Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2022 13:24
janaa

XXX.XXX.39.105

Hele,není nic horšího než potkat člověka,psa tam,kde normálně za celej rok nikoho nepotkáš a pak ještě když dotyčnej pozdraví já říkám,že dementi chtěj zdravit taky. Jsme takhle na podzim na loukách potkali u remízku chlapa (tam jsem krom myslivců fakt nikdy nikoho nepotkala a i ty jen výjimečně), holky samozřejmě letěly ho seštěkat,naštěstí psa neměl,pískla jsem, dobrý,vrátily se, všechny jsem odlapila na vodítka, položila,odložila,aby chlap mohl projít, on řekl dobrej den, a štěkny hned zdravily taky (naštěstí z lehu) Btw to je heslo i doma,jak řeknu dobrý den, tak všichni začnou řvát

7.3.2022 13:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
Hele,není nic horšího než potkat člověka,psa tam,kde normálně za celej rok nikoho nepotkáš a pak ještě když dotyčnej pozdraví já říkám,že dementi chtěj zdravit taky. Jsme takhle na podzim na loukách potkali u remízku chlapa (tam jsem krom myslivců fakt nikdy nikoho nepotkala a i ty jen výjimečně), holky samozřejmě letěly ho seštěkat,naštěstí psa neměl,pískla jsem, dobrý,vrátily se, všechny jsem odlapila na vodítka, položila,odložila,aby chlap mohl projít, on řekl dobrej den, a štěkny hned zdravily taky (naštěstí z lehu) Btw to je heslo i doma,jak řeknu dobrý den, tak všichni začnou řvát

Já řeším přesně opačný problém.
Místa, kde nikdy nikdo není a najednou se tam někdo objeví a ani nepozdraví. To je pak ultra extra divný a Lara spustí "drž mě, drž mě nebo mu ukousnu kebuli!" Přitom když se ten člověk koukne a řekne dobrý den nebo pozdrav opětuje (někdy se až divím, kolik dospělých lidí na pozdrav vůbec neodpovídá), tak fena dělá, že ta osoba neexistuje a řeší si dál svoje záležitosti.

Jinak Marcel, myslím, že není důvod se hanbou propadat. Lidi se tomu očividně zasmáli, dějou se horší věci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.3.2022 13:44

nám dneska chtěla štěnítko "sežrat" rok a půl stará fenka NO. Řvala na něj hodně - naježená, vrčící. Jak ona, tak Yoda byli na vodítku. Panička ji přesvědčovala, že je to štěňátko a chlapeček... takže nakonec ho opatrně očuchala. Yoda byl velmi zaražen (bál se - a nedivím se mu ) a seděl Pepovi na botách opřen o něj. A moc nadšeně se pak rozeběhl opačným směrem, než psí holka...

Jinak bylo v lese kráááásně - sluníčko, sníh, spousta vody v potoce, ptáci už řvou, strakapoudi buší...

No a teď pejsek spí a já jdu zase chvíli popracovat

7.3.2022 14:32

Tak Gina má obecně problém s lidmi, psy, cyklisty a dokonce i normálními auty na místech, kde "nemají co dělat".
Ale u psů to naštěstí není "chci tě sežrat", ale juchůůů a hrrr na něj a budem se čmuchindat, takže ve finále vypadá jako pes bez výchovy.

My zase děláme jinou ostudu.....zaparkujeme..Gina je v autě a vidí psa, auto se třese, uvnitř je krvelačná bestie, která chce určitě psa zahrdlit, řev neskutečnej a z auta vystupuje ženská a ..no to snad ne, ona jde tu zuřící krvelačnou bestii vypustit na svobodu....bože už otevírá zadní dveře od auta a z auta vyskakuje........krásná bílá medvědice, která se usmívá a vrtí ocasem a je veeelmi přátelská.

Když je auto v pohybu, tak problém není.

7.3.2022 15:27

My dnes v kompletní sestavě okouknout mé rodné město a bydliště cuvacich holek. Už mě to štve, zevnitř se to venku tváří teple a po vyjíti ven lezava zima, už by to vážně chtělo jaro...
Jinak za 14 dní se naše smečka rozšíří o jednoho člena

7.3.2022 15:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak Gina má obecně problém s lidmi, psy, cyklisty a dokonce i normálními auty na místech, kde "nemají co dělat".
Ale u psů to naštěstí není "chci tě sežrat", ale juchůůů a hrrr na něj a budem se čmuchindat, takže ve finále vypadá jako pes bez výchovy.

My zase děláme jinou ostudu.....zaparkujeme..Gina je v autě a vidí psa, auto se třese, uvnitř je krvelačná bestie, která chce určitě psa zahrdlit, řev neskutečnej a z auta vystupuje ženská a ..no to snad ne, ona jde tu zuřící krvelačnou bestii vypustit na svobodu....bože už otevírá zadní dveře od auta a z auta vyskakuje........krásná bílá medvědice, která se usmívá a vrtí ocasem a je veeelmi přátelská.

Když je auto v pohybu, tak problém není.

takže ve finále vypadá jako pes bez výchovy.

Jojo, ono se se sice nic nestane, o nic nejde, člověk se někdy i zasměje, ale pak si připadá, jako když toho psa vytáhne ven jednou za rok a poprvé v životě potkáme psa . Jinak u nás to taky nebylo "chci tě sežrat" ona se psy vyloženě problém nemá.

Hlídá auto? To mi dělá pes. Proto jsem alergická na to, když mám někde psy v otevřeném autě v kleci a lidi tam začnou strkat ruce...

7.3.2022 15:37
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Naše psy by v pohodě šlohli i s autem. Jéé, dobrý den, vy jdete za náma do auta, tak super, my jsme tu vůbec nechtěli být sami, ale nás tu nechali

7.3.2022 15:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

lesnížínka napsal(a):
Naše psy by v pohodě šlohli i s autem. Jéé, dobrý den, vy jdete za náma do auta, tak super, my jsme tu vůbec nechtěli být sami, ale nás tu nechali

Jo, tak být tam moje fena sama, tak bude nadšením bez sebe, když někdo přisedne

7.3.2022 17:05
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Atheira napsal(a):
Dovolím si tvrdit, že většina myslivců (ne všichni samozřejmě) jenom straší, protože ví, že hodně lidí slyší až na mrtvýho psa, jinak je jim všechno jedno. A byť to nemusel být váš případ ani těch za vámi, těch psů štvoucích zvěř je víc a víc, jak se začne dělat hezký počasí.
A upřímně, divíte se jim, když tolik psů se neumí držet majitele a lítají po tom lese jako šílenci? Do toho majitelé řvou, ideálně řvou ještě děti a mnoha z nich se pes je schopný vypařit třeba na hodinu a vrátit se, aniž by někdo vůbec věděl, co kde dělal nebo provedl? Les je les, není to ničí hřiště.

Myslím, že jestli se vás fena držela a nechovala se jako blázen, maximálně by vám myslivec zabrblal něco o tom, že nesmí být navolno. Určitě by vám ji hne nestřílel.

Jsem přesvědčena o tomtéž, ale manžel to viděl jako nemysl.
Mně totiž přišlo divný, jak si sundával zbraň z toho ramene, přišlo mi, že nás chce jako postrašit. Někteří myslivci to nesnáší, když vidí psa na volno. No ale možná jsme mu byli ukradený a řešil v lese jiný problém. Zhruba za půl hodiny od setkání jsme slyšeli štěkot psů a poměrně blízko nás. Myslivec teda u sebe zrovna žádné neměl. Nicméně mi přišlo logické ty lidi upozornit, i když nejspíš měli psa vychovaného. Manžel to ale nesl nelibě. On je plachý, v životě by takhle sám cizí lidi asi neoslovil, ale netušil, že nejsou cizí, že je znám. Dokonce jejich fenka kdysi lákala našeho psa, když se hárala, aby s ní někam šel a ten náš nešel, což jsem nepochopila, protože jsem netušila, že mám psa, co taky někdy řekne ne .

7.3.2022 17:10
janaa

XXX.XXX.39.105

Hele,krvežíznivej exemplář je Berta, tak ke každýmu psovi letí se strašidelným štěkotem. V jejím případě to není bububu,ale juchuchu,prostě nedokáže ovládnout radostné emoce,že vidí psa,a ventiluje je štěkotem, ona je velmi hlasitá. Ale samozřejmě neznalé to děsí, což chápu, takže na volno za cizími psy nelítá. A auto? To je kapitola sama o sobě, v kufru auta jsou vždy jen agresivní bestie a u nás i za plotem. Prostě strašáci největší. Přitom klasika, jsi za plotem, jsi cizák a štěká se na tebe, otevřeš bránu,vejdeš,tak to už jsi návštěva

7.3.2022 17:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

K těm krvežíznivejm bestiím , znala jsem rotvíka, hroznej mazel, fakt miláček. Jak k lidem, tak ke psům. Ale jak se projevoval, to bylo docela hustý . Vrčel, fakt hnusně vrčel - on se k vám třeba přiřítil, úplně nadšenej, že chce mazlit, drbat. A jakmile jste začali, tak spustil a fakt ošklivě vrčel, když člověk přestal, že se třeba leknul, tak do vás čumákem žďuchal a chtěl zase hladit. a dělal to, i když ho drbal majitel, prostě tím dával najevo spokojenost. A to samé měl když si hrál se psem, on byl ke psům i docela submisivní, klidně se před psem rozvalil na záda, ale u toho vrčel . A ne, nebylo to takové to bručení blahem, co někteří psi mají, ale fakt ošklivé vrčení. A vrčel vlastně už v začátku kontaktu - zadek nahoru, přední dolu, vyzýval ke hře, ale ten řev. Vím, že moc psích kamarádů neměl, protože psi to jeho vrčení úplně nedávali a on z toho byl chudák smutnej .

7.3.2022 17:31
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

Dneska byla na prochajdě vlezlá zima, navíc Malina byla nějaká rozjívená, tak musela na vodítko a aby toho nebylo málo, upadla jsem a ten pes, když se přesvědčil, že jsem živá, mně začal na tom vodítku přebírat vládu a prý "cože, ty se neudržíš ani na nohou a chceš mi šéfovat" a dělala na vodítku neskutečný věci. Musela jsem předvést, že pořád jsem šéfka, i když mi z rukou cedí krev .
Ve městě jsme potkali nějaký dva UK, co otravovali slečnu přes ulici, jí to bylo krajně nepříjemný. Říkala jsem si, co tu vůbec dělají. Mají snad být doma a válčit ne? Malina situaci sledovala a mě napadlo, že by mě nejspíš bránila a možná i tu slečnu, protože to jak jednou v táboře štěkala na tu rodinu mi opravu přišlo, že chtěla bránit to dítě. Nestandartní situace, které potkáváme na našich trasách, štěkotem neřeší. To jen kouká, co se to děje.

7.3.2022 17:39
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

A ještě jedno videjko, jestli to půjde

7.3.2022 18:11
janaa

XXX.XXX.39.105

marcelaamax napsal(a):
K těm krvežíznivejm bestiím , znala jsem rotvíka, hroznej mazel, fakt miláček. Jak k lidem, tak ke psům. Ale jak se projevoval, to bylo docela hustý . Vrčel, fakt hnusně vrčel - on se k vám třeba přiřítil, úplně nadšenej, že chce mazlit, drbat. A jakmile jste začali, tak spustil a fakt ošklivě vrčel, když člověk přestal, že se třeba leknul, tak do vás čumákem žďuchal a chtěl zase hladit. a dělal to, i když ho drbal majitel, prostě tím dával najevo spokojenost. A to samé měl když si hrál se psem, on byl ke psům i docela submisivní, klidně se před psem rozvalil na záda, ale u toho vrčel . A ne, nebylo to takové to bručení blahem, co někteří psi mají, ale fakt ošklivé vrčení. A vrčel vlastně už v začátku kontaktu - zadek nahoru, přední dolu, vyzýval ke hře, ale ten řev. Vím, že moc psích kamarádů neměl, protože psi to jeho vrčení úplně nedávali a on z toho byl chudák smutnej .

Si pamatuju kamarádku,co měla jezevčici, tak to bylo to samý. Když jsem k nim přišla,vyskočila mi na klín, já jí začala drbat a ona vrčet a cenit zuby! Já jí drbala dál a vykládala jí, jak je strašlivej pes, tak to nabíralo vrčení a cenění na obrátkách,až mi těma klofákama vylítla do gesichtu a olízala mě celej obličej včetně nosních dírek zevnitř

7.3.2022 18:12
janaa

XXX.XXX.39.105

Trickyvoo napsal(a):
A ještě jedno videjko, jestli to půjde

Je to knír

7.3.2022 18:17

marcelaamax napsal(a):
takže ve finále vypadá jako pes bez výchovy.

Jojo, ono se se sice nic nestane, o nic nejde, člověk se někdy i zasměje, ale pak si připadá, jako když toho psa vytáhne ven jednou za rok a poprvé v životě potkáme psa . Jinak u nás to taky nebylo "chci tě sežrat" ona se psy vyloženě problém nemá.

Hlídá auto? To mi dělá pes. Proto jsem alergická na to, když mám někde psy v otevřeném autě v kleci a lidi tam začnou strkat ruce...

No já nevim, kdyby hlídala auto, tak si myslím, že bude hlídat i ve chvíli, kdy auto otevřu a ona je ještě vevnitř.
Mě to spíš připadá, že řve proto, že chce za tím psem ven z auta, jakmile otevřu dveře od auta, tak je klid, počká až jí řeknu, že může vystoupit a ani toho dotyčného psa nějak nehrotí, jakože by mě k němu vehementně táhla.

Prostě jedna z věcí, která by se asi dala odbourat, ale upřímně, vzhledem k tomu, že to se neděje často, aby šel kolem auta pes, když zastavíme nebo odjíždíme....tak se mi asi nechce to řešit...na druhou stranu se bojím, že na tom asi budu muset zamakat, protože se bojím, aby to od ní neokoukal Mates

7.3.2022 18:21
janaa

XXX.XXX.39.105

No já nevim, kdyby hlídala auto, tak si myslím, že bude hlídat i ve chvíli, kdy auto otevřu a ona je ještě vevnitř.
Mě to spíš připadá, že řve proto, že chce za tím psem ven z auta, jakmile otevřu dveře od auta, tak je klid, počká až jí řeknu, že může vystoupit a ani toho dotyčného psa nějak nehrotí, jakože by mě k němu vehementně táhla.

Prostě jedna z věcí, která by se asi dala odbourat, ale upřímně, vzhledem k tomu, že to se neděje často, aby šel kolem auta pes, když zastavíme nebo odjíždíme....tak se mi asi nechce to řešit...na druhou stranu se bojím, že na tom asi budu muset zamakat, protože se bojím, aby to od ní neokoukal Mates

Hele,podle mě je to hlídání,přesně to za plotem,před plotem. Pes vidí psa za "svým" plotem, bububu, pes potká toho samýho psa na cestě před plotem, a je kámoš

7.3.2022 20:15

janaa napsal(a):
Hele,podle mě je to hlídání,přesně to za plotem,před plotem. Pes vidí psa za "svým" plotem, bububu, pes potká toho samýho psa na cestě před plotem, a je kámoš

Jo i to je možný....jako on to ve finále nějaký echt problém není, Gina je velmi přátelský pes ke psům, fenám, štěňatům...psům všech velikostí, takže tam nevidím exht problém. Je fakt, že když jde okolo našeho baráku pes, tak si teda taky poštěká.

Spíš je to takový trapný, fakty to vypadá, že mám v autě divou zvěř. Ještěže to je jev ojedinělý...když je pes dál od auta, tak jí sice zajímá, ale neřve jak píchlý tele. Takže je to spíš dílem ojedinělé náhody, když pes prochází kolem auta před vykládkou a nebo po nakládce toho bílého andílka.

7.3.2022 20:32
Terven

XXX.XXX.110.191

Vikina taky brání auto - na lidi i psy řve skrz okýnko neskutečným způsobem. Přitom za jiných okolností by to mohli být kamarádi. Ona brání auto vlastně už od okamžiku, kdy zjistí, že z domu jdeme směrem k parkovišti. Cestou řve na cokoli živého, co je na dohled. Cestou kterýmkoliv jiným směrem než na parkoviště to nedělá.

7.3.2022 21:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Vikina taky brání auto - na lidi i psy řve skrz okýnko neskutečným způsobem. Přitom za jiných okolností by to mohli být kamarádi. Ona brání auto vlastně už od okamžiku, kdy zjistí, že z domu jdeme směrem k parkovišti. Cestou řve na cokoli živého, co je na dohled. Cestou kterýmkoliv jiným směrem než na parkoviště to nedělá.

To jste mi připomněla, když jsem byla na procházce s Malinou a kolem projelo auto a z otevřeného okýnka štěkal pes, bylo vtipný, jak se to štěkání blížilo, projelo auto a zase vzdalovalo . Nejdřív jsem si říkala, že to musí být otravné jet a poslouchat to štěkání, ale on si člověk asi časem zvykne a už to možná ani nevnímá.

7.3.2022 21:54
Atheira

XXX.XXX.128.23

Trickyvoo napsal(a):
To jste mi připomněla, když jsem byla na procházce s Malinou a kolem projelo auto a z otevřeného okýnka štěkal pes, bylo vtipný, jak se to štěkání blížilo, projelo auto a zase vzdalovalo . Nejdřív jsem si říkala, že to musí být otravné jet a poslouchat to štěkání, ale on si člověk asi časem zvykne a už to možná ani nevnímá.

Tohle dělá jeden knírač, co se sem jezdí venčit. Akorát u něj mi přijde, že neštěká na nikoho konkrétního, slýchám ho i z okna, když jede ulicí, kde nikdo zrovna není. Ten štěká prostě tak, že štěká... asi vyjádření jeho nadšení z jízdy nebo prostý "Já jedu, slyšíte? Jedu!!"

8.3.2022 07:10
domi.t

XXX.XXX.207.64

My dnes v kompletní sestavě okouknout mé rodné město a bydliště cuvacich holek. Už mě to štve, zevnitř se to venku tváří teple a po vyjíti ven lezava zima, už by to vážně chtělo jaro...
Jinak za 14 dní se naše smečka rozšíří o jednoho člena

Luci,nenapínaj nás ako gumu na gatiach!

Chceme podrobnosti!!! Šak sme baby zvedavééé, teda ja určite

8.3.2022 11:01
janaa

XXX.XXX.39.105

Dneska jsme si naší trasu s holkama prodloužily o odbočku k horskému potoku. Je to tam krásné, ale skály dolů,skály nahoru, dost záhul. A od půlky léta kloší ráj,to se tam pak nedá chodit vůbec

8.3.2022 21:03
janaa

XXX.XXX.39.105

Mimo téma venčení,ale musím vypustit páru. Dnes jsem dostala vynadáno do pí.. a krav. Jsem vzadu na zahradě a provádím bobkobraní najednou od plotu od cesty řev, tak si říkám dobrý,někdo jde,ale řev je větší a větší a na místě. Tak kousek popojdu a vidím u plotu chlapa s dvěma děckama, já to neodhadnu,ale tak první třída základky. Nejdřív jsem myslela,že jen koukají, a pak vidím, jak milé dětičky prostrkují plotem ruce,aby si psy pohladily. Tak jdu za nima,slušně pozdravím, a slušně pána upozorním,že sice naši psi jsou hodní, ale to on nemůže vědět,stejně se může stát nějaká nehoda, a taky že ty děti jednou strčí ruce k rotvíkovi nebo něčemu podobnému,protože je učí,že můžou, a to taková sranda nebude. No, tak pán pravil,že se ve psech vyzná,to jsou labradoři a ti nekoušou,že jsem pííí.. a prej když mi to vadí,tak mám mít plot,kam ruku děcko nestrčí. No tak řekněme,že jak kdo se mnou,tak já s ním,jen těch děcek mi tedy bylo líto....

8.3.2022 21:15
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

janaa napsal(a):
Mimo téma venčení,ale musím vypustit páru. Dnes jsem dostala vynadáno do pí.. a krav. Jsem vzadu na zahradě a provádím bobkobraní najednou od plotu od cesty řev, tak si říkám dobrý,někdo jde,ale řev je větší a větší a na místě. Tak kousek popojdu a vidím u plotu chlapa s dvěma děckama, já to neodhadnu,ale tak první třída základky. Nejdřív jsem myslela,že jen koukají, a pak vidím, jak milé dětičky prostrkují plotem ruce,aby si psy pohladily. Tak jdu za nima,slušně pozdravím, a slušně pána upozorním,že sice naši psi jsou hodní, ale to on nemůže vědět,stejně se může stát nějaká nehoda, a taky že ty děti jednou strčí ruce k rotvíkovi nebo něčemu podobnému,protože je učí,že můžou, a to taková sranda nebude. No, tak pán pravil,že se ve psech vyzná,to jsou labradoři a ti nekoušou,že jsem pííí.. a prej když mi to vadí,tak mám mít plot,kam ruku děcko nestrčí. No tak řekněme,že jak kdo se mnou,tak já s ním,jen těch děcek mi tedy bylo líto....

Na něco takového se má člověk zeptat ne? Já teda učím dítě, že nemá hladit cizí psy bez svolení majitele. On kolikrát se může ohnat pes, od kterého by to člověk nečekal. Snad ty děti jednou nepřijdou k úrazu. Ostatně, i když je pes hodný, neznamená to, že si majitel přeje nějaké hlazení a divím se, že takový odborník přes psy, jako byl ten pán, to nezná.

8.3.2022 21:22
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dnešní venčení bylo zas nějak divné. Malina roztěkaná, ale na hárání je asi ještě brzy ne? Prostě pár dnů tak skvěle fungovala a teď to není nějak ono. Navíc dva NO, kteří se můžou vždy zjančit, když jdeme kolem, tak jeden skoro neštěkal a druhý dost váhavě. Tak buď byli nějací vyběhaný, nebo už nás znají, když jdeme kolem asi pošesté... No a po procházce to vypadalo asi takhle

8.3.2022 21:29
Atheira

XXX.XXX.180.17

Já na konci léta byla svědkem toho, jak bába cpe vnučku přes plot, aby si natrhala maliny, který jsou odtamtud docela daleko... a zlámaly je teda fest. A všimla jsem si toho jen díky tomu, že se mi fena rozběhla s řevem napříč zahradou... ženská hned "bože, bože, ten pes je nějakej vadnej", tak říkám, paní, ona není vadná, to vy tady normálně kradete a ještě to učíte to dítě.
Odešla celá dotčená.

8.3.2022 21:34
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Já na konci léta byla svědkem toho, jak bába cpe vnučku přes plot, aby si natrhala maliny, který jsou odtamtud docela daleko... a zlámaly je teda fest. A všimla jsem si toho jen díky tomu, že se mi fena rozběhla s řevem napříč zahradou... ženská hned "bože, bože, ten pes je nějakej vadnej", tak říkám, paní, ona není vadná, to vy tady normálně kradete a ještě to učíte to dítě.
Odešla celá dotčená.

Tak to je síla teda. Někteří ty lidi jsou fakt hrozně drzí.

8.3.2022 22:57

janaa napsal(a):

Axh jo....nechci ani pomyslet, co by z těch ručiček zbylo, kdyby je prostrčily plotem k mojí Sárině, protože pán je znalec a vidí hodnýho bernardýnečka.

Já jenom doufám, že se deb.ilita tatínka jednou nevymstí dětičkám v podobě kousance od psa.

Mě třeba jako malou takhle kousnul foxteriér...na první pohled vypadal přátelsky, alespoň mě to tak připadalo, tak že si ho přes plot pohladím, taky jsem byla tak nějak první ...druhá třída, no a šňafnul mě. Naštěstí ne moc ošklivě, přeci jen to nebyl velkej pes. Doma jsem to raději ani neřekla neboť bych dostala pěknej vylágoš, že jsem šmatlala přes plot na cizího psa bez dovolení...myšleno, že jsem se nezeptala majitele, jestli si psa můžu pohladit.

8.3.2022 23:06
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Axh jo....nechci ani pomyslet, co by z těch ručiček zbylo, kdyby je prostrčily plotem k mojí Sárině, protože pán je znalec a vidí hodnýho bernardýnečka.

Já jenom doufám, že se deb.ilita tatínka jednou nevymstí dětičkám v podobě kousance od psa.

Mě třeba jako malou takhle kousnul foxteriér...na první pohled vypadal přátelsky, alespoň mě to tak připadalo, tak že si ho přes plot pohladím, taky jsem byla tak nějak první ...druhá třída, no a šňafnul mě. Naštěstí ne moc ošklivě, přeci jen to nebyl velkej pes. Doma jsem to raději ani neřekla neboť bych dostala pěknej vylágoš, že jsem šmatlala přes plot na cizího psa bez dovolení...myšleno, že jsem se nezeptala majitele, jestli si psa můžu pohladit.

Tak nad tím přemýšlím...opravdu vám jako dětem rodiče říkali, že nemáte hladit cizí psy bez dovolení? Mě tak možná maximálně, že prostě nemám hladit psy, které neznám. Tady se takové věci nějak neřešily. Nikdo neměl žádné velké psy, znala jsem jen pár čuvačů a ti byli v kotcích...nikoho nenapadlo k nim lozit, psi byli hooodně nas.atí. Zbytek samí max střední vořeši, takže případné kousnutí - bylo jen chňapnutí a dobře ti tak

9.3.2022 00:03
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

lesnížínka napsal(a):
Tak nad tím přemýšlím...opravdu vám jako dětem rodiče říkali, že nemáte hladit cizí psy bez dovolení? Mě tak možná maximálně, že prostě nemám hladit psy, které neznám. Tady se takové věci nějak neřešily. Nikdo neměl žádné velké psy, znala jsem jen pár čuvačů a ti byli v kotcích...nikoho nenapadlo k nim lozit, psi byli hooodně nas.atí. Zbytek samí max střední vořeši, takže případné kousnutí - bylo jen chňapnutí a dobře ti tak

Mně určitě ne, psů moc nebylo, tak jsem neměla moc příležitostí hladit psy bez dovolení. Mezi důležitá napomenutí to určitě naši nezahrnuli. Jednou jsem domů i přitáhla psa, co jsem ho potkala na ulici. Vůbec nikdo mi nenadával, mamka jen, že ho doma nechce a taťka, co na to miminka... Psovi se u nás moc nelíbilo a zase odešel do ulic a kdoví, třeba někomu patřil a jen se tak toulal ulicemi. V ulici byl jen jeden pes, taky myslím foxteriér a myslím, že mi dal jasně najevo, že se ode mě hladit nenechá, ale určitě mě nekousl. Možná jen po mě chňapal a štěkal a tato zkušenost mi stačila, abych to už nikdy na jiného psa nezkoušela.

9.3.2022 06:34
Atheira

XXX.XXX.224.233

lesnížínka napsal(a):

Nám rozhodně. Nehlaďte volně probíhající zvířata, hodný srnky ani lišky, mohly by mít vzteklinu, nehladte cizí psy ani nestrkejte ruce do plotu, psi koušou... Ale mámě a jejím sestrám (které budou věkově s vámi a sardullah, jestli jsem to nepomotala) určitě ne. Kdyby ale přišly, že je skrz plot rafnul pes, dostaly by zcela jistě flákanec.

9.3.2022 07:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Tak to je síla teda. Někteří ty lidi jsou fakt hrozně drzí.

Tady je odjakživa celkem normální praxe, že co čouhá přes plot, to si děti trhaj, nebo ty menší, co se ještě tolik nestydí, když vidí něco od plotu a fakt by to moc chtěly, tak si řeknou, jestli by nemohly... a asi tady není nikdo, kdo by jim hrstku ostružin, jablko, hrušku, prostě nedal. Ale na tohle olamování a ničení cizích věcí jsem fakt alergická, zvlášť, když to dělá dospělá ženská, co má mít už rozumu na rozdávání. Navíc v důchodu má času dost, může si ty maliníky koupit a pěstovat, kde je mít určitě má.

9.3.2022 07:28
janaa

XXX.XXX.39.105

lesnížínka napsal(a):

Mě teda jo,i proto že se v té době automaticky psi přivazovali před krámem a já s k nim jako děcko hnala. Jednou mě takhle kousl pudl a pár facek jsem dostala já - "co jsem ti říkal". V dnešní době by byl špatnej ten pes

9.3.2022 08:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

My už máme ranní procházku za sebou, za okny to vypadá krásně, jako posledních pár dnů pořád, ale je tam zima. Ohromná!!
Dnes má prý narozeniny panenka Barbie, Lara to zaslechla v rádiu a posílá vám selfíčko.

9.3.2022 08:35

Atheira napsal(a):
My už máme ranní procházku za sebou, za okny to vypadá krásně, jako posledních pár dnů pořád, ale je tam zima. Ohromná!!
Dnes má prý narozeniny panenka Barbie, Lara to zaslechla v rádiu a posílá vám selfíčko.

..a já slepota jsem si říkala co je to za krásného afgana...

9.3.2022 08:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

..a já slepota jsem si říkala co je to za krásného afgana...

9.3.2022 10:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Tak nás taky od malička učili, že cizí psi a psi za plotem se nehladí... Ale u mě to bylo marný . Já jsem na tohle byla fakt hrozný dítě a mám od rodičů a prarodičů několik historek, kdy jsem jim prostě zdrhla někde za psem. Vrhala jsem se na všechny psy... Kousli mě překvapivě jen dva...a ještě jsem za to dostala na p.r.d.e.l...

Jiný to bylo u psů na vesnici... tam se většinou vědělo, kterej pes je v pohodě a kterej zlej... ti zlí byli většinou zavření. Jo občas vás tam u někoho na zahradě chytnul vořech za nohavici, nebo se ohnal, ale obešlo se to bez zranění.

9.3.2022 10:34
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):

hííílfe. ale..........sekne jí to, bárbíně jedný

9.3.2022 10:36

Atheira napsal(a):
Nám rozhodně. Nehlaďte volně probíhající zvířata, hodný srnky ani lišky, mohly by mít vzteklinu, nehladte cizí psy ani nestrkejte ruce do plotu, psi koušou... Ale mámě a jejím sestrám (které budou věkově s vámi a sardullah, jestli jsem to nepomotala) určitě ne. Kdyby ale přišly, že je skrz plot rafnul pes, dostaly by zcela jistě flákanec.

No tak já nevim...mě táhne na padesátku. Jsem městské dítě a byla jsem učena, že pokud si chci pohladit cizího psa, tak se musím zeptat, jestli můžu, jestli pejsek nekouše. Cizím psem myslím takového, kterého neznám, ne nějakého, kterého třeba pravidelně potkávám na sídlišti a vím, že si pohladit mohu.
A že nemám strkat ruku za plot, abych si psa pohladila.

9.3.2022 10:43
Atheira

XXX.XXX.209.8

No tak já nevim...mě táhne na padesátku. Jsem městské dítě a byla jsem učena, že pokud si chci pohladit cizího psa, tak se musím zeptat, jestli můžu, jestli pejsek nekouše. Cizím psem myslím takového, kterého neznám, ne nějakého, kterého třeba pravidelně potkávám na sídlišti a vím, že si pohladit mohu.
A že nemám strkat ruku za plot, abych si psa pohladila.

Jo, to jste stejně s mamkou. Víte co, ony to s tetama doma měly tak, že se s nějakým vysvětlováním nikdo nepáral. Když je rafnul pes, vymlely se na kole nebo si svou blbostí někde něco udělaly, tak dostaly ještě navrch pohlavek, aby příště nevymýšlely kraviny a nikdo to víc nepitval.

9.3.2022 10:53
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dnešní venčení bylo takové víc pracovní, pokud jsem měla včera pocit, že Malina míň poslouchá, tak dnes už neuměla nic. Buď puberta, nebo mi jí kazí manžel a nebo jen zkouší, jestli všechny ty povely myslím vážně. No nejlíp fungovalo: "Vždyť já vím, že jsi šikovná holčička, pojď obejít ten sloup", když jsem řekla " obejdi sloup", tak koukala, jakože to nezná. To samé s taháním na vodítku a taky jsem venku zkoušela odložení kvůli fotce, tak to byl docela boj. Když ale potřebuju vlítnout pro něco do krámu, tak to zvládne dobře. V té otevřené krajině nechápala asi proč to chci. Možná jsem jí měla vysvětlit, že je to kvůli fotkám sem .

9.3.2022 10:56
janaa

XXX.XXX.39.105

marcelaamax napsal(a):
Tak nás taky od malička učili, že cizí psi a psi za plotem se nehladí... Ale u mě to bylo marný . Já jsem na tohle byla fakt hrozný dítě a mám od rodičů a prarodičů několik historek, kdy jsem jim prostě zdrhla někde za psem. Vrhala jsem se na všechny psy... Kousli mě překvapivě jen dva...a ještě jsem za to dostala na p.r.d.e.l...

Jiný to bylo u psů na vesnici... tam se většinou vědělo, kterej pes je v pohodě a kterej zlej... ti zlí byli většinou zavření. Jo občas vás tam u někoho na zahradě chytnul vořech za nohavici, nebo se ohnal, ale obešlo se to bez zranění.

Hele,na tohle mám výbornou historku. Jezdili jsme k prababičce a sousedi mělo obr zlýho psa,každej se ho bál,ani majitelé si nebyli úplně jistý. Já od mala psomaniak. Jednou mě sháněli,nemohli mě najít, a pak přišli na to,že jsem u čokla v boudě já samozřejmě odmítala vylízt a pes tam nechtěl ke mě nikoho pustit. Museli čekat,až dostanu hlad pak si pořídili radši klasickýho vesnickýho vořecha,a ten měl zas ten psí šestý smysl,který nikdo nechápal. Když jsme přijeli s dědou na nádraží, pes už tam čekal,přitom jsme jezdili nepravidelně. Sousedi podle toho poznali, že přijedeme. Nevysvětlitelné,ale pravdivé

9.3.2022 10:58
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Dnešní venčení bylo takové víc pracovní, pokud jsem měla včera pocit, že Malina míň poslouchá, tak dnes už neuměla nic. Buď puberta, nebo mi jí kazí manžel a nebo jen zkouší, jestli všechny ty povely myslím vážně. No nejlíp fungovalo: "Vždyť já vím, že jsi šikovná holčička, pojď obejít ten sloup", když jsem řekla " obejdi sloup", tak koukala, jakože to nezná. To samé s taháním na vodítku a taky jsem venku zkoušela odložení kvůli fotce, tak to byl docela boj. Když ale potřebuju vlítnout pro něco do krámu, tak to zvládne dobře. V té otevřené krajině nechápala asi proč to chci. Možná jsem jí měla vysvětlit, že je to kvůli fotkám sem .

Jestli puberta, tak to za chvíli budete mít jinačí problémy.
Vidím, že jí roste knír.
S tím bude mít děvče jejího věku určitě problém.

9.3.2022 10:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

janaa napsal(a):
Hele,na tohle mám výbornou historku. Jezdili jsme k prababičce a sousedi mělo obr zlýho psa,každej se ho bál,ani majitelé si nebyli úplně jistý. Já od mala psomaniak. Jednou mě sháněli,nemohli mě najít, a pak přišli na to,že jsem u čokla v boudě já samozřejmě odmítala vylízt a pes tam nechtěl ke mě nikoho pustit. Museli čekat,až dostanu hlad pak si pořídili radši klasickýho vesnickýho vořecha,a ten měl zas ten psí šestý smysl,který nikdo nechápal. Když jsme přijeli s dědou na nádraží, pes už tam čekal,přitom jsme jezdili nepravidelně. Sousedi podle toho poznali, že přijedeme. Nevysvětlitelné,ale pravdivé

O tom psím šestým smyslu jsem viděla dokument, je to zvláštní, ale opravdu to někteří psi dokážou.

9.3.2022 11:01
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Jestli puberta, tak to za chvíli budete mít jinačí problémy.
Vidím, že jí roste knír.
S tím bude mít děvče jejího věku určitě problém.

Jako už má s tím problém, lidé automaticky předpokládají, že je to pes, když vidí ty fousy. Už jsme kvůli tomu koupili víc dívčí obojek, ale asi koupíme ten bílý s malinama, třeba to pak bude jasné, že ač fousatá, je to každým coulem fenka .

9.3.2022 12:53

Trickyvoo napsal(a):

Pro tety tady by určitě i důlek vystála 😉je nádherná, jsem oslněna její srstí, leskne se až sem 😍 fousatý psi a psice ty já miluju 😃

9.3.2022 12:58

Atheira napsal(a):

Krásná blondýna 😍 ušiska schovaný, nožky štíhlý a dlouhý....mno ta Lara to někam dotáhne, to budeme koukat ještě ☺ make up, řasy a může na molo 😂

9.3.2022 13:36

Atheira napsal(a):
Jo, to jste stejně s mamkou. Víte co, ony to s tetama doma měly tak, že se s nějakým vysvětlováním nikdo nepáral. Když je rafnul pes, vymlely se na kole nebo si svou blbostí někde něco udělaly, tak dostaly ještě navrch pohlavek, aby příště nevymýšlely kraviny a nikdo to víc nepitval.

No takhle, jak jsem psala...učena jsem byla, ale stejně jsem tu ruku k tomu foxíkovi strčila a pak jsem to doma ani neřekla, abych nedostala vynadáno jakože "dobře ti tak, víš, že nemáš na cizí psy přes plot co sahat".

Nicméně třeba s kámoškou jsme chodily z koní kolem zahrady, kde bydlely dvě německé dogy a ty jsme teda hladily pokaždé, když jsme šly okolo a ony byly venku...byly to naprostý zlatíčka.

Je teda zvláštní, že dřív, když děcko kousnul pes a teď myslím, že si ho prostě bez dovolení pohladilo a nebo k němu strčilo ruku, tak dostalo dítě ještě vynadáno...minimálně a dneska z pohledu některých rodičů může dítě vše a každej pes by se měl nechat ochotně hladit od kohokoliv.

9.3.2022 17:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

Lara hlásí všem přítomným, že dneska se vrátila domů po celým odpoledni až teď. Tak moc tady dnes bylo krásný počasí. Dala bych si to klidně znovu, fakt. Nádhera.
Od polední procházky pak byla celé odpoledne na zahradě u mojí mamky, která má dnes narozeniny, pojedla s ní marlenku, kebab a zajedla to slepičincem, vydala se na další prochajdu a domů se vrátila, aby si dala kuře a teď už spokojeně šmíruje z okna.

9.3.2022 18:05
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ježiš, tak já tady furt čuchám nějaký hovno. Zkontrolovala jsem boty, nic... Pořád tak trochu, jak kdyby... Ale ne, tak asi ne, jenom blbnu. A ona měla jeden slepičák i za uchem. Asi na později.

9.3.2022 20:20

Jsou teď krásný dny, tak taky venčíme. 👍😉

9.3.2022 20:55
domi.t

XXX.XXX.207.64

Atheira napsal(a):
Ježiš, tak já tady furt čuchám nějaký hovno. Zkontrolovala jsem boty, nic... Pořád tak trochu, jak kdyby... Ale ne, tak asi ne, jenom blbnu. A ona měla jeden slepičák i za uchem. Asi na později.

Ženské😎Ja sa z vás fakt po💩! 😂

9.3.2022 22:07

My dnes takhle....hodíš mi balónek?

9.3.2022 22:41

My večer jen rychlovku v parku...potkali jsme dvě paní, jedna měla borderáka a jedna chrtí dámu...barzojku, takže pro mě zážitek. Tak jsem se zeptala, jestli bychom se mohli očuchat...měla jsem sebou Matese, tak v rámci socializace na pejsky. A asi jsem to neměla říkat...jakmile jsem řekla "očuchat" tak Gina, která absolutně neumí česky a toto slovo já navíc vůbec nepoužívám, tak tradá a než jsem se vzpamatovala, tak mě vlekla k nim.
Měla jsem co dělat, abych jí ubrzdila. Barzojka se tvářila stylem "bože, co to je..." a borderák teda taky nebyl příznivcem hrrr psů. Ona Gina už není buldozer, neskáče na psy, už je ani nefackuje packama, ale je hodně ...jak to říct....intenzivní a ne všichni pejsci jso z toho nadšení, tak se po prvním očuchání nakonec mohla jen dívat, ale Marýsek se hezky očmuchal a pak mi teda...asi čistě náhodou...vylepšil ten můj pokaženej kynologickej profil, protože jsem řekla.."tak Matýsku, řekn pejskovi ahoj a jdeme" a on vážně šel.

Zítra musíme vyrazit dřív a doufat, že narazíme na psího kámoše, na kterého je sice Gina taky hrrr, ale je z ní takovej hin, tak mu to zas až tak nevadí a nebo na RR, který je stejný játro jako to naše bílý třeštiprdlo. A nebo se půjdeme kouknout za její láskou ...berňákem......aby si taky mohla odškrtnout sociální psí kontakt.

10.3.2022 02:21
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

My večer jen rychlovku v parku...potkali jsme dvě paní, jedna měla borderáka a jedna chrtí dámu...barzojku, takže pro mě zážitek. Tak jsem se zeptala, jestli bychom se mohli očuchat...měla jsem sebou Matese, tak v rámci socializace na pejsky. A asi jsem to neměla říkat...jakmile jsem řekla "očuchat" tak Gina, která absolutně neumí česky a toto slovo já navíc vůbec nepoužívám, tak tradá a než jsem se vzpamatovala, tak mě vlekla k nim.
Měla jsem co dělat, abych jí ubrzdila. Barzojka se tvářila stylem "bože, co to je..." a borderák teda taky nebyl příznivcem hrrr psů. Ona Gina už není buldozer, neskáče na psy, už je ani nefackuje packama, ale je hodně ...jak to říct....intenzivní a ne všichni pejsci jso z toho nadšení, tak se po prvním očuchání nakonec mohla jen dívat, ale Marýsek se hezky očmuchal a pak mi teda...asi čistě náhodou...vylepšil ten můj pokaženej kynologickej profil, protože jsem řekla.."tak Matýsku, řekn pejskovi ahoj a jdeme" a on vážně šel.

Zítra musíme vyrazit dřív a doufat, že narazíme na psího kámoše, na kterého je sice Gina taky hrrr, ale je z ní takovej hin, tak mu to zas až tak nevadí a nebo na RR, který je stejný játro jako to naše bílý třeštiprdlo. A nebo se půjdeme kouknout za její láskou ...berňákem......aby si taky mohla odškrtnout sociální psí kontakt.

Tak aspoň že ten Mates vám napravil profil .
Mě teda taky dneska Malina překvapila, co rozumí. Chystala jsem se na ranní procházku, stojím na ulici a říkám manželovi, že asi půjdu na autobusák, což je mimo mé obvyklé trasy a ta naše fenka se hned nachystala na přecházení tím směrem. Nechápu, jak ví, co je autobusák.
Naše Malina taky děsí jiné psy svým nadšením. Jednou obíhala labradora a pořád ho vybízela ke hře a on chvíli na ní koukal, pak se podíval na mě a pak namužského a jeho výraz říkal:"to je jako vaše?".
Nebo vidí psa a lehne si a čeká až přijde k ní a pak vystřelí takovým fofrem k nim, že ti malí obvykle dostanou záchvat paniky. Už jí k těm malým ani nepouštíme, aby jim něco nepolámala.

10.3.2022 10:15

Tak dneska jsem zjistila, že Mates bude asi takovej samocvičící, ten poslouchá, i když po něm nikdo nic nechce.
Teď jsme se vrátili z prochajdy, byla se mnou i dcera, tak vedla Matese, já Ginu a ta se mi trochu rozhodila, když jsme potkali frbulíka, co řádil na vodítku, když nás viděl, takže jsem na férovku musela Ginu posadit a pak chvíli chůze u nohy a říkám Gině "Gino, k noze" a už jsem z druhé strany měla u nohy i Matějíčka a pak jí říkám "Gino, sedni" a on hned dřepěl taky a s takovým tím výrazem "to jsem ale šikovnej kluk viď"

Tak jako jasně furt je to ještě štěně a máme před sebou pubertu, ale zatím to začíná vypadat, že z něj bude takovej vysmátej pohodovej a nekomplikovanej psí kluk....takže by splnil moje očekávání, co se výběru plemene týče. No povíme si za pár měsíců, jestli nebude mít pubertu na zabití.

A pak je hodně vtipná Gina, která je nekontaktní k lidem, s nikym se nebaví a už vůbec nestojí o fyzický kontakt, ale jak se s někým ňufe Mates, tak to ona je ten nej milovník cizích lidí na světě. Když jsme šli z prochajdy, tak jsme potkali paní...právě majitelku toho berňušky, co ho Gina tak miluje...takže se samozřejmě musela poňufat s Matesem a Gina hrrr k ní a taky ňufat a musela jsem jí hlídat, protože v jednu chvíli dokonce Gina říká.."ke mně se nemusíte sehnout, já si na vás vyskočím a tu pusinku vám teda dám"...naštěstí jsem jí měla v merku, tak se jí to nepovedlo. ...prostě já jsem sice holka pastevecká, ale jak jde o žárlení, tak jde moje rezervovanost a nekontaktnost stranou.

Zvláštní je, že když jsme měli malou Jessinku, která byla hodně kontaktní a jako štěndo se ňufala s každým na potkání, tak tam Gina vždycky tak nezůčastněně a unuděně stála, koukala demostrativně jinam a když jsme se konečně hnuly, tak to bylo "no to je dost".......a to na ní lidi mluvili a žvatlali a nic.

A teď s Matesem mi to dělá běžně...teda pouze, když jdeme všichni, jak jí vezmu samotnou, tak jsou lidi vzduch.

10.3.2022 10:18

Trickyvoo napsal(a):
Tak aspoň že ten Mates vám napravil profil .
Mě teda taky dneska Malina překvapila, co rozumí. Chystala jsem se na ranní procházku, stojím na ulici a říkám manželovi, že asi půjdu na autobusák, což je mimo mé obvyklé trasy a ta naše fenka se hned nachystala na přecházení tím směrem. Nechápu, jak ví, co je autobusák.
Naše Malina taky děsí jiné psy svým nadšením. Jednou obíhala labradora a pořád ho vybízela ke hře a on chvíli na ní koukal, pak se podíval na mě a pak namužského a jeho výraz říkal:"to je jako vaše?".
Nebo vidí psa a lehne si a čeká až přijde k ní a pak vystřelí takovým fofrem k nim, že ti malí obvykle dostanou záchvat paniky. Už jí k těm malým ani nepouštíme, aby jim něco nepolámala.

chvíli na ní koukal, pak se podíval na mě a pak namužského a jeho výraz říkal:"to je jako vaše?".

.....

10.3.2022 12:59

".....takže se samozřejmě musela poňufat s Matesem a Gina hrrr k ní a taky ňufat a musela jsem jí hlídat, protože v jednu chvíli dokonce Gina říká.."ke mně se nemusíte sehnout, já si na vás vyskočím a tu pusinku vám teda dám"...naštěstí jsem jí měla v merku, tak se jí to nepovedlo. ...prostě já jsem sice holka pastevecká, ale jak jde o žárlení, tak jde moje rezervovanost a nekontaktnost stranou."

možná si Matese tak nějak adoptovala a možná jde spíše o potřebu kontroly

10.3.2022 13:18
Terven

XXX.XXX.30.48

".....takže se samozřejmě musela poňufat s Matesem a Gina hrrr k ní a taky ňufat a musela jsem jí hlídat, protože v jednu chvíli dokonce Gina říká.."ke mně se nemusíte sehnout, já si na vás vyskočím a tu pusinku vám teda dám"...naštěstí jsem jí měla v merku, tak se jí to nepovedlo. ...prostě já jsem sice holka pastevecká, ale jak jde o žárlení, tak jde moje rezervovanost a nekontaktnost stranou."

Jo jo, pinčová taky lustruje Vikiny kamarády...

10.3.2022 13:46

krásně je venku - i vyrazili jsme před chvílí ven, že budou v "našem" lesoparku psíci... bývá tam často hodně psů - je to největší liberecká zóna volného pobíhání psů a tak tam jezdí venčit hodně lidí i z centra... a dneska po obědě nic. Jeden stařičký minipsík a pak jeden amstaf, jehož páník se omlouval, že ho pustit nemůže, že pes je při hře hrozně surový a nebere ohledy...
Takže jsme pocvičili jen pohyb v terénu (to mu opravdu problém nedělá, je hodně šikovný), přivolání (zatím to jde dobře, pokud někoho vidím, přivolávám zatím hodně brzy, než si všimne) a socializace s lidmi - je dost opatrný, k nikomu se nežene, ale pohladit se nechá.

10.3.2022 14:25
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Musím říct, že naše venčení bylo dnes suprový. Malina byla dneska slečna vzorná a úžasňáková. Netahala na vodítku, na zavolání hned přiběhla a vůbec plnila vše do puntíku. Pořád do mě ňufala "to jsem dneska hodná co?" a to mi včera přišlo, že nechápe, co chci, jakoby vše zapomněla. Asi jsem byla včera děsně otravná, jak jsem na všem furt trvala. Tak snad ta puberta a první hárání ještě počká. Pořád mám obavy, jestli to pak nějak poznám. Je to moje první fenka.

10.3.2022 15:57

No možný to je taky........i když na první pohled to tak nevypadá, žádná starostlivá teta se z ní nestala...

11.3.2022 15:53

mám dneska dovolenou a tak má obludka dvoufázové procházky - dopoledne jsme byli hodinku v lese (stále sníh, stále led a jen občas sucho pod tlapkama) a teď jsme vyrazili na sluníčko za pejsky...

Přiznám se, že zvažuju po měsíci nedělní výlet směr Ploužnice - rovinka, lesy kolem rybníků... a říkala si, že se ozvu, že nejen koník, ale třeba i banda blondýn by mohla jít kousek s námi... Ale když jsem to teď viděla, tak nevím, nevím Jedna malá bláznivá parsonka to vždy při průletu do mého pětadvacetikilového balíka nakulila tak, že pak už jen ležel na zádech a nožičky vůbec nehledal Prostě je to ještě neohrabané štěně a na žádné velké bláznění to není... Snažil se s ní chvíli v běhu držet krok (jasně že neměl šanci), ale jakmile na něj vletěla, sundala ho...

11.3.2022 19:32

Dnes bylo nádherně jasno, vidět až na Praděd. Pes se i koupal v potoce, i když v tůňce byl ještě led, v noci pořád mrzne.

12.3.2022 19:31

Tak jste měla svatou pravdu....já se prostě nějak nemůžu napojit na stejnou frekvenci na které je Gina a to potom dál vyúsťuje na špatné vyhodnocení jejího chování, neříkám, že vždycky, ale třeba v tomhle případě určo.
Nevím, jestli jí někdy budu opravdu rozumět a moc mě to mrzí, protože se mi to ještě u žádného psa nestalo.

S Matesem se zatím ňufaly převáýně děti...školáci a nebo ženský a opravfu to vypadalo, že se tam nacpala, aby se poňufala taky, ale dneska si Maťulu hladil pán a tam už to na tom chování Giny bylo vidět...pohladit se od něj nechtěla nechat, ale zároveň se opakovaně snažila nacpat mezi Matese a toho pána.

12.3.2022 19:40

a další socializační týden za námi - ve čtvrtek mu bylo 14 týdnů

12.3.2022 19:43

Není mu ta kůže pořád nějak velká?

12.3.2022 19:44

Nádherný fotky a prcek taky.

12.3.2022 19:50

Není mu ta kůže pořád nějak velká?

je a ještě dlouho bude Navíc má děsně dlouhý uši a ocásek, neskutečně obří tlapajzny a maličkou hlavičku... Takový divně rostlý neidentifikovatelný psík je to. Ale náhodou jeden náhodný kolemjdoucí poznal dogu a i správně tipnul věk - že prý sice nikdy štěně dogy neviděl, ale že nic jiného to být nemůže

12.3.2022 21:32
Trickyvoo

XXX.XXX.248.137

Mě pobavila hned fotka číslo jedna. Pejsci kolem něj, ale ten model kouká do fotoaparátu .
No ale i trochu závidím, já venku zatím marně na fotky lovím aspoň jediný Malinin pohled, vždy hledí do dáli.

13.3.2022 10:49

tak měl dneska první venčení v Ráji. Tedy v Českém ráji obešli jsme okruh z Borku - vyhlídka Svatopluka Čecha na Trosky, cesta podél Borecké kaskády (bažinky a rybníčky mezi skalami), stáda daňků v dálce v oboře... nikde ani noha a psík si to užíval. Trasa 4 kilometry a šli jsme to dvě hodiny (prostě co noha nohu mine - aby mladík stihnul poznávat svět)... pomaličku, s focením, přesnídávkou (aby chudáček hladový nepadnul vysílením) a celou dobu jsme se kochali přírodou živou (hlavně krkavci a poštolky a párek jeřábů) i neživou - ty skalní útvary nemají chybku

13.3.2022 16:21

dnešní Borecké skály a kaskáda

13.3.2022 16:49
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Tak i my přidáváme jednou fotku z vyletu

13.3.2022 16:58
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak my dnes vejletovali na Šumavě, sníh jen zbytky v sev. orientovaných a zafoukaných zákoutích, jinak sucho, vyprahlo...
čejka (čeják) marně poletoval/a nad zamrzlým mokřadem (kde loni vyvedli mladé)...
sýkorky , brhlíci se ihned vrhli na krmítka

13.3.2022 19:35

My jsme dnes byli se psem celý den na výcviku, jeli jsme vlakem. Při zpáteční cestě k nám na nádraží přistoupila paní s chlapečkem, který se slušně zeptal: могу я погладить собачку? Bylo to moc milé, ještě nikdy se žádné dítě tak hezky nezeptalo.

13.3.2022 20:46

Trickyvoo napsal(a):
Mě pobavila hned fotka číslo jedna. Pejsci kolem něj, ale ten model kouká do fotoaparátu .
No ale i trochu závidím, já venku zatím marně na fotky lovím aspoň jediný Malinin pohled, vždy hledí do dáli.

Mně spíše připadá, že na té první fotce má v očích otázku - a co teď?

13.3.2022 20:58
Terven

XXX.XXX.110.191

Sobotní lítačka po loukách - Dobrošov

13.3.2022 21:22

No tak my ještě dneska v parku a zítra to taky tak a v úterá už konečně volno, tak to bude taky tradá na louky. Konečně bude zase procházka za denního světla a ne potmě.

My jsme se dneska do parku dostali až po osmé večer, kupodivu jsme potkali Ginina kámoše erdela, což jsem ani nečekala, normálně choděj dřív, takže Ginuš radost největší a pak mimo dvou chlápků, kteří měli určo upito neboť zpívali a jednoho, který byl asi taky pod vlivem, ten teda nezpíval, ale nacvičoval nějaké bojové umění..a i ti během chvíle taky zmizeli.jsme měli park úplně pro sebe.
Malej přišel a rovnou sebou plácnul do pelechu.

14.3.2022 06:44
domi.t

XXX.XXX.131.130

Takmer týždeň mi nešlo sem pridať moje bláboly ani fotky,ale už sme tu

14.3.2022 10:55

Koukám, že jsem prošvihla zmínku o možné návštěvě na Ploužnici - bohužel jsem byla celý víkend ve víru návštěv, takže jsem nezaznamenala. Tak někdy příště

14.3.2022 11:48

Koukám, že jsem prošvihla zmínku o možné návštěvě na Ploužnici - bohužel jsem byla celý víkend ve víru návštěv, takže jsem nezaznamenala. Tak někdy příště

já to nakonec zrušila - i kvůli tomu, že je to ještě prťavec - a holky labradorky by na něj ještě byly asi moc velká horda Nakonec byl Ráj - a bylo to v pohodě

14.3.2022 12:03
janaa

XXX.XXX.8.194

Jé,já si toho taky nevšimla. Ale labradoří banda by asi na něj fakt asi ještě byla moc. A ony jsou i dost hlasitý,zvlášť ze začátku :D Já myslím,že za měsíc už to bude zas jinak
Ad Český ráj, poslední tři fotky,tam chodíme na kachny. A do skal na čuníky. Teď je tam hezky, přes sezónu je to Václavák

14.3.2022 12:05
Joohana

XXX.XXX.157.168

marcelaamax napsal(a):
Jo když jsme u těch ne/zvladatelnejch psů, mě se fena taky minule předvedla v plné parádě, já myslela, že se hanbou propadnu .

Šli jsme v lese, po úzké pěšince....pes na flexině, fena na volno. A naproti nám se objevil pár se psem NO, bylo to v místě, kde jsme nikdy psa nepotkali, vlastně tam moc nepotkáváme ani lidi, fenu pes překvapil, ale v pohodě, jak ho registrovala, hned běžela ke mě. Druhá strana si psa taky přivolala a dala na vodítko. Jen co psa připnuli, tak začal tahat a zmítat se na vodítku (do té doby byl v pohodě). Byli to starší lidi, takže jsem to já vzala do lesa pryč z cesty, aby mohli v klidu projít. Když nás míjeli, tak jsme se pozdravili a oni poděkovali. A čuba začala řvát jako kráva, ale fakt neskutečně. Ne to nebyl štěkot, to byl prostě stafbulí řev... Pes nehnutě seděl a koukal, fena předváděla tu estrádu, a pes NO byl taky docela vytočenej. No lidi se smáli, že takovej malej pes a jakej umí udělat bordel, a co to je za zvuky, že to ještě neslyšeli , no ostuda . Přitom je normálně zvyklá psy potkávat, ale tady se jí prostě něco nezdálo a už jsem neměla šanci ji utišit. Jediný, co mě v tu chvíli trochu uklidnilo bylo to, že druhý pes taky nebyl v klidu a majitelům to asi přišlo normální .

Tak mě jako majitelku selektivně reaktivního puberťáka (reaguje jen na některé psy a ne vždycky, takže nikdy nevím, co bude) vždycky potěší, když můj pes není jediný, který řve jako de.il. Zlepšuje se to, ale průchod blízko u psa je na 90% problém, je to na dlouho.

14.3.2022 15:31

tak jsem si udělala ostudu... (ale asi ne moc velkou). Jdeme venčit do blízkého lesoparku - psů všude mocmoc. A taky černé štěnítko - a já kouknu, podle pohybu mimino - docela veliké, černé... a opatrně říkám Kaník?? a dozvěděla jsem se, že čistokrevná doga, taková, jako máme my, jen prostě mladší... Kouknu na tlapátka (malá), na ušiska(krátká),... a opatrně se ptám, odkud ji mají. Že z Hory Kutné... a hned mi naběhl inzerát - a podle fotek maminka asi opravdu doga nebude... Věkem se liší od Yody ani ne o tři týdny, rozdíl v tělesné stavbě značný. Veliké to bude, asi i skvělý kámoš... ale doga to není

inzerát tady: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/148768817/nemecka-doga.php

14.3.2022 15:43

tak jsem si udělala ostudu... (ale asi ne moc velkou). Jdeme venčit do blízkého lesoparku - psů všude mocmoc. A taky černé štěnítko - a já kouknu, podle pohybu mimino - docela veliké, černé... a opatrně říkám Kaník?? a dozvěděla jsem se, že čistokrevná doga, taková, jako máme my, jen prostě mladší... Kouknu na tlapátka (malá), na ušiska(krátká),... a opatrně se ptám, odkud ji mají. Že z Hory Kutné... a hned mi naběhl inzerát - a podle fotek maminka asi opravdu doga nebude... Věkem se liší od Yody ani ne o tři týdny, rozdíl v tělesné stavbě značný. Veliké to bude, asi i skvělý kámoš... ale doga to není

inzerát tady: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/148768817/nemecka-doga.php

Tak to už je moc, dyť ta máma je poloviční, kupec vidí tuhle fotografii a "koupí dogu"?

14.3.2022 15:49

Tak to už je moc, dyť ta máma je poloviční, kupec vidí tuhle fotografii a "koupí dogu"?

koupí... a za ty prachy... Přitom to i na výživu a všechno není v růstu levný pes a ušetřit vstupní náklady nemusí být dobrý nápad. Nekázala jsem moudra - už to nemá cenu, psa mají a bude se mít asi dobře. Uvidím, co vyroste - budeme asi občas sdílet venčící prostor.

14.3.2022 16:52
janaa

XXX.XXX.174.216

Dvanáct tisíc. Ty lidi jsou fakt mimo

14.3.2022 17:19
Katka12345

XXX.XXX.60.12

My dnes využili první den dovolené a vyrazili na hory, jen já a pes, muže máme opět pryč.
Dali jsme si zhruba 25 kilometrů za šest a půl hodiny, takže teď už máme jen leháro a tlapky nahoře.

14.3.2022 18:57
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Katka12345 napsal(a):
My dnes využili první den dovolené a vyrazili na hory, jen já a pes, muže máme opět pryč.
Dali jsme si zhruba 25 kilometrů za šest a půl hodiny, takže teď už máme jen leháro a tlapky nahoře.

To je nádhera:-)
Mohu se zeptat, odkud fotky jsou ?

14.3.2022 19:13
Katka12345

XXX.XXX.60.12

RozaTonda-mopsi napsal(a):
To je nádhera:-)
Mohu se zeptat, odkud fotky jsou ?

Opět Beskydy.
Dnes trasa Kubalanky, chata Ondřejník, vrchol Ondřejník, sedlo Ondřejník, sedlo Skalka, vrchol Skalka. Je to hřebenovka. Když vyjde počasí, tak jde vidět jak na celé Beskydy, tak i na opačnou stranu směr Kopřivnice, Štramberk a hrad Hukvaldy 😊

14.3.2022 19:16

hele Ondřejník - Skalka jsem si tipla...podle torza lesa

14.3.2022 19:24
Katka12345

XXX.XXX.60.12

hele Ondřejník - Skalka jsem si tipla...podle torza lesa

Jo, ta holina je docela lehce rozpoznatelná.
Alespoň ty výhledy tam jsou no, nějaké pozitivum na tom člověk najít musí. Já se nastěhovala do Beskyd v době, kdy už to bylo téměř vše vykácené, takže já můžu jen čekat, až to jednou snad zase zaroste. Stejně to tam mám ráda.

14.3.2022 19:43

tak my tam chodili za teplejších dnů, protože to bylo chladným stínečkem krásnými lesy
teď děs běs....
ale vyrojily se krásné ostružiny
a ty výhledy jsou fakt úžasné

14.3.2022 19:51
Katka12345

XXX.XXX.60.12

tak my tam chodili za teplejších dnů, protože to bylo chladným stínečkem krásnými lesy
teď děs běs....
ale vyrojily se krásné ostružiny
a ty výhledy jsou fakt úžasné

Teď je tam pravidelně strašný fučák. Pes dneska na straně směr Frýdlant chvílemi vlál jak vlajka.

14.3.2022 20:06
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

Katka12345 napsal(a):
Opět Beskydy.
Dnes trasa Kubalanky, chata Ondřejník, vrchol Ondřejník, sedlo Ondřejník, sedlo Skalka, vrchol Skalka. Je to hřebenovka. Když vyjde počasí, tak jde vidět jak na celé Beskydy, tak i na opačnou stranu směr Kopřivnice, Štramberk a hrad Hukvaldy 😊

Díky,,, Beskydy mám naprosto neprochozené...
Od nás dálka veliká...

Ale v srpnu vyrážíme na týden k Vám, tak 7bid8ne co zvládneme

14.3.2022 20:10
Katka12345

XXX.XXX.60.12

RozaTonda-mopsi napsal(a):
Díky,,, Beskydy mám naprosto neprochozené...
Od nás dálka veliká...

Ale v srpnu vyrážíme na týden k Vám, tak 7bid8ne co zvládneme

Věřím, že se Vám u nás bude líbit 🤗

14.3.2022 20:18
Terven

XXX.XXX.110.191

koupí... a za ty prachy... Přitom to i na výživu a všechno není v růstu levný pes a ušetřit vstupní náklady nemusí být dobrý nápad. Nekázala jsem moudra - už to nemá cenu, psa mají a bude se mít asi dobře. Uvidím, co vyroste - budeme asi občas sdílet venčící prostor.

To mi hlava nebere...a opakovaně se přesvědčuju, že lidi, kteří si koupí "čistokrevného" psa bez pp většinou ani nevědí, jak to plemeno vlastně má vypadat
Zažila jsem taky "veselou" příhodu - cestou z procházky vedle nás najednou zastavilo auto a řidička mě prosila, zdali se může na něco zeptat. Co prý je ten pejsek v mé pravé ruce za plemeno. Povídám, že trpasličí pinč. A paní na to, že přesně takového 14 let měla, byl to nalezenec a vloni umřel. A byla celá naměkko, že vidí jeho kopii.
Neumím si představit, že bych měla 14 let psa a nepokusila bych se zapátrat, jakému se podobá plemeni. Prostě - že bych za tu dobu nezjistila, že mám doma cosi, co vzhledově odpovídá trpasličímu pinči
Ale beru, že každej holt není zapálenej pejskař...paní mě pak ještě uzemnila dalším dotazem.
Poté, co jsem jí řekla, že můj pejsek je fenka z útulku, 8 let, se zeptala, jestli neplánuju štěňátka

14.3.2022 20:40

Katka12345 napsal(a):
Teď je tam pravidelně strašný fučák. Pes dneska na straně směr Frýdlant chvílemi vlál jak vlajka.

U nás taky dnes hrozně moc foukalo, až jsem váhala, jestli vůbec chodit do lesa. Ale šli jsme, pes v tom lese nějak víc poslouchá.
Jinak Beskydy mám prochozeny docela dost, ale určitě bych se ještě na nějaký místa chtěla podívat. Jsou moje srdcovka. Dvakrát jsme byli ubytovaní v Raškovicich, dvakrát v Horní Lomné a asi pětkrát ve Velkých Karlovicích, což jsou sice už Vsetínské vrchy, ale hodně jsme vyjížděli dál kolem Rožnova a Bečvy.

14.3.2022 20:52
Katka12345

XXX.XXX.60.12

U nás taky dnes hrozně moc foukalo, až jsem váhala, jestli vůbec chodit do lesa. Ale šli jsme, pes v tom lese nějak víc poslouchá.
Jinak Beskydy mám prochozeny docela dost, ale určitě bych se ještě na nějaký místa chtěla podívat. Jsou moje srdcovka. Dvakrát jsme byli ubytovaní v Raškovicich, dvakrát v Horní Lomné a asi pětkrát ve Velkých Karlovicích, což jsou sice už Vsetínské vrchy, ale hodně jsme vyjížděli dál kolem Rožnova a Bečvy.

Tam fouká jen v místech, kde je holina. Takže jakmile jsme zalezli mezi stromy, byli jsme v pohodě.
Pak teda foukalo, když jsme jedli párek u chaty, ale to jsme zvládli rychle. Pes dostal slevu, protože si kupoval jen párek bez rohlíku a kečupu 😁

14.3.2022 21:00
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás taky foukalo, byla mi zima, ale asi to nebyla až taková hrůza, když to pinčová zvládla nahá
Hřál jí adrenalin z lovu myší a hormony. Pokud nehrabala díry do země, snažila se obskakovat Vikinu...avizované dvojnásobné hárání už je tady...je to teda jízda

14.3.2022 21:37
janaa

XXX.XXX.174.216

U nás byl včera na návštěvě a prvním opravdickém cvičení 11měsíční Ciroušek. Spíš mi připadalo, že přijel příbuznej Xerxový Ovšem největší sranda byla,když po cvičení šel páníček na kafe, páč do merku si poníčka vzal osmikilovej Kevin a držel ho dost v šachu mimišéf

14.3.2022 21:46
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Krásné fotky máte. My s Malinou dnes vzali dítě na hřiště. U nás totiž bylo krásně teplo.
Malina hrozně toužila všechny ty dětský atrakce taky prozkoumat, což jsem se neodvážila jí pustit. Tak mi chvíli kvílela, jakoby jí stála na noze. To její kvíleni zní fakt jako "jau,jau" a slyšet to někde, tak si myslím, že ten pes pokud ho někdo nezabíjí, tak mu minimálně něco drtí

14.3.2022 21:54

Trickyvoo napsal(a):
Krásné fotky máte. My s Malinou dnes vzali dítě na hřiště. U nás totiž bylo krásně teplo.
Malina hrozně toužila všechny ty dětský atrakce taky prozkoumat, což jsem se neodvážila jí pustit. Tak mi chvíli kvílela, jakoby jí stála na noze. To její kvíleni zní fakt jako "jau,jau" a slyšet to někde, tak si myslím, že ten pes pokud ho někdo nezabíjí, tak mu minimálně něco drtí

Máte ještě otevřený ten atlas? Je tam norský černý losí pes?

14.3.2022 22:00
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Máte ještě otevřený ten atlas? Je tam norský černý losí pes?

Ta podoba že? Jen Malina je zatím taková hodně štíhlá, ale to se taky může ještě změnit.

14.3.2022 22:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Ta podoba že? Jen Malina je zatím taková hodně štíhlá, ale to se taky může ještě změnit.

Já vám nevím, má sice fousy, ale knírače v ní nevidím ani když se hodně snažím.
Bude to tak, že zdaleka ne každej fousatej pes bude mít něco s kníračem.
Moje fena je ostříhaná stylem, že jí pěkně vyniknou fousy. Soused z domu mi opakovaně tvrdí, že je v ní tutově knírač. Marně mu vysvětluju, že fakt ne, že matka byla shih tzu a otec hladkosrstej jezevčík - on ví svoje
Ale když na ní koukám, vlastně se mu nedivím.
Nicméně, těch fousatejch psů je víc - fousy má drsnosrstej jezevčík a hlavně kdejakej teriér včetně drsnosrstýho JRT.

14.3.2022 22:34
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Já vám nevím, má sice fousy, ale knírače v ní nevidím ani když se hodně snažím.
Bude to tak, že zdaleka ne každej fousatej pes bude mít něco s kníračem.
Moje fena je ostříhaná stylem, že jí pěkně vyniknou fousy. Soused z domu mi opakovaně tvrdí, že je v ní tutově knírač. Marně mu vysvětluju, že fakt ne, že matka byla shih tzu a otec hladkosrstej jezevčík - on ví svoje
Ale když na ní koukám, vlastně se mu nedivím.
Nicméně, těch fousatejch psů je víc - fousy má drsnosrstej jezevčík a hlavně kdejakej teriér včetně drsnosrstýho JRT.

To je věc, která mě prostě na těch vořeších hodně baví. To tipování těch plemen. Mně teda přijde, že ty fousy má docela dlouhý už i na toho drsnosrtého, ale možná na toho knírače zas krátké, což by mi nevadilo. Mám ráda psy, kterým jsou vidět oči. Po vánocích jsme v Praze potkali psa, který měl tak dlouhý chlupy, že mu z obličeje nebylo vidět vůbec nic a dost nás pobavil překvapený pohled naší Maliny, když se mu chtěla podívat do očí, koukla na něj, do míst, kde má mít pes oči, chvíli ztuhle zírala a pak se na nás podívala, jakoby chtěla vysvětlení .
Ona má nad každým okem jeden fakt dlouhý chlup, jak od toho knírače, tak furt čekám, kdy mu začnou růst další do party. Já už i trochu přemýšlela, že jí nechám udělat testy DNA pro tu srandu, ale to by nám doma opadla ta tipovaná.

16.3.2022 21:15
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.58.59

My to dnes s procházkou prý přehnali

Tak už jsou pesani hodinu v limbu... Roza s tím pootevřeným okem vypadá, jako kdyby byla už v limbu navždy:-)

Jsem zvědavá s jakou chuti vyrazí na večerní venčení

16.3.2022 22:03
Terven

XXX.XXX.110.191

Prej už je jako kafe, tvrdí Vikina

16.3.2022 22:17

Terven napsal(a):

Tak to je dobrá, protože u nás ještě předevčírem s ledem. Dráčkovi to taky nevadilo, mně jo. :-)

17.3.2022 00:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):

Ten pes nemá rozum, ještě minulý týden v bundě a teď se cachtá ve studené vodě . Nebo je to snad termální rybníček?
U nás teda ráno takhle krásně nebylo, bylo nevlídno, sychravo, po dešti. Já si nevzala čepici ani šátek a normálně mi byla zima. Malina nevypadala, že by jí byla zima, ale půl procházky nějak nešla, tak jsem si říkala, že je buď ještě utahaná po víkendu a nebo chtěla doprovodit pánička do práce, jako včera. No ale pak lítala s obvyklým elánem, tak asi chtěla doprovázet.
Odpolední procházka byla už i s dcerou, která chtěla psa vést, běželi spolu po chodníku a to moje dítko si nevšimlo sloupu a napálilo do něj, až to zadunělo, chuděrka malá, ale snad se jí nic nestalo.

17.3.2022 06:55
domi.t

XXX.XXX.248.51

U nás je už jar v plnom prúde☀️
K tomu kupaniu. Nefret sa kúpe celoročne,ta keď vidí vodu,vypne sa jej asi mozog😂Ja ľadový medveď nie som,ale pozerá sa na ňu dobre. Ona pláva v rybníku a ja idem po brehu,niekde na seba nakoniec vždy narazíme😎

17.3.2022 10:11
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Ten pes nemá rozum, ještě minulý týden v bundě a teď se cachtá ve studené vodě . Nebo je to snad termální rybníček?
U nás teda ráno takhle krásně nebylo, bylo nevlídno, sychravo, po dešti. Já si nevzala čepici ani šátek a normálně mi byla zima. Malina nevypadala, že by jí byla zima, ale půl procházky nějak nešla, tak jsem si říkala, že je buď ještě utahaná po víkendu a nebo chtěla doprovodit pánička do práce, jako včera. No ale pak lítala s obvyklým elánem, tak asi chtěla doprovázet.
Odpolední procházka byla už i s dcerou, která chtěla psa vést, běželi spolu po chodníku a to moje dítko si nevšimlo sloupu a napálilo do něj, až to zadunělo, chuděrka malá, ale snad se jí nic nestalo.

No, já už jsem s jejím oblíkáním polevila, mikču dostává jenom ráno...ona je schopná do vody vlézt i oblečená
Každopádně teď, když hárá, je taková horkokrevnější, žíznivější, holt hormony. K tomu je navíc zarostlá o dost víc než je zvykem, protože jsem musela odložit stříhání skoro o tři neděle.
Takže jsem usoudila, že oblíkat už netřeba.
Pinčová je ráno ještě zmrzlá, to by nahá nezvládla. Včera odpoledne šla bez oblečku, zpočátku se klepala, ale jak se zahřála na provozní teplotu a vyhrabala pár děr, už to bylo dobrý. A v šest večer při 10°C byla úplně v pohodě.
Ono je vůbec zajímavý, jak se liší to vnímání teploty na podzim a na jaře. Aklimatizace dělá divy. Na podzim, po teplým létě, je schopná se klepat už v 15°C, když je pod mrakem.
Pokud by se teď, po zimě, teplota vyšplhala na 15°C, bude běhat s vyplazeným jazykem

17.3.2022 10:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak to je dobrá, protože u nás ještě předevčírem s ledem. Dráčkovi to taky nevadilo, mně jo. :-)

O víkendu v Adršpachu byla fakt zima a musela jsem jí hlídat, aby nelezla do vody

17.3.2022 10:57
elisak

XXX.XXX.78.80

Terven napsal(a):
No, já už jsem s jejím oblíkáním polevila, mikču dostává jenom ráno...ona je schopná do vody vlézt i oblečená
Každopádně teď, když hárá, je taková horkokrevnější, žíznivější, holt hormony. K tomu je navíc zarostlá o dost víc než je zvykem, protože jsem musela odložit stříhání skoro o tři neděle.
Takže jsem usoudila, že oblíkat už netřeba.
Pinčová je ráno ještě zmrzlá, to by nahá nezvládla. Včera odpoledne šla bez oblečku, zpočátku se klepala, ale jak se zahřála na provozní teplotu a vyhrabala pár děr, už to bylo dobrý. A v šest večer při 10°C byla úplně v pohodě.
Ono je vůbec zajímavý, jak se liší to vnímání teploty na podzim a na jaře. Aklimatizace dělá divy. Na podzim, po teplým létě, je schopná se klepat už v 15°C, když je pod mrakem.
Pokud by se teď, po zimě, teplota vyšplhala na 15°C, bude běhat s vyplazeným jazykem

Já ještě oblíkám. Loni jsem s oblíkáním brzo polevila a nasadil si podsadu, na léto, shodil to inteligentně na konci září...

17.3.2022 14:57
Emater

XXX.XXX.231.192

Ráno jsem si říkala, že bych nechtěla v tomhle počasí venčit čivavu. Pes (31 kg) měl co dělat, aby neulítl. Jak se venčilo vám a jak se v tomhle daří malým pejskům? Tady to zatím vypadá, že si vichřici užijeme i na odpolední procházce, akorát k tomu ještě se slejvákem a hromobitím :)

U nás svítí sluníčko jen občas foukne :)

17.3.2022 15:29
Atheira

XXX.XXX.209.8

Emater napsal(a):
U nás svítí sluníčko jen občas foukne :)

V pravém horním rohu jsou vidět data zveřejnění příspěvků.

17.3.2022 15:33
Atheira

XXX.XXX.209.8

Nám se venčí tak normálně poslední dobou. Lara má zase nějaký svoje nežravý období, to ona mívá. Takže se nade vším ofrňuje a nejradši by žrala šunku, párky a kapsičky kitekat a kdovíco ještě. Prostě je prase po mně, já taky ujíždím na chipsech a jedněch konkrétních instantních polívkách. (ale jinak se stravujem zdravě, víte co... )

Včera Larůnyji vypekla veverka. Chudák psice si v lese dřepla do křoví, že jde srandit... a tak tam tak sedí a najednou se u paní sroucí promenáduje veverka, zastaví se, chvíli kouká z blízka, jak to jde a pak se odebere na strom opodál. Veverka byla krásná, huňatá. Chudák Lara vyvalený oči, a po tom, co dokončila, co potřebovala, obcházela dobu ten strom a koukala nahoru. Určitě tam na sebe hulákali nějaký nadávky a posměšky.

17.3.2022 17:18
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Nám se venčí tak normálně poslední dobou. Lara má zase nějaký svoje nežravý období, to ona mívá. Takže se nade vším ofrňuje a nejradši by žrala šunku, párky a kapsičky kitekat a kdovíco ještě. Prostě je prase po mně, já taky ujíždím na chipsech a jedněch konkrétních instantních polívkách. (ale jinak se stravujem zdravě, víte co... )

Včera Larůnyji vypekla veverka. Chudák psice si v lese dřepla do křoví, že jde srandit... a tak tam tak sedí a najednou se u paní sroucí promenáduje veverka, zastaví se, chvíli kouká z blízka, jak to jde a pak se odebere na strom opodál. Veverka byla krásná, huňatá. Chudák Lara vyvalený oči, a po tom, co dokončila, co potřebovala, obcházela dobu ten strom a koukala nahoru. Určitě tam na sebe hulákali nějaký nadávky a posměšky.

Ty veverky jsou pěkný potvůrky . S Malinou jsem takhle narazila na nějakou v parku a ta, když asi viděla, že je pes na vodítku a nemůže na ní, tak jí hopkala pomalu před čumákem. Malina byla tříměsíční a byla z ní teda pěkně vykulená .

17.3.2022 17:25

No tak my včera našli mrtvou veverku....to bylo smutný.

17.3.2022 17:33

Lípnu to sem - potřebuju si ulevit.
Dnes hrůza. Žížala jak z divokých vajec, pořád nastražená, napřažená za něčím vyrazit, adrenalin z ní stříkal na všechny strany. Připadalo mi, jako kdyby mi ji od včerejška vyměnili. Nepřetržitě jsem jí musela sekýrovat, no moc prima vycházka to byla .
Nejsem si jistá, ale se mi zdá, jestli nezačíná první hárání. Nebo puberta nebo obojí dohromady. Zrovna v neděli měla osmiměsíční narozeniny (hrozně to utíká) a říkala jsem si, že už ztratila tu žížalovitost, už má útlý pas, malou nožku a ňadra dmoucí .... Ale vypadá to, že ztratila i rozum. Ach jo, držte nám palce, ať to spolu přežijem.

17.3.2022 18:08
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Dnes hrůza. Žížala jak z divokých vajec, pořád nastražená, napřažená za něčím vyrazit, adrenalin z ní stříkal na všechny strany. Připadalo mi, jako kdyby mi ji od včerejška vyměnili. Nepřetržitě jsem jí musela sekýrovat, no moc prima vycházka to byla .
Nejsem si jistá, ale se mi zdá, jestli nezačíná první hárání. Nebo puberta nebo obojí dohromady. Zrovna v neděli měla osmiměsíční narozeniny (hrozně to utíká) a říkala jsem si, že už ztratila tu žížalovitost, už má útlý pas, malou nožku a ňadra dmoucí .... Ale vypadá to, že ztratila i rozum. Ach jo, držte nám palce, ať to spolu přežijem.

Hele jestli Vám to udělá radost, tak takovýhle výpady má teď moje fena, 3,5 roku , takže věk, kdy by člověk řekl, že už by mohla mít rozum . Ne fakt, většinou takhle na jaře mi psi trochu "ochabnou", než se aklimatizují, je na nich hrozně vidět, že se oteplilo a jsou zpomalení. A letos teda ne, hlavně fena. Ona teda ne, že by něco zkoušela a neposlouchala, to ne, ale přesně jak píšete, adrenalin z ní srší, já jí vypustím a ona letí jako blázen bez nějakého cíle, jen běží tryskem rovně , a zpátky a zas.....Fakt úplně na plno, a vůbec takhle lítá celou procházku. Jo tyhle "hrábě" mívala vždycky, jednou za čas, ale teď je to úplně pravidlo na začátku každé procházky a tak nějak se nemůže vůbec hodit do klidu, je nějaká roztěkaná .

A včera mě fakt n.a.s.r.a.l.a. . Jak ona nikdy nic neničí (krom hraček), tak má jednou za rok období, kdy si něco venku najde a totálně to rozcupuje. No tak včera si takhle našla mojí botu. Jednu z mých "procházkových" bot, které jsem sháněla fakt dlouho, než mi konečně nějaké sedly... pak jsem si je ještě tak správně vyšlapala, no a mám po botách, nejsem si jistá, jestli ještě seženu ty samé... A to všechno prosím během 5ti minut, kdy jsem je nechala venku, než se převléknu.

17.3.2022 18:09

určitě bude líp a slečna si vzpomene na dobré vychování, které má - když ne hned, tak ta pár měsíců určitě

17.3.2022 18:14

Jo tohle znám, taky si kolikrát říkám a to dodnes, i když už jsou Gině 2 roky "Kdo jsi a co jsi udělala s mojí Ginou", i když teď už je to spíš vyjímečně.
A přiznám se, že já mám jenom jedny nervy, takže pokud vidím, že dnes opravdu nemáme den a že i třeba po půl hodině je jak trucovité dítě a mě pomalu přetéká pohár trpělivosti o tím rychleji, čím si říkám "hlavně klid...ty jsi přeci ten klidná panička nad věcí...jsem klidná, jsem klidná...." tím rychleji pěnim a tím víc to nejde a tak jsem se prostě v takových dnech naučila otočit a vrátit se domu.

Takže držím palce a se škodolibou radostí kvituji, že i někomu jinému se stává, že mu vymění psa.

17.3.2022 19:25

Dnes s Julinkou. Bylo sice mírně zataženo, ale teplo a úplný bezvětří. A nepotkali jsme vůbec nikoho.

17.3.2022 19:49

Cit.: Takže držím palce a se škodolibou radostí kvituji, že i někomu jinému se stává, že mu vymění psa.
Tak hlavně když jsme potěšily Jinak mně jste teda radost neudělaly, když to tak čtu - marcelaamax - 3,5 roku, sardullah - 2 roky, ach jo. A já doufala, že to tak za čtvrt roku zmáknem, tu pubertu

17.3.2022 19:57
Atheira

XXX.XXX.209.8

Víte co? Já si myslím, že to je taková fení specialitka. Dny, kdy mám dokonalýho psa a slunce v duši z toho, jak je to všechno boží, jsou vykoupený tím, kdy mám nejhorší náladovou mrécu na světě, která má na všechno vlastní názor, svý speciální provedení a ví všechno nejlíp. Za pár měsíců jí bude šest. To jenom pro vaše lepší spaní.

17.3.2022 20:21
domi.t

XXX.XXX.97.154

Ženy,ja sa pridávam do klubu nechapajucich psích matiek😃Nefret prepne v mikrosekunde a vtedy sa pristihnem,že na ňu len pozerám a v duchu sa pýtam,či TOTO má byť tá mega talentovaná psia slečna,ktorá vyhrala všetky skúšky,na ktorých bola...to musí byť nejaká chyba! 😃

A tiež praktizujem to,čo Sadullah-vidim,že nemá svoj deň alebo ho nemám ja,tak sa nenutime,zostaneme len na záhrade...lebo viem,že ísť nasilu,celú prechádzku sa nervovat a domov prísť s ešte horším pocitom než pred odchodom...neee diiik😎

P.S.: Čerstvé tri roky.

17.3.2022 20:32
janaa

XXX.XXX.174.216

Ehm, tento týden jsem šestileté Adéle -jedné z nejúspěšnějších labradorek a retrievrů na zkouškách vůbec, šampionce práce atd - musela udělat tak důrazné varování a vysvětlení situace, že včera tikala na procházce jak hodinky asi erupce na slunci

17.3.2022 20:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Atheira napsal(a):
Víte co? Já si myslím, že to je taková fení specialitka. Dny, kdy mám dokonalýho psa a slunce v duši z toho, jak je to všechno boží, jsou vykoupený tím, kdy mám nejhorší náladovou mrécu na světě, která má na všechno vlastní názor, svý speciální provedení a ví všechno nejlíp. Za pár měsíců jí bude šest. To jenom pro vaše lepší spaní.

Tak to jste my holky s těma vašima holkama udělali radost. Nás tento týden Malina taky zlobí, v lese jak urvaná z řetězu, na vodítku tahá tak, že se bojím, že padne k zemi udušením. Snažím se korigovat, vychovávat, bavit. V lese dneska furt štěkala na kde jaké ptáky, seštěkala souseda, od kterého se normálně nechala hladit a dneska u hřbitova vyváděla tak, že přijela městská policie, asi dostali hlášení, že tam někdo týrá psa . Člověk je po takové procházce udřený jak po šichtě .

17.3.2022 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

Ty špatný dny, to jsou takový výzvy. A myslím si, že právě ty špatný dny mají potenciál nás posunout dál.
Podle mýho to nesouvisí s věkem, moje feny v nejlepších letech tím trpí taky. Někdy obě současně, jindy jednotlivě.
Postupem času jsem ale došla ke zjištění, že to, z čeho jsem nakonec rozmrzelá a znechucená, není jejich debi.lní chování, nýbrž moje reakce na něj. Že jsem z tý situace jaksi nevylezla bez ztráty kytičky, byla jsem protivná, vynervená, nechala jsem se unést emocema.
Musím se pochválit, že na sobě pracuju, jejich blbý chvilky se snažím nebrat osobně, je to jenom informace, jenom chování. Který mimochodem může být i mojí vinou.

17.3.2022 20:49
Terven

XXX.XXX.110.191

janaa napsal(a):
Ehm, tento týden jsem šestileté Adéle -jedné z nejúspěšnějších labradorek a retrievrů na zkouškách vůbec, šampionce práce atd - musela udělat tak důrazné varování a vysvětlení situace, že včera tikala na procházce jak hodinky asi erupce na slunci

Tak on je zejtra ráno úplněk

17.3.2022 21:55

Tak já musím říct, že Gina má vysírací den vždycky potom, co si po procházce říkám, že je to tááááková pohodička a že je to pohodička hodně dlouho a usoudím z toho, že poslední vysírací den už byl fááákt poslední a teď už bude takhle bezvadně fungovat na věky věků ámen. A druhý den mám holku paličatou, totál na zabití, co zkouší mojí trpělivost neuvěřitelným způsobem a navíc s tím jejím vzdorovitým výrazem..."Aha a co teď budeš dělat:"
Tak se furt uklidňuju, že je ještě mladá, že pastevci dospívají později a že ta její občasná vzdorovitost je pořád ještě doznívající puberta.
Jelikož se snažím psy nepolidšťovat, tak vím, že to Gina nedělá naschvál, holt náhody se stávají, ale takhle pravidelně??

17.3.2022 21:56
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Ty špatný dny, to jsou takový výzvy. A myslím si, že právě ty špatný dny mají potenciál nás posunout dál.
Podle mýho to nesouvisí s věkem, moje feny v nejlepších letech tím trpí taky. Někdy obě současně, jindy jednotlivě.
Postupem času jsem ale došla ke zjištění, že to, z čeho jsem nakonec rozmrzelá a znechucená, není jejich debi.lní chování, nýbrž moje reakce na něj. Že jsem z tý situace jaksi nevylezla bez ztráty kytičky, byla jsem protivná, vynervená, nechala jsem se unést emocema.
Musím se pochválit, že na sobě pracuju, jejich blbý chvilky se snažím nebrat osobně, je to jenom informace, jenom chování. Který mimochodem může být i mojí vinou.

To jste tak krásně napsala, je to tak. Ještě bych dodala, že pak když to člověk ustojí a přijdou zas ty lepší dny, tak pak ta blaženost z toho jde u mě až do nebes . Kdyby nebylo těch špatných dnů, tak bych si ty suprové ani neuměla vychutnat a brala bych to jako samozřejmost.

18.3.2022 00:55
Fatia

XXX.XXX.134.127

Já se přiznám, že tyhle erekce na slunci moje fena nemá. Moje rada zní, pořiďte si týranou chuděru z útulku, co na první návštěvě sotva dostanete z kotce. Když se jí nakonec povede z kotce dostat, je to pes za odměnu! :)

Abych jen nechválila, je to lovec. Srnky jsou silné lákadlo, jakmile se v lese zahledí do lesa nebo procházíme místem, kde čekám zvěř, dostává stopku. Vrací se teda rychle, zatím (za rok se stalo 3x) max do 3 minut. Tohle musím odbourat, strašně mě to se...štve, nesnáším psy honící zvěř v lese, srnky v lese nebydlí kvůli tomu, aby je můj pes mohl nahánět. Celkově musím dávat velký pozor na zvířata (krom psů, s těmi je v pohodě se všemi). Ale když jsem jí ukazovala volieru s papoušky, opřela se o pletivo a hrát si s ptáky rozhodně neplánovala. Musím najít někoho se slepicemi a vzít jí do blízkého kontaktu, ať pozná, že ne každý drobný pohyb vyžaduje start loveckového pudu. Kozy jí zajímaly, když jsme je potkali někde v ohradě, neměla jsem pocit, že lovecky, ale teď si spíš myslím, že jen protože neutíkaly. Jakmile by se stádečko rozběhlo...

V čem mi dělá obrovskou radost, tak vztah k dětem. Doma je nemá, ale potkáváme je často. Z počátku měla velkou nedůvěru, trpaslíky obcházela obloukem. Teď už neuhýbá, dokonce se nechá pohladit od sotva chodících batolat, i když hladí spíš pěstičkou stylem plác plác. Prostě drží, trochu s nedůvěrou, ale drží (já samozřejmě kontroluji jak děcko, tak psici, kdyby náhodou).

Přes naporcované dveře a snahu evakuovat se ze zahrady, když není panička doma, jsem z ní nadšená. Po roce musím zkonstatovat, že jsem získala psici, co stojí za to. Koncentrovaná láska a vděčnost (moje ego si to dost užívá) a když jí vidím běhat za hračkami, mám pocit vítezství.

18.3.2022 01:29
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Fatio, no jo, aby nám to tu někdo nepokazil, že u nich doma dobrý .
Já mám už třetího nechtěného pejska, první - zachráněné slepé štěně, druhý - odhozené štěně v útulku přes plot a poslední nehoda ze dvorku. První, který ani nevěděl, že byl nechtěný, byl největší závislák, jen puberta byla trochu náročnější, ale jinak fungoval tak suprově, že mě sám kolikrát ohromil. Třeba na to vzpomínám teď, když chodím po lese s Malinou a ona mi honí ptáky, tak si říkám, jak byl super, že se mě v lese držel a nijak jsem ho nenutila. Rád honil kočky u nás na zahradě a lovil myši a tím to končilo, asi byl ovčák. Doma naháněl celou rodinu pořád do jedné místnosti, trvalo mu dlouho, než pochopil, že jsme stádo neposlušné a prostě nás pohromadě dlouhodobě neudrží.
Takže chápu vaše nadšení, pes číslo jedna byl prostě dokonalý, chápal, co po něm chci, i když to slyšel poprvé. Pořád jsme s tím někde lidi ohromovali. Vzpomínám ráda i na dvojku a Malinu mám taky ráda a jsem ráda, že jí máme. Uvidíme, co z ní ještě bude, ale těžko by mohlo něco překonat toho prvního...

18.3.2022 03:00
Fatia

XXX.XXX.134.127

Trickivoo, Boe není pes číslo jedna, měla jsem předtím fenu a psa... A s tou první fenou to bylo sdílení, měla jsem ji přečtenou, rozuměla jsem jí beze slov. To třeba s Boe nemám, ta je pro mě furt trochu nečitelná záhada. Ber to jako reklamu na útulkové psy. Ne každý pes z útulku je chodící neřešitelný problém, někteří z nich mohou být vzácný úkaz, jako moje Boe :)

Edit: Navíc to tady využívám jako univerzální chlubítko, mé okolí je teď více dětné než psí, takže moje "Boe dneska vlezla na zahradě do vany a zmáčela mi pak celý barák" nikoho nedojímá :D Své nadšení z psice si proto ventiluju tady, v real life se snažím mírnit, aby mi krom psice zbyli i nějací lidé na pokec :)

18.3.2022 03:41
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Fatia: Edit: Navíc to tady využívám jako univerzální chlubítko, mé okolí je teď více dětné než psí, takže moje "Boe dneska vlezla na zahradě do vany a zmáčela mi pak celý barák" nikoho nedojímá :D Své nadšení z psice si proto ventiluju tady, v real life se snažím mírnit, aby mi krom psice zbyli i nějací lidé na pokec :)

Tak tomu taky rozumím, vždycky si vzpomenu, jak mě a kámošku sestřenka pozvala na návštěvu, měla dvě děti jednoleté a dvouleté a vždycky, když vyprávěla, co ty děti umí, tak kámoška řekla, to umí můj pes taky, sice pak už pár takových komentářu spolkla a jen na to myselela, ale asi jsme jako návštěva moc nezabodovaly . Kde jinde by člověk měl ventilovat nadšení ze psa než tady.

18.3.2022 06:54

Atheira napsal(a):

Prostě ženská, no. U kobyl je to némlich to samé.

18.3.2022 07:27
Atheira

XXX.XXX.209.8

Prostě ženská, no. U kobyl je to némlich to samé.

Potvrdím vám, že u morčat, potkanů, křečků i myší taky tak. Samice mi vždycky v porovnání s chlapama přišly takový víc mršácký a bylo jednodušší v jejich řadách natrefit na pěknou ranařku vostrou jak břitva. Obecně u všech zmíněných (pod rukama mi prošly od každého desítky kusů) mám zkušenost, že když chcete mazlivé ňuňánky, kluci jsou mnohem lepší volba. Samice jsou takové své a nenechaj si do ničeho extra mluvit. Nejde ani tak o ochočitelnost, ta mi přijde srovnatelná, ale ty rozdíly v povaze jsou mezi pohlavími docela znatelné, když je to pak s čím porovnávat.

18.3.2022 08:23
janaa

XXX.XXX.174.216

Ale to je takové obecné pravidlo. Kluci jsou na výcvik a výchovu jednodušší, pokud pominu hormonální šílenství u háravek, tak je to prostě pohoda. Někdy jim to dýl trvá,ale pokud je dobře nastavenej vztah, tak co se naučí,to umí, a nevymýšlí. U čubek je to stále o přemýšlení a o tom, jestli danou věc nejde nějak inovovat
Ad chudinečky týraný, asi jsem si vzala vždycky ty týraný špatně. Stejný vejlupci jak ostatní

18.3.2022 08:26
Atheira

XXX.XXX.162.138

Lara je dneska prý týraná. Vzkazuje všem "pomoc, dávaj mi najíst, ale já nechci!!"

18.3.2022 08:28
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Ale to je takové obecné pravidlo. Kluci jsou na výcvik a výchovu jednodušší, pokud pominu hormonální šílenství u háravek, tak je to prostě pohoda. Někdy jim to dýl trvá,ale pokud je dobře nastavenej vztah, tak co se naučí,to umí, a nevymýšlí. U čubek je to stále o přemýšlení a o tom, jestli danou věc nejde nějak inovovat
Ad chudinečky týraný, asi jsem si vzala vždycky ty týraný špatně. Stejný vejlupci jak ostatní

Jani,pod toto sa podpíšem Princ je oproti Nefret extrémne "jednoduchý"

18.3.2022 08:36

Atheira napsal(a):
Lara je dneska prý týraná. Vzkazuje všem "pomoc, dávaj mi najíst, ale já nechci!!"

No má to napsáno v pohledu, co píšete 🙈 snad proboha Larunce nic není?? Vstávala asi hvězdičkou napřed...

18.3.2022 08:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

No má to napsáno v pohledu, co píšete 🙈 snad proboha Larunce nic není?? Vstávala asi hvězdičkou napřed...

Je.
Celoživotně.

Je totiž na hlavu.

Tohle její žraní, nežraní, žraní jenom něčeho, období chci párek a šunku... to je pořád dokola.

18.3.2022 08:49

Atheira napsal(a):

Celá naše Ginuš....to jídlo jednou bude naše smrt...

18.3.2022 08:51

Atheira napsal(a):
Je.
Celoživotně.

Je totiž na hlavu.

Tohle její žraní, nežraní, žraní jenom něčeho, období chci párek a šunku... to je pořád dokola.

Jo tak snad si to brzo rozmyslí a dá si i něco lepšího, je krásně okatá 😍 a umí ty pohledy....
Náš první pejsek byl taky víc nežravec než naopak, ale bělouš, tomu bych nemohla nechat doma plnou misku granclí, až bude mít chuť, jako to někdo dělá....co mu nasypu porci, vše hned vyluxuje....to, když jsem dýl v práci- pondělky a je doma s mužem, žere až když přijdu, zagorka 🤦‍♀️

18.3.2022 08:56
Atheira

XXX.XXX.209.8

Celá naše Ginuš....to jídlo jednou bude naše smrt...

Mně občas pomůže pustit domů kocoura. On je teda rozežranej asi podobně jako Lara. Pán nemá rád hovězí, zvěřinu ani králíka. Bere jen kuře (to je top), vepřové a ryby. Ale už jen jeho přítomnost způsobí, že do sebe Lara rychle nasouká aspoň něco, aby se jí na to náhodou blbě nekouk.

Ale kromě rozežranosti se to fakt opakuje pravidelně podle částí roku, takže v tom asi bude ještě něco. Nějaký erupce na slunci, no. Prostě má pravidelně období, kdy žere jenom tak aby nechcípla. Kolikrát už jí i kručí v břiše hlady a ona prostě ne a ne, žrát nebude... protože nevim.

18.3.2022 10:29

Atheira napsal(a):
Mně občas pomůže pustit domů kocoura. On je teda rozežranej asi podobně jako Lara. Pán nemá rád hovězí, zvěřinu ani králíka. Bere jen kuře (to je top), vepřové a ryby. Ale už jen jeho přítomnost způsobí, že do sebe Lara rychle nasouká aspoň něco, aby se jí na to náhodou blbě nekouk.

Ale kromě rozežranosti se to fakt opakuje pravidelně podle částí roku, takže v tom asi bude ještě něco. Nějaký erupce na slunci, no. Prostě má pravidelně období, kdy žere jenom tak aby nechcípla. Kolikrát už jí i kručí v břiše hlady a ona prostě ne a ne, žrát nebude... protože nevim.

Mě Gina tak nějak žrala nejlíp, když jedly s Jessinkou z jedný misky....Jesinka něco snědla, odešla...Gina napočítala "jednadvacet, dvaadvacet..." tak prej otrávený to asi nebude, když kavkazanda stále žije a váhavě se zvedla a šla si dát taky a pak to holky buď na střídačku a nebo společně snědly. Což fungovalo do doby, kdy se z Jessiny stal jídelní vysavač a dokud nebyla miska prázdná, tak jedla a jedla a než se naše váhavá madam rozmyslela, že by teda taky možná něco pojedla, tak už tam samozřejmě nic nebylo. No a jakmile už musela dostávat svoje jídlo ze svojí misky, tak problém.

Takže jí večer opravdu krmím jak husu...to jí nacpu třeba 3x kousek masa do tlamy, ona ho 3x vyplivne, na počtvrtý ho sní a pak zjistí, že asi dobrý a nechá se nakrmit, ale ne vždycky....když fakt nechce, tak znechuceně odejde.

18.3.2022 10:37
Atheira

XXX.XXX.209.8

to jí nacpu třeba 3x kousek masa do tlamy, ona ho 3x vyplivne, na počtvrtý ho sní

Když mi přijde, že nežere už fakt dlouho a že zákonitě musí umřít, tak to taky takhle dělám. Jakmile dojdem do fáze, kdy ten vnucený kus spolkne, tak se většinou rozežere. Že jako překvápko, ono je to jídlo a je dobrý. Ale sama od sebe nepůjde, nechá si kručet v břiše.

No, ale pak to období přejde a ze dne na den zase pak žere normálně. Nevím, jestli je Lara nějaká ezo něco nebo co jako, ale pravidelně to dělá, když se překlápí roční období. Jako když končí astronomická zima, když končí léto a tak.

18.3.2022 10:54
Katka12345

XXX.XXX.112.163

Přidám se k jídelnímu tématu 😁 my máme pažravce, ale pouze vybraných pochutin.
Krmím hlavně granulema, ale často dostává na chuť nějakou misku s masem, příloha, zelenina, olej na srst a tak, prostě aby si pochutnal. Můžu to zamíchat sebelíp chci, ale prostě když pán nemá chuť, tak příloha se nejí. Jí se jen maso. Takže i když to rozmačkám, napaplám na maso a zamíchám, tak on si vezme do pusy maso, nějakým způsobem to oblízne, vyplivne a sní jen to, co chce. Hlavně, že v tom má olej na srst asi za 700 🤦🏼‍♀️

18.3.2022 10:59
Terven

XXX.XXX.110.191

Včera se u nás venčilo takto - pokus o společný foto - neklaplo to hned

18.3.2022 10:59
Fatia

XXX.XXX.134.127

Katka12345 napsal(a):
Přidám se k jídelnímu tématu 😁 my máme pažravce, ale pouze vybraných pochutin.
Krmím hlavně granulema, ale často dostává na chuť nějakou misku s masem, příloha, zelenina, olej na srst a tak, prostě aby si pochutnal. Můžu to zamíchat sebelíp chci, ale prostě když pán nemá chuť, tak příloha se nejí. Jí se jen maso. Takže i když to rozmačkám, napaplám na maso a zamíchám, tak on si vezme do pusy maso, nějakým způsobem to oblízne, vyplivne a sní jen to, co chce. Hlavně, že v tom má olej na srst asi za 700 🤦🏼‍♀️

Znala jsem kdysi kokra, krmen byl rýží s konzervou. A on baštil to rizoto, z boku pusy mu vyskakovaly důkladně olízané kousky rýže, po jídle byla prázdná miska a vedle ní úhledný kopeček čisté rýže. V tlamě měl asi filtr :D

18.3.2022 11:39
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Včera se u nás venčilo takto - pokus o společný foto - neklaplo to hned

Hele, copak si holky na té první fotce udělaly ? Druhá fotka: "no tak dobře, už jsem ti to dnešní ráno odpustila"

Tak já myslím, že nám ty holky hubnou do plavek. Mně Malina taky jí nějak málo, za 14 dní skoro nic nepřibrala, ale furt si říkám, že přece až bude mít zase hlad, tak začne jíst. Myslím, že se to docela pokazilo, když jí skončil v misce chleba se sádlem. To jsem si takhle chtěla dopřát a nějak mi to vyklouzlo z talíře a skočilo jí do misky s vodou, no tak jsem to nakrájela a dala do misky s jídlem, tak to se jí teda poštěstilo . No a od té doby čeká, kdy se zas vytasím s tím chleba se sádlem.

Jinak dnešní venčení jsme trochu obměnili. Jely jsme autobusem a pak domů pěšky. Cestou jsme šly kolem nějakých bišonků nebo co to bylo a ten jeden se k nám přidal, nos přilepený Malině na zadek a když jsem viděla, že s námi asi půjde až domů, tak jsem se vrátila, zazvonila na ten barák, ať si toho psa vezmou, že nechci. Tak si tak říkám, buď psí pedofil, nebo se blíží Malininy dny? Zbytek prochajdy v pohodě až na okamžik, kdy nám přes cestu přeběhl polňák, já si ho nevšimla, takže když Malina vystartovala, že si s ním taky zaběhá, málem mi urvala ruku v rameni.

19.3.2022 10:01
domi.t

XXX.XXX.222.168

Ja som včera vymenila satanov za kamoškinu takmer 5-mesačnú pudlíčku Ruby a poviem Vám,bol to totálny nezvyk držať na rukách 2,5 kilove "niečo"😊Znovu som sa utvrdila v tom,že pre mňa sú jedine tie väčšie,chlpaté medvedíky. Všetko je tak,ako má byť 🙏🏻

19.3.2022 10:19

my dneska vyrazili zhruba na hodinovou klidovou procházku kolem Sloních kamenů... a trošku se nám to zkomplikovalo. Zpáteční pohodlnou cestu přes louku totiž zorali (i ty louky kolem) a tak jsme museli kus obejít, aby se psisko "nezničilo" v špatně schůdném terénu. A tak jsme pochodovali o půlhoďku déle - ale nikomu to nevadilo. Zatím lovec není - hejna špačků i vrány v poli ho nechávaly v klidu. Ale nevěřím, že se to nezmění...

19.3.2022 12:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak jsme dneska ráno zase prošly policejní kontrolou
Když strážník začal lovit čtečku, začala jsem jásat: "Jé, že mi je načtete?...před tejdnem se to vašim kolegům nepovedlo a já jsem z toho úúplně na nervy..." a ač nejsem mladá atraktivní blondýna kyprých tvarů, namotivovala jsem ho k maximálnímu výkonu
A u pinčový to píplo téměř okamžitě i přes zimní Hurttu, u Vikiny to chvíli trvalo, ale pípla taky. Strážník se přiznal, že má taky radost, protože načítal pejska teprve podruhý v životě.
Děkovala jsem mu jako o život, to se mu asi často nestává...tak jsme si navzájem zlepšili den.

19.3.2022 14:49
fikovnice

XXX.XXX.139.21

Zdravím všechny z krátké dovolené, s kamarádkou a pekelníkem. 😀

19.3.2022 16:32

tak by se ve mně před chvilkou krve nedořezal... Máme zcela bezpsí sousedy (paní je silná alergička). Plot k nim (jejich) je prastarý pletivový, dogy ho vždy respektovaly a i díky bezproblémovým sousedským vztahům není potřeba ho řešit. I kdyby jako štěník dogoun prolezl (a nikdy to žádné štěně neudělalo), tak si pro něj dojdu...

No a jdu s Yodou po zahradě, a najednou žlutý záblesk a pod plotem k nám prolítla žlutá bullina (pit?? amstaf??) - psice jejich návštěvy. Naštěstí sice divoký tank (Yoda se schovával u mě), oblítala několikrát tryskem naši zahradu, vždy "pozdravila" štěně... ale sežrat mi Yodíka nechtěla. Uplácela jsem ji vždy při průletu piškotem... a mezitím páník na druhé straně plotu došel pro sušené maso (že mu neodolá) a podařilo se ji odvolat zpátky.

Ale přiznám se, že se mi tep zvýšil...

19.3.2022 16:53
fikovnice

XXX.XXX.69.56

fikovnice napsal(a):

Pro znalé: Poznáváte plemeno? Pes s PP, maminka až ze Slovinska...

19.3.2022 16:54
fikovnice

XXX.XXX.69.56

fikovnice napsal(a):

A ryby v akvárku jsou prý ta úplně nejlepčejší telka!!! Takovou doma nemají!

19.3.2022 17:07

fikovnice napsal(a):
Pro znalé: Poznáváte plemeno? Pes s PP, maminka až ze Slovinska...

Pěkné fotky, krásný pejsek...že by Parson? Ta fotka s rybama je dokonalá 😊🐾👍

19.3.2022 17:11

Terven napsal(a):
Tak jsme dneska ráno zase prošly policejní kontrolou
Když strážník začal lovit čtečku, začala jsem jásat: "Jé, že mi je načtete?...před tejdnem se to vašim kolegům nepovedlo a já jsem z toho úúplně na nervy..." a ač nejsem mladá atraktivní blondýna kyprých tvarů, namotivovala jsem ho k maximálnímu výkonu
A u pinčový to píplo téměř okamžitě i přes zimní Hurttu, u Vikiny to chvíli trvalo, ale pípla taky. Strážník se přiznal, že má taky radost, protože načítal pejska teprve podruhý v životě.
Děkovala jsem mu jako o život, to se mu asi často nestává...tak jsme si navzájem zlepšili den.

Gratuluju, tak už na ten čip nemusíte myslet 😃 že jo....a ještě jste udělala hezký den policistovi 🍀 oboustranná spokojenost...já jsem ještě pořád v peří s covidem místo na procházce 😧 s běloušem šel muž....

19.3.2022 17:19

Coviďáci, jaký je průběh aktuální varianty? Dcera si dovezla cosi z lyžáku, skolilo to třetinu děcek, ale zatím jsme ji netestovali, čekáme, co se z toho vyvrbí...

19.3.2022 17:23

Coviďáci, jaký je průběh aktuální varianty? Dcera si dovezla cosi z lyžáku, skolilo to třetinu děcek, ale zatím jsme ji netestovali, čekáme, co se z toho vyvrbí...

Horečky 4 dny, kašel, rýma a únava asi na dýl....mám ho poprvé a všechna očkování mám...ale jsem stará, děcka asi zvládají líp. Čich a chuť jsem neztratila.

19.3.2022 17:24

Sousedka pracuje ve školství, přinesla si domů laryngitidu kombinovanou se střevní chřipkou. Říkala, že to skolilo půl školy. Na pohotovosti byli pevně přesvědčeni, že má covid (průjem, zvracení, dávivý kašel, horečka, zimnice), ale nemá. Potvrzeno 3 opakovanými testy vč. PCR. Doktorka si prý pochvalovala, že už dlouho neviděla tak ukázkovou laryngitidu, že prý pořád samý covid

19.3.2022 17:36

V rodině u kamaráda to postupně od minulého týdne sejmulo všechny dospěláky - bez teploty, velká bolest hlavy, únava, někdo kašel, jiný hroznou rýmu, kamarádka ztratila chuť a je jí teď docela mizerně. Všichni po třech očkováních.

19.3.2022 17:40

Sousedka pracuje ve školství, přinesla si domů laryngitