Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2021 10:25

Gratuluju, Jani, aspoň to budeš mít v klidu. Mamině a prckům hodně zdravíčka. 🍀🍀🍀

4.4.2021 10:32

janaa napsal(a):
Tak jak jsem slíbila,podávám hlášení. Netrefil se nikdo,tentokrát málopočetný vrh, dvě holky,jeden kluk. Porod dal mámě zabrat, rodily jsme dvě noci a dva dny, reálně hrozil císař,ale nakonec to Adélka zvládla. A protože Adélka musí mít vždy něco extra, tak se kluk narodil na betonu na parkovišti před veterinou, jedna holka v chumelenici na naší zahradě (samozřejmě až v rohu naší hektarové zahrady). To někdo natočit,tak to vypadá jako nahraný Štěnda jsou velikánská,akční a hlasitá

gratuluji - hlavně aby vše bylo v pořádku a tři výtržníci rostli jako z vody

4.4.2021 10:38

domi.t napsal(a):
Zdá sa mi to podľa tej druhej fotky alebo je Night naozaj extrémne vysoký? 😉

NIght má oficiální bonitační výšku 89 cm (podle nového standardu by pes neměl přesahovat 90 cm... takže ho změřili správně ). Chtěla jsem lehký typ, štíhlý... a honbu za centimetry výšky nemusím... něco vyšlo, něco ne - je opravdu vysoký...
pár fotek, kde je to vidět - ale na stranu druhou, já jsem malá (161 cm)

4.4.2021 10:45

janaa napsal(a):
Tak jak jsem slíbila,podávám hlášení. Netrefil se nikdo,tentokrát málopočetný vrh, dvě holky,jeden kluk. Porod dal mámě zabrat, rodily jsme dvě noci a dva dny, reálně hrozil císař,ale nakonec to Adélka zvládla. A protože Adélka musí mít vždy něco extra, tak se kluk narodil na betonu na parkovišti před veterinou, jedna holka v chumelenici na naší zahradě (samozřejmě až v rohu naší hektarové zahrady). To někdo natočit,tak to vypadá jako nahraný Štěnda jsou velikánská,akční a hlasitá

Tak hlavně když jsou maminka i mimina v pořádku a hlavně, aby to tak zůstalo.
Prckům přeju aby se dostali k těm nej páníčkům na světě.

4.4.2021 10:48

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
NIght má oficiální bonitační výšku 89 cm (podle nového standardu by pes neměl přesahovat 90 cm... takže ho změřili správně ). Chtěla jsem lehký typ, štíhlý... a honbu za centimetry výšky nemusím... něco vyšlo, něco ne - je opravdu vysoký...
pár fotek, kde je to vidět - ale na stranu druhou, já jsem malá (161 cm)

Tak za mě je nejhustější ta první fotka...

4.4.2021 10:57

janaa napsal(a):

..obrovská gratulace...krásná velikonoční pomlázka....hodně zdraví všem....

4.4.2021 11:03

Tak za mě je nejhustější ta první fotka...

nechci sem dávat fotky vnoučat - ale nejlepší je, když ho vodí Františka, která je opravdu drobná slečna (osmiletá). Loni o prázdninách jsme s naší "velkou Trojkou" (vnuk 10, vnučka skoro 8 a Night 6 a půl) projeli kus Evropy a všude budili velký rozruch. Prostě dvacetikilová blonďatá dáma (asi 120 cm) a osmdesátikilové černé hovado... Kde nejsou psi, je Night zcela bezpečný, takže ji nechávám "psovodit". Vnuk ho taky miluje - ale vadí mu flusy... tak se k němu až tak nelísá a nechává ho ségře.

4.4.2021 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dnešní ranní špacír byl ve znamení sbírání odpadků po trase, kterou jsme chodili každé ráno(a teď už moc nedáváme) a ještě občas projdem odpoledne směrem do vesnice. Kolem potoka a ulicí zpátky. Vzala jsem si pytel, rukavice a riskla, že Worku ukecám. Byla jsem děsně překvapená, že bez řečí šel. Už jsem po něm nechtěla, aby mi lozil do křoví pro ně(to jsem bohužel teď musela sama ) stačilo, aby na mě čekal, než to seberu. Na trase 600m tam a 600zpět - jsem nasbírala plný pytel, sotva jsem to táhnula Ještě, že bylo celkem hezky, to mi vylepšovalo náladu

4.4.2021 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Janaa - gratuluju, malým hodně štěstí a skvělé domovy

4.4.2021 11:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

janaa napsal(a):

gratulace veliká !!

4.4.2021 11:58
domi.t

XXX.XXX.136.115

janaa napsal(a):

Z celého srdca gratulujeme a želáme prďolom plno mliečka😉Adelke posielam obrovskú pochvalu,je to hviezda! Myslím,že ak by Nefret rodila,tiež by to nešlo podľa štandardného vzorca😂Tie potvory musia byť vždy niečo extra😎

4.4.2021 12:21

janaa napsal(a):

Ježíši, krása nádherná, velká gratulace

4.4.2021 16:48

Hezké Velikonoce všem přeju. 🐣

4.4.2021 20:15
Katka12345

XXX.XXX.32.40

domi.t napsal(a):
Zdravíme vás z ranného špacíru a želáme vám krásne veľkonočné sviatky🍀

Z těch vašich fotek vždy úplně prská optimizmus a pozitivita. To je úplně radost se na ně dívat 💕

5.4.2021 06:21
domi.t

XXX.XXX.136.43

Katka12345 napsal(a):
Z těch vašich fotek vždy úplně prská optimizmus a pozitivita. To je úplně radost se na ně dívat 💕

A to nevidíte,aký veľký úsmev ste mi vyčarili 😊Mockrat ďakujem,veľmi to potešilo 👍🏻

5.4.2021 10:47
domi.t

XXX.XXX.5.32

Ako trávite veľkonočný pondelok? U nás Nefret zavelila,že jej su celé sviatky u zadnice,tak sme vyrazili do terénu😊

P.S.:Nikdy som nevedela,k čomu prirovnať Nefretinu farbu srsti...už viem-ona je ako záhorácky piesok😊Dokonalá kamufláž👏🏻

5.4.2021 10:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My se také chystáme, ale až odpoledne. Sice svítí slučníko, ale taky dost fouká. No a já mám nového psa - proměnil se v ridgebacka .

5.4.2021 10:53

Ako trávite veľkonočný pondelok?

Pracovně.
Venku vichr, pes radostný, veselý.

5.4.2021 11:03
Huskyjanina

XXX.XXX.252.62

marcelaamax napsal(a):
My se také chystáme, ale až odpoledne. Sice svítí slučníko, ale taky dost fouká. No a já mám nového psa - proměnil se v ridgebacka .

Co ho tak rozčílilo? :)

5.4.2021 11:04

Přeju krásný Velikonoční pondělí.
U nás bylo včera nádherně, dneska teda nic moc, zima, ale neprší.
Já jedu po obědě s mamkou na očkování, takže ven s pesanama půjdu až odpolko a nebo večer.

5.4.2021 11:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Huskyjanina napsal(a):
Co ho tak rozčílilo? :)

Kočka na zahradě

5.4.2021 11:20
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Kočka na zahradě

To jsem si myslela
Pinčová je ridgeback běžně, ale sranda je, že když je někdy Vikina ostříhaná víc nakrátko, je to u ní vidět taky

5.4.2021 11:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):

Taky mám doba ridgebacka, ale zatím jsem nikdy neměla po ruce foťák, když nahodila ten svůj kartáč.

5.4.2021 12:14

venčilo se dneska standardně - brzy ráno nějaký ten kiláček v lese za humny. Cestou jsme potkali veselou krátkosrstou kolii, opět jsme viděli kunu (neskutečné - za padesát let jsem ji viděla jednou a nyní potřetí během týdne), a nejlepší byl jakýsi zamyšlený člověk, co měl sluchátka na uších a upřeně zíral do mobilu - a zíral a zíral... vůbec o nás nevěděl (my ho viděli snad 100 metrů)... nebyla jsem mrcha - NIghta jsem vzala na vodítko na krátko a vyhla se pánovi obloukem... takže se o psa nepřerazil... Fotodokumentace bude zase až najednou.

5.4.2021 13:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme dneska vzhledem k tlapce dali jen krátkou prochajdu, až na ten vítr je hezky, a jako obvykle nikde nikdo a celá louka pro nás 😁.

Teď jdu ještě unavit psovi hlavu, a fena se vylítá se psím kámošem, protože ta procházka byla fakt málo.

Video se zpracovává...

5.4.2021 14:15
Agnes1

XXX.XXX.76.7

My dopoledne pracovali a vencili na letní pastvině a našli velikonoční houbu. 🙂

Video se zpracovává...

5.4.2021 14:50

Tak my zatím vyčkáváme...venku se rozpršelo a fučí vítr....pesani stejně chrápou, tak uvidíme večer.

5.4.2021 15:21

venčilo se dneska standardně - brzy ráno nějaký ten kiláček v lese za humny. Cestou jsme potkali veselou krátkosrstou kolii, opět jsme viděli kunu (neskutečné - za padesát let jsem ji viděla jednou a nyní potřetí během týdne), a nejlepší byl jakýsi zamyšlený člověk, co měl sluchátka na uších a upřeně zíral do mobilu - a zíral a zíral... vůbec o nás nevěděl (my ho viděli snad 100 metrů)... nebyla jsem mrcha - NIghta jsem vzala na vodítko na krátko a vyhla se pánovi obloukem... takže se o psa nepřerazil... Fotodokumentace bude zase až najednou.

To mě fascinuje, jak lidi vyrazí do přírody s mobilem a sluchátky v uších. Jasně, jsou aspoň na čerstvém vzduchu. Já se naučila chodit na procházky s triedrem, bych viděla co nejvíc.

5.4.2021 15:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

To mě fascinuje, jak lidi vyrazí do přírody s mobilem a sluchátky v uších. Jasně, jsou aspoň na čerstvém vzduchu. Já se naučila chodit na procházky s triedrem, bych viděla co nejvíc.

Tak já se teda přiznám, že když jsem chodila se psema běhat, tak jsem ty sluchátka měla taky . Mám ráda hudbu a k tomu běhání je to prostě fajn. Ale psi byli v postrojích a připnutí na sedáku, a bylo to na louce, kde je vidět a široko daleko nikdo. Když jsem pak fenu pouštěla na volno, tak jsem sluchátka sundávala. Na normální procházku by mě ani nenapadlo si vzít sluchátka, to se taky kochám, ale k tomu běhu mi to sedí.

5.4.2021 16:05

tak přišla vánice a opět máme celou zahradu bílou. Proč já ty velikonoční dekorační kraslice věšela na sakuru a ne na stříbrný smrček... Vánoční dekorace by tomu počasí seděly víc

5.4.2021 16:18
GAELLE

XXX.XXX.66.235

tak přišla vánice a opět máme celou zahradu bílou. Proč já ty velikonoční dekorační kraslice věšela na sakuru a ne na stříbrný smrček... Vánoční dekorace by tomu počasí seděly víc

V Polabí leje

5.4.2021 16:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já sluchátka nosím často. Když jdu běhat, tak mám normálně puštěnou hudbu, ale s tím, že prostě o to víc kontroluju, co se kde děje. Takzvaně mám oči i na pr...
Vlastně pro některý náhodný kolemjdoucí musím být taky "ta nána se sluchátkama", protože když jdu sama, tak je nosím v podstatě vždycky. Velmi často ale vypnutý. Je za tím zcela jednoduchá věc, že když mi vyletí mobil z kapsy (a že jak se dělá hezky a nenosím bundu, je to u mikiny raz dva), vždycky to vím. A v pracovní dny zase díky nim můžu případný hovor rovnou zvedat, aniž bych musela ten mobil vůbec vytáhnout.
Navíc je skvělý, že lidi předpokládaj, že neslyším a nevím o nich, takže si ti slušnější, když jde o cizí, co vyrazili na výlet, psa přidělaj na vodítko a nezkoušej mi z dálky vysvětlovat, že je hodnej.
Mám sluchátka a vím o všem. I když se ti, které míjím, baví o tom, že po obědě u maminky měli strašnej průjem.

5.4.2021 16:38
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nechte si ty hnusné předpovědi doteď svítilo alespoň slunko, i když s větrem vlezlým, studeným. Na prochajdu jdeme nejdřív za hodinu, tak snad to počasí ještě chvíli vydrží. Nemám ráda tyhle svátky, takže jsme léta letoucí vyráželi na celodenní prochajdu do lesů. To už nejde, takže sedím doma a čumím do compu. Chvíli jsme byli s Workou po zahradě, na salát k obědu a teda prochajda nás čeká k večeru.

5.4.2021 16:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ještě jsem chtěla dodat edit: a bez mobilu bych si na některý trasy prostě netroufla. Zažila jsem stalking a po lesích už taky potkala pár někdy zcela nahých, někdy zrovna se svlíkajících, místy dobře si dělajících divňoušů. Jednou jsme takhle byly tři a dva psi a stejně se nás pokoušel dohonit (jakože vzhledem k jeho konstituci by se mu to nepovedlo, navíc, když se cestou ještě svlíkal, ale protože si týden před tím myslel, že zvládne dohonit i ženskou na koni... Navíc nikdy nevíte, jestli si takový blbeček k tomu ještě něco nešlehnul... no, tak jako nepůjdete mu naproti s tím, že je vlastně neškodnej, žejo :D).

5.4.2021 16:41
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Nechte si ty hnusné předpovědi doteď svítilo alespoň slunko, i když s větrem vlezlým, studeným. Na prochajdu jdeme nejdřív za hodinu, tak snad to počasí ještě chvíli vydrží. Nemám ráda tyhle svátky, takže jsme léta letoucí vyráželi na celodenní prochajdu do lesů. To už nejde, takže sedím doma a čumím do compu. Chvíli jsme byli s Workou po zahradě, na salát k obědu a teda prochajda nás čeká k večeru.

Tady teda byly na dnešek předpovědi fajn a před hodinou se to začalo kazit fakt hodně. Fučí a každou chvíli asi začne pršet. Ale my už se vrátili z druhé dlouhé prochajdy, tak máme na dnešek vystaráno.

5.4.2021 16:54

Venčení

Video se zpracovává...

5.4.2021 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Ještě jsem chtěla dodat edit: a bez mobilu bych si na některý trasy prostě netroufla. Zažila jsem stalking a po lesích už taky potkala pár někdy zcela nahých, někdy zrovna se svlíkajících, místy dobře si dělajících divňoušů. Jednou jsme takhle byly tři a dva psi a stejně se nás pokoušel dohonit (jakože vzhledem k jeho konstituci by se mu to nepovedlo, navíc, když se cestou ještě svlíkal, ale protože si týden před tím myslel, že zvládne dohonit i ženskou na koni... Navíc nikdy nevíte, jestli si takový blbeček k tomu ještě něco nešlehnul... no, tak jako nepůjdete mu naproti s tím, že je vlastně neškodnej, žejo :D).

Proboha svatého, kde to žijete?!? Já už jsem několikrát psala, že tady u nás dokola v lesích, jsem za 12let se psy potkala...no snažila jsem se to spočítat, asi 8lidí! Že bych padla na úchyla se vždycky musím smát, když na mě různě kouleli očima, k večeru v lese! Vždyť tě někdo přepadne! Jako...že by tam dotyčný měsíce vyčkával, až zrovna tuhle trasu někdo půjde? to by se z toho i vyléčil
Musím říct, že te´d asi taky vypadám jak ta kravka s mobilem, protože co nemusím mít kvůli Workovi oči na šťopkách a být neustále ve střehu kdy a za čím vyrazí, tak naše prochajdy hlemýždím tempem využívm k tomu, že si vyřídím resty, zavolám mamce, někdy zase sestřence, kámošce..Ale to spíš, když jdeme vesnicí, protože to mě nebaví. Když jsme šli přírodou, to se kochám a kochám, sluchátka bych si nikdy nedala, i tak málo slyším, takže poslouchám ptáčky, zvuky prostě, dokud ještě slyším...

5.4.2021 17:04

mně nevadí lidi s mobilem. Koneckonců procházky homeoficové jsou taky často mobilové a mapy používáme na neznámých trasách taky. Ale dotyčný za 100 metrů nezvedl oči od mobilu a měl sluchátka. Tudíž vůbec nevěděl, že jdeme proti němu (a notabene s obřím psem). Však taky sebou cuknul, když jsme ho míjeli... neb se opravdu lekl.

5.4.2021 17:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

mně nevadí lidi s mobilem. Koneckonců procházky homeoficové jsou taky často mobilové a mapy používáme na neznámých trasách taky. Ale dotyčný za 100 metrů nezvedl oči od mobilu a měl sluchátka. Tudíž vůbec nevěděl, že jdeme proti němu (a notabene s obřím psem). Však taky sebou cuknul, když jsme ho míjeli... neb se opravdu lekl.

Jsi mi tam vlezla, než jsem to po sobě znova přečetla a opravila chyby

5.4.2021 17:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Proboha svatého, kde to žijete?!? Já už jsem několikrát psala, že tady u nás dokola v lesích, jsem za 12let se psy potkala...no snažila jsem se to spočítat, asi 8lidí! Že bych padla na úchyla se vždycky musím smát, když na mě různě kouleli očima, k večeru v lese! Vždyť tě někdo přepadne! Jako...že by tam dotyčný měsíce vyčkával, až zrovna tuhle trasu někdo půjde? to by se z toho i vyléčil
Musím říct, že te´d asi taky vypadám jak ta kravka s mobilem, protože co nemusím mít kvůli Workovi oči na šťopkách a být neustále ve střehu kdy a za čím vyrazí, tak naše prochajdy hlemýždím tempem využívm k tomu, že si vyřídím resty, zavolám mamce, někdy zase sestřence, kámošce..Ale to spíš, když jdeme vesnicí, protože to mě nebaví. Když jsme šli přírodou, to se kochám a kochám, sluchátka bych si nikdy nedala, i tak málo slyším, takže poslouchám ptáčky, zvuky prostě, dokud ještě slyším...

Heleďte, já se taky směju tomu, že by nějaký úch yl čekal prostě v nějakém random lese. To mi přijde padlý na hlavu. V klidu bych šla večer do lesa, určitě mi přijde horší jít nočním městem nebo parkem.
Právě proto říkám, že na některé trasy bych si bez mobilu netroufla. Ale i tak, stejně je lepší ten mobil mít. Nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat... Máme tu v jednom lese opuštěné muniční sklady, které svého času byly dost bokem od úplně všeho, nejbližší stavení byl x let opuštěný prasečák asi dva kilometry od toho (ten už teď opuštěný není, je tam nějaká firma, komplet vše předěláno) nicméně zrovna jsou umístěné tak skvěle, že kdyby se z nich měl člověk podělat, tak musí vyřadit 80% lesa v okolí, protože jsou strčené v tom největším a samozřejmě obsahujícím největší počet schůdných tras, kdy nemusíte pořád lézt někde po silnici.
Láká to prdlouše, co si rádi hrají na vojáčky, ale i všelijakou verbež. Většina těch setkání s divnolidma se týká tohohle. Ten chlápek, co honil i ženskou na koni, ten byl v obyč lese mezi polema. Vyklubal se z něj traktorista, co měl tam vedle práci a náhodně tam naháněl holky, co viděl chodit po lese a přilehlých loukách a svlíkal se před nima.

5.4.2021 19:53

marcelaamax napsal(a):
Tak já se teda přiznám, že když jsem chodila se psema běhat, tak jsem ty sluchátka měla taky . Mám ráda hudbu a k tomu běhání je to prostě fajn. Ale psi byli v postrojích a připnutí na sedáku, a bylo to na louce, kde je vidět a široko daleko nikdo. Když jsem pak fenu pouštěla na volno, tak jsem sluchátka sundávala. Na normální procházku by mě ani nenapadlo si vzít sluchátka, to se taky kochám, ale k tomu běhu mi to sedí.

A tak každý to máme jinak. Já při běhání poslouchám skřivana.

5.4.2021 19:59

U nás taky sněžilo, ale je z toho poprašek a spíš mokro.

Ohledně těch úchylů v lese. Já si vždycky taky říkala, co by v liduprázdném lese a v nekřesťanskou hodinu nějakej číhal...to by se taky nemusel dočkat.
Sousedka když mě potkala, jak v půl šestý ráno, v zimě, tma, vyrážím do lesa...prej "Jani, to se nebojíš" a já na to, že bojim, protože si nechci představit to čóro, co by nastalo....něvím, jestli bych psy vůbec udržela a jak potom dotyčného zahrabete, když sebou nemáte lopatu.....aha??
Dneska už bych na některá místa, kam jsem běžně chodila, rozhodně nešla...Gina je ještě prtě, navíc je úplně jiná než Sára, ta byla jiná liga a k ruce měla dalších 50 kilo živý vágy, co jí poslouchalo na slovo...Jacka..s tou jsem se nebála nikam....doufám, že u Ginuš až dospěje budu mít stejný pocit, teď je na ní ještě vidět, že si není úplně jistá v kramflecích. Sice neustoupí, když jí připadá, že by mě měla chránit, ale chvílema je ta nejistota vidět....Sára se nebála nikoho a ničeho, už jako malé štěně...už asi ve čtyřech měsících zahnala bandu ožralů, co se k nám hrnuli, jakože "paní, vy máte krásný štěňátka"....než jsem se vzpamatovala, tak jim Sára předvedla takovou bestii, že reálně fakt utekli.......přeci se nenechají roztrhat na kusy
Tohle mi chybí fakt hodně...to ohromný sebevědomí a jistota, co ta fena měla.....taková máma medvědice v akci.

5.4.2021 20:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Heleďte, já se taky směju tomu, že by nějaký úch yl čekal prostě v nějakém random lese. To mi přijde padlý na hlavu. V klidu bych šla večer do lesa, určitě mi přijde horší jít nočním městem nebo parkem.
Právě proto říkám, že na některé trasy bych si bez mobilu netroufla. Ale i tak, stejně je lepší ten mobil mít. Nikdy nevíte, kdy ho budete potřebovat... Máme tu v jednom lese opuštěné muniční sklady, které svého času byly dost bokem od úplně všeho, nejbližší stavení byl x let opuštěný prasečák asi dva kilometry od toho (ten už teď opuštěný není, je tam nějaká firma, komplet vše předěláno) nicméně zrovna jsou umístěné tak skvěle, že kdyby se z nich měl člověk podělat, tak musí vyřadit 80% lesa v okolí, protože jsou strčené v tom největším a samozřejmě obsahujícím největší počet schůdných tras, kdy nemusíte pořád lézt někde po silnici.
Láká to prdlouše, co si rádi hrají na vojáčky, ale i všelijakou verbež. Většina těch setkání s divnolidma se týká tohohle. Ten chlápek, co honil i ženskou na koni, ten byl v obyč lese mezi polema. Vyklubal se z něj traktorista, co měl tam vedle práci a náhodně tam naháněl holky, co viděl chodit po lese a přilehlých loukách a svlíkal se před nima.

No však jo, já bez mobilu nejdu ani na WC...skoro Trpím utkvělou představou, že ve chvíli, kdy ho u sebe mít nebudu, se něco stane a věřte, že se mi to už x krát stalo Asi to přivolávám. A určitě to znáte všichni: sedím s notebookem na břichu, mobil vedle sebe. Ve chvíli, kdy odejdu(bez něj ) na WC, volá mamka. Mamku mám na starost. Je sama na baráku, je jí 68, takže člověk nikdy neví. Když ji málem zabila elektrika, mobil u sebe pochopitelně neměla a i kdyby měla, nedokázala by ho vytočit, zachránila se nějakým zázrakem sama, doplazila se zazvonit k sousedům. Ti jí volali rychlou a následně mě. Takže prostě...mám trauma nebýt na příjmu

5.4.2021 20:11

Já se do nepříjemné situace tohoto rázu dostala v lese - se psem po boku - jen jednou. Pan ohař byl tehdy mladý pes, byly mu tak dva nebo tři roky. Když se útočník rozhodl, že půjde do fyzického střetu a rozběhl se proti mně, ze psa se stala sedmihlavá saň. Byl volně (dokonce štěkal na povel, což běžně odmítá), postavil se mezi mě a něj, a nepustil ho ke mně. Kdyby si to ten muž byl býval nerozmyslel a udělal o krok navíc, jsem přesvědčená, že by ho můj pes byl býval roztrhal. A že ohař není žádný agresor nebo obranář (a že jsem si vždycky myslela, že by event. zlodějům nabídl kafe a chlebíčky). A stejně mě nedal. :-)

5.4.2021 20:17
Terven

XXX.XXX.110.191

No....jedna moje známá před léty venčila labradora v našem lese, cca 1 km od domova. Bylo to v zimě, cestičky byly ledovatý, uklouzla upadla a už se nezvedla. Byla z toho nějaká komplikovaná zlomenina, ale píšu to proto, že byla bez mobilu a to čekání na náhodného kolemjdoucího byla celá věčnost a bylo štěstí, že někdo vůbec šel.
Další důvod, proč nosím ven mobil je, kdyby se něco stalo psům. Třeba napadení jiným psem - nechtěla bych zažít situaci, kdy bych zůstala někde viset s krvácející fenou bez telefonu a bez pomoci.
Případně mohou zdrhnout - už se mi to sice léta nestalo, ale od toho mají telefonní číslo na výstroji, aby mi případný nálezce mohl zavolat. A taky je fajn si v takovým případě zavolat někoho z domova na pomoc.
Já celoživotně nenosím hodinky, takže telefon používám i na to, abych byla orientována časem
Je mi jasný, že někdo může namítnout, že dřív to muselo jít i bez mobilu. Šlo to, ale já nevidím důvod, proč z principu lovit bobříka přežití. Mobil v kapse může někdy zachránit život.

5.4.2021 20:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já se do nepříjemné situace tohoto rázu dostala v lese - se psem po boku - jen jednou. Pan ohař byl tehdy mladý pes, byly mu tak dva nebo tři roky. Když se útočník rozhodl, že půjde do fyzického střetu a rozběhl se proti mně, ze psa se stala sedmihlavá saň. Byl volně (dokonce štěkal na povel, což běžně odmítá), postavil se mezi mě a něj, a nepustil ho ke mně. Kdyby si to ten muž byl býval nerozmyslel a udělal o krok navíc, jsem přesvědčená, že by ho můj pes byl býval roztrhal. A že ohař není žádný agresor nebo obranář (a že jsem si vždycky myslela, že by event. zlodějům nabídl kafe a chlebíčky). A stejně mě nedal. :-)

Já když jsem zmínila před někým za tmy, že jdu z toho lesa, tak se první chytali za hlavu a pak: no jo vlastně, však máš dva velké psy....To ovšem netušili, že mě většinou půl cesty šrotovalo, jak bych je ochránila, kdyby nás fakt někdo přepadnul a chtěl jim ublížit Ale to proto, že se mi ještě když neměli ani rok stalo, před barákem, před bránou, že jsem odhrnovala sníh(ano, to u nás i býval sníh ) a nevšimnula jsem si, že Worka poodešel naproti nějakému chlapovi, co šel kolem. Tehdy poměrně opuštěná cesta, po které jelo či šel málokdo. Něco jsem uslyšela, otočím se, Worka stojí u chlapa a ten proti němu šermuje nožem, že jestli půjde k němu, tak ho píchne. Málem mě ranila mrtvice. Vůbec netuším, kdo to byl, už nikdy jsem ho tu neviděla, snad se tu zatoulal nějaký ma.or Moje důvěřivé jojo by vůbec nenapadlo, že někdo může být nebezpečný a to ani paničce, páč panička je ta, co si se vším(a se všema ) poradí

5.4.2021 20:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

My jsme doma o psovi vždycky říkaly, že je takový salámista, že by nás nejen nechal zavraždit, ale nechal by nás vlastně úplně všude. I by si za piškot nastoupil do cizího auta a nechal se přestěhovat, kam by ho cizinci odnesli. No a pak máma takhle jednou z lávky uklouzla v lese do potoka. Je to taková ta poctivá lesní stroužka. Směšná hloubka sotva metr, ale nekonečný množství bahna. Taky bez mobilu, i když, pravda, v ten moment by jí k ničemu asi nebyl.
Říkala, že jak spadla vůbec netuší, první co si pamatuje bylo, jak byla v tý směšný louži vody přicuclá zádama k blátu a nad ní plavaly psí nohy a ozýval se vodou tlumený štěkot. Jako pes chtěl, ale nevěděl jak, tak jenom plaval kolečka a občas potopil hlavu. A to bych do něj do té doby tipla, že kdyby se něco takového stalo, tak pokračuje ve vycházce dál a dojde si domů sám, ani si nevšimne, že ztratil osobu. Nakonec se vyvlíkla z bundy a nechala tam botu.
Stalo se to na silvestra, mrzlo, domů to měla už jenom kilometr, tak to ještě v šoku doběhla, bolest se rozjela až doma. Měla přervané vazy v koleni, tak pak musela na pohotovost. A ještě jí tam sestra v podstatě řekla, že nemá lézt vožralá do lesa... a to usoudila jen z toho, protože silvestr.

5.4.2021 20:55

Terven napsal(a):
No....jedna moje známá před léty venčila labradora v našem lese, cca 1 km od domova. Bylo to v zimě, cestičky byly ledovatý, uklouzla upadla a už se nezvedla. Byla z toho nějaká komplikovaná zlomenina, ale píšu to proto, že byla bez mobilu a to čekání na náhodného kolemjdoucího byla celá věčnost a bylo štěstí, že někdo vůbec šel.
Další důvod, proč nosím ven mobil je, kdyby se něco stalo psům. Třeba napadení jiným psem - nechtěla bych zažít situaci, kdy bych zůstala někde viset s krvácející fenou bez telefonu a bez pomoci.
Případně mohou zdrhnout - už se mi to sice léta nestalo, ale od toho mají telefonní číslo na výstroji, aby mi případný nálezce mohl zavolat. A taky je fajn si v takovým případě zavolat někoho z domova na pomoc.
Já celoživotně nenosím hodinky, takže telefon používám i na to, abych byla orientována časem
Je mi jasný, že někdo může namítnout, že dřív to muselo jít i bez mobilu. Šlo to, ale já nevidím důvod, proč z principu lovit bobříka přežití. Mobil v kapse může někdy zachránit život.

Já s mobilem chodím a běhám taky. Ale v ledvince. Ne, abych do něj pořád čuměla. Reagovala jsem na příspěvek Xerxová.

5.4.2021 21:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):

Ano přesně. Když jsem chodila s psiskama běhat po lesích, taky jsem sebou takhle hodněkrát prásknula, jednou jsem se i dost nepěkně praštila na ledu do hlavy, když jsem padla naznak(to jsem pak i uvažovala o přilbě) chodila jsem domů dorasovaná, protože Worka mě vždycky někam strhnul a byla otázka času, kdy to dobře nedopadne a já někde zůstanu ležet. No kupodivu ne, ale prostě ten mobil byl jistota...jsem si myslela Bohužel to bylo spíš x krát o tom, že se mnou celé příbuzenstvo pak jelo do lesa hledat mobil, který mi někde vypadnul z kapsy

5.4.2021 21:14

lesnížínka napsal(a):
Ano přesně. Když jsem chodila s psiskama běhat po lesích, taky jsem sebou takhle hodněkrát prásknula, jednou jsem se i dost nepěkně praštila na ledu do hlavy, když jsem padla naznak(to jsem pak i uvažovala o přilbě) chodila jsem domů dorasovaná, protože Worka mě vždycky někam strhnul a byla otázka času, kdy to dobře nedopadne a já někde zůstanu ležet. No kupodivu ne, ale prostě ten mobil byl jistota...jsem si myslela Bohužel to bylo spíš x krát o tom, že se mnou celé příbuzenstvo pak jelo do lesa hledat mobil, který mi někde vypadnul z kapsy

Tak já mám od několika rodinných příslušníků mobil přímo nakázaný. Ale.....dalekohled, foťák, pamlsky, pytlík.....kde mám mobil? Aha nemám.....zjistím až když chci kouknout, kolik je hodin.

5.4.2021 21:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Já s mobilem chodím a běhám taky. Ale v ledvince. Ne, abych do něj pořád čuměla. Reagovala jsem na příspěvek Xerxová.

Kdybych do něj chtěla pořád čumět, musela bych si nosit i brejle. A na to mám malej pamlskovník.

5.4.2021 21:35

Bez telefonu už nevytáhnu paty z domu. Od té doby, co se nám zaběhla fena a museli jsme se při hledání rozdělit, telefon měl tehdy jen jeden z nás, už ho nosíme všichni. Navíc může se stát cokoliv jiného, kdy se bude telefon hodit. Radši ho s sebou vezmu stokrát zbytečně, než kdyby mně třeba jen jednou chyběl.

5.4.2021 21:50

Tak já bez telefonu ani ránu....přesně, kdyby se něco stalo mě a nebo psu....domů bych ho nedonesla, musel by doket manžel co nejblíže autem a pak mi pomoc.
Teď nosím telefon i když jdu s Jackem tady 100 metrů za barák, kdyby sebou prásknul a už by nevstal, tak prostě potřebuju přítele na telefonu.

5.4.2021 22:19

Tak já bez telefonu ani ránu....přesně, kdyby se něco stalo mě a nebo psu....domů bych ho nedonesla, musel by doket manžel co nejblíže autem a pak mi pomoc.
Teď nosím telefon i když jdu s Jackem tady 100 metrů za barák, kdyby sebou prásknul a už by nevstal, tak prostě potřebuju přítele na telefonu.

Přesně. Já nosím mobil a diazepam...

5.4.2021 22:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Přesně. Já nosím mobil a diazepam...

No, to je dobrý nápad protože v krizové chvíli, se mi tak klepaly ruce, že jsem nedokázala vůbec číslo na záchranku ani najít, ani vytočit. Takže průšvih...lupnu si diazepam a pak rozvážně a klidně volám záchranku

5.4.2021 23:42

lesnížínka napsal(a):
No, to je dobrý nápad protože v krizové chvíli, se mi tak klepaly ruce, že jsem nedokázala vůbec číslo na záchranku ani najít, ani vytočit. Takže průšvih...lupnu si diazepam a pak rozvážně a klidně volám záchranku

No, já u sebe nosím rektální tubu... tak jestli se Vám klepou ruce... 😂

6.4.2021 07:17
domi.t

XXX.XXX.136.43

Mobil pri sebe vždy, vždy. Slúchatka pri behu vždy, so psami nikdy. Presne ako bolo písané,človek nikdy nevie a náhoda je b.l.b.e.c.

6.4.2021 08:53

Tak u nás stále sněží.....ráno jsme nebylo nikde. Jacka jsem vůbec nemohla dostat na nohy a když se zadařilo, tak vylezl ven a zase si lehnul hned u dveří....nakonec jsme se zvládli alespoň vyčůrat, ale nevypadá to vůbec dobře

6.4.2021 08:56
janaa

XXX.XXX.10.173

Ad mobil,nikdy jsem to zvlášť neřešila,dokud mi loni na jaře čuba neslítla ze skály a nezůstala na takové římsičce v půlce. Čuba strachy naprosto ztuhlá, bez ochoty se hýbat, nejdřív jsem myslela,že má zlomený nohy. Já se k ní musela dostat a pak skoro kolmým svahem vyhrabat nás obě nahoru. Asi v půlce mi to podklouzlo a myslela jsem,že jsme pod skálou obě s přelámanejma hnátama. Nakonec se povedlo,nahoře jsem v listí ležela snad půl hodiny,úplně hotová. Samozřejmě jsem mobil sebou neměla,takže kdybychom fakt slítly,tak nikdo nebude vědět,kde jsme. Takže od té doby mobil vždy sebou bez pardonu.

Jinak u nás včera sněhová bouře,dneska bílo. Dvě čuby jsou s chlapem v bažantnici, dvě mají chudinky smůlu a jsou bez procházky stejně jako skřeti. Ještě pár dní to musí vydržet, hlídám matku a ta k sobě zatím kromě mě a chlapa nikoho nepustí, ludra jedna co kdyby jí chtěl někdo štěkanátka ukradnout,že (já vím,mám ty labradory krapet jiný )
Přikládám puppy spam

6.4.2021 09:32
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Ad mobil,nikdy jsem to zvlášť neřešila,dokud mi loni na jaře čuba neslítla ze skály a nezůstala na takové římsičce v půlce. Čuba strachy naprosto ztuhlá, bez ochoty se hýbat, nejdřív jsem myslela,že má zlomený nohy. Já se k ní musela dostat a pak skoro kolmým svahem vyhrabat nás obě nahoru. Asi v půlce mi to podklouzlo a myslela jsem,že jsme pod skálou obě s přelámanejma hnátama. Nakonec se povedlo,nahoře jsem v listí ležela snad půl hodiny,úplně hotová. Samozřejmě jsem mobil sebou neměla,takže kdybychom fakt slítly,tak nikdo nebude vědět,kde jsme. Takže od té doby mobil vždy sebou bez pardonu.

Jinak u nás včera sněhová bouře,dneska bílo. Dvě čuby jsou s chlapem v bažantnici, dvě mají chudinky smůlu a jsou bez procházky stejně jako skřeti. Ještě pár dní to musí vydržet, hlídám matku a ta k sobě zatím kromě mě a chlapa nikoho nepustí, ludra jedna co kdyby jí chtěl někdo štěkanátka ukradnout,že (já vím,mám ty labradory krapet jiný )
Přikládám puppy spam

Skály, skalní převisy, vyhlídky, lomy apod. jsou moje noční můra. Děsí mě představa, že na něco takového narazíme někde, kde to neznáme a feny to prostě nedobrzdí. Že nadšeně poletí, jako to někdy dělají...šílená představa. A vím v okolí hned o dvou místech, kde terén zrádně končí a dolů je cca 20 metrů.
U mě je to umocněný ještě tím, že trpím hrůzou z výšek. I přes to jsem se snažila několikrát feny na vodítku opatrně dovést na okraj srázu, aby viděly, že je tam propast. Je to děsný, přijde mi, že ony před tou hloubkou vůbec nemají respekt a klidně by se nakláněly přes okraj a zkoumaly, co je dole.
Ve vaší situaci bych nikam nelezla a volala hasiče. Pokud bych měla ten mobil.

