Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.4.2021 15:23
Dája6

XXX.XXX.237.215

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Když se auto nepohybuje, vyšiluje také?
Podle jestli je to strach vs těšení se, pojede nepojede. Ať si to auto může zastavit.
Řveš - nejedeme, což je jako trest, no bože, opakuje se do zblbnutí, než mu to dojde.
Courání se autem kolem baráku taky prořve?
Odstranit stres kousáním, utaháním před výletem,
narychlo řešit povelem, při kterém má zakázané štěkání :-) lehni a hlídej tašku.
Cvičte tam, co dobře zná. Když auto jen stojí. Aby tam získal jistotu. Vlezte tam, nechte otevřené dveře, cvičte, za 30 vteřin ven, intervaly prodlužovat s postupným zavíráním dveří. Dejte mu úkol. Dejte si tam oběd. Až se bude soustředit na akci a ne na to, kde ta akce probíhá, auto se může rozjet, ale v hlavě nemám "jedeme tam a tam", prostě jako by nic.
Nebo drogy.

Dobrý den,
i Vám děkují.
Pokud auto stojí neřve, je v klidu i třeba na světelné křižovatce. Byl utahaný ( vyzkoušeno) dělal v jeden den canisku pak běhání na louce s kamarádama a pak se jelo, no a co? Prd zase řval. Už mi tuhle metodu kdysi radila Balu, bohu žel bez výsledku. Trénovaly jsme tohle poctivě i na chalupě tam byl největší klid, pak ve městě na parkovištích a nic, nezařadilo se.
Drogu už i to měl, ale já se bojím, dostal na uklidnění Sedalin ( doufám, že správně ) jednou jsem to zkusila a účinek perfektní. Jenže mě se tohle nelíbí, radši trpím.
Dokonce dostával i špunty do uší protože se mi zdálo, že mu vadí hluk, no byl klid, ale jen dočasně, vše ve starých kolejích. Pak jsem si všimla, že mu vadí jak ubíhá krajina nad ním, tak kenelka, přepravka, kufr, hlazení na klíně, mumlání na něho, rádio nahlas a nic nezabralo, pás do auta ( no to bylo šílené) honem zastavit a odepnout.
Jediná věc manžel v zadu a jakž takž klid. Napadlo mě, že když Marcelce pomáha obojek, že možná i mě, ale jak se tady o tom začalo diskutovat, tak i mě to doťuklo, že u něho opravdu ne.
No děkuji všem. Nachystaný náhubek a jak se říka má se vyzkoušet vše, tak zkusím.
Dája

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2021 15:50

a deku pres kenelku? uplne zavrit kufr tou delici plachtou?

10.4.2021 16:03
Dája6

XXX.XXX.237.215

a deku pres kenelku? uplne zavrit kufr tou delici plachtou?

Dobrý den,
bundu jsme přehodily mojí aby se jako nebál, cítil můj pach, ale ať má klid. Nic, nic nepomohlo.
Dája

10.4.2021 16:54

U nás dnes sice teplo, ale mokro, sychravo a pošmourno....udělali jsme s dědulou obchůzku kolem komína a s Ginušou extra půjdu až odpolko....

To je krásný berber! Poprvé za 300 let na ifauně vidím jeho obličej :D

10.4.2021 16:58

Dája6 napsal(a):
Dobrý den,
bundu jsme přehodily mojí aby se jako nebál, cítil můj pach, ale ať má klid. Nic, nic nepomohlo.
Dája

Asi mu vadí, že nemůže řídit.
Myslím, že se to nemá, ale už jel v přepravce vpředu, aby na Vás viděl?
Já párkrát megý řekla, že jestli nepřestane, tak půjde pěšky.

10.4.2021 17:43
Dája6

XXX.XXX.237.215

Asi mu vadí, že nemůže řídit.
Myslím, že se to nemá, ale už jel v přepravce vpředu, aby na Vás viděl?
Já párkrát megý řekla, že jestli nepřestane, tak půjde pěšky.

Hihi, já vím, že se to nesmí, ale já jsem pro Batynkata kterou zbožňuje a ano pokud mu dovolím, že mi může vlést na klín, je v pohodě a potichu, dokonce si lehne. Jenže takhle dlouho ani já nevydržím a ani on.
Ano vedle sebe jsem ho dávala, ale nevydrží, když ho donutím i lehne a je ticho, jenže vše je na krátko a chce dozadu. Přepravka nepomohla jen na volno.
Dája

10.4.2021 18:04

To je krásný berber! Poprvé za 300 let na ifauně vidím jeho obličej :D

No tak to prejže rejže....fotky s Jackovým obličejem mám dokonce i mezi fotkama na profilu...někdy se mi fakt povede vyfotit víc než zadnici.......ale je fakt, že za celou dobu jich moc není

10.4.2021 19:15

tak tento týden se nám venčení opět vrátilo do zimních dní...

10.4.2021 19:48

jsem se koukla na předpověď, a zima teprve přijde!

10.4.2021 20:03

jsem se koukla na předpověď, a zima teprve přijde!

Zrovna jsem to četla taky...prej zase snížek a nějaká bouře...

10.4.2021 20:12

u nás na úterý hezkých 30 cm snížku, středa nějakých 20, čtvrtek "a sněží a sněží"
ještěže už mi taťka přezul pneu na letní

10.4.2021 20:19

u nás na úterý hezkých 30 cm snížku, středa nějakých 20, čtvrtek "a sněží a sněží"
ještěže už mi taťka přezul pneu na letní

Jo o těch pneu jsme se bavili minulý týden s kámošem...jel přezouvat a já mu říkám, že já přezouvám až začátkem května nejdřív, že by mohl být ještě sníh...

10.4.2021 21:59
janaa

XXX.XXX.10.173

OT - ale tohle mě teď vážně pobavilo

11.4.2021 10:53
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Ze včerejšího výletu.
Šli jsme posledního půl kilometru k rozhledně přes hodně skalnatou cestu, což jsem nějak netušila. Ale pes to zvládl suprově, až na jedno místo, kde se zaseknul a bál se přeskočit, bylo to hodně strmé a nahnuté. Tak jsme to museli přelézt jinudy, bohužel se nenechá zvednout, takže ani přenesení by nepomohlo. Občas bylo potřeba, aby skočil hodně strmě dolů nebo naopak nahoru. Postroj pomohl a celkově to byl zažitek.
Máte taky někdo zkušenosti s úzkými cestami ve skalách? Jak to vaši velcí psi zvládají? 🐕

11.4.2021 11:02
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

A ještě pár fotek pro představu terénu. 🙃

11.4.2021 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):

Když byli mladí zvládali a nechali se překecat na všechno. Jak Workovi začaly ubývat síly a nejistět v nohách, slábnout zrak, tak už kolikrát nechce přejít ani kanál

11.4.2021 11:11

Andrýsek3 napsal(a):
Ze včerejšího výletu.
Šli jsme posledního půl kilometru k rozhledně přes hodně skalnatou cestu, což jsem nějak netušila. Ale pes to zvládl suprově, až na jedno místo, kde se zaseknul a bál se přeskočit, bylo to hodně strmé a nahnuté. Tak jsme to museli přelézt jinudy, bohužel se nenechá zvednout, takže ani přenesení by nepomohlo. Občas bylo potřeba, aby skočil hodně strmě dolů nebo naopak nahoru. Postroj pomohl a celkově to byl zažitek.
Máte taky někdo zkušenosti s úzkými cestami ve skalách? Jak to vaši velcí psi zvládají? 🐕

Šli jsme posledního půl kilometru k rozhledně přes hodně skalnatou cestu,

No mě teda pobavil ten výraz cesta .
Andre,j na některých fotkách mi to spíš připadá, že by se hodila píseň "horolezci, horolezkyně, horolezčata...nelezte na skálu, co je hodně špičatá"

11.4.2021 11:13

Andrýsek3 napsal(a):
Ze včerejšího výletu.

trénujeme pohyb v terénu od mala. A protože Jizerky, Lužky, Český Ráj, Kokořínsko... nemáme daleko a skály tam jsou časté, tak nějak se automaticky pes naučí, že ho někde přizvedneme, pomůžeme mu - a nebo se taky otočíme a změníme trasu, protože "no pasaran" .
Na stará psí kolena musíme ubrat z náročnosti tras, ale zase psík si klidně pomoci nechá.

dneska je tu překrásný jarní den - sluníčko svítí, je teplo - obešli jsme Velký Vápenný, zdolali zříceninu hradu Roimund. Kvetou lýkovce, devětsily, podběly a také spousta kyčelnice devítilisté. Dneska jsme žádné zvířátko (sražené miniprasátko u lesní silničky nepočítám) nepotkali, zato ptáků od střízlíků po krkavce a taky dravců bylo nepočítaně... Trasa pohodová, dneska skály nehrozily. Tu, kterou jsme chtěli obhlídnout si také zabrali sokoli... nějak se jim u nás začíná líbit.

11.4.2021 11:13

Andrýsek3 napsal(a):
Ze včerejšího výletu.

Já mám psa docela obratnýho a celkem si i nechával poradit, kudy to má vzít. Přitom mu nevěřím, že na sebe umí dávat pozor, takže nutno hlídat, aby se někde nezřítil. Nejlepší zážitek pro mě byl, když jsme se s kamarády vydali jakousi strží, kde jsme si vzájemně museli pomáhat, podávat batohy, a i toho psa mi museli pomoct zvednout.

11.4.2021 11:24
Terven

XXX.XXX.110.191

Andrýsek3 napsal(a):

Tak to je přesně terén, kam my s polojezevčí Vikinou nemůžem. Před pár lety jsme v rámci návštěvy absolvovali neplánovaně kratší prochajdu v Broumovských stěnách. Strašně se snažila, hnala, protože s námi šla ještě jedna fenka na delších nožkách...no a příštích pár dní byla lazar, nevyskočila ani do auta. Moje blbost...od tý doby vím, že tomuhle terénu se musíme vyhýbat, jsou to v podstatě óbr schody.

11.4.2021 11:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme na pár takových terénů taky narazili, psi v pohodě, oni se hrnou do všeho a žádný terén je nezastaví . Akorát v létě jsme jednu takovou hodě strmou trasu kvůli tomu vynechali, protože tam bylo mraky lidí a nechtělo se nám mezi nimi motat se třema psema.

11.4.2021 12:02

nejhorší je, když nad starým kamenným schodištěm ve skalní průrvě (obtížné, ale schůdné pro psa nahoru i dolů) vybudují žebřík s kulatými tyčemi na celou šíři "soutěsky" a s odklonem od původní skály... Pak je to pro dogu neschůdné a musíme hledat, kterou průrvou mimo hlavní cestu se vyškrábat a nebo to holt otočit... Mapy cz značí schodiště a žebříky stejně - nedá se poznat, co je široké pohodlné schodiště, co kovové roštové strmé schody a co žebříky. Pak je fajn, když jsou doplněny fotky. I proto fotky do map dodáváme - může to pomoci. Nejen pejskařům, ale i těm s dítky malými či naopak už těm hůře pohyblivým.

11.4.2021 12:19

Navrhuji k fotkám míst dávat popisky. Třeba ta červená cesta od Andrýska by mě docela zajímala. Chvíli jsem si říkala, kudy to na rozhlednu lezli - a ono to bylo po turistické.

11.4.2021 12:19

tak tento týden se nám venčení opět vrátilo do zimních dní...

Zase krásné fotky a pěkná místa :-) ( Jen ty popisky chybí )

11.4.2021 12:23

nejhorší je, když nad starým kamenným schodištěm ve skalní průrvě (obtížné, ale schůdné pro psa nahoru i dolů) vybudují žebřík s kulatými tyčemi na celou šíři "soutěsky" a s odklonem od původní skály... Pak je to pro dogu neschůdné a musíme hledat, kterou průrvou mimo hlavní cestu se vyškrábat a nebo to holt otočit... Mapy cz značí schodiště a žebříky stejně - nedá se poznat, co je široké pohodlné schodiště, co kovové roštové strmé schody a co žebříky. Pak je fajn, když jsou doplněny fotky. I proto fotky do map dodáváme - může to pomoci. Nejen pejskařům, ale i těm s dítky malými či naopak už těm hůře pohyblivým.

Na rošty psice nevleze, tahat ji na ně nechci - to je o drápy. Kníračům byly taky nepříjemné. Jenže ty jsme v nouzi unesli, australku neunesu - ani po rovině, natož po žebříku :-(.

11.4.2021 12:32
Andrýsek3

XXX.XXX.144.211

Navrhuji k fotkám míst dávat popisky. Třeba ta červená cesta od Andrýska by mě docela zajímala. Chvíli jsem si říkala, kudy to na rozhlednu lezli - a ono to bylo po turistické.

Rozhledna Babí lom. Šli jsme po červené z Vranova, na rozcestí před rozhlednou se dá jit dal po červené, kde jsou právě tyhle skály, ale jde to obejít po modré a téměř úplně se jim vyhnete. Zpátky jsme šli do Podlesí. :)
Krom toho posledního půl kilometru to jinak byly pěkné lesní cesty.

11.4.2021 12:40

Andrýsek3 napsal(a):
Rozhledna Babí lom. Šli jsme po červené z Vranova, na rozcestí před rozhlednou se dá jit dal po červené, kde jsou právě tyhle skály, ale jde to obejít po modré a téměř úplně se jim vyhnete. Zpátky jsme šli do Podlesí. :)
Krom toho posledního půl kilometru to jinak byly pěkné lesní cesty.

Dík, na Babí lom se už dlouho chystám ( mám příbuzné v Bítýšce, v Kuřimi...), Ale zatím to nevyšlo. Tak už vím, kudy nejít :-))

11.4.2021 19:04

..odpoledni siesta na zahradě...

11.4.2021 19:38

Krásně aportuje motýl.

11.4.2021 19:46

Krásně aportuje motýl.

.děkujeme.že prý to pivařův sen....

11.4.2021 20:06

Ten je teda boží. Vůbec jsem toto plemeno dřív neznala a koukám, jak je všestranné. Jak dlouho jste to učili?

11.4.2021 20:59
Terven

XXX.XXX.110.191

11.4.2021 21:51
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Terven napsal(a):
Dneska prý hic na padnutí

Tak s tím jazykem je to dokonalé

11.4.2021 22:03

Taky se přidám. U nás v jižních čechách včera i dnes okolo 20°C, polojasno-skoro jasno. Včera u rybníka, dnes v lesích nádhera. Nikde ani noha.

11.4.2021 23:05

Taky se přidám. U nás v jižních čechách včera i dnes okolo 20°C, polojasno-skoro jasno. Včera u rybníka, dnes v lesích nádhera. Nikde ani noha.

..krásnější ovčoun....a příroda rovněž....mam chalupu na Třeboňsko a není lepší dovolené, tedy pro mně a chlupaté.....

11.4.2021 23:06

Terven napsal(a):
Dneska prý hic na padnutí

.to nemá chybu.....

11.4.2021 23:23

Ten je teda boží. Vůbec jsem toto plemeno dřív neznala a koukám, jak je všestranné. Jak dlouho jste to učili?

..no on nejprve sice pro míček a aporty běhal, ale nic nechtěl nosit, pak jsem s nim jednou byla na nějaké akci v jejímž rámci byla také přednáška o pozitivce, tam se během pár minut naučil nosit papirove kapesníky a od té doby aportuje a podává do ruky cokoli, co je schopen unést bez rozdílu tvaru a materiálů....navíc umí sundat a podat brýle, čepici, boty, ponožky, rukavice, rozvázání tkaničky čumákem rozsvítí a zhasne vypínač, rozepne bundu a svléknout za rukávy z těla, přináší a podava bězne předměty, otevírá dvířka odskriněk a šuplíky a poda z nich předmět..ze země zvedá a poda mince, bankovky, kreditky..aportuje I piškoty, parky a milovanou mrkev...krom toho běžná poslušnost a různe blbinky...baví ho i obíhat ruzne předměty, takže jsme se dopracovali na oběhnuti náklaďáku s přívěsem...krom toho nosework a canistetapie...je to pes netusenych možností a ja bych chtěla klidného pejsacka, kterého bych si nosila v kabeličce, obešla s nim nákupy a pak se spálil na otomanek....takhle musím ještě průměrně deset svižný kilometrů nalitat...

12.4.2021 05:57

..krásnější ovčoun....a příroda rovněž....mam chalupu na Třeboňsko a není lepší dovolené, tedy pro mně a chlupaté.....

..ten mobil mně zničí..chlupáče...

12.4.2021 12:46

Mě se váš motýlek taky líbí i když jsem spíš na krátkosrsté psíky, musí být bezva, jak píšete, co všechno umí šikula. Třeboňsko je rovina, dobré pro cyklisty, taky jich tam v létě je plno. Já kolo nenávidím, než 1 km na kole, tak raději půjdu 10 km pěšky. Miluju Šumavu, kopce a hlavně lesy bez lidí a mumraje. Hodně jsme tam jezdili na tůry, teď už bude feně 10, tak by to bylo na ni moc, chodíme tak do 7 km.

12.4.2021 15:17

Mě se váš motýlek taky líbí i když jsem spíš na krátkosrsté psíky, musí být bezva, jak píšete, co všechno umí šikula. Třeboňsko je rovina, dobré pro cyklisty, taky jich tam v létě je plno. Já kolo nenávidím, než 1 km na kole, tak raději půjdu 10 km pěšky. Miluju Šumavu, kopce a hlavně lesy bez lidí a mumraje. Hodně jsme tam jezdili na tůry, teď už bude feně 10, tak by to bylo na ni moc, chodíme tak do 7 km.

...no u nás opravdu rovina a od dětství (rodný dům me maminky), všude jako dopravní prostředek kolo....máme kousek od domu krasne piskovny, jinak nezapomenutelné výlety na kole mezi rybníky a lesy.....motýl s námi všude v kosiku na kole, nebo hodiny u vody, kde plave, aportuje z vody a oblíbená jeho činnost je lovení skebli na mělčině....omlouvám se vsem svym psům, které jsem milovala a dodnes vzpomínám, , ale tohle je pes mého života ...navíc stále v dobre náladě a plný energie, člověk se s nim opravdu nenudí.....pravda když obcas koukám na YouTube na motyly, dokáží opravdu skoro vše...

12.4.2021 16:33
Katka12345

XXX.XXX.32.40

V Beskydech čekáme déšť a sníh každou chvíli a jsme rádi, že jsme to ještě stihli v suchu. Podle předpovědi nás čeká sněhový týden, tak bude zase úplně spokojený.

12.4.2021 17:27

Katka12345 napsal(a):
V Beskydech čekáme déšť a sníh každou chvíli a jsme rádi, že jsme to ještě stihli v suchu. Podle předpovědi nás čeká sněhový týden, tak bude zase úplně spokojený.

Já se zrovna chystám s medvědy ven, pravděpodobně na Červený kámen u Kopru, akorát zrovna chytají raply na zahradě, tak si užívám chvilku klidu doma než vyrazíme. Už je pěkně hnusně, škoda, že zase jaro odkladame o týden

12.4.2021 17:30

Já se zrovna chystám s medvědy ven, pravděpodobně na Červený kámen u Kopru, akorát zrovna chytají raply na zahradě, tak si užívám chvilku klidu doma než vyrazíme. Už je pěkně hnusně, škoda, že zase jaro odkladame o týden

To mě taky pěkně štve, jak se počasí zhnusnilo....dědeček si, jak bylo hezky, užíval ležení na dvorku, pozorování ptáčků, ale teď už je zase zima a bojím se, že by na dlažbě prochladnul. Obzvlášť, když zimní kožich už dávno nemá.
Tak zas bude chudák ležet v chodbě

12.4.2021 17:53
Katka12345

XXX.XXX.32.40

Já jsem právě celou procházku uvažovala, jestli to nemám stočit domů, protože od Ondřejníku se tlačil pořádný mrak a zbytek hor už ani nebylo vidět, ale nakonec jsme dali dvě hodiny a ještě stihli i nějakou práci na zahradě. Teď už jsem doma a čekám, kdy to přijde. Pes leží polomrtvý ve svém oblíbeném spacím kanálku. Už jsem se taky těšila na jaro, a hlavně na pořádně suchého psa😁 on totiž mokro neřeší a běžně leží na místech, kde na něho prší a tváří se nadmíru spokojeně 🤦🏼‍♀️

12.4.2021 17:57
elisak

XXX.XXX.194.232

Tady od rána prší. Psi celej den radši spí, aby mě náhodou nenapadlo je vytáhnout ven. Večer mi to tu asi zbouraj...

12.4.2021 18:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

elisak napsal(a):
Tady od rána prší. Psi celej den radši spí, aby mě náhodou nenapadlo je vytáhnout ven. Večer mi to tu asi zbouraj...

U nás dost podobný, stihla jsem je vytáhnout na chvíli ráno, pak jsem potřebovala jet pryč a když jsem se vrátila, tak už pršelo.. Takže rychle vyčůrat a od té doby neexistují .

12.4.2021 18:13

To fakt chumelí jen u nás? Od rána, celý den, psa by nevyhnal. Chvíli dráteníci, chvíli krupice, chvílemi vánice.

12.4.2021 19:04

Tady od oběda romanticky sněží, ale hned to taje :)
Čuvač mi takhle na fotkách v tomhle počasí přijde hrozně hustej, hned bych si ho pořídila!

12.4.2021 19:17
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sněží, padaj kousky ledu nebo co, ale už jsem měla letos první meloun. A ne růžovou žoužel bez chuti, ale byl fakt červeňoučký a sladký jako léto!!

12.4.2021 19:39

Tak ještě jedna dnešní a stejný sad 04/2020.

12.4.2021 21:15
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Prší cca od 16.15h. Já to nečekala, nějak jsem měla nakoukáno, že hnusně má být až zítra. Takže jsem pak večer chodila v pláštěnce po zahradě a uklízela nářadí Worky jsem se byla s pláštěnkou zeptat, jestli půjdem alespoň obejít sousedy. Kouknul na pláštěnku a prý ne Tak dostal večeři a ležíme.

12.4.2021 21:27
janaa

XXX.XXX.10.173

U nás od rána sněží, fučí, sice to roztává,ale stejně. Skřeti se tak tak došli vyčůrat, labinám to nevadí,ale dneska jim musela stačit zahrada. Pro mě jsou tyhle výkyvy děs, mám trvale nízkej tlak a v tomhe počasí ještě klesá,takže půlku dne přemýšlím,jestli omdlím hned nebo až za pět minut nebo půl hodiny zítra to ale neokecám, musím už vzít i matku,dneska z nudy tahala štěňatům do bedny míčky a klacíčky

12.4.2021 21:32
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
U nás od rána sněží, fučí, sice to roztává,ale stejně. Skřeti se tak tak došli vyčůrat, labinám to nevadí,ale dneska jim musela stačit zahrada. Pro mě jsou tyhle výkyvy děs, mám trvale nízkej tlak a v tomhe počasí ještě klesá,takže půlku dne přemýšlím,jestli omdlím hned nebo až za pět minut nebo půl hodiny zítra to ale neokecám, musím už vzít i matku,dneska z nudy tahala štěňatům do bedny míčky a klacíčky

A co...aportovali?

12.4.2021 21:32

To fakt chumelí jen u nás? Od rána, celý den, psa by nevyhnal. Chvíli dráteníci, chvíli krupice, chvílemi vánice.

Ne. Tady Českobudějovicko a stále sněží. Já věděla, proč jsem ještě nepřezula.

12.4.2021 21:34
janaa

XXX.XXX.10.173

lesnížínka napsal(a):
A co...aportovali?

Ještě na to neviděj

12.4.2021 21:38

Ne. Tady Českobudějovicko a stále sněží. Já věděla, proč jsem ještě nepřezula.

Po zkušenostech přezouváme vždycky až v květnu. V půlce dubna 2017 tady byla děsná kalamita, nedalo se ani vyjet z garáže.
Jinak tady taky sněží, teplota během dne hrozně klesla, už je pod nulou. Jsem zvědavá na ráno.

12.4.2021 23:31

...no u nás opravdu rovina a od dětství (rodný dům me maminky), všude jako dopravní prostředek kolo....máme kousek od domu krasne piskovny, jinak nezapomenutelné výlety na kole mezi rybníky a lesy.....motýl s námi všude v kosiku na kole, nebo hodiny u vody, kde plave, aportuje z vody a oblíbená jeho činnost je lovení skebli na mělčině....omlouvám se vsem svym psům, které jsem milovala a dodnes vzpomínám, , ale tohle je pes mého života ...navíc stále v dobre náladě a plný energie, člověk se s nim opravdu nenudí.....pravda když obcas koukám na YouTube na motyly, dokáží opravdu skoro vše...

Pískovny kousek od domu? Závidím. Ty 3 Cep? Nebo velká u Suchdola n./L.? Tam se mi hodně líbí. Taky tam v létě občas sjedeme i když to máme trochu z ruky.

13.4.2021 07:09

Pohled z okna právě teď. Chlupáči budou mít radost.

13.4.2021 07:48
kouták

XXX.XXX.168.33

Pískovny kousek od domu? Závidím. Ty 3 Cep? Nebo velká u Suchdola n./L.? Tam se mi hodně líbí. Taky tam v létě občas sjedeme i když to máme trochu z ruky.

Na pískovnách je krásně a je to má srdeční záležitost.Už aby bylo léto,ale ono i na podzim tam bylo krásně.

13.4.2021 08:18

..jsem z Vlkova, takže ty Veselské....

13.4.2021 08:21

kouták napsal(a):
Na pískovnách je krásně a je to má srdeční záležitost.Už aby bylo léto,ale ono i na podzim tam bylo krásně.

..jo jsou nádherné....v létě je tam jak u moře....jsou i krasne procházky okolo nich...

13.4.2021 09:05
kouták

XXX.XXX.168.33

..jsem z Vlkova, takže ty Veselské....

Veselské mám také rád.Jsem z Třeboňska.

13.4.2021 11:46

kouták napsal(a):

.tak se tam třeba někdy potkáme....

13.4.2021 11:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Tak už došlo i na nás, dneska takhle:

13.4.2021 12:02

Třeba jaro letos nebude a léto také ne. Už to takhle bude furt, asi že nelétají letadla. Růže keřové (co já vím, jak se jmenují) mají krásné světle zelené lístečky 3 milimetry a neustále na ně padá sníh. Už vidím ty jahody, hrášek, mrkvičku, maliny, .. nebudu mít nic.. a v krámě budou brambory za 300/kg :-) Sežeru psovi tu instantní zeleninu s ananasem, ten mi chutná.
No co, aspoň to nemusím plejt.

13.4.2021 12:06

Moje prasátko v sobotu.
Dnes bude všechno jinak.

13.4.2021 12:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Tak už došlo i na nás, dneska takhle:

Jakej má maskáč. Ve svý původní podobě by byl na dnešní počasí moc bílej, ale když se přidá maskáč, dokonale ladí s rázem krajiny. Sem tam kupička sněhu, blátíčko a zeleň.

13.4.2021 13:07
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
Jakej má maskáč. Ve svý původní podobě by byl na dnešní počasí moc bílej, ale když se přidá maskáč, dokonale ladí s rázem krajiny. Sem tam kupička sněhu, blátíčko a zeleň.

To je pláštěnka dost chumelilo, když jsme vyšli. Sem mu říkala, že mu moc sluší přesto, když vidí, že ji nesu otáčí se a prchá Kámoška mi psala, že oblečeného ledního medvěda ještě neviděla. Starý soused vyšel: ja kurňa, ty jsi ho i oblékla?!?

13.4.2021 13:39

lesnížínka napsal(a):
To je pláštěnka dost chumelilo, když jsme vyšli. Sem mu říkala, že mu moc sluší přesto, když vidí, že ji nesu otáčí se a prchá Kámoška mi psala, že oblečeného ledního medvěda ještě neviděla. Starý soused vyšel: ja kurňa, ty jsi ho i oblékla?!?

Hele to mě taky napadlo....lední medvěd oblečenej do maskáče

13.4.2021 14:59

u nás sněžilo včera - dneska docela často do sněhu svítí sluníčko. Byli jsme v lese, krásně tam bylo až na jednu novinku - někdo se totálně vykulil v zatáčce. Naštěstí auto bylo už prázdné... leží tam v lese kolečky vzhůru... Na lesáky to nevypadalo - spíš si zase nějaký umělec zkracoval cestu přes les zákazem vjezdu... Na sluníčku to krásně taje, už zase zlatý déšť je zlatý a ne bílý

13.4.2021 15:36
kouták

XXX.XXX.168.33

.tak se tam třeba někdy potkáme....

Je to docela možné,protože na Vlkovskou chodím na křemenáče.Já Vás poznám podle pejska a já posílám foto.Už se těším na léto.

13.4.2021 16:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

kouták napsal(a):
Je to docela možné,protože na Vlkovskou chodím na křemenáče.Já Vás poznám podle pejska a já posílám foto.Už se těším na léto.

Ha, ha, tak mám dojem, že oba vemou nohy na ramena, jestli tohle v lese potkají

13.4.2021 16:10
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Hele to mě taky napadlo....lední medvěd oblečenej do maskáče

Dobrý nápad...možná by to měli lední medvědi fasovat...

13.4.2021 16:18

Takže dnes je to hnus fialovej, jak se u nás říká. Kdyby aspoň nefoukalo. Ale potkali jsme jen 2 lidi s jedním psem.

13.4.2021 16:27

kouták napsal(a):

Koutáku, jak jste dával ty fotky výše, tak ta 1. jak je ta dřevěná info tabule, to je kde? Veselské pískovny? A pak ty další fotky, tak ta 3. poslední letecký záběr, kde? Předloni jsme byli poprvé u té jedné veselské pískovny, když jsme tam přijeli, zaparkovali jsme na nějakém parkovišti a šli okolo, ale bylo tam všady dost lidí, šli jsme až dozadu, přece jen, máme N.O. a mezi lidi s ní nechceme moc chodit. My nejvíce chodíme na Zvůli.
Pro chameleonHugo, jak jste psala o tom papilonkovi, že je to váš nej pes, prostě jste si sedli, ani se nedivím, mě by taky sedla ta jeho povaha. Jiný takový už nebude. Taky jsem měla ze všech mých psů tu NEJ fenu, bohužel ta NEJ se NEJmíň dožila Pouhých 5 let. Sedli jsme si prostě už od štěnda, byla boží, myslím povahově, jak se říká, fungovala na myšlenku, jiná taková nikdy nebyla, není a ani nebude. Je pochovaná na zahradě pod ořešákem, kde ráda lehávala.

13.4.2021 16:32

U nás podobné jako u Xerxů. Sice na sněhu, ale sem tam i sluníčko a už nic nepadá. Takže paráda. Jen - psice začala hárat, mám podezření, že její pravidelní nápadníci jsou ve psím nebi, ale "vstanou noví bojovníci". Už nás jeden ze sousední vesnice objevil v lese a doprovodil domů. Byl hodný, držel se v uctivé vzdálenosti, jen je mi líto psice, tolik si s ním chtěla poběhat.... To zas budou 3 týdny... :-((

13.4.2021 16:38

kouták napsal(a):

.už aby bylo.....na hranici se da najít hodně hribů i těch kremenáčů...

13.4.2021 16:38
janaa

XXX.XXX.10.173

U nás hnusně fouká, chvilku mraky,občas i trochu slunce,ale sníh roztál a nepadá,tak hurá. My byly dneska jen na krátký,hodinku, a matka si to mooc užila, akorát doma,když jsem jí utírala pupek,už pouštěla mlíko
Fotka netématická pro pobavení, ty moje štěňata jsou experti na vymýšlení blbostí od mala

13.4.2021 16:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):
U nás hnusně fouká, chvilku mraky,občas i trochu slunce,ale sníh roztál a nepadá,tak hurá. My byly dneska jen na krátký,hodinku, a matka si to mooc užila, akorát doma,když jsem jí utírala pupek,už pouštěla mlíko
Fotka netématická pro pobavení, ty moje štěňata jsou experti na vymýšlení blbostí od mala

Ježíš to je puclíček, ten pupuš bych mu poňuňala...tuším nechce když se schoval

13.4.2021 16:45
janaa

XXX.XXX.10.173

lesnížínka napsal(a):
Ježíš to je puclíček, ten pupuš bych mu poňuňala...tuším nechce když se schoval

To bych nedoporučovala,jak se začne ňuňat pupuš,hned to čůrá a kadí

13.4.2021 16:45

janaa napsal(a):

To je pod skříní? Se bude divit, až se probudí. Teda jestli už koukají...

13.4.2021 16:48
janaa

XXX.XXX.10.173

To je pod skříní? Se bude divit, až se probudí. Teda jestli už koukají...

Ne,to je pod zábranou v porodní bedně kde by se v 10 dnech vzala pod skříní Nekoukaj,ale už k tomu nemají daleko. Spíš je pak řev,když se snaží otočit a ono to jaksi nejde

13.4.2021 16:49

janaa napsal(a):
Ne,to je pod zábranou v porodní bedně kde by se v 10 dnech vzala pod skříní Nekoukaj,ale už k tomu nemají daleko. Spíš je pak řev,když se snaží otočit a ono to jaksi nejde

Jo, tak to jsou ještě malí. Teda věkem, protože jinak mi přijdou velcí.

13.4.2021 17:04
janaa

XXX.XXX.10.173

Jo, tak to jsou ještě malí. Teda věkem, protože jinak mi přijdou velcí.

Nene,ty si myslíš,že to odchovávám pod skříní
Jsou obří, Fiona Šreková má dneska skoro 1,7 kg

13.4.2021 17:10

janaa napsal(a):
Nene,ty si myslíš,že to odchovávám pod skříní
Jsou obří, Fiona Šreková má dneska skoro 1,7 kg

Fiona Štreková bude mít i v PP ? :-)) Super jméno.
Taky mi přišlo, že jsou to dveře od skříně, pod kterou se štěně zakulilo. Asi to bude chtít lepší fotku celé porodnice. Dík.

13.4.2021 17:11
janaa

XXX.XXX.10.173

Fiona Štreková bude mít i v PP ? :-)) Super jméno.
Taky mi přišlo, že jsou to dveře od skříně, pod kterou se štěně zakulilo. Asi to bude chtít lepší fotku celé porodnice. Dík.

Ne, Fiona Šreková je jen přezdívka

13.4.2021 17:12

janaa napsal(a):
Ne, Fiona Šreková je jen přezdívka

Škoda.

13.4.2021 17:18
janaa

XXX.XXX.10.173

Škoda.

Fiona Šreková Lovcovo srdce zní fakt divně 😆
Jinak zalezla byla pod tímhle protizalehavacim rantlem

13.4.2021 17:22

janaa napsal(a):

No, teď už je to vidět pěkně. Se nedivím, že jsem si to spletla se skříní, vždyť to vypadá jako nějaká super luxusní porodnice.

A jak se teda Fiona vlastně jmenuje?

13.4.2021 17:24
janaa

XXX.XXX.10.173

No, teď už je to vidět pěkně. Se nedivím, že jsem si to spletla se skříní, vždyť to vypadá jako nějaká super luxusní porodnice.

To se ještě neví. Buď Cecilka nebo Cácorka, tohle byla ta druhá

13.4.2021 17:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):

Tak ten protizalehavací rantl má asi své opodstatnění, když je tam Fiona schovaná Taky by se mi Fiona líbila. Hele, jak to, že tu nemáte někdo Fionu?? Já těžko, holku mít nikdy nebudu ale super jméno pro pejsanu

13.4.2021 17:28
janaa

XXX.XXX.10.173

lesnížínka napsal(a):
Tak ten protizalehavací rantl má asi své opodstatnění, když je tam Fiona schovaná Taky by se mi Fiona líbila. Hele, jak to, že tu nemáte někdo Fionu?? Já těžko, holku mít nikdy nebudu ale super jméno pro pejsanu

Jj, opodstatnění to má a je to nutnost,zvlášť když je těch štěňat hodně a fena přesně neví,kde který má. Těch zalehnutých štěňat bylo dost.
Slibuju,že až budu mít fkovej vrh, což je v případě četnosti vrhů u mě tak za deset let,tak jedna bude Fiona ale musí být stejně tlustá a obří jako tahle

13.4.2021 17:30

Luxusní porodnice a super cvalíci.

13.4.2021 17:31

janaa napsal(a):

..tu je puclik, ja myslela ze se narval pod skříň a pak níže jsem se dobrala té porodnice.....

13.4.2021 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.232.32

lesnížínka napsal(a):

Fiona?
Můžete to dát i psovi.
Na pohlaví nezáleží.

13.4.2021 17:41
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

rapotacka11 napsal(a):
Fiona?
Můžete to dát i psovi.
Na pohlaví nezáleží.

To jste na správné adrese, ale zrovna Fiona nezní moc neutrálně

13.4.2021 17:45
janaa

XXX.XXX.10.173

Zkusím nahrát video. Tak je teprve vidět, že to jsou obři

13.4.2021 17:46
janaa

XXX.XXX.10.173

No nevim,dát jméno Fiona klukovi,tak se obávám,že mu neslezou koule

13.4.2021 17:46

janaa napsal(a):
To se ještě neví. Buď Cecilka nebo Cácorka, tohle byla ta druhá

Jo vlastně oni jsou Céčka. A co klučík?

13.4.2021 17:49
janaa

XXX.XXX.10.173

Jo vlastně oni jsou Céčka. A co klučík?

Kluk je Cir To si vybral budoucí majiteů,chtěl štěndo po Adélce, a že bude Cir nebo Cira

13.4.2021 17:54

Koutáku, jak jste dával ty fotky výše, tak ta 1. jak je ta dřevěná info tabule, to je kde? Veselské pískovny? A pak ty další fotky, tak ta 3. poslední letecký záběr, kde? Předloni jsme byli poprvé u té jedné veselské pískovny, když jsme tam přijeli, zaparkovali jsme na nějakém parkovišti a šli okolo, ale bylo tam všady dost lidí, šli jsme až dozadu, přece jen, máme N.O. a mezi lidi s ní nechceme moc chodit. My nejvíce chodíme na Zvůli.
Pro chameleonHugo, jak jste psala o tom papilonkovi, že je to váš nej pes, prostě jste si sedli, ani se nedivím, mě by taky sedla ta jeho povaha. Jiný takový už nebude. Taky jsem měla ze všech mých psů tu NEJ fenu, bohužel ta NEJ se NEJmíň dožila Pouhých 5 let. Sedli jsme si prostě už od štěnda, byla boží, myslím povahově, jak se říká, fungovala na myšlenku, jiná taková nikdy nebyla, není a ani nebude. Je pochovaná na zahradě pod ořešákem, kde ráda lehávala.

...u jedné je parkoviště když pojede z Veselí do Vlkova okolo kolejí a je v lese a jste blízko hlavní pláže, druhé u tutéž piskovny je kousek od něj, je tam i nějaké pódium na akce a druha písková ma parkoviště když pojede hlavní silnici na Třeboň, te piskovně s říká křišťálka, je tam krásně vidět na dno a spousta škeblí...no zvláštní bylo s motylem, že zbyl jako poslední z vrhu a zůstával doma, nechtěl ho nějak nikdo, měl bílou v uchu, tedy ne na chov a výstavy....navíc jsem zjistila že, se narodil vecer před ranem kdy mi vet uspal navždy milovanou fenku...my se jeli jenom podívat na motyly k paní chovatele, v životě jsem tohle plemeno neviděla, byl jich tam chumel a všichni litali po zahradě, po nás a on jediný tam seděl jako trubka, tak jsem si ho vzala na klin a už ho nepustila, chovatelka mezitím vařila kafe a když s nim přišla povídala, že mi mi ho zrovna chtěla nabídnout, že je to jediné volne stene....jako trubka seděl i v autě, v noci spal roztazeny uprostřed postele, slzy po mámě ani ostatních neupustil....ráno se ale oklepal a z trubky se vyvrbilo velmi aktivní štěňátko, ze v tom psovi cosi je mně trklo ve chvíli, kdy se mnou byl za dva dny v práci a já ho šla vyvencit, kdy jsem s nim prošla temnou garáží a s rachotem se rolovala nahoru garážová vrata, a s nim to tehdy ani nehlo I když rachot to byl převeliký....fenecka je krásná, čím to, ze většina nej psů je s námi tak moc krátce....

13.4.2021 18:21
kouták

XXX.XXX.168.33

První tři fotky je pískovna Cep-1,jak je psáno na poutači a je to před Suchdolem nad Lužnicí vlevo ve směru od Majdaleny.Další dvě fotky je ta "křišťálka",ale jmenuje se Horusická pískovna a nyní je rozdělena z důvodu opětovné těžby na dvě části.Když začali dělat cestu přes pískovnu,tak jsem se chytal za hlavu,protože jsem tam měl plno krásných míst na křemenáče,ale nyní je to opět urovnané a od rybníka Horusického se dostanete k pískovně,kde je i občerstvovna.Parkoviště u silnice popsala už "chameleon Hugo".Název "křišťálka" slyším poprvé,ale také tomu říkají "modrá laguna".Je tam úžasné koupání a rybařina.Letecký záběr je místo,kde jsem se narodil a mám tam chalupu,ale je to v názvu mé přezdívky.Na rybník Zvůle mám krásné vzpomínky.Chodil jsem tam randit,ale to je další příběh.Přidám fotku,kde je propojena pískovna Cep1 s pískovnou Majdalena a další jsou z Majdaleny.

13.4.2021 18:58

Ta štěňátka jsou strašně veliká! A krásná, že, ale veliká :-) 10 dnů? To jsou takhle obří normálně labrouši? Anebo blbě vidím, ale mně se zdá, že jim je měsíc, kdybyste to tu nepsala, jak se narodila, tak nevěřím :-)

13.4.2021 19:12
janaa

XXX.XXX.10.173

Ta štěňátka jsou strašně veliká! A krásná, že, ale veliká :-) 10 dnů? To jsou takhle obří normálně labrouši? Anebo blbě vidím, ale mně se zdá, že jim je měsíc, kdybyste to tu nepsala, jak se narodila, tak nevěřím :-)

Ano,jsou obří,jako fakt obří. Jsou jen tři a od první vteřiny na světě neskutečně žravá a dravá. Tihle tři přiberou za den přibližně co celý 10ti hlavý vrh. Průměrný přírůstek denně cca 100-130g (běžně cca 40-60g). V tomhle věku mívají nejsilnější štěňata něco přes kilo Jsem zvědavá,co z nich vyroste

13.4.2021 19:28

janaa napsal(a):
Ano,jsou obří,jako fakt obří. Jsou jen tři a od první vteřiny na světě neskutečně žravá a dravá. Tihle tři přiberou za den přibližně co celý 10ti hlavý vrh. Průměrný přírůstek denně cca 100-130g (běžně cca 40-60g). V tomhle věku mívají nejsilnější štěňata něco přes kilo Jsem zvědavá,co z nich vyroste

jsou úžasní. Obříci. Kolegyně si pojede brzy pro fletíka - a ten je ze 14 štěníků (všichni prý zcela vyrovnaní - i na fotkách tak vypadají) a to byly myšky maličké. Mezi nimi by ti vaši vypadali jak slůňata

13.4.2021 19:36
janaa

XXX.XXX.10.173

jsou úžasní. Obříci. Kolegyně si pojede brzy pro fletíka - a ten je ze 14 štěníků (všichni prý zcela vyrovnaní - i na fotkách tak vypadají) a to byly myšky maličké. Mezi nimi by ti vaši vypadali jak slůňata

Já takhle veliký štěnda ještě neměla, zatím nejsilnější pejsek měl 480 g. Tihle už při narození 520-550 a okamžitě letěli s váhou neskutečně nahoru. Bertička,co jsem si nechávala z minulýho vrhu, měla při narození 320 a na kilo se dostala tak ve dvou, dvou a půl týdnech utěšuju se, že tu velikost, váhu a výšku mají danou geneticky, a že z nich nebudou dogy

13.4.2021 19:47
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Já takhle veliký štěnda ještě neměla, zatím nejsilnější pejsek měl 480 g. Tihle už při narození 520-550 a okamžitě letěli s váhou neskutečně nahoru. Bertička,co jsem si nechávala z minulýho vrhu, měla při narození 320 a na kilo se dostala tak ve dvou, dvou a půl týdnech utěšuju se, že tu velikost, váhu a výšku mají danou geneticky, a že z nich nebudou dogy

Mě by zajímalo, jak je možné, že u velkých psů jsou takové rozdíly v počtu štěňat - je známo, co ovlivňuje, jestli budou tři nebo jich bude 14?

13.4.2021 19:53
janaa

XXX.XXX.10.173

Terven napsal(a):
Mě by zajímalo, jak je možné, že u velkých psů jsou takové rozdíly v počtu štěňat - je známo, co ovlivňuje, jestli budou tři nebo jich bude 14?

Tak ona je otázka, jestli třeba Adélka opravdu měla jen tři nebo plody vstřebala,k čemuž já se přikláním. Když jsme byli na sonu,tak hned byly vidět tři zárodky,dál jsme nehledali, a byla by velká náhoda,kdyby to zrovna byli tihle tři. To je výhoda psích mamin,že když se ty zárodky nevyvíjí ideálně,tak je do určité doby vstřebají a dál se vyvíjí jen ty,co jsou v pořádku. Proč to tak je,nikdo přesně neví, možná skrytá viroza, špatné oplodnění atd. Kdyby je nevstřebala a opravdu byly jen tři,tak je možné,že progesteron vyletěl rychle nahoru a bylo to na hraně (dělali jsme ho třikrát ,naposled den předtím, ten byl ideální k nakrytí,někdy je to pak fičák). Každopádně,kde je pravda,se už nedozvím. Ale radši tři takový draci, než 10 neduživců. Já čekala,že jich bude míň,ale myslela jsem tak pět šest. V prvním vrhu jsem měla 11, v druhém 9 (jiné feny)

13.4.2021 19:55

Terven napsal(a):

Myslím, že to určuje fena - kolik vajíček pustí. Ale samozřejmě pes do toho také kecá, ale když nemá co oplodnit, tak ..

13.4.2021 19:55
janaa

XXX.XXX.10.173

Ale jinak obecně napříč plemeny,co mám známé, tak prakticky od začátku roku byl problém vůbec se zabřeznutím, málopočetné vrhy byly častější než normálně a velmi komplikované porody,které několikrát skončily pro maminy fatálně. Mám vypozorované,že tohle bývá často v souvislosti s dlouhou zimou,ale to je jen moje pozorování a určitě na to není žádný výzkum. I je hodně fen,co se prostě nerozháraly

13.4.2021 20:00

"To je výhoda psích mamin,že když se ty zárodky nevyvíjí ideálně,tak je do určité doby vstřebají a dál se vyvíjí jen ty,co jsou v pořádku. "
To je nějak ověřené? Nebo se vztahuje jen k něčemu? Protože že by se rodili jen zdraví psi..
Co mě ale kdysi v encyklopedii dostalo - zvířata mohou odložit porod na vhodnější (bezpečí) dobu.

13.4.2021 20:02

Nerozháraly.. Tak tomu věřím, ona se zvířata řídí přírodou, maj rozum.

13.4.2021 20:05
Terven

XXX.XXX.110.191

"To je výhoda psích mamin,že když se ty zárodky nevyvíjí ideálně,tak je do určité doby vstřebají a dál se vyvíjí jen ty,co jsou v pořádku. "
To je nějak ověřené? Nebo se vztahuje jen k něčemu? Protože že by se rodili jen zdraví psi..
Co mě ale kdysi v encyklopedii dostalo - zvířata mohou odložit porod na vhodnější (bezpečí) dobu.

Předpokládám, že vstřebání se týká jenom těžce poškozených zárodků, vad neslučitelných se životem - prostě, je-li to úplně blbě. Myslím, že to funguje i u lidí a je to jeden z důvodů časných potratů.

13.4.2021 20:15
janaa

XXX.XXX.10.173

Terven napsal(a):
Předpokládám, že vstřebání se týká jenom těžce poškozených zárodků, vad neslučitelných se životem - prostě, je-li to úplně blbě. Myslím, že to funguje i u lidí a je to jeden z důvodů časných potratů.

Jasný,ale ženská potratí,fena to opravdu vstřebá. Proto je to taky možné jen do určité doby.
Jinak ano,těžké vady, nebo tam i právě může zafungovat nějaká skrytá viroza,kterou fena projde, nebo špatný výživný stav,prostě tělo usoudí,že nemá na to,aby se v něm vyvinula mláďata nebo tolik mláďat. To je věděcky potvrzené,že to takhle u psovitých šelem funguje. Stává se někdy i to,že člověk jde na ultrazvuk s fenou,ta je březí,pak se mu nezdá, jak se fena vyvíjí, jde znovu a fena už březí není - vstřebala všechny zárodky

13.4.2021 20:31
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Jasný,ale ženská potratí,fena to opravdu vstřebá. Proto je to taky možné jen do určité doby.
Jinak ano,těžké vady, nebo tam i právě může zafungovat nějaká skrytá viroza,kterou fena projde, nebo špatný výživný stav,prostě tělo usoudí,že nemá na to,aby se v něm vyvinula mláďata nebo tolik mláďat. To je věděcky potvrzené,že to takhle u psovitých šelem funguje. Stává se někdy i to,že člověk jde na ultrazvuk s fenou,ta je březí,pak se mu nezdá, jak se fena vyvíjí, jde znovu a fena už březí není - vstřebala všechny zárodky

Jo, já jsem reagovala na to, jak megí psala, že by se jinak rodili jen zdraví psi - píšu, že se to týká jen těžce poškozených zárodků - z toho by ani pes nebyl
Ono u i ženských se vyskytujou vstřebaná dvojčata a není to úplná vzácnost, ale je fakt, že častější jsou potraty. Podstatné je, že se příroda toho "nekvalitního materiálu" umí zbavit.

13.4.2021 20:31
elisak

XXX.XXX.194.232

U nás bylo letos taky podivně málo štěňat (myslím už podzim/zima), průměrně bývá 5 štěňat, 3 štěňata ve vrhu jsou výjimka. Ale letos byla skoro třetina vrhů jen 3 štěňata.

13.4.2021 20:43

janaa napsal(a):

I žena může vstřebat. Je to "samice" jako každá jiná.

13.4.2021 20:47
Atheira

XXX.XXX.209.8

I žena může vstřebat. Je to "samice" jako každá jiná.

Ne všude byste s tímhle pochodila. Jednou jsem v minulé práci zmínila, že jakýkoli mlíko je prostě "mateřský mlíko", to téma na to nadhodil někdo a pak se z toho vymotávali asi hodinu, co je teda mlíko od krávy a jestli fakt musí mít tele a jestli koza potřebuje kůzle nebo má mlíko prostě tak, že ho má a tak... no, takový ty městský paničky jedna jak druhá a dostala jsem za to vykulený oči, zástavu dechu a přidušený "to neříkej, mateřský je naše, lidský!!!"

13.4.2021 20:51

Terven napsal(a):
Jo, já jsem reagovala na to, jak megí psala, že by se jinak rodili jen zdraví psi - píšu, že se to týká jen těžce poškozených zárodků - z toho by ani pes nebyl
Ono u i ženských se vyskytujou vstřebaná dvojčata a není to úplná vzácnost, ale je fakt, že častější jsou potraty. Podstatné je, že se příroda toho "nekvalitního materiálu" umí zbavit.

Ano, omlouvám se za chaos :-)

13.4.2021 20:56

A.. téma.. venčí se nám skvěle, ode dne, kdy jsou turisti zpět ve městě. Dravci cupují myši, megý cupuje hraboše, božský klid.. a hromady bahna + dnes pes zelený od srnčích bobků, prostě paráda, tak to má být.
Takhle ten pes šíleně smrdí, tak jsem říkala, že půjde v rozestupu ne dvou metrů, ale půl kilometru za mnou, jenže pak.. pocem, prasátko moje, hlavně že tu nejsou čtyřkolky!
A pak doma stojí mezi dveřmi s nejsmutnějším výrazem, protože ví, že takhle teda na gauč nejde.. ale tak proč se válí v srnčích experimentech, když to ví?

13.4.2021 21:13

Atheira napsal(a):
Ne všude byste s tímhle pochodila. Jednou jsem v minulé práci zmínila, že jakýkoli mlíko je prostě "mateřský mlíko", to téma na to nadhodil někdo a pak se z toho vymotávali asi hodinu, co je teda mlíko od krávy a jestli fakt musí mít tele a jestli koza potřebuje kůzle nebo má mlíko prostě tak, že ho má a tak... no, takový ty městský paničky jedna jak druhá a dostala jsem za to vykulený oči, zástavu dechu a přidušený "to neříkej, mateřský je naše, lidský!!!"

No jo, my veterináři to máme holt jinak.

13.4.2021 21:18

I je hodně fen,co se prostě nerozháraly

Pak se hlásím do klubu. Psice má 2 měsíce zpoždění. Přičítala jsem to stáří.

13.4.2021 21:20

janaa napsal(a):

Normálně - Nefret nebo hovawarti :-))

13.4.2021 21:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

No jo, my veterináři to máme holt jinak.

Nevím, jestli to úplně bylo tím, že by nebyly ostřílené jako veterináři. Část z nich razantně odmítala i pojem matka ve spojení kráva - tele... že to prostě není matka. Matky jsou ony. Ne kráva.
Na jednu stranu mi to přijde hrozně zvrácený tohle vnímání světa. Že bytí matkou je výsada pouze lidská. Jako wtf...

13.4.2021 21:32
Terven

XXX.XXX.110.191

I je hodně fen,co se prostě nerozháraly

Pak se hlásím do klubu. Psice má 2 měsíce zpoždění. Přičítala jsem to stáří.

Vikina měla zpoždění měsíc. Tudíž místo obvyklého třičtvrtě roku to bylo za 10 měsíců.

13.4.2021 21:55
domi.t

XXX.XXX.213.1

Nefret mala dnes na obojku riflovu mašlu a aj tak mi traja ľudia pochválili,že tak veľkého retrievera- PSA ešte nevideli. Tak ja už neviem,kde sa stala chyba 😁Pritom ich bolo 9 kusov,Nefret nemala nijakú zvlášť veľkú pôrodnú váhu,potom tie hnačky...a aha,čo z nej vyrástlo! Darmo,tato Maxipes sa nezaprie 😎

13.4.2021 22:08
janaa

XXX.XXX.10.173

No to zas neeee, dlouhý chlupy snad mít nebudou, to by mi ještě scházelo 😀

13.4.2021 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dnešní prochajda naprosto brutální Taky jsem se dlouho přemlouvala vylézt ven, ale včera nechtěl Worka, že lilo, další den ležet už bylo moc. Já: triko, tlustý svetr, lehčí bunda a pláštěnka. Worka pláštěnka. Venku 1st, metelice s deštěm a větrem. Když jsme šli od nás, tak super, metlo nám do zad. Horší, když jsme to v polovině cesty otočili a snad začalo ještě víc Já si nechala jen kapuci od bundy, tu od pláštěnky jsem si nedala. Třetí čtvrtinu už mi voda stékala v čůrkách po gesichtu, Workovi taktéž, tak jsme se tvářili stejně Viděla jsem na něm, jak ho to štve, já jsem se musela tvářit optimisticky, že to zvládnem, protože tu blbost jsem vymyslela já Když se nedíval, jektala sem zubama, páč vodou stékající z pláštěnky se mi pěkně nacucávaly kalhoty na stehnech. Kdyby nebylo krytého úseku kolem potoka, což proti prostranství na cestě byl ráj na zemi, snad to ani nezvládnu a omrznu jak Meresjev. Že to bude ještě hrůza v posledních 200m na naší cestě jsem tušila, protože to je na ní vždycky peklo na zemi - a je jedno, jestli mrzne, fučí, nebo je naopak vedro. Worka se musel ještě pomotat kolem sousedovic baráků, tak já tam přešlapovala a poskakovala na místě, abych to ještě vydržela. I když jsem tomu skoro nevěřila...žiju. Očekávám ,,Řád Bílého lva" či tak něco Doma jsem zjistila, že kromě mokrých kalhot, se mi totálně nacucala od té kapuce takřka celá bunda, svetr, i tričko pod ním - od krku až pod prsa, totéž záda

13.4.2021 22:41

lesnížínka napsal(a):
Dnešní prochajda naprosto brutální Taky jsem se dlouho přemlouvala vylézt ven, ale včera nechtěl Worka, že lilo, další den ležet už bylo moc. Já: triko, tlustý svetr, lehčí bunda a pláštěnka. Worka pláštěnka. Venku 1st, metelice s deštěm a větrem. Když jsme šli od nás, tak super, metlo nám do zad. Horší, když jsme to v polovině cesty otočili a snad začalo ještě víc Já si nechala jen kapuci od bundy, tu od pláštěnky jsem si nedala. Třetí čtvrtinu už mi voda stékala v čůrkách po gesichtu, Workovi taktéž, tak jsme se tvářili stejně Viděla jsem na něm, jak ho to štve, já jsem se musela tvářit optimisticky, že to zvládnem, protože tu blbost jsem vymyslela já Když se nedíval, jektala sem zubama, páč vodou stékající z pláštěnky se mi pěkně nacucávaly kalhoty na stehnech. Kdyby nebylo krytého úseku kolem potoka, což proti prostranství na cestě byl ráj na zemi, snad to ani nezvládnu a omrznu jak Meresjev. Že to bude ještě hrůza v posledních 200m na naší cestě jsem tušila, protože to je na ní vždycky peklo na zemi - a je jedno, jestli mrzne, fučí, nebo je naopak vedro. Worka se musel ještě pomotat kolem sousedovic baráků, tak já tam přešlapovala a poskakovala na místě, abych to ještě vydržela. I když jsem tomu skoro nevěřila...žiju. Očekávám ,,Řád Bílého lva" či tak něco Doma jsem zjistila, že kromě mokrých kalhot, se mi totálně nacucala od té kapuce takřka celá bunda, svetr, i tričko pod ním - od krku až pod prsa, totéž záda

No hezký ...abys to ještě neodstonala

13.4.2021 22:43

domi.t napsal(a):
Nefret mala dnes na obojku riflovu mašlu a aj tak mi traja ľudia pochválili,že tak veľkého retrievera- PSA ešte nevideli. Tak ja už neviem,kde sa stala chyba 😁Pritom ich bolo 9 kusov,Nefret nemala nijakú zvlášť veľkú pôrodnú váhu,potom tie hnačky...a aha,čo z nej vyrástlo! Darmo,tato Maxipes sa nezaprie 😎

Já si myslím, že snad jedině růžový svetřík s neonovým nápisem "Fifinka"

14.4.2021 07:15
Varaxi

XXX.XXX.1.226

janaa napsal(a):

Buďto mám pravdu já, a pak z nich vyrostou psodlaci. Nebo má pravdu kolegyně, která jim od prvních dnů věští životní dráhu šarpejů.
A nebo taky cokoli jiného, že jo.

14.4.2021 07:56
janaa

XXX.XXX.10.173

Varaxi napsal(a):
Buďto mám pravdu já, a pak z nich vyrostou psodlaci. Nebo má pravdu kolegyně, která jim od prvních dnů věští životní dráhu šarpejů.
A nebo taky cokoli jiného, že jo.

Tak nebo tak nás všechny sežerou

14.4.2021 08:12

Dnes se nám venčilo parádně, potkali jsme totiž našeho oblíbenýho labíka, tak se mi konečně pes zase trochu vyběhal

Video se zpracovává...

14.4.2021 08:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

Dnes se nám venčilo parádně, potkali jsme totiž našeho oblíbenýho labíka, tak se mi konečně pes zase trochu vyběhal

My jsme včera potkali Čika, Lary největší láska ze všech. Ani nevím, co to je. Asi vořech... Myslím, že tu má někdo něco podobného. Myslím, že asi Terven...

Vždycky mě mrzí, že nemám foťák ani mobil, abych si to natočila nebo je aspoň vyfotila. To bylo radosti. Včera víc než běžně. Skákala a házela všude kolem bláto a u toho kvíkala. Čiko většinu času stojí a kouká, ale jí to zřejmě vůbec neva. Vlastně mám pocit, že si i cíleně vybírá takhle bramborový psy. Protože samojed, kterého zbožňuje jen o maličko méně než tohohle, je taky takový - stojí a kouká a Lara mezitím běhá, piští a tancuje kolem něj. Pak se uklidní, naposled ho očumákuje a jde.

14.4.2021 08:22

Atheira napsal(a):
My jsme včera potkali Čika, Lary největší láska ze všech. Ani nevím, co to je. Asi vořech... Myslím, že tu má někdo něco podobného. Myslím, že asi Terven...

Vždycky mě mrzí, že nemám foťák ani mobil, abych si to natočila nebo je aspoň vyfotila. To bylo radosti. Včera víc než běžně. Skákala a házela všude kolem bláto a u toho kvíkala. Čiko většinu času stojí a kouká, ale jí to zřejmě vůbec neva. Vlastně mám pocit, že si i cíleně vybírá takhle bramborový psy. Protože samojed, kterého zbožňuje jen o maličko méně než tohohle, je taky takový - stojí a kouká a Lara mezitím běhá, piští a tancuje kolem něj. Pak se uklidní, naposled ho očumákuje a jde.

Krásný U nás jsou v kurzu psi, co se bouřlivě vítají a při hře skáčou a řvou. Tady u labíka je to maličko na hraně, má přeci jen o 15 kg víc a 10 let míň, takže jsem to chvílema brzdila.

14.4.2021 08:35
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme včera dali kratší procházku, takovou rozcvičku a pak jsme šli trénovat . Stihla jsem odtrénovat jen se psem a volala mamka, že něco potřebuje, no tak jsem psa nechala odpočívat po tréninku, naložila jsem jen fenu a jela k rodičům, že se fena aspoň trochu vylítá tam. No vylítala se opravdu jen trochu, protože madam zrovna neměla na hraní náladu a po chvíli už to byl těžkej ignor .

Včera nebyla ani taková zima, šlo to. Dneska je teda zima, ale alespoň že neprší.. Ale i tak už mě to počasí nebaví, už chci teplo, jaro . Už mám zasázené kytky, takže jsem se všechny schovala na chodbu . Horší to bude s keříkama, které jsem už zasadila a pak přišly ještě mrazíky, tak uvidíme, jestli to dají

14.4.2021 09:13

Tak zkusím ještě jednou nahrát video s labíkem

14.4.2021 09:39

myslíte že se mu to líbilo? můj subjektivní pohled na video, může to být na živo jinak....spíš labíka přesvědčuje, že nebude dělat problémy...
Edit: váš pes si není fyzicky jistý, je jistě starší. naše buli je horlivá a pokud si nějaký pes není jistý, že jí ustojí, nepouštím jí nebo zavolám zpět (sama to také nemá ráda, když jí větší a aktivnější pes válcuje)

14.4.2021 09:44

myslíte že se mu to líbilo? můj subjektivní pohled na video, může to být na živo jinak....spíš labíka přesvědčuje, že nebude dělat problémy...
Edit: váš pes si není fyzicky jistý, je jistě starší. naše buli je horlivá a pokud si nějaký pes není jistý, že jí ustojí, nepouštím jí nebo zavolám zpět (sama to také nemá ráda, když jí větší a aktivnější pes válcuje)

Je to vzájemně vyprovokovaná hra, začínají si oba. Když mám pocit, že už je to na psa moc, zasáhnu. Nenechala bych je takhle blbnout dlouho, přeci jen chci, aby ten můj stařeček ještě potom došel domů, ideálně po všech čtyřech :)

14.4.2021 09:45

Malí (?) labrouši jsou teda neskuteční kolosi

Porodnici jsme taky mívali, teď je z ní luxusní pelech s ortopedickou matrací.

14.4.2021 09:53

kouták napsal(a):
První tři fotky je pískovna Cep-1,jak je psáno na poutači a je to před Suchdolem nad Lužnicí vlevo ve směru od Majdaleny.Další dvě fotky je ta "křišťálka",ale jmenuje se Horusická pískovna a nyní je rozdělena z důvodu opětovné těžby na dvě části.Když začali dělat cestu přes pískovnu,tak jsem se chytal za hlavu,protože jsem tam měl plno krásných míst na křemenáče,ale nyní je to opět urovnané a od rybníka Horusického se dostanete k pískovně,kde je i občerstvovna.Parkoviště u silnice popsala už "chameleon Hugo".Název "křišťálka" slyším poprvé,ale také tomu říkají "modrá laguna".Je tam úžasné koupání a rybařina.Letecký záběr je místo,kde jsem se narodil a mám tam chalupu,ale je to v názvu mé přezdívky.Na rybník Zvůle mám krásné vzpomínky.Chodil jsem tam randit,ale to je další příběh.Přidám fotku,kde je propojena pískovna Cep1 s pískovnou Majdalena a další jsou z Majdaleny.

Díky za objasnění, co je co. Jak píše chameleon, tak zrovna to 1. parkoviště to je, silnice od Veselí do Vlkova, tak tam jsme byli, kousek byla ta hlavní pláž a dost lidí, proto jsme šli až dozadu. Určitě se tam ale letos podívám a obejdu to okolí ostatních pískoven.

14.4.2021 10:11

Díky za objasnění, co je co. Jak píše chameleon, tak zrovna to 1. parkoviště to je, silnice od Veselí do Vlkova, tak tam jsme byli, kousek byla ta hlavní pláž a dost lidí, proto jsme šli až dozadu. Určitě se tam ale letos podívám a obejdu to okolí ostatních pískoven.

...když půjdete od parkoviště nalevo okolo piskovny, ve své podstatě budete stát naproti hlavní pláži, jsou tam takové vysekané/vyšlapané/vyvážené malé plázicky, tam chodím s motylem, pozor na hambáce, bývají tam....

14.4.2021 10:44
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Samojed, to je ten, co jste kdysi psala, že si pořídila kámoška a feňule ho zatím nějak nebere, nechápe? A já se divila, protože Worku feny naprosto milujou, protože je jemný a galantní

14.4.2021 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
My jsme včera dali kratší procházku, takovou rozcvičku a pak jsme šli trénovat . Stihla jsem odtrénovat jen se psem a volala mamka, že něco potřebuje, no tak jsem psa nechala odpočívat po tréninku, naložila jsem jen fenu a jela k rodičům, že se fena aspoň trochu vylítá tam. No vylítala se opravdu jen trochu, protože madam zrovna neměla na hraní náladu a po chvíli už to byl těžkej ignor .

Včera nebyla ani taková zima, šlo to. Dneska je teda zima, ale alespoň že neprší.. Ale i tak už mě to počasí nebaví, už chci teplo, jaro . Už mám zasázené kytky, takže jsem se všechny schovala na chodbu . Horší to bude s keříkama, které jsem už zasadila a pak přišly ještě mrazíky, tak uvidíme, jestli to dají

Nevím jakové přesně kytky a keříky, ale většině tohle počasí na zakořeňování vyhovuje, protože ono je to ze skleníků a jarní sluníčko to často popálí.

14.4.2021 10:48

...když půjdete od parkoviště nalevo okolo piskovny, ve své podstatě budete stát naproti hlavní pláži, jsou tam takové vysekané/vyšlapané/vyvážené malé plázicky, tam chodím s motylem, pozor na hambáce, bývají tam....

Jo, přesně tam jsme byli, na takové malé vysekané plážičce, hambatý jsme nepotkali

14.4.2021 10:52
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nám se dneska venčilo, oproti večerní ,,prochajdě" už obstojně. Jo, byla zima a trochu mrholilo, ale to už mi připadlo jako těžká pohoda Teď už nemrholí a místy dokonce trochu vykukuje sluníčko a vypadá to mnohem líp

14.4.2021 10:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Nevím jakové přesně kytky a keříky, ale většině tohle počasí na zakořeňování vyhovuje, protože ono je to ze skleníků a jarní sluníčko to často popálí.

No zasazené mám klematisy a zimolez... Jeden klematis byl už v zahradnictví venku, o ten se nebojím, ale ty další jsou jsou právě ze skleníků, už víc rozrostlé, s poupaty a listy už mají spálené mrazem, ale snad přežijou .

Na a kytky - muškáty, fuchsie, mučenky, durman, ale ty mám teda schované na chodbě.

14.4.2021 10:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Samojed, to je ten, co jste kdysi psala, že si pořídila kámoška a feňule ho zatím nějak nebere, nechápe? A já se divila, protože Worku feny naprosto milujou, protože je jemný a galantní

Je to ten samojed, o kterém jsem psala. Lara z něj chytala totální hysteráky a návaly děsu. Za ten řev jsem se vždycky úplně styděla.

14.4.2021 11:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Vím, že to nemá s venčením nic společného, ale když už se tu řešily (a koukám, že trochu pořád i řeší) ty kytky. Můžete mi někdo poradit?
Dostaly se ke mně tyhle divnopokojovky, takový chlupatý listy šťavnatý to má... a já se v těhlech vůbec nevyznám a vím, že když si nezjistím, co to je a co to potřebuje, tak to chcípne. Protože přesně tohle je ten typ kytek, který nevyhledávám a neznám. To samý rýmovník. Jak zatraceně všichni dělají, že to nechcípne a ještě si dovolí tvrdit, že je to nenáročná pokojovka? Nějaká rada na to, jak nezabít kytky s chlupatýma listama by se mi hodila. Začínám mít podezření, že to je prokletí celýho jejich druhu totiž.

14.4.2021 11:07

Potřebovala bych něco popínavého k pergole, poradíte prosím někdo? Něco nenáročného. Že bych jen vysypala semínka.

14.4.2021 11:08

Potřebovala bych něco popínavého k pergole, poradíte prosím někdo? Něco nenáročného. Že bych jen vysypala semínka.

Pokud letničku, tak krásná a bohatá je Černooká Zuzana.

Pokud trvalku, tak koukněte na Vistárii.

14.4.2021 11:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Atheira: nevím, co to je za kytku, neznám. A neznám ani většinu názvů těch, co mám doma já . Ale já to mám přesně naopak mi přijde, když nevím, co ta kytka potřebuje, tak se jí u mě daří líp. Jakmile to zjišťuji a nějak víc se zajímám, tak většinou chcípne .

Rýmovník jsem taky měla, rostl fakt jak plevel, a pak jsem ho dala na jiné místo (nahoru na skříň a nechala pnout dolů) a jak nebyl na očích, tak jsem ho zapomínala zalévat a celý uschl .

14.4.2021 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pokud letničku, tak krásná a bohatá je Černooká Zuzana.

Pokud trvalku, tak koukněte na Vistárii.

Jen u vistárie pozor, máme ji tu roky a prorostla nám střechou, byla pod taškama, zrovna nedávno jsem to ořezávali a vystříhavali...Je fakt silná. Jo a za poslední tři roky nekvetla ani jednou...

Černokou Zuzanu si dávám do závěsných květináčů, ta je pěkná... Já si právě pro tyhle účely, akorát ne k pergole, ale k plotu z Kari sítě pořídila ty klematisy... Mučenky se taky pnou, ale myslím, že ty budou náročnější, a hlavně na zimu musí domů.

14.4.2021 11:12
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já miluju povíjnice, přijde mi, že se zemínek se pěstují lépe než černooké zuzany a třeba konkrétně ta modrá je neuvěřitelně překrásná. Jsou to jenom letničky, takže každý rok znova a znova.

Z nekvetoucích trvalek je pnoucí fofrkytka třeba tříprsťák (z jedný sazenice máte za chvíli metry kytky), ten za jedno léto obalí i vás s rodinou, když budete v tý pergole moc často.

14.4.2021 11:13
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Popínavá lichořeřišnice. Jednoletka, pěkná, dá se jíst. :)
Kiwi. Trvalka, pěkná, na zimu opadá (tj. nestíní), dá se jíst. :)
Kiwi se teda musí zasadit, to jo.

14.4.2021 11:30
janaa

XXX.XXX.10.173

Malí (?) labrouši jsou teda neskuteční kolosi

Porodnici jsme taky mívali, teď je z ní luxusní pelech s ortopedickou matrací.

Rodila ti přirozeně?

Ad kytky - lichořeřišnici miluju,ale sežerou mi jí vždycky dřepcíči. Krásná je ta černooká zuzana, povíjnice, do květináče na popínání mandevilla. Tu miluju,ale mě se vždycky opravdu rozroste a začne pnout až na konci sezony, takže u nás to pro ní úplně není.... Natrvalo ten klemátis

14.4.2021 11:33

A mně tu Klematisy vůbec nejdou :(

Zuzany kupuju už jako malé rostlinky a jsou fakt krásné, dokáží vyrůst i přes dva metry do výšky za sezonu (foto).

Jinak na stání pro auta mám přísavník pětiprstý, ale roste mi pomalu, mám ho zasazeného v písku, tak asi proto.

Ale poslední dva roky už přes léto pěstuju skoro jenom ty moje milovaný coleusy

14.4.2021 11:33

Atheira napsal(a):
Vím, že to nemá s venčením nic společného, ale když už se tu řešily (a koukám, že trochu pořád i řeší) ty kytky. Můžete mi někdo poradit?
Dostaly se ke mně tyhle divnopokojovky, takový chlupatý listy šťavnatý to má... a já se v těhlech vůbec nevyznám a vím, že když si nezjistím, co to je a co to potřebuje, tak to chcípne. Protože přesně tohle je ten typ kytek, který nevyhledávám a neznám. To samý rýmovník. Jak zatraceně všichni dělají, že to nechcípne a ještě si dovolí tvrdit, že je to nenáročná pokojovka? Nějaká rada na to, jak nezabít kytky s chlupatýma listama by se mi hodila. Začínám mít podezření, že to je prokletí celýho jejich druhu totiž.

Ta modře kvetoucí je nějaký druh Streptokarpusu a myslím, že i tu první jsem kdysi měla, budu vzpomínat...

14.4.2021 11:35

janaa napsal(a):
Rodila ti přirozeně?

Ad kytky - lichořeřišnici miluju,ale sežerou mi jí vždycky dřepcíči. Krásná je ta černooká zuzana, povíjnice, do květináče na popínání mandevilla. Tu miluju,ale mě se vždycky opravdu rozroste a začne pnout až na konci sezony, takže u nás to pro ní úplně není.... Natrvalo ten klemátis

Hupi byla úžasná matka, rodila sama a dokonce sama štěňata vybalovala, vůbec mě nepotřebovala. Taky měla strašně mlíka, opravdu tahala struky po zemi, bylo mi jí líto. Vytahaný lišty jí už taky zůstaly.

14.4.2021 11:38

K těm kytkám : TOŘIVKA

14.4.2021 11:41
janaa

XXX.XXX.10.173

Hupi byla úžasná matka, rodila sama a dokonce sama štěňata vybalovala, vůbec mě nepotřebovala. Taky měla strašně mlíka, opravdu tahala struky po zemi, bylo mi jí líto. Vytahaný lišty jí už taky zůstaly.

Tak to je super. Myslím,že takových u mopsů moc nebude

Atheira

XXX.XXX.209.8

K těm kytkám : TOŘIVKA

Jooo, teď jsem to chtěla psát, že už názvy mám. Streptokarpus - jinak tořivka a ta druhá Smithianta, nějaký kloudnější název asi není. Takže tu asi úspěšně zase zapomenu.

lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):

Jak se jmenujou taky nevím, ale ony vesměs právě nesnesou přelití, lepší je přísušek. Na přelití jsem expert já Hodně kytek mám i doma v truhlíkách nebo obalech a jak tam hrknu víc vody, pak jdu zalévat za týden a zkistím, že kytka nevisí proto, že je suchá, ale že plave

14.4.2021 11:43

janaa napsal(a):
Tak to je super. Myslím,že takových u mopsů moc nebude

To je bohužel pravda. Ale ona byla vždycky "divnej" mops. Hyperaktivní, zdravá, prostě jiná. A štěňata to podědila. 3 ze 4 stále žijí a jsou zdraví, je jim 11,5. Ten čtvrtý odešel v devíti letech na rakovinu.

14.4.2021 11:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Na vistárii pozor, potřebuje opravdu velmi pevnou pergolu a velmi častý řez. Jinak je nádherná, mám jich několik(už mi takřka zbouraly ty pergoly) Sice rodina tvrdí, že kvůli tomu binci, co z nich je, by si to k baráku nikdy nedali, ale zase to kvetení mi stojí za to

14.4.2021 11:49
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Jak se jmenujou taky nevím, ale ony vesměs právě nesnesou přelití, lepší je přísušek. Na přelití jsem expert já Hodně kytek mám i doma v truhlíkách nebo obalech a jak tam hrknu víc vody, pak jdu zalévat za týden a zkistím, že kytka nevisí proto, že je suchá, ale že plave

Já myslím, že už jsem to zalévání vychytala s ohledem na jednotlivé rostliny. Že už jich tolik neutrápím jako dřív. To jsem chtěla kytky, ale všechno mi chcíplo. Teď myslím, že mi to i docela jde. Ale jak si tak pročítám informace, tu zeleno-červenou, co mám na fotce vlevo, nevím, jestli zvládnu. Píšou, že je dost náročná na vzdušnou vlhkost, ale nesmí se přímo rosit. Potřebuje ostrý světlo, ale ne plný slunce... co to je jako... princezna koloběžka?

14.4.2021 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Na vistárii pozor, potřebuje opravdu velmi pevnou pergolu a velmi častý řez. Jinak je nádherná, mám jich několik(už mi takřka zbouraly ty pergoly) Sice rodina tvrdí, že kvůli tomu binci, co z nich je, by si to k baráku nikdy nedali, ale zase to kvetení mi stojí za to

To je boží, já nevím proč nám nekvete. Rodiče ji zkoušeli taky, a taky roky nekvetla, tak ji dali pryč .

Vaše zahrada musí být celá krásná .

14.4.2021 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

marcelaamax napsal(a):
To je boží, já nevím proč nám nekvete. Rodiče ji zkoušeli taky, a taky roky nekvetla, tak ji dali pryč .

Vaše zahrada musí být celá krásná .

A nestříháte v nevhodnou dobu? Jinak mě nenapadá, proč nekvete, protože náročná není. Nám ta ve vchodu roste v truhlíku, kde má 30cm zeminy a pak už jen kamení a trochu jílu(podloží kolem baráku) Ani ji moc nehnojím, vlastně skoro vůbec.
Zahrada je krásná...z vrtulníku to není vidět to, co vidět být nemá

14.4.2021 11:54

Vistárie máte krásné. Já ji už několik let zvažuji, ale pořád nevím, kam s ní, aby mi právě nic neponičila. Ale přemýšlela jsem, že bych to udělala podobně, jako Vy, a postavila prostě někde v prostoru samostatnou oporu, po které by se pnula.

A nemáte ji náhodou vyfocenou, když nekvete? Jak vypadá po zbytek roku?

14.4.2021 11:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
A nestříháte v nevhodnou dobu? Jinak mě nenapadá, proč nekvete, protože náročná není. Nám ta ve vchodu roste v truhlíku, kde má 30cm zeminy a pak už jen kamení a trochu jílu(podloží kolem baráku) Ani ji moc nehnojím, vlastně skoro vůbec.
Zahrada je krásná...z vrtulníku to není vidět to, co vidět být nemá

Jo mi ji taky máme u baráku, kde jsou kamínky, ale v zemi, ne v květináči. Předešlí majitelé říkali, že už je tu pár let a vždycky kvetla, ale nevím, jestli ji nehnojili, já totiž nehnojím nic . První rok jsme ji teda nestříhali vůbec. Ale pak vždycky na jaře, ještě než měla listy, co jsme ji vždycky vzali dost. A jak ještě nějak v létě - to už jsme zastřihávali jen trochu. Vždycky se krásně rozroste, listy má, ale květy nikde . Možná ji jen stříhám špatně? Jsem v tomhle naprostý amatér .

14.4.2021 12:22

Holky, díky za všechny tipy, kouknu na to a něco tam hodím. Máme právě na pergole udělanou takovou mřížkovanou stěnu, tak něco na ni, aby to nebylo takové holé a hlavně na nás neviděli kolemjdoucí.

Jinak, co se týká porodu, nemohly byste tady, kdo máte zkušenost, založit nějakou diskuzi na toto téma? Viděla jsem teda už několik videí, vyslechla několik přednášek a zkušeností, ale pořád si myslím, že vím málo. A popravdě letošní komplikované porody u různých CHS mě nenechávají tak nějak v klidu. Třeba to nikdy potřebovat nebudu, ale třeba jo.
Dnes rodí štěnda fenka mojí kamarádky, tak prosím držte palce a tlapky i se mnou. Podle rtg jich má být 9, zatím 3 na světě.

14.4.2021 12:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Marcelo, zkuste to opačně. V létě(srpnu) ostříhejte hodně, prostě tolik, co chcete. A to, co vyroste do zimy, potom brzy na jaře(nebo už na začátku zimy, jak opadá listí) jen zakraťte, prostě každou větvičku na dva až 5 pupenů. Já nechávám minimálně těch 5, protože mi v tuhých zimách konce větviček umrzají.

14.4.2021 12:47

Atheira napsal(a):
Nevím, jestli to úplně bylo tím, že by nebyly ostřílené jako veterináři. Část z nich razantně odmítala i pojem matka ve spojení kráva - tele... že to prostě není matka. Matky jsou ony. Ne kráva.
Na jednu stranu mi to přijde hrozně zvrácený tohle vnímání světa. Že bytí matkou je výsada pouze lidská. Jako wtf...

No jo, to je ten dnešní kult matky a dítěte. Takové se určitě dívají spatra i na bezdětnou ženu. A navíc - kdyby viděly, jak vzorně se některé zvířecí matky chovají ke svým mláďatům...Kam se na ně někdy hrabou ty lidské.

14.4.2021 12:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Sarah - co se týče těch porodů, tak to bych taky ocenila

Lesnizinka - děkuji, letos už je pozdě, už je ostříhaná, ale zkusím ji vzít v létě teda víc.

14.4.2021 13:08

marcelaamax napsal(a):
Sarah - co se týče těch porodů, tak to bych taky ocenila

Lesnizinka - děkuji, letos už je pozdě, už je ostříhaná, ale zkusím ji vzít v létě teda víc.

Marci, jsem zvědavá, kdo se toho chytne.

U kamarádky aktuálně 2 holky a 3 kluci. Uf, jsou to nervy a to nejsou moje štěnda.

14.4.2021 13:25

Marci, jsem zvědavá, kdo se toho chytne.

U kamarádky aktuálně 2 holky a 3 kluci. Uf, jsou to nervy a to nejsou moje štěnda.

Já ne, já odrodila jen ten jeden vrh a navíc je to už skoro těch 12 let...

14.4.2021 14:03

lesnížínka napsal(a):
Marcelo, zkuste to opačně. V létě(srpnu) ostříhejte hodně, prostě tolik, co chcete. A to, co vyroste do zimy, potom brzy na jaře(nebo už na začátku zimy, jak opadá listí) jen zakraťte, prostě každou větvičku na dva až 5 pupenů. Já nechávám minimálně těch 5, protože mi v tuhých zimách konce větviček umrzají.

Já, starý katastrofista, mám k vistárii jedinou připomínku : Celá rostlina je jedovatá, semena, která v létě a na podzim vypadávají, se podobají čokoládovým lentilkám, potažmo granulím pro psy. Záměna je docela snadná.
Protože sbírám všechny hezké přírodniny ( šišky, ulity, kamínky i semena.....), měla jsem je po kapsách i na mističce a radši vyhodila, aby je někdo z návštěv nenabídnul psici. I na děti bych dala pozor.

14.4.2021 14:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Holky, díky za všechny tipy, kouknu na to a něco tam hodím. Máme právě na pergole udělanou takovou mřížkovanou stěnu, tak něco na ni, aby to nebylo takové holé a hlavně na nás neviděli kolemjdoucí.

Jinak, co se týká porodu, nemohly byste tady, kdo máte zkušenost, založit nějakou diskuzi na toto téma? Viděla jsem teda už několik videí, vyslechla několik přednášek a zkušeností, ale pořád si myslím, že vím málo. A popravdě letošní komplikované porody u různých CHS mě nenechávají tak nějak v klidu. Třeba to nikdy potřebovat nebudu, ale třeba jo.
Dnes rodí štěnda fenka mojí kamarádky, tak prosím držte palce a tlapky i se mnou. Podle rtg jich má být 9, zatím 3 na světě.

Tak pokud tam máte mřížku, tak buďto ten clematis a nebo super je i zimolez, já mám na pergolách vzrůstný Lonicera x tellmanniana a ta vůně je v celé ulici.

14.4.2021 14:37

Pro zahradníky: je dřevo tisu jedovaté při opékání buřtů? jedovatej je tis celej , to vím, krom červeného míšku. i piliny- prach z řezání dřeva, ale co dřevo na oheň k opékání? obdobně jako oleandr ?- otrava, když si na klacku z oleandru kdysi vojáci pekli cosi...
Seřezali jsme obr dva tisy u dcery baráku- obroste možná budou i kolem 100 let , už to potřebovali a letos se sněhem rozvalili...

14.4.2021 14:46
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jestli je jedovatý na opékání, to nevím, ale takto tvrdá dřeva většinou špatně hoří.

14.4.2021 14:51
Katka12345

XXX.XXX.32.40

My dnes takto. ❄️
Trasa, kterou jsem vybrala já, byla zamítnutá, protože na ní bylo podle psa moc bahno. Takže jsme se po přemlouvání museli vracet, aby si pak vybral trasu, kterou jsme šli už tak 394739202726290 krát.

14.4.2021 15:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Pro zahradníky: je dřevo tisu jedovaté při opékání buřtů? jedovatej je tis celej , to vím, krom červeného míšku. i piliny- prach z řezání dřeva, ale co dřevo na oheň k opékání? obdobně jako oleandr ?- otrava, když si na klacku z oleandru kdysi vojáci pekli cosi...
Seřezali jsme obr dva tisy u dcery baráku- obroste možná budou i kolem 100 let , už to potřebovali a letos se sněhem rozvalili...

Seřezali, jako ořezali, nebo uřezali?? Oleandr má mléko - to tis nemá. Ale všude píšou, že jedovatý celý, no tak bych ho na buřty raděj nepoužívala. Jenom mimochodem: dřevo tisu je velmi, velmi ceněné, hlavně u řezbářů, dýhařů, výrobců luxusního nábytku. Co tak ho zkusit někde nabídnout? Myslím, že by jste na tom mohli slušně vydělat, tady podle toho, jak velké kusy dřeva to jsou...

14.4.2021 15:30

lesnížínka napsal(a):
Tak pokud tam máte mřížku, tak buďto ten clematis a nebo super je i zimolez, já mám na pergolách vzrůstný Lonicera x tellmanniana a ta vůně je v celé ulici.

Zimolez nádherně voní, ale mě odspodu vyholuje a není to hezký, protože tu košatost s květy a listy vytvoří tak ve 2 metrech, takže při sezení pod pergolou si užijeme víceméně jen tu vůni Nevím, jestli nechce seřezávat?

14.4.2021 15:59

a nám se včera a dneska venčí takto....a sype a sype :

14.4.2021 16:14

lesnížínka napsal(a):
Seřezali, jako ořezali, nebo uřezali?? Oleandr má mléko - to tis nemá. Ale všude píšou, že jedovatý celý, no tak bych ho na buřty raděj nepoužívala. Jenom mimochodem: dřevo tisu je velmi, velmi ceněné, hlavně u řezbářů, dýhařů, výrobců luxusního nábytku. Co tak ho zkusit někde nabídnout? Myslím, že by jste na tom mohli slušně vydělat, tady podle toho, jak velké kusy dřeva to jsou...

větve v metrovkách ...uřezali jsme ho na metr od země, opravdu byly monstrozní, jako když vám před okny pakuje náklaďák

14.4.2021 16:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

větve v metrovkách ...uřezali jsme ho na metr od země, opravdu byly monstrozní, jako když vám před okny pakuje náklaďák

Hmm...to mě by nevadilo, já bych byla na takový tis velmi pyšná. Ale moc nás takových asi nebude, no

14.4.2021 16:24
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Zimolez nádherně voní, ale mě odspodu vyholuje a není to hezký, protože tu košatost s květy a listy vytvoří tak ve 2 metrech, takže při sezení pod pergolou si užijeme víceméně jen tu vůni Nevím, jestli nechce seřezávat?

Já nestříhám, ale určitě se normápně stříhá. Tipla bych, stejně jako u jiných rostlin, kde chcete tomuhle zabránit...každý rok vybrat ze dvě větve, které stříhnete 40cm u země. Problém u popínavek je to vymotat

14.4.2021 16:30

lesnížínka napsal(a):
Já nestříhám, ale určitě se normápně stříhá. Tipla bych, stejně jako u jiných rostlin, kde chcete tomuhle zabránit...každý rok vybrat ze dvě větve, které stříhnete 40cm u země. Problém u popínavek je to vymotat

děkuji, zkusím

14.4.2021 16:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Hmm...to mě by nevadilo, já bych byla na takový tis velmi pyšná. Ale moc nás takových asi nebude, no

Já se hlásím do klubu.

14.4.2021 17:02

Dnes druhé prasátko. Aktuálně to vypadá tak, že každý den ráno je napadáno a odpoledne už je z toho bahynko.

14.4.2021 22:58

lesnížínka napsal(a):

Ale vadilo, přímo před okny v přízemí, vysoký do druhého patra, z vrchu částečně proschlý, prorostlý bezinkou a po zimě s větvema ohnutýma k zemi. ...a plný byt pylu + hlídat dítě aby ty hezké červené kuličky nejedlo, nebojte obroste a bude se udržovat v nějaké formě...

14.4.2021 23:02
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ale vadilo, přímo před okny v přízemí, vysoký do druhého patra, z vrchu částečně proschlý, prorostlý bezinkou a po zimě s větvema ohnutýma k zemi. ...a plný byt pylu + hlídat dítě aby ty hezké červené kuličky nejedlo, nebojte obroste a bude se udržovat v nějaké formě...

Já vím, že obroste, ale ta léta, co rostl, viděl, zažil... Já prostě na všechno živé, pohlížím jako na živé.

15.4.2021 09:55

lesnížínka napsal(a):

A nebo k němu vysadit "podrost".

15.4.2021 09:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Děcka, není s někým v kontaktu Sardullah, jak dopadli s Jackem? Pořád se neozývá, už jsem nervozní. Snad má jen práci..

15.4.2021 09:59

lesnížínka napsal(a):
Děcka, není s někým v kontaktu Sardullah, jak dopadli s Jackem? Pořád se neozývá, už jsem nervozní. Snad má jen práci..

Zrovna jsem na ni ráno při venčení myslela...

15.4.2021 10:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zrovna jsem jela na kole z obchodu a viděla, jak taková malá černá klobásová fena (prý kříženec jezevčíka a jacka), kterou Lara bytostně nesnáší, pígluje Čika. Asi to Laře nepovím.

15.4.2021 10:08
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já jsem se právě včera dozvěděla, že kamarád má velké problémy s feňulí, ti jdou na testy dnes, tak už mám z toho všeho trochu nervy na pochodu

15.4.2021 10:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Taky jsem si říkala, že tu nějaký jméno už delší dobu chybí. Tak snad je Jack ok.

15.4.2021 16:34

15.4.2021 16:52

mám teď hodně práce z domova, takže jsme hned ráno udělali velký okruh lesem, aby pak psík byl hodný. Sníh je zase i tam, kde už nebyl... A odpoledne padá a padá sníh s deštěm, teď už to zůstává ležet. Takže je zase bílo. A v lese toho zase bude hromada.

15.4.2021 16:54
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

S Kanimůrou v parku.....

Ty jo holky, obě vás vidíme!!! Panička už není ,,neviditelná" Vy jste čéče (majitelky pyrenejských) normálně na sebe podobné, stejné typy

15.4.2021 17:02

a sype a sype.....

teda ta Gina je ale extra fešanda
taková kompaktní kočka

15.4.2021 17:26

a sype a sype.....

teda ta Gina je ale extra fešanda
taková kompaktní kočka

Za Ginu děkuji a vyřídím....ale pššš, až se holka probudí

15.4.2021 19:50
Terven

XXX.XXX.110.191

https://www.ireceptar.cz/zvirata/zluta-stuzka-u-psa-30000414.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=WHe63F6Ptos-202104151736&dop_id=11287825

Zajímavé. Tak jsem to prskla sem.

Jo, tak o tom se v pejskařských kruzích ví. Ale zrovna před pár dny jsem se o tom bavila s jednou paní v lese - že bychom na háravky klidně tu stuhu použily, ale bylo by to nejspíš k ničemu, protože většina majitelů psů by netušila, o co jde.

15.4.2021 19:52

https://www.ireceptar.cz/zvirata/zluta-stuzka-u-psa-30000414.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=WHe63F6Ptos-202104151736&dop_id=11287825

Zajímavé. Tak jsem to prskla sem.

Každoročně to někdo otiskne, šíří se to deset let, ale furt to skoro nikdo neví :-)
Ale mohli by to někde hlásat v tv třeba každé ráno, aby ti, co se cítí dotčeni, když by museli svému psu dát košík, věděli, že by mohla stačit i mašle a my okolo už budeme vědět.

15.4.2021 20:10
domi.t

XXX.XXX.76.5

Môže sa ona zasa takto tváriť? Riaditeľka zemegule tento pes fakt!

P.S.:Venčí sa nám stále super 😊

15.4.2021 20:13
janaa

XXX.XXX.10.173

domi.t napsal(a):
Môže sa ona zasa takto tváriť? Riaditeľka zemegule tento pes fakt!

P.S.:Venčí sa nám stále super 😊

To znám,moje Růženka tak vypadala už v šesti týdnech na fotkách od chovatelky. A zůstalo jí to dodnes mimochodem přezdívku ředitelka zeměkoule má taky

15.4.2021 20:16
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
To znám,moje Růženka tak vypadala už v šesti týdnech na fotkách od chovatelky. A zůstalo jí to dodnes mimochodem přezdívku ředitelka zeměkoule má taky

Já si teda myslím, že tolik ředitelů zeměkoule mít nemůže
My naštěstí máme ředitelku celýho vesmíru...

15.4.2021 20:20

No a to je přesně ono....Sára byla taky ředitelka zeměkoule, tak koukám, že to je každá druhá psí holka, ale četli jste tady někdo, že by o svém psím klukovi napsal "on je ředitel zeměkoule".
Já jsem chodím už asi 10 let a ještě a troufám si říct, že to ještě nenapsal nikdo.

Takže to bych řekla, že je asi tak shrnutí tématu....pes nebo fena?? jaký je mezi nimi rozdíl??...teda teď se samozřejmě nebavíme o pindíkovi.

15.4.2021 20:24

Každoročně to někdo otiskne, šíří se to deset let, ale furt to skoro nikdo neví :-)
Ale mohli by to někde hlásat v tv třeba každé ráno, aby ti, co se cítí dotčeni, když by museli svému psu dát košík, věděli, že by mohla stačit i mašle a my okolo už budeme vědět.

Tím chcete řít, že když dá někdo psovi žlutou mašli, tak ostatní mají chodit kanálama, nechtějí-li být sežráni ?
Jestli to má být jen "nepouštějte k nám své hravé psíky a dítka", tak jo.

15.4.2021 20:28
Terven

XXX.XXX.110.191

Tím chcete řít, že když dá někdo psovi žlutou mašli, tak ostatní mají chodit kanálama, nechtějí-li být sežráni ?
Jestli to má být jen "nepouštějte k nám své hravé psíky a dítka", tak jo.

Píše se to v posledním odstavečku vašeho odkazu - nechat prostor, nekontaktovat, nehladit, nemluvit na něj, ignorovat.

15.4.2021 20:30

Jinak u nás "pro změnu" bílo, padá drobně celý den, nepřestalo ani na chvíli, jestli bude padat celou noc, tak toho bude 1/4 m.

15.4.2021 20:33
janaa

XXX.XXX.10.173

No a to je přesně ono....Sára byla taky ředitelka zeměkoule, tak koukám, že to je každá druhá psí holka, ale četli jste tady někdo, že by o svém psím klukovi napsal "on je ředitel zeměkoule".
Já jsem chodím už asi 10 let a ještě a troufám si říct, že to ještě nenapsal nikdo.

Takže to bych řekla, že je asi tak shrnutí tématu....pes nebo fena?? jaký je mezi nimi rozdíl??...teda teď se samozřejmě nebavíme o pindíkovi.

Přesně,to je výstižný
Ten výraz je prostě danej

15.4.2021 21:16
domi.t

XXX.XXX.76.5

janaa napsal(a):
Přesně,to je výstižný
Ten výraz je prostě danej

Výstižnejši popis ako "born to be queen" ma
nenapadá😉

Na druhej foto je cca 15 hodín po sterilizácii. Ona je proste úplne niekde inde než ostatní!

16.4.2021 07:45
janaa

XXX.XXX.10.173

domi.t napsal(a):
Výstižnejši popis ako "born to be queen" ma
nenapadá😉

Na druhej foto je cca 15 hodín po sterilizácii. Ona je proste úplne niekde inde než ostatní!

Tak Růženka se jmenuje Queen Rose

16.4.2021 08:55

Mě už to nebaví, už mám depku. Včera zima a vichr se sněžením, dnes - 0,5 zatím teda bez větru, ale to ještě přijde. Oteplení podle předpovědi v nedohlednu. Včera už jsem ani nefotila. Potkali jsme jednoho psa a traktor.

16.4.2021 09:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě už to nebaví, už mám depku. Včera zima a vichr se sněžením, dnes - 0,5 zatím teda bez větru, ale to ještě přijde. Oteplení podle předpovědi v nedohlednu. Včera už jsem ani nefotila. Potkali jsme jednoho psa a traktor.

Příští týden bude líp. Na předpověď nekoukám. Jenom věřím, že to tak bude.

16.4.2021 09:04

V neděli má být tepleji! :)
Pes se dnes po sto letech vyválel v nějaký blbosti, odnesla to hlavně bunda. Tak jsem ho donutila vyválet se pak v čistým sněhu a ještě jsem to tím sněhem domyla. Jakmile viděl, že sbírám sníh, byl nadšen, že budeme hrát na házení a chytání sněhových koulí. Tak jsme museli chvíli hrát...

16.4.2021 09:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mě už to počasí vyloženě s.e.r.e . Ráno bylo na nule, hnus, zima. Tak jsem vyvenčila, trochu se proběhli a hurá do tepla. Nasnídali se a šli si lehnout. No uvidíme jak bude odpoledne, ale žádný zázrak to nebude, přemýšlím, že potrénujeme na zahradě a procházku dneska vynecháme (jo to je přesně jedna z výhod zahrady, co se řeší vedle ) , to bude rychlejší "unavení" . Pokud tedy nezačne pršet .

V neděli dle předpovědi 9 stupňů, oblačno a déšť, máme obrany, to bude super . Ale pořád lepší než to, co je dneska.

16.4.2021 09:15

a u nás pro změnu sype a sype (teda většinou drouboučce, ale furt)
vivat zima!

16.4.2021 09:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Mě už to počasí vyloženě s.e.r.e . Ráno bylo na nule, hnus, zima. Tak jsem vyvenčila, trochu se proběhli a hurá do tepla. Nasnídali se a šli si lehnout. No uvidíme jak bude odpoledne, ale žádný zázrak to nebude, přemýšlím, že potrénujeme na zahradě a procházku dneska vynecháme (jo to je přesně jedna z výhod zahrady, co se řeší vedle ) , to bude rychlejší "unavení" . Pokud tedy nezačne pršet .

V neděli dle předpovědi 9 stupňů, oblačno a déšť, máme obrany, to bude super . Ale pořád lepší než to, co je dneska.

Já jsem to vedle moc nečetla, jen začátek a hrozně mě tam tak jako nadzvedl názor zadavatele, že zahrada je výhoda jen pro ty lidi, ne pro psa... Já teda nevím, jestli zadavatel zahradu má nebo ne, ale asi by potřeboval důležitou informaci, že lidi, co mají zahradu, ji většinou používaj, to znamená, že v sezóně tam taky hodně jsou. Jako na tý zahradě. Nekoukaj na ní z okna. Nemají ji od toho, aby tam vypuštěli psa.
Když je hezky, Lara si to nesmírně užívá a v podstatě jsme venku někdy fakt celé dny a není to jen smrsklé na procházky. Mezi nima jsme prostě na zahradě, protože i práci si můžu vzít z homeoffice na "gardenoffice"... A co, že hodiny v kuse jenom spí na dece na sluníčku. Bere to zase úplně jinak než když si lehne na křesle. V bytě by taky zvládla být spokojená, ale právě ta zahrada je výhoda, kterou každý pes nemá. A ano, výhoda pro psa. Ale popravdě jsem se tam k tomu přímo nevyjadřovala, protože mi ten názor přišel trochu zabedněnej a tak tam radši psát nebudu. Už toho mám dost.

Nekaž to. Příští týden bude hezky. Fakt. Vždycky je.

16.4.2021 09:19

marcelaamax napsal(a):

Ježišmarjá, jak já bych byla ráda, kdyby jim stačila zahrada. To u nás naprosto nehrozí, musí se každý den aspoň na hodinu. A asi budu muset schovávat všechny aporty. Mám je v garáži volně pověšený, aby uschnuly, jenže jsou ve výši psových očí, takže nikdy nejdeme ven bez nich.

16.4.2021 09:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ježišmarjá, jak já bych byla ráda, kdyby jim stačila zahrada. To u nás naprosto nehrozí, musí se každý den aspoň na hodinu. A asi budu muset schovávat všechny aporty. Mám je v garáži volně pověšený, aby uschnuly, jenže jsou ve výši psových očí, takže nikdy nejdeme ven bez nich.

No, tak ono to není tak, že by jim stačila zahrada, to fakt né . My na té zahradě trénujeme, a to je pro psy makačka, takže ano, to jim to potom stačí. To je naopak unaví víc než 10 km procházka .

Zadní část zahrady máme vyloženě tréninkovou, uzpůsobenou přímo na tyto účely, s překážkama na bull sporty... U toho se trénuje sebekontrola, mezitím se vylítají...pak se pocvičí poslušnost... začucháme si...

16.4.2021 09:37

marcelaamax napsal(a):
No, tak ono to není tak, že by jim stačila zahrada, to fakt né . My na té zahradě trénujeme, a to je pro psy makačka, takže ano, to jim to potom stačí. To je naopak unaví víc než 10 km procházka .

Zadní část zahrady máme vyloženě tréninkovou, uzpůsobenou přímo na tyto účely, s překážkama na bull sporty... U toho se trénuje sebekontrola, mezitím se vylítají...pak se pocvičí poslušnost... začucháme si...

Áha, tak to potom jo. To tu zahradu asi máte hodně velkou. My když na ní děláme dohledávku, tak je to po třetí už o ničem.

16.4.2021 09:40

Nevím, co se vám pořád nelíbí, vždyť už je jaro - kvete mi přece zlatý déšť!

16.4.2021 09:49

jsme na tom úplně stejně - taky byl dneska zlatý deštík focen pod peřinou sněhu. A padá a padá. Nasypala jsem slunečnici - ale co si dají do zobáku pěnice černohlavé netuším. Poslední zbytky lojových koulí zmizely rychlostí blesku... doufám, že to jaro přeci jen dorazí.
Psík ráno nadšen, odhrnování sněhu je jeho oblíbená zábava. Dědek jeden skoroveteránskej se chová jak blb - chytá hrablo a nechce pustit. Zvuky jak ve lvinci...

16.4.2021 11:38

To je za to, že nezačne padat už v listopadu o prosinci ani nemluvím a pak se to dohání v dubnu, ty přírodo!? ale by už stačilo.
Jdu se podívat, jak bude příští týden, a to dneska mělo být líp než včera, ne? a nevypadá to...jdem dělat bul sport ven, budem honit klacek a kousat do rákosí. a pak zase šupky dupky k topení.

16.4.2021 16:08

Mi kvete magnolie, akorát je bílá, tak ji na té zahradě nemůžu najít

16.4.2021 16:09

Tak dnes jsem udělala fotky jen se psem. Když jsem šla s feňuli, tak jsem potkala handicapovanýho souseda a nechtěla jsem vytahovat mobil. Počasí je děsný, drobně sněží a fouká to do ksichtu. Jako cesta do lesa jde, ale zpátky už bych uvítala nějaký taxi. 😀

16.4.2021 16:13
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

U nás dneska nic nepadá, teda zatím, včerejší prochajda večer byla opět pláštěnková Jako...vůbec mi nevadí, když prší, u nás, kde jsme rádi za každou kapku vody, si to normálně i užívám. Ale když prší, je 1st a fučí severák...to je fakt peklo na zemi

16.4.2021 16:34

To je za to, že nezačne padat už v listopadu o prosinci ani nemluvím a pak se to dohání v dubnu, ty přírodo!? ale by už stačilo.
Jdu se podívat, jak bude příští týden, a to dneska mělo být líp než včera, ne? a nevypadá to...jdem dělat bul sport ven, budem honit klacek a kousat do rákosí. a pak zase šupky dupky k topení.

u nás bylo bílo už v listopadu... a na začátku prosince taky...

16.4.2021 16:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

u nás bylo bílo už v listopadu... a na začátku prosince taky...

No jo, ale vy jste tam jiný svět

16.4.2021 21:39

....tak nás hošíček kouká takhle.....

16.4.2021 21:46

....tak nás hošíček kouká takhle.....

No sice nevidím "ředitelku zeměkoule"....ale druhý foto, no tak to je jasnej šibal

16.4.2021 22:20

No sice nevidím "ředitelku zeměkoule"....ale druhý foto, no tak to je jasnej šibal

.no od utrapeneho pohledu, ze by mu člověk dal korunu (byl odlozenej než se položil vzorek k cichaní) je u něj velmi tenka hranice k tomu pohledu šibala (po hodině intenzivní prace)....

17.4.2021 06:07
Dája6

XXX.XXX.70.66

Dobré ránko 😜,
podávám hlášení ohledně " pes a jízda autem ".
Před týdnem jsem psala o Batym jak vyvádí v autě. Poslední věc kterou jsem ještě nezkusila byl košík co mi poradila Repta🤫.
Baty na košík je zvyklý tak že mu nevadí a nedělá blbyny. V pondělí nasazení košíku a pes 90% jízdy autem ticho ( ach to byl balzám na uši ). Každou cestu po celý týden s košíkem a prozatím super i když nedokáže celou cestu být v klidu, ale nedostanese do šíleneho amoku kdy už vůbec nic nevníma, ale je ve stavu, že stačí ( pokud slyším, že už nabýra na hlase ) na něho mírným hlasem říct " sedni Baty " a je zase klid.
No uvidím jak dlouho mu to vydrží. Příští týden jedeme na chalupu a to bude zkouška.
Děkuji za rady 👍
Dája

17.4.2021 07:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko 😜,
Před týdnem jsem psala o Batym jak vyvádí v autě. Poslední věc kterou jsem ještě nezkusila byl košík co mi poradila Repta🤫.
Baty na košík je zvyklý tak že mu nevadí a nedělá blbyny. V pondělí nasazení košíku a pes 90% jízdy autem ticho ( ach to byl balzám na uši ). Každou cestu po celý týden s košíkem a prozatím super i když nedokáže celou cestu být v klidu, ale nedostanese do šíleneho amoku kdy už vůbec nic nevníma, ale je ve stavu, že stačí ( pokud slyším, že už nabýra na hlase ) na něho mírným hlasem říct " sedni Baty " a je zase klid.
No uvidím jak dlouho mu to vydrží. Příští týden jedeme na chalupu a to bude zkouška.
Děkuji za rady 👍
Dája

Tak to je super Doufám, že vám to vydrží a na to své jančení po nějaké době zapomene úplně, že už se obejde i bez košíku

17.4.2021 09:57

Ráno příjemné 3°C, teď už zase sype. Ale jaro prý bude!

17.4.2021 10:46
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Ráno příjemné 3°C, teď už zase sype. Ale jaro prý bude!

Zima a mrholí, naštěstí nesype K rozkvetlé sakuře by to až tak nesedělo

17.4.2021 11:57

lesnížínka napsal(a):
Zima a mrholí, naštěstí nesype K rozkvetlé sakuře by to až tak nesedělo

No tak mě teda ještě sakura nevykvetla...a naštěstí ani třešně a švestky, tak snad s tím kvetením počkaj a nepomrzne mi to.

17.4.2021 12:00
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No tak mě teda ještě sakura nevykvetla...a naštěstí ani třešně a švestky, tak snad s tím kvetením počkaj a nepomrzne mi to.

Ty taky ne, jen cca polovina květů na meruňce. Nechci být sprostá takže no comment

17.4.2021 12:15

Já vidím i na té první - takový potutelný pohled.

17.4.2021 13:36

Dája6 napsal(a):
Dobré ránko 😜,
Děkuji za rady 👍
Dája

Podařilo se vám pomocí košíku přetnout léta naučený stereotyp, což je fajn. Důležité je taky, abyste zůstala klidná, předem se nestresovala z cesty na chalupu či jakékoliv cesty autem a to se nepromítlo do chování psa.
O nic nejde, pes je v klidu, je v zásadě jedno, jak přerušíte jeho chvilkový neklid během cesty, osobně bych nepoužívala povel "sedni", protože sedni znamená sedni, dokud není řečeno jinak, a když řídím, tak případnou změnu pozice psa tak lehce nezkoriguji, ale to je na vás. Spíš bych asi povelovala "ticho" nebo "nech toho", ale tohle je skutečně vaše volba, a pokud "sedni" vede k přerušení neklidu, tak proč ne.

17.4.2021 13:45
Dája6

XXX.XXX.70.66

Podařilo se vám pomocí košíku přetnout léta naučený stereotyp, což je fajn. Důležité je taky, abyste zůstala klidná, předem se nestresovala z cesty na chalupu či jakékoliv cesty autem a to se nepromítlo do chování psa.
O nic nejde, pes je v klidu, je v zásadě jedno, jak přerušíte jeho chvilkový neklid během cesty, osobně bych nepoužívala povel "sedni", protože sedni znamená sedni, dokud není řečeno jinak, a když řídím, tak případnou změnu pozice psa tak lehce nezkoriguji, ale to je na vás. Spíš bych asi povelovala "ticho" nebo "nech toho", ale tohle je skutečně vaše volba, a pokud "sedni" vede k přerušení neklidu, tak proč ne.

Jééé děkují.
Ještě k těm povelům, sedni je pro něho lepší protože sedne a uklidní se. Pokud mu řeknu ticho nezabere to, není tam to přerušení, ale máte pravdu pokud mu musím říkat sedni tak musím jedním okem stále kontrolovat jestli sedí a při řízení není to nic moc dobré. Já už jsem se naučila vidět i za zády ( jak se říká, že mám oči i v prdely ).
A víte co? Zkusím povel přešit .
Ještě jednou děkuji.
Dája

17.4.2021 13:48

Pokud jste povel "ticho" používala, když byl dřív v autě v nezvladatelném rauši, chce to samozřejmě skutečně vymyslet a používat úplně jiné slovo .

17.4.2021 14:24
Dája6

XXX.XXX.70.66

Pokud jste povel "ticho" používala, když byl dřív v autě v nezvladatelném rauši, chce to samozřejmě skutečně vymyslet a používat úplně jiné slovo .

Ano máte pravdu bylo to " TICHOOOO" . Vím moc řvaní, tak že jsem si teď vymyslela mu říkat "pšššššt" a ano potichu
Dája

18.4.2021 08:01

venčení v tomto týdnu bylo rozmanité - od nedělního jarního výletu na hrad Roimund pod Vápenným vrchem (Ještědský hřeben, když Orionka chce popisky), přes sněhové nadělení v lese za humny i na zahradě až po včerejší Lužické hory (Bedřichovský viklan a hrad Milštejn)

18.4.2021 10:40
Katka12345

XXX.XXX.25.252

My dnes prohodili čas procházky, na brzkou ranní hodinu. Pes nechápal, proč už se vstává. A hlavně, proč jde celá smečka 😁
Narazili jsme na zajímavé stopy. Neporadí někdo, o jaké zvíře se jedná? Tipujeme jezevce.

18.4.2021 10:48
Terven

XXX.XXX.110.191

venčení v tomto týdnu bylo rozmanité - od nedělního jarního výletu na hrad Roimund pod Vápenným vrchem (Ještědský hřeben, když Orionka chce popisky), přes sněhové nadělení v lese za humny i na zahradě až po včerejší Lužické hory (Bedřichovský viklan a hrad Milštejn)

Milštejn vypadá nádherně. Lužický hory si budu muset dát na seznam cílů, kam bych jednou ráda...
Byla jsem tam jednom jednou, kdysi, na nějaým cyklozávodě dvojic. A utkvěl mi v paměti jenom Zámecký vrch, kde jsem málem vypustila duši

Přidejte reakci

Přidat smajlík