Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.3.2021 13:04

Počasí,že by psa nevyhnal.Březen za kamna vlezem,duben ještě tam budem.Pes tedy zalezl do boudy a říkal,jestli v tom chci někam jít,tak sama,ráno to prý stačilo.

19.3.2021 13:09

U nás se střídá sluníčko a vánice, vždy to hned roztaje. Ráno bílo a pes spokojenej, že se v tom dají dobře čmuchat stopy. Já spokojená, že si čmuchá a nic po mně nechce

U nás tedy rozhodně nehrozí, že by pes nechtěl ven kvůli počasí. Maximálně pronese "tos teda vybrala divný počasí", ale jinak to neřeší.

19.3.2021 13:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Děkuji, krásný pozemek to je. A to vidíte na fotkách jen část. Zahrada je láska mé maminky, která tam celoročně bydlí, a zahradu zušlechťuje.
Ještě se trochu pochlubím...

Chtěla jsem to napsat hned po těch prvních fotkách...že to tam máte moc hezké A zušlechtěné psi chodí kam?

19.3.2021 13:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
Ja jsem si říkala, že ti ohledně toho mam napsat, když jsem ty seminka pořizovala. 😃 Spíš je problém, že tam mam fakt hodně stínu na té zahradě, tak aby vůbec něco tam přežilo. 🤔

Tak jestli to máte ve stínu, o levanduli se ani nepokoušejte, ta ve stínu nepůjde. Potřebuje výsluní a sucho. Nevím úplně podmínky, ale do stínu, jarmanky, čechravy, kapradiny...Jinak částečný stín(půl dne ano, půl dne ne) snese většina kytek, krom těch vyloženě slunomilných.

19.3.2021 13:49
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

lesnížínka napsal(a):
Tak jestli to máte ve stínu, o levanduli se ani nepokoušejte, ta ve stínu nepůjde. Potřebuje výsluní a sucho. Nevím úplně podmínky, ale do stínu, jarmanky, čechravy, kapradiny...Jinak částečný stín(půl dne ano, půl dne ne) snese většina kytek, krom těch vyloženě slunomilných.

No ono tam někde to slunko je, ale není to přímo u mého vchodu a ja to chtěla mít hezké u toho svého sezení. Což teda nepůjde, tam je stín kvůli zídce furt, tak holt budu koukat z dálky. 😃

19.3.2021 13:50

lesnížínka napsal(a):
Chtěla jsem to napsat hned po těch prvních fotkách...že to tam máte moc hezké A zušlechtěné psi chodí kam?

Děkuji, pochvalu mamince vyřídím. To obdělané je zhruba třetina oplocené plochy. Psi, teď už jen kavkazanka a synova bišonka když přijdou na návštěvu, mají k dispozici ty dvě třetiny - cestu od brány podél obdělávané plochy, trávník před chatou, za chatou, kolem chaty. Dohromady je to 11 arů. Pak máme ještě další pozemek vzadu, 15 arů, ale ten není úplně oplocen a tam psy nepouštíme samotné.

19.3.2021 14:07

Děkuji, krásný pozemek to je. A to vidíte na fotkách jen část. Zahrada je láska mé maminky, která tam celoročně bydlí, a zahradu zušlechťuje.

Šikovná maminka.
To já radši ten náš plácek ani fotit nebudu.

19.3.2021 14:08

Děkuji, pochvalu mamince vyřídím. To obdělané je zhruba třetina oplocené plochy. Psi, teď už jen kavkazanka a synova bišonka když přijdou na návštěvu, mají k dispozici ty dvě třetiny - cestu od brány podél obdělávané plochy, trávník před chatou, za chatou, kolem chaty. Dohromady je to 11 arů. Pak máme ještě další pozemek vzadu, 15 arů, ale ten není úplně oplocen a tam psy nepouštíme samotné.

Máte to opravdu velké, super.

19.3.2021 14:13

Šikovná maminka.

No to já teda taky ne. Na dvoře kupa větví, co čekají až začnu rubat ještě další, aby to bylo na kontajner. No a samozřejmě klacky roztahaný Ginou všude. Na place před boudou se krčí pár statečných trsů trávy...teď jsem tam alespoň nasypala mulčovací kůru, aby pesani nechodili jak prasata.
No a druhá část zahrady??...tak tam si žije popínavý přísavník vlastním životem

19.3.2021 14:17

No to já teda taky ne. Na dvoře kupa větví, co čekají až začnu rubat ještě další, aby to bylo na kontajner. No a samozřejmě klacky roztahaný Ginou všude. Na place před boudou se krčí pár statečných trsů trávy...teď jsem tam alespoň nasypala mulčovací kůru, aby pesani nechodili jak prasata.

U nás větší část zahrady zrytá od psů, vyběhaný jejich cestičky podle jejich potřeby. Na trávníku krtince, v rohu hromada špinavýho sněhu a oba pidizáhonky pořád jen hrubě zryté.

19.3.2021 14:34

Máme sice velký dvůr,ale momentálně rozlítaný od psa,zahrada je za plotem,ale u nás užitková hlavně pro zvěř.Pes má také vprostřed dvora nanošenou hromadu dříví,kdybych to vyfotila asi by nikdo nevěřil,že si to nanosil pes sám.Manžel mu vždy část pořeže tak si zase nanosí jinou.

19.3.2021 14:37
lupus4

XXX.XXX.205.61

naše šumavská květinová zahrádka, když to rozkvete (na té nemám sebemenší zásluhu)

+ houby denně od června (kováři) do října

PS. želvy už se probouzí, tak za chvíli jsme tam

19.3.2021 14:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

lupus4 napsal(a):
naše šumavská květinová zahrádka, když to rozkvete (na té nemám sebemenší zásluhu)

+ houby denně od června (kováři) do října

PS. želvy už se probouzí, tak za chvíli jsme tam

Hmm zvonky...tak ty se snažím vypěstovat léta a vloni se jeden náhodně objevil, aniž bych já ho sadila. Snad vstal z mrvých některý, co před skoro 15rokama sázeli zahradníci Totéž náprstníky...vysadím 5ks, další rok jsou dva, další už nic. Žádný semenáč se nekoná U nás je na tyhle kytičky moc horko a sucho, stejně tak na houby, které se objeví ,,jednou za 10let"

19.3.2021 14:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Hmm zvonky...tak ty se snažím vypěstovat léta a vloni se jeden náhodně objevil, aniž bych já ho sadila. Snad vstal z mrvých některý, co před skoro 15rokama sázeli zahradníci Totéž náprstníky...vysadím 5ks, další rok jsou dva, další už nic. Žádný semenáč se nekoná U nás je na tyhle kytičky moc horko a sucho, stejně tak na houby, které se objeví ,,jednou za 10let"

Zvonky pěstuju úplně stejně... Teda teď už ne, pochopila jsem, že to nemá smysl.

Několik let po sobě jsem to s naivní nadějí zkoušela pořád dokola a dokola a nic... Tak jsem se na to na další rok vykvajzla a pár jich najednou vylezlo. Ale Lara mi je snědla ještě než pořádně vykvetly... Ani jsem nevěděla, že se to dá jíst.

19.3.2021 15:05

Máme sice velký dvůr,ale momentálně rozlítaný od psa,zahrada je za plotem,ale u nás užitková hlavně pro zvěř.Pes má také vprostřed dvora nanošenou hromadu dříví,kdybych to vyfotila asi by nikdo nevěřil,že si to nanosil pes sám.Manžel mu vždy část pořeže tak si zase nanosí jinou.

Tak já bych asi potřebovala Alana....Gina by roztahala a Alánek by to natahal zpátky, takhle tu sysifovskou práci dělám sama

19.3.2021 16:19

Já jsem jedinec praktický, tak nejvíc obdivuji ty užitečné plantáže ! Ale té práce za tím.

19.3.2021 16:34

Tak já bych asi potřebovala Alana....Gina by roztahala a Alánek by to natahal zpátky, takhle tu sysifovskou práci dělám sama

Jo on si všechno nosí na jednu hromadu uprostřed dvora.Rohožky,dříví,květináče když na ně dostane,ale vysypané,hračky dětí,případně,co kde ukradne, a když dostane kost,tak si tam lehne a hlodá.

19.3.2021 16:41

Jo on si všechno nosí na jednu hromadu uprostřed dvora.Rohožky,dříví,květináče když na ně dostane,ale vysypané,hračky dětí,případně,co kde ukradne, a když dostane kost,tak si tam lehne a hlodá.

No jo, to má tak někdo kliku, když si místo psa koupí uklízecí četu .....my to dříví, klacky, květináče, pet lahve, rohožky, hračky včetně plyšáků, starý pantofle, co dostala na hraní a hromadu kostí máme úhledně rozprostřenou. Dneska jsem šla do práce a už to ani neřeším, cestou něco přeskočím, něco odkopnu stranou a jdu....

19.3.2021 18:04

Zahrádka naše momentálně zmizela. Padá a padá - venku je bílá tma. Ráno byl bílý poprašek, ale v lese za humny (jen o pár výškových metrů dál do hor) už bylo poctivě 20 centimetrů. Byli jsme prvochodci sněhovými cestami... paráda. Na zahradě přes den střídavě sluníčko sníh uklidilo, a za chvíli zase mrak vše zabílil... ale teď se sype a sype a sype... Hřivnáči a špačkové si říkají, že je někde chybka...

19.3.2021 19:15

Zahrádka naše momentálně zmizela. Padá a padá - venku je bílá tma. Ráno byl bílý poprašek, ale v lese za humny (jen o pár výškových metrů dál do hor) už bylo poctivě 20 centimetrů. Byli jsme prvochodci sněhovými cestami... paráda. Na zahradě přes den střídavě sluníčko sníh uklidilo, a za chvíli zase mrak vše zabílil... ale teď se sype a sype a sype... Hřivnáči a špačkové si říkají, že je někde chybka...

U nás už vyzpěvovali i skřivani, kam ti se chudáci poděli? I špačci.

19.3.2021 19:37

Tak dneska venčení nic moc spíš nic než moc.....sníh není resp. takovej poprašek na trávě. Pesany jsem protáhla takovou "polňačkou" mezi zahradama....bahno, louže.
Navíc Jackovi to dnes chudákov nešlapalo vůbec, takže jestli jsme nachodili kilák, tak to přeháním a měl toho plný brejle. Naopak chudák Gina plná elánu a pomalá prochajda na vodítku...takže měla tahací a srovnala se mi trochu až cestou zpátky.
Za normálních okolností bych zastavovala a čekala, až si madam uvědomí, že taháním se nikam nedostane, ale toho mého psího důchodnce potřebuju udržovat v rovnoměrném pohybu. , měnit směr s ním taky nemůžu a zrychlit do nějakýho svižnějšího tempa, tak to taky nepřicházelo v úvahu.
Tak ještě zítra to budou muset vydržet a v neděli už mám volno, tak Ginu pořádně protáhnu, bahno nebahno pošupajdíme na naší louku, aby se pořádně vyběhala.
Akorát teda budu muset vyhrabat gumáky.
Nechci vidět, jak ta moje bílá krasavice bude vypadat, až půjdeme zpátky.

20.3.2021 08:49

20.3.2021 09:13

Krásné jarní? ráno.

Tý jo, kde všichni berete ten sníh....u nás teda večer hustě sněžilo a....stále jen poprašek na trávě
A myslím, že letos už to nevypadá na pár cenťáků prašanu.

20.3.2021 09:15

Tý jo, kde všichni berete ten sníh....u nás teda večer hustě sněžilo a....stále jen poprašek na trávě
A myslím, že letos už to nevypadá na pár cenťáků prašanu.

Tady to včera odpoledne roztálo a do rána 6cm,ale odpoledne z toho bude nejspíš bláto a to ani Alan nemá rád.

20.3.2021 09:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Balu - moc hezká zahrada! .

My tady bydlíme dva roky, od začátku si plánuji, jak si někde něco vysázím (okrasného), ale já na to prostě nemám nápady . Nemám asi takovou tu představivost, abych si řekla, co kam dám. Naštěstí tady měli něco už předchozí majitelé a tak se snažím udržovat a rozšiřovat to (máme živý plot, čtyři okrasné záhony, hortenzie, růže a dost okrasných keříků, různě zasázené cibuloviny atd). Plus teda mám vždycky spousty kytek v závěsech a truhlíkách, květináčích. Psi naštěstí nezahradničí, tohohle si ani nevšimnou, ale fena a netřesky - to má od mala a trvá to doteď, ničeho jiného si nevšimne, netřesky zničila všechny . Už je mám jen vepředu za plotem, kam psi bez dozoru nechodí, a v různých vyvýšených nádobách. Občas zkusím nějaký netřesk vzít a dát do zahrádky - ona ho prostě najde a zničí . No a letos bych chtěla zkusit vyvýšené záhony z palet a do toho nějaká rajčata, okurky, salát... jsem v tom naprostý začátečník ,tak uvidíme, jak to půjde , hlavně musím dobře vymyslet kam to umístím, aby mi to neočesali psi , protože v tomhle směru budou zahradničit zcela jistě .

20.3.2021 10:24
ainu

XXX.XXX.154.20

Uzasne dnesni rano. Nasnezino, zima, klid. Sem tam bezec, nebo pes s ok majitelem. Hafan spokojeny, po hodine v lesiku procmuchany, clovek ted odpociva taky :)

20.3.2021 10:44

třetí týden v katastru a třetí sobotní ráno v Karlovských bučinách - tentokrát opět jiná trasa - 7.5 kiláků velkého převýšení. Od sedmi do devíti jsme nepotkali člověka - zato jeleny a spoustu srnčí zvěře. Night je neřeší - někdy se alespoň se zájmem zahledí, jak běží a někdy ani to ne. Raději čte čerstvé stopy, rypákem reje ve sněhu jak divočák...
Včera brodil sníh hodinu a půl v lese za humny (tam je sněhu hodně a protože opět večer a v noci připadlo, bude to tam pro nás momentálně skoro neschůdné) a dneska byl provochodec sněžných cest (ale jen 5-10 cenťáků)... tak myslím, že už bude dneska hodný, jen na pelechu elegantně zdobící pes.

Na zahradě špačkové objevili lojové koule namačkané do záhybů kroucené lísky... a cpou se jak nezavřený. Nálety čížků, jíkavců, dlasků, pěnkav, sýkor, hrdliček, kosů, červenek... a mohla bych psát dál a dál... Ještě že mi zbyl pytel slunečnice...

20.3.2021 12:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tady obří radost dneska ráno.
Chvíli to i vypadalo, že ani snídaně nebude potřeba a obslouží se sama sněhovou dietou.

20.3.2021 12:29

Vám závidim...u nás sice sníh nee, ale sucho, slunečno a já dřepim v práci

20.3.2021 12:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vám závidim...u nás sice sníh nee, ale sucho, slunečno a já dřepim v práci

Mě už popravdě docela unavuje, jak se pořád jen brodíme ve sr..., dneska odpoledne z toho taky nic jinýho nebude.
Takže sucho a slunečno zase docela závidím já.

20.3.2021 12:45

Atheira napsal(a):
Mě už popravdě docela unavuje, jak se pořád jen brodíme ve sr..., dneska odpoledne z toho taky nic jinýho nebude.
Takže sucho a slunečno zase docela závidím já.

No ono v lese a nebo tam, kde je cesta mezi stromy a ve stínu, to taky taková hitparáda s tím suchem není, ale jinak to jde.

20.3.2021 14:39
domi.t

XXX.XXX.70.43

Ahojte,ifaunaci!

U nás 10 stupňov,slnečno,veterno a božsky!😍Dnes sme nešli do divočiny,ale do mestského parku,lebo s Nefret pilujeme chôdzu na vodítku a ignoráciu ľudí. Musím ju veľmi pochváliť,každým dňom sa zlepšuje a robí mi veľkú radosť👍🏻

A na jej celku radosť sme stretli 4-mesacne šteniatko GR! Bol božský! Volá sa Dante a s jeho pani majiteľkou sme si vymenili čísla a pôjdeme spolu vencit. Sme malinké mesto,ľudia su tu priateľskí a veľmi neformálni,tak sa teším,že máme nových partakov😉Dante sa najskôr trocha bal,vyvalil bruško,ale ako videl,že sa Nefret teší,od radosti si cvrkol a naháňal sa s ňou jedna radost. Pani majiteľka vravela,že je to v podstate jeho prvý kontakt s veľkým psom,lebo na okolí nemajú žiadneho,ktorý nie je agresívny a neublížili by šteniatku. Nefret je značka ideál,šteniatka priam miluje a je k nim veľmi trpezlivá😊A samozrejme,že si pani myslela,že Nefret je pes,lebo takú veľkú fenku ešte nevidela. No veď ja tiež nie😁Takže za nás super sobota!

20.3.2021 14:46

U nás ráno asi 3 cm, ale pak do toho pralo sluníčko, takže už zbyl jen poprašek.

20.3.2021 15:05
domi.t

XXX.XXX.70.43

U nás ráno asi 3 cm, ale pak do toho pralo sluníčko, takže už zbyl jen poprašek.

Ali,ak by bola Nefret Nefreťák, ukecala by som ťa, aby so Cherry mali šteniatka-boli by úžasný pár! A tá farba srsti...moja srdcovka

20.3.2021 16:31

domi.t napsal(a):
Ali,ak by bola Nefret Nefreťák, ukecala by som ťa, aby so Cherry mali šteniatka-boli by úžasný pár! A tá farba srsti...moja srdcovka

Domi, díky. Ale dnes zlobila.

20.3.2021 18:27

ve středu to ještě šlo, v pátek za humny už bylo sněhu dost a tak dneska "nesněžný" kus katastru...

20.3.2021 20:03

Holky a kde máte sníh.U nás kupodivu neroztál a navečer už mrzlo,tak to vydrží i zítra.

20.3.2021 20:12
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás ráno takto...musím říct, že mě potěšil

20.3.2021 20:26

U nás ráno supr, sněhu tak akorát. Do odpoledne roztál.
Pes na fotografii zachycen cestou na lov srnek. Prý neplatí, když dávám povely a zároveň fotím, musím si vybrat buď jedno nebo druhé.

20.3.2021 22:18

Lidi, u nás je teď - 11. To nebylo ani na Vánoce.

21.3.2021 08:07

ráno teplo - jen mínus čtyři. Velmi jemně sněží, půjdeme dneska jen na krátkou procházku - neb se mi do toho sněhu moc nechce. Už máme za sebou krmení ptactva, pes lítal, řádil - i polínko si přinesl na blbnutí (to už ho na zahradě chytá málokdy)... tak dáme jen nějakou kratší lítací blbnoucí... snad to nebude moc klouzat.

21.3.2021 10:28
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Chodíme teď po polednách, sbírám síly po covidu, těžký průběh. Včera bylo krásně, ve stínu 10 cm sníh, na slunci bez. Nikde nikdo. Bydlíme u lesů a luk. Ta socializace štěněte trochu pokulhává, bohužel.
Když svítí slunce, sem tam si někam sednu, spočinu, pak zas jdeme, na co mám sílu. Ale do pěti km to dá. Česká Sibiř.

21.3.2021 12:33
janaa

XXX.XXX.10.173

U nás od rána opět hustě sněží. Labradorky spokojený, skřeti zůstali doma,to bych jim neudělala když koukám z okna,tak si říkám,že s tou zvěří vyndanou na zítřejší cvičení jsem to dost naivně přehnala

21.3.2021 17:04

Celý den humozně, zimě se nechce pryč. Na druhé polokouli na ni určitě čekají, tak ať už maže.

22.3.2021 06:35

tak dneska se venčilo zvláštně - jako bychom šlapali ve skle. Zvuk děsný - rozhodně se bezslyšně pohybovat nedalo. Včera nasněžilo a večer do toho pršelo. Všude vznikla vrstva vodou nacucané sněžné hmoty. A vyjasnilo se a všechno zmrzlo (mínus pět).
Takže slůňo vstává, nebe je jasné, všude bílý sníh... ale třeba ptákům jsem musela nasypat znovu, protože vše mají pod ledem... a oni to rozhodně nemají zatím šanci rozbít

22.3.2021 08:37

tak dneska se venčilo zvláštně - jako bychom šlapali ve skle. Zvuk děsný - rozhodně se bezslyšně pohybovat nedalo. Včera nasněžilo a večer do toho pršelo. Všude vznikla vrstva vodou nacucané sněžné hmoty. A vyjasnilo se a všechno zmrzlo (mínus pět).
Takže slůňo vstává, nebe je jasné, všude bílý sníh... ale třeba ptákům jsem musela nasypat znovu, protože vše mají pod ledem... a oni to rozhodně nemají zatím šanci rozbít

Na druhé straně kopce - stejně.

23.3.2021 11:04

Dnes jsem myslela na sardullah, jak si tu stěžovala, že se nedá jít jinam než do města, což sice baví psy, ale ji ne.
Tak jsme dnes měli procházku trochu do města, což dělám občas, aby byla změna. A pes byl neskutečně nadšenej, všechno ho hrozně zajímalo, prostě prej nejlepší procházka na světě. Skoro přemýšlím, jestli mu to nedopřát častěji

23.3.2021 12:23

Dnes jsem myslela na sardullah, jak si tu stěžovala, že se nedá jít jinam než do města, což sice baví psy, ale ji ne.
Tak jsme dnes měli procházku trochu do města, což dělám občas, aby byla změna. A pes byl neskutečně nadšenej, všechno ho hrozně zajímalo, prostě prej nejlepší procházka na světě. Skoro přemýšlím, jestli mu to nedopřát častěji

My se už moc těšíme do zoo....to bude topten procházka...kachničky, ovečky, kozy, poníci...juchůůů.
Akorát si myslím, že až ty zoo otevřou, tak tam bude hlava na hlavě.

23.3.2021 13:12
domi.t

XXX.XXX.174.236

My máme pracovný utorok,robíme s drevom😉

Aslan je na veterine,išiel darovať krv psíkovi,ktorý by bez transfúzie zomrel. Tak držte palce aj labky,nech to chudinka nemecka doga prežije😊

23.3.2021 14:29

asi jsme taky měli raději volit procházku v civilizaci a nejezdit k lesu... Protože v lese se dá jít jen po cestě (koleje projeté od lesáků), dogoun sice občas zkusil zvolit nějakou z oblíbených lesních pěšinek... ale ouha - sněhu má po břicho a sníh je mokrý a hodně těžký - v tom se dlouho jít nedá. Takže po cestě tam... a zase zpátky...
A navíc nám padala jedna za druhou sněžná "bomba" na hlavu a za krk - odtával sníh ze stromů. A že ho je...

23.3.2021 15:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

domi.t napsal(a):

Aslan je na veterine,išiel darovať krv psíkovi,ktorý by bez transfúzie zomrel. Tak držte palce aj labky,nech to chudinka nemecka doga prežije😊

Taky jsme dostali krev od kámoščina berňuchy...nepomohlo, ale můj vděk je nekonečný, protože jsme to alespoň zkusili. Takže ať už to dopadne jakkoliv, je to od vás, od Aslana to nej Děkuju za všechny pejsy, co tohle někdy budou potřebovat

23.3.2021 15:29
domi.t

XXX.XXX.174.236

lesnížínka napsal(a):
Taky jsme dostali krev od kámoščina berňuchy...nepomohlo, ale můj vděk je nekonečný, protože jsme to alespoň zkusili. Takže ať už to dopadne jakkoliv, je to od vás, od Aslana to nej Děkuju za všechny pejsy, co tohle někdy budou potřebovat

To je to najmenej, čo môžme pre iného psíka urobiť

Aslan to zvládol s totálnym kludom ako vždy a všetko Dve hodiny ležal bez pohnutia,takmer ani nežmurkol,doma vybozkával Nefret a teraz klasicky spí Nič nie je pre toho môjho chlapčeka problém,som zaňho neuveriteľne vdačná.

23.3.2021 15:36

domi.t napsal(a):
To je to najmenej, čo môžme pre iného psíka urobiť

Aslan to zvládol s totálnym kludom ako vždy a všetko Dve hodiny ležal bez pohnutia,takmer ani nežmurkol,doma vybozkával Nefret a teraz klasicky spí Nič nie je pre toho môjho chlapčeka problém,som zaňho neuveriteľne vdačná.

Chápu to dobře, že už u vás zůstane?

23.3.2021 15:39

domi.t napsal(a):

Bez komentáře :-((

23.3.2021 15:40
domi.t

XXX.XXX.174.236

Chápu to dobře, že už u vás zůstane?

Vyzerá to tak.

23.3.2021 15:45
domi.t

XXX.XXX.174.236

Bez komentáře :-((

Niečo mi o tom hovorte😁

23.3.2021 15:51

domi.t napsal(a):
Niečo mi o tom hovorte😁

Máte hezčí polínka !

23.3.2021 16:08
Agnes1

XXX.XXX.76.217

My pocovidove 4 km. Sníh slezl. Jaro se blíží.

23.3.2021 18:56

Jaro se blíží nezadržitelně - taková hezká jistota, že přece jen přijde. Na zemi sníh, ale ptáci vědí. S podvečerem "řvou" jak utržení. A ráno budou nanovo :-))

24.3.2021 15:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak konečně už i nás začínám pociťovat jaro, 11 stupňů, celkem teplo, chvilkami i sluníčko. Dokonce to vytáhlo i lidi ven, kolem rybníka jsem potkala dva lidi se psy, dál už nikoho. Pes už zkoušel teplotu vody, ale ještě to prý není ono

24.3.2021 16:21
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Jo, dneska by to šlo. taky jsme potkali krásný vánoční smrk. Deset metrů vysoký cca.

24.3.2021 16:29

Všichni máte už tak hezky, u nás pořád v noci sněží a ve dne je hrozný bahno a pořád je zataženo.

24.3.2021 16:36

Bahno je u nás taky, na podmáčených loukách rozmčené kravince. Poprvé od podzimu musela psice po procházce do vany. Ale sluníčko se celé odpoledne poctivě snaží a dělá teplo.

24.3.2021 17:27

taky sci dva psy.........

24.3.2021 21:12

A dost....dokud neotevřou park, tak fakt nebudu brát oba psy najednou. Pro mojí akční mladou holku není prochajda ...ani se to za prochajdu považovat nedá, jdeme jen na kopec a zpátky, kilák s přihmouřenýma očima) pomaloučkým tempem přizpůsobeným mému důchodci a na vodítku.....dolů táhla jak lokomotiva, kolem dvou zahrad se psy...a to jsou na druhé straně silnice...se taky předvedla.
Nemůžu s ní absolutně nic dělat...zastavovat, měnit směr, zrychlit, dát si čubu k druhý noze...to se prostě s tím mým dědečkem po boku nedá.
A už jsem na ní byla i "ošklivá"..."Gino, do zadele, koukej se srovnat a přestaň tahat K NOZE!!!!! "....což jak správně tušíte bylo k ničemu...
No prostě celý špatně a navíc fakt nechci, aby si na něco takovýho zvykala, když už mi chodí hezky, když jdeme samotné spolu a nebo, když to v parku "vyběhá" na flexině....to pak jde na prověšeným vodítku u nohy.

Někdy si říkám, že kdyby došlo na nejhorší a Jack mi odešel za duhový most, tak že už je Ginuš docela hodná a že bych k ní asi klidně mohla pořídit štěndo. Ale tyhle situace mě utvrzují v tom, že teda zatím určitě ne.

24.3.2021 21:24

Psí důchodce a pes v plné síle je vždycky problém, když nemůžou jít dva. Dělala jsem to tak, že jsme jezdili do prostoru autem. Jeden okruh s oběma, pak šla fena do auta do pelíšku a se psem se šlo znovu. Fena z toho nadšená nebyla, ale celkem to snášela.

24.3.2021 21:24
Terven

XXX.XXX.110.191

taky sci dva psy.........

Já jsem dneska měla tři...ala na kila furt vedete

24.3.2021 22:19

Psí důchodce a pes v plné síle je vždycky problém, když nemůžou jít dva. Dělala jsem to tak, že jsme jezdili do prostoru autem. Jeden okruh s oběma, pak šla fena do auta do pelíšku a se psem se šlo znovu. Fena z toho nadšená nebyla, ale celkem to snášela.

No tak to u nás nepřichází v úvahu, pes by zbořil auto.
Ono normálně to jde.....ale s tím, že my s Jackem si jdeme šnečím tempem a Gina lítá na stopovačce okolo a nebo je alespoň na flexině......ale tady na tý trase to nejde...chodník, z jedný strany stromy a na druhý lampy a to stačí chvilka nepozornosti a už je dvakrát obtočená kolem lampy.

Já to řeším tak, že jedna prochajda jenom s Ginou, aby se pořádně vylítala a večerní "vyvenčení" s oběma....... teď máme blbý období...moc mu to nešlape, takže je to fakticky jen na chvilku, aby se alespoň trochu hejbal, přečetl si psí noviny. Prostě, aby jen neležel doma......připadá mi, že už prospí snad 20 hodin denně.
Já jen doufám, že se to zlepší, protože jinak to nevidím moc růžově.
Navíc zase přestal jíst resp. jí, ale hodně málo, asi jak končí účinnost chemický kastrace....teď půjdeme na další implantát, tak snad se zlepší s tím jídlem.
Když o tom tak přemýšlím, tak jestli to celý nesouvisí s tím jídlem...málo jídla, málo energie....

24.3.2021 23:07

@sardullah Možná ano. Převádím teď důchodce, blíží se mu čtrnácté narozeniny, čistě na barf (dříve byl ze 40 % krmen granulemi, takže poměrně velká změna), a je jak vyměněný. Spokojené bříško dělá velké věci...

26.3.2021 18:51
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Hlásíme luxusní výletní počasí 💕

26.3.2021 19:29

Katka12345 napsal(a):
Hlásíme luxusní výletní počasí 💕

Co to jsou za hory?

26.3.2021 19:33

Dnes 3 hodiny venku.
V tom potoce to asi nebude moc dobře vidět, byla jsem dost daleko.

26.3.2021 19:35
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Co to jsou za hory?

Beskydy, tohle konkrétně Ondřejník (Ondřejník je ten prostřední kopec, užívá se ale celkově název: Masiv Ondřejníku). Vlevo trčí i Lysá hora.

26.3.2021 19:54

Katka12345 napsal(a):
Beskydy, tohle konkrétně Ondřejník (Ondřejník je ten prostřední kopec, užívá se ale celkově název: Masiv Ondřejníku). Vlevo trčí i Lysá hora.

a foceno je odkud?

jinak psisku to tam maximálně sluší, až reklamní fotky.....

26.3.2021 20:03
Katka12345

XXX.XXX.32.40

a foceno je odkud?

jinak psisku to tam maximálně sluší, až reklamní fotky.....

On ten kopec nemá asi oficiální název. My mu říkáme Bedlová louka, protože na něm v létě pravidelně sbíráme bedle 😁 ale co se týče bližšího zařazení do mapy, tak bych řekla mezi vrcholem Kubánkov a Bačovým kopcem.
Za pochvalu děkuju, on je opravdu fotogenický pes. Musel si zvyknout, když ho mamka cvaká v jednom kuse 😁

26.3.2021 20:09

toť inspirativní

26.3.2021 20:44
domi.t

XXX.XXX.226.181

U nás dnes 23 stupňov,vážení! Jar je definitívne tu!

P.S.:Ona sa už aj tvári ako aziat😄

26.3.2021 21:29
manitschka

XXX.XXX.226.36

Tohle je takový pěkný téma a já už se několik týdnů snažím vyfotit nějakou použitelnou fotku, kterou bych sem mohla dát, ale prostě se to nedaří. Když už je tam celej pes, tak je šmouha. Když ho odložím a chci vyfotit, vypadá jako ztělesněné zoufalství. Fakt nerad se fotí. Máme toho až moc společnýho.
Jinak dneska paráda, patnáct stupňů, jasno, louky pohnojený močůvkou, přešťastný pes, který samozřejmě zvládl vyčíhat okamžik, kdy jsem ho nemonitorovala...a taky první velké auvej, když mu dnes prvně kůň přišlápl packu. Jsem moc ráda, že se to stalo až po půl roce, ze začátku se jich celkem bál, teď už bylo jen velké bréče jak se leknul, pak mi ji přišel ukázat, abych pofoukala, a dobrý. :-)

26.3.2021 21:51

manitschka napsal(a):
Tohle je takový pěkný téma a já už se několik týdnů snažím vyfotit nějakou použitelnou fotku, kterou bych sem mohla dát, ale prostě se to nedaří. Když už je tam celej pes, tak je šmouha. Když ho odložím a chci vyfotit, vypadá jako ztělesněné zoufalství. Fakt nerad se fotí. Máme toho až moc společnýho.
Jinak dneska paráda, patnáct stupňů, jasno, louky pohnojený močůvkou, přešťastný pes, který samozřejmě zvládl vyčíhat okamžik, kdy jsem ho nemonitorovala...a taky první velké auvej, když mu dnes prvně kůň přišlápl packu. Jsem moc ráda, že se to stalo až po půl roce, ze začátku se jich celkem bál, teď už bylo jen velké bréče jak se leknul, pak mi ji přišel ukázat, abych pofoukala, a dobrý. :-)

já už se několik týdnů snažím vyfotit nějakou použitelnou fotku, kterou bych sem mohla dát, ale prostě se to nedaří. Když už je tam celej pes, tak je šmouha. Když ho odložím a chci vyfotit, vypadá jako ztělesněné zoufalství.

Vítejte v klubu

27.3.2021 10:17

Katka12345 napsal(a):

Děkuji. Proto mě to hned zaujalo - Beskydy, moje srdcovka. Na Lysé jsem byla loni v srpnu - v 7 ráno. Překvapilo nás, kolik lidí už šlapalo dolů.

27.3.2021 10:18

domi.t napsal(a):
U nás dnes 23 stupňov,vážení! Jar je definitívne tu!

P.S.:Ona sa už aj tvári ako aziat😄

Už to tam vážně trochu je!

27.3.2021 10:19
domi.t

XXX.XXX.226.181

Ja som dnes bola vonku výnimočné bez psej ochranky-na medveďom cesnaku🌱

Prajem všetkým krásny,jarný víkend zaliaty slnkom a dobrou náladou😉

27.3.2021 11:38
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Děkuji. Proto mě to hned zaujalo - Beskydy, moje srdcovka. Na Lysé jsem byla loni v srpnu - v 7 ráno. Překvapilo nás, kolik lidí už šlapalo dolů.

Na Lysou se dá chodit snad už jen brzo ráno a v noci, to je minimálně šance tam někoho potkat. My tam byli letos v lednu, z domu jsme vyráželi o půl páté ráno, abychom stihli východ slunce. Bylo to v pondělí, takže nás dohromady bylo nahoře asi 10-15. Po cestě dolů už taky hromada lidí. Pustevny a Lysá se staly úplně terčem pro "profesionální" turisty, což je škoda. Byla to zároveň i premiéra pro toho našeho opičáka, šlapal jako hodinky, byl nadšený, podle mě to bude nejvysportovanější čuvač planety 😁

My máme právě celé Palkovické hůrky za barákem, bydlíme vlastně na jejich úpatí a část pozemku už pod ně spadá, takže vyrážíme na kopce skoro každý den. Vždy je to pro mě šok, když někoho po cestě potkám. Tak ne, že mi tam budete dělat provoz 😁

27.3.2021 11:44

Katka12345 napsal(a):
Na Lysou se dá chodit snad už jen brzo ráno a v noci, to je minimálně šance tam někoho potkat. My tam byli letos v lednu, z domu jsme vyráželi o půl páté ráno, abychom stihli východ slunce. Bylo to v pondělí, takže nás dohromady bylo nahoře asi 10-15. Po cestě dolů už taky hromada lidí. Pustevny a Lysá se staly úplně terčem pro "profesionální" turisty, což je škoda. Byla to zároveň i premiéra pro toho našeho opičáka, šlapal jako hodinky, byl nadšený, podle mě to bude nejvysportovanější čuvač planety 😁

My máme právě celé Palkovické hůrky za barákem, bydlíme vlastně na jejich úpatí a část pozemku už pod ně spadá, takže vyrážíme na kopce skoro každý den. Vždy je to pro mě šok, když někoho po cestě potkám. Tak ne, že mi tam budete dělat provoz 😁

Palkovické hůrky

Jé, tam jsem byla 2x na škole v přírodě, tam to bylo nádherný. I když se přiznám, že mi to došlo až zpětně, dítě má tak nějak jiný starosti, než se kochat a kolikrát nějaká túra přírodou, byť krásnou, může být vopruz.
Jó, dneska by to bylo jiný kafe.....dneska je ze mě kochací typ.....

27.3.2021 16:21

Katka12345 napsal(a):

Nebudu, bylo to u příležitosti tátových devadesátin. Jinak žiju už 30 let v ČB, takže mám blíž jiné hory.

27.3.2021 19:52

za našimi oblíbenými humny směrem do hor je stále sněhu dost a dost - takže jsme v týdnu volili (v rámci okresu) méněsněžné trasy... Psík se tváří spokojeně, ať je sníh, jaro či dneska lijavec...

27.3.2021 20:19
Agnes1

XXX.XXX.76.217

27.3.2021 21:02
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Palkovické hůrky

Jé, tam jsem byla 2x na škole v přírodě, tam to bylo nádherný. I když se přiznám, že mi to došlo až zpětně, dítě má tak nějak jiný starosti, než se kochat a kolikrát nějaká túra přírodou, byť krásnou, může být vopruz.
Jó, dneska by to bylo jiný kafe.....dneska je ze mě kochací typ.....

Já se do Beskyd přestěhovala zhruba tři roky zpátky z naprosté roviny. Vidíme hory z oken baráku, i ze zahrady. Někdy prostě jenom sedím, hladím psa a čumím 💕

27.3.2021 21:18

Agnes1 napsal(a):
Podvečerní, takřka úplněk.

Máte tam kostel na kopci jako my.

27.3.2021 21:29
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Pravda mame to tu u nás moc rádi. Tento kostelík je nejstarší na Táborsku.

28.3.2021 08:31

.tohle tedy z patku, když jsem si neprozřetelně vzala zimní bundu, na sluníčku jsem funěla horkem...

28.3.2021 09:17

Balu jak máte ty kaly, jsou normálně koupené v obchoďáku? já už o tom přemýšlím dlouho, dát si kaly na zahradu, ale do země...momentálně spřádám plány na bezúdržbové záhonky s trvalkama- vysypává se to malou frakcí štěrku, ale nemůžu na to najít návod a spočíst množství a bez toho mi manžel ukáže dlouhej nos. Nemáte v kapse návod?

28.3.2021 09:19

.tohle tedy z patku, když jsem si neprozřetelně vzala zimní bundu, na sluníčku jsem funěla horkem...

Hele to je jak fotka do "galerky" zločinců...

28.3.2021 09:19

V pátek jsme funěly horkem, včera sněhová přeháňka a leďák jeďák vítr, dnes mráz, ale sluníčko leze a vypadá to na krásný den.
Papillonek je úžasný.

28.3.2021 09:21

domi.t napsal(a):
Ja som dnes bola vonku výnimočné bez psej ochranky-na medveďom cesnaku🌱

Prajem všetkým krásny,jarný víkend zaliaty slnkom a dobrou náladou😉

No nevím, jestli se to může?

28.3.2021 09:27

V pátek jsme funěly horkem, včera sněhová přeháňka a leďák jeďák vítr, dnes mráz, ale sluníčko leze a vypadá to na krásný den.
Papillonek je úžasný.

dneska ráno jsme využili zmrzlého terénu a vyrazili na Rašovku - bahno díky mrazu nebylo, krásné výhledy - Ralsko, Bezděz, Trosky, Kozákov, Černá Studnice a vlastně dál celé Jizerky a na druhé straně Hvozd a Luž... Paráda - a jako bonus vůbec nikde nikdo. Jen spousta uřvaných ptáků

28.3.2021 09:42

Hele to je jak fotka do "galerky" zločinců...

....že jo, občas se tak ke kočkám doma chová...

28.3.2021 09:46

Papillonek je úžasný.

....ó děkuji, ale nevyřidim mu to, on by mohl být nafrněný...patek byl nádherný ale trochu vítr a včera jsme to vychytali, kdy sice vítr byl a někdy takové poryvy, ze motýl malem uletěl, ale bez deště a tak jsme usli 25 klimetrů....

28.3.2021 10:42
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Může. Já toho teda nervu tašky pesto nedělám, páč mi nechutná. Ale mám ho před barákem, tak si zajdu na lístky do česnečky či na chleba.

28.3.2021 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Téda, to je roztomilost sama, podrbej ho kluka ušatého 25km?!? No to jste teda fakt dobří, to už bylo moc i na mě, ne tak takového prcka U nás se chodí jen po kopcích, takže 22km už se mi zdálo až, až. Udělal se mi puchejř na tom palcovém polštářku, zespod, přes celý. Už asi týden mě tam s.re a je to spíš horší než lepší. Vyměnila jsem boty, vyhodila teda první ty, které za to můžou, strkla si do bot gelový polštářek a nepomábá nic a chodit musím pořád. To je pruda jako prase Nikdy jsem nic takového neměla

28.3.2021 11:10

lesnížínka napsal(a):
Může. Já toho teda nervu tašky pesto nedělám, páč mi nechutná. Ale mám ho před barákem, tak si zajdu na lístky do česnečky či na chleba.

Já vím, že i jako volně rostoucí cibulovina chráněný není, ale jsou vyjimky ve "zvláště chráněných územích" kde je sběr rostlin obecně dle zákonných ustanovení zakázán.

28.3.2021 11:35

lesnížínka napsal(a):
Téda, to je roztomilost sama, podrbej ho kluka ušatého 25km?!? No to jste teda fakt dobří, to už bylo moc i na mě, ne tak takového prcka U nás se chodí jen po kopcích, takže 22km už se mi zdálo až, až. Udělal se mi puchejř na tom palcovém polštářku, zespod, přes celý. Už asi týden mě tam s.re a je to spíš horší než lepší. Vyměnila jsem boty, vyhodila teda první ty, které za to můžou, strkla si do bot gelový polštářek a nepomábá nic a chodit musím pořád. To je pruda jako prase Nikdy jsem nic takového neměla

..tak on má natrénováno a nějak to šlo samo....běžně chodíme 15 kiláčků, mam krokoměr tak měřím....ja mam troje boty, abych mohla na střídačku prat a sušit a ty jsou perfektně vychozený....ale už tak ještě tuto sezónu a konci, až otevřou obchody bude to ten první kam vlitnu alespoň pro dva páry.....ten puchejř je nepříjemná věc, chápu, ale až zasáhne, da se ochodit....jj vyřídím mu to....

28.3.2021 13:00
kouták

XXX.XXX.168.33

Balu jak máte ty kaly, jsou normálně koupené v obchoďáku? já už o tom přemýšlím dlouho, dát si kaly na zahradu, ale do země...momentálně spřádám plány na bezúdržbové záhonky s trvalkama- vysypává se to malou frakcí štěrku, ale nemůžu na to najít návod a spočíst množství a bez toho mi manžel ukáže dlouhej nos. Nemáte v kapse návod?

Zdravím.
Návod v kapse na bezúdržbové záhony sice nemám,ale mám zkušenost.Zaštěrkovaný záhon je sice krásný,ale tak na dva roky.Vítr do něj zanese semena trav,pampelišek a je to džungle a musí se vše vyčistit a opět ten štěrk.Nejlepší je asi drcená kůra a každý rok přidávat.
Já jsem začal v loňském roce dělat bezůdržbovou jedlou zahradu podle permakulturních zahrad,ale trochu po svém.Navezl jsem na trávník kolem 6.000 litrů trávy zahradním traktůrkem ve vrstvě cca 30cm.Po slehnutí na podzim jsem začal sázet keřové višně,vinnou révu,borůvky,zimolez,muchovník,rybíz,angrešt,maliny atd..Kolem všeho patří kruhy z papírových kartonů.Dále jsem udělal kruhy,kde jsem zasázel česnek a budu pokračovat s děláním dalších kruhů,kam přijde cibulka,mrkev,petržel,pórek atd..Do všech ostatních míst nasázím letos brambory a opět až se začne sekat tráva,tak buduu kolem včeho mulčovat.Plevel se nemá odvážet,pouze vytrhnout a položit,pokud vůbec touto džunglí proroste.Až tak v červenci vyfotím.Zatím roste krásně česnek.

28.3.2021 14:16

lesnížínka napsal(a):

Já puchýře propichuju (i když se to nemá) a přelepuju.

28.3.2021 14:52
domi.t

XXX.XXX.33.34

Myslíte,že by som ho zbierala a ešte vycapila fotku na internet,ak by bol jeho zber u nás zakázaný? Rozhodne nie✌🏻

28.3.2021 15:11

Pro vlastní potřebu se sbírat může, pokud vím. Horší je, když vidíte, že lidi sbírají plný igelitový tašky a pak to někde vysypou, protože jim to zvadlo. Nedávno viděno v Litovelském Pomoraví. Někteří lidi jsou prostě nenažraní.

28.3.2021 15:37

Já puchýře propichuju (i když se to nemá) a přelepuju.

Puchýř prošít bílou nití. Nejrychlejší cesta k zaschnutí a zahojení.

28.3.2021 21:02

Puchýř prošít bílou nití. Nejrychlejší cesta k zaschnutí a zahojení.

Nebo.

28.3.2021 22:51

Nám se dnes venčilo báječně. Z podmáčených, bahnitých luk jsme popojeli do smíšených lesů na pískovcích a písčité cesty, sluníčko, voda....- paráda. Na břehu rybníka se pásla nutrie, nevyrušila ji přítomnost moje ani psí. Stály jsme od ní asi 1,5 m. Na kontakt jsem psici nepustila, nutrie vypadala docela neprůstřelně a nedivila bych se, kdyby se psici pověsila na nos.
A dokonce jsme ani neopustili okres :-))

29.3.2021 09:45

Nám se dnes venčilo báječně. Z podmáčených, bahnitých luk jsme popojeli do smíšených lesů na pískovcích a písčité cesty, sluníčko, voda....- paráda. Na břehu rybníka se pásla nutrie, nevyrušila ji přítomnost moje ani psí. Stály jsme od ní asi 1,5 m. Na kontakt jsem psici nepustila, nutrie vypadala docela neprůstřelně a nedivila bych se, kdyby se psici pověsila na nos.

Teda, krásné to tam u vás máte, do těch míst by jsem snad chodila denně

29.3.2021 10:11

tam chodíme docela často... hlavně v zimě, když je tam přeci jen míň sněhu, než u nás.

29.3.2021 10:34

My jsme včera odpoledne výjimečně zabrousili do "relaxační zóny", kudy proudily davy lidí (běžně tam chodíme ráno, kdy je tam klid). Bylo to nakonec docela zajímavé, je to vlastně dobrý způsob, jak potkat fůru psů. Možná to budu dělat častěji než 1x ročně.
Pes si zaběhal s jednou svojí skvělou kámoškou, kterou moc často nepotkáváme.
A taky jsme ulovili jednu novou kámošku, kolem který pes hopsal jako štěňátko, moc se mu líbila, a její panička povídala "já myslela, jak má na čumáku bílý chloupky, že je to starej pejsek". Tak jsem musela přiznat, že to je starej pejsek a že tohle už se asi nezlepší...

29.3.2021 12:10
Agnes1

XXX.XXX.76.217

Voda zajímá zatím jen jednu a to ještě okrajově.

29.3.2021 12:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

My jsme včera odpoledne výjimečně zabrousili do "relaxační zóny", kudy proudily davy lidí (běžně tam chodíme ráno, kdy je tam klid). Bylo to nakonec docela zajímavé, je to vlastně dobrý způsob, jak potkat fůru psů. Možná to budu dělat častěji než 1x ročně.
Pes si zaběhal s jednou svojí skvělou kámoškou, kterou moc často nepotkáváme.
A taky jsme ulovili jednu novou kámošku, kolem který pes hopsal jako štěňátko, moc se mu líbila, a její panička povídala "já myslela, jak má na čumáku bílý chloupky, že je to starej pejsek". Tak jsem musela přiznat, že to je starej pejsek a že tohle už se asi nezlepší...

K těm bílým chlupům a starým pejskům... Laře bílá brada začala růst už asi v osmi měsících a od té doby se rozšiřuje. Stará není, moudrá taky ne... tak asi prostě jenom šediví šílenstvím?

29.3.2021 12:40
Atheira

XXX.XXX.209.8

Pro vlastní potřebu se sbírat může, pokud vím. Horší je, když vidíte, že lidi sbírají plný igelitový tašky a pak to někde vysypou, protože jim to zvadlo. Nedávno viděno v Litovelském Pomoraví. Někteří lidi jsou prostě nenažraní.

Tohle se týká asi všeho. Pořád je dost lidí, co si pro sebe hamouní, i když ví, že to nemají možnost spotřebovat. Bohužel podobné chování vidím i u některých příbuzných a hodně mi to vadí, ale když to vyhazujou a zeptáte se, proč si toho nenabrali míň, tak řeknou - přece to tam nenechám, když toho je tam tolik...

S tím medvědím česnekem jste mi připomněly pár let starou zprávu, co proběhla zpravodajstvím, jak si chlápek narval místo medvědího česneku listy konvalinek... Doma často říkáme, že jedlý je všechno. Něco ale prostě jen jednou...

29.3.2021 12:42

Atheira napsal(a):
K těm bílým chlupům a starým pejskům... Laře bílá brada začala růst už asi v osmi měsících a od té doby se rozšiřuje. Stará není, moudrá taky ne... tak asi prostě jenom šediví šílenstvím?

Rozhodně šílenstvím!
Ne, myslím, že je běžné, že některý místa, typicky čumáček, šediví už třeba kolem roku věku. Můj zasloužilec už samozřejmě pomaličku šediví i jinde.
Já si nikdy asi neuvědomovala, jak moc šílenej je, asi mi to přišlo normální. Nedávno jsem to zmínila před manželem, že přeci musel být zamlada daleko bláznivější, tak proč mi to teď připadá najednou tak výrazný. A manžel říká, že se to opravdu mění, že nebýval tak hysterickej.

29.3.2021 13:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Rozhodně šílenstvím!
Ne, myslím, že je běžné, že některý místa, typicky čumáček, šediví už třeba kolem roku věku. Můj zasloužilec už samozřejmě pomaličku šediví i jinde.
Já si nikdy asi neuvědomovala, jak moc šílenej je, asi mi to přišlo normální. Nedávno jsem to zmínila před manželem, že přeci musel být zamlada daleko bláznivější, tak proč mi to teď připadá najednou tak výrazný. A manžel říká, že se to opravdu mění, že nebýval tak hysterickej.

Počkat!! To mi tady říkáte, že se to stupňuje?

edit: Já naopak pozoruju, že je hodnější a rozvážnější - v některých věcech. Nebo jsem si zvykla. Možná spíš kombinace obojího.
Beru, že jistá nervová labilita je prostě její součást, povaha. Nesnažím se to lámat, jen se s tím nějak vyrovnat a normálně fungovat i s tím. Lidem, co ji vidí jednou za století přijde celá její povaha děsně vtipná. Ona jako v zásadě není, ale těžko jim to můžu mít za zlé. Takhle nárazově některý věci vyznívají vtipně. Jenže po letech jsem přišla na to, že některý její pochody v tý máklý hlavě asi i chápu.

29.3.2021 13:16

Atheira napsal(a):
Počkat!! To mi tady říkáte, že se to stupňuje?

edit: Já naopak pozoruju, že je hodnější a rozvážnější - v některých věcech. Nebo jsem si zvykla. Možná spíš kombinace obojího.
Beru, že jistá nervová labilita je prostě její součást, povaha. Nesnažím se to lámat, jen se s tím nějak vyrovnat a normálně fungovat i s tím. Lidem, co ji vidí jednou za století přijde celá její povaha děsně vtipná. Ona jako v zásadě není, ale těžko jim to můžu mít za zlé. Takhle nárazově některý věci vyznívají vtipně. Jenže po letech jsem přišla na to, že některý její pochody v tý máklý hlavě asi i chápu.

Vrchol rozumnosti a uspořádanosti mýho psa bych zpětně vyhodnotila někde mezi 9.-10. rokem.

Cca od 11. roku pozoruju postupné ubývání schopnosti sebeolvádání, no a co to znamená v praxi, je asi logický...
Jednoduše přibývá situací, kdy se "bezdůvodně" roztočí na maximum a neovládá se. A pokud je to venku třeba ve formě divokýho běhání, už to není takový normální divočení, ale fakt šílenství. Pak ho co nejrychlejc mírním a uzemňuju. Všechny tlapky pořád drží pohromadě, a i když si někdy tlapku evidentně pochroumá, do dvou dnů je kulhání pryč a zase běhá. Nechápu.

Myslím, že povaha psa (asi stejně jako u lidí) ve stáří "krystalizuje" - to, co je pro něj typické, vystupuje víc a víc. Co můžete zpracovat za psova mládí, to zpracujte co nejlíp! :)

29.3.2021 13:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vrchol rozumnosti a uspořádanosti mýho psa bych zpětně vyhodnotila někde mezi 9.-10. rokem.

Cca od 11. roku pozoruju postupné ubývání schopnosti sebeolvádání, no a co to znamená v praxi, je asi logický...
Jednoduše přibývá situací, kdy se "bezdůvodně" roztočí na maximum a neovládá se. A pokud je to venku třeba ve formě divokýho běhání, už to není takový normální divočení, ale fakt šílenství. Pak ho co nejrychlejc mírním a uzemňuju. Všechny tlapky pořád drží pohromadě, a i když si někdy tlapku evidentně pochroumá, do dvou dnů je kulhání pryč a zase běhá. Nechápu.

Myslím, že povaha psa (asi stejně jako u lidí) ve stáří "krystalizuje" - to, co je pro něj typické, vystupuje víc a víc. Co můžete zpracovat za psova mládí, to zpracujte co nejlíp! :)

Tak to máme ještě čas než se třeba dostanem do nejstabilnějších časů a pak zas půjdem pomalu nazpět do hávu nezřízeného šílenství.
Teď jsem ve fázi, kdy fenu nějak zvládnu, ale nejhůř usměrnitelní jsou právě ti náhodní příbuzní a přátelé, co s ní nežijou, a tudíž ji nejsou schopní odhadnout. Jednak nedomýšlí důsledky - řvou a mávaj klackem u srázu → ona je schopná přetočit se tak, že z něj skočí...
nebo jsou pomalí a zvedaj klacek, když mají rozjetou Laru v okruhu pěti metrů → ukousne jim ruku a bude ji nosit po lese i s tím klackem. Jako lidi s pomalýma reflexama a Lara to prostě nejde dohromady. Tuhle mi jedna známá na zahradě poslala syna (4 roky), aby si s ní šel hrát a házel jí hračku. To jsem fakt měla co dělat, abych ovládla sebe, co jí to, do pr, vůbec jako napadlo.
Ano, můj pes je magor, ale s lidma je to mnohdy těžší.

29.3.2021 13:32

Ta krystalizace je trefná.

29.3.2021 13:46

Atheira napsal(a):
Tak to máme ještě čas než se třeba dostanem do nejstabilnějších časů a pak zas půjdem pomalu nazpět do hávu nezřízeného šílenství.
Teď jsem ve fázi, kdy fenu nějak zvládnu, ale nejhůř usměrnitelní jsou právě ti náhodní příbuzní a přátelé, co s ní nežijou, a tudíž ji nejsou schopní odhadnout. Jednak nedomýšlí důsledky - řvou a mávaj klackem u srázu → ona je schopná přetočit se tak, že z něj skočí...
nebo jsou pomalí a zvedaj klacek, když mají rozjetou Laru v okruhu pěti metrů → ukousne jim ruku a bude ji nosit po lese i s tím klackem. Jako lidi s pomalýma reflexama a Lara to prostě nejde dohromady. Tuhle mi jedna známá na zahradě poslala syna (4 roky), aby si s ní šel hrát a házel jí hračku. To jsem fakt měla co dělat, abych ovládla sebe, co jí to, do pr, vůbec jako napadlo.
Ano, můj pes je magor, ale s lidma je to mnohdy těžší.

Takový lidi držím od psa dál! Naštěstí jich takových kolem psa moc nemám.
Úplně typicky třeba taťka hrozně rád se zvířatama blbne a vždy psa rychle rozdivočí, takže pes začne skákat a hlavně štěkat, a to už ale taťka nechce, ale neumí ho uklidnit (přitom se to dá udělat během zlomku vteřiny). Takže začne přísně velet "přestaň", což funguje asi jako "pokračuj a přidej", a pak musím zasáhnout já.
A pak jsou nejhorší pejskaři nebo kolemjdoucí, kteří psovi někdy něco dali a "nevědí", jak to udělat, aby jim dal pokoj. A to, co jim radím - ukažte mu prázdný ruce - nejsou schopni vydržet déle než půl minuty. Takže on dobře ví, že když bude štěkat a škrábat a nalepí se jim na ruku a kapsu, něco mu z toho kápne (a když už dvacet vteřin nic nekáplo, je třeba se začít roztáčet víc a víc). Tak tam už taky nastupuje vodítko hned od začátku.

29.3.2021 13:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ha, a můj pes má šedivou/bílou bradu úplně od štěňátka . Ale taky mi spoustu lidí říká "á ten má šedivou bradu, ten už je starší, že jo?"

29.3.2021 13:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Takový lidi držím od psa dál! Naštěstí jich takových kolem psa moc nemám.
Úplně typicky třeba taťka hrozně rád se zvířatama blbne a vždy psa rychle rozdivočí, takže pes začne skákat a hlavně štěkat, a to už ale taťka nechce, ale neumí ho uklidnit (přitom se to dá udělat během zlomku vteřiny). Takže začne přísně velet "přestaň", což funguje asi jako "pokračuj a přidej", a pak musím zasáhnout já.
A pak jsou nejhorší pejskaři nebo kolemjdoucí, kteří psovi někdy něco dali a "nevědí", jak to udělat, aby jim dal pokoj. A to, co jim radím - ukažte mu prázdný ruce - nejsou schopni vydržet déle než půl minuty. Takže on dobře ví, že když bude štěkat a škrábat a nalepí se jim na ruku a kapsu, něco mu z toho kápne (a když už dvacet vteřin nic nekáplo, je třeba se začít roztáčet víc a víc). Tak tam už taky nastupuje vodítko hned od začátku.

Taky se snažím, ale někdy to úplně nejde. Aspoň jsem většinou poblíž, tak si to srovnám sama. Nechat některé konkrétní lidi s ní samotné by mě ani nenapadlo. Přesně jak říkáte, sami tu situaci rozjedou a neumí ji zastavit, pak se to snaží srovnat přes rázný povely nebo naopak kvílení a pištění. "Říkejte jí to úplně neutrálně a normálně u toho stůjte"... Ne, jak když mluvím do zdi. Ječí to a končetiny tomu lítaj všude. U dospělých lidí je mi to jedno. Jejich věc. Já je varovala, že když to budou dělat, můžou přijít o prstíky, ručičky nebo třeba nos. Ta chyba primárně není ve feně. Ona má reflexy, rychlost a sílu úplně někde jinde. To vymazat nejde. Vlastně když to řeknete přímo dítěti samotnému, i tomu čtyřletému, tak to pochopí rychleji a líp než dospělej. Holku do první třídy jsem poučila jednou, co a jak a věděla to i po půl roce sama od sebe. Dospělým můžu radit každý týden a do hlavy jim to nedostanu, vždycky to udělaj úplně stejně jako minule.

29.3.2021 14:09

Tak já teda u starouška pozoruju podstatně větší nejistotu....vidím to i na prochajdě, on jde na volno, ale drží se mi defakto u nohy a když už odejde očuchat křoví třeba jenom metr a půl ode mne, tak mi přijde, že si najednou uvědomí, že mě nemá za zadelí a hned se začne panicky rozhlížet. On teda neměl nikdy tendenci se výrazně vzdalovat, ale takhle za zadelí mi nechodil. Nehroutil se z toho, že se někde začuchal, prostě mě pak doběhl...došel. Dneska, když se začuchá, tak se zastavím taky a čekám.
A stále častěji pozoruju občasnou bezradnost.....nemyslím si, že by to byla nějaká počínající demence, jen se na mě z otázkou "co teď?? co to je?? apod" obrací o dost častěji.

A teď asi týden začínám pozorovat...a z toho mám strach úplně nejvíc...že defakto zůstává na chodbě a do obýváku přijde, jen když je čas na jídlo a to ne vždycky. Už se mi asi 3x stalo, že jsem mu jídlo nesla na chodbu.....
Dřív se přišel několikrát denně pomazlit a nebo si poležet na gauči, teď nejde ani když jdeme z venku a říkám mu, aby šel se mnou nahoru

Tak mám holky takovej nepříjemnej pocit, že to jde všechno do paďous. Přitom, když nebudu brát v potaz nějaký problémy se vstávání když leží na dlažbě a nebo lině...prostě tam, kde mu to klouže a že toho na prochajdě uťapá kousek, ale nepajdá......tak momentálně jiné obtíže nemá....a teda hodně spí, přijde mi, že je vzhůru 4-5 hodin denně......někdy na něj chodím kouknout, jestli si prostě nelehnul a neusnul už navždycky.

29.3.2021 14:18

@sardullah Obývák je v patře? Není na schodech šero? Nebolí ho ty nohy?

29.3.2021 14:24

@sardullah Obývák je v patře? Není na schodech šero? Nebolí ho ty nohy?

Je to zvýšený přízemý, má to tam 8 schodů, v chodbě je okýnko, světlo jde i z obýváku.
A schody vyjde normálně, když slyší, že zachrastil obojek a nebo mě vidí, že si jdu na chodbu pro boty v čase, kdy chodíme ven, tak to ty schody vyběhne jak Júra.
Za normálních okolností, když ho volám na oběd a nebo večeři, tak to taky normálně přijde.

Nechci malovat čerta na zeď, ale prostě mi přijde, že chce mít klid a chce spát.

Tak trochu doufám, že až začne pořádně fungovat ta chemická kastrace, že to bude lepší.
Jenže známe to, jaro je tady,za chvíli může být hic a jsem tam, kde jsem byla...zaleze do sklepa do prádelny a konec.

29.3.2021 14:27

Je to zvýšený přízemý, má to tam 8 schodů, v chodbě je okýnko, světlo jde i z obýváku.
A schody vyjde normálně, když slyší, že zachrastil obojek a nebo mě vidí, že si jdu na chodbu pro boty v čase, kdy chodíme ven, tak to ty schody vyběhne jak Júra.
Za normálních okolností, když ho volám na oběd a nebo večeři, tak to taky normálně přijde.

Nechci malovat čerta na zeď, ale prostě mi přijde, že chce mít klid a chce spát.

Tak trochu doufám, že až začne pořádně fungovat ta chemická kastrace, že to bude lepší.
Jenže známe to, jaro je tady,za chvíli může být hic a jsem tam, kde jsem byla...zaleze do sklepa do prádelny a konec.

No, u nás je to podobné. Pan ohař takhle chodí spát do ložnice, když chce klid. A spí hodně a tvrdě, přičítám to stáří. Snad nám ti staroušci ještě chvíli budou dělat radost.

29.3.2021 14:32
janaa

XXX.XXX.10.173

A není v tý chodbě chladněji?Jinak bych to zas tak špatně neviděla, tak chce mít svůj klid,no, oni ti staroušci už mají takový svůj svět. Jestli má radost z procházky, tak bych to brala tak, že dnešní krátká procházka je pro něj stejná jako x desítek kilometrů,když byl jura. Anebo na něj padla jarní únava Každopádně držím palce
Ad tvrdé psaní,to se mi stalo několikrát,že jsem myslela,že je po psovi,protože,abych je zbudila,musela jsem s nima zatřást a pak ten jejich výraz byl k sežrání

29.3.2021 14:33
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak, že starej pes chce víc spát, to samo o sobě nemusí znamenat nic špatnýho. Čím dál víc šetří energií, prostě.
Nemůže to být oteplením? Že se radši chladí na chodbě?
Jestli nemá jinej zásadní problém krom věku, zkusila bych Karsivan. Mně se s ním fena kdysi strašně vylepšila - samozřejmě, nejde to donekonečna a na něco pes umřít musí.

29.3.2021 15:25
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tak už si i Lara zaplavala. Jsem čekala, že má jen velký oči a nakonec tam nevleze, protože to bude ledárna, ale holt to vidí jinak než já, hupsla i do hloubky, jak kdyby ještě před pár dny nebyl mráz.

29.3.2021 16:52

@Terven @Janaa

Tak na něj je obecně doma teplo, ale i tak chodil na mazlindu, teď mi přijde, že si radši lehne na chodbě a je tam sám.

29.3.2021 17:34
Dája6

XXX.XXX.236.158

lupus4 napsal(a):
pro motýly

https://www.facebook.com/theScore/videos/182467357022466

Dobrý den,
super!!!!!

29.3.2021 18:40

lupus4 napsal(a):
pro motýly

https://www.facebook.com/theScore/videos/182467357022466

.díky, už mi posílala dcera...

29.3.2021 19:56

Teď čtu na seznamu, že v pátek budou zavřené obchody. Takže kdyby firma nechala zavřeno i v sobotu...máme jen do 15 h, tak by to s nedělí a pondělím byly krásné 4 dny volna. Jen je škoda, že se má zkazit počasí.

No nakoupit raději pojedu už ve středu ráno, protože je mi jasný, jak to ve čtvrtek bude vypadat v obchodech.

29.3.2021 19:59

Teď čtu na seznamu, že v pátek budou zavřené obchody. Takže kdyby firma nechala zavřeno i v sobotu...máme jen do 15 h, tak by to s nedělí a pondělím byly krásné 4 dny volna. Jen je škoda, že se má zkazit počasí.

No nakoupit raději pojedu už ve středu ráno, protože je mi jasný, jak to ve čtvrtek bude vypadat v obchodech.

Aha, vida. Já mám nákup naplánovaný na čtvrtek, prostě mi to tak vychází. Ale měnit to už nebudu... Tak snad to přežiju.

29.3.2021 20:04
janaa

XXX.XXX.10.173

Jj,velmi vtipný, v pátek zavřem,takže ve čtvrtek a sobotu narveme krámy Chtěla jsem nakoupit ve čtvrtek, tak to musím stihnout ve středu. V sobotu už můžeme rodit

30.3.2021 08:39
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Jj,velmi vtipný, v pátek zavřem,takže ve čtvrtek a sobotu narveme krámy Chtěla jsem nakoupit ve čtvrtek, tak to musím stihnout ve středu. V sobotu už můžeme rodit

Jani, potom nás informuj, koľko kusov pribudlo Držíme palce!

30.3.2021 08:50
janaa

XXX.XXX.10.173

domi.t napsal(a):
Jani, potom nás informuj, koľko kusov pribudlo Držíme palce!

To víš,že budu informovat. Na obr nadílku to nevidím,nicméně její máma vypadala podobně a bylo jich tam 11
Jinak u nás dnes nádherně, vyrážím na poslední "předporodní" výcvik do bažantnice se zloprckem

30.3.2021 09:00
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Budeme tipovat?
Já tipuji šest ňafů.

30.3.2021 09:03
Atheira

XXX.XXX.209.8

A co že Jana čeká za plemena?

30.3.2021 09:04
domi.t

XXX.XXX.131.130

Ja tipujem 8 kusov

30.3.2021 09:21

Katka12345 napsal(a):

Jee na Palkovicke hurky občas zamíříme taky, právě proto, že tam někoho potkat je zázrak 😄

Lysá je zatrest, byli jsme loni asi 5x a pokaždé davy lidí, a to jsme chodili ve všední dny za deště ideálně. Pustevny to samé, nicméně Pustevny byl dobrý startovací okruh pro moje odrostle stendo.

Rada chodím z pinduly na Radhošť nebo Velky Javorník, ale to taky ideálně brzo ráno, obojí jsou frekventované kopce. A můžu doporučit okruh z Rybí (okr NJ) směr vrchol puntík, Holivec a tam, taky moc příjemná procházka :)

30.3.2021 09:25

Atheira napsal(a):
A co že Jana čeká za plemena?

Labradorky.

Já tipuju 9 kousků.

30.3.2021 09:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já si tipnu 7 ňufáčků, to tu ještě není

30.3.2021 09:31

Rostlina sama o sobě chráněná není, jen se často lokality výskytu nacházejí v rezervaci nebo jiném chráněném území. A tam se nesmí trhat nic, ani kopřivy.

30.3.2021 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Holky, když jsme u těch rostlin, nemáte někdo zkušenost s pěstováním "venkovních" orchidejí?

https://www.narcisy.cz/orchidej/orchidej-vzprimena-bletilla-striata/

Mám ráda orchideje, doma mám klasické Phalaenopsis, ale lákají mě i tyhle, co se pěstují venku. Vždycky jsem myslela, že je to náročné, ale hledala jsem si info, a nevypadá to zas tak hrozně, tak přemýšlím, že je zkusím.

30.3.2021 09:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Holky, když jsme u těch rostlin, nemáte někdo zkušenost s pěstováním "venkovních" orchidejí?

Mám ráda orchideje, doma mám klasické Phalaenopsis, ale lákají mě i tyhle, co se pěstují venku. Vždycky jsem myslela, že je to náročné, ale hledala jsem si info, a nevypadá to zas tak hrozně, tak přemýšlím, že je zkusím.

Zkušenost nemám, ale kdyby mě zaujaly a chtěla bych je mít, tak je po přečtení informací o tom asi pořídím. Nevypadá to na žádnou složitou hrůzu. Jen bych si pohlídala kyselost půdy a vyvarovala se substrátům se zeolitem a dalšíma vychytávkama, co pro kyselomilný rostliny úplně nejsou.

30.3.2021 10:30

dneska krásná dlouhá procházka za vstávajícího slůňa - sníh už je ve větší vrstvě jen na málo místech, hodně míst už je zcela bezsněžných. Takže jsme protáhli trasu. Potkali jsme zblízka krásnou kunu lesní - ještě v zimní srsti, velikou, huňatou.
Psisko spokojeně odpadlo, napláclo se na koberec na sluníčko - a my můžeme v klidu pracovat. Jsem ráda, že si můžeme do značné míry čas pracovní určovat sami

30.3.2021 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):

Zkušenost nemám, taky jste mne celkem nalákala, ale ještě asi počkám, jak mi půjde nové vřesoviště(páč vlastní výroba ) a pak bych třeba zkusila. Já pořídím všechno a už jsem snad všechno zvláštního, krom těch orchidejí měla...a zdechnulo mi. Nemám moc podmínky. Tam, kde je přirozeně vlhko je celoročně, ba opačně, v zimě ještě víc, protože teče víc vody a jinak v létě (krom loňského) všechno uschne na seno.

30.3.2021 10:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Zkušenost nemám, taky jste mne celkem nalákala, ale ještě asi počkám, jak mi půjde nové vřesoviště(páč vlastní výroba ) a pak bych třeba zkusila. Já pořídím všechno a už jsem snad všechno zvláštního, krom těch orchidejí měla...a zdechnulo mi. Nemám moc podmínky. Tam, kde je přirozeně vlhko je celoročně, ba opačně, v zimě ještě víc, protože teče víc vody a jinak v létě (krom loňského) všechno uschne na seno.

Já jsem si je už objednala, tak dám pak vědět :)

30.3.2021 10:50
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Já jsem si je už objednala, tak dám pak vědět :)

Já jsem si teď objednala nějaký hlízy kdovíčeho podle obrázku jen tak na kouknutí a rychlopřečtení ideálního stanoviště. Tak to bude taky trochu loterie. Ale věřím v dobrý vývoj.

Hlavně v dubnu frčím pro batáty, tak doufám, že budou nejen krásný, ale že se z nich později s fenou i pořádně nažerem.

30.3.2021 10:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira napsal(a):
Já jsem si teď objednala nějaký hlízy kdovíčeho podle obrázku jen tak na kouknutí a rychlopřečtení ideálního stanoviště. Tak to bude taky trochu loterie. Ale věřím v dobrý vývoj.

Hlavně v dubnu frčím pro batáty, tak doufám, že budou nejen krásný, ale že se z nich později s fenou i pořádně nažerem.

Jo jo taky jsem si toho vzala víc 😄. A ještě chci zkusit mučenky 😁

A co se mi totálně nedaří je pěstování ze semínek. Asi před loni jsem si nakoupila mraky semínek, akorát jsem se s tím patlala a skoro nic z toho nebylo, takže to už jsem vzdala 😃.

30.3.2021 11:23
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Jee na Palkovicke hurky občas zamíříme taky, právě proto, že tam někoho potkat je zázrak 😄

Lysá je zatrest, byli jsme loni asi 5x a pokaždé davy lidí, a to jsme chodili ve všední dny za deště ideálně. Pustevny to samé, nicméně Pustevny byl dobrý startovací okruh pro moje odrostle stendo.

Rada chodím z pinduly na Radhošť nebo Velky Javorník, ale to taky ideálně brzo ráno, obojí jsou frekventované kopce. A můžu doporučit okruh z Rybí (okr NJ) směr vrchol puntík, Holivec a tam, taky moc příjemná procházka :)

Přesně tak, v týdnu, v nevýletním počasí a a brzo ráno aby to byla příjemná procházka. Javorník mám taky moc ráda, ale končí tam Noční přechod, který chodíme, tak to nemám moc spojené s relaxem 😁
Děkuju za doporučení na výlet, až se bude moci do okresů, tak přítele donutím, abychom vyrazili 😊
Až někdy na Hůrkách potkáte obrovského bílého psa a za ním stejnou váhovou kategorii majitelky, tak nás můžete pozdravit.
Ale máme hypertorpédoneunavitelnéhorychlopsa, který by se s každým psem hned seznamoval 🙈😁

30.3.2021 12:42

Katka12345 napsal(a):
Přesně tak, v týdnu, v nevýletním počasí a a brzo ráno aby to byla příjemná procházka. Javorník mám taky moc ráda, ale končí tam Noční přechod, který chodíme, tak to nemám moc spojené s relaxem 😁
Děkuju za doporučení na výlet, až se bude moci do okresů, tak přítele donutím, abychom vyrazili 😊
Až někdy na Hůrkách potkáte obrovského bílého psa a za ním stejnou váhovou kategorii majitelky, tak nás můžete pozdravit.
Ale máme hypertorpédoneunavitelnéhorychlopsa, který by se s každým psem hned seznamoval 🙈😁

Mám dva mladé tibety, tak nás poznáte jistě taky
Což o to třeba si děcka porozumí, mám ještě napůl štěňata, hrajou si skoro se všema psama

30.3.2021 12:48
Katka12345

XXX.XXX.29.190

Což o to třeba si děcka porozumí, mám ještě napůl štěňata, hrajou si skoro se všema psama

Tak teď vím stoprocentně, že jsme vás ještě nepotkali 😁 náš měl právě minulý týden rok, a i když se odmala se psi potkává, tak jakmile mu nějaký voní, tak vypadá, že mu prdne cévka. Vždycky vypadáme, jak kdyby byl venku poprvé 🤦🏼‍♀️

30.3.2021 13:11

Jó, tak černoušek na to štěně vypadá a hlavně s tím košem....na první pohled dobrák

30.3.2021 13:37

Tak my už s mopsíma bábama jen zahradničíme, ale už se strašně zas těším na kopřivy, to já pak každý den spěchám domů z práce a chodím jim povídat, jak jsou krásné a kochám se a kochám

30.3.2021 15:01

Přeji všem venčícím i nevenčícím,přispěvatelům do diskusí i jen čtenářům
krásné Velikonoce,klid a pohodu s vašimi kamarády.

30.3.2021 15:02

Jó, tak černoušek na to štěně vypadá a hlavně s tím košem....na první pohled dobrák

Na psy je černoch v pohodě, žere vesměs jen lidi a miluje vyhledávání zdechlin. A tak než pak po večerech uklízet vydavene mrtvé myši co stihne slupnout než k němu dojdu, koš je vynikající vynález

30.3.2021 16:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Jo jo taky jsem si toho vzala víc 😄. A ještě chci zkusit mučenky 😁

A co se mi totálně nedaří je pěstování ze semínek. Asi před loni jsem si nakoupila mraky semínek, akorát jsem se s tím patlala a skoro nic z toho nebylo, takže to už jsem vzdala 😃.

Taky jsem měla období, kdy jsem nakupovala semínek až moc. Přijde mi, že je to právě tím, jak se člověk nechá unést.
Teď už vybírám víc s rozumem a rozmýšlím dopředu, kam to dám. Zvlášť, když je to něco, co se musí předpěstovat a nejde to vysévat přímo. Když jsem se totiž lehce nechala unést, nakoupila jsem toho mraky a to úspěšné předpěstování vždycky ztroskotalo na tom, že jsem nevěděla co dřív a kam a nedala tomu dost správné péče.

edit: Tak ta péče mě teda v původní chybné verzi po odeslání dost vyděsila.

30.3.2021 16:26
janaa

XXX.XXX.10.173

Tipujte,tipujte,já nikdy netipuju,hlavně,aby všechno proběhlo v klidu a dobře. A tajně doufám,kdyby rodila 4.4., to by bylo přesně na 3 roky,co odešel můj pan božský, Samoušek. Tak to by bylo takové symbolické
Jinak dnes naprosto nádherně,po třech hodinách cvičení já i čuba úplně upečený. Jaro,vítej

30.3.2021 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás 22st, Worka funí jak lokomotiva, aniž by se pohnul. Naštěstí zašlo sluníčko za oblačnost. S prochajdou ještě nejmíň hodinu počkám. Léto mě upřímně děsí...

30.3.2021 18:28
30.3.2021 19:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Myslím, že nadešel půlrok, kterej Vikina protrpí s jazykem na vestě. Já se přiznám, že taky mám radši chladněji, ale pinčovej to zahřátí na provozní teplotu přeju

30.3.2021 20:01
janaa

XXX.XXX.10.173

Terven napsal(a):
Myslím, že nadešel půlrok, kterej Vikina protrpí s jazykem na vestě. Já se přiznám, že taky mám radši chladněji, ale pinčovej to zahřátí na provozní teplotu přeju

Jj, naše Bella se taky tvářila, že konečně nehrozí omrzliny

30.3.2021 20:24
Terven

XXX.XXX.110.191

lesnížínka napsal(a):
U nás 22st, Worka funí jak lokomotiva, aniž by se pohnul. Naštěstí zašlo sluníčko za oblačnost. S prochajdou ještě nejmíň hodinu počkám. Léto mě upřímně děsí...

Ono teď je to o aklimatizaci. Když se po zimě oteplilo a udělalo se jarní či spíš letní počasí, funěla s jazykem na vestě i moje bývalá fena - a ta léto snášela docela dobře.

30.3.2021 20:34
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

U nás se venčilo krásně, jako všechny minulé dny.
Dnes děti obsadily hřiště a řádily na nářadí i na lanech.
Vedle, na hřišti pro mrňata taky plno hlaholu.
Počasí nádhera
.

30.3.2021 21:38
manitschka

XXX.XXX.226.36

Já jsem včera konečne ulovila nějaké jakžtakž fotky za použití finty "čekej" a "kuk" s už namířeným mobilem. Procházka super, jen sluníčko bylo předtím a potom, ty tři hodiny na prochajdě just ne. A dneska jen párkrát okolo komína, protože práce. :-/ No, vynahradíme si to zítra, to má být taky parádně. Vlkodlak ale funí jako parní lokotka, snad si zvykne..
A k tomu výše zmiňovanému šedivění, pubošovi by podle informací z útulku a od MVDr. měly být necelé dva roky, ale šedivej je slušně. Asi taky šílenstvím.

30.3.2021 22:30

Rostlina sama o sobě chráněná není, jen se často lokality výskytu nacházejí v rezervaci nebo jiném chráněném území. A tam se nesmí trhat nic, ani kopřivy.

28.3. v 11,10 jsem napsala skoro to samé, a ještě by mě zajímalo borůvčí(bez listí) , každý to trhá do podzimní-vánoční a jarní výzdoby, dokonce i v nějakém zahradnickém pořadu v TV z toho nějaká "baba" dělala výzdobu. Není náhodou trhání keříků borůvek také zakázané? a myslím kdekoliv, ten keřík roste strašně dlouho .

30.3.2021 22:35

Tak my už s mopsíma bábama jen zahradničíme, ale už se strašně zas těším na kopřivy, to já pak každý den spěchám domů z práce a chodím jim povídat, jak jsou krásné a kochám se a kochám

Miluju africké kopřivy- myslím, že jsou africké, každý rok si ale musím koupit nové, mám je za oknem venku, nevydrží mi zimovat v paneláku živé, letos jsem si je odnesla do práce a tady taky zašly- furt mi je někdo zaléval a nebo bylo moc chladno.

30.3.2021 23:19

Miluju africké kopřivy- myslím, že jsou africké, každý rok si ale musím koupit nové, mám je za oknem venku, nevydrží mi zimovat v paneláku živé, letos jsem si je odnesla do práce a tady taky zašly- furt mi je někdo zaléval a nebo bylo moc chladno.

Mívali jsme je doma jako pokojovky. Na oknech, aby byly barevné potřebují světlo. Přes zimu ztratily barvu a vytáhly se. Na jaře se ostříhaly a buď obrostly nebo se donesly nové oplégry k zakořenění.

30.3.2021 23:34

OT: Já je ale nemám na zimu do bytu kam dát, jsou za oknem, protože se mim líbí, ale do bytu se nevejdou, máme pokojíček a kuchyň na východ- tam svítí ráno a část dopoledne- orchideje, klívie, aglaoenema- nevím jak se to píše, smrdutka, orlí péro, velikonoční kaktus, obývák je jen pro potos a chřest- nevzpomenu si jak jinak, ložnice je západ a odpolední slunce, ficus benjamina mini a normál, nějaká orchidej, rýmovník, zelence- ne originál ale podobné, jen fialové- nevím jak se to jmenuje, babičkovská begonie na zimu opuncie a ostatní kaktusy, kala- vyrašila na zimu? No nevejde. Manžel se mě vždy zeptá, když donesu novou kytku, dá se to jíst? já se usměju a řeknu : ne....

K tématu, venčí se mi dobře, krásné vlahé ráno a slunečné počasí přes den , jen s vkládáním fotek jsem na štíru, notebok nepobírá kartu z mobilu. ....pes se válí v prachu , dře kožich o čerstvou hlínu a je v blahu.

31.3.2021 06:00

Včera jsme šli s klukama až v podvečer, stále zimní kožich jim úplně nedělá radost při tom teple. Zatím mi začal linat jen zlatak, černý si to nechává na později.
Aspon vám ukážu příběh, jak se z malého knedlíčka stal zabijak od pohledu
Z toho včerejšího portrétu nemůžu, pořád na něj koukám, jak nádherný pes mi z knedlíčka vyrostl

31.3.2021 07:22

Včera jsme šli s klukama až v podvečer, stále zimní kožich jim úplně nedělá radost při tom teple. Zatím mi začal linat jen zlatak, černý si to nechává na později.
Z toho včerejšího portrétu nemůžu, pořád na něj koukám, jak nádherný pes mi z knedlíčka vyrostl

krásný kluk - moc se povedl.
Zimní kožich jim nezávidím - Night včera funěl teplem ve 20 stupních - a to je doga nahatá...

31.3.2021 07:35
domi.t

XXX.XXX.68.246

Ten sa riadne vydaril

Nefret ani Aslan tiež ešte nezačali zhadzovať kožuch, to bude radosti,ked začnú súčasne...čo určite začnú,lebo čo jeden,to aj druhý

31.3.2021 08:01
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Právě, že taky kožich ještě máme, tak jsem udělala setřih. Poprvé. Vždycky, když se mě někdo ptal, jestli ho na léto stříháme, když má takový kožich, jsem si klepala na čelo. No minule mě nahlodal vet, že by ho trochu stříhnul, aby se mu ulevilo. A na letošní zimu, měl kožich takový, jakový neměl ani jako mladý. Línání snad bude, někdy, ale 22-24st na dnes je pro něj hrůza. Tak jsem ho prostě trochu ošmrdlala. Zatím spíš esteticky, břicho, aby mu to nevlálo až u země, závoje na nohách a rajtky, trochu límec a náprsenku Na záda si zatím moc netroufám, tam to bude moc vidět, když se to nepovede ale ráda bych mu odlehčila i tam.

31.3.2021 08:07

domi.t napsal(a):
Ten sa riadne vydaril

Nefret ani Aslan tiež ešte nezačali zhadzovať kožuch, to bude radosti,ked začnú súčasne...čo určite začnú,lebo čo jeden,to aj druhý

Zlatak už linat začal, černý že prý později :D a já doufala že to zpraskneme najednou a nebude se to táhnout do půlky léta. Ono člověk si rád zvyká, že má psy co nelinaji, jen jednou do roka shodí podsadu

31.3.2021 08:27
janaa

XXX.XXX.10.173

Černoušek je nádherný,mám pro tibeťany slabost

31.3.2021 08:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dneska ráno máme doma docela ledničku, ale topit už fakt odmítám :D Lara zalezla pod peřinu a moc se jí nechtělo vstávat, ale povedlo se. V lese nádhera. Voní vzduch, už se těším, až se den pořádně rozjede, má být ještě líp než včera.
Jen mi dneska ráno nepřišel kocour. Vždycky se tady motá v době, kdy chodíme venčit a vítá u dveří, tak snad se jenom někde zapomněl u lovení myší.

31.3.2021 11:12

"Jen mi dneska ráno nepřišel kocour. Vždycky se tady motá v době, kdy chodíme venčit a vítá u dveří, tak snad se jenom někde zapomněl u lovení myší."

On se objeví. Je to asi týden, chodila jsem po zahradě, po cestě, až k lesu......a volala.
Už jsem si říkala, že ho vzala liška - je to truhlík vykastrovaný. Ten zrzoun spal celou dobu za kamny v bedně se dřevem a ani nepípnul. Vyvalil se teprve, když jsem hnula psí miskou, mňááá já chci taky snídani.

31.3.2021 11:42
janaa

XXX.XXX.10.173

Jen pro info hlásím,že nápad nakoupit už ve středu mělo zjevně hafo lidí, u nás v Lidlu nebylo kde zaparkovat a krám vybrakovanej,jak kdyby měl přijít hladomor
Jinak je náááádherně, čubky z lítání z kopce do kopce jazyk až na vestě

31.3.2021 12:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

"Jen mi dneska ráno nepřišel kocour. Vždycky se tady motá v době, kdy chodíme venčit a vítá u dveří, tak snad se jenom někde zapomněl u lovení myší."

On se objeví. Je to asi týden, chodila jsem po zahradě, po cestě, až k lesu......a volala.
Už jsem si říkala, že ho vzala liška - je to truhlík vykastrovaný. Ten zrzoun spal celou dobu za kamny v bedně se dřevem a ani nepípnul. Vyvalil se teprve, když jsem hnula psí miskou, mňááá já chci taky snídani.

Už je tady.

31.3.2021 13:48

Atheira napsal(a):
Už je tady.

Taky zrzek? Je jich teď snad nejvíc.

31.3.2021 15:06
Atheira

XXX.XXX.209.8

Taky zrzek? Je jich teď snad nejvíc.

Ten se tu objevil loni v létě malinkej, hladovej a zablešenej ve čtyři ráno a řval mi pod oknem. Jsem mu říkala, že kočky vlastně nemám moc ráda. Jemu to bylo jedno. Asi měsíc mě pronásledoval na všech procházkách a usadil se tady.
Ale třeba tady v okolí je to snad jediný zrzek, máme tu spíš invazi mourků.

31.3.2021 19:55
domi.t

XXX.XXX.136.115

Ja zasa hlásim,že Nefret skočila v potoku na kus starého železa a rozrezala si bruško na prednej labke. Krvi ako z vola,čo vám budem hovoriť🙄Boli sme 5 km od auta,v ruksaku len obrúsky a antibakteriálny gél,ale prvú pomoc sme dali. Hviezdu to očividne nebolelo,lebo sa dobrovoľne nechala ošetriť a ani nepipla😉Tak snáď sa jej to rýchlo zahojí,"našťastie"si rozrezala jedno z krajnych brušiek a aj to úplne hore na kraji,nie to stredné. Sory za neodborny opis😁Hlavná vec,že za minútu to prestalo tiecť a Nefret si zasa cupkala ďalej,je to bojovníčka!

31.3.2021 20:15
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

domi.t napsal(a):
Ja zasa hlásim,že Nefret skočila v potoku na kus starého železa a rozrezala si bruško na prednej labke. Krvi ako z vola,čo vám budem hovoriť🙄Boli sme 5 km od auta,v ruksaku len obrúsky a antibakteriálny gél,ale prvú pomoc sme dali. Hviezdu to očividne nebolelo,lebo sa dobrovoľne nechala ošetriť a ani nepipla😉Tak snáď sa jej to rýchlo zahojí,"našťastie"si rozrezala jedno z krajnych brušiek a aj to úplne hore na kraji,nie to stredné. Sory za neodborny opis😁Hlavná vec,že za minútu to prestalo tiecť a Nefret si zasa cupkala ďalej,je to bojovníčka!

Tak náš pes má podobné "bebí". Včera večer když jsme přišli zvenku jsem našla na dlažbě pár kapek krve. Prohlédla jsem psům drápy, zuby.. Nikde nic. Nejdřív jsem se lekla, že už čubina hárá, ale taky ne. Tak jsem to nějak neřešila. Oba psi v pohodě včera, i celý den dneska. A až teď večer pes začal kulhat, tak jsem ho prohlédla pořádně a má stržený polštářek.

31.3.2021 20:30

domi.t napsal(a):

Tak ať se to brzo zhojí. Jedné moje dřívější feňuli se to taky stalo, bylo to v zimě a nechtělo se to hojit, ve sněhu se to vždycky rozmočilo.

U nás dnes bylo 21 stupňů, taky jsme byli u potoka.
Draka se mně nepodařilo ani vyfotit a zatím ani ostříhat. Na každé fotce je vždycky jen bílá šmouha. 😀

31.3.2021 20:53
domi.t

XXX.XXX.136.115

Tak ať se to brzo zhojí. Jedné moje dřívější feňuli se to taky stalo, bylo to v zimě a nechtělo se to hojit, ve sněhu se to vždycky rozmočilo.

U nás dnes bylo 21 stupňů, taky jsme byli u potoka.
Draka se mně nepodařilo ani vyfotit a zatím ani ostříhat. Na každé fotce je vždycky jen bílá šmouha. 😀

Nefret to má prvýkrát,čo sa pri jej spôsobe života "na punk" aj dosť čudujem😁

Niekto radi obviazat to,u nás by to vybuchlo,takže som jej labky vyplácala najskôr vodou,potom betadinom a zajtra jej to troška opláchneme repikom😊Snáď žiadna dráma,len aby sa to nezapalilo.

Dráček je expert,typický chlap-pokazi,čo sa dá😁

31.3.2021 20:53

janaa napsal(a):
Jen pro info hlásím,že nápad nakoupit už ve středu mělo zjevně hafo lidí, u nás v Lidlu nebylo kde zaparkovat a krám vybrakovanej,jak kdyby měl přijít hladomor
Jinak je náááádherně, čubky z lítání z kopce do kopce jazyk až na vestě

Potvrzuji, u nás v Albertu málem došly košíky.

31.3.2021 20:55

Atheira napsal(a):
Ten se tu objevil loni v létě malinkej, hladovej a zablešenej ve čtyři ráno a řval mi pod oknem. Jsem mu říkala, že kočky vlastně nemám moc ráda. Jemu to bylo jedno. Asi měsíc mě pronásledoval na všech procházkách a usadil se tady.
Ale třeba tady v okolí je to snad jediný zrzek, máme tu spíš invazi mourků.

Jo jo, kočky si nás, lidi, umí adoptovat. Máte nahoře připsaný dobrý skutek.

31.3.2021 20:58
domi.t

XXX.XXX.136.115

marcelaamax napsal(a):
Tak náš pes má podobné "bebí". Včera večer když jsme přišli zvenku jsem našla na dlažbě pár kapek krve. Prohlédla jsem psům drápy, zuby.. Nikde nic. Nejdřív jsem se lekla, že už čubina hárá, ale taky ne. Tak jsem to nějak neřešila. Oba psi v pohodě včera, i celý den dneska. A až teď večer pes začal kulhat, tak jsem ho prohlédla pořádně a má stržený polštářek.

Nás veterinár akurát minulý týždeň vravel,že nie je dňa,čo by neosetroval minimálne jedného psa s natrhnutym/strhmutym bruškom. Hold,začala jar,ľudia so psami stále vonku(veď kde inde ísť) a takéto drobné úrazy sú na dennom poriadku.

Nech je Cooper čím skôr fit😉Aj to niečím osetrujete?

31.3.2021 22:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

domi.t napsal(a):
Nás veterinár akurát minulý týždeň vravel,že nie je dňa,čo by neosetroval minimálne jedného psa s natrhnutym/strhmutym bruškom. Hold,začala jar,ľudia so psami stále vonku(veď kde inde ísť) a takéto drobné úrazy sú na dennom poriadku.

Nech je Cooper čím skôr fit😉Aj to niečím osetrujete?

Jo mazu to mastickou, co mám z veteriny, ale název vám nepovím, mám ji ve stříkačce. Mám kamarádku veterinární sestru tak mi poradila, ať to mazu zatím tímhle. Na ven mu dávám ponožku. Doma hlídám aby to nelízal. Ale dost ho to bolí, kulhá fest a to je na něj co říct, když už dá na sobě něco znát. Uvidíme jak zítra, případně by se prý píchlo něco na bolest a zánět a otok, ale třeba nebude potřeba.

Jak osetrujete vy? Taky přeji, ať je to co nejdříve ok

1.4.2021 08:59
domi.t

XXX.XXX.136.115

marcelaamax napsal(a):
Jo mazu to mastickou, co mám z veteriny, ale název vám nepovím, mám ji ve stříkačce. Mám kamarádku veterinární sestru tak mi poradila, ať to mazu zatím tímhle. Na ven mu dávám ponožku. Doma hlídám aby to nelízal. Ale dost ho to bolí, kulhá fest a to je na něj co říct, když už dá na sobě něco znát. Uvidíme jak zítra, případně by se prý píchlo něco na bolest a zánět a otok, ale třeba nebude potřeba.

Jak osetrujete vy? Taky přeji, ať je to co nejdříve ok

Ja som v tomto začiatočník-ani jednému predošlému psovi sa toto nikdy nestalo a Nefret mala tiež včera premiéru. Ráno som s obavami išla do koterca a čakala krvavé stopy všade,ale herečka vyškerená od ucha k uchu pýtala raňajky Labku si úplne v klude nechala pozrieť,čo je dobré znamenie-ak by ju to bolelo,nenechala by ma tam maturovať nad ňou Krásne sa jej to zacelilo,myslím, že pár dní a nemá tam ani stopu Videla som,že večer si to sama lízala,ževraj psie sliny sú liečivé...dnes jej to ešte namočím do toho repíka a sme ok

1.4.2021 09:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

domi.t napsal(a):
Ja som v tomto začiatočník-ani jednému predošlému psovi sa toto nikdy nestalo a Nefret mala tiež včera premiéru. Ráno som s obavami išla do koterca a čakala krvavé stopy všade,ale herečka vyškerená od ucha k uchu pýtala raňajky Labku si úplne v klude nechala pozrieť,čo je dobré znamenie-ak by ju to bolelo,nenechala by ma tam maturovať nad ňou Krásne sa jej to zacelilo,myslím, že pár dní a nemá tam ani stopu Videla som,že večer si to sama lízala,ževraj psie sliny sú liečivé...dnes jej to ešte namočím do toho repíka a sme ok

Tak to jsem ráda :-)

U nás to bude na dýl, pes ráno chodil po třech... Takže si dneska dáme klidový den na zahradě, což se mi celkem i hodí, protože potřebuji dělat nějaké kytky.

Edit.: Jinak ráno jsem byla s fenou na veterině a blbost některých lidí fakt nepobírám . Bylo hezky, tak jsme čekaly venku, my a před námi ještě paní s maltézákem v tašce. Ze dveří ordinace vyšla paní s westíkem na flexině, flexinu "nestopnutou". Pes vyrazil rovnou k nám a paní se ještě smála, že se jde pozdravit. Fena sice psy nežere, ale na vodítku se kamarádit prostě nechce, a už vůbec ne před veterinou, kde hrají trošku roli nervíky. Takže začala řvát, to už byl pes na dosah u ní, takže jsem ji za obojek stáhla za sebe, stoupla si před psa a koukala na paní, co teda jako ona. No tak se hrozně zarazila, že se teda asi zdravit nechce a na tom joju si psa pomalu po kouskách rolovala zpátky k sobě. Chtěla jsem něco říct, ale zhluboka jsem se nadechla a byla zticha . Jako já nevím, jsem divná a nepřijde to normální jenom mě? . I když jsem měla naprosto nekonfliktního a přátelského psa ke psům, tak by mě ani nenapadlo vyjít z veteriny se psem na flexině a nechat ho jít támhle někde 5 metrů zdravit psa.

1.4.2021 10:39
manitschka

XXX.XXX.226.36

marcelaamax napsal(a):

U nás to bude na dýl, pes ráno chodil po třech... Takže si dneska dáme klidový den na zahradě, což se mi celkem i hodí, protože potřebuji dělat nějaké kytky.

Edit.: Jinak ráno jsem byla s fenou na veterině a blbost některých lidí fakt nepobírám . Bylo hezky, tak jsme čekaly venku, my a před námi ještě paní s maltézákem v tašce. Ze dveří ordinace vyšla paní s westíkem na flexině, flexinu "nestopnutou". Pes vyrazil rovnou k nám a paní se ještě smála, že se jde pozdravit. Fena sice psy nežere, ale na vodítku se kamarádit prostě nechce, a už vůbec ne před veterinou, kde hrají trošku roli nervíky. Takže začala řvát, to už byl pes na dosah u ní, takže jsem ji za obojek stáhla za sebe, stoupla si před psa a koukala na paní, co teda jako ona. No tak se hrozně zarazila, že se teda asi zdravit nechce a na tom joju si psa pomalu po kouskách rolovala zpátky k sobě. Chtěla jsem něco říct, ale zhluboka jsem se nadechla a byla zticha . Jako já nevím, jsem divná a nepřijde to normální jenom mě? . I když jsem měla naprosto nekonfliktního a přátelského psa ke psům, tak by mě ani nenapadlo vyjít z veteriny se psem na flexině a nechat ho jít támhle někde 5 metrů zdravit psa.

Když jsem dělala na veterině, celkem často lidi odcházeli z čekárny se psy navolno...ordinace na rohu, na křižovatce, uprostřed města. A když je člověk upozornil, že ti psi často dost vylítnou, protože radost, že to mají za sebou, a že se nám tam takhle už dostkrát i rovnou vrátili, protože vlítli pod auto, tak byl ještě za škarohlída a otravného de.ila. Nebo lidi, co kočku v čekárně pouští z přepravky... Pokračovat už radši nebudu. :D
Vyrážíme ven, včera vlkodlak poprvé vlezl celý do vody, plavat ještě ale nezkoušel, uvidíme, jestli nezkusí dneska.

1.4.2021 10:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

manitschka napsal(a):
Když jsem dělala na veterině, celkem často lidi odcházeli z čekárny se psy navolno...ordinace na rohu, na křižovatce, uprostřed města. A když je člověk upozornil, že ti psi často dost vylítnou, protože radost, že to mají za sebou, a že se nám tam takhle už dostkrát i rovnou vrátili, protože vlítli pod auto, tak byl ještě za škarohlída a otravného de.ila. Nebo lidi, co kočku v čekárně pouští z přepravky... Pokračovat už radši nebudu. :D
Vyrážíme ven, včera vlkodlak poprvé vlezl celý do vody, plavat ještě ale nezkoušel, uvidíme, jestli nezkusí dneska.

Jako někteří tam taky chodí na volno, ale u nohy a ignorují cizí psi, prostě jdou v klidu po boku páníčka... Tak proti tomu nemám nic... Ale tohle s tou flexinou už jsem tam zažila víckrát. A ono jde o to, že venku je ještě jakoby čekárna, je to v takovém dvoře u veteriny, jsou tam lavičky, dlažba... A když jdu zevnitř, tak je prostě jasné, že venku někdo čekat bude. A jo, ono to i téhle paní bylo jasné, ale prostě ji to přišlo normální .

Tak si užijte vodu a dejte vědět, jak dopadlo plavání .

1.4.2021 11:10

Já se teď zase “bavím” tím, jak mi za psem zdrhají miniatury do tří kilogramů, a jejich majitelky mě ujišťují, že mému 30 kg psovi neublíží, že se jich nemusím bát. A úplně nejvíc mě točí, jak si jdou toho psa sundat z mých nohou nebo z krku mého psa, a ještě u toho na něj bez dovolení sahají. Že jsou zásadně bez roušky jistě netřeba zmiňovat...

1.4.2021 11:42
janaa

XXX.XXX.10.173

Já na všechny rány používám Tenazym a hojí se to před očima. Samozřejmě zabezpečit,aby si ránu pes nelízal, a v rámci možností klidový režim. Na těch polštářcích se to blbě hojí,jak se to pořád roztahuje
Jinak na flexinu nezapomenu jednou v Praze, venčila jsem u Rokytky,tam vede jen malá cestička,proti nám madam se šarpejem na flexině. Tak jsem psy odložila za sebe, stoupla si před ně a čekala,až madam projde. No a samozřejmě, když nás míjela,pes natvrdo vyjel,flexina nezacvaklá,kdybych nestála přímo před smečkou a psa nenačutla,tak byl v nich. A pinda začala řvát,co jí kopu do psa...klasika

1.4.2021 11:50
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Venčím jen sebe.............ale všem čtyřnožcům i jejich páníčkům a paničkám přeji krásné svátky jara !
Bohužel letos opět bez pomlázky ale hlavně ať se vám všem covid vyhne.

1.4.2021 11:55

To jsou ty flexiny, aby se pejsek proběhnul. Nesnáším to, zvlášť když jdu a do té flexiny se zamotám, protože lidi to vůbec neumí ovládat. Jednou jsem takhle viděla, jak psa na flexině ženské málem přejelo auto.

1.4.2021 11:57
janaa

XXX.XXX.10.173

To jsou ty flexiny, aby se pejsek proběhnul. Nesnáším to, zvlášť když jdu a do té flexiny se zamotám, protože lidi to vůbec neumí ovládat. Jednou jsem takhle viděla, jak psa na flexině ženské málem přejelo auto.

Tak to se mi přesně stalo. Jela jsem přes Brod, u silnice se bavily dvě babky, a ve chvíli,kdy jsem je míjela, tak pes,co ho měla jedna babka na flexině,vběhl do silnice. Tak tak jsem to zahamptla. Řvala jsem jak tur

1.4.2021 12:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):
Já na všechny rány používám Tenazym a hojí se to před očima. Samozřejmě zabezpečit,aby si ránu pes nelízal, a v rámci možností klidový režim. Na těch polštářcích se to blbě hojí,jak se to pořád roztahuje
Jinak na flexinu nezapomenu jednou v Praze, venčila jsem u Rokytky,tam vede jen malá cestička,proti nám madam se šarpejem na flexině. Tak jsem psy odložila za sebe, stoupla si před ně a čekala,až madam projde. No a samozřejmě, když nás míjela,pes natvrdo vyjel,flexina nezacvaklá,kdybych nestála přímo před smečkou a psa nenačutla,tak byl v nich. A pinda začala řvát,co jí kopu do psa...klasika

Jooo Tenazym, to je ono. No bolí ho to dost, jsme na zahradě, ale nelítá, jako vždycky, spíš polehává, a když už, tak běhá po třech. Odpoledne dostane ještě něco na bolest.

1.4.2021 12:31

dneska jsme po třech jarních teplých dnech zkusili v lese za humny vystoupat o patro výš... V lese je vytáto, ale na cestách, které nekryjí stromy leží ještě spousta těžkého tajícího sněhu. Psík v tom řádil tak, že jsem se bála, že zpátky bude pajdat jako důchodce. Dopadlo to dobře, ale zítra raději vyrazíme někam o kus dál na bezsněžné trasy.

K malým psíčkům... vždy mě děsili hrdí páníci, kteří u útočících uječených minipsů pyšně hlásili" to koukáte, jak je statečnej". Já držela dogouna na krátko a jen jsem se modlila, aby ve svém kamarádském nadšení špatně nešlápnul. Pokud jsem pronesla něco ve smyslu - ale když na něj šlápne, tak to váš pes nepřežije... tak nastal řev "ať nezvedá ty nohy, držte ho, můj mě neposlechne"... "ale taky podejte mi mého psa, já se vašeho bojím"...

Raději už roky chodíme tam, kde potkáme málokoho... a už vůbec ne minipsíčky na flexinách

1.4.2021 12:33

marcelaamax napsal(a):
Jooo Tenazym, to je ono. No bolí ho to dost, jsme na zahradě, ale nelítá, jako vždycky, spíš polehává, a když už, tak běhá po třech. Odpoledne dostane ještě něco na bolest.

že by ho tak zničil odřený polštářek?? To se mi nechce věřit. Neublížil si nějak víc?? Já většinou odřené polštářky poznala podle krve na pelíšku či podle zvýšené péče o tlapátka (vždy se rychle zahojilo), nikdy ne podle chování psa

1.4.2021 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

že by ho tak zničil odřený polštářek?? To se mi nechce věřit. Neublížil si nějak víc?? Já většinou odřené polštářky poznala podle krve na pelíšku či podle zvýšené péče o tlapátka (vždy se rychle zahojilo), nikdy ne podle chování psa

Nene opravdu půjde jen o ten polštářek. On to taky nedal najevo hned, až další den večer. Má to v místě, kterým přímo došlapává na zem, takže věřím tomu, že to bolí. Na té fotce to není tolik vidět, nejdřív to tam měl úplně "odchlípnuté".

Ono to, že chodí po třech je taky zčásti tím, že má ponožku na noze , ale i bez ní na to nedošlapuje a občas zaskáče po třech.

1.4.2021 14:09
janaa

XXX.XXX.10.173

marcelaamax napsal(a):
Nene opravdu půjde jen o ten polštářek. On to taky nedal najevo hned, až další den večer. Má to v místě, kterým přímo došlapává na zem, takže věřím tomu, že to bolí. Na té fotce to není tolik vidět, nejdřív to tam měl úplně "odchlípnuté".

Ono to, že chodí po třech je taky zčásti tím, že má ponožku na noze , ale i bez ní na to nedošlapuje a občas zaskáče po třech.

Tohle bolí,když to má na nášlapovém polštářku. Nemá tam vlastně žádnou "izolaci" a cítí každý kamínek,nerovnost
Jinak Tenazym je fakt výbornej,mám ho v lednici nonstop. Vykurýrovala jsem s tím i chlapovi ránu na zádech výborní lidští doktoři radili betadinu v masti,že se mu to bude hojit dva měsíce, tak jsem se naštvala, jela na veterinu (proč jich chcete pět,co se komu stalo? Psům nic,to mám pro chlapa ) a za deset dní byla rána zacelená novou tkání. A to to byla díra jako hrom

1.4.2021 14:15
janaa

XXX.XXX.10.173

A jinak u nás se dnes slaví, Baruška má 10, tak si moc přeju, aby jí vydrželo zdraví,protože co víc člověka potěší,než když člověk na honu slyší, nj. mladej pes, to jsou dálky a rychlost

1.4.2021 15:17

janaa napsal(a):
A jinak u nás se dnes slaví, Baruška má 10, tak si moc přeju, aby jí vydrželo zdraví,protože co víc člověka potěší,než když člověk na honu slyší, nj. mladej pes, to jsou dálky a rychlost

Tak to přejeme opravdu hodně toho zdravíčka, protože to štěstí, to jí zařídíte vy

1.4.2021 15:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):

Taky přeju vše nej, ale bacha na tu kachnu, vypadá, že je odhodlaná jí sežrat ten dort!

1.4.2021 15:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Přidávám se a taky přeji všechno nejlepší, hlavně to zdravicko .

Hrůza jak to letí, co? Cooprovi bude v létě 6, Ejbince na podzim 3, šílený. A hlavně mě přijde, ze jak se to přehoupne přes 5 roků, tak to pak letí ještě rychleji.

1.4.2021 17:53
Katka12345

XXX.XXX.26.37

marcelaamax napsal(a):

K nám se takhle nedávno na procházce rozběhl takový mini pes, asi pětikilový možná. Já měla svého ročního čuvače na vodítku, vidím z dálky psa, stahuju k sobě k noze. Mini pes se k nám řítí, vůbec nereaguje na nějaké volání. S majitelkou tam byla asi kamarádka a ta hystericky vřeštěla, že ten velkej divokej pes určitě Bejby zakousne, ať něco dělá. "Bejby" mezitím po mém psovi skákala. Měla jediné štěstí, že je ještě štěně, takže je přátelský a zvědavý a nic neudělal. Paní od Bejby se na mě pak úplně hnusně podívala, proč jsem s tím jako něco neudělala. Tak nevím, co jsem měla dělat víc, než si svého psa držet u sebe. Asi jsem po ní měla jejího psa hodit, nebo nevím 🤷🏼‍♀️ v životě bych nenechala svého psa přijít k cizímu bez předchozího zeptání a souhlasu...

1.4.2021 17:59

@Katka12345 Přesně jako u nás... Posledně taková bejbina (číva ve svetru) přiběhla a zakousla se psovi, kterého jsem měla na vodítku u sebe, do nohy. A já samozřejmě od paní bejbinové dostala slovní nakládačku. 😂

1.4.2021 18:37

Já teda musím říct, že podobné situace jsem zažila....naštěstí jen párkrát za život, ale vždycky na mě bylo paničkou malého neposluchy a provokátéra pořváváno "držte si toho psa" a něco v podobném duchu......no tak to by mě teda asi fakt nenapadlo, psa jsem si samozřejmě u sebe držela, už nevím jak víc bych měla. Bohužel vzhledem k velikosti mých psů ho fakt nepopadnu a nezvednu nad hlavu.

Tohle je něco, co jsem teda nepochopila nikdy......tak já mám nevychovanýho rozmazlence, nejsem schopná ho mít ani na vodítku, protože přece se musí proběhnout a on je malej a nikomu neublíží a řvu na někoho, kdo má svého psa na vodítku u nohy a třeba i s košem na tlamě, aby si psa držel.

Nejhorší sprdung jsem dostala, když si moje ovčanda dovolila na oprsklého pudla, který běhal kolem nás, prudil, řval...panička se asi 15 metrů dál bavila s nějakou svojí známou, reakce nula a ovčanda ...na vodítku u nohy s košem udělala BAF BAF...pudlík se s hysterickým hlasovým projevem rozeběhl schovat za paničku a já dostala seřváno, že mám agresivního psa, ať si ho držim.

Ale jak píšu, tohle se naštěstí nestává často a opravdu poslední dobou alespoň já osobně potkávám malé psy vychované, normální....tak si říkám, jestli mám prostě kliku a nebo se to celkově zlepšuje.

1.4.2021 18:47
janaa

XXX.XXX.10.173

marcelaamax napsal(a):
Přidávám se a taky přeji všechno nejlepší, hlavně to zdravicko .

Hrůza jak to letí, co? Cooprovi bude v létě 6, Ejbince na podzim 3, šílený. A hlavně mě přijde, ze jak se to přehoupne přes 5 roků, tak to pak letí ještě rychleji.

Jj,letí to šíleně,je to jako včera,co ke mě přišla s nálepkou nezvladatelné a zá pár dní z ní bude babka,a to nejen papírově a to možná bude ještě na starý kolena slavná,oslovil mě PPČ, jestli bych její příběh nezpracovala do článku

1.4.2021 20:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

janaa napsal(a):
Jj,letí to šíleně,je to jako včera,co ke mě přišla s nálepkou nezvladatelné a zá pár dní z ní bude babka,a to nejen papírově a to možná bude ještě na starý kolena slavná,oslovil mě PPČ, jestli bych její příběh nezpracovala do článku

PPČ odebírám, tak to se těším :)

1.4.2021 21:31
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):

Strašný...Vikině bude 6 na podzim, pořád si myslím, že je mimino, že jsme na začátku a máme nekonečně času.
Je fakt, že je mix dlouhověkých plemen, ale stejně - letí to.

1.4.2021 22:01

@Katka12345 Přesně jako u nás... Posledně taková bejbina (číva ve svetru) přiběhla a zakousla se psovi, kterého jsem měla na vodítku u sebe, do nohy. A já samozřejmě od paní bejbinové dostala slovní nakládačku. 😂

Nedávno jsem majitelce na lesní cestě nahlásila : Já si ji u sebe udržím, ale jestli jí vleze až do huby.......tak za to neručím. Mrňouse si odchytla.

2.4.2021 08:49
domi.t

XXX.XXX.136.115

No my máme tiež zo včerajška "mega"zážitok. Zobrala som Aslana von. Samozrejme mal náhubok,pevne vodítko,široké vodítko,žiadna flexina. Predstavte si aziata na flexine🤣V parku sme stretli môjho známeho s dvomi malými deťmi. Decká milujú Nefret,ale tá s nami nebola,tak sa slušne pýtali,či môžu pohladkať aj tohto. Pozrela som na Aslana,či je to ok,vyzeral celkom nadšený a sám od seba im podal tu jeho labisko,z čoho boli decká unesené. Tak sme stáli v kruhu a bavili sa na tom,akú majú decká radosť. Zrazu zozadu vrčanie a hnal sa k nám asi kríženec kokeršpaniela na flexine v závese s majiteľkou,ktorá pišťala,že jej pes sa chce "len zoznámiť". Matka božia,vážne sa chce niekto zoznamovať s aziatom? 😁 Povedala som jej,že Aslan sa zoznamovať určite nechce. Samozrejme hneď spozornel a zmonitorovali situáciu. Ženská po nás začala revať,čo si to dovoľujeme,veď jej Bony je poslušný a chce sa hrať. No nechcela by som sa "hrať" s aziatom,ach. Známy ju hneď uzemnil,že toto veru nie je pes na hranie a nech sa prace aj s tým uvrestanym cudom, lebo takýto pes naozaj o "hru" s inými psami nestojí.

Ja neviem,čo majú ľudia za b.l.b.y zvyk hnať sa s ich(poväčšine nevychovanym) psom za ostatnými a hodiť do placu vetu typu "on sa chce len zoznámiť". Ja som toto nikdy so žiadnym mojim psom nerobila. Nefret zoznamovanie na vodítku neznáša, zvykne to daj aj najavo a nevidím jeden dôvod,prečo by jej nejaký cudzí pes mal liezť pomaly do zadku,keď vidim,že jej to nie je príjemné. Za to,že je to retriever,nemusí milovať všetkých a všetko a ja ju nebudem používať ako zábavu pre uvrestane prachovky na flexinach. Zlatý dobrý les a pole,kde nie sú ľudia s takýmito pochabymi nápadmi🙏🏻

2.4.2021 10:09
Terven

XXX.XXX.110.191

domi.t napsal(a):
No my máme tiež zo včerajška "mega"zážitok. Zobrala som Aslana von. Samozrejme mal náhubok,pevne vodítko,široké vodítko,žiadna flexina. Predstavte si aziata na flexine🤣V parku sme stretli môjho známeho s dvomi malými deťmi. Decká milujú Nefret,ale tá s nami nebola,tak sa slušne pýtali,či môžu pohladkať aj tohto. Pozrela som na Aslana,či je to ok,vyzeral celkom nadšený a sám od seba im podal tu jeho labisko,z čoho boli decká unesené. Tak sme stáli v kruhu a bavili sa na tom,akú majú decká radosť. Zrazu zozadu vrčanie a hnal sa k nám asi kríženec kokeršpaniela na flexine v závese s majiteľkou,ktorá pišťala,že jej pes sa chce "len zoznámiť". Matka božia,vážne sa chce niekto zoznamovať s aziatom? 😁 Povedala som jej,že Aslan sa zoznamovať určite nechce. Samozrejme hneď spozornel a zmonitorovali situáciu. Ženská po nás začala revať,čo si to dovoľujeme,veď jej Bony je poslušný a chce sa hrať. No nechcela by som sa "hrať" s aziatom,ach. Známy ju hneď uzemnil,že toto veru nie je pes na hranie a nech sa prace aj s tým uvrestanym cudom, lebo takýto pes naozaj o "hru" s inými psami nestojí.

Ja neviem,čo majú ľudia za b.l.b.y zvyk hnať sa s ich(poväčšine nevychovanym) psom za ostatnými a hodiť do placu vetu typu "on sa chce len zoznámiť". Ja som toto nikdy so žiadnym mojim psom nerobila. Nefret zoznamovanie na vodítku neznáša, zvykne to daj aj najavo a nevidím jeden dôvod,prečo by jej nejaký cudzí pes mal liezť pomaly do zadku,keď vidim,že jej to nie je príjemné. Za to,že je to retriever,nemusí milovať všetkých a všetko a ja ju nebudem používať ako zábavu pre uvrestane prachovky na flexinach. Zlatý dobrý les a pole,kde nie sú ľudia s takýmito pochabymi nápadmi🙏🏻

Ono totiž, překvapivě, drtivá většina lidí nemá povědomí, co je asiat. Kdybyste tam stála s bull plemenem, odstrašovala byste na sto honů, ale asiatů se lidi nebojí.
K těm uvřeštěným prachovkám - mně je jich líto, protože ony za to nemůžou. Musejí mít strašnej život. Potkáváme jich u nás několik, většinou (nebo spíš všichni) jsou "mini yorkové" a pokud není jiná možnost a míjejí se s námi na chodníku, dostávají hysterák. Někteří majitelé je radši berou preventivně do náruče, aby se tomuto vyhnuli. Mým fenám jsou tyhle řvoucí miniatury nepříjemné a míjejí je obloukem. J

Já na ty jejich majitele mám vztek, jenomže oni evidentně neví, kde udělali chybu a jak se takovej pejsek socializuje. Moje kolegyně má teď nového přítele s takto uřvanou miniaturkou. Je z toho celá nesvá, má prý ráda psy, ale tohle si nepředstavovala. Laicky se domnívá, že by to pán fence neměl trpět a měl by ji důrazněji okřikovat či prostě razantněji proti tomu zasahovat. Snažila jsem se jí vysvětlit, že fena ječí, protože se bojí a když majitel přitvrdí, bude se navrch bát ještě jeho, čímž to moc nevylepší. A pokusila jsem se naznačit, že to chce spíš jít cestou pomalého zvykání a zvyšování sebevědomí...jenomže nevím. 90% lidí, co si pořídí miniaturku na gauč, nejsou kynologové, nýbrž úplní laici. A on ten výcvik chce trochu systém a něco si o tom zjistit - a to nemluvím o převýchově, ta je ještě komplikovanější - a to by hlavně ti lidi museli chtít. A oni by možná i chtěli, někteří, ale spíš nějakou zázračnou radu, která to vyřeší jediným povelem. Bohužel je to vždy práce.

2.4.2021 10:22

domi.t napsal(a):

"uvrestana prachovka na flexině"

2.4.2021 10:25
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

A oni by možná i chtěli, někteří, ale spíš nějakou zázračnou radu,
která to vyřeší jediným povelem.
Bohužel je to vždy práce.

Já s tím práci nemám
a o kontakt s větším psem nestojím
a je mi fuk, co si majitelé těch
roztomilých zvědavečků myslí,
když psa zvednu a zvědavost těch
jejich velkých, hodných neukojím.
Pes se bojí, nemám důvod ho stresovat.
Několik psích přátel máme a stačí nám to.
Nikoho neomezuji natož, abych je
svým psem ohrožovala.

2.4.2021 10:41
domi.t

XXX.XXX.136.115

Ale pridám další zážitok tiež z tohto týždňa, nech to nevyzerá,že z aziatov robím svetcov. Bývame na konci mesta,za nami hektáre polí,kravín, dvory ,kde majú firmy sklady,nákladné autá,materiál...každý takýto areál stráži minimálne jeden aziat. Išli som s Nefret a s kamoškou tade na prechádzku a míňali sme ľudí, po ktorých tie psy tak strašne revali,že to bolo počuť riadne popredu. Skupinka bola zhrozená, že také nechutné psiská by mali byť na reťazi a ako dobre,že v meste sa takéto beštie nepohybujú-to bola citácia. Po nás revali najskôr dvaja,v ďalšom areáli je tá Aslanova dcéra(dávala som sem jej fotky ako úplného šteniatka). Ako nás videla,hned celá natešená utekala k plotu, pišťala a očividne sa chcela s Nefret hrať. Vtom zozadu doletel ďalší, už dospelý aziat a tak reval,že začala po nás hrozitánsky revať tiež. Bolo vidno,ako ju ovplyvnil ten jej nový parťák a troška sa desím, čo z nej takýmto tempom vyrastie.

Viem,že aziati sú svojskí,sú to psie osobnosti,patria do rúk skúseným ľudom,viem. Viem,že strážiť svoje územie je v podstate ich poslanie,všetko viem...ale ked laici vidia takéto psiská za plotmi firiem,ako by ich najradšej zožrali, tak sa ten názor na ne ako na zabijakov nikdy nezmení. Smutné je,že väčšina takýchto psov pozná len ten betonový dvor, ktorý strážia, žiadna velká pozornosť, výchova...je to začarovaný kruh a nielen s týmto plemenom.

2.4.2021 10:47
domi.t

XXX.XXX.136.115

marcelaamax napsal(a):

Jejda, takto zle to obsiahol? Chudátko, držíme palce aj labky,nech sa čím skôr zahojí a znovu vyrazí na potulky

Nefret sa to krásne zacelilo,už tam takmer nič nemá,ale je to aj tým,že to má na kraji a priamo na ranu nešlape. Včera som jej to 3x vyčistila,boli sme na 10 km špacíri a nekrvácalo to,tak asi dobre Hocikedy počas dňa prišla a nechala si to pozrieť,tvárila sa mega dôležito Ona je fakt porucha!

2.4.2021 10:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):

Já s tím práci nemám
svým psem ohrožovala.

A tak já to chápu, v případě, pokud k vám jde pes na volno a nevíte, jak by reagoval... Nebo prostě nechcete aby vůbec přišel do kontaktu s vaším malým psem - naprosto chápu..

Já taky nestojím o kontakt s cizími psy, a nestojí o to ani moje psi....

Ale pak jsou prostě případy, kdy člověk jde s velkým psem na vodítku, někdy i s košem (nikoho neomezuje ani neohrožuje) a míjí se s malým psem, kterého ignoruje. No a pokud se ten malý pes bojí a majitel ho vezme do náruče, tak ho jen utvrzuje v tom, že má důvod se bát, že se něco děje, ne? Tam přece nejde o žádný kontakt..

2.4.2021 11:20
Terven

XXX.XXX.110.191

rapotacka11 napsal(a):

Já s tím práci nemám
svým psem ohrožovala.

Asi jsme si nerozuměly.
Já píšu o tom, že ten minipejsek, pokud by ho majitel nevzal do náruče, by nebyl schopen v klidu se minout s mýma dvěma malýma fenama 5 a 10 kg, který jsou mírumilovný a nevšímají si ho. Dostal by hysterák.

2.4.2021 11:26

dneska jsem opět venčili na trasách, kde se lidi nevyskytují - obří převýšení a navíc celých 8 kiláčků lesem mžilo a bylo velmi nevlídno a mlhavo. Přesto bude okruh kolem Panenské Hůrky patřit k těm nezapomenutelným. Nejprve Night zvednul dvě "laně" - přišly mi velké a měly na hlavě podivné "boule" - no jasně - nebyly to laně, byli to jeleni s mladičkým parožím v lýčí. Night na ně moudře hleděl a vzorně se nás držel - ale během chvíle se zarazil a jen zíral... Naši dva jeleni se přidali snad k dvacetihlavému stádu vládců lesa... škoda mlhy a nepřehledného terénu - fotky nebudou.
O pár kiláků dál, na široké cestě v mlze vidím stát divočáka. Zarazím psa, chytnu ho za obojek a volám "prase, prosím, uhni nám z cesty!" A prase nic - jen poodstoupilo a rázem bylo vidět prasat podstatně více, navíc doplněné o maličké pruhované čuníky... trošku jsem si říkala, že snad nebudou blbý a odejdou. Nebyli blbí - odešli... Tady snad fotky vyjdou...

2.4.2021 12:08

domi.t napsal(a):

To máte z toho, že Aslan sedí a nebo stojí a je v klidu....já dneska byla s Ginuš v parku, ona dneska měla takovou rozvernou náladu, že když jsme se měly potkat s nějakým pejskem...dneska v parku samé malé kousky...tak hopsala, vystrkovala zadel u toho dělala to svoje vrrr vrrr.....prostě "juchůůů pejsééék a maléééj, pojď za ním...hééééj pejskůůů pojď si hrát"......a všechny paničky nás obloukem obcházely. A já říkala "nebojte, ona je ještě štěně a hodný" a stejně to nepomohlo Přitom Ginuška je taková hodná a přátelská a chtěla si hrát
Co bych zrovna dneska dala za nějakou takovouhle ženskou, která by se k nám přiřítila s hodným pejskem, co se chce seznámit. Akorát nevím, jestli by si ho nakonec neodtáhla, kdyby mu Gina dala tlapajznou babu, pak by po něm přeběhla tam a zpátky a nakonec by si na něj sedla jakože "vítěz "...to už jsme zažily, akorát měla teprve 20 kilo, tak toho pejska nerozšlápla.
Tak ale alespoň nám dvě maminky "půjčily" malé děti, aby si Ginuš pohladily, což jsem ráda, protože dost budíme pozornost a potřebuju Ginu naučit, aby na děti třeba neskočila.
Edit: za to Jack dneska došel jen kousek a cestou už i zastavoval....vůbec se mi to nelíbí, potřeboval by asi i trochu nasvalit, ale není jak, když je to s tím chozením horší. Je to začarovanej kruh, když nechodí, tak jdou svaly do paďous a pak má slabý nohy, protože nemá ty svaly.
Příští týden ho objednám na vyšetření srdce, vůbec se mi to nelíbí.

A co se týče toho štěkání a hlídání SAOšků, tak já nevidím rozdíl, když by tam hlídali třeba dva němečtí ovčáci...letěli by k plotu a řvali.....

2.4.2021 12:25

sardulah, rychlý úbytek svalů u Baďulky byl dán tím srdíčkem....

2.4.2021 12:33
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Terven napsal(a):
Asi jsme si nerozuměly.
Já píšu o tom, že ten minipejsek, pokud by ho majitel nevzal do náruče, by nebyl schopen v klidu se minout s mýma dvěma malýma fenama 5 a 10 kg, který jsou mírumilovný a nevšímají si ho. Dostal by hysterák.

Rozuměly.
Sice jsem si vzala Váš odkaz (pardon),
ale myslela jsem to obecně.
Konkrétně já mám bambulu - nehysterčí..
Fenky samozřejmě potkává rád, větších
psů se bojí - nemám problém to respektovat.

2.4.2021 12:38

sardulah, rychlý úbytek svalů u Baďulky byl dán tím srdíčkem....

No já se obávám, že to vyšetření jen moje podezření potvrdí. Pes se mi začíná ztrácet před očima. Prostě se mi to nezdá, aby to během plácnu měsíce, měsíce a půl šlo takhle rychle do paďous.
Dneska nebylo horko...trasu sice máme do kopce, ale žádnej echt krpál a jdeme pomaličku, tempo si určuje pes,po takových 200-300 metrech už začal zastavovat...chvíli stál, pak jsme zase popošli, nakonec se sám obrátil domů.
Obávám se, že tohle už není jen "nohama", že to právě může být srdíčko.

2.4.2021 16:03
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My dnes měli opačný problém, než je běžné. Psovi se extrémně chtělo, ale paničce ne. I tak mě aspoň na tu hodinku překecal.

A Sardullah, myslím, že ty naše dvě štěňata by si dost rozuměli. Podle komentářů mají vcelku podobnou povahu 😊

Přejem krásné Velikonoce 🐑

2.4.2021 21:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dneska jsem si vzpomněla a vyfotila taky cubinu u rodičů

Vždycky když přijedu, tak má hroznou radost, už když vidí auto, nikoho jiného takhle nevítá, když jsme ji dovezli, tak byla pár dní u nás a starala jsem se o ní já, asi si pamatuje 😁

2.4.2021 21:48
domi.t

XXX.XXX.243.93

marcelaamax napsal(a):
Dneska jsem si vzpomněla a vyfotila taky cubinu u rodičů

Vždycky když přijedu, tak má hroznou radost, už když vidí auto, nikoho jiného takhle nevítá, když jsme ji dovezli, tak byla pár dní u nás a starala jsem se o ní já, asi si pamatuje 😁

Marcelka,moja Sawannah vyzerala takmer rovnako ako fenka rodicov😍Ta užšia hlava a utlejsia stavba tela.

3.4.2021 06:31

a zase máme zasněženou zahradu... Miluju zimu - ale už bych si jaro nechala líbit...

3.4.2021 14:01

U nás dnes 4 stupně a občas je chumelenice, ale neudrží se to. Včera ještě docela pěkně, byli jsme aportovat.
Je to v pořadí Cherry, Julinka, Drak.

3.4.2021 14:13
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás dnes 4 stupně a občas je chumelenice, ale neudrží se to. Včera ještě docela pěkně, byli jsme aportovat.
Je to v pořadí Cherry, Julinka, Drak.

V dáli máte zasněžený vrcholky

3.4.2021 14:26

Terven napsal(a):
V dáli máte zasněžený vrcholky

To je Velký kotel. Tam ještě připadne, počítám. :-)

3.4.2021 16:07

letošní přání hezkých svátků jara jsme stihli až na Bílou sobotu... a byla bílá... Psík kupodivu nebojkotoval focení a usedl do sněhu

3.4.2021 17:59

a venčení v tomto týdnu... nedělní Rašovka, pak les kousek za humny a včerejší Panenská Hůrka i s prasátky...

3.4.2021 20:08

a venčení v tomto týdnu... nedělní Rašovka, pak les kousek za humny a včerejší Panenská Hůrka i s prasátky...

Krásné procházky, krásné fotky a šikovný pes.

3.4.2021 20:36
GAELLE

XXX.XXX.66.235

krásné fotky. a nádherný hafan

3.4.2021 20:44
Terven

XXX.XXX.110.191

Já vám ten sníh asi závidím. Prasata ani moc ne

3.4.2021 20:50

Terven napsal(a):
Já vám ten sníh asi závidím. Prasata ani moc ne

já už si ten sníh ani nezávidím... Prasata jsme v posledních letech potkali několikrát - a tak nějak si stále myslím, že pokud mají prostor, tak raději uhnou z cesty...
Dřív byly nejčastější zajíci a srnky, nyní jeleni u nás vedou nad srnčím a hodně jsou i prasata a lišky.

3.4.2021 21:00
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

Jak se vám dnes venčí?

Nikde ani noha.
Nebylo to příjemné - večerní procházka
liduprázdnými ulicemi s čívou.
Proč sakra musí být město bez lidí?!

3.4.2021 21:25
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás dneska citelně chladněji, cca 7°C, ale na sluníčku příjemně. Mně tyhle teploty vyhovujou a Vikině rozhodně taky, ta byla v týdnu nešťastná z vedra.
Pinčová by snesla víc, na konci vycházky si dobrovolně vlezla do oblečku

4.4.2021 08:12
domi.t

XXX.XXX.136.115

Zdravíme vás z ranného špacíru a želáme vám krásne veľkonočné sviatky🍀

4.4.2021 09:00
domi.t

XXX.XXX.136.115

Zdá sa mi to podľa tej druhej fotky alebo je Night naozaj extrémne vysoký? 😉

4.4.2021 10:22
janaa

XXX.XXX.10.173

Tak jak jsem slíbila,podávám hlášení. Netrefil se nikdo,tentokrát málopočetný vrh, dvě holky,jeden kluk. Porod dal mámě zabrat, rodily jsme dvě noci a dva dny, reálně hrozil císař,ale nakonec to Adélka zvládla. A protože Adélka musí mít vždy něco extra, tak se kluk narodil na betonu na parkovišti před veterinou, jedna holka v chumelenici na naší zahradě (samozřejmě až v rohu naší hektarové zahrady). To někdo natočit,tak to vypadá jako nahraný Štěnda jsou velikánská,akční a hlasitá

Přidejte reakci

Přidat smajlík