6.4.2021 09:35
janaa

XXX.XXX.10.173

Terven napsal(a):
Skály, skalní převisy, vyhlídky, lomy apod. jsou moje noční můra. Děsí mě představa, že na něco takového narazíme někde, kde to neznáme a feny to prostě nedobrzdí. Že nadšeně poletí, jako to někdy dělají...šílená představa. A vím v okolí hned o dvou místech, kde terén zrádně končí a dolů je cca 20 metrů.
U mě je to umocněný ještě tím, že trpím hrůzou z výšek. I přes to jsem se snažila několikrát feny na vodítku opatrně dovést na okraj srázu, aby viděly, že je tam propast. Je to děsný, přijde mi, že ony před tou hloubkou vůbec nemají respekt a klidně by se nakláněly přes okraj a zkoumaly, co je dole.
Ve vaší situaci bych nikam nelezla a volala hasiče. Pokud bych měla ten mobil.

Jj,čuba tam šla za liškou. Léta tam chodím, čuby to tam znají, tak už jsem nečekala průser. od té doby jsem tam nebyla. My máme skály všude,dávám na to bacha, tady to byla kombinace mokrý listí a čuba v rauši. Dobře to dopadlo,ale od tý doby si fakt ten mobil beru vždycky

6.4.2021 10:13

janaa napsal(a):
Jj,čuba tam šla za liškou. Léta tam chodím, čuby to tam znají, tak už jsem nečekala průser. od té doby jsem tam nebyla. My máme skály všude,dávám na to bacha, tady to byla kombinace mokrý listí a čuba v rauši. Dobře to dopadlo,ale od tý doby si fakt ten mobil beru vždycky

U nás je starý lom. Sice je tam zábradlí, ale jen pro lidi, že jo, psům je to fuk, podlezou to. Máme to skoro u baráku, takže až hystericky opatrná jsem pořád.

6.4.2021 10:33

U nás ráno dnes takto.
Ale teď svítí 🌞 a doufám, že odpoledne už nebude nic.

6.4.2021 10:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak u nás stále sněží.....ráno jsme nebylo nikde. Jacka jsem vůbec nemohla dostat na nohy a když se zadařilo, tak vylezl ven a zase si lehnul hned u dveří....nakonec jsme se zvládli alespoň vyčůrat, ale nevypadá to vůbec dobře

Snad se ještě rozchodí, netušíš ani, v čem je problém? Vyloženě pohybový aparát, nebo ti přijde celkově špatný?

6.4.2021 11:14

lesnížínka napsal(a):
Snad se ještě rozchodí, netušíš ani, v čem je problém? Vyloženě pohybový aparát, nebo ti přijde celkově špatný?

V čem je problém?? Nevím jestli to je problém, který třeba souvisí s tím srdcem, ale já si myslim, že celkově kvůli svalstvu. Na podzim listopad-prosinec to bylo ještě v poho, ale teď šly ty svaly úplně do paďous a jediná šance, jak psa nasvalit je pohyb, ale to zase nejde, protože s tím pohybem je to na štýru.
Možná se k tomu přidala i ta změna počasí, tak v tom můžou hrát samozřejmě roli i klouby a jak je po ránu ztuhlej v kombinaci s těma slabýma nohama a jeho váhou.
Ginu jsem musela vyhodit za dveře, protože se mu snažila pomáhat nebo spíš utěšovat, takže ta pak kňourala za dveřma.....no nic moc ráno.

Děkuju bohu, že mám skoro všude koberce. Dneska vezmu z práce kus koberce ještě i do tý chodby, tam je dlažba a na ní mají psi deky, aby když shrabe deku, tak aby i tak měl oporu, akorát ho budu muset pořádně přilepit, aby neshrabal i ten.

Taky mi přijde, že se o sebe víc bojí, tak na mě vrčí, když mu chci pomoct se zvedáním....dřív s tím problém neměl.
Takže mu prostě ráno nasadím postroj, když ještě bude ležet...má takový ten norský typ a na zádech má ten postroj ucho, tak ho za to ucho přidržím a snad to nějak půjde.

Začala jsem mu dávat ten celadrin, co mi tady někdo doporučil (omlouvám se, už nevím kdo) a uvidíme.

Tak dokud nekňourá, že by ho něco bolelo, jí, pije, dojde se vyvenčit a pořád se na mě ještě směje, tak v pohodě. I když ráno bylo vidět, že je z toho taky takovej nešťastnej.

Nevím jestli se to zlepší, třeba jo, ale taky je možný, že má před sebou řádově měsíce nebo možná ani to ne.
Čekala jsem taky, že se mu po tom novým implantátu s chemickou kastrací vrátí chuť k jídlu, tak jako že nají se, ne že ne, ale oproti stavu předtím to není úplně hitparáda.

Je mi ho líto...do obýváku už skoro nechodí, leží sám na chodbě....tak si tam k němu vždycky lehnu a mazlim ho, když je Gina venku.

6.4.2021 11:37

"Taky mi přijde, že se o sebe víc bojí, tak na mě vrčí, když mu chci pomoct se zvedáním..."
spíš bolest

sardulah tohle by chtělo veta, hned
ať se ví
a jestli je možná léčba, podpora, tak ať už to je

musím vzpomenout Badyho - vynechám blablabla - vytáhli mu z hrudníku skoro 2litry tekutiny, nasadili léčbu a ze psa minutu do smrti byl jůra

6.4.2021 11:39

"Taky mi přijde, že se o sebe víc bojí, tak na mě vrčí, když mu chci pomoct se zvedáním..."
spíš bolest

sardulah tohle by chtělo veta, hned
ať se ví
a jestli je možná léčba, podpora, tak ať už to je

musím vzpomenout Badyho - vynechám blablabla - vytáhli mu z hrudníku skoro 2litry tekutiny, nasadili léčbu a ze psa minutu do smrti byl jůra

No s tou bolestí při zvedání nevím....on vrčí než se ho vůbec dotknu....k vetovi jedeme v pátek, jsme objednaný na to vyšetření srdce. Kdyby samozřejmě bylo nejhůř tak pojedu hned.

6.4.2021 14:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

janaa napsal(a):

Přikládám puppy spam

Lidi, to mi nemůžete dělat.
Kolegyně mi kouká přes rameno a říká: Dorostou těm štěňátkům ty uši? Nebo to je nějaká vada nebo plemenný znak nebo tak?
Tak ukazuju tu velkou hlavu na první fotce a říkám: Vidíš, to je máma. A stejné uši budou její štěňata mít.
Kolegyňka na to: To není možné, šarpej takové uši nemá. To ta štěňata jsou s něčím křížená, nebo co? Vždyť i ty tlamičky jsou takové mohutné, to labíci nemají.

Takže mamka je labrador, kterému se narodila šarpejí štěňátka bez uší.
To jen, kdybyste nevěděla, co vlastně chováte.

6.4.2021 14:48

Varaxi napsal(a):
Kolegyně mi kouká přes rameno a říká: Dorostou těm štěňátkům ty uši? Nebo to je nějaká vada nebo plemenný znak nebo tak?
Tak ukazuju tu velkou hlavu na první fotce a říkám: Vidíš, to je máma. A stejné uši budou její štěňata mít.
Kolegyňka na to: To není možné, šarpej takové uši nemá. To ta štěňata jsou s něčím křížená, nebo co? Vždyť i ty tlamičky jsou takové mohutné, to labíci nemají.

Tak jsem se musela na ty šarpeje zpětně podívat

6.4.2021 15:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska se mi venčí STRAŠNĚ!

Vyšla jsem s tím, že je prostě jenom zima a šedivo. Oblečená tak, že je přece duben, jenom takový ošklivější den... V půlce cesty začalo hrozně foukat a taky sněžit. Chvíli po pořízení téhle fotky obojí ještě zesílilo, takže jsme byly obě za pár minut bílé a s tím větrem dohromady... no, rozmrzám teď dodatečně doma.
Lara se tvářila spokojeně a ještě se chtěla jít koupat. Nějak se zocelila teda, když vezmu vpotaz, že někdy řeší i pitomý mrholení jako stav, ve kterým se nedá jít ven.

6.4.2021 15:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Vyšla jsem s tím, že je prostě jenom zima a šedivo. Oblečená tak, že je přece duben, jenom takový ošklivější den... V půlce cesty začalo hrozně foukat a taky sněžit. Chvíli po pořízení téhle fotky obojí ještě zesílilo, takže jsme byly obě za pár minut bílé a s tím větrem dohromady... no, rozmrzám teď dodatečně doma.
Lara se tvářila spokojeně a ještě se chtěla jít koupat. Nějak se zocelila teda, když vezmu vpotaz, že někdy řeší i pitomý mrholení jako stav, ve kterým se nedá jít ven.

No přesně Včera hnusně fučel studený, já večer vyšla, tlustý svetr, bunda...jenže mezitím vichr ustal a jak to tlačila fronta, tak naprosto vlahý večer, nějakých 15st což jsem si před tím ale milostiv neskouknula. Myslela jsem, že se upeču Dneska ráno vyjdu v mikině a vestě. Studený vichr, zima, že by psa nevyhnal. Zmrzlá jsem byla tak, že sem myslela, že už ty pytle s tříděným odpadem bez rukavic ani nezvládnu vynést. Za dvě hodiny volá mamka(byla s Mandy) panebože mě je zima, to je šílené, já snad zmrznu, ani mluvit nemůžu... Nějak se na to špatně zvyká už..

6.4.2021 15:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Skály, skalní převisy, vyhlídky, lomy apod. jsou moje noční můra. Děsí mě představa, že na něco takového narazíme někde, kde to neznáme a feny to prostě nedobrzdí. Že nadšeně poletí, jako to někdy dělají...šílená představa

Tak skály nebo lomy tady naštěstí nemáme. Ale jezdíme na výlety do skal a tam teda navolno nepouštím ani fenu, protož ona je přesně ten typ psa, který poblázněně lítá, nejdřív koná a pak až myslí...Bez ohledu na to, že má dost často "rapl" kdy lítá bezmyšlenkovitě sem a tam. Tam bych se fakt bála toho, že ona někam zahučí. Takže ji pustím maximálně někde "dole", na nějakém paloučku, ale jinak ne.

No ale všude je něco - u nás sice ne skály, ale zase tu téměř u všech našich tras vedou koleje a jezdí vlaky. Většinou někde v přírodě přecházíme i pár nechráněných přejezdů. Na to jsem se zaměřila fakt hodně, protože to, že mi štěně/pes vletí pod vlak, to je zase moje noční můra. Takže jsem od malička trénovala, že když jede vlak, tak to znamená, že se běží ke mě. U feny pak začalo období, kdy ji ten jedoucí vlak začal trochu zajímat, takže jsem se vrátily ke šňůře a trénovaly... A musím zaťukat, že teď už dobrý, když jede vlak, tak automaticky letí ke mě, vlak neřeší. Ono teda na naší nejčastější trase není ten vlak úplně na dosah, ale zas ne na kilometry daleko, je normálně vidět, je před ním sice ještě řeka, ale i tak z toho člověk nemá dobrý pocit, hlavně u štěněte, u kterého ještě nevíte, jak zareaguje. No a další z oblíbených tras začíná hned u nádraží a jde se po cestě přímo podél kolejí... I když už ani jeden ze psů na vlak nereaguje, tak teda tenhle kousek chodí na vodítku oba...

6.4.2021 15:55
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
Skály, skalní převisy, vyhlídky, lomy apod. jsou moje noční můra. Děsí mě představa, že na něco takového narazíme někde, kde to neznáme a feny to prostě nedobrzdí. Že nadšeně poletí, jako to někdy dělají...šílená představa

Tak skály nebo lomy tady naštěstí nemáme. Ale jezdíme na výlety do skal a tam teda navolno nepouštím ani fenu, protož ona je přesně ten typ psa, který poblázněně lítá, nejdřív koná a pak až myslí...Bez ohledu na to, že má dost často "rapl" kdy lítá bezmyšlenkovitě sem a tam. Tam bych se fakt bála toho, že ona někam zahučí. Takže ji pustím maximálně někde "dole", na nějakém paloučku, ale jinak ne.

No ale všude je něco - u nás sice ne skály, ale zase tu téměř u všech našich tras vedou koleje a jezdí vlaky. Většinou někde v přírodě přecházíme i pár nechráněných přejezdů. Na to jsem se zaměřila fakt hodně, protože to, že mi štěně/pes vletí pod vlak, to je zase moje noční můra. Takže jsem od malička trénovala, že když jede vlak, tak to znamená, že se běží ke mě. U feny pak začalo období, kdy ji ten jedoucí vlak začal trochu zajímat, takže jsem se vrátily ke šňůře a trénovaly... A musím zaťukat, že teď už dobrý, když jede vlak, tak automaticky letí ke mě, vlak neřeší. Ono teda na naší nejčastější trase není ten vlak úplně na dosah, ale zas ne na kilometry daleko, je normálně vidět, je před ním sice ještě řeka, ale i tak z toho člověk nemá dobrý pocit, hlavně u štěněte, u kterého ještě nevíte, jak zareaguje. No a další z oblíbených tras začíná hned u nádraží a jde se po cestě přímo podél kolejí... I když už ani jeden ze psů na vlak nereaguje, tak teda tenhle kousek chodí na vodítku oba...

Ani nemluv Já jsem Worku jako dorostence měla na té stopovačce. Vlak je u nás..cca 300m na kopci. Já ho dole na cestě pustila, byl sníh a já šňůru nezvládla přišlápnout, když něco zmerčil. A on mi s tou šňůrou letěl k trati. Já řvala, šíleně hystericky, museli si lidi myslet, že mě někdo vraždí...protože jsem věděla, že může jet vlak. A taky že jo. Naposled jsem psa slyšela někde v křoví pod tratí a pak už nic, projel vlak. Nechtějte vidět, co mi běželo před očima. Pes zamotaný v kolejích(jsou tam všude výhybky, je to před nádražím) jak na něj jede vlak a co tam najdu. Letěla jsem ve sněhu nahoru, když jsem byla asi v půli cesty, viděla jsem ho, jak šlape dolů. Sedla jsem si do sněhu a řvala jsem snad 10 minut, byla jsem totálně v šoku. Od té doby jsem ho tam nikdy nepustila, na volno tam chodí poslední dva roky, kdy už neuteče, páč nemůže. Kamarádce tam zařvala fena ridgebacka - utekla jí ze stájí za srnama.

6.4.2021 16:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ani nemluv Já jsem Worku jako dorostence měla na té stopovačce. Vlak je u nás..cca 300m na kopci. Já ho dole na cestě pustila, byl sníh a já šňůru nezvládla přišlápnout, když něco zmerčil. A on mi s tou šňůrou letěl k trati. Já řvala, šíleně hystericky, museli si lidi myslet, že mě někdo vraždí...protože jsem věděla, že může jet vlak. A taky že jo. Naposled jsem psa slyšela někde v křoví pod tratí a pak už nic, projel vlak. Nechtějte vidět, co mi běželo před očima. Pes zamotaný v kolejích(jsou tam všude výhybky, je to před nádražím) jak na něj jede vlak a co tam najdu. Letěla jsem ve sněhu nahoru, když jsem byla asi v půli cesty, viděla jsem ho, jak šlape dolů. Sedla jsem si do sněhu a řvala jsem snad 10 minut, byla jsem totálně v šoku. Od té doby jsem ho tam nikdy nepustila, na volno tam chodí poslední dva roky, kdy už neuteče, páč nemůže. Kamarádce tam zařvala fena ridgebacka - utekla jí ze stájí za srnama.

No to je hroznej zážitek , tak ještě , že to dobře dopadlo...

No já kdybych neměla pouštět fenu na volno v okolí tratě, tak bych ji tady krom lesa nemohla pustit asi nikde... Protože ty tratě jsou fakt na všech trasách (ne jakože jdeme vždycky přímo podél, ale ve vzdálenosti kam by pes doběhlnul prostě je). Nepustila bych ji ani kdybych si nebyla jistá, že nevypálí za zvěří, protože úplně vidím, jak by zvěř jako naschvál letěla k trati, fena za ní, a jel by vlak... Ale naštěstí dobrý, takže může běhat. Jen přímo podél té trati ji nenechávám no, i když si nemyslím, že by se něco stalo, ale tak nějak z principu.

Jinak dřív jsme s lidma ze cvičáku chodili na takovou obrovskou louku za město, u ní byla taky trať. Ale dalo se tam jít úplně bokem od trati. No a známí vždycky vyprávěli kolik psů, kteří se zaběhli v tom městě (klidně i na jiném konci), srazil vlak v tomhle místě. Říkali, že to není možný, že ta trať snad psi přitahuje. A konkrétně jedné známé ze cvičáku vlak taky psa srazil . A to byl pes zvyklej kolem té trati chodit, na vlak nereagoval, nelovil... A ztratil se ve vesnici několik km od té trati... No ale našli ho sraženého u té trati a už se nikdo nedozvěděl, co se stalo.

6.4.2021 16:23
domi.t

XXX.XXX.136.43

Ženy,nás dnes na poli skoro odfúklo! Ale nálada ako vždy veselá😉

6.4.2021 16:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
No to je hroznej zážitek , tak ještě , že to dobře dopadlo...

No já kdybych neměla pouštět fenu na volno v okolí tratě, tak bych ji tady krom lesa nemohla pustit asi nikde... Protože ty tratě jsou fakt na všech trasách (ne jakože jdeme vždycky přímo podél, ale ve vzdálenosti kam by pes doběhlnul prostě je). Nepustila bych ji ani kdybych si nebyla jistá, že nevypálí za zvěří, protože úplně vidím, jak by zvěř jako naschvál letěla k trati, fena za ní, a jel by vlak... Ale naštěstí dobrý, takže může běhat. Jen přímo podél té trati ji nenechávám no, i když si nemyslím, že by se něco stalo, ale tak nějak z principu.

Jinak dřív jsme s lidma ze cvičáku chodili na takovou obrovskou louku za město, u ní byla taky trať. Ale dalo se tam jít úplně bokem od trati. No a známí vždycky vyprávěli kolik psů, kteří se zaběhli v tom městě (klidně i na jiném konci), srazil vlak v tomhle místě. Říkali, že to není možný, že ta trať snad psi přitahuje. A konkrétně jedné známé ze cvičáku vlak taky psa srazil . A to byl pes zvyklej kolem té trati chodit, na vlak nereagoval, nelovil... A ztratil se ve vesnici několik km od té trati... No ale našli ho sraženého u té trati a už se nikdo nedozvěděl, co se stalo.

Trať psy přitahuje, protože je tam pořád dostatek sražených srn, zajíců, u nás dokonce i ovcí a koz, protože mají pastvinu hned vedle Sama jsem tam (teda s Workou jsme) našli u trati mrtvého sraženého pejska, takového Alíka rezavého, jsem si první myslela, že je to liška Beruškového bráchu bohužel taky přejel vlak, chovka je kousek od trati. Nechali si ho na výstavy...jenže jim dva spolu utekli, jeden nepřežil

6.4.2021 16:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):

Ti tam svítí sluníčko, to neplatí!

6.4.2021 16:31
domi.t

XXX.XXX.136.43

Atheira napsal(a):
Ti tam svítí sluníčko, to neplatí!

Hneď ako vyšlo,sme vybehli von😉Teraz idem druhému kusu strihať pazúry,no mamma mia!

6.4.2021 16:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Marcela a žínka: ad ty skály a lomy a tohle všechno... Taky vymetáme výletně kdeco. Ale já teda na výletě nepustím nikde. Za žádných okolností, prostě neexistuje. Od lítání na volno máme "svoje".

edit: Před lety se mi jako skoropubošce stalo, že mi vlak málem žvejknul psa. Toho přestárlýho veterána, kterého pořád ještě máme.
Pouštěli jsme ho na volno skoro úplně všude. Byli jsme přesně ti lidi, co na vás budou hulákat, že je hodnej, protože nic jinýho s tím psem nesvedou Jako fakt byl hodnej, ale to nevylučovalo, že si i tak může být nebezpečný sám sobě.
Jednou mi utekl dopředu a taky si to frčel pod vlak. Neposlouchal, samozřejmě jak jinak a na dohonění už bylo pozdě. Strojvedoucí byl ale aspoň natolik člověk, že troubil a pes odskočil. Vidím to pořád jak teď. Mámě jsem to nikdy neřekla. Vlastně to neví nikdo. Jenom teď vy tady.

6.4.2021 16:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Marcela a žínka: ad ty skály a lomy a tohle všechno... Taky vymetáme výletně kdeco. Ale já teda na výletě nepustím nikde. Za žádných okolností, prostě neexistuje. Od lítání na volno máme "svoje".

edit: Před lety se mi jako skoropubošce stalo, že mi vlak málem žvejknul psa. Toho přestárlýho veterána, kterého pořád ještě máme.
Pouštěli jsme ho na volno skoro úplně všude. Byli jsme přesně ti lidi, co na vás budou hulákat, že je hodnej, protože nic jinýho s tím psem nesvedou Jako fakt byl hodnej, ale to nevylučovalo, že si i tak může být nebezpečný sám sobě.
Jednou mi utekl dopředu a taky si to frčel pod vlak. Neposlouchal, samozřejmě jak jinak a na dohonění už bylo pozdě. Strojvedoucí byl ale aspoň natolik člověk, že troubil a pes odskočil. Vidím to pořád jak teď. Mámě jsem to nikdy neřekla. Vlastně to neví nikdo. Jenom teď vy tady.

No já to mám většinou stejně. Ale třeba začátkem zimy jsme byli v Krkonoších, šli jsme takovou pěknou stezkou a nikde ani noha, tak tam jsem fenu pustila. Nevím, co všechno bereš jako výlety - třeba jedu za kamarádkou do města a jdeme se se psy projít za město, kde je rozhled, tak tam fenu taky nechám běhat na volno. Nebo stejně když jedu k babičce, k rodičům.. Nevím, jestli to mám počítat jako výlety , ale jsou to místa, kde pravidelně nechodíme.

Jo a pak jsou třeba výlety, zajímavá místa, kde jsou lidi (hlavně když je hezky) a tam taky navolno nepouštím...

6.4.2021 16:54

Tak u nás fakt aprílové počasí....před asi pěti minutama bylo venku boží dopuštění, vánice totální sněhová a teď přijdu ze skladu a venku svítí slunéčko.

6.4.2021 17:20

domi.t napsal(a):

Teda taky koukám, tak krásně tam je. U nás z toho sněhu přece jen něco zbylo a venku je 1 stupeň nad nulou. Navíc jsem si nějak pochroumala kotník, tak jsme dnes na dlouhou procházku nešli, lebedime si doma. A sbírám se psychicky i fyzicky na to stříhání.

6.4.2021 17:25
janaa

XXX.XXX.10.173

Varaxi napsal(a):

šarpej mě nenapadl. Ale mám takovej pocit,že se Adéla někde spustila ještě s německou dogou,protože naše trojička má denní přírůstky přes 100 g asi sežerou nejdřív matku, a pak půjdou dál

6.4.2021 17:34
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
No já to mám většinou stejně. Ale třeba začátkem zimy jsme byli v Krkonoších, šli jsme takovou pěknou stezkou a nikde ani noha, tak tam jsem fenu pustila. Nevím, co všechno bereš jako výlety - třeba jedu za kamarádkou do města a jdeme se se psy projít za město, kde je rozhled, tak tam fenu taky nechám běhat na volno. Nebo stejně když jedu k babičce, k rodičům.. Nevím, jestli to mám počítat jako výlety , ale jsou to místa, kde pravidelně nechodíme.

Jo a pak jsou třeba výlety, zajímavá místa, kde jsou lidi (hlavně když je hezky) a tam taky navolno nepouštím...

Tak mně se vylučuje ta cesta za babičkou nebo rodičema, protože přejdu chodník a jsem u prarodičů, dojdu dvě ulice a jsem za mámou. Tam bych to spíš brala jako jen takový další doma, předpokládám, že to tam prostě znáte. Já ji fakt z vodítka pouštím jenom tady, v domácím prostředí. Kdekoli jinde je na vodítku. Už jsem se taky setkala s názorem, že je to hloupý a že ji omezuju, ale takhle to prostě je. Žádnou písemnou stížnost mi zatím nedodala, takže to asi není tak hrozný.

6.4.2021 17:35
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
šarpej mě nenapadl. Ale mám takovej pocit,že se Adéla někde spustila ještě s německou dogou,protože naše trojička má denní přírůstky přes 100 g asi sežerou nejdřív matku, a pak půjdou dál

No ale tak to je typickej labrador, ne? Ten sežere i to, co nevidí nebo snad ne?

6.4.2021 17:38
janaa

XXX.XXX.10.173

Atheira napsal(a):
No ale tak to je typickej labrador, ne? Ten sežere i to, co nevidí nebo snad ne?

Typický přírůstek je tak 40 -60 g oni přiberou tolik,co jindy devítihlavej vrh Velký feně říkám Fiona Šreková

6.4.2021 17:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
Typický přírůstek je tak 40 -60 g oni přiberou tolik,co jindy devítihlavej vrh Velký feně říkám Fiona Šreková

Musejí nějak vykompenzovat, že jsou jenom tři. Aby vám nebylo smutno a když je pak poňufláte, abyste měla plnou náruč štěňat jako při devíti.

6.4.2021 18:14

janaa napsal(a):

Night je v tom nevinně On to nebyl

6.4.2021 18:16
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Nám se dnes venčilo naprosto kouzelně 💕

6.4.2021 18:19
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Katka12345 napsal(a):

krása. co je to za hory v dáli?

6.4.2021 18:21
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Děkuji. Opět milované Beskydy, na těch dvou fotkách ta "sjezdovka" jsou Pustevny, foceno z Palkovických hůrek.

6.4.2021 18:27
domi.t

XXX.XXX.136.43

Teda taky koukám, tak krásně tam je. U nás z toho sněhu přece jen něco zbylo a venku je 1 stupeň nad nulou. Navíc jsem si nějak pochroumala kotník, tak jsme dnes na dlouhou procházku nešli, lebedime si doma. A sbírám se psychicky i fyzicky na to stříhání.

Ali,otec včera Nefret vystrihal krk a predne labky,hviezda sa krásne držala👍🏻Ešte prestrihat chrbát a upraviť zadné labky a chvost...a to máme takúto chlpaňu jednu. Ty ich máš "o trochu" viac😉

6.4.2021 19:07
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás ráno dnes takto.
Ale teď svítí 🌞 a doufám, že odpoledne už nebude nic.

Máte tam krásně

6.4.2021 19:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Krásná...jste to vy, co jste mívali onehdá postroj Hurtta? Už nesedí?

6.4.2021 19:24

Katka12345 napsal(a):

Tý jo, to jsou panorámata....ta modrá obloha v kombinaci se sněhem a bílým psem...super

6.4.2021 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Paradoxně můžu říct, že moje psice se na výletě se chovají navolno líp, než v domácím prostředí. Možná proto, že to tam neznají, nemají zažitý žádný stereotypy, spojený s těma místama.
Na našich denních venčících trasách mám úseky, kde to jinak než na vodítku nejde...a ještě hodně dupeme a mluvíme nahlas, abychom upozornily prasátka.
Na některých úsecích je v pohodě pinčová- sice je větší torpédo, má větší akční rádius, ale je snáze přivolatelná. Takže je volně a Vikina tahá stopku.
Někde jsou volně obě.
Na výletě to řeším podle přehlednosti terénu a podle toho, jak se chovají.

6.4.2021 20:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Paradoxně můžu říct, že moje psice se na výletě se chovají navolno líp, než v domácím prostředí. Možná proto, že to tam neznají, nemají zažitý žádný stereotypy, spojený s těma místama.
Na našich denních venčících trasách mám úseky, kde to jinak než na vodítku nejde...a ještě hodně dupeme a mluvíme nahlas, abychom upozornily prasátka.
Na některých úsecích je v pohodě pinčová- sice je větší torpédo, má větší akční rádius, ale je snáze přivolatelná. Takže je volně a Vikina tahá stopku.
Někde jsou volně obě.
Na výletě to řeším podle přehlednosti terénu a podle toho, jak se chovají.

Ono úplně nejde o to, že by někde lítala a já ji musela honit kdovíkde. Ona se nikdy ani nezapomene někde vzadu nebo nepopoběhne z dohledu. Na to si zase dává hodně bacha. Jenže náhoda je blbec a neznámý terén je prostě neznámý terén. Nemá smysl ho pokoušet.

6.4.2021 20:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Krásná...jste to vy, co jste mívali onehdá postroj Hurtta? Už nesedí?

Jo, to jsme my. Ale nevydržel jí dlouho, v podstatě ho vzala jenom párkrát. Nějak jsem neodhadla velikost s ohledem do budoucna a celkově ten střih jí nakonec úplně přestal sedět, i kdybych koupila větší. Kupovala jsem ho, když už jsem počítala s tím, že nevyroste. Jakože nevyrostla, ale najednou byl ten postroj prostě úplně mimo. I kdyby ty popruhy byly delší na větší obvod hrudníku a tak, vůbec by neseděly, kde by správně měly.

6.4.2021 21:22
markostuko

XXX.XXX.11.234

Tuhle diskuzi čtu pravidelně. A nějak nevím, ale u nás po ránu bílo. Cca 15 cm sněhu. Po těch " vedrech" pesan oživl a užíval si stopování ve sněhu. Já jsem tuto změnu nesla nelibě, protože jsme na návštěvě a nějak jsem zimní boty nechala doma.

6.4.2021 21:28

markostuko napsal(a):
Tuhle diskuzi čtu pravidelně. A nějak nevím, ale u nás po ránu bílo. Cca 15 cm sněhu. Po těch " vedrech" pesan oživl a užíval si stopování ve sněhu. Já jsem tuto změnu nesla nelibě, protože jsme na návštěvě a nějak jsem zimní boty nechala doma.

Copak to máte? To je hrozně krásnej bobek.

6.4.2021 21:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Copak to máte? To je hrozně krásnej bobek.

Taky jsem se chtěla zeptat
Edit- já pořád marně hledám Vikiny ségry - tři měly takovouhle barvu

7.4.2021 01:36
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Ono úplně nejde o to, že by někde lítala a já ji musela honit kdovíkde. Ona se nikdy ani nezapomene někde vzadu nebo nepopoběhne z dohledu. Na to si zase dává hodně bacha. Jenže náhoda je blbec a neznámý terén je prostě neznámý terén. Nemá smysl ho pokoušet.

Tak cca od tří let, chodil náš Berry už všude na volno(berňák) a to i na všech výletech. Vodítko jsem měla v tašce, protože někdy třeba nutnost jít kousek po silnici, ale většinou jsme ho ani nepoužili, když nás míjel někdo se psem stačilo přidržet za obojek. Stačil Worka na flexině Beruška prostě šel u nás, fungoval na myšlenku, nebyl problém s ničím, neutekl za psem, když nás míjelo třeba kolo, stačilo mu prstem ukázat, že má jít vlevo nebo vpravo po kraji atd.

7.4.2021 01:40
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Taky jsem se chtěla zeptat
Edit- já pořád marně hledám Vikiny ségry - tři měly takovouhle barvu

Jo, je roztomilej A u nás tak podobně vypadala mamka našeho Alfíka, jen zase spíš do šeda a kratší nohy. A Alfík - bílý špic na krátkých nožkách

7.4.2021 04:15
markostuko

XXX.XXX.11.234

Je to Voříšek.
Když jsem ho poprvé viděla na fotce, už jsem jiného nechtěla. Maminka byla neidentifikovatelný kříženec a tatínek italský vodní pes.
A povahově, lepšího hafana k dětem jsem asi nemohla pořídit.

7.4.2021 07:10
Atheira

XXX.XXX.248.214

lesnížínka napsal(a):
Tak cca od tří let, chodil náš Berry už všude na volno(berňák) a to i na všech výletech. Vodítko jsem měla v tašce, protože někdy třeba nutnost jít kousek po silnici, ale většinou jsme ho ani nepoužili, když nás míjel někdo se psem stačilo přidržet za obojek. Stačil Worka na flexině Beruška prostě šel u nás, fungoval na myšlenku, nebyl problém s ničím, neutekl za psem, když nás míjelo třeba kolo, stačilo mu prstem ukázat, že má jít vlevo nebo vpravo po kraji atd.

To je sice hezký, ale nic to nemění na tom, že podle mě pes v cizím prostředí patří na vodítko. Nemá smysl to rozvádět, já tenhle názor nezměním.

7.4.2021 07:43

markostuko napsal(a):
Je to Voříšek.
Když jsem ho poprvé viděla na fotce, už jsem jiného nechtěla. Maminka byla neidentifikovatelný kříženec a tatínek italský vodní pes.
A povahově, lepšího hafana k dětem jsem asi nemohla pořídit.

Moc hezký je. Něco takového bych chtěla na důchod.

7.4.2021 08:16

a padá a padá... už mě ta bílá všude kolem nebaví. Chci jaróóóó

7.4.2021 08:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jenže náhoda je blbec a neznámý terén je prostě neznámý terén. Nemá smysl ho pokoušet.

To je sice hezký, ale nic to nemění na tom, že podle mě pes v cizím prostředí patří na vodítko. Nemá smysl to rozvádět, já tenhle názor nezměním.

Tak na tomhle se neshodneme. Jasně - beru ty skály, lomy atd., tam taky nepouštím. Ale pokud jsme na výletě a jdeme po rozlehlé louce, nebo po pěkné cestě, tak moc nevidím rozdíl mezi tímhle a procházkou "doma" . Blbá náhoda se může stát i doma.

Ale Tvůj názor samozřejmě respektuji .

Edit.: Jo a já zase třeba nepouštím fenu nikde ve městě ani ve vesnici, ani v městském parku, nikde... Pouštím jedině "mimo civilizaci". Takže prostě každý to máme nastavené jinak a na tom není nic špatného.

7.4.2021 09:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Jenže náhoda je blbec a neznámý terén je prostě neznámý terén. Nemá smysl ho pokoušet.

Tak na tomhle se neshodneme. Jasně - beru ty skály, lomy atd., tam taky nepouštím. Ale pokud jsme na výletě a jdeme po rozlehlé louce, nebo po pěkné cestě, tak moc nevidím rozdíl mezi tímhle a procházkou "doma" . Blbá náhoda se může stát i doma.

Ale Tvůj názor samozřejmě respektuji .

Edit.: Jo a já zase třeba nepouštím fenu nikde ve městě ani ve vesnici, ani v městském parku, nikde... Pouštím jedině "mimo civilizaci". Takže prostě každý to máme nastavené jinak a na tom není nic špatného.

Však v pořádku. Já beru, že mají lidi i rozdílný názor. Teda, pokud mají vychovanýho psa a když ho vychovanýho nemaj, tak když je nepotkám. Protože jinak bych je teda fakt nakopala.

On to totiž nejenom každý máme jinak nastavený, ale každý taky jinak vnímá to "mimo civilizaci". Les 700m od vesnice, v potoce stojí nějaký filoidní cosi. Chlap skáče do vody a chytá psa, klepe se a vykřikuje "já nevěděl, že tudy někdo chodí". Přitom by bohatě stačila šňůra a nemusel skákat do potoka, žejo.

7.4.2021 09:16

Nemám rád sníh.

7.4.2021 09:35

Já se těším na jaro....

7.4.2021 09:40

Já se těším na jaro....

Čekám na fotky ze Záhoří ( od Belly. P ) :-)) ( já to neumím slovensky skloňovat )

7.4.2021 09:50

k tomu venčení na volno v neznámém terénu - jsme hodně chodící. Po horách, lesích, v terénu. Štěně to učíme od malička - největší sranda byla se skoro tříměsíčním "Španělem" - byl zvyklý na messetu (náhorní planina placatá - chovatel tam venčil obří smečku společně včetně štěníků - úžasně zvládnutá banda dog, ale prostor to byl úplně mimo civilizaci) neuměl chodit v kopcích. Dokonce byl schopný se překulit na záda, když chtěl jít do strmé stráně... Se štěňaty chodíme na krátké výlety, ale terénově velmi zajímavé. Do nepřehledných míst učím povel "za mě" - abych věděla, co nás čeká (a je jedno, jestli čekám setkání s lidmi a nebo propast)
Brzy všichni naši dogouni pochopili zrádnost terénu, naučili se, že na okraje skal se neleze, velmi zodpovědně se chovají na nesnadných místech (třeba u nás na kamenných polích, kde jsou mezi žulovými balvany hluboké spáry). Na složitých místech je pouštím navolno - aby si sami mohli zvolit pro ně nejlepší cestu. Na vodítku mívám na hraně lomu, na skalních vyhlídkách.
V civilizaci chodí na vodítku, v přírodě (a to i v zahraničí) na volno.

7.4.2021 09:54
Terven

XXX.XXX.110.191

Blbá náhoda se může stát i doma.

Naprostej souhlas. A možná ještě snáz, protože zatímco v cizím prostředí jsem přirozeně obezřetnější, prostě očekávám kdekoli cokoli a nic nepředpokládám, doma jedu ve svých stereotypech.
A pak se mi stalo, že na konečné autobusu, kde jediný lákadlo až dosud byly myší díry, pinčová vyhmátla slepici. Naštěstí jsem zasáhla dřív než slepice utrpěla fatální zranění, takže jsme akorát pobavily řidiče, kterej měl zrovna pauzu. A zjistila jsem, že pinčová "umí" slepice, holt pochází původně ze vsi. Tam si asi oddychli.

7.4.2021 10:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

A možná ještě snáz, protože zatímco v cizím prostředí jsem přirozeně obezřetnější, prostě očekávám kdekoli cokoli a nic nepředpokládám, doma jedu ve svých stereotypech.

To ale mluvíte o sobě. Každý tady v téhle situaci mluvíme o sobě, našich naučených zásadách a vnímání okolního světa, proto nemá smysl tohle aplikovat v nějakém obecnějším měřítku.

7.4.2021 10:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
A možná ještě snáz, protože zatímco v cizím prostředí jsem přirozeně obezřetnější, prostě očekávám kdekoli cokoli a nic nepředpokládám, doma jedu ve svých stereotypech.

To ale mluvíte o sobě. Každý tady v téhle situaci mluvíme o sobě, našich naučených zásadách a vnímání okolního světa, proto nemá smysl tohle aplikovat v nějakém obecnějším měřítku.

Jo jo, mluvím o sobě a neaplikuju to v obecným měřítku

7.4.2021 10:13
Andrýsek3

XXX.XXX.54.69

Barney taky chodí lépe v cizím prostředí, je opatrnější a víc se mě drží. Což jsem ráda, cely trek na Šumavě šel na volno a měla jsem volné ruce. Ale navolno nechodíme aninve městě nebo městském parku. Jen mimo civilizaci. Skrz skály a jiné výšky mám taky strach, a to i když je na voditku, on má totiž hrozně rád výhledy a stoupne si úplně na kraj a kouká. No to trnu. 😱😃

7.4.2021 10:20

Čekám na fotky ze Záhoří ( od Belly. P ) :-)) ( já to neumím slovensky skloňovat )

Zo Záhoria?

7.4.2021 12:17

Zo Záhoria?

Jo, jo přesně odtama.

7.4.2021 12:47

U nás se dnes vencilo perfektně, zima, studený vítr, ale okolí bylo prázdné, nikde ani noha, huraaa
Tak jsme si dali jarních svižných deset, kluci se najedli a odpadli. Přiznávám, natáhla bych se taky, ale práce volá a ne počká

7.4.2021 13:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

My jsme vyráželi za sluníčka, kol 12tý sněhová skoro "vánice" , sedli jsme na vyhlídce a asi cca 40m okolo zástup pašíků jinak ani noha , Lůďa neustále navolno a v klidu
teď jsme dorazili a už zase slunce, zkrátka aprílový počasí...

7.4.2021 13:50

U nás chumelenice. Psům je to fuk, chtějí ven. Ale ještě počkám.

7.4.2021 13:59
markostuko

XXX.XXX.11.234

Já toto zbarvení také nazývám "pes pro důchodce" netuším proč mě tato barva zrovna evokuje stáří.
Nedávno jsme na vycházce potkali čistého italského vodního psa, s manželem jsme se domluvili, že příští pes bude vodní pes.

7.4.2021 14:02

markostuko napsal(a):
Já toto zbarvení také nazývám "pes pro důchodce" netuším proč mě tato barva zrovna evokuje stáří.
Nedávno jsme na vycházce potkali čistého italského vodního psa, s manželem jsme se domluvili, že příští pes bude vodní pes.

To určitě myslíte lagotto romagnolo, že? A kde máte vybráno?

7.4.2021 14:05
markostuko

XXX.XXX.11.234

To určitě myslíte lagotto romagnolo, že? A kde máte vybráno?

Ano, lagotto romagnolo.
Vzhledem k tomu, že Harry má 4 měsíce, tak doufám, že dalšího psa budeme vybírat za hodně dlouho... Případně pokud dcery budou chtít vlastního psa, tak možná i dřív. Harry je můj 😁

7.4.2021 14:10

markostuko napsal(a):
Ano, lagotto romagnolo.
Vzhledem k tomu, že Harry má 4 měsíce, tak doufám, že dalšího psa budeme vybírat za hodně dlouho... Případně pokud dcery budou chtít vlastního psa, tak možná i dřív. Harry je můj 😁

Jejda, tak on je teprve štěňátko. Tak to dávejte prosím průběžně fotky, ať víme, jak roste.

Jinak doporučuju na ty lagoťáky CHS Angel Shadow, pokud to nemáte moc daleko.

7.4.2021 14:55
domi.t

XXX.XXX.201.245

Dočkali ste sa 😜

7.4.2021 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Dočkali ste sa 😜

Bello, ale vy by ste tam řekli spíš zo Záhorí ne? (nevím, jak je to fakticky správně, jen jak mluví Skaličani )

7.4.2021 16:06
domi.t

XXX.XXX.201.245

lesnížínka napsal(a):
Bello, ale vy by ste tam řekli spíš zo Záhorí ne? (nevím, jak je to fakticky správně, jen jak mluví Skaličani )

Ja síce záhorácky nehovorím a ani by som to v podstate nevedela Ale máte pravdu, po záhorácky je to dokonca až "ze Záhorá"

7.4.2021 16:20

domi.t napsal(a):
Ja síce záhorácky nehovorím a ani by som to v podstate nevedela Ale máte pravdu, po záhorácky je to dokonca až "ze Záhorá"

Není tam domeček na prodej? :-))

7.4.2021 16:21
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My se dneska na procházku asi těšili 😁 měla to být odpočinková procházka po včerejším výletu a celonočním štěkání. Nakonec nás chytla sněhová vánice, objevování nové pěšiny, zdlouhavé vrácení, střídání chůze a běhu, ať trénujeme hlavu, stopování kopýtek a nekonečné čuchání, takže snad aspoň chvilku bude spát 😁😊

7.4.2021 16:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):

No vlastně...ano Nevím kdo a podle čeho? Teta je naše Moravačka, takže ta říká Záhorí, děcka rození Záhoráci, sů ze Záhorá

7.4.2021 17:31
domi.t

XXX.XXX.201.245

Není tam domeček na prodej? :-))

Aj 10 😉 Ja by som nemenila,je to tu kus nádhernej zeme👏🏻

7.4.2021 19:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My budeme mít dneska asi krusnou noc, a už se opravdu z toho psa, a hlavně z toho, co je schopnej sežrat p.o.s.e.r.u... Dneska prosím pěkně sežral kakao 🙈🙈. Já si teda myslím, a doufám, že toho moc nesezral, že většina byla vysypana v pelechu, a on olizoval to, co se mu přilepilo na cumak, ale úplně přesně nevim, kolik toho měl. První rada byla, ať do něho dostanu stříkačkou hořčici s teplou vodou, na co stříkačku že jo, pan gurmán si to dal dobrovolně sám. No jo, ale měl po tom blejt a to se nekonalo. Tak jsem přidala, pořád nic. No a pak jsem měla podat živočišné uhlí, tak přemýšlím, jak mu ho dám, a mezitím mu jen tak tabletu nabídnu z ruky, a co myslíte, s chutí to sežere 🙈.

No myslím si, že bude ok, ale mám ho pro jistotu pozorovat a hlídat, a jakmile já tohle vím, tak nespím.

7.4.2021 19:33
domi.t

XXX.XXX.201.245

marcelaamax napsal(a):
My budeme mít dneska asi krusnou noc, a už se opravdu z toho psa, a hlavně z toho, co je schopnej sežrat p.o.s.e.r.u... Dneska prosím pěkně sežral kakao 🙈🙈. Já si teda myslím, a doufám, že toho moc nesezral, že většina byla vysypana v pelechu, a on olizoval to, co se mu přilepilo na cumak, ale úplně přesně nevim, kolik toho měl. První rada byla, ať do něho dostanu stříkačkou hořčici s teplou vodou, na co stříkačku že jo, pan gurmán si to dal dobrovolně sám. No jo, ale měl po tom blejt a to se nekonalo. Tak jsem přidala, pořád nic. No a pak jsem měla podat živočišné uhlí, tak přemýšlím, jak mu ho dám, a mezitím mu jen tak tabletu nabídnu z ruky, a co myslíte, s chutí to sežere 🙈.

No myslím si, že bude ok, ale mám ho pro jistotu pozorovat a hlídat, a jakmile já tohle vím, tak nespím.

Ajajaj! Ale možno to s ním nič neurobí,keď to je taká pazrava duša😉Dajte rano vedieť,ako to nakoniec bolo.

Inak,Nefret miluje čierne uhlie aj odcervovacie tabletky,ona je fakt porucha😅

7.4.2021 19:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):

Mě napadlo, že toho třeba vůbec nesežral moc, třeba skoro nic... Vždyť samotný kakao je na pozření hrozný. Nemyslím chuťově, třeba by mu to fakt chutnalo, ale konzistenčně. To se dřív udusíš než úspěšně sníš lžičku kakaa.

No, budu držet palce ať je to v pohodě.

7.4.2021 20:11
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

Úplně se vidím- j taky umím v noci pozorovat
Pinčová spí pod peřinou, já poslouchám, jestli se moc neolizuje, moc nepolyká, moc nevrtí, málo nevrtí, jestli nebude blejt...když vyleze z pod peřiny a spí mimo, napadá mě horečka.
Nedělám to teda každou noc, ale když mám na něco podezření, tak jo
Ale teda, kakao, pokud to bylo opravdu kakao a ne nějaký sladký Granko....to už by pes musel být fakt popelnice. Pinčová teda je.

7.4.2021 20:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky bylo to fakt kakao a měl toho plnou hubu.

No a s tím pozorováním - před chvílí jsem byla v kuchyni, otevřela lednici a pes nikde, hned jsem ho letěla kontrolovat 😀. Teď odešel z gauče, takže po něm zase koukám.

No a živě si pamatuji tu noc, jak byl přiotrávený, kdy jsem fakt zkoumala každé vydechnuti, olíznutí, škub.. A nakonec jsem s ním začala klepat, když tvrdě spal, myslela jsem, že je po něm 🙈😀. Běžně to samozřejmě nedělám, ale takhle když vím, tak jsem hrozná.

Edit. : a teď začal chrapat, nahlas. A já jsem paranoidní, jestli neusnul tak tvrdě nějak rychle 😀.

7.4.2021 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):

No a s tím pozorováním - před chvílí jsem byla v kuchyni, otevřela lednici a pes nikde, hned jsem ho letěla kontrolovat 😀. Teď odešel z gauče, takže po něm zase koukám.

No a živě si pamatuji tu noc, jak byl přiotrávený, kdy jsem fakt zkoumala každé vydechnuti, olíznutí, škub.. A nakonec jsem s ním začala klepat, když tvrdě spal, myslela jsem, že je po něm 🙈😀. Běžně to samozřejmě nedělám, ale takhle když vím, tak jsem hrozná.

Edit. : a teď začal chrapat, nahlas. A já jsem paranoidní, jestli neusnul tak tvrdě nějak rychle 😀.

Asi mu nic nebude. Tuším, že to, co vadí v kakau, by škodilo rychleji
To mu spíš bude blbě po tý hořčici
Ale pěkně se čte, že někdo je stejnej pošuk ...

Teď odešel z gauče, takže po něm zase koukám.

...to jsem přesně já

7.4.2021 20:56

Dneska prosím pěkně sežral kakao 🙈🙈.

Tak byl dneska silný den. Psice sežrala plato sušenek politých čokoládou a slepných rumovým krémem.:-((
Fakt jsem se na ně těšila až čokoláda ztuhne a krém se rozleží.

7.4.2021 21:09

marcelaamax napsal(a):

Po kakau by neusnul, teobromin je stimulans, jako kofein. Takže by byl naopak hyperaktivní.

8.4.2021 06:30

a padá a padá... všude bílo... Doufám, že jsou kakaožravci a čokoládožravci v pořádku

8.4.2021 08:44
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Hlásím, že kakaožravec je v pořádku . On je taková popelnice, že se po té hořčici ani nepo...

I noc byla celkem v klidu. Při ranní venčení lítal ve sněhu jako blázen, no já ze sněhu takovou radost neměla . Teď se odpočívá, a po obědě procházka .

8.4.2021 09:23
Agnes1

XXX.XXX.76.7

1,9 stupně vítr snehoblato 🤢

8.4.2021 10:30
janaa

XXX.XXX.10.173

Vichr a chumelenice, fakt mě to už nebaví. Ale holky nadšený, maj to teď s prochazkama omezeny, tak si užily

8.4.2021 11:13

a padá a padá... všude bílo... Doufám, že jsou kakaožravci a čokoládožravci v pořádku

Ani na mé psici nenechaly čokoládové sušenky následky. Ale sníh už nás, dvě babky, nebaví - a že ho tu zas je.

8.4.2021 11:22

U nás je to dnes jak celoroční koloběh....napadne, roztaje, napadne, roztaje.

8.4.2021 11:38
domi.t

XXX.XXX.241.48

Mne je už pomaly aj b.l.b.e pridávať fotky nášho Záhorie v plnom jarnom rozpuku 🙄Ale sneh tu našťastie fakt nemáme.

K tomu,ako vznikla fotka. Boli sme s kamoškou venčiť a volám Nefret,pod,urobím ti krásnu fotku so západom slnka. Hviezda natešená pribehla,sama od seba si hentak sadla,asi sa nehla a na prvú šupu vyšla táto fotka 😍Kamoška skoro vypadli oči a ja som prisahámbohu od pýchy vyrástla,že aha,táto dokonalá levica je moje decko.

8.4.2021 11:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
Mne je už pomaly aj b.l.b.e pridávať fotky nášho Záhorie v plnom jarnom rozpuku 🙄Ale sneh tu našťastie fakt nemáme.

K tomu,ako vznikla fotka. Boli sme s kamoškou venčiť a volám Nefret,pod,urobím ti krásnu fotku so západom slnka. Hviezda natešená pribehla,sama od seba si hentak sadla,asi sa nehla a na prvú šupu vyšla táto fotka 😍Kamoška skoro vypadli oči a ja som prisahámbohu od pýchy vyrástla,že aha,táto dokonalá levica je moje decko.

Připomíná mi to, když u nás minulý týden bylo ještě hezky. Akorát teda jen připomíná, protože scénář se vyvíjel trochu jinak.
Lara s Edem seděli tak pěkně vedle sebe, vypadali jak filmová dvojka, co spolu tak rozjímá při západu slunce.
"Jé, já si vás vyfotím, jak jste krásný!"

A co myslíš? Hned, jak jsem začala fotit, oni začali běhat. A co z toho mám? Tohleto ↓ !!

8.4.2021 11:58
domi.t

XXX.XXX.131.130

Atheira napsal(a):
Připomíná mi to, když u nás minulý týden bylo ještě hezky. Akorát teda jen připomíná, protože scénář se vyvíjel trochu jinak.
Lara s Edem seděli tak pěkně vedle sebe, vypadali jak filmová dvojka, co spolu tak rozjímá při západu slunce.
"Jé, já si vás vyfotím, jak jste krásný!"

A co myslíš? Hned, jak jsem začala fotit, oni začali běhat. A co z toho mám? Tohleto ↓ !!

Ale to slnko je top strop!

8.4.2021 12:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
Ale to slnko je top strop!

No že?! Úplně vidím, jak z toho mohla být krásná fotka. I vyvolat bych si ji nechala (tady je ta kvalita zkažená, ale v originále je to normálně ostré). Nemůže jim Nefret dát online kurz?

8.4.2021 12:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Atheira napsal(a):
No že?! Úplně vidím, jak z toho mohla být krásná fotka. I vyvolat bych si ji nechala (tady je ta kvalita zkažená, ale v originále je to normálně ostré). Nemůže jim Nefret dát online kurz?

Ano, Ifauna tým fotkám vždy "pomôže" Myslím, že hento bolo Nefretino maximum. Jediné, v čom by mohla školiť ostatných, je ako vliezť do záberu, kde by zrovna byť nemusela

8.4.2021 12:23

U nás je to dnes jak celoroční koloběh....napadne, roztaje, napadne, roztaje.

Bojajeho už počtvrté.

8.4.2021 12:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

Bojajeho už počtvrté.

A kroupy už jste měli? My právě teď.

Ráno vstávám se sluníčkem, trochu namrzlo. Do hodiny se rozprší, pak zase vyleze sluníčko a po námraze už není ani stopy. Krása, napadá mě... Najednou šedivo a sněhová vánice. Vylezlo sluníčko a sníh ten tam, ale fouká hnusný vítr. Pak už jen svítí to sluníčko, fakt je pěkně...
Se těším ven, bude pěkná procházka.
A teď kroupy.

Co ještě existuje za počasí? Očekávám, že vyjde zrovna na tu procházku.

8.4.2021 13:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Bojajeho už počtvrté.

Tak u nás taky, jedna přeháňka za druhou, ale na zemi to nezůstává, je 5+. Akorát by nemusel fučet ten zasr...severák I Worušku to zahnalo pod stůl k boudě, protože jak foukalo, vločky se točily až pod převis střechy a chumelilo na něj

8.4.2021 18:51

Ráno pohled z okna. A odpolední venčení, to už docela šlo, jen hrozně foukalo.

8.4.2021 19:59

u nás odpoledne typický apríl - chvíli sluníčko, chvíli chumelenice... Byli jsme v lese - a připadlo od víkendu asi 10 centimetrů krásného, pod botama vrzajícího čistého snížku. Kdyby byl prosinec, tak mám radost

8.4.2021 20:29
Terven

XXX.XXX.110.191

Přikládám foto, jak se nám dnes venčí

8.4.2021 21:08

:-)
Myslím, že už jsou všici vyvenčení, člověci se teď nudí u televize, nemohli byste mi říct, jak se správně píší plemena psů? Název plemene. Podle pravidel je správně malé písmeno, ale píšete to takhle běžně, nevypadá autor blbě?
Jako jestli se na to někdo nedívá divně.. třeba doga je prostě malé d, protože takových je (Night je krasavec, toho se to netýká :D), ale Německá doga vs německá doga.
Mně ta malá písmenka přijdou úplně hrozná. Takový velký pes :-) ne, prostě ..
Navíc v AJ vídám plemena s velkým písmenem na začátku.
- Doberman pincher. Pinčová od Terven je samozřejmě písmeno malé :-)

8.4.2021 21:10
Agnes1

XXX.XXX.76.7

Krásně se vám ............ Terven. 😂😂
U nás to odpolko šlo , 6 km.

8.4.2021 21:16
Terven

XXX.XXX.110.191

:-)
Myslím, že už jsou všici vyvenčení, člověci se teď nudí u televize, nemohli byste mi říct, jak se správně píší plemena psů? Název plemene. Podle pravidel je správně malé písmeno, ale píšete to takhle běžně, nevypadá autor blbě?
Jako jestli se na to někdo nedívá divně.. třeba doga je prostě malé d, protože takových je (Night je krasavec, toho se to netýká :D), ale Německá doga vs německá doga.
Mně ta malá písmenka přijdou úplně hrozná. Takový velký pes :-) ne, prostě ..
Navíc v AJ vídám plemena s velkým písmenem na začátku.
- Doberman pincher. Pinčová od Terven je samozřejmě písmeno malé :-)

V Aj je toho s velkým písmenem na začátku hodně. A začínám pozorovat nešvar, že plno lidí- i vzdělaných- ta velká písmena cpe všude, i tam, kde to podle pravidel češtiny nepatří.
Třeba recept na Zázvorovou limonádu
...a tak podobně.
Pinčová malé písmeno???
Prosímtě, Vikino, nečti to...nečti to, co tam píšou na tý Ifauně

8.4.2021 21:24

Terven napsal(a):
V Aj je toho s velkým písmenem na začátku hodně. A začínám pozorovat nešvar, že plno lidí- i vzdělaných- ta velká písmena cpe všude, i tam, kde to podle pravidel češtiny nepatří.
Třeba recept na Zázvorovou limonádu
...a tak podobně.
Pinčová malé písmeno???
Prosímtě, Vikino, nečti to...nečti to, co tam píšou na tý Ifauně

:-) je to mini dobrman :-)
Jo no, máte pravdu, v obou jazycích. Jde teda o ochrannou známku, já to chápu, ale prostě je mi to proti srsti. Zázvorová limonáda jasně malé, ale Labradorský.. no nic, to přejde :-)

8.4.2021 22:03
Terven

XXX.XXX.110.191

:-) je to mini dobrman :-)
Jo no, máte pravdu, v obou jazycích. Jde teda o ochrannou známku, já to chápu, ale prostě je mi to proti srsti. Zázvorová limonáda jasně malé, ale Labradorský.. no nic, to přejde :-)

S malým ...myslela jsem si to
https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=180

Edit. - bacha, ať to nevidí pinčová

8.4.2021 22:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já tedy mám k češtině daleko ale proč ne zázvorová limonáda s velkým? Vždyť ta limonáda se tak jmenuje. Jako limonáda ze zázvoru - jasně malé. Ale zázvorová limonáda je taky název toho produktu.

8.4.2021 22:13
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
Já tedy mám k češtině daleko ale proč ne zázvorová limonáda s velkým? Vždyť ta limonáda se tak jmenuje. Jako limonáda ze zázvoru - jasně malé. Ale zázvorová limonáda je taky název toho produktu.

Ale ne, není. Je to s malým, stejně jako třeba vanilková zmrzlina nebo švestkový povidla.
Zázvorovou limonádu může vyrábět kdokoli jakkoli.

8.4.2021 22:38

No, lesnížínko, někdo by tu zázvorovou limonádu musel takto.. si nechat patentovat. Ale tuším, že by mu to nikdo nedovolil, neuznal, není to recept nějaké určité osoby, jde jen o zázvor a ten patří všem. Samozřejmě nějaká zvláštní limonáda ze zázvoru, že tam dám okurku a cukr v určitém poměru a pojmenuji to "Megidiotova zázvorová limonáda"..
Je tu situace se "zdomácněním", kdysi někdo vynalezl tonic, tak se psal Tonic, jenže pak ho dělali všichni a už se psalo velké jen Kinley tonic. Nebo jak se jmenuje, to jsem zapomněla, pardon.
Stejně mi ta plemena ale vadí.
Jo a když jsem byla malá, chodili jsme na kofolu. To znamenalo na limonádu. Na limonádu tam nikdo neříkal.

8.4.2021 22:41
manitschka

XXX.XXX.226.36

Přidám nějaké fotky sněhobahna a psa, který se moc rád fotí, v kombinaci s nešikovným fotografem. Obzvláště si prosím povšimněte mizející šmouhy na zasněžené louce, to jsem se o focení zmínila nahlas - taky bych prosila online kurz od Nefret! :-)
Mi to poslední dny většinou vychází tak, že vyjdu z baráku a ok, nebo dokonce sluníčko, a dojedu na stáj v totální vánici, mlze, nevidím na krok a ze všeho nejvíc se mi chce otočit auto a frčet zpátky na pohovku. Pak se to skoro až vybere, samozřejmě ohavně falešnicky tak na první půl hodiny, no čepici jsem naštěstí nesundala ani jednou. :-) Když jdu venčit v Praze, tak to vždycky nějak vychytám, ale to radši zapadám sněhem, než se snažit vlkodlaka vylítat v městských lesoparcích, se současnou koncentrací lidu nemožné i ve všední den dopoledne.

9.4.2021 07:52

Dnes ráno byl pejsek opět veselý a dobře naladěný.

9.4.2021 08:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dnes ráno byl pejsek opět veselý a dobře naladěný.

Vždycky mám hned lepší den, když vidím, že pes má takovouhle čistou radost z úplnýho ničeho.

9.4.2021 08:34

Atheira napsal(a):
Vždycky mám hned lepší den, když vidím, že pes má takovouhle čistou radost z úplnýho ničeho.

Dřív tohle dělal prakticky na každý procházce ( = 3x denně) a v trochu jiným tempu....

9.4.2021 08:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dřív tohle dělal prakticky na každý procházce ( = 3x denně) a v trochu jiným tempu....

Jo, já tohle mám taky denně hned od rána. Myslím, že ti naši psi si jsou v mnoha věcech hodně podobní. Akorát váš je velkej a už starší pán a moje je malá a ne tak stará.

9.4.2021 08:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak přesně tohle dělá fena, a nejen na procházce, ale i na zahradě . A přesně jak píšete - v jiném tempu.

Nejlepší je, když začne lítat se psem, chytí takového rapla a mají k dispozici celou zahradu, jenže největší sranda je běhat pod stolem, kde my sedíme, protože tam za ní pes nevleze a vždycky sotva dobrzdí, fena to zas jen tak tak vybere, aby nevrazila do nohy od stolu . No a pak běhají taková kolečka v přední části, kde takhle psovi různě prolejzá někde, kam on se nevejde .

9.4.2021 08:46

Atheira napsal(a):
Jo, já tohle mám taky denně hned od rána. Myslím, že ti naši psi si jsou v mnoha věcech hodně podobní. Akorát váš je velkej a už starší pán a moje je malá a ne tak stará.

Tak tak, na vašem nedávném videu mě její výraz hned zaujal a "někoho připomněl"

9.4.2021 08:51

marcelaamax napsal(a):
Tak přesně tohle dělá fena, a nejen na procházce, ale i na zahradě . A přesně jak píšete - v jiném tempu.

Nejlepší je, když začne lítat se psem, chytí takového rapla a mají k dispozici celou zahradu, jenže největší sranda je běhat pod stolem, kde my sedíme, protože tam za ní pes nevleze a vždycky sotva dobrzdí, fena to zas jen tak tak vybere, aby nevrazila do nohy od stolu . No a pak běhají taková kolečka v přední části, kde takhle psovi různě prolejzá někde, kam on se nevejde .

Úplně ji chápu!
Kdysi jsem se psem jezdila do práce, kde byla veliká zahrada, a on tam vždycky ulovil takovou starou velkou žlutou plastovou konev a lítal s ní jak pošuk přesně skrz ty nejužší místa...

9.4.2021 12:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sláva!! Nám tu normálně svítí sluníčko a nefouká!!!

9.4.2021 13:00
domi.t

XXX.XXX.185.65

To stráženie paničkinho lehátka asi silno unavuje

9.4.2021 13:25
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Sláva!! Nám tu normálně svítí sluníčko a nefouká!!!

U nás právě jo....pořád hnusně fučí ledový vichr a fučet má víc jak týden Psu je to jedno, ale já se dnes po x dnech těšila do zahrady jak malé děcko...no je to jen pro statečné Už ráno jsem byla zmrzlá, načež volá mamka, že tohle počasí už ji fakt se.e
Belo...jakové ku.va lehátko?!? Kdybych na něj lehla, letím až ku Praze

9.4.2021 13:26
domi.t

XXX.XXX.185.65

lesnížínka napsal(a):
U nás právě jo....pořád hnusně fučí ledový vichr a fučet má víc jak týden Psu je to jedno, ale já se dnes po x dnech těšila do zahrady jak malé děcko...no je to jen pro statečné Už ráno jsem byla zmrzlá, načež volá mamka, že tohle počasí už ji fakt se.e

Záhorie hlási 17 stupňov a azuro totižto

9.4.2021 13:28
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):
Záhorie hlási 17 stupňov a azuro totižto

Jo, to by souhlasilo...to azuro. Přes okno. Ale jo, už je 13st, tak snad alespoň s tou teplotou se to upraví a bude se to dát...pracovat, na opalování to asi nebude

9.4.2021 13:29

Tak jsem dnes koukala na předpověď počasí a zdá se, že oteplení bude jen dočasné, pak zase hnusně a v noci mrazíky......bože doufám, že nerozkvetou třešně a celý to nepomrzne

9.4.2021 13:30

lesnížínka napsal(a):
Jo, to by souhlasilo...to azuro. Přes okno. Ale jo, už je 13st, tak snad alespoň s tou teplotou se to upraví a bude se to dát...pracovat, na opalování to asi nebude

U nás je stejně, ale blýská se na lepší časy.

9.4.2021 13:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Jsem Belle chtěla říct, že já se tu raduju, že konečně vysvitlo a ona už se opaluje nebo co...

9.4.2021 14:05
domi.t

XXX.XXX.185.65

Atheira napsal(a):
Jsem Belle chtěla říct, že já se tu raduju, že konečně vysvitlo a ona už se opaluje nebo co...

My sme sa opalovali už 26. februára- bolo tu vtedy 21 stupňov Hovorím,prídite všetci žiť na Záhorie

9.4.2021 14:57

domi.t napsal(a):
My sme sa opalovali už 26. februára- bolo tu vtedy 21 stupňov Hovorím,prídite všetci žiť na Záhorie

To bude paráda, až se do takové area51 nastěhuje 3000 nových lidí, jste nečetla tému o sousedech, co :-)

9.4.2021 14:57

domi.t napsal(a):

I tom bychom chtěli, Domi, ale není to tak jednoduché.

9.4.2021 14:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

To bude paráda, až se do takové area51 nastěhuje 3000 nových lidí, jste nečetla tému o sousedech, co :-)

Tisíce nových lidí? Ale jděte, co kdyby se tam nastěhovala jen ifauna (psí část)... Myslím, že by to byl hodně zajímavý sociální projekt vzhledem k tomu, jakou to tady má pověst.

9.4.2021 15:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Tisíce nových lidí? Ale jděte, co kdyby se tam nastěhovala jen ifauna (psí část)... Myslím, že by to byl hodně zajímavý sociální projekt vzhledem k tomu, jakou to tady má pověst.

Nic proti, ale svého místa se dobrovolně vzdávám, jelikož Záhorí je víceméně rovina...a to já nedávám
Belo, několikrát jsme byli na prochajdě na golfovém hřišti (cesta vede mezi) a jezerách kolem Senice (nových satelitech ala Dubai )

9.4.2021 15:59
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):

Nic proti, ale svého místa se dobrovolně vzdávám, jelikož Záhorí je víceméně rovina...a to já nedávám
Belo, několikrát jsme byli na prochajdě na golfovém hřišti (cesta vede mezi) a jezerách kolem Senice (nových satelitech ala Dubai )

Já jsem na placatý žití zvyklá. Tady si stoupnete a za první strom nevidíte, protože nic výš už prostě není.
I tak tam taky nechci. Vlastně úplně nemám ráda, když při venčení potkávám moc lidí no a to bych teď musela potkávat vás všechny. Nic osobního, ale prostě... víte co....
Bydlet v ifauňácký osadě... Chytla by se toho nějaká televize a udělali by z nás reality show.

9.4.2021 16:05
domi.t

XXX.XXX.185.65

To hromadné bývanie som myslela trocha s nadsádzkou,ženy 😉 Každý očividne žije tam,kde má. Niekto hory,niekto rovinu...a tak to má byť 👍🏻

9.4.2021 16:05

lesnížínka napsal(a):

Mně teda kopce k těm několika hodně hradům na tak malém území přijdou dost strmé, vlastně stejné jak u nás. Strašné :-)
Je to celkem ideální místo k žití i dovolené, ale nesmíte to všude rozkecat :D rovinka, jezera, písek, pěkné lesy, a když chci výlet, kopec jak kráva. Teplo, meruňky.. šílená skalická nemocnice, ještě šílenější MP, co hází psy do žumpy.. říkám, ráj na zemi, možná to letos vyjde a dojedu.

9.4.2021 16:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

domi.t napsal(a):
To hromadné bývanie som myslela trocha s nadsádzkou,ženy 😉 Každý očividne žije tam,kde má. Niekto hory,niekto rovinu...a tak to má byť 👍🏻

No já pevně věřím, že celou dobu to je pouze nadsázka celý. To to z toho není vidět?

9.4.2021 17:25
Sonnic

XXX.XXX.55.171

Dnes to bylo něco.
Pes na volno nikoho si nevšímá a najednou od někud vyběhne dítě a začalo na psa zezadu šahat pes se otočil dítě se leklo a začalo brečet. Vyběhne jeho máma a začne na mě řvát co si to jako dovoluju pouštět psa na volno, že ublížil jejímu dítěti.
No bavit jsem se s ní zrovna nechtěla

9.4.2021 17:32

lesnížínka napsal(a):

No já bych rovinu brala....sice na koukání jsou asi hezčí kopce, ale co se chození týče, tak na ty kopečky moc nejsem....to teda zlatá rovina. Stačí, že teď vymejšlím kudy táhnout důchodce, když nám zavřeli "placatý" park kousek od baráku a do přírody to máme sice kousek, ale prostě kopcovitý a docela dost.
Tak snad v pondělí už u nás ten park otevřou a zase si bude moci Jack odťapat tu svojí rovinku.

9.4.2021 18:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak posílám pár fotek od nás, dneska krásně, a packa konečně zahojená, takže dlouhá prochajda. Cestou zpátky teda začalo trochu foukat, ale šlo to. Pak jsme ještě zahradničili na zahradě

9.4.2021 19:59

U nás dnes konečně přestalo sněžit, zato začalo krásně foukat, ledový vítr... Tak nevím co je lepší
Nicméně aspoň je trochu sušší povrch a ne vracím se z procházek s polomacenym tibetským stádem.

9.4.2021 20:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

to by byl přímo sociální experiment, o kterým by se pak učili studenti psychologie

9.4.2021 20:12

U nás dnes konečně přestalo sněžit, zato začalo krásně foukat, ledový vítr... Tak nevím co je lepší
Nicméně aspoň je trochu sušší povrch a ne vracím se z procházek s polomacenym tibetským stádem.

Tyhle změny profilovýho obrázku jsou pro takový "autisty" jako já super ....koukám "někdo nový" a ona to panička těch krásných medvědů....no ještěže alespoň kluky tibeťáky jsem na té fotce poznala

9.4.2021 20:20
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
Tak posílám pár fotek od nás, dneska krásně, a packa konečně zahojená, takže dlouhá prochajda. Cestou zpátky teda začalo trochu foukat, ale šlo to. Pak jsme ještě zahradničili na zahradě

Super fotky...a přísahám, že tady nechci nic rozpoutat, jen mě to zajímá - fena má EO? Myslela jsem, že ta je navolno v pohodě.
Já to naprosto neodsuzuju, moje Vikina často tahá šňůru, protože já si na EO netroufám. A fandím každýmu, kdo si psy venku jistí, protože na fb neustále kolujou stržený srny a potrhaný srnci a ty komentáře myslivců a nepejskařů jsou jenom pro silný nervy. A není se co divit.

9.4.2021 21:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Jinak naše dnešní romantika...bystré oko si jistě všimne, že Vikina má šňůru

9.4.2021 21:09

Já se dnes konečně rozhodla, že je načase naučit psa přivolání.
Teda jako zapracovat na tom "jsem starej a nemusím poslouchat". Jsem zvědavá, jestli budu mít úspěch, vzhledem k tomu, že bych se velice ráda vyhnula tomu, aby pes odhalil, že něco nacvičujeme a že se jako musí poslouchat...
A vůbec si nedokážu vzpomenout, kdy se nám to stalo, že nám přestalo přivolání fungovat

9.4.2021 22:21

Tyhle změny profilovýho obrázku jsou pro takový "autisty" jako já super ....koukám "někdo nový" a ona to panička těch krásných medvědů....no ještěže alespoň kluky tibeťáky jsem na té fotce poznala

Ono totiž většinou se prihlasuji z mobilu, kde se mi avatary neukazuji... A výjimečně jsem se přihlásila z pc a říkala si, že bych si měla aktualizovat aspoň fotky ať mě dokážou lidi zařadit, přestože nejsem echt aktivní pisatel, spíš čtenář

9.4.2021 23:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Super fotky...a přísahám, že tady nechci nic rozpoutat, jen mě to zajímá - fena má EO? Myslela jsem, že ta je navolno v pohodě.
Já to naprosto neodsuzuju, moje Vikina často tahá šňůru, protože já si na EO netroufám. A fandím každýmu, kdo si psy venku jistí, protože na fb neustále kolujou stržený srny a potrhaný srnci a ty komentáře myslivců a nepejskařů jsou jenom pro silný nervy. A není se co divit.

Ano fena má EO, ale pamatujete si taky správně, že je navolno v pohodě .
EO má z toho důvodu, že jí tím odnaučuji řvát v autě, když zastavíme na místě. Jen pomocí pípání. Zatím jsem nadšená, že to funguje, ale nechci ji obojek hned v autě sundat, aby si to nespojila a aby bez obojku zase neřvala. No a během procházky se mi pak nechce obojek tahat po kapsách, při mém štěstí bych ho ještě ztratila .

Ale abych tady fenu až tak nevychvalovala - srny nejsou vůbec problém, ty prostě neřeší, ani když běží, donedávna byly v pohodě i zajíci. Ale nedávno ji přímo před nosem (a to doslova) vyskočil zajíc, a to teda úplně instinktivně vypálila - ale po zařvání to otočila, fakt po pár metrech. A to se teda přiznám, že mi hlavou prolétla myšlenka, že mít ovladač, a mít ho v ruce, tak bych ho možná automaticky smáčkla...

No a co se těch stržených srn týče - viděli jste na FB, ve skupině ohledně výchovy a výcviku psů, jak sdílela paní videa nějakého blba, který záměrně posílá NO honit srny?

10.4.2021 08:22

Já se dnes konečně rozhodla, že je načase naučit psa přivolání.
Teda jako zapracovat na tom "jsem starej a nemusím poslouchat". Jsem zvědavá, jestli budu mít úspěch, vzhledem k tomu, že bych se velice ráda vyhnula tomu, aby pes odhalil, že něco nacvičujeme a že se jako musí poslouchat...
A vůbec si nedokážu vzpomenout, kdy se nám to stalo, že nám přestalo přivolání fungovat

... nejspíš to bude věkem. Vždycky jsme měli přivolání na jedničku, chůzi u nohy za jedna, vodítko prakticky nezná. A teď, když jí táhne na čtrnáctý rok, začíná přistupovat k povelům jako k doporučením, o kterých se dá případně uvažovat nebo se na ně vyprdnout . Tedy ne že bych dřív nějak zvlášť povelovala, s kolií se spíš domlouváme, ale poslední dobou hází obličeje typu "přece nebudeš buz.erovat starou dámu". Nikdy v životě jsem nepamlskovala, ale teď jsme začali nosit

10.4.2021 08:57
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Nikdy v životě jsem nepamlskovala
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Já taky ne.
A stopovačka u nás byla jen na stopy.
No, svět se mění ...

10.4.2021 10:12
Terven

XXX.XXX.110.191

marcelaamax napsal(a):
EO má z toho důvodu, že jí tím odnaučuji řvát v autě, když zastavíme na místě. Jen pomocí pípání. Zatím jsem nadšená, že to funguje, ale nechci ji obojek hned v autě sundat, aby si to nespojila a aby bez obojku zase neřvala. No a během procházky se mi pak nechce obojek tahat po kapsách, při mém štěstí bych ho ještě ztratila .

Ale abych tady fenu až tak nevychvalovala - srny nejsou vůbec problém, ty prostě neřeší, ani když běží, donedávna byly v pohodě i zajíci. Ale nedávno ji přímo před nosem (a to doslova) vyskočil zajíc, a to teda úplně instinktivně vypálila - ale po zařvání to otočila, fakt po pár metrech. A to se teda přiznám, že mi hlavou prolétla myšlenka, že mít ovladač, a mít ho v ruce, tak bych ho možná automaticky smáčkla...

No a co se těch stržených srn týče - viděli jste na FB, ve skupině ohledně výchovy a výcviku psů, jak sdílela paní videa nějakého blba, který záměrně posílá NO honit srny?

Emoce při dojezdu na místo určení u nás zuří taky. Chaos, snaha překotně vystupovat z auta, často i ten štěkot, když je na co (Vikina). Pak tahání na vodítku...no a když je vypustím volně, chvíli se hemží, čuchají, značkujou a pak to přestane jako když utne.
Ono pokud cokoliv vyskočí před nosem, málokterej pes instintivně nevyrazí, naštěstí se to moc často neděje.
Nedávno jsme byly v lese, Vikina na šňůře, pinčová volně kus před námi. Najednou koukám, že podezřele zrychluje a pak už to nabrala do plnejch a v dáli před ní jsem viděla bílý ocásky srn. Jak píšete, že jste zařvala,- já jsem donedávna řvala v kritických situacích taky, protože jsem měla pocit, že to funguje líp. Teď jsme čerstvě po on-line kurzu přivolání, takže jsem se ve vteřině zkusila přepnout do klidu a co nejradostněji jsem zvolala: "Čikinko, ke mě" . Pinčová udělala čelem vzad od srn a vrátila se. Myslím, že jí můj výbuch radosti hodně překvapil.
U Vikiny tohle zkoušet nebudu, ale u pinče odvolání od zvěře asi nebude úplný sci fi díky tomu, že je velikej závislák. A asi se na ní přecejen podepsal ten kurz
Abych byla spravedlivá, podepsal se na obou, či spíš na nás všech , ale u Vikiny si nekladu tak vysoký cíle a nemyslím si, že by se v lokalitách se zvěří někdy šňůry zbavila. A někdy připínám i pinčovou, protože mě nebaví mít oči na šťopkách. Volnýho pohybu mají až až, takže určitě neutrpí újmu z toho, že to nejde všude.
NO a srny na fb jsem neviděla, asi ani nechci....přijde mi, že poslední dobou počet magorů roste geometrickou řadou.

10.4.2021 10:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No ono hlavně to bylo na místě, kde jsem za tři roky, co tu žiju, nikdy zvěř neviděla, ani toho zajíce . Vůbec jsem to nečekala. Bylo to uprostřed louky, kde je nízká tráva, rovina a vůbec nechápu, jak a kde byl ten ušák schovaný, že nebyl vidět . On teda překvapil i fenu, taky ho tam nečekala . Hodně lidí se mě ptalo, proč psa nepouštím na volno alespoň tady na té louce, když tam zvěř není, no samozřejmě je mi jasné, že zvěř se může objevit kdekoli a riskovat to fakt nebudu. Kdybych ho včera měla volně, tak mám asi po psovi...

K tomu zařvání - ono i u mě to bylo takový instinktivní .

10.4.2021 10:43

Terven napsal(a):
Emoce při dojezdu na místo určení u nás zuří taky. Chaos, snaha překotně vystupovat z auta, často i ten štěkot, když je na co (Vikina). Pak tahání na vodítku...no a když je vypustím volně, chvíli se hemží, čuchají, značkujou a pak to přestane jako když utne.
Ono pokud cokoliv vyskočí před nosem, málokterej pes instintivně nevyrazí, naštěstí se to moc často neděje.
Nedávno jsme byly v lese, Vikina na šňůře, pinčová volně kus před námi. Najednou koukám, že podezřele zrychluje a pak už to nabrala do plnejch a v dáli před ní jsem viděla bílý ocásky srn. Jak píšete, že jste zařvala,- já jsem donedávna řvala v kritických situacích taky, protože jsem měla pocit, že to funguje líp. Teď jsme čerstvě po on-line kurzu přivolání, takže jsem se ve vteřině zkusila přepnout do klidu a co nejradostněji jsem zvolala: "Čikinko, ke mě" . Pinčová udělala čelem vzad od srn a vrátila se. Myslím, že jí můj výbuch radosti hodně překvapil.
U Vikiny tohle zkoušet nebudu, ale u pinče odvolání od zvěře asi nebude úplný sci fi díky tomu, že je velikej závislák. A asi se na ní přecejen podepsal ten kurz
Abych byla spravedlivá, podepsal se na obou, či spíš na nás všech , ale u Vikiny si nekladu tak vysoký cíle a nemyslím si, že by se v lokalitách se zvěří někdy šňůry zbavila. A někdy připínám i pinčovou, protože mě nebaví mít oči na šťopkách. Volnýho pohybu mají až až, takže určitě neutrpí újmu z toho, že to nejde všude.
NO a srny na fb jsem neviděla, asi ani nechci....přijde mi, že poslední dobou počet magorů roste geometrickou řadou.

takže jsem se ve vteřině zkusila přepnout do klidu a co nejradostněji jsem zvolala: "Čikinko, ke mě"
No tak to radostné u Giny se teda míjí účinkem...."Giuško, honém ke mě" radostně, nadšeně a ještě začnu běžet jiným směrem.........no ono to funguje, ale jenom, když se madam chce, jinak to dopadne tak, že já radostně a vesele volám a někam běžím a čuba se ani neohlídne a pokračuje svým směrem. Určitě neřvu, protože to by just nepřišla.
Kdyby neměla stopovačku, tak by to nakonec dopadlo tak, že bych se otočila a běžela za ní....což z výchovného hlediska není žádná hitparáda, spíš naopak....ale v klidu sledovat, jak mi pes mizí v dáli, sednout si a čekat, až se vrátí, to bych nedala.
Zvláštní je, že když mi takhle pobíhal setr, tak jsem se nebála, protože jsem věděla, že má prostě velkej rádius pohybu kolem mě, když mi někam vystartoval afgán, tak jsem byla v klidu, pořádně jsem zahvízdala, zavolala a čekala až udělá véééliký oblouk směrem ke mě.
Ale u Kanimůry mám pocit, že by odklusala do západu slunce....jako i myslím, že by se třeba vrátila, ale až by se madam zachtělo.

Ona poslouchá, poslouchá než jí přijde nutné támhle na obzoru jít prozkoumat křoví, tam už je můj názor na věc naprosto irelevantní....a pokud se náhodou otočí a přijde, tak jen proto, že to nebylo tak nutné.

10.4.2021 10:47

... nejspíš to bude věkem. Vždycky jsme měli přivolání na jedničku, chůzi u nohy za jedna, vodítko prakticky nezná. A teď, když jí táhne na čtrnáctý rok, začíná přistupovat k povelům jako k doporučením, o kterých se dá případně uvažovat nebo se na ně vyprdnout . Tedy ne že bych dřív nějak zvlášť povelovala, s kolií se spíš domlouváme, ale poslední dobou hází obličeje typu "přece nebudeš buz.erovat starou dámu". Nikdy v životě jsem nepamlskovala, ale teď jsme začali nosit

Jsem ráda, že to je u jiných psích důchodců stejný
Pes ještě umí ublíženej pohled, proč po něm pořád něco chci, a "starej se radši o sebe, já to tu zvládnu i bez tvých chytrých řečí". Taky umí sabotáž, když si ho teda dám na dlouhý vodítko, tak prej chodit na vodítku je hrozně otravný a je nutný se zařadit dozadu na úplnej konec toho vodítka a tam se zdrceně ploužit.
Pamlskuju už dlouho, tak teď zkouším zařadit "pamlsky vyšší hodnoty". Se psem se nějak domluvíme, ale přeci jen přivolání je taková pojistka a naznala jsem, že stojí za to ho zkusit oprášit a posílit. No, neměla jsem v tý výchově tak brzy povolovat....

10.4.2021 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jinak normálně taky volám radostně, písknu, nebo ono jí klidně i stačí říct úplně normálním, klidným a neutrálním hlasem "pocem" nebo "zpět". Aby to nevypadalo, že na ni řvu normálně 😀. Ale tohle byla vyhrocená situace a že mě to tak nějak vyletělo 😀.

10.4.2021 10:50

U nás dnes sice teplo, ale mokro, sychravo a pošmourno....udělali jsme s dědulou obchůzku kolem komína a s Ginušou extra půjdu až odpolko....

10.4.2021 10:53

U nás dnes sice teplo, ale mokro, sychravo a pošmourno....udělali jsme s dědulou obchůzku kolem komína a s Ginušou extra půjdu až odpolko....

To je ale krásnej méďa! Gina samozřejmě taky :)

10.4.2021 10:58
Terven

XXX.XXX.110.191

takže jsem se ve vteřině zkusila přepnout do klidu a co nejradostněji jsem zvolala: "Čikinko, ke mě"
No tak to radostné u Giny se teda míjí účinkem...."Giuško, honém ke mě" radostně, nadšeně a ještě začnu běžet jiným směrem.........no ono to funguje, ale jenom, když se madam chce, jinak to dopadne tak, že já radostně a vesele volám a někam běžím a čuba se ani neohlídne a pokračuje svým směrem. Určitě neřvu, protože to by just nepřišla.
Kdyby neměla stopovačku, tak by to nakonec dopadlo tak, že bych se otočila a běžela za ní....což z výchovného hlediska není žádná hitparáda, spíš naopak....ale v klidu sledovat, jak mi pes mizí v dáli, sednout si a čekat, až se vrátí, to bych nedala.
Zvláštní je, že když mi takhle pobíhal setr, tak jsem se nebála, protože jsem věděla, že má prostě velkej rádius pohybu kolem mě, když mi někam vystartoval afgán, tak jsem byla v klidu, pořádně jsem zahvízdala, zavolala a čekala až udělá véééliký oblouk směrem ke mě.
Ale u Kanimůry mám pocit, že by odklusala do západu slunce....jako i myslím, že by se třeba vrátila, ale až by se madam zachtělo.

Ona poslouchá, poslouchá než jí přijde nutné támhle na obzoru jít prozkoumat křoví, tam už je můj názor na věc naprosto irelevantní....a pokud se náhodou otočí a přijde, tak jen proto, že to nebylo tak nutné.

Jasný, u Vikiny se to taky míjí účinkem, na tu funguje spíš to zařvání. Vždycky, když tu popisujete povahy pastevců, mám pocit, že píšete o ní
Když na to přijde, umí nádherně poslouchat, když jsem točila videa do on-line kurzu, tak byla za hvězdu paradoxně spíš ona, protože to bylo v místech, kde jsem byla já a pamlskovník ta největší atrakce, většinou
V reálným životě bejvá za hvězdu spíš pinčová.
A udělala jsem tedy objev, že na pinčovou funguje líp to radostné, protože když řvu, tak se mě bojí. Nebo se mnou aspoň nechce mít nic společnýho.
A jasně, že občas prostě řvu instiktivně, ale ráda bych to dostala pod kontrolu.

10.4.2021 11:00

To je ale krásnej méďa! Gina samozřejmě taky :)

No teď je to spíš takový hladkosrstý stvořeníčko....on prostě začne shazovat podsadu v prosinci a pak na léto nasrstí....trošku doufám, že se mu po tý chemický kastraci třeba trochu změní srst a že třeba tolik na léto neobroste chlupama.

Jestli vůbec do léta vydrží....dneska měl nějakou rozvernou, že jsem si říkala "že by se to hnulo k lepšímu" a pak byl rád, že vyšel dva schůdky do baráku, když jsme přišli dom

10.4.2021 11:01
Terven

XXX.XXX.110.191

začíná přistupovat k povelům jako k doporučením

Tohle jsem, s dovolením, vytrhla z kontextu, to je boží

10.4.2021 11:11
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No teď je to spíš takový hladkosrstý stvořeníčko....on prostě začne shazovat podsadu v prosinci a pak na léto nasrstí....trošku doufám, že se mu po tý chemický kastraci třeba trochu změní srst a že třeba tolik na léto neobroste chlupama.

Jestli vůbec do léta vydrží....dneska měl nějakou rozvernou, že jsem si říkala "že by se to hnulo k lepšímu" a pak byl rád, že vyšel dva schůdky do baráku, když jsme přišli dom

Tak nechci tě strašit, u Giny se to ještě může stokrát změnit, je to děcko a je to holka, které jsou přeci jen trochu poslušnější, ale u nás se to nezměnilo nikdy. A to jsem i řvala, protože já mám ke kliďasi daleko. Když se rozhodl, že někam jde, tak prostě šel s tím, že až si to tam vybaví, tak přece přijde, nééé?!? A jedno co jsem volala, jakovým tónem, čím jsem u toho mávala

Tak zase hele...Worka po schodech nahoru nechodí už několik měsíců. U nás naštěstí nemusí, dá se to obejít.

10.4.2021 11:18
Dája6

XXX.XXX.237.215

marcelaamax napsal(a):

Dobrý den,
mát dotaz. Můj pes Baty - Bišonek je hlučný v autě. Není to jak u Vás, že až když přijedete na určité místo, u nás po pěti minutách začíná ječení, běhání, někdy se přidá i klepáni. Pes je naučený na cestování v autě. Do roku a půl byl zlatíčko a od roku a půl to začalo. Dnes má 9let a ještě v autě papulu nezavřel, přitom jezdí každá den minimálně okolo 50km a pak na chalupu každý týden a to je cesta na 2hod. Tak, že je hrůza sním cestovat a když řeknu, že jsme vyzkoušely už vše tak mi věřte, že vše mimo EO ( nějak podvědomě mám s toho obavy) co máte Vy na pípnutí.
Mám dotaz jaký byste mi doporučila? Nevím kolik pak stojí, ale cena asi okolo 2000kč.
Musím ještě dodat, že Baty je hooodně chlupatý. Jinak pejsek umí a dokáže poslechnout, ale v autě prostě přepne a neslyší, nevidí.
Dája

10.4.2021 11:31

lesnížínka napsal(a):

Tak nechci tě strašit, u Giny se to ještě může stokrát změnit, je to děcko a je to holka, které jsou přeci jen trochu poslušnější, ale u nás se to nezměnilo nikdy. A to jsem i řvala, protože já mám ke kliďasi daleko. Když se rozhodl, že někam jde, tak prostě šel s tím, že až si to tam vybaví, tak přece přijde, nééé?!? A jedno co jsem volala, jakovým tónem, čím jsem u toho mávala

Tak zase hele...Worka po schodech nahoru nechodí už několik měsíců. U nás naštěstí nemusí, dá se to obejít.

U Giny se to možná změnit může, ale i kdyby za sebou musela stopku courat furt, tak by mi to nevadilo, ona se vylítá i s ní....ale pokud k ní budu pořizovat dalšího psa, tak něco "poslušnějšího", dva psy na stopovačce, to fakt nechci.

10.4.2021 11:34
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U Giny se to možná změnit může, ale i kdyby za sebou musela stopku courat furt, tak by mi to nevadilo, ona se vylítá i s ní....ale pokud k ní budu pořizovat dalšího psa, tak něco "poslušnějšího", dva psy na stopovačce, to fakt nechci.

Ha, ha, něco poslušnějšího? Už to tady slyším: to přece záleží na tobě, jak poslušný(či neposlušný) bude tvůj pes a jaký si to uděláš, takový to máš Copak to nevíš?!?

10.4.2021 11:39

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
mát dotaz. Můj pes Baty - Bišonek je hlučný v autě. Není to jak u Vás, že až když přijedete na určité místo, u nás po pěti minutách začíná ječení, běhání, někdy se přidá i klepáni. Pes je naučený na cestování v autě. Do roku a půl byl zlatíčko a od roku a půl to začalo. Dnes má 9let a ještě v autě papulu nezavřel, přitom jezdí každá den minimálně okolo 50km a pak na chalupu každý týden a to je cesta na 2hod. Tak, že je hrůza sním cestovat a když řeknu, že jsme vyzkoušely už vše tak mi věřte, že vše mimo EO ( nějak podvědomě mám s toho obavy) co máte Vy na pípnutí.
Mám dotaz jaký byste mi doporučila? Nevím kolik pak stojí, ale cena asi okolo 2000kč.
Musím ještě dodat, že Baty je hooodně chlupatý. Jinak pejsek umí a dokáže poslechnout, ale v autě prostě přepne a neslyší, nevidí.
Dája

Dájo, já myslím, že do toho auta by vám stačil jen nějaký obyč cca kolem 1000. Ale taky si myslím, že na takovýho prcka je to zbytečný. Nevím, snad někdo poradí něco jinýho...

10.4.2021 11:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Přesně ...díky tomu, že mám na stopce jenom jednu, tak se to dá. Vikina jí včera měla většinu cesty zahozenou na zemi, vylítala se s ní úplně stejně, jako bez ní.
Jenom asi ve dvou úsecích jsem šňůru vzala do ruky, je to na ní poznat, když se dostává do offline režimu
Co je hodně blbý, je kombinace jedna na stopce, druhá na flexině. S tím mají moje mozkový hemisféry problém, takže v tom případě volím radši dvě flexiny.

10.4.2021 11:48

lesnížínka napsal(a):
Ha, ha, něco poslušnějšího? Už to tady slyším: to přece záleží na tobě, jak poslušný(či neposlušný) bude tvůj pes a jaký si to uděláš, takový to máš Copak to nevíš?!?

No tak ne "poslušnějšího", ale něco méně samostatného.
Ne, že by mi vadila Ginina samostatná povaha, ba naopak. Ale mít na prochajdě dvě pyrenejky na stopovačce mi přijde teda dost nepraktické a bylo by fajn, kdyby jeden pes mohl být na volno....jako jsme to teď praktikovali s Jackem.

10.4.2021 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
Dája

Já mám EO Dog trace d-control 400, aktuálně myslím stojí necelé tři tisíce..

https://www.dogtrace.com/cs/p-73-elektronicky-vycvikovy-obojek-d-control-200-mini Třeba tenhle je přímo pro malá plemena. Nebo ještě mrkněte na Dog trace easy small - myslím, že ten by stačil, když jde jen o zvuk, ten je myslím kolem 2000 kč..

Možná by na tohle stačil ještě nějaký levnější, když není v plánu používat impulzy, ale značku neporadím, nemám s těmi levnějšími zkušenosti... Teda pokud správně chápu, že chcete obojek pouze na pípání? Případně jsou pak obojky "vibrační".

Ale narovinu, tohle není nějaká ozkoušená a zaručená metoda - mě to pouze napadlo zkusit, protože už jsem nevěděla, co s tím a EO měla doma. A zafungovalo. Ale myslím, že na některé psy to vůbec fungovat nemusí. Moji fenu ten zvuk obojku prostě vytrhne z toho řevu. Ale pokud váš pes ustavičně štěká, tak nevím nevím.... U nás šlo o to, že jakmile jsme zastavili na místě, tak ona začala řvát a drala se ven z auta.

Já bych v první řadě zkusila přijít na to, proč pes štěká? U nás je to jasné - těší se, nemůže se dočkat, chce ven. Pes mi takhle štěkal nějakou dobu taky, cestou na tréninky, na cvičák... Jakmile jsme minuli cvičák a nezastavili, tak se uklidnil, lehnul a spal. Pomohlo mi u něj to, že jsem ho naložila do auta a jela s ním třeba jen km do vedlejší vesnice a zase zpátky. Nebo jsme dojeli na cvičák, otočila jsem to a jela pryč, pak se třeba zase vrátila. Nebo když jsme jezdili plavat, tak jsem nezahnula rovnou k rybníku ale vzala to oklikou. Prostě jsem mu rozhodila ty jeho jistoty, že teď se jede plavat, teď se jede cvičit... A to pomohlo.

10.4.2021 11:51

Terven napsal(a):
Přesně ...díky tomu, že mám na stopce jenom jednu, tak se to dá. Vikina jí včera měla většinu cesty zahozenou na zemi, vylítala se s ní úplně stejně, jako bez ní.
Jenom asi ve dvou úsecích jsem šňůru vzala do ruky, je to na ní poznat, když se dostává do offline režimu
Co je hodně blbý, je kombinace jedna na stopce, druhá na flexině. S tím mají moje mozkový hemisféry problém, takže v tom případě volím radši dvě flexiny.

Já si neumím představit ani ty dvě flexiny.....ono to ve finále možná jde, ale tak si říkám, proč si komplikovat život.
Teď mi to přišlo ideální...Jack chodil na volno a já měla volný "ruce" na bílou poletuchu.

Kdyby tohodle nebylo, tak bych asi uvažovala o druhý pyrenejce.

10.4.2021 11:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

u nás po pěti minutách začíná ječení, běhání, někdy se přidá i klepáni.

A není to ze strachu, nebojí se? V tom případě to EO nevyřeší a ani bych to nezkoušela. Nepomohla by třeba kennelka nebo přepravka, kde by se cítil bezpečně?

10.4.2021 11:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

ale pokud k ní budu pořizovat dalšího psa, tak něco "poslušnějšího", dva psy na stopovačce, to fakt nechci.

To je jako u nás . U nás už zůstanou stafíci, ale jednou po psovi (doufám, že za hooodně dlouho) budu chtít zase ještě něco většího k těm malým. Máme vybraných spoustu plemen - teda ne vyloženě vybraných, ale prostě na seznamu , některé i hodně odlišné, jak vzhledem tak povahově a kloním k tomu, že bych šla do něčeho "jednoduššího" a asi i do něčeho snášenlivějšího, co se psů týče. Ale to je ještě v nedohlednu, spousty času, tak kdoví, jak to dopadne.

10.4.2021 11:58

že do toho auta by vám stačil jen nějaký obyč cca kolem 1000

tak to radsi zadny, fakt...

10.4.2021 12:00

Jak tu pisete, ze k vam lidi pousti psy nebo vam je bez dovoleni hladi -tak k nam nikdo nechodi

10.4.2021 12:03

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
Dája

EO do auta, aby pes neštěkal?
To by mne tedy vůbec nenapadlo i přesto, že pes v autě řve 7,5 roku (to jako fakt?) a teď už se to nedá z vaší strany konečně vydržet?
No, už to má tedy každopádně hodně upevněné...

Jak pes v autě jezdí - navolno, v přenosce, vzadu, vpředu, v kombi v kufru apod?

Umí povel "Štěkej"? To je při odnaučení nekontrolovatelného štěkání velmi užitečné.

Vím, je to bišonek, takže docela krátky čumák, ale zkusila jste dát třeba košík? Někdy to pomůže.

10.4.2021 12:09

že do toho auta by vám stačil jen nějaký obyč cca kolem 1000

tak to radsi zadny, fakt...

No, asi ne. Já nevím, jak u jinýho plemena, ale já zařvu TICHO a je ticho. A u 9 letyho psa už to podle mě nemá cenu řešit.

10.4.2021 12:12
Dája6

XXX.XXX.237.215

Sarah01

Děkují

marcelaamax

Děkují.

Holky zlaté kdybyste viděly co my už vyzkoušely, hrůza a děs, nic nepomůže.
Doteď jsme nezjistily proč se tak otočil. Jinak je to pejsek pohodář takový salámista, ale tohle je jeho chyba.
Právě, že se bojím, že je ve velkém amoku a to už ani to EO nepomůže. Jediná věc co zabere je, že pokud jedeme na chalupu manžel sedne do zadu a prostě je tam. Pokud jedu jen na canisky tak prostě vypnu svůj ušní bubínek. Někdy je hlasitý, někdy jako když jen brblá je v pohodě. A opravdu vše vyzkoušeno i Bachovky tři dávky. Vet navedl, že mu bylo někdy blbě v autě a že si spojil auto bude mi blbě. No nevím nikdy jsem na něm nic takového nepozorovala.
Jojo já chci jen třeba pípnutí, vibrací, ne šoky, ale jestli tohle by vůbec pomohlo, když už je v amoku.
Uvažuji, že asi ne. No škoda myslela jsem, že by pomohlo, ale je pravda, že když je v amoku nevníma nic.
Ještě jednou děkuji Dája.

10.4.2021 12:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, asi ne. Já nevím, jak u jinýho plemena, ale já zařvu TICHO a je ticho. A u 9 letyho psa už to podle mě nemá cenu řešit.

Já bych to tedy i u 9ti letého psa řešila. Vždyť ten pes tady bude třeba ještě dalších 6 let. Navíc si nedokážu představit, že jezdím pravidelně na chalupu dvě hodiny, a ty dvě hodiny mi v autě řve pes, to musí být hrozný. Mě stačilo když fena řvala po zastavení, a nebo pes cestou na ty tréninky, fakt to v autě není příjemný.

10.4.2021 12:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dája6 napsal(a):
Sarah01

Děkují

marcelaamax

Děkují.

Doteď jsme nezjistily proč se tak otočil. Jinak je to pejsek pohodář takový salámista, ale tohle je jeho chyba.
Právě, že se bojím, že je ve velkém amoku a to už ani to EO nepomůže. Jediná věc co zabere je, že pokud jedeme na chalupu manžel sedne do zadu a prostě je tam. Pokud jedu jen na canisky tak prostě vypnu svůj ušní bubínek. Někdy je hlasitý, někdy jako když jen brblá je v pohodě. A opravdu vše vyzkoušeno i Bachovky tři dávky. Vet navedl, že mu bylo někdy blbě v autě a že si spojil auto bude mi blbě. No nevím nikdy jsem na něm nic takového nepozorovala.
Jojo já chci jen třeba pípnutí, vibrací, ne šoky, ale jestli tohle by vůbec pomohlo, když už je v amoku.
Uvažuji, že asi ne. No škoda myslela jsem, že by pomohlo, ale je pravda, že když je v amoku nevníma nic.

A jak ho v autě vozíte? Pokud je někdo u něho, tak je v klidu? Takže se nejspíš bojí. Já bych zkusila ještě tu přepravku - naučila ho na ní doma, a pak ji přenesla do auta, třeba se v ní bude cítit bezpečněji.

10.4.2021 12:15

Jak tu pisete, ze k vam lidi pousti psy nebo vam je bez dovoleni hladi -tak k nam nikdo nechodi

Hele...to já bych k vám taky nešla

10.4.2021 12:18
elisak

XXX.XXX.194.232

S 2 flexinama nemám problém. Problém mám s klasickým vodítkem a flexinou. A asi i s 2 vodítkama, ale to jsem nezkoušela. Po tom co se mi pes vytrhl s vodítkem z ruky a nedopadlo to úplně dobře, mám vodítko minimálně jednou omotaný kolem zápěstí a to se pak blbě přehazuje z ruky do ruky...
Jednu chvíli jsem chodila i s tou stopkou a flexinou, ale stopku jsem měla jen na zápěstí a štěndo jí tahalo za sebou, to celkem šlo. Štěndo mělo cca 5 kg tak nehrozilo, že by mi to zápěstí pochroumalo.

10.4.2021 12:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Nechtěla jsem se do toho montovat, ale podle popisu, pokud pes běhá a klepe se, bude to spíš strach nebo nepříjemné pocity z jízdy. Řešit to EO mi nepřijde vhodné, je to cesta, jak vyrobit ze psa navrch ještě neurotika. Prostě mu k jednomu velikýmu zdroji stresu přidáte ještě další - to se mi zdá jako prasárna.
Kolega si u nervního pejska nemůže vynachválit tohle - jezdí hodně často a daleko, po výstavách -prý se v tom psi fakt uklidní. Ale cenově je to trochu jinde než EO, to uznávám.
https://bezpecnesepsem.cz/#cestovacek

10.4.2021 12:20
Dája6

XXX.XXX.237.215

Repta-a-repta

Dobrý den,
i Vám děkují.
Ano máte pravdu, už je asi pozdě jen mě to tak napadlo.
Aha košík mám a vůbec mě nenapadlo mu ho dát, vyzkouším hned v pondělí. Povel štěkej nezná, učili jsme to u NO, to jo, to umíme.
Druhý pejsek sedí, leží a kouká na Batyho co dělá, ten štěká jen když vylezu z auta.

Přepravku, kenelku už na několik způsobu jsme zkoušely a nic, ječel ještě víc.
Dája

10.4.2021 12:22

jestli vadi EO - tak z AIIiExpresu to fakt ne

ale já zařvu TICHO a je ticho

k odnaucovani nezadoucich zvukovych projevu mam pomerne respekt a nedovolim si tvrdit, ze to jde vzdycky a u vsech psu

tady konkretne to navic trva uz i dlouho. zatrhnuti hned v pocatku je vzdycky snazsi, resitelnejsi.

10.4.2021 12:22

Dája6 napsal(a):
Repta-a-repta

Dobrý den,
i Vám děkují.
Aha košík mám a vůbec mě nenapadlo mu ho dát, vyzkouším hned v pondělí. Povel štěkej nezná, učili jsme to u NO, to jo, to umíme.
Druhý pejsek sedí, leží a kouká na Batyho co dělá, ten štěká jen když vylezu z auta.

Dája

Já si nemyslím, že je pozdě. Aktuálně nově pracuju na odstranění štěkání na zvonek, psovi je přitom 13 let a o moc déle než dva roky už tu asi nebude. A zatím mám naději, že by se to odnaučování tentokrát mohlo podařit!

Někdy člověk jenom potřebuje inspiraci, nějaký nový nápad, změnit pohled na věc a zkusit to prostě znovu a jinak.

10.4.2021 12:23

Dája6 napsal(a):
Sarah01

Děkují

marcelaamax

Děkují.

Tohle pomocí EO nevyřešíte ani omylem.

Klíčová otázka zní, proč se dostává do toho amoku. Co je spouštěčem.

10.4.2021 12:23

marcelaamax napsal(a):
Já bych to tedy i u 9ti letého psa řešila. Vždyť ten pes tady bude třeba ještě dalších 6 let. Navíc si nedokážu představit, že jezdím pravidelně na chalupu dvě hodiny, a ty dvě hodiny mi v autě řve pes, to musí být hrozný. Mě stačilo když fena řvala po zastavení, a nebo pes cestou na ty tréninky, fakt to v autě není příjemný.

Jo, já to chápu. Ale třeba by pomohlo něco jinýho. Jak píše Dája, tak přítomnost manžela vzadu na sedačce u psa by byla asi lepší řešení.
Moje mladší feny auto taky nemusí, asi to mají pořád spojený s převozem od chovatelů, kdy jim bylo hodně špatně. Starší to už snáší dobře, ale do auta se nikdy netěší a skočí tam jen na povel, sama od sebe nikdy. Jedině třeba v tom případě, kdy je už hodně unavená a vracíme se odněkud domů, jinak ne. I kdyby věděla, že se jede k vodě, kterou miluje. Mladší fenka zase ví, že musí, takže do auta skočí, aniž bych ji musela nutit, ale celou cestu je ve stresu, hrozně slinta a pořád zvrací, i skoro ve dvou letech. A to ji pořád chválím, jak je šikovná a že je můj miláček a tak. 😀
Jedinej, kdo auto miluje, je pes. Ten ho prostě zbožňuje a nechat auto s kufrem otevřeným na dvorku celý den, tak bude furt hlídkovat, kam se pojede. 🤣 Pořád si říkám, že aspoň on má na ty holky pozitivní vliv a časem je to snad přejde.

10.4.2021 12:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ještě k těm dvoum voditkum. U nás je to nejčastěji tak, že fena jde na flexi a pes v postroji na sedáku. Když pak fenu pustím na louce, tak flexinu přepnu na psa a vodítko, co mám na sedáku si hodim přes sebe. Někdy ani flexinu neberu, vodítko na sedáku mám rozdvojene - jedna karabina pes, druhá fena a když fenu pustím, tak obě karabiny přepnu na psa. A někdy mám dvě obyc vodítka (třeba ve městě).

10.4.2021 12:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Já si neumím představit ani ty dvě flexiny.....ono to ve finále možná jde, ale tak si říkám, proč si komplikovat život.
Teď mi to přišlo ideální...Jack chodil na volno a já měla volný "ruce" na bílou poletuchu.

Kdyby tohodle nebylo, tak bych asi uvažovala o druhý pyrenejce.

Dvě flexiny zvládám bravurně, přehazuju si je za zádama a tak
Léta cviku - před pinčovou s námi chodila fena od tchýně.
Jasně, že ideál je obě navolno, ale takhle chodíme po městě anebo prostě tam, kde to volně nepadá v úvahu.

10.4.2021 12:25

Dája6 napsal(a):
Repta-a-repta

Dobrý den,
i Vám děkují.

Dája

No, nepsala jsem, že je pozdě, to si nemyslím.
Chování je ale už velmi upevněné, takže s tím budete mít práci.

10.4.2021 12:30
Dája6

XXX.XXX.237.215

Terven napsal(a):
Nechtěla jsem se do toho montovat, ale podle popisu, pokud pes běhá a klepe se, bude to spíš strach nebo nepříjemné pocity z jízdy. Řešit to EO mi nepřijde vhodné, je to cesta, jak vyrobit ze psa navrch ještě neurotika. Prostě mu k jednomu velikýmu zdroji stresu přidáte ještě další - to se mi zdá jako prasárna.
Kolega si u nervního pejska nemůže vynachválit tohle - jezdí hodně často a daleko, po výstavách -prý se v tom psi fakt uklidní. Ale cenově je to trochu jinde než EO, to uznávám.
https://bezpecnesepsem.cz/#cestovacek

Dobrý den,
ano když zauvažují máte pravdu. Už jsem EO zavrhla.
Přepravku i kenelku mám a zkoušeli jsme, nedá to, je to ještě horší. Naučený na to je, dokonce v kenelce spí když chce. Dát mu v autě pas není možno, řve, opravdu jediná věc sednout k němu a i to dokáže brblat, ale se to už dá.
V pondělí zkusím náhubek.
Dája

10.4.2021 12:34

jestli vadi EO - tak z AIIiExpresu to fakt ne

ale já zařvu TICHO a je ticho

k odnaucovani nezadoucich zvukovych projevu mam pomerne respekt a nedovolim si tvrdit, ze to jde vzdycky a u vsech psu

tady konkretne to navic trva uz i dlouho. zatrhnuti hned v pocatku je vzdycky snazsi, resitelnejsi.

Proboha, z Aliexpressu ne.

10.4.2021 12:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
ano když zauvažují máte pravdu. Už jsem EO zavrhla.
Přepravku i kenelku mám a zkoušeli jsme, nedá to, je to ještě horší. Naučený na to je, dokonce v kenelce spí když chce. Dát mu v autě pas není možno, řve, opravdu jediná věc sednout k němu a i to dokáže brblat, ale se to už dá.
V pondělí zkusím náhubek.
Dája

Evidentně jsou psi, kterým cesta autem vadí celoživotně. Nejspíš mají nepříjemné pocity nebo je očekávají - tchán míval knírače, který si na auto za celý život nezvykl.
Nevím jak by mohl pomoci ten náhubek- psa strachu ani nepříjemných pocitů určitě nezbaví. A pokud na něj pes není zvyklý (tj. nenosí ho běžně), přibude mu další nepříjemnost.
Chápu, že je to otrava a asi bych nedokázala jezdit tak daleko a tak často se psem, kterému jízda tolik vadí.
Ještě je možnost, že je to nedočkavost - že se pes prostě tolik těší na místo určení, že nedokáže vydržet v klidu, ale to byste měla poznat vy. To by byla lepší varianta.

10.4.2021 13:23

Když se auto nepohybuje, vyšiluje také?
Podle jestli je to strach vs těšení se, pojede nepojede. Ať si to auto může zastavit.
Řveš - nejedeme, což je jako trest, no bože, opakuje se do zblbnutí, než mu to dojde.
Courání se autem kolem baráku taky prořve?
Odstranit stres kousáním, utaháním před výletem,
narychlo řešit povelem, při kterém má zakázané štěkání :-) lehni a hlídej tašku.
Cvičte tam, co dobře zná. Když auto jen stojí. Aby tam získal jistotu. Vlezte tam, nechte otevřené dveře, cvičte, za 30 vteřin ven, intervaly prodlužovat s postupným zavíráním dveří. Dejte mu úkol. Dejte si tam oběd. Až se bude soustředit na akci a ne na to, kde ta akce probíhá, auto se může rozjet, ale v hlavě nemám "jedeme tam a tam", prostě jako by nic.
Nebo drogy.

10.4.2021 13:35
Terven

XXX.XXX.110.191

Když se auto nepohybuje, vyšiluje také?
Podle jestli je to strach vs těšení se, pojede nepojede. Ať si to auto může zastavit.
Řveš - nejedeme, což je jako trest, no bože, opakuje se do zblbnutí, než mu to dojde.
Courání se autem kolem baráku taky prořve?
Odstranit stres kousáním, utaháním před výletem,
narychlo řešit povelem, při kterém má zakázané štěkání :-) lehni a hlídej tašku.
Cvičte tam, co dobře zná. Když auto jen stojí. Aby tam získal jistotu. Vlezte tam, nechte otevřené dveře, cvičte, za 30 vteřin ven, intervaly prodlužovat s postupným zavíráním dveří. Dejte mu úkol. Dejte si tam oběd. Až se bude soustředit na akci a ne na to, kde ta akce probíhá, auto se může rozjet, ale v hlavě nemám "jedeme tam a tam", prostě jako by nic.
Nebo drogy.

Máte pravdu, tohle je nejférovější řešení. Je to podobný jako s nastupováním koně do přepravníku. Lidi to řeší, až když potřebujou jet a to je pozdě, to je špatně. Tlačí je pak čas, jsou okolo toho nervy...
Málokdo je ochoten potrénovat předem, když nikam nemusí a má fůru času.

10.4.2021 14:03

Terven napsal(a):
Máte pravdu, tohle je nejférovější řešení. Je to podobný jako s nastupováním koně do přepravníku. Lidi to řeší, až když potřebujou jet a to je pozdě, to je špatně. Tlačí je pak čas, jsou okolo toho nervy...
Málokdo je ochoten potrénovat předem, když nikam nemusí a má fůru času.

Ono to vypadá na velkou práci, zabrání spousty času, ale není, mohlo by to zabrat víkend. Úplně tomu zvířeti překopat jeho zvyklosti, režim, odteď se v autě hlídá taška. Ale nesmím z té cesty uhnout a nepřipadat si jako týrač - naopak, tomu psovi pomáhám.
Mi takhle řvala megý ve vlaku, to je teprve legrace, jak všichni koukají, lidé teda měli radost, že je na palubě pes a nenadávali (ale určitě chtěli), ale já bych se raději propadla do země. Tak má úkol hlídat okno, hledat srnky,.. lehni jsme se musely naučit ve vlaku jako že znova, to místo bylo nedůvěryhodné a lehni jsme dříve moc nepoužívaly,
to by v autě také mohlo být nedobré, proto volím raději povel - cvičení toho, co má pes zmáknuté a dělá rád. Samozřejmě jak si zvíře zvykne, nemusím mu nic říkat, lehne pod sedadlo a spí.

A jak se venčí.. nevím, jak to ten pes vymyslel, ale když se jelo 7 hodin vlakem, pes ani nedutal, nikoho nechtěl olízat a když jsem vylezla před halu a řekla "čůrej", okamžitě vykonáno a nekouká, co kolem lítá, otočka a zpět do vlaku, jako kdyby měl úkol - dopravit tuhle osobu se sníženou inteligencí do cílové stanice. On ten pes nějak záhadně funguje, když to potřebuji. Mě asi lituje :-) Protože po týdnu obvyklá (a to bych podrthla) cesta do města vedle a pes řve :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík