Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.4.2022 16:17

Lidi, taky u vás dnes tak prší? Včera mě to počasí tak hezky navnadilo a zase nic, zase bude zima.

24.4.2022 16:26

začalo až poobědě - ráno ještě bylo hezky. Psisko mi cuchá nervy - chce ven - vypustím ho, a on se v dešti vyčůrá... a rozradostní a trýýýskááá zahradou. Přitom mi po včerejšku připadá "těžký" v pohybu. Takže ho povolám domů - kam vletí jak vichřice, ukradne hadr od tlapek a trýýýskááá chodbou (a nohy mu jezdí do všech stran). Zdá se, že klidový režim potřebuju jen já - na nervy

24.4.2022 16:34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No tak gratulace...

..děkuji moc....

24.4.2022 17:24

....včera Keliš k mé velké radosti a pocuchaným nervů složil zkoušku ZZO...čím jsem starší, tím hůř tyhle akce snáším....

Taky moc gratuluju. V těch modrých kytkách mu to moc sluší.

24.4.2022 18:14
janaa

XXX.XXX.174.216

Kelišové moooc gratuluju.
My včera klasická velká procházka revírem,dneska ráno sraz s odchovem a dvouhodinové cvičení, jen co jsme dorazili domů,začalo lejt a od té doby nepřestalo.
A jinak se taky chlubím, v klubové soutěži Berta získala titul pracovní fena roku 2021, a zařadila se tak po bok Báry, Růženky a Adélky,které ho taky mají

24.4.2022 18:41
Zrzavci

XXX.XXX.98.107

Mně se dnes venčilo...............ležatě
Hodila jsem totiž takový ale záda - s kocourem v náručí navíc - do bláta, že jsem vypadala úplně jak labradůry od Janaa. Pršelo celej den solidně a podle toho to na cestě vypadalo.

Gratuluju panu Otakárku Fenyklovému k získání dalšího z titulů. Bude mít za chvíli tolikatě titulůch před jménem a za jménem, že z něj udělaj děkanátka (páč je malej, nemůže bejt děkan, ale děkanátek) na vysoký kynologický

24.4.2022 19:29

Lidi, taky u vás dnes tak prší? Včera mě to počasí tak hezky navnadilo a zase nic, zase bude zima.

Bohužel neprší. Sice to vypadalo, že přijde bouřka, ale nic. Spadly dvě kapky třemi řadami a to bylo vše.

24.4.2022 19:30

"....včera Keliš k mé velké radosti a pocuchaným nervů složil zkoušku ZZO.."

"čím jsem starší, tím hůř tyhle akce snáším.... "
i proto mám pastevce
aby člověk "nemusel" cvičit

24.4.2022 19:34

Taky moc gratuluju. V těch modrých kytkách mu to moc sluší.

..diky, chtěla jsem fotku ze cvičáku, ale prý velký formát, tak alespoň jarní pozdrav z našeho parku...

24.4.2022 19:35

i proto mám pastevce

24.4.2022 19:38

Zrzavci napsal(a):
Mně se dnes venčilo...............ležatě
Hodila jsem totiž takový ale záda - s kocourem v náručí navíc - do bláta, že jsem vypadala úplně jak labradůry od Janaa. Pršelo celej den solidně a podle toho to na cestě vypadalo.

Gratuluju panu Otakárku Fenyklovému k získání dalšího z titulů. Bude mít za chvíli tolikatě titulůch před jménem a za jménem, že z něj udělaj děkanátka (páč je malej, nemůže bejt děkan, ale děkanátek) na vysoký kynologický

..nu zatím se nebudeme unáhlovat, vyčkáme zkoušek těžších.....a prý že děkuje a kyne vám packou....

24.4.2022 19:41
Fatia

XXX.XXX.134.127

U nás celé dopoeldne slejvák, že by psa nevyhnal (a nevyhnal :D). Odpoledne nás vyhnala prázdná lednice na nákup a že to pak vezmem nějakou kratší čistou procházkou po asfaltu. Jenže najednou vlastně bylo docela hezky, stromy kvetly, ptáci zpívali, psice si užívala louže, potkali jsme motáka pochopa... Nakonec 8 km v nohách, jeden prasopes a městské boty si nebudu brát na procházku se psem, ani když bude v plánu jen krátký asfaltový špacír...

24.4.2022 19:42

janaa napsal(a):
Kelišové moooc gratuluju.
My včera klasická velká procházka revírem,dneska ráno sraz s odchovem a dvouhodinové cvičení, jen co jsme dorazili domů,začalo lejt a od té doby nepřestalo.
A jinak se taky chlubím, v klubové soutěži Berta získala titul pracovní fena roku 2021, a zařadila se tak po bok Báry, Růženky a Adélky,které ho taky mají

převelika gratulace

24.4.2022 19:45
Fatia

XXX.XXX.134.127

Ještě foto...

24.4.2022 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

i proto mám pastevce

Taky to blbě snáším...ale čím jsem starší, tím víc mě to baví

24.4.2022 20:26
Terven

XXX.XXX.110.191

Fatia napsal(a):
Ještě foto...

Vikina XL
...ona je teda teď v ostříhanější fázi, ale stejně...jak nesnáší vedro, osvěží se v každým hnusu.
A máte stejný boty jako já - Rieker, žejo? To mě upozorňovala už slečna při koupi, že v dešti do nich poteče těma švama, ať s tím počítám

24.4.2022 20:32
Fatia

XXX.XXX.134.127

Terven napsal(a):
Vikina XL
...ona je teda teď v ostříhanější fázi, ale stejně...jak nesnáší vedro, osvěží se v každým hnusu.
A máte stejný boty jako já - Rieker, žejo? To mě upozorňovala už slečna při koupi, že v dešti do nich poteče těma švama, ať s tím počítám

jojo, rieker. A slečna měla pravdu, teče do nich jak do cedníku :D Ale jsou neuvěřitelně pohodlné, tak doufám, že tu procházku přežijí.

Vikina má proti Boe kratší nožičky. Boe se na letní sestřih už těší, vypadá už jako hromada chlupů, z kterých občas někde vykoukne noha... Musím ji objednat do salónu, jenže teď začala hárat, tak to musí ještě chvíli vydržet.

24.4.2022 20:43
Terven

XXX.XXX.110.191

Fatia napsal(a):
jojo, rieker. A slečna měla pravdu, teče do nich jak do cedníku :D Ale jsou neuvěřitelně pohodlné, tak doufám, že tu procházku přežijí.

Vikina má proti Boe kratší nožičky. Boe se na letní sestřih už těší, vypadá už jako hromada chlupů, z kterých občas někde vykoukne noha... Musím ji objednat do salónu, jenže teď začala hárat, tak to musí ještě chvíli vydržet.

Naplacato jsou si dost podobný...já už teda takhle moc zarůst nenechávám, tohle je starší fotka

24.4.2022 20:48
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já jsem lempl. Ke kadeřníkovi nechodím já, přece tam se psem nebudu běhat víckrát za rok :D Na příští rok jsem si ale dala závazek, že krom letního sestřihu v květnu dáme ještě předvánoční zástřih. Trochu vytvarovat vous, zastřihnout uši do tvaru uší, umravnit ofinku a vůbec udělat pěknou hlavu, zkrátit rousy na nohách (jmenuje se to rousy, nebo jak se jmenují ty prápory, co vlají psům za každou nohou?), aby pod stromečkem nepůsobila jak hýkal.

24.4.2022 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Fatia napsal(a):
Já jsem lempl. Ke kadeřníkovi nechodím já, přece tam se psem nebudu běhat víckrát za rok :D Na příští rok jsem si ale dala závazek, že krom letního sestřihu v květnu dáme ještě předvánoční zástřih. Trochu vytvarovat vous, zastřihnout uši do tvaru uší, umravnit ofinku a vůbec udělat pěknou hlavu, zkrátit rousy na nohách (jmenuje se to rousy, nebo jak se jmenují ty prápory, co vlají psům za každou nohou?), aby pod stromečkem nepůsobila jak hýkal.

My nakonec chodíme pravidelně každý dva měsíce - vždycky po stříhání si hned necháme napsat příští termín.
A je to šílená úleva pro obě strany - Vikina je echt přírodňák - leze v hustý vegetaci, hrabe díry, chodí ke koním, válí se v hnoji, neštítí se žádnýho bordelu...a kartáč nesnáší.
Já kartáč taky nesnáším a miluju pohled na urostlý psí tělo, když vidím, jak se tam rýsujou ty svaly
Zpátky do chlupů už nikdy

24.4.2022 21:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Není to z venčení, ale dám to sem, to prostě musíte vidět. Dala jsem tajtrdlíkovi na jeho křeslo starý ručník, a on ze sebe po náročném dni vyrobil mumii🤣

A rozhodně si všimněte těch rozhozených pacek, já z toho tady umírám smíchy 😂👍

To zvládl vážně sám? Tak to je fakt sranda .

24.4.2022 21:08
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Sardullah: Edit: ještě bych dodala, že kolikrát narazím na nějaké home video dítěte se psem a zatímco mě z toho vstávají vlasy na hlavě, tak rodičové se náramně baví tím, jak jejich dítko ubližuje psu, i když je to samozřejmě ze strany dítěte nevědomky

Tak nejsem jediná, komu kolikrát z rádoby roztomilých videí vstávají vlasy hrůzou.

24.4.2022 21:08
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
To zvládl vážně sám? Tak to je fakt sranda .

To je například u pinčů běžná věc
Když k nám pinčová přišla, docela jsem na to zírala, teď už mi to přijde normálka a nechápu, že se tomu někdo diví
Přijde k ručníku (dece nebo jinému hadru), nadzvihne čumákem, elegantním pohybem hlavy si to naaranžuje na sebe, stočí se do spací polohy a nekouká z ní ani chlup

24.4.2022 21:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Naplacato jsou si dost podobný...já už teda takhle moc zarůst nenechávám, tohle je starší fotka

Chvíli jsem hledala, kde má hlavu, nakonc jsem vypátrala čumáček

24.4.2022 21:21
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Když k nám pinčová přišla, docela jsem na to zírala, teď už mi to přijde normálka a nechápu, že se tomu někdo diví
Přijde k ručníku (dece nebo jinému hadru), nadzvihne čumákem, elegantním pohybem hlavy si to naaranžuje na sebe, stočí se do spací polohy a nekouká z ní ani chlup

Tak evidentně jsem ještě neměla křížence pinče. Ani jeden pes neměl moc rád příkrývání. Jen ten první si vždy z botníku stáhnul bráchovu mikinu, vytáhl k brance na chodník, pěkně rozprostřel a lehl si doprostřed a takhle sledoval "cvrkot" v okolí. No a Malina je první pes, který k ležení nepotřebuje ani nic pod sebe, natož na sebe. Nechala se od dítětě přikrýt, ale vydržela to jen chvíli, nebo spíš já, hned jsem napomenula dítě, že Malina nemá vedro ráda, ať to z ní zas sundá.

Edit: někdy byste měla natočit video, to bych chtěla vidět .

24.4.2022 21:31
elisak

XXX.XXX.194.232

Terven napsal(a):

Nám se takhle zanorovávali všichni psi, co jsme kdy měli. No jo, zmrzlí basenjíci. Taky nechápu, že se tomu někdo diví. Některý to uměli hůř, některý líp. Mamky fena se do ustlaný postele zavrtá stylem, že by nikdo nepoznal, že tam je. Už jsme si zvykli rukama kontrolovat deky a peřiny před ulehnutím.
Já našim pořidila i zavrtávací pelechy, milujou je.

24.4.2022 21:39
Fatia

XXX.XXX.134.127

Moje předchozí psice vlastnila i spacák, za celou noc z něj nevystrčila čumák. To bylo ovšem na šumavě pod stanem, tam i v červenci je nad ránem slušná kosa... Když jsem ji jako roční a kousek vytáhla na tu šumavu v lednu, spala ve spacáku se mnou. Nenapadlo mě tehdy pořídit jí bundičku a zpětně jsem si to několikrát flákla lepáka. Byla kosa jak blázen, v noci -25, přes den jen -15, dost sněhu, v kterém nemohla moc běhat a zahřát se pohybem. Psice teda přežila bez následků, ale příjemný výlet to pro ni asi moc nebyl. Naučila se tam spolupracovat s ohněm, přesně věděla, jak blízko si může lehnout, aby jí neuhořel pes a grilovala se hezky střídavě ze všech stran. Jé já byla ale statečná, za mlada :D

24.4.2022 22:02
Fatia

XXX.XXX.134.127

Jinak abych upřesnila, co je ta béžová kráska zač... tak kdybyste jste to nepoznali, je to kříženec dalmatina. Vždycky se bavím, když se tu někdo ptá na to, co za psy by ten jeho mohl mít v genech. Dle mého je většinou odpověď kříženec čehokoliv, protože když z půlky dalmatina vyroste tohle...

24.4.2022 22:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Fatia napsal(a):
Jinak abych upřesnila, co je ta béžová kráska zač... tak kdybyste jste to nepoznali, je to kříženec dalmatina. Vždycky se bavím, když se tu někdo ptá na to, co za psy by ten jeho mohl mít v genech. Dle mého je většinou odpověď kříženec čehokoliv, protože když z půlky dalmatina vyroste tohle...

To jo teda. To se skoro divím, že někdo dokáže vyrobit křížením různých plemen nové plemeno. Ta naše ze své mámy taky moc nemá. Jen barvu a asi srst.

24.4.2022 22:38
Fatia

XXX.XXX.134.127

Ta moje měla na tváři jeden malinkatý černý flíček. Asi 10 chlupů, ale byl tam celý její život. Viditelný tak ze vzdálenosti 4 a půl centimetru, ale byl tam, byl! Pak měla i černé fleky přímo na kůži, na srsti se ale neprojevily. Jinak z dalmatina neměla snad nic. Možná byla labil po dalmatinech :D :D :D Otec byl neznámý frajer kdesi z vesnice v krušných horách.

24.4.2022 23:09

Terven napsal(a):

Přikrývá se běžně, staroušek taky, mají rádi teplo.
Tentokrát ale na omezeném prostoru křesla nějak rozložil složenou osušku a namotal se do ní. Měl jí kolem sebe asi 3x dokola a spal tak, jak jsem ho vyfotila, zamotaný, na zádech a s vyvrácenou hlavou. Čouhal jen čumec a rozhozené zadní packy.😂

25.4.2022 09:29

Ani nemluvte, sobota nádherně, večer jsme vyrazili na prochajdu až kolem před osmou hodinou, protože jsem byla v práci, vraceli jsme se asi za hodinu a naprostá paráda, teplota tak akorát, příjemně.
No a včera...v neděli...chcavec. Tak v takovém počasí se přiznám, že s pesanama nejdu. Mates má pořád ještě takovou tu štěněcí bavlnkovou srst, ten se nacucá hned jak houba.
Dneska poprchává, tak doufám, že večer nebude pršet nějak fest.

25.4.2022 09:45
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ani nemluvte, sobota nádherně, večer jsme vyrazili na prochajdu až kolem před osmou hodinou, protože jsem byla v práci, vraceli jsme se asi za hodinu a naprostá paráda, teplota tak akorát, příjemně.
No a včera...v neděli...chcavec. Tak v takovém počasí se přiznám, že s pesanama nejdu. Mates má pořád ještě takovou tu štěněcí bavlnkovou srst, ten se nacucá hned jak houba.
Dneska poprchává, tak doufám, že večer nebude pršet nějak fest.

My teda dnes vyrazili za mírného deště, ale pak přestalo, ale Malina je samozřejmě mokrá a nelíbí se jí to. O víkendu se u nás nevenčilo vůbec, měl jí na starosti manžel a ten jí vzal jen na celý den na zahradu. Přesto byla hrozně hodná, tak si pořád říkám, že asi už brzy bude hárat. Má i světlý starý ručník na ležení, tak snad by to tam mohlo být poznat. I se žužláním dítěte se to dost zlepšilo. Opravdu nejlíp zabírá napomenout dítě a Malině něžně promluvit do duše. To moje kecání jí nějak uklidňuje.

25.4.2022 10:27
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Tak evidentně jsem ještě neměla křížence pinče. Ani jeden pes neměl moc rád příkrývání. Jen ten první si vždy z botníku stáhnul bráchovu mikinu, vytáhl k brance na chodník, pěkně rozprostřel a lehl si doprostřed a takhle sledoval "cvrkot" v okolí. No a Malina je první pes, který k ležení nepotřebuje ani nic pod sebe, natož na sebe. Nechala se od dítětě přikrýt, ale vydržela to jen chvíli, nebo spíš já, hned jsem napomenula dítě, že Malina nemá vedro ráda, ať to z ní zas sundá.

Edit: někdy byste měla natočit video, to bych chtěla vidět .

Zkusím to někdy natočit mobilem, ne moc dlouhý, aby to ifauna pobrala

25.4.2022 10:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Terven napsal(a):

A nejen u pinčů . U nás psy nenajdete jinak než pod dekou, fenu občas jo, pes ten musí být zalezlej nonstop . Jakmile si lehám, už jde k hlavě a hlavou si nadzvedává deku a zalejzá , když už je u mě fena a není místo tak pes stojí, kouká jako nejvíc týranej a je smutnej . tak mu stačí dát vlastní deku a je to ok. V noci spí pod peřinou celou noc, fena si vždycky zaškrábe na záda, že chce peřinu nadzvednout.

25.4.2022 11:31

Yoda je první doga, co nechce být vůbec pod dekou. Night (a Beta taky) i ve vedru dovolených na Jihu potřebovali alespoň slaboučký obří plážový šátek, neb spí se přikrytý Yoda nee - a zdá se, že už mu to zůstane. Protože i když ho náhodou v noci částečně přikryjeme, za chviličku už se žouželí na povrch.

25.4.2022 11:51

Yoda je první doga, co nechce být vůbec pod dekou. Night (a Beta taky) i ve vedru dovolených na Jihu potřebovali alespoň slaboučký obří plážový šátek, neb spí se přikrytý Yoda nee - a zdá se, že už mu to zůstane. Protože i když ho náhodou v noci částečně přikryjeme, za chviličku už se žouželí na povrch.

i ve vedru dovolených na Jihu potřebovali alespoň slaboučký obří plážový šátek, neb spí se přikrytý

Tak já jsem asi v minulém životě byla doga....mám to stejně

25.4.2022 21:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Nemám foto z venčení, ale po venčení - a omluva Trickywoo - proces přikrývání jsem prošvihla.
Back on Track domácí pyžamko mi u pinčový neprošlo, tak jsem objednala z MushGo BOT fleecovou deku a teď se o ni doma pereme 😀.
A pinčí záda mají komfort 😀

26.4.2022 06:51

Uznávám že venčení v dešti není moje silná stránka, ale protože mám doma ADHD štěně a jednu bordeří Tibetu, vzala jsem to všechno jedním frkem do lesa na sběr klíšťat.
Upřímně, nechápu, proč se čuvač nejmenuje čuňač, to je příšerná barva na takové počasí
Ale kluci byli venku tak šťastní, že nakonec nakazili i mě, tak jsem nakonec ani neremcala že jsem promocena na kost

Edit: Štěně nemá elektrický obojek, ale červenou blikacku už jsme se setkali s pohoršením, cvičit mimino na elektrice, tak radši upřesním

26.4.2022 06:58

Uznávám že venčení v dešti není moje silná stránka, ale protože mám doma ADHD štěně a jednu bordeří Tibetu, vzala jsem to všechno jedním frkem do lesa na sběr klíšťat.
Upřímně, nechápu, proč se čuvač nejmenuje čuňač, to je příšerná barva na takové počasí
Ale kluci byli venku tak šťastní, že nakonec nakazili i mě, tak jsem nakonec ani neremcala že jsem promocena na kost

Edit: Štěně nemá elektrický obojek, ale červenou blikacku už jsme se setkali s pohoršením, cvičit mimino na elektrice, tak radši upřesním

jsou kouzelní všichni tři. Od "náhradní matky" až po mimino... Déšť mi nevadí (možná proto, že jsem z "Nočníku Evropy" - jak se Liberci říkalo) - ráda chodím i v mlze, dešti, fujavici... a zatím to nevadí ani Yodovi (zajímavé je, že v potoce mu vadí 5 cm vody na přejití, ale vodu z přepadu sudu si nechá téct na hlavu a loví ji... promočený na kůži.

26.4.2022 07:04

jsou kouzelní všichni tři. Od "náhradní matky" až po mimino... Déšť mi nevadí (možná proto, že jsem z "Nočníku Evropy" - jak se Liberci říkalo) - ráda chodím i v mlze, dešti, fujavici... a zatím to nevadí ani Yodovi (zajímavé je, že v potoce mu vadí 5 cm vody na přejití, ale vodu z přepadu sudu si nechá téct na hlavu a loví ji... promočený na kůži.

Měla jsem zrovna smůlu na práci, hodně jsem byla venku, tak už jsem byla nacucana z ní. A podruhé se mu do toho hnusu fakt nechtělo, ještě že člověka donutí aspoň ta zvířena hýbat zadkem

26.4.2022 07:53
domi.t

XXX.XXX.131.130

No ja sa z nich po.e.iem! Sú svetoví! A popis "šťastná adoptívna matka" je stobodový

26.4.2022 09:29
Katka12345

XXX.XXX.40.228

U nás je mlhavo a pršavo. Psovi to nevadí, takže nám to taky nevadí.

O víkendu jsme koupili flexi vodítko a konečně jsme začali používat postroj, ze kterého měl pes panickou hrůzu. Nechápu, jak jsem bez této kombinace mohla vydržet dva roky. Nejlepší na líné procházkové venčení.

Druhé foto přiblížené schválně, potkali jsme opět daněly. Je tu sedmihlavé stádečko, na fotce není celé. Dnes jsme měli štěstí, se stádem byl i daněk. Byl schovaný za keřem a my na něj narazili. Stál dva metry od nás a koukal na nás. Několik vteřin přímo z očí do očí, byl nádherný. Pak odskočil o kousek dál, začal bručet/frkat a utekl. Krásný ranní zážitek. Foto nemám, byla jsem okouzlená.

Cstmr, čuvačátko je naprosto nádherné. Asi taky nutně potřebuju další 😁

26.4.2022 09:42

domi.t napsal(a):
No ja sa z nich po.e.iem! Sú svetoví! A popis "šťastná adoptívna matka" je stobodový

Domi, kdybys ho viděla, on by se pro něj fakt i rozkojil kdyby mohl. Čekám, kdy mu upadnou koule a nalije cecky mlikem.

Upřímně jsem ráda, že zrovna takový pes je v chovu, vyrovnaný, pohodový, zodpovědný, člověk by mu svěřil i dítě na procházku a dovedl by ho zpátky.
Černý naopak asi ještě nepochopil že on už štěňátko není, vlastně má teď doma sobě rovného parťáka, je to občas jak ústav pro choromyslne, když se štěnětem řádí a zlatý pes je u toho vychovává ale lepší než Discovery channel

26.4.2022 09:54
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Domi, kdybys ho viděla, on by se pro něj fakt i rozkojil kdyby mohl. Čekám, kdy mu upadnou koule a nalije cecky mlikem.

Upřímně jsem ráda, že zrovna takový pes je v chovu, vyrovnaný, pohodový, zodpovědný, člověk by mu svěřil i dítě na procházku a dovedl by ho zpátky.
Černý naopak asi ještě nepochopil že on už štěňátko není, vlastně má teď doma sobě rovného parťáka, je to občas jak ústav pro choromyslne, když se štěnětem řádí a zlatý pes je u toho vychovává ale lepší než Discovery channel

Čekám, kdy mu upadnou koule a nalije cecky mlikem

pomooooooooooooooooooooooooooooooooct, hilfééééééééééééééé, help!

Srdéčko tibetí zlaté!

Ty fotky........jsou hroznýýýý!! Já se málem počůrala smíchy. Nicméně, nicméně - víte, že se mu , chuderovi tibetímu nedivím, že teče jak máslo? Dyk ty voči toho smráděte, ty by ustrnuly i kámen! Natož tibetí duši.

26.4.2022 10:27
domi.t

XXX.XXX.105.67

Odpadávam aj ja od smiechu! 😂
Každopádne mi čuvacie mimino tými čiernymi kukadlami pripomenulo Nefret(na tej fotke má cca 8 týždňov).

26.4.2022 10:33
Katka12345

XXX.XXX.40.228

domi.t napsal(a):
Odpadávam aj ja od smiechu! 😂
Každopádne mi čuvacie mimino tými čiernymi kukadlami pripomenulo Nefret(na tej fotke má cca 8 týždňov).

Taky se přidám do klubu malých chlupatých bílých psů. Bohužel už nemám foto v mobilu, tak jen takto z instagramu.

26.4.2022 10:37
Katka12345

XXX.XXX.40.228

Katka12345 napsal(a):
Taky se přidám do klubu malých chlupatých bílých psů. Bohužel už nemám foto v mobilu, tak jen takto z instagramu.

A nedá mi to. Fotky malého čuvačího štěňátka mě nenechávají chladnou. Listuju staré fotky a cítím se jako pyšný rodič 😁

26.4.2022 10:42
domi.t

XXX.XXX.131.130

Katka12345 napsal(a):
A nedá mi to. Fotky malého čuvačího štěňátka mě nenechávají chladnou. Listuju staré fotky a cítím se jako pyšný rodič 😁

Ja robím momentálne to isté

26.4.2022 11:07

Přidám vám tady jednu dávku čuvačí roztomilosti se svou adoptivní tibetí matkou

A to je prosím pěkně pes, který nesnáší když mu někdo narušuje osobní prostor když spí

26.4.2022 11:11
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

To jsou slaďouši, mám úplně cukání takového mít. V tom světlém kožíšku ty černé oči vypadají tak neodolatelně. Nedivím se, že se ten tibeťák tak zamiloval .

26.4.2022 12:57
lupus4

XXX.XXX.205.61

A to je prosím pěkně pes, který nesnáší když mu někdo narušuje osobní prostor když spí

huesky, jak máte ošéfováno až budou čuvačky hárat ?

26.4.2022 13:02

Co mi jen ty čuvačí okály připomínají?

26.4.2022 13:03

..to nemá chybu

26.4.2022 13:04

lupus4 napsal(a):
huesky, jak máte ošéfováno až budou čuvačky hárat ?

Jaký čuvačky? Je jeden a je to pes, ne?

26.4.2022 13:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jaký čuvačky? Je jeden a je to pes, ne?

nový přítel má 2 feny

26.4.2022 13:10

lupus4 napsal(a):
nový přítel má 2 feny

Jo ták, to jsem teda v té záplavě čuvaččích mimin nějak přehlídla.
Asi budou oddělovat.

26.4.2022 13:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jo ták, to jsem teda v té záplavě čuvaččích mimin nějak přehlídla.
Asi budou oddělovat.

fakt ? no to by mne nenapadlo

já jen, že by mohlo být mezi klukama po idylce ještě před "kritickými" dny, páč jsou to nevybouření mladíci

26.4.2022 13:33

lupus4 napsal(a):
fakt ? no to by mne nenapadlo

já jen, že by mohlo být mezi klukama po idylce ještě před "kritickými" dny, páč jsou to nevybouření mladíci

Mohlo a nemuselo.

26.4.2022 13:51

Doposud se mezi haravkama oba chovali slušně, očekávám na podzim nějaké harakiri, to má zlatak obdobi kdy je zamyšleny, černý začne dospívat a bílý bude puberťák. Ale nebojím se toho.
V plánu je každopádně obě feny kastrovat, pokud se to nestihne, budou na "ohroženou dobu" na prázdninách u přítelovych rodičů.
Na nehody nehraju, na klubu by mě sežrali, kdyby první vrh mého kryciho psa byl zrovna základ pro zrod nového plemene tibetský čuvač

26.4.2022 13:57

Náhodou, takový tiču, tivač nebo čubet! To by byl pane inovátorský počin! To by se prodávalo samo.

26.4.2022 14:03
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Náhodou, takový tiču, tivač nebo čubet! To by byl pane inovátorský počin! To by se prodávalo samo.

Čubet, to je čuvačí sorbet. :)

26.4.2022 14:05

Něco jste mi připomněla. Před chvílí jsem se vrátila ze cvičáku. Cvičitelka nám zrovna říkala, že na další hodinu je přihlášený kříženec kokra s pudlem a nikdo z nás si nemohl vzpomenout na správný název. Padaly z nás podobné "ptákoviny" jako půdldůdl a tak
Ještě že máme strýčka googla, musela jsem si to vyhledat.

26.4.2022 15:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lidi, otázka na všechny, co k tomu maj co říct... co byste předpokládali, že bude tohle? Začalo to prý suchým kruhovým flekem.

26.4.2022 15:35

Plíseň? Bakteriální infekce?

26.4.2022 16:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Plíseň? Bakteriální infekce?

Taky jsem nejdřív hádala plíseň. Známá si myslela, že ho něco štíplo, tak na to dávala heřmánek a nějakou mast proti svědění, ale nedělá to vůbec nic.

26.4.2022 17:44

Atheira napsal(a):
Lidi, otázka na všechny, co k tomu maj co říct... co byste předpokládali, že bude tohle? Začalo to prý suchým kruhovým flekem.

Nemůže to být po klíštěti? Jak dlouho to má?

Bělouš má snad i alergii na kvetoucí trávu, keře bo co..řeším furt jeho rudý uši, které si občas škrábe, když se nedívám 🙈 jsme teď na týden na vesnici a často venku...hlídáme spolu s běloušem vnučky.

26.4.2022 18:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nemůže to být po klíštěti? Jak dlouho to má?

Bělouš má snad i alergii na kvetoucí trávu, keře bo co..řeším furt jeho rudý uši, které si občas škrábe, když se nedívám 🙈 jsme teď na týden na vesnici a často venku...hlídáme spolu s běloušem vnučky.

Tak nakonec blecha.

26.4.2022 19:12

Atheira napsal(a):
Tak nakonec blecha.

😯 takže zřejmě alergie na bleší kousnutí...pane jo!

27.4.2022 17:26
Fatia

XXX.XXX.63.194

Dneska bylo krásně, na venčení počasí jak dělané.

27.4.2022 20:27

což o věc - venčí se dobře - počasí je dokonalé... ale toho mládežníka asi přerazím... Má silně sebevražedné sklony. Nejen vodní toky, ale i terénní nerovnosti se snaží překonat skokem... a je mu jedno, že nemůže doskočit a žuchne... Prostě mě vůbec nenapadne, že třeba skalku, která mu stojí v cestě neobejde (a stezník je jasně vyšlapaný a zřetelný), ale zkusí vyskočit (a visíc na pupku se zadníma nožkama ve vzduchu dokáže - i za cenu odřeného stehna, se vysoukat vzhůru). A pak ho navíc přepadne šílená radost, že vyhrál a lítá a řádí a smykuje...
Dneska jsme u širokého mělkého potoka s travnatým břehem trénovali klidný přechod (já s ním - voda v botech byla daň za trénink) a stejně tam vletí veleskokem - je výrazně zacákanější a mokřejší, než kdyby normálně přešel. Mě z něj trefí...
chybí mu první horní špičák... hurá, za chvíli bude po jehličkách

27.4.2022 20:44

což o věc - venčí se dobře - počasí je dokonalé... ale toho mládežníka asi přerazím... Má silně sebevražedné sklony. Nejen vodní toky, ale i terénní nerovnosti se snaží překonat skokem... a je mu jedno, že nemůže doskočit a žuchne... Prostě mě vůbec nenapadne, že třeba skalku, která mu stojí v cestě neobejde (a stezník je jasně vyšlapaný a zřetelný), ale zkusí vyskočit (a visíc na pupku se zadníma nožkama ve vzduchu dokáže - i za cenu odřeného stehna, se vysoukat vzhůru). A pak ho navíc přepadne šílená radost, že vyhrál a lítá a řádí a smykuje...
Dneska jsme u širokého mělkého potoka s travnatým břehem trénovali klidný přechod (já s ním - voda v botech byla daň za trénink) a stejně tam vletí veleskokem - je výrazně zacákanější a mokřejší, než kdyby normálně přešel. Mě z něj trefí...
chybí mu první horní špičák... hurá, za chvíli bude po jehličkách

Úplně vám rozumím a to nemám zdaleka tak obří plemeno a zdaleka ty skoky nejsou tak hrozný, ale taky by mě někdy šlak trefil.
U nás to teda v terénu není taková hrůza neboť já jsem rovinový procházkář nejraději po lukách, ale zato doma bych ho přerazila vejpůl. Proč by z gauče skočil tam, kde je to nízký a poděl gauče pěkně nastláno, aby skákal do měkkého, když to může vzít óbr skokem přes opěradlo.
Smyky raději ani nepočítám.
Takže se prostě modlím, aby to jeho rostoucí pohybová soustava přežila bez úhony.

A co se zubů týče, tak nám už mlíčňáky komplet vypadaly....žekla bych zaplať pánbůh, ty mordovací hry jsou hned příjemnější, ale ta potvora malá černá asi zjistila, že to nemá takovej efekt, tak začal štípat

27.4.2022 20:58

Úplně vám rozumím a to nemám zdaleka tak obří plemeno a zdaleka ty skoky nejsou tak hrozný, ale taky by mě někdy šlak trefil.
U nás to teda v terénu není taková hrůza neboť já jsem rovinový procházkář nejraději po lukách, ale zato doma bych ho přerazila vejpůl. Proč by z gauče skočil tam, kde je to nízký a poděl gauče pěkně nastláno, aby skákal do měkkého, když to může vzít óbr skokem přes opěradlo.
Smyky raději ani nepočítám.
Takže se prostě modlím, aby to jeho rostoucí pohybová soustava přežila bez úhony.

A co se zubů týče, tak nám už mlíčňáky komplet vypadaly....žekla bych zaplať pánbůh, ty mordovací hry jsou hned příjemnější, ale ta potvora malá černá asi zjistila, že to nemá takovej efekt, tak začal štípat

u nás rovinky nehrozí, u nás na horách je to holt horší terén - a my hory rádi. Ale všechna štěňata se tak nějak brzy naučila terén zvládat a zároveň respektovat. Jasně že na hraně skal je zatím na vodítku, jasně že náročnější místa jde se mnou a "řízeně"... ale pak přijde úplně normální situace, pohodička... a on to vyřeší zcela nečekaně. Ať už to byla zbytečná koupel v ledové vodě zatopeného lomu, přeskoky potoků s dopadem mezi kameny u břehu a nebo ta skalka v cestě... A zdá se, že poučení se nekoná. I místa, která už musel "řízeně" projít v klidu, příště zase skočí... Snad nohy přežijí, ale bojím se bojím, že si ještě užijeme

27.4.2022 21:01
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já nemám neohrabaného šťěkanátka, ale nabít si pusu Boe umí taky. Ona prostě někdy zapomene, že má i zadní půlku psa a někde ji nechá, zatímco přední půlka psa letí. Dneska mě na procházce poněkud vyděsila. Šly jsme kolem obory s opravdu bytelným plotem. Na jednom místě byla pod plotem vyklouzaná díra, asi od kun, lišek nebo podobných tvorečků. Boe zavětřila a začla se do té díry velmi profesionálně pasovat. Měla jsem ji na stopovačce, hárá, tak jako pojistka jejím choutkám... Ale co bych jako dělala, kdyby tam zalezla? Zpátky by to nešlo, z druhé strany tam nebyl tolik vyklouzaný přístup. Majitele obory neznám a vůbec nevím, kde bych sháněla číslo na někoho kompetentního. Obora plná zvěře... Jak bych toho psa dostala na správnou stranu plotu? Bychom tam stály ještě teď, každá na své straně plotu. Na to nejsem zvyklá, předchozí psice neměla vůbec touhu jít po stopě nebo se pasovat do malých otvorů.

28.4.2022 01:11
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Jo Malina si asi taky myslí, že je kamzík. Pud sebezáchovy má asi nula. Brácha jí jednou v lese viděl při běhu brknout o kmen stromu zadníma nohama a chvíli běžela dál po předních, než to ty zadní zas dohnaly a běžela dál normálně. Už se mi rozpleskla na silnici, když hnala ze svahu dolů a prostě zbytek cesty pořádně hupsla, hlavou švihla do silnice a já pak zkoumala, jestli si nevyrazila zuby nebo neodřela bradu a zrovna dneska se mi doma rozspleskla na dlažbě a a ani jsem nepochopila, jak se jí to povedlo.

28.4.2022 06:37

Trickyvoo napsal(a):
Jo Malina si asi taky myslí, že je kamzík. Pud sebezáchovy má asi nula. Brácha jí jednou v lese viděl při běhu brknout o kmen stromu zadníma nohama a chvíli běžela dál po předních, než to ty zadní zas dohnaly a běžela dál normálně. Už se mi rozpleskla na silnici, když hnala ze svahu dolů a prostě zbytek cesty pořádně hupsla, hlavou švihla do silnice a já pak zkoumala, jestli si nevyrazila zuby nebo neodřela bradu a zrovna dneska se mi doma rozspleskla na dlažbě a a ani jsem nepochopila, jak se jí to povedlo.

ale jo - rozpleskne se občas snad každý pes, každému někdy něco nevyjde. A u těch z pohybu nadšených (jako třeba Malina) je to jistě poměrně časté. To znám. Ale Yoda v některých momentech reaguje úplně scestně - jako by vůbec nedokázal odhadnout, co je reálné zvládnout. A hlavně se to nedá předvídat - on se nezarazí, nepřemýšlí, ničím nedá najevo, že bude následovat obří HOP - a je jedno jestli do dálky, výšky či hloubky...

A to ho z auta stále vykládám (máme kufr dost vysoko) - a to je naučený počkat.

28.4.2022 08:23
janaa

XXX.XXX.174.216

Třeba to přijde časem,až se naučí koordinovat všechny čtyři končetiny,naučí se i odhadovat jak a kam... ale nedivím se ti,že jsou to nervy. Jde do toho čelem (ne hlavou) Ale jámám co povídat

28.4.2022 09:18

janaa napsal(a):
Třeba to přijde časem,až se naučí koordinovat všechny čtyři končetiny,naučí se i odhadovat jak a kam... ale nedivím se ti,že jsou to nervy. Jde do toho čelem (ne hlavou) Ale jámám co povídat

doufám, že mu to časem dojde a že zmoudří alespoň maličko. Jinak si to neumím představit - až bude mít přes osmdesát kilo, tak ty pády ve zdraví nepřežije...
Blbý je, že se to nedá předvídat - někdy se zarazí, píská, chce pomoci to vyřešit a zvládneme to v pohodě a jindy v obdobné situaci se ihned bez rozmyslu vrhne vpřed. Mimochodem špagát (dlouhá stopka) je v těch chvílích na nic - jen ji musím pustit, abych ho ještě nestrhla ve skoku... Nonic - už tady nebudu plevelit - ono to nějak dopadne. Doufám, že ve zdraví z toho období vyroste a bude rozvážný důstojný dogák...

28.4.2022 11:21

doufám, že mu to časem dojde a že zmoudří alespoň maličko. Jinak si to neumím představit - až bude mít přes osmdesát kilo, tak ty pády ve zdraví nepřežije...
Blbý je, že se to nedá předvídat - někdy se zarazí, píská, chce pomoci to vyřešit a zvládneme to v pohodě a jindy v obdobné situaci se ihned bez rozmyslu vrhne vpřed. Mimochodem špagát (dlouhá stopka) je v těch chvílích na nic - jen ji musím pustit, abych ho ještě nestrhla ve skoku... Nonic - už tady nebudu plevelit - ono to nějak dopadne. Doufám, že ve zdraví z toho období vyroste a bude rozvážný důstojný dogák...

Nepsala jste, že při venčení s jeho bráchou harlekýnem provedli ten sebevražedný skok přes vodu do šutrů oba dva? Že by to měli dědičně...🤔

28.4.2022 11:41

Nepsala jste, že při venčení s jeho bráchou harlekýnem provedli ten sebevražedný skok přes vodu do šutrů oba dva? Že by to měli dědičně...🤔

spíš jsem měla pocit, že když skočil Yoda, brácha ho následoval... Jinak je pravda, že vodu nemusí oba dva - a to se viděli poprvé až tu minulou sobotu. Jinak si panička nestěžovala, že by se vrhal někam po hlavě...

28.4.2022 12:06

Já dneska s hrůzou zjistila, že jsem úplně zapomněla na třetí očkování....nebo spíš jsem si nějak debilně vsugerovala, že to druhé už bylo to třetí, asi už nastupuje stařecká demence.
Takže jsme to vyrazili napravit, předtím jsme udělali socializační prochajdu po městě, byli jsme se ukázat u mojí mamky, jak jsme vyrostli a pak tradá na veterinu....no a teď už brouček z té přehršle zážitků odpadnul a hajá.

A musím se teda ještě podělit o nevenčící zážitek....přijeli jsme dom, já si udělala kafčo, co jsem ráno nestihla, sedla jsem si na zahradu a najednou se Gina ležící na dvoře zvedla, a běžela rozehnat vrabce, co vyzobávali pod krmítkem zrní, co tam popadalo z krmítka....já jí říkám "Ginuš co blbneš"...ona vrabečky vůbec nehoní, naopak oni třeba hopsají na zemi kousek od ní a nic, když se mi povede rozsypat zrní, když nasypávám do krmítka, tak tam společně s těmi vrabci zobe taky....ona kouká na oblohu a štěká, tak juknu, co tam vidíu a nad zahradami krouží nějakej dravec....
Tak to jsem docela čuměla, říkám si, jestli je to náhoda a nebo jestli to té pastevecké palici zapaluje tak moc, že si spojí kroužícího ptáka, co nepatří do běžného osazenstva s tím, že by mohl být nebezpečný pro "její vrabečky", že vrabce zažene do tújí do bezpečí a postaví se na jejich ochranu, snaží se dravce zahnat štěkotem......no jestli jo, tak fakty klobouk dolu a beru zpět všechny moje narážky na chráněnou dílnu.

28.4.2022 19:54
Atheira

XXX.XXX.209.8

Sardullah: Buďte úplně v klidu, já takhle s Larou na to třetí zapomněla taky. Ale nadobro. Uvědomila jsem si to až po roce, kdy byl čas na přeočkování.

28.4.2022 20:23

Atheira napsal(a):
Sardullah: Buďte úplně v klidu, já takhle s Larou na to třetí zapomněla taky. Ale nadobro. Uvědomila jsem si to až po roce, kdy byl čas na přeočkování.

Tak to jste mě uklidnila, já si připadala hrozně.

30.4.2022 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Já se prásknu, že jsme včera vůbec nevenčili . Bylo potřeba dělat na zahradě, a nějak už na to nezbyl čas. Ale psy i ta práce na zahradě značně unavila, a večer totálně odpadli .

Musím teda říct, že začínají chytat nějakého jarního rapla, a lítali tak, že jsme je musela krotit, protože jsem je úplně viděla, jak v plné rychlosti napálí do stromu nebo do něčeho

Video se zpracovává...

30.4.2022 20:31

S mými bodyguardy se nemusím dneska bát upálení tak jsem se svým dogtrekovym teamem vyrazila po delší době bez čuvačího doprovodu na večerní výšlap na Velký Javorník v Beskydech.
Je znát, že jsme delší dobu nic vyššího nešli, překvapilo mě sucho, možná i díky prasnejsi cestě se nám hůř šlo. Ale spokojeni všichni tři.

1.5.2022 07:39

v úterý mu bude pět měsíců... aneb 21. týden venčení Mistra Yody

1.5.2022 18:12

Moje kooikří láska, 2 roky. Občas vezmu na procházku foťák pak všechno sundávám, na focení mám ráda nahého psa

1.5.2022 20:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Moje kooikří láska, 2 roky. Občas vezmu na procházku foťák pak všechno sundávám, na focení mám ráda nahého psa

Krásnej pes

1.5.2022 20:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Když jsem naposledy tvrdila, že Vikina si užila poslední sníh, tak jsem se spletla - užila si ho i včera, labužnicky se vyválela a já už radši netvrdím, že byl poslední letošní, protože jsou lokality, kde jí vydrží celej rok
A cestou do Obřáku si vypůjčila putovní tenisák

1.5.2022 20:13

To je model(ka) jak vyšitý(á)! Ví, jak se do objektivu nastavit.

1.5.2022 20:58
Fatia

XXX.XXX.134.127

Putovní tenisáky jsou nejvíc nejlepší! Kamarád měl balonkového maniaka, na každé procházce s ním mě překvapilo, kolik tenisáků se válí všude, i na těch nejméně pravděpodobných místech. Za průměrnou procházku lesem, sice v turisticky atraktivním regionu, ale prostě v lese na turistické značce, jich nalezl vždy minimálně 10. Problém byl ten, že pes odmítl balonky zanechat dalším nálezcům, takže dva nesl v hubě a zbytek se snažil kutálet...

2.5.2022 09:05

Terven napsal(a):
Krásnej pes

Moc děkuji

2.5.2022 10:29

Fakt nádhernej pejsek 💕🌷a talentovaný model 🥰

2.5.2022 21:55

Tak dneska se sprchovat asi nebudu, v koupelně je obsazeno. 😄

3.5.2022 12:28
domi.t

XXX.XXX.131.130

Tak dneska se sprchovat asi nebudu, v koupelně je obsazeno. 😄

Ali,aspoň ušetríš za vodu! V dnešnej dobe,keď všetko nehorázne zdražuje,je každá kačka dobrá,nie?

3.5.2022 20:52
Terven

XXX.XXX.110.191

Když už i pinčová dejchá s tlamou dokořán, dá se říct, že už je konečně TEPLO

3.5.2022 21:27
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Když už i pinčová dejchá s tlamou dokořán, dá se říct, že už je konečně TEPLO

Jo a nemá bundu, podle toho to taky poznám .
Naše Malina to teplo nenese úplně dobře, chodím s ní spíš ráno a na večer, ale minulý týden mi to nějak nevyšlo a šla jsem po obědě a ona se rozběhla na maximum, jak má ve zvyku a pak si sedla na cestu, funěla a až jsem se bála, že jí klepne. Snažím se taky vybírat trasu, kde je nějaký zdroj vody, kde si může schladit packy nebo napít. Celkově je ale teď mnohem méně aktivní. Někdy už neletí za každým ptákem, co se kde namana a už na ní vidím, že to není žádné rozjívené štěně, ale malá slečna.

3.5.2022 22:05
Katka12345

XXX.XXX.17.1

Já teda tentokrát foto bez psa.
Ale poslední dny je nádherně, pes si valí šunky na zahradě, honí hmyz, sleduje vše okolo a je spokojený.
Tohle počasí můžeme doma všichni. Ještě není moc vedro, ale kávičkuje se už pod pergolou na zahradě, pes nefuní, ale člověk odhazuje bundu.

4.5.2022 08:42
Atheira

XXX.XXX.209.8

My už jsme tu s Larou za váma dlouho s ničím nepřišly, tak zdravíme!

4.5.2022 10:42
domi.t

XXX.XXX.131.130

Atheira napsal(a):

Mňa táto fotka rozsekala už na Instagrame

4.5.2022 17:55
Katka12345

XXX.XXX.17.1

U nás dnes koupání. Víc toho pes nesmočí, po kolena maximálně.
Hlavně, že jsem si představovala, jak budu se psem chodit k vodě, aby mohl plavat, že by se mi to líbilo.
Chi chi, cha cha, che che...to těžko 😁

Od doktorky máme za úkol přibrat ideálně tři kila. A když se dívám na ty fotky, tak už teda rozhodně vypadá lépe.

4.5.2022 18:05
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Atheira napsal(a):

Tak tohle je bomba, kmotra fenka, i když Lara vypadá, že i tu kmotru lišku by mohla mít v genech

4.5.2022 19:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Tak tohle je bomba, kmotra fenka, i když Lara vypadá, že i tu kmotru lišku by mohla mít v genech

Jo no, liška v rouše myslivčím.

4.5.2022 21:00

Atheira napsal(a):

Škoda, že jsem sem dnes nestihla mrknout už po ránu...mohla jsem mít žůžovej celej den, nejen večer 😂😂 to je pecka fotka Atheiro a Laruš...díky 👍🌷asi mi ten úsměv na tváři zůstane nejmíň do doby než usnu ☺

5.5.2022 17:41

U nás je bouřka, promokli jsme se psem oba na kost. Fotky nemám.

5.5.2022 17:48

U nás hřmělo a docela dost, kolem poledního, pak odpolko trošilinku sprchlo, ale fakt trošku...jina nic.

5.5.2022 18:15

tak u nás napršel 1.3 mm - takže ani stromy nepropršely a prach a pyl se neumyl... Půjdeme zalívat. A předpověď už je suchá.
Kvůli předpovědi jsme včera a předevčírem zvolili delší procházku v lese, že dneska bude upršená civilizační. Byla z toho dusná civilizační - neb těch pár kapek se hned vypařilo a bylo dusno... A asi byli i psi zahradní otrávení - já chtěla průchody kolem plotů a potkávání na chodníku... a nic z toho. Všichni zahradní štěkači měli asi půlnoc... ve tři odpoledne

5.5.2022 19:28
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já chtěla vzít Malinu ven hned po té bouřce, ještě trochu kapalo. Otevřu dveře a koukám kde mám psa a ona stála za mnou a koukala stylem, že do toho nejde. Možná, kdybych moc chtěla jít, tak by mě nakonec doprovodila, ale nejsem si jistá. Její výraz spíš říkal "kvůli mně to dělat nemusíš, já klidně zůstanu doma" a možná by se mnou ani nešla .

5.5.2022 20:32
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás poslední dobou venčící morálka vypadá asi takto

5.5.2022 20:44

Co já bych za takovou morálku dala. 🙏
Umývat několikrát denně dvanáct tlapek je děs. Naštěstí ty zbývající čtyři mají rozum.

5.5.2022 23:34

Krásný pes a krásné fotky ! A ty uši jsou.....no, nádhera.

7.5.2022 10:07
domi.t

XXX.XXX.250.67

My sme sa Vám prišli lahko pochváliť Jej kráľovská výsosť Nefret z Údolia Nílu vo svojich troch rokoch asi vzala na vedomie,že jej trápna mater jej chce dobre a že poslúchať ju nie je až tak mimo... Ten pes totiž začal šlapať ako švajčiarske hodinky! Odvolanie od zveri,ktorá nám frnkne rovno pred nosom,máme zatiaľ stopercentné. Čiže zajtra sa utrhne za nejakým zajacom,lebo som ju tu dnes pochválila

Ale proste celkovo sa mi zdá omnoho rozumnejšia,čo sme doma nikdy nemysleli,že nastane.Chodíme okolo nej jemne vyvalení z tej zmeny,ale ona len nahodí ten svoj prednas.rato-dôležitý výraz a konečná Redizajnérské záhradnícke sklony z nej nezmiznú,ale s.r.a.l to pes,to je to najmenej.

Krásný víkend všetkým!

7.5.2022 10:25
Katka12345

XXX.XXX.17.1

Domi, to už bych byla ve stresu. Vždy je mi strašně podezřelé, když pes začne až moc poslouchat 😁

Ať vám to vydrží!

7.5.2022 10:31

domi.t napsal(a):
My sme sa Vám prišli lahko pochváliť Jej kráľovská výsosť Nefret z Údolia Nílu vo svojich troch rokoch asi vzala na vedomie,že jej trápna mater jej chce dobre a že poslúchať ju nie je až tak mimo... Ten pes totiž začal šlapať ako švajčiarske hodinky! Odvolanie od zveri,ktorá nám frnkne rovno pred nosom,máme zatiaľ stopercentné. Čiže zajtra sa utrhne za nejakým zajacom,lebo som ju tu dnes pochválila

Ale proste celkovo sa mi zdá omnoho rozumnejšia,čo sme doma nikdy nemysleli,že nastane.Chodíme okolo nej jemne vyvalení z tej zmeny,ale ona len nahodí ten svoj prednas.rato-dôležitý výraz a konečná Redizajnérské záhradnícke sklony z nej nezmiznú,ale s.r.a.l to pes,to je to najmenej.

Krásný víkend všetkým!

No přesně tak to bylo u mojí ovčandy, akorát že ve dvou letech. Do té doby jsem si myslela, že nikdy nebude spolehlivě poslouchat a najednou jí byly dva roky a za dalších 8 let společného života se mi nestalo, že by neposlechla, mohla jsem s ní na volno kdykoliv a kdekoliv.

No a Nefretka si teda počkala ještě rok a asi se z ní stala rozumná dáma.

No a Gině (2 roky) teda dávám rok, maximálně dva......ne neočekávám bezvadnou poslušnost, ale třeba úplně zmizí dny, kdy se chová jako játro.....třeba pak bude seriózní a nad věcí dáma pastevecká.

7.5.2022 10:48

já zatím na procházkách poslušnost problematickou nemám - ale tuším, že bude hůř. Začíná si pomalu všímat i dalších věcí, než jsme my dva...

Včera večer se na zahradě potkal s ježkem - a řval hlubokým hlasem (z opatrné vzdálenosti - zcela bezkontaktně). Blbý bylo, že se nechtěl nechat odvolat (to se dalo čekat), ale ani odvést. Nakonec se páník naštval, popadnul ho do náruče a odnesl... (záda vydržela).
Dneska ráno na loukách nad Panenskou hůrkou zpozorněl - a zaměřil pozornost na maličká jezdící autíčka v dáli (silnice tak 800 metrů). A dalo mi dost práce, obrátit pozornost... Jakmile je něčím zaujat, je těžké ho navázat na příjem...
Měl dneska chlapec smůlu na psí kámoše - potkali jsme dva - jezevčíkovi bylo patnáct (k tomu jsem ho vůbec nepustila - byl vetchý hubený) a kopova - tomu bylo třináct. S tím se pozdravil, kopov na něj bafnul tím úžasně zvučným hlasem... a bylo po kámošení. Alespoň neměl problém od nich odejít a dal se hned zase vypustit na volno.
Uvidím, zatím ještě si hraje na docela vzorného štěníka... ale bojím se bojím, že náraz s horší realitou přijde...

7.5.2022 11:25
domi.t

XXX.XXX.250.67

Katka12345 napsal(a):
Domi, to už bych byla ve stresu. Vždy je mi strašně podezřelé, když pes začne až moc poslouchat 😁

Ať vám to vydrží!

Kati,ja budem v strese,keď nechá v miske kúsok mäsa či granulí...to bude podozrivé Ona je kontajner,v tomto je úplný retriever.

7.5.2022 20:51

tak je mu 22 týdnů - prostě 5 měsíců... Ztratil včera poslední starý zub - odešly hrozně rychle - včera 6 kousků za den...

7.5.2022 21:41

Tak my se před chvílí vrátili z večerní prochajdy a bylo to úžasný....blízké setkání třetího druhu.
Na lesní cestu kousek od nás vyšly z křoví dvě srnky...opravdu blízko, tak 20-25 metrů.
Zůstaly stát na cestě a koukaly na nás. Ginuša srnky asi považuje za větší kozénky a ke kozénkám se přistupuje opatrně, takže jen vrtěla ocasem a občas po mě lupla rozesmátým pohledem, jakože "tak co je, proč jim nejdeme říct ahoj", hlavně byla na vodítku, a Matýsek?? Tak ten šel pčed námi na volno a to jsem jenom zašeptala "Matý, sedni..děláme jenom kuky kuky" a on si sednul a koukal. Pak teda srnky přešly přes cestu, ale zůstaly stát kousek od cesty, tak jsme se otočili a šli jsme jinudy...
Jako musím říct, že jsem na psy pyšná. U Giny se to dalo předpokládat, protože je na srnky zvyklá, ale i tak...takhle zblízka je ještě neviděla a Matýsek....no tak tam asi hrálo velkou roli překvapení, ale i v tom zaujetí poslechl a sednul si na povel a pak jak jsem otočila, tak na zavolání hned běžel za mnou.
A pro mě to byl taky zážitek, takhle zblízka a takhle dlouho, jsem taky ještě neviděla.

8.5.2022 00:34
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já dneska zkusila večerní projížďku, já na kole a pes vedle. Nooo ještě na tom musíme zapracovat. Musím jí nějak naučit běhat na jedné straně kola. Nakonec běžela vedle kola navolno, já jela pomalu, abych jí nepřejela, kdyby mi přeběhla před kolem, ale ona sice přeběhala občas za kolem z leva do prava, ale před kolem ne. Vždy jak běžela popravé straně, tak jsem jí chválila, že je šikovná, "napravo, napravo" a když jsme pak přejížděli hlavní komunikaci, tak jí říkám, teď stůj, zastavila a teď napravo, tak běžela chvilinku popravé straně a pak jsem jí řekla a teď přeběhneme a ona přeběhla. Pořád koukala na kolo a držela takovou akorátní bezpečnou vzdálenost a bylo vidět, že když jí začalo docházet, co po ní chci, že jí to hodně baví.Jeli jsme samozřejmě mimo hlavní komunikaci až na zmiňovaný přejezd a dávala pozor, kdyby někdo jel na kole, abych jí včas k sobě přivolala a řekla na kraj, to ona už umí dávno. Musím říct, že na to, že jsme tohle dělali poprvé, byla fakt šikovná a hlavně mě bavilo, jak byla na mě napojená. Nechci jí nějak uhnat, je to přece jen štěndo, ale pomalounku jí na tohle začnu učit a v budoucnu by mi to občas mohlo pomoct, kdyby jsme to uměli.

8.5.2022 09:23
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Barnýsek včera slavil své sedmé narozeniny, hrůza jak to letí. 🥺 a dostal nový obojek i s vodítkem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík