovi silnější bundu, že se v tom nemůže hýbat, se ukázaly jako zbytečné, prý se v tom může hýbat (= běhat jako magor) úplně normálně. Dnes se v -15 ptal, proč nejdeme také na delší procházku, když jsme na ni šli včera a předvčírem. Nevím, jeslti je to tím mrazem, ale bývá teď ráno nějakej nadupanej...
Já jsem taky rada, že to konci. Ono je to hezký, psy taky baví lítat ve sněhu. Ale naše běžné trasy jsou úplně zasněžené, nevyslapane, neprojete, takže se tam dost blbě chodí 😀. Do toho fena má z toho sněhu "bolavé" packy (i když teď už dobrý) a navíc máme trochu problém s těma jejíma zádama. Teď jak byly fakt velké mrazy, tak se na procházce neustále otírala o psa a o nás a bylo vidět, že ji ta záda svědí :-/ . Měla obleček. Včera jsem ji zkusila vzít bez oblečku, čekala jsem, že to bude horší, ale ono kupodivu lepší, v pohodě. Asi ji vadí ten mráz v kombinaci s tím, že má na tom obleček. Myslím, že bez oblečku to na tu kůži taky nebude úplně dobrý, takže vůbec nevím, jak to řešit. Ale co beru jako výhodu je to, že se domu vracíme čistí 😄.

Tak u nás venčení super....pes sice před vánoci shodil kožich a je z něj prakticky hladkosrsťák bez podsady, ale sníh si užívá. Akorát to vypadá blbě, když jdu a každých 5-10 metrů mi "upadne" pes .....to mu můžu 100x říkat, že válet se může doma na zahradě, že teď ťapeme.
Jsem ráda, že ten sníh je a dýl než na jedno odpoledne, že si ho můj staroušek užil, protože pánbůh ví, jestli se dožije příští zimy.
Co je teda pro mě průšvih, že chodníky buď děsně kloužou a nebo to je posolený, ani jedna varianta není pro mě se psy ideální.
Spíš mě děsí, jak jsem si teď užila toho, že mám neustále krásný čisťounký pesany a jak to roztaje, tak si nedělám iluze o tom, jaký čuňata potáhnu domu.
Na druhou stranu se já těším, že nebudu muset bejt nabalená jak cibule.
napsal(a):
Mně je líto, že už ty mrazy skončí. Byl to pro mě nejhezčí týden letošní zimy. Všude čisto, bílo a přitom suchý boty a suchý tlapy, Může se všude, i přes rybník. Po návratu domů nemusím prát psy a oblečky.
Přesně jako váš pes, Vikina je po ránu jako vystřelená z praku. Akční torpédo, ale přitom paradoxně poslouchá moc dobře, přivolání skoro 100%, tohle rozpoložení miluju.
Když je kolem nuly a vlhko, vleče se jako smrad a já tu "vodu ve vzduchu", jak tomu říkám, taky nesnáším, dělá mi to přímo fyzicky nedobře.
Je fakt, že na pinčovou jsou ranní a večerní teploty už opravdu hodně nízký, má to raději přes den. Ale důkladně jsem oblíkla do nejteplejší Hurtty a musím říct, že jsem ji hodně otužila a oproti loňskýmu únoru se to nedá srovnat - je schopná si užít i dlouhou procházku v mrazu.
Taky jsem ráda, že už to končí. V sobotu si jedu pro štěndo a bála jsem se, že mi v těchle mrazech zmrze, chudák malej.
Jinak psovi se sníh celkem líbí narozdíl od toho mokra co bylo předtím. Koněčně ho nemusím doma nahánět s tím, že po 8 hodinách už určitě fakt potřebuje čůrat, zatímco on tvrdí, že fakt ještě pár hodin vydrží... Jen mu je teda zima na pacičky a v těch mrazech pod -10 mu vrstvim oblečení, jinak se mi klepal.
Tady taky -15. manžel ted měl noční tak venčil hned v 6 ráno.říkal že ani jedna moc nikam nechtěla. Dneska teda extra rychle vyvenčeno. Pak jsme šli na nákup a při návratu všechny vylezly z peřin Ale jestli má být na konci týdne +10 tak to bude opět pěkný výkyv teplot Nejmladší nejraději spí pod peřinou tak je to pro ni hodně velký teplotní šok.

napsal(a):
Cítí jaro ve vzduchu - já taky!

napsal(a):
Cítí jaro ve vzduchu - já taky!
U nás je na jaro brzo, nejdřív v březnu. A to teprve na to ucítění.

V Brně zas tak velké mrazy nebyly. Toto počasí, kdy je mráz a zároveň svítí slunce, mám moc ráda. Člověk si připadá jak na horách. Mráz není nepříjemný, protože už je suchý, není bláto, není rozbředlý sníh, nehrozí náledí, pes je čistý a taky spokojený, a člověk má hned lepší náladu.
Netěším se na oteplení a teploty kolem nuly - bude zataženo, vlhko, lezavo, bude pršet a může být ledovka, pak bláto...
U nás panuje velké nadšení, Worka je konečně spokojený. Na teploty kolem 10st se kvůli němu vůbec netěším. Jak bylo mezi mrazy těch 10st, tak funěl jak lokomotiva, že se to nedá vydržet. Musím říct, že začínám uvažovat nad tím, že pokud by byl, bylo zase brzy jaro a nestíhnul vylínat(většinou vylíná téměř v létě) tak ho snad fakt stříhnu, protože by se v tomto obřím kožichu(nikdy takový neměl) vážně upekl.
A ano, je naprosto super, jak je krásně čistý a u nás se nesolí.
U nás na Záhorí je akutálne nula,oskar svieti, Nefret sa opaluje a vyzerá to na veľmi príjemný pondelok Ale v noci bolo mínus 8,bacha na to! U nás teplotný rekord Odzajtra už má byť plus aj v noci, tu to už vyzerá na koniec zimy,čomu sa ja osobne teším. Som jarné dieťa,milujem jar,už odratávam dni

napsal(a):
V Brně zas tak velké mrazy nebyly. Toto počasí, kdy je mráz a zároveň svítí slunce, mám moc ráda. Člověk si připadá jak na horách. Mráz není nepříjemný, protože už je suchý, není bláto, není rozbředlý sníh, nehrozí náledí, pes je čistý a taky spokojený, a člověk má hned lepší náladu.
Netěším se na oteplení a teploty kolem nuly - bude zataženo, vlhko, lezavo, bude pršet a může být ledovka, pak bláto...
A hlavně psi budou jako prasata špinaví. Teď je to pohoda.

No já jen doufám, že tyhle mrazy alespoň trochu přispějí k tomu, že nebude tolik klíšťat jako jiné roky, kdy ty zimy byly k těmhle potvorám přívětivější.

Hlásím, že u nás paráda. Ráno sice -15, teď už jen -5 a tipuju, že na sluníčku už kolem 0. Sluníčko už má sílu a snaží se. Hlavně už asi 5 dní nepadalo a tak nemusíme šlapat nové cestičky.

napsal(a):
No já jen doufám, že tyhle mrazy alespoň trochu přispějí k tomu, že nebude tolik klíšťat jako jiné roky, kdy ty zimy byly k těmhle potvorám přívětivější.
A třeba přibrzdí i toho k.urvavirusa. Chřipce takové počasí taky nikdy nesvědčilo.

domi.t
napsal(a):
U nas bola takáto zima😉
Krásné fotky, u nás dnes ráno v 6 hod. -19°C. Fenu míváme na noc doma i když je to huňáč, má zateplenou boudu vystlanou dřevěnou vlnou a v boudě má malý topný panel. Nevím, jestli bych ji už mohla nechat přes noc venku v těch mrazech. Doma už je přes 14 dní od operace. Má ještě vyholené to bříško.
napsal(a):
Co se týče počasí, mám to s vámi stejně. Jak já se na to vlhkolezavo netěším...
napsal(a):
Krásné fotky, u nás dnes ráno v 6 hod. -19°C. Fenu míváme na noc doma i když je to huňáč, má zateplenou boudu vystlanou dřevěnou vlnou a v boudě má malý topný panel. Nevím, jestli bych ji už mohla nechat přes noc venku v těch mrazech. Doma už je přes 14 dní od operace. Má ještě vyholené to bříško.
Ja by som ju určite nechala doma, v teple A ďakujem za pochvalu

domi.t
napsal(a):
Užasňáci
Děkuju. V tom sněhu je všechno tak nějak náročnější a já po té operaci nějak nestíhám. Jakmile se oteplí, musím si vzít dovolenou a cvičit a cvičit.
Dneska v půl osmé -20. I labiny se rozhodly vrátit do tepla A já už chci jaro, chodit se v tom nedá, cvičit se v tom nedá, o tom, že vyjet z baráku (nevede k nám silnice) mi vždycky připadá jak pokus o sebevraždu

janaa
napsal(a):
Dneska v půl osmé -20. I labiny se rozhodly vrátit do tepla A já už chci jaro, chodit se v tom nedá, cvičit se v tom nedá, o tom, že vyjet z baráku (nevede k nám silnice) mi vždycky připadá jak pokus o sebevraždu
Přesně, cvičit se v tom nedá. Včera jsem vytáhla bažanta aspoň na dvorek, na houby, byl celej rozmočenej. Takže putoval zase do mrazáku a nadále budeme aportovat jen s dummy.
napsal(a):
Děkuju. V tom sněhu je všechno tak nějak náročnější a já po té operaci nějak nestíhám. Jakmile se oteplí, musím si vzít dovolenou a cvičit a cvičit.
Vy máte výhodu, goldeni na sněhu se fotí dobře. S černýma psama je to o dost horší, moc velkej kontrast.
Já prostě, kdykoliv vidím skupinové foto goldenů, vzpomenu si na ségru, jak je vždycky rovnala a oni to bojkotovali. A já taky
A cvičit se v tom nedá...no, my musíme
Zrovna se účastníme online kurzu a polovina úkolů je venkovních. Takže nejenom cvičíme, ale ještě i točím videa, což mě teda hodně posouvá
Když už náhodou feny dělají, co já potřebuju, tak zjistím, že jsem zmrzlýma rukama nahrávání zapnula a hned zase stopla...a tak podobně
Terven
napsal(a):
Vy máte výhodu, goldeni na sněhu se fotí dobře. S černýma psama je to o dost horší, moc velkej kontrast.
Já prostě, kdykoliv vidím skupinové foto goldenů, vzpomenu si na ségru, jak je vždycky rovnala a oni to bojkotovali. A já taky
Jezevčíci se taky blbě fotěj, teda aspoň ti moji, prostě nepočkaj a nepočkaj
aluska
napsal(a):
Jezevčíci se taky blbě fotěj, teda aspoň ti moji, prostě nepočkaj a nepočkaj
Taky nejčastěji fotím zadky...tak holt předstírám, že fotím hlavně přírodu
Nemám úplně aktuální fotky, teď je tu sněhu o něco víc, ale já mám většinou rukavice a nechce se mi tahat telefon 😀

domi.t
napsal(a):
U nas bola takáto zima😉
Hele vy dvě modelky....na vás (obě) je tak hezký pokoukání, že je mi pak líto, že u mě mládí v zadeli a do důchodu daleko. Já to tý svojí krasavici tak nějak kazim, ještě, že ona budí takovou pozornost, že i kdybych měla na sobě pytel a na obličeji óbr bradavici s chlupem (ale styl čarodějnice), tak by si toho asi ani nikdo nevšiml.
Moc vám to holky sluší

Terven
napsal(a):
....začnu to taky takhle zdůvodňovat

Terven
napsal(a):
Jeden to absolutně nezvládne. Starší feně je to jedno, ta bude sedět, kde jí řeknu, akorát u toho nahodí patřičně otravný ksicht. Pes čeká na piškot, vždy a za všech okolností, všechno dělá jen kvůli piškotu. A nejmladší je čert, ze všeho má bžundu, je jí to taky vidět na očích.
napsal(a):
Jeden to absolutně nezvládne. Starší feně je to jedno, ta bude sedět, kde jí řeknu, akorát u toho nahodí patřičně otravný ksicht. Pes čeká na piškot, vždy a za všech okolností, všechno dělá jen kvůli piškotu. A nejmladší je čert, ze všeho má bžundu, je jí to taky vidět na očích.
Jo přesně takhle mi focení bojktuje fena. Pes je v pohodě, ten zůstane sedět, ležet nebo stát kde chci, jak chci a jak dlouho potrebuju 😀, ale fena? Pro ni je utrpení když se musí zastavit a být chvíli v klidu, ona je fakt torpédo a neposedi. No a když už teda jo, tak se pak ale taky náležitě tváří 🤣.
Když mi je fotí kamarád fotograf, tak sebou má pískátko a na fotku pískne, pak ten výraz docela jde 😀
U nás jsou fotky vždycky boj Viz tyhle -první - Berto,tvař se hezky, druhá - Kevine,zůstaň zas na to ten hlubokej sníh dobrej,protože je zpomaluje
napsal(a):
Já mám v archivu jedno video, který nesmím zveřejňovat. Sestra toužila udělat skupinové foto psů před jednou technickou pamětihodností.
Dopadlo to tak, že před tou kamennou pecí seděla jenom nejstarší goldenka, která byla ráda, že je ráda. A moje Vikina dostala lítací ámok,strhla mladší goldenku a lítaly kolem nás v kruzích.
A do toho ségra povelovala "Fany zůůůůstaň"...to video mě nepřestává bavit
napsal(a):
Hele vy dvě modelky....na vás (obě) je tak hezký pokoukání, že je mi pak líto, že u mě mládí v zadeli a do důchodu daleko. Já to tý svojí krasavici tak nějak kazim, ještě, že ona budí takovou pozornost, že i kdybych měla na sobě pytel a na obličeji óbr bradavici s chlupem (ale styl čarodějnice), tak by si toho asi ani nikdo nevšiml.
Moc vám to holky sluší
Z celého💗ďakujeme za pochvalu,veľmi si to vážim👍🏻😊
napsal(a):
My si počasí naprosto užíváme. Sněhu je tak akorát, že se v tom dá chodit no a nám zima nevadí

Už bohužel jen smutná vzpomínka.
U nás v Polabí tolik sněhu nebylo ani nepamatuji jako je letos. A mrazy celý týden hluboko pod nulou takže se i udržel. A já už se těším na léto a teplo. Zima je fajn leda na horách. Tady je to většinou jen sůl a sra*ky.

GAELLE
napsal(a):
Už bohužel jen smutná vzpomínka.
U nás v Polabí tolik sněhu nebylo ani nepamatuji jako je letos. A mrazy celý týden hluboko pod nulou takže se i udržel. A já už se těším na léto a teplo. Zima je fajn leda na horách. Tady je to většinou jen sůl a sra*ky.
Krásný pes!
Taky jsem uveřejnila vzpomínku, ta černá odešla v roce 2013, fotky jsou z roku 2011. Kavkazance je teď jedenáct a půl.

napsal(a):
Já mám zimní jenom archivní... snad to nevadí.
Takový Kelišky máme taky, ale já to nikdy nestihnu.

U nás ráno bylo -20°C, venčím se jen já, cestou z noční, pak 10minut se psinou kolem baráku a pak u koní, zamrzla voda....hádejte co...přišourala jsem se domu v půl dvanácté, ovenčila 10minut psa- udělá potřebu a sype se domu(pak s ní byla ještě na delší dcera)....já trochu natáhla brka(to jsem si cestou z práce ještě donesla raněného holuba, běžel mi po silnici naproti..) okolo řetí odvezla dceru na nádraží, ovenčila deset minut psa a čekám na manželity až přijde z práce a jdem se podívat na rybník (cca půl hodiny)- psa berem s sebou....ten samozřejmě večer padne úplně vyčerpanej a bude chtít za odměnu určitě plnou misku.

Pro mě už je to počasí kdy sakra přemýšlím jestli mi fotka stojí za tahání rukou z rukavic :D U nás ráno -17... Pudla to pořád neodradilo od toho aby nás tahal ven. Zlatej australák. :D

vozíme teď psisko alespoň dvakrát za týden na "procházky" do málosněžných míst, aby se mohl spokojeně vylítat a vyřádit. Jizerky pro stárnoucího mamuta teď nejdou - za humny v lese se chodit nedá, neb sněhu je tam hodně, musí mu stačit zahrada s vyházenými chodníky a vodítkové procházky kolem baráku.
Tyto snímky jsou týden staré - jeli jsme do Zahrádek a na Jiljov

ještě přihodím Xerdu za Ladovské zimy - plot zmizel - ale on toho nikdy nezneužil

Terven
napsal(a):
a já ty jejich chlupaté prdelky tak milovala......

napsal(a):
a já ty jejich chlupaté prdelky tak milovala......
To je snad poprvé, co vidím vaše pesany na fotce....sice zadky, ale dobrý
napsal(a):
vozíme teď psisko alespoň dvakrát za týden na "procházky" do málosněžných míst, aby se mohl spokojeně vylítat a vyřádit. Jizerky pro stárnoucího mamuta teď nejdou - za humny v lese se chodit nedá, neb sněhu je tam hodně, musí mu stačit zahrada s vyházenými chodníky a vodítkové procházky kolem baráku.
Já žiju na Šumavě, takže taky sněhu hromada. Naštěstí nám cestu lesem protáhnou několikrát týdně myslivci, když jedou krmit - a to mý čivavě stačí. Jinak by byl taky odkázaný na zahradu, kde jsme mu proházeli cesty.

Já smím psa fotit jen někdy, a teď to zrovna nebylo, tak jen krajinka ze sobotního rána. Fotilo by se, fotilo, ale ochota zastavit se a sundat rukavici (natož třeba vyměnit objektiv), to už je horší.
A komentáře psa, proč zastavujeme, případně rovnou nekomentovaný odchod ve stylu "já se zastavovat nechci, takže jdu dál a ty si to nějak vyřeš"...
U nás je sněhu přijatelné množství, chodit se v tom dá. Běhat blbě, takže hypnotizuju předpovědi, kdy už to zmizí.
Edit: Ale sníh byl teda super na ranní procházky ve tmě, mohli jsme celou dobu od začátku ledna chodit příjemnou přírodní trasu bez osvětlení. Tak za to palec nahoru.

napsal(a):
Myslím, že stejná alej, podobné datum 25.2., jen rok jiný - 2018. Mráz podobný dnešku (-18), jen mrzlo "na holo".
napsal(a):
Já smím psa fotit jen někdy, a teď to zrovna nebylo, tak jen krajinka ze sobotního rána. Fotilo by se, fotilo, ale ochota zastavit se a sundat rukavici (natož třeba vyměnit objektiv), to už je horší.
A komentáře psa, proč zastavujeme, případně rovnou nekomentovaný odchod ve stylu "já se zastavovat nechci, takže jdu dál a ty si to nějak vyřeš"...
U nás je sněhu přijatelné množství, chodit se v tom dá. Běhat blbě, takže hypnotizuju předpovědi, kdy už to zmizí.
Edit: Ale sníh byl teda super na ranní procházky ve tmě, mohli jsme celou dobu od začátku ledna chodit příjemnou přírodní trasu bez osvětlení. Tak za to palec nahoru.
Právě...sněhu je tak akorát, cesty jsou krásně bílý a udusaný...a teď u nás zrovna chumelí jak blázen. Bohužel, podle předpovědi to nejspíš půjde dolů.
U nás je fotomodelka pinčová. Vikina, pokud už někdy vzácně postojí, ostentativně se dívá jinam.
Teily

XXX.XXX.168.230
napsal(a):
U nás ráno bylo -20°C, venčím se jen já, cestou z noční, pak 10minut se psinou kolem baráku a pak u koní, zamrzla voda....hádejte co...přišourala jsem se domu v půl dvanácté, ovenčila 10minut psa- udělá potřebu a sype se domu(pak s ní byla ještě na delší dcera)....já trochu natáhla brka(to jsem si cestou z práce ještě donesla raněného holuba, běžel mi po silnici naproti..) okolo řetí odvezla dceru na nádraží, ovenčila deset minut psa a čekám na manželity až přijde z práce a jdem se podívat na rybník (cca půl hodiny)- psa berem s sebou....ten samozřejmě večer padne úplně vyčerpanej a bude chtít za odměnu určitě plnou misku.
Vy venčíte psa 10 min?? Chudák, bože... to bych nepřála žádnému pejskovi.

Teily
napsal(a):
Když fenu zebou nohy, tak jí stačí i minuty 2. Řídí si to sama.

Teily
napsal(a):
hele, to když prší, tak to já nevenčím ani ň
nemám psa, jen nějakou dýchající bezvědomou hroudu.......
chudák
Jo panuje-li nepřízeň počasí, především déšť libovolné intenzity, pes se někam vsákne a předstírá, že je třeba polštář. Při navlékání do postroje se pak tváří, že jsme se asi úplně zbláznili a jestli ho vytáhneme ven, obratem pošle stížnost lize na ochranu týraných jezevčíků. Mrazy a sníh mu nevadí, ale jelikož má už věk a nemocné srdce, tak to s délkou nepřeháníme stejně jako ve velkých vedrech.

Terven
napsal(a):
Právě...sněhu je tak akorát, cesty jsou krásně bílý a udusaný...a teď u nás zrovna chumelí jak blázen. Bohužel, podle předpovědi to nejspíš půjde dolů.
U nás je fotomodelka pinčová. Vikina, pokud už někdy vzácně postojí, ostentativně se dívá jinam.
U nás taky chumelí, takže když jsem po večerním venčení chtěla vzít Ginu domů, tak na mě nechápavě koukala, jakože "vždyť sněží, tak přece nebudu doma" přitom než začalo, tak se mi furt cpala do baráku.
Tak jsme si s Jackem zbaběle zalezli do tepla do postele a čekám, jestli madam uzná za vhodné přijít sana a nebo jestli budu muset vzít rohlík a jít jí přesvědčit...

Rezignovala jsem. Jen teplý přehoz a nazdar. Takže sprinty na cca 10 m pořád dokola. Rychle analyzovat, přečůrat. Coursingový start, aby se zahřál, rychlá brzda, servismanka málem hodí tlamu. Analýza, značka, start... A pořád dokola. No co, taky možnost, zahřeju se i já. A vůbec, v sobotu přežil trénink vč. čekání, tak už má smolíka, páč je mi jasné, že pán je hérečka.

Teily
napsal(a):
No jo no, chudák, páníka si pes nevybere......a teď vážně
Pes má v noze kus železa a v mrazech mu to může namrzat, takže šel ven až odpoledne na dýl a myslím, že z mého psaného textu bylo pochopitelné, že domu chtěl především pes....ráno bylo od -20°C do -15°C dost to místama kolísalo....

napsal(a):
No jo no, chudák, páníka si pes nevybere......a teď vážně
Pes má v noze kus železa a v mrazech mu to může namrzat, takže šel ven až odpoledne na dýl a myslím, že z mého psaného textu bylo pochopitelné, že domu chtěl především pes....ráno bylo od -20°C do -15°C dost to místama kolísalo....
To znám, dělali mi zub, byl leden. Když se čekalo na to umělecké dílo, než ho někde ve Švýcarsku vytvoří, tak jsem měla v kosti šroub jen s nějakou základní vrstvou přes něj. Zubařka nevěděla, že jsem závislák na zmrzlině. Au, zmrzla mi půlka čelisti.
U nás ráno poledovice jako kráva Pršelo. Dala jsem Workovi pláštěnku, ani neprotestoval Ještě, že jsme nemuseli nikam vyjíždět, naše cesta se nesolí, byla jak zrcadlo. Worka několikrát spadnul, já šla kde to šlo po krajích po sněhu, jinak jak 80letá důchodkyně

U nás dobrý, led jen místy. Do zítra by mohlo být čisto úplně. Při téhle druhé sněhové nadílce to tu vzali s údržbou cest pořádnějc, a tak to mizí rychle

ranní déšť se změnil na hustou chumelenici, teplota těsně nad nulou, vítr, sněhu hodně.....v podstatě hnus, já přišla mokrá a zmrzlá....
pes zcela nadšen

Taky přihodim foto Tibetu na sněhu. Kluci ve sněhu řadí jak černé ruce, ale jak psala sardullah, jsou krásné čistí a nemusím vytirat 3x denně pul bytu
U nás dneska takhle 🙈😀. Ale odpoledne je snad vytáhnu 😀.
Ty jejich polohy mi někdy hlava nebere, vydrží tak ležet hodiny, se divím, že nejsou rozlámaní

marcelaamax
napsal(a):
U nás dneska takhle 🙈😀. Ale odpoledne je snad vytáhnu 😀.
Ty jejich polohy mi někdy hlava nebere, vydrží tak ležet hodiny, se divím, že nejsou rozlámaní
To jsou reinkarnovaní jogíni?
napsal(a):
To jsou reinkarnovaní jogíni?
Jo, někdy mi tak připadají, ale občas umí ležet i normálně

marcelaamax
napsal(a):
Za mě nej fotky 8 a 9

lesnížínka
napsal(a):
Mě se líbí ti ,,tulíšci" na první
No já spíš myslela...a první cenu v kategorii nejkrkolomnější pozice ve spánku vyhrává....

Včera ráno masakr, protože na ledové dráhy alias chodníky, jak to předtím při sluníčku teklo ze střech, v noci napadl čerstvý sníh. Trouba to nečekal, pořád bruslil a každých pár m se rozplácnul jak žába. Dnes už po ledu ani stopa. Ráno sice dost lilo, ale ta radost z "vedra" úplně přebila jeho celoživotní mantru, že po styku s vodou okamžitě zhyne bídnou smrtí. Jásavě chtěl přečůrat půl Prahy, i když mu kapalo z čumáku, ale já mu do toho hodila vidle, musela jsem do práce.
Terven
napsal(a):
Tak u nás hnus, mokro, břečka střídá srač.ku, čvachtá to...chtělo se mi zařvat na adresu těch, co se modlili za skončení mrazů "Tak tohle jste chtěli???"
Ale je fakt, že nezvířecím lidem, co se pohybujou jenom po asfaltu, muselo dnešní počasí připadat super - bylo teplo a sluníčko
Psa nemám ale kdybych měla byla bych nas*aná. Všude voda bahno sra*ky. Sluníčko ani omylem a s bídou +6. U nás se sype sůl s pískem, mám toho plný barák.
Pes by měl rozežrané packy od té soli a bláto až na hlavě.
Zlatý čistý bílý snížek co byl celý týden. A jinak už ať je konečně jaro teplo a sucho.

U nás dnes pohoda! Jaro se blíží! Ano, tohle jsem chtěla, i za cenu bláta doma
Terven
napsal(a):
Tak u nás hnus, mokro, břečka střídá srač.ku, čvachtá to...chtělo se mi zařvat na adresu těch, co se modlili za skončení mrazů "Tak tohle jste chtěli???"
Ale je fakt, že nezvířecím lidem, co se pohybujou jenom po asfaltu, muselo dnešní počasí připadat super - bylo teplo a sluníčko
Jo teď když to vidím, říkám si to samé . A to jsem psala, že se těším, že to skončí. Jen bych nějak vynechala tohle blátivé mokré období a skočila bych rovnou do jara .
Tyhle sračk.y jsou fakt hnus, to jako zlatej sníh a mráz .
Ale alespoň se feně uleví s těma zádama, i když podle toho, co jsem vypozorovala, tak mi přijde, že samotný mráz jako takový jí nevadí, vadí jí spíš jen obleček na kůži...

U nás se to zatím ještě drží, včera byl sice sníh hodně mokrý, ale pořád byl všude. Dnes jsou +2 a zatím pořád ok, sníh všude. Až to roztaje, tak to bude masakr.

domi.t
napsal(a):
Na Záhorí máme už 5 stupňov a to je len 8.40! Blýska sa nám na lepšie,jarné časy A tiež som v tíme "milujem jar"
Já v podstatě jen nemám ráda zimu a vedro, zimu o něco víc ... ale zlepšuju se, letos jsem nadávala málo

Tak u nás děs....ráno jsem byla s Ginou a jak ´to všechno povoluje a je z toho břečka, tak se mi šlo fakt na nic a asi ani pro Ginu to nebyl komfort, místy to dost klouzalo.
Nevím jestli mám vůbec Jacka tahat na večerní prochajdu, protože on už nemá ty nožičky tak jisté a nevím, jestli by to pro něj nebylo moc náročný. Asi počkáme, až to alespoň na chodnících a zpevněných cestách odtaje.
napsal(a):
Tak u nás děs....ráno jsem byla s Ginou a jak ´to všechno povoluje a je z toho břečka, tak se mi šlo fakt na nic a asi ani pro Ginu to nebyl komfort, místy to dost klouzalo.
Nevím jestli mám vůbec Jacka tahat na večerní prochajdu, protože on už nemá ty nožičky tak jisté a nevím, jestli by to pro něj nebylo moc náročný. Asi počkáme, až to alespoň na chodnících a zpevněných cestách odtaje.
No Worka se včera natáhnul snad 5x a ještě na něj večer skočil kámošky pes Dneska u nás dobrý, sice to povoluje a mizí před očima, ale na pěšinách ve stínu je ještě hezky snížek, tak tudy šel rád.

Teď se bude venčit na prd, pes bude špinavej, což ztěžuje jízdu v autě(jezdí na sedačce vepředu-řídí po anglicku) stoupne v bytě míra jemného písečku-prostě všechno se neopláchne, a nejhorší jsou rozmočená psí ho*na v loužích,které mi pes samozřejmě vymete...ale psině je todle všecko jedno, hlavně že jsou už zase vidět klacky na zemi.
napsal(a):
U nás dnes pohoda! Jaro se blíží! Ano, tohle jsem chtěla, i za cenu bláta doma
Tak bláto doma (nebo v autě), to je to poslední. Mám přízemní chlupatinu, takže jsem zvyklá sprchovat podvozek a prát oblečky i v mnohem lepším počasí
Spíš mi vadí, že spousta cest je najednou nepřístupných nebo přístupných za cenu, že mi nateče do bot a psi budou polomáčení. Blbě se v tom chodí, čvachtá to, klouže to. Nižší fena je během chvíle mokrá jako by prošla potok.

Terven
napsal(a):
Tak bláto doma (nebo v autě), to je to poslední. Mám přízemní chlupatinu, takže jsem zvyklá sprchovat podvozek a prát oblečky i v mnohem lepším počasí
Spíš mi vadí, že spousta cest je najednou nepřístupných nebo přístupných za cenu, že mi nateče do bot a psi budou polomáčení. Blbě se v tom chodí, čvachtá to, klouže to. Nižší fena je během chvíle mokrá jako by prošla potok.
Aha, tak s tím tady nebojujeme, cesty máme pěkné i v tomhle počasí. Dnes jsme dokonce testovali hloubku bažin u rozvodněnýho rybníka a pes potom zkoušel, jestli už se pod ním led proboří (miluju jeho neomylné a bezelstné snahy přizabít se).
napsal(a):
Aha, tak s tím tady nebojujeme, cesty máme pěkné i v tomhle počasí. Dnes jsme dokonce testovali hloubku bažin u rozvodněnýho rybníka a pes potom zkoušel, jestli už se pod ním led proboří (miluju jeho neomylné a bezelstné snahy přizabít se).
Hlavně musí být super, když pes je krátkosrstej a dlouhonohej
...ono je to vlastně super i u pinčový.
Jojo, hladkosrstej a dlouhonohej, ještě k tomu tamvej pes, je super. No a pak sice hladkosrstá, ale nízká fena a ještě k tomu bílá, to už taková paráda není . Ta vypadá věčně jako prase . I když si myslím, že moje fena bude o něco vyšší, než pinčová, tak teda po procházce v blátivém počasí má komplet celej podvozek černej, jak je bílá, tak je to vidět .
Jinak teda u nás to díky sněhu ještě nějak jarně nevypadá, ale tím, jak sníh povolil, tak už se v něm lépe chodí (předtím se po nevyšlapané louce šlo nic moc), bláto ještě úplně nemáme, takže zatím dobrý . Dneska krásných 10 stupňů a sluníčko, jaroooo pojď .
Reagovali nějak vaši psi na změnu počasí? U nás byli v těch mrazech psi jak naspeedovaní, asi tím, jak se chtěli zahřát. No a teď jak se oteplilo, tak jsem byla na procházce s lemrama, které se motali tak nějak poklidně kolem mě, což je u nich divný . Ale teplo mají rádi, takže se určitě zase srovnají. Po dlouhé době jsem si připadala, že mám úplně normální celkem klidné psy .
marcelaamax
napsal(a):
Jojo, hladkosrstej a dlouhonohej, ještě k tomu tamvej pes, je super. No a pak sice hladkosrstá, ale nízká fena a ještě k tomu bílá, to už taková paráda není . Ta vypadá věčně jako prase . I když si myslím, že moje fena bude o něco vyšší, než pinčová, tak teda po procházce v blátivém počasí má komplet celej podvozek černej, jak je bílá, tak je to vidět .
Jinak teda u nás to díky sněhu ještě nějak jarně nevypadá, ale tím, jak sníh povolil, tak už se v něm lépe chodí (předtím se po nevyšlapané louce šlo nic moc), bláto ještě úplně nemáme, takže zatím dobrý . Dneska krásných 10 stupňů a sluníčko, jaroooo pojď .
Reagovali nějak vaši psi na změnu počasí? U nás byli v těch mrazech psi jak naspeedovaní, asi tím, jak se chtěli zahřát. No a teď jak se oteplilo, tak jsem byla na procházce s lemrama, které se motali tak nějak poklidně kolem mě, což je u nich divný . Ale teplo mají rádi, takže se určitě zase srovnají. Po dlouhé době jsem si připadala, že mám úplně normální celkem klidné psy .
My sme mali 15 stupňov! A dnes som tiež postrehla,že pesani vnímajú oteplenie. Aslan to na tri hodiny zalomil na slnku a slečna N. bola so mnou na poli troška ponaháňať zajace a teraz tiež spí,ale pre zmenu v chládku. Ale ona celkovo nevyhladáva slnko a je jej stále teplo. Takže vlastne ani nemám čo robiť,ked mládež spí
marcelaamax
napsal(a):
No, co tak potkávám SBT, pinčová o moc menší nebude , u trpasličího pinče se udává výška do 30 cm a ona se mi zdá krapet přerostlá- má delší nohy.
Jinak jo, po oblevě jsou psi zpomalení a úplně vypnutí. Vymytý mozečky a jenom čuchají jako o život, hlavně teda Vikina. Musela jsem o 80% snížit nároky a někdy se nedomluvíme jinak než vodítkem.
Ona teda hárala naposled v květnu a tohle je její čas. Utěšuju se, že je to tím
Terven
napsal(a):
No, co tak potkávám SBT, pinčová o moc menší nebude , u trpasličího pinče se udává výška do 30 cm a ona se mi zdá krapet přerostlá- má delší nohy.
Jinak jo, po oblevě jsou psi zpomalení a úplně vypnutí. Vymytý mozečky a jenom čuchají jako o život, hlavně teda Vikina. Musela jsem o 80% snížit nároky a někdy se nedomluvíme jinak než vodítkem.
Ona teda hárala naposled v květnu a tohle je její čas. Utěšuju se, že je to tím
Jo tak to možná budou tak nějak nastejno moje fena má cca 38-39 cm .
No moji jsou jen zpomalení, vypnutí teda ne, spíš naopak ani moc nečuchali, drželi se u mě a poslušně vykračovali . Ani neměli tendence chytat rapla a lítat .
marcelaamax
napsal(a):
Jo tak to možná budou tak nějak nastejno moje fena má cca 38-39 cm .
No moji jsou jen zpomalení, vypnutí teda ne, spíš naopak ani moc nečuchali, drželi se u mě a poslušně vykračovali . Ani neměli tendence chytat rapla a lítat .
Trochu menší bude, ale zas má ty nohy tmavý. A jo- pinčová byla super, teplo jí udělalo dobře, pěkně spolupracovala.
S tou druhou je to horší...teplo, pachy po oblevě a hormony - smrtící kombinace
A my dneska půlka smečky na honu od devíti do tří, druhá půlka od půl čtvrtý do teď na procházce a dohledávce hic bylo jak sviň,zvlášť mě v zimní bundě

u nás se dneska zahradničilo - musely se doprořezat stromy, než naraší. Sníh stále všude - ale rychle taje. Vedro, byla jsem jen v mikině. Takže dneska místo procházky psík tahal větve a štěpkoval...

U nás dnes +5, sníh hodně mokrý, do neděle asi nebude už nic.

Sněhu máme ještě dost,jen místo prašanu je mokrý a těžký. Jen na slunečných stráních už je i tráva. Příjemná procházka.

napsal(a):
Asi poslední fotky na sněhu.
Jsou božííí. A ten kostelík na vršku....taky.

marcelaamax
napsal(a):
Ještě jeden odpočívající pes. Obrázek pracovně nazván "bezhlavý rytíř" nebo "uťatá hlava"

Tak dneska se venčí pěkně na h.ovno.
V parku je to u nás jeden led....udělala jsem s Ginou jedno kolečko a říkám si, tak dáme ještě jedno, pak jsem stála uprostřed parku, nadávala jsem si do Jitek.
Vůbec nepřichází v úvahu, abych tam večer vzala Jacka.
Zbytek prochajdy jsme defakto chodily u nás po čtvrti po silnici....což případně se dvěma psy je dost nepraktický.
Někde to sice vypadá, že je "jenom" mokrej chodník, ale při bližším pohledu resp. šlápnutí, je to ledovka.
Musím říct, že dneska je terén snad nejhorší za hodně dlouhou dobu.
Navíc mlha, sychravo, takže ani není šance, že bude svítit slunce žbluňce a že to roztaje, že led povolí.
Takže to večer s Jackem vypadá, že půjdeme po naší ulici po chodníku až k hlavní křižovatce a pak zase zpátky, protože tam je chodník ok.... prochajda bude o ničem, jen čistě prakticky,účelově, aby se Jack trochu hejbal.

U nás taky krasne, odpoledne vytahnu mamku a pujdeme s pejsky ven. Ale ráno ledovka pěkná, už ať je jaro...
Poslala mi fotografka fotky z poslední procházky, asi poslední sněhové letos

my tomu včera dali... U nás za humny je na ušlapaných cestách led a v lese spousta těžkého sněhu. I bylo rozhodnuto odjet kousek dál, do kraje, kde bývá téměř vždy podstatně méně sněhu... Vyrazili jsme do Modlivého dolu - a ona zrada. Sněhu fůra a navíc silný mráz - takže ušlapané ledové chodníčky a schody ve skalách byly adrenalinové zážitky. Pes zvládnul v pohodě vše, my taky. Takže konec dobrý, všechno dobré... Dneska jsme pro jistotu byli jen na Trojzemí, kde kolem Nisy bylo opravdu bezsněžno a psíček si užíval bahýnko pod tlapkama a pozorování stovek kačen a volavek...

Tady už jsme skoro bez sněhu, tak jsme vyjeli cvičit výš, kde ještě je sníh. Ale ty 3 hodiny venku nám všem daly zabrat, mlha a sychravo, hrozně jsme promrzli. Jdu se nahřát do vany. :-)

Můžu si sem odložit takový povzdech? Zamířili jsme dnes s chlupaci na hory, užít si ještě zbytku sněhu. Cíleně jsem jela ráno, ve všední den, s tím že si užiju poklidný výšlap jen já a mí psove.
Chyba lávky. Tolik lidí, že jsem měla v půlce chuť se otočit a jít domů, no, došla jsem na vrchol, samozřejmě dva tibeťani vzbuzují celkem pozornost, takže ani nahoře klid, pořád se někdo chodil ptát co je to za psy a jestli si je může vyfotit. Cesta dolů byla mazec, proti nám davy, bahno střídalo led, sestup náročný a ještě ti lidi... Vždy se psama uhnu bokem, když jde někdo se psem ať zbytečně nemusím řešit že pes se bojí, moji na něj čumí, atd atd. A jedna taková paní s mladým haskounem si to zamířila přímo skrz nás, přestože kolem nás bylo hromada místa a ještě byla velmi pohoršena, když jsem se jí ptala jestli ji to přijde normální.
Už ať otevřou ty obchody, hory byly vždy relax hlavy a najednou to nejde...

napsal(a):
Můžu si sem odložit takový povzdech? Zamířili jsme dnes s chlupaci na hory, užít si ještě zbytku sněhu. Cíleně jsem jela ráno, ve všední den, s tím že si užiju poklidný výšlap jen já a mí psove.
Chyba lávky. Tolik lidí, že jsem měla v půlce chuť se otočit a jít domů, no, došla jsem na vrchol, samozřejmě dva tibeťani vzbuzují celkem pozornost, takže ani nahoře klid, pořád se někdo chodil ptát co je to za psy a jestli si je může vyfotit. Cesta dolů byla mazec, proti nám davy, bahno střídalo led, sestup náročný a ještě ti lidi... Vždy se psama uhnu bokem, když jde někdo se psem ať zbytečně nemusím řešit že pes se bojí, moji na něj čumí, atd atd. A jedna taková paní s mladým haskounem si to zamířila přímo skrz nás, přestože kolem nás bylo hromada místa a ještě byla velmi pohoršena, když jsem se jí ptala jestli ji to přijde normální.
Ano, ano, my už se ani nesnažíme navštěvovat obvyklá místa. Na jaře jsme se "naučili" chodit po neznačených trasách podle mapy v telefonu, našli jsme hezká místa..
Ale třeba na nějaké delší běhání by se mi hodilo občas vyjet tady do Brd, a to je o sobotách absolutně bez šance, parkoviště beznadějně plné.

napsal(a):
Jo to je jediný, co mi vadí na zavřených obchodech, nákupních centrech atd.
Vždycky jsem říkala, když bylo venku hezky, tak akorát, ani horko ani zima (např), proč ty lidi lezou k nám do krámu, když je to jen na čumendu a už je to x-tej krám, kterej prolezli. Děti zlobí, nebaví je to....proč proboha nejdou raději do přírody, někam na výlet.
No a teď vidím, že se do tý přírody prostě všichni nevejdeme a jak bych byla ráda, kdyby se ti prolízači obchodů zase do těch krámů mohli vrátit.
A ty se nediv, že jste středem pozornosti, když jdeš na špacír se dvěma medvědama, to je holt daň za to, že máš takoví psi.......jsem to viděla v zoo, tam jsme byli s Ginuš největší atrakce

napsal(a):
Jo to je jediný, co mi vadí na zavřených obchodech, nákupních centrech atd.
Vždycky jsem říkala, když bylo venku hezky, tak akorát, ani horko ani zima (např), proč ty lidi lezou k nám do krámu, když je to jen na čumendu a už je to x-tej krám, kterej prolezli. Děti zlobí, nebaví je to....proč proboha nejdou raději do přírody, někam na výlet.
No a teď vidím, že se do tý přírody prostě všichni nevejdeme a jak bych byla ráda, kdyby se ti prolízači obchodů zase do těch krámů mohli vrátit.
A ty se nediv, že jste středem pozornosti, když jdeš na špacír se dvěma medvědama, to je holt daň za to, že máš takoví psi.......jsem to viděla v zoo, tam jsme byli s Ginuš největší atrakce
Mi prolizaci obchodu nikdy nevadili aspoň jsem je nepotkavala je to fakt utrpení, tam kde to znám hledám už jiné trasy lesem apod., ale musím teď dost omezovat pouštění psů, protože je pustím, za půl minuty je musím volat k sobě, pět minut jdeme na šňůře a sotva je pustím situace se opakuje.
Jinak uznávám, že takové psy člověk moc nepotká, ale nikdo mě nevaroval, když jsem si je pořizovala, že budu středem pozornosti
A vysvětlovat lidem že ti klidní ležící medvídci fakt nejsou na mazlení ale ostří hlídací psi, je to únavné...

my dneska zkusili les za humny - a ještě to nejde. Cesta jeden led a v lese spousta mokrého firnu. Night polítal, ale brzy jsme to otočili - neb se v tom opravdu blbě chodí psovi i nám. Ale byli jsme tam sami...
Na známějších místech je jediná možnost bezlidnaté procházky vyrazit brzy ráno... když normální lidi i psi ještě nevylézají ven...

napsal(a):
my dneska zkusili les za humny - a ještě to nejde. Cesta jeden led a v lese spousta mokrého firnu. Night polítal, ale brzy jsme to otočili - neb se v tom opravdu blbě chodí psovi i nám. Ale byli jsme tam sami...
Na známějších místech je jediná možnost bezlidnaté procházky vyrazit brzy ráno... když normální lidi i psi ještě nevylézají ven...
Tak na naší venčící louce s lesem za humny taky není většinou žádnej a nebo minimální provoz, ale vede k ní taková polňačka mezi stromy a do kopce....včera jsem se tam byla s Ginou podívat a je to samej led...to je o hubu.
Dneska svítilo sluníčko, tak doufám, že alespoň v přilehlém parku to roztálo natolik, aby se dal udělat alespoň okruh.....protože jinak všechny trasy, co běžně chodíme je problém...všechny přístupový cesty jsou podél lesa nebo lesem a všechno je to zledovatělý
S Ginou teď vesměs trajdáme mezi barákama.
Já vím, že až to přijde, tak budu taky nadávat, ale teď musím říct "zlatý bahno", sice jsou psi jak prasata (já většinou taky), ale alespoň se dá normálně chodit.
Tak já jsem tady vždycky psala, že u nás na běžných trasách kolem vesnic nepotkáme nikoho, max. pár lidí do roka. Poslední dobou potkáváme pravidelně cca 5 různých lidí se psy, ale vždycky to vyjde tak, že jsou na druhé straně louky než my a není žádný problém. Ale musím říct, že už i u nás začali chodit ven lidi, které jsem dřív vůbec nevídala a o víkendech bývá víc psů už i u nás - ale naštěstí všechno jen na začátku naší trasy. To je totiž u rybníka, kam teď většinou jezdím autem. Většina lidí obejde rybník a jdou zase pryč, my dojdeme tak do půlky rybníka, tam odbočíme na louku a jdeme po louce dál, případně jdeme do lesíka, a tam už lidi ani psy nepotkáváme. Jen těch cca 5 stálých, které ale taky nepotkáme denně (většinou tak jednou týdně) a navíc jen na kraji louky a většinou na druhé straně, v dálce, než jsme my. Pro nás to znamená jen to, že fenu nepouštím rovnou z auta, ale vezmu ji ten kousek na vodítko a pustím "až" za rybníkem, a nebo nejdeme přímo kolem rybníka, ale po cestě vedle. Na ostatních trasách nepotkávám stále nikoho, jen ten rybník asi nějak láká , mimo jiné asi i proto, že je k němu snadno přístupná cesta hned u silnice.
No a co se týče počasí, tak sníh už slezl a máme pěkné bahýnko. Fena byla dneska černá úplně komplet, bahno až na hlavě.

U nás kdyby jen bahynko, skoro všude stojí voda, bez holínek se nedá.
napsal(a):
U nás kdyby jen bahynko, skoro všude stojí voda, bez holínek se nedá.
Joo, tak to u nás taky. Dneska sice bylo morko, ale už to celkem šlo, ale na holínky to je teda pořád. Za to o víkendu to jsme se po louce fakt brodili.
Jo a ještě jak nám začali chodit lidi na procházky k tomu rybníku, tak už je to taky pěkně znát - odpadky, vajgly, rozbitá kadibudka, poházené a pověšené oblečení po okolních stromech, jako to člověk fakt nepobírá .

Terven
napsal(a):
Trochu měkčí to je...ale to sluníčko a vůně předjaří to vynahradí
No a navíc je ostříhaná a v pozici, kde konečně taky vidíme hlavu a očička!
Ako to tu tak čítam,tak rozmýšľam,či je Záhorie tak veľké alebo je tu málo ľudí,čo trávia dobu covidovu v prírode. Asi to druhé. Lebo my 99% prechádzok nestretneme ani nohu,ale je pravda,že sa vyhýbame trasami,kde vedie lesom asfaltka,lebo tam je plno. Mestský park,hoci je krásny a máme ho 10 minut pešo od domu,som vylucila-kazdych 5 metrov decko,pes,bežec,dôchodca. Možnosť pustiť psa pobehať sa sa rovná nule.
Dnes sme upratovali koterec,tak pripájam slečnu N. s jej "mini" hlavičkou😃
napsal(a):
No a navíc je ostříhaná a v pozici, kde konečně taky vidíme hlavu a očička!
Jo jo, čerstvě ostříhaná. Musím říct, že si to vždycky strašně užívám a kochám se liniema těla a sportovní postavičkou
Poučení pro příště, že chlupatiny nejsou nic pro mě
A musím říct, že na to jakej je prcek a k tomu nechutně dlouhej, má i elegantní pohyb.
Terven
napsal(a):
Jaký sluníčko a jaká vůně předjaří?
U nás svítilo sluníčko chvíli v sobotu odpoledne. Ale od neděle jsou přes den mlhy, mokro a zima, byly max 4 stupně, i sníh se ještě místama drží. Já se těšila, že vytáhnu štěndo ven zablbnout a zkoumat svět (přivezla jsem ho v sobotu), ale je mu zima, tak jen rychle na čůrání a domů. Pak jdu sólo ještě se starším psem.

elisak
napsal(a):
Jaký sluníčko a jaká vůně předjaří?
U nás svítilo sluníčko chvíli v sobotu odpoledne. Ale od neděle jsou přes den mlhy, mokro a zima, byly max 4 stupně, i sníh se ještě místama drží. Já se těšila, že vytáhnu štěndo ven zablbnout a zkoumat svět (přivezla jsem ho v sobotu), ale je mu zima, tak jen rychle na čůrání a domů. Pak jdu sólo ještě se starším psem.
U nás do odpoledne vypadalo idylicka...pak mlha a hnusně

domi.t
napsal(a):
Ako to tu tak čítam,tak rozmýšľam,či je Záhorie tak veľké alebo je tu málo ľudí,čo trávia dobu covidovu v prírode. Asi to druhé. Lebo my 99% prechádzok nestretneme ani nohu,ale je pravda,že sa vyhýbame trasami,kde vedie lesom asfaltka,lebo tam je plno. Mestský park,hoci je krásny a máme ho 10 minut pešo od domu,som vylucila-kazdych 5 metrov decko,pes,bežec,dôchodca. Možnosť pustiť psa pobehať sa sa rovná nule.
Dnes sme upratovali koterec,tak pripájam slečnu N. s jej "mini" hlavičkou😃
Nefret je boží ❤️

Terven
napsal(a):
Ano, ano. Jak říká můj romantický manžel, ve vzduchu je již cítit, jak se množí bakterie. 👌😅

Tři vteřiny z dnešního rána (snad se nahraje).
Jak chodíme na hlavní procházku ráno, bláto máme pěkně zmrzlé a tudíž čisté :)
Video se zpracovává...

Brno - včera bylo přes den 14 stupňů, dnes jsou zatím 2, ale svítí sluníčko, tak to snad vyleze na avizovaných 12 - 14. Bláto je všude, takové to klouzavé.
Konečně hlásím i u nás (Kralovehradecko) předjaří a sluníčko. Poprvé po zimě chtějí být na zahradě a vyhřívat se. A fena hned využila toho, že jsem zapomněla uklidit frisbee, a upravila ho k obrazu svému 🙈😄.

marcelaamax
napsal(a):
Konečně hlásím i u nás (Kralovehradecko) předjaří a sluníčko. Poprvé po zimě chtějí být na zahradě a vyhřívat se. A fena hned využila toho, že jsem zapomněla uklidit frisbee, a upravila ho k obrazu svému 🙈😄.
Prostě ho vylepšila, třeba se jí takto víc líbí.
A já se i dnes vzdávám naděje na sluníčko, pořád mlha a 5 stupňů.
Ale štěndo evidentně pochopilo, co se od něj venku očekává. Po vynesení ven hned přičapne a pak šupajdí domů do tepla. Když se mi zdá že by měl být i bobík, tak ho nepustím dom (je na vodítku), tak chvíli kníkná, že je zima a chce dom, ale v zápětí začne hledat místo na bobíka.

Zkusím znovu nahrát video z rána a přidávám fotku z odpoledne. Pejsek se snaží nanést maskování...

Mimochodem, vracela jsem se teď z běhání naší "relaxační zónou" (asfaltka kouskem přírody, kam chodím se psem brzy ráno), a na úseku 600m nebyl problém napočítat 100 lidí...

napsal(a):
Mimochodem, vracela jsem se teď z běhání naší "relaxační zónou" (asfaltka kouskem přírody, kam chodím se psem brzy ráno), a na úseku 600m nebyl problém napočítat 100 lidí...
U nás teda dnes je asi 2 lidi a zdálky. Ale vyvstal další problém, nastěhoval se nám sem na chalupu, která se právě nachází v místech, kam chodíme venčit, nějaký poustevník, pozemek nemá oplocený, chová králíky, hnojiště má hned vedle a opodál kompost, dnes jsem koukala, vyrábí i kurník asi, tak to venčení asi začne být dost veselý.

napsal(a):
Zkusím znovu nahrát video z rána a přidávám fotku z odpoledne. Pejsek se snaží nanést maskování...
Jé...taky vám upadl pes ...to jsem ráda, že to není jenom specialita našeho důchodce

napsal(a):
Prostě ho vylepšila, třeba se jí takto víc líbí.
A trefila se hezky doprostřed, pěkně symetrické to má.

napsal(a):
Jé...taky vám upadl pes ...to jsem ráda, že to není jenom specialita našeho důchodce
Co slezl sníh, tak se válí při odpoledních vycházkách vždy. Čekám, že až se víc oteplí, začne na nich provozovat důchodcovskou aktivitu "tady si lehnu a budu se rozhlížet po kraji (ty si dělej co chceš)".

napsal(a):
Hezky to u vás zpívá. U nás proletěli čížci, to jsou takoví malí poslové jara.

ráno v lesíku Opičák (fakt se tak jmenuje) řvalo ptactvo děsně. Místní oprásklé srnky se ani před Nightem nesnažily odhopsat stranou, jen monitorovaly, jestli zůstane na cestičce... Zůstal. Bahna hodně, rybníčky a bažinky však jsou stále zamrzlé. Hezká předjarní procházka.
Psík je nyní naštván a uražen, balíme se na běžky a on ví, že zůstává doma...

napsal(a):
ráno v lesíku Opičák (fakt se tak jmenuje) řvalo ptactvo děsně. Místní oprásklé srnky se ani před Nightem nesnažily odhopsat stranou, jen monitorovaly, jestli zůstane na cestičce... Zůstal. Bahna hodně, rybníčky a bažinky však jsou stále zamrzlé. Hezká předjarní procházka.
Psík je nyní naštván a uražen, balíme se na běžky a on ví, že zůstává doma...
Však je tam lesík ponechaný právě kvůli ptákům a stálo to dost úsilí, aby zůstal. Na Jizerkách bude krásný den.

Atheira
napsal(a):
Já už od začátku týdne čekám na ty slunečné dny a ono pořád nic. Teď třetí den po sobě ráno mlha jako blázen... ale dneska už to teda vypadá, že se konečně klube to sluníčko. Teplo bylo celý týden, ale šedivo a tmavo.
Krásný Pejsková vypadá správně praštěně, to by si s ní dnes ráno můj šílenec moc rád popovídal
napsal(a):
Krásný Pejsková vypadá správně praštěně, to by si s ní dnes ráno můj šílenec moc rád popovídal
Já bych někdy chtěla umět mít takovou čistou radost jenom z toho, že ráno otevřu oči. Myslím, že jsem v tomhle směru tak jako pozitivně naladěná, ale ta neředěná radost, se kterou vstává tenhle živočich, to je neuvěřitelný. Tak jasně, psi jsou takoví veselí ze svý podstaty. Ale psa, co vstává takhle dobře naladěnej a co je takhle totálně mimo většinu svý existence, toho jsme doma ještě nikdy neměli.

Atheira
napsal(a):
Já bych někdy chtěla umět mít takovou čistou radost jenom z toho, že ráno otevřu oči. Myslím, že jsem v tomhle směru tak jako pozitivně naladěná, ale ta neředěná radost, se kterou vstává tenhle živočich, to je neuvěřitelný. Tak jasně, psi jsou takoví veselí ze svý podstaty. Ale psa, co vstává takhle dobře naladěnej a co je takhle totálně mimo většinu svý existence, toho jsme doma ještě nikdy neměli.
Já se také skoro každé ráno ptám, jestli si v noci něco šlehnul. Zvlášť o víkendu, když spíme o hodinu (!) déle, provádí obligátní ranní válečný tanec, až se z něj zakuckává ...
Atheira
napsal(a):
Jo, naše fena je po ránu taky jako magor . Pes ne, ten by semnou spal klidně do oběda, zalezlej pod peřinou. Až když vidí, že se fakt zvedám, tak teprve začíná pomalu vstávat a nejdřív pěkně protáhne všechny nožky . Ale ta potvora malá asi tak od 7mi hodin sedí u mojí hlavy a sleduje mě, jakmile otevřu oko, nebo se hnu, tak nastane útok - celá se vrtí, skáče, i nějakej zvuk vydá, točí se...Prostě jako kdyby měla šílenou radost z toho, že se dožila rána (ale já ji spíš podezřívám z toho, že chce jen hrozně moc žrát a těší se na snídani)... Někdy mi projde, že se ještě nachvíli otočím , ona už si nelehne, nehnutě sedí a čeká . Ale když si chci fakt přispat, tak ji vyvenčím a nechám ji v obývaku, tam v křesle v klidu čeká na snídani .
napsal(a):
Já se také skoro každé ráno ptám, jestli si v noci něco šlehnul. Zvlášť o víkendu, když spíme o hodinu (!) déle, provádí obligátní ranní válečný tanec, až se z něj zakuckává ...
Tanečky, ze kterých ji vždycky zaskočí nebo něco vlítne do nosu a ona pak nezastavitelně kýchá, dělá taky. A je teda fakt, že ona si vyspává, člověčí režim hodila za hlavu už dávno, vstává si klidně i o hodinu později. Neřeší, jestli už je někdo vzhůru nebo ne.
Jenom, když hodně prší, tak to se ven netěší a radost z rána vybledne. Raduje se víc až potom, co se vrátíme domů.
marcelaamax
napsal(a):
Jo, naše fena je po ránu taky jako magor . Pes ne, ten by semnou spal klidně do oběda, zalezlej pod peřinou. Až když vidí, že se fakt zvedám, tak teprve začíná pomalu vstávat a nejdřív pěkně protáhne všechny nožky . Ale ta potvora malá asi tak od 7mi hodin sedí u mojí hlavy a sleduje mě, jakmile otevřu oko, nebo se hnu, tak nastane útok - celá se vrtí, skáče, i nějakej zvuk vydá, točí se...Prostě jako kdyby měla šílenou radost z toho, že se dožila rána (ale já ji spíš podezřívám z toho, že chce jen hrozně moc žrát a těší se na snídani)... Někdy mi projde, že se ještě nachvíli otočím , ona už si nelehne, nehnutě sedí a čeká . Ale když si chci fakt přispat, tak ji vyvenčím a nechám ji v obývaku, tam v křesle v klidu čeká na snídani .
Tak ona se těší na jídlo, ty ji vyvenčíš a necháš na to jídlo čekat ještě třeba hodinu. No to je krutý!
Atheira
napsal(a):
Tak ona se těší na jídlo, ty ji vyvenčíš a necháš na to jídlo čekat ještě třeba hodinu. No to je krutý!
Psociálku na mě .
Myslím, že to je fakt tím žrádlem, protože takhle po ránu když ji pustím ven, a nebo i když jdu s ní, tak to se vyvenčí fofrem a letí ke dveřím, kde předvádí tanečky . A jinak po noční je se mnou schopná normálně spát až do odpoledne, ale to je nakrmená no .
Jako měli jsme vždycky žravý psy, ale nikdy ne takhle extrémně... Já když ji nesu misku se žrádlem, tak ona je úplně mimo a je schopná se fláknout o futra nebo u nějaký nábytek. Ona by pro to žrádlo udělala fakt cokoli úplně bez přemýšlení .

Já teda musím říct, že díky psům se mi vstává taky radostně....
Ono když vás vzbudí budík v nejlepším, tak je to na prdlačku a jsem otrávená, takovej živej zombík, ale když přijde pes...teď momentálně tuto funkci po Sárině převzala Gina...Jack ráno vyspává....lehne si ke mě a začne mě pusinkovat, to se člověk za chvíli směje a říká "Ginuš, ucho prosím nééé, to lochtááá" z postele lezu vysmátá jak lečo...

Dnes 13 stupňů, krásně teplo, pocvičili jsme poslušnost a dohledávky, ještě půjdeme na vlečku.

Ještě video, jak to u nás teď vypadá.
napsal(a):
Dnes 13 stupňů, krásně teplo, pocvičili jsme poslušnost a dohledávky, ještě půjdeme na vlečku.
Neprovokuj. Potřebovala bych začít s Bertou Beretou,ale vzhledem k tomu,že jsou furt hony jede ve výrazně loveckým módu ale od příštího týdne musím začít,aspoň něco. Akorát u nás je blbý, že jižní louky už sice roztály, ale jak jsme na kopcích,tak se na ně dostanu jen přes ty severní, a ty jsou furt hustě zapadaný a boří se to. A autem tam taky nezajedu,což je další komplikace, ty kila na zádech v tom sněhu tahat nebudu

napsal(a):
Ještě video, jak to u nás teď vypadá.
Skoro bych řekla, že je to na "naší" louce. Ale jak koukám, chybí tam kravince :-))

My hnili skoro doteď nudou, hony jsou u nás na houby, jen srnčí a kančí, to nemám odvahu. V dálce na tom videu je vidět zasněžený Velký Kotel, jinak tady dole je sníh už jen v koutech, kam nesvítí. Jediná radost, jinak už mě všechno štve. Zkoušky zatím nejsou vypsaný, výstavy nevím, jestli mám vůbec přihlásit.

napsal(a):
Skoro bych řekla, že je to na "naší" louce. Ale jak koukám, chybí tam kravince :-))
Tady krávy nebývají, jsou na druhé straně přes hlavní silnici, ale až od dubna. Tam chodíme, když je sníh a mrzne a tady u nás je moc lidí, hlavně o víkendu. Tady toto leží ladem jen tak. Něco málo zkouší farmář na pěstování krmné řepy nebo ovsa, to je víc napravo od toho lesa v dálce.
napsal(a):
My hnili skoro doteď nudou, hony jsou u nás na houby, jen srnčí a kančí, to nemám odvahu. V dálce na tom videu je vidět zasněžený Velký Kotel, jinak tady dole je sníh už jen v koutech, kam nesvítí. Jediná radost, jinak už mě všechno štve. Zkoušky zatím nejsou vypsaný, výstavy nevím, jestli mám vůbec přihlásit.
Zkoušky jsou vypsaný u obou klubů u kchls akorát chybí veverky

napsal(a):
Tady krávy nebývají, jsou na druhé straně přes hlavní silnici, ale až od dubna. Tam chodíme, když je sníh a mrzne a tady u nás je moc lidí, hlavně o víkendu. Tady toto leží ladem jen tak. Něco málo zkouší farmář na pěstování krmné řepy nebo ovsa, to je víc napravo od toho lesa v dálce.
Voda, bláto, kravince, naštěstí ještě i sníh na umytí. Ani jedno nám nekazilo náladu. Další člověk, pes = 0 = nula.
Dopoledne až příliš teplo, odpoledne to bylo lepší.

Atheira
napsal(a):
Dva psy máte pěkný, ale toho třetího radši moc neukazujte, je takovej divnej.

janaa
napsal(a):
Zkoušky jsou vypsaný u obou klubů u kchls akorát chybí veverky
Chci u RK, právě OVVR, KZVP a KPZ termíny sice jsou, ale nejsou propozice, nedá se přihlásit. Takže nic.

Atheira
napsal(a):
Dva psy máte pěkný, ale toho třetího radši moc neukazujte, je takovej divnej.
Ale vzpomněla jsem si na fenu z rodiny (už nežije). Pár lidí mi tehdy na instagramu zděšeně reagovalo, jak je možný, že se ty nutrie takhle nebojí psů... Jestli tam zůstala ta písnička, tak se omlouvám, asi to nejde dát pryč takhle stažený ze stories.
A už se straašně těším na léto a koupačky!
Atheira
napsal(a):
Ale vzpomněla jsem si na fenu z rodiny (už nežije). Pár lidí mi tehdy na instagramu zděšeně reagovalo, jak je možný, že se ty nutrie takhle nebojí psů... Jestli tam zůstala ta písnička, tak se omlouvám, asi to nejde dát pryč takhle stažený ze stories.
A už se straašně těším na léto a koupačky!
Je to takový polodomácí zvíře
https://www.pribram.cz/clanek/nutrie-zijici-na-drozdaku-mohou-byt-nebezpecne/10988/

marcelaamax
napsal(a):
Sousedi měli loni dorvanou fenu AST od nutrie, měla kolem 30ti stehů po celém těle
Vím i o dorvanych GR, teda spíš hodně pokousaný čenich.

No vidíte, a u nás u řeky nechávají matky své děti nutrie krmit z ruky.

napsal(a):
No vidíte, a u nás u řeky nechávají matky své děti nutrie krmit z ruky.
No, osobně si myslím, že krmit by se nemělo vůbec nic. Holt jim asi chybí ty zoo.
Terven
napsal(a):
Je to takový polodomácí zvíře
https://www.pribram.cz/clanek/nutrie-zijici-na-drozdaku-mohou-byt-nebezpecne/10988/
Já nevím, jestli jsme se pochopily. Na videu žádná nutrie není. Jsou tam tři psi.
I tak mě ten odkaz docela překvapil, o tom jsem ještě neslyšela... ale tady v blízkém okolí nutrie nejsou, tak asi prostě jenom moje nevědomá bublina, no...
Ještě na Marcelu a Sarah01... ty nutrie ty psy napadly jen tak, protože vstaly, pr... vzhůru nebo o ně ti psi nejdřív projevovali nežádoucí zájem a nutrie se naštvala? Jednou jsem viděla dva potkany štvát kočku. Kdybych neviděla, že tomu předcházela šikana jednoho potkana ze strany kočky, přičemž najednou z ďoury vyběhl druhý a už to tý kočce nepřipadalo jako taková sranda, vypadalo by to, že si ti potkani začali.
napsal(a):
No, osobně si myslím, že krmit by se nemělo vůbec nic. Holt jim asi chybí ty zoo.
No, přesně...když vidím všude ty tuny rozmočenýho pečiva ...lidi to nosí do přírody po taškách.
Pro majitele koní, ovcí a jiných venkovních zvířat je lockdown peklo- davy lidí chodí s dětičkama krmit zvířátka.
Atheira
napsal(a):
Já nevím, jestli jsme se pochopily. Na videu žádná nutrie není. Jsou tam tři psi.
I tak mě ten odkaz docela překvapil, o tom jsem ještě neslyšela... ale tady v blízkém okolí nutrie nejsou, tak asi prostě jenom moje nevědomá bublina, no...
Jo, takhle ....ale ony se jich opravdu nebojí, no...

Atheira
napsal(a):
Ještě na Marcelu a Sarah01... ty nutrie ty psy napadly jen tak, protože vstaly, pr... vzhůru nebo o ně ti psi nejdřív projevovali nežádoucí zájem a nutrie se naštvala? Jednou jsem viděla dva potkany štvát kočku. Kdybych neviděla, že tomu předcházela šikana jednoho potkana ze strany kočky, přičemž najednou z ďoury vyběhl druhý a už to tý kočce nepřipadalo jako taková sranda, vypadalo by to, že si ti potkani začali.
Nebyla jsem u toho, ale tipuju, že jak je retrívr zvědavej pes, šel nebo plaval se podívat, co to jako je. Takže spíš ta druhá možnost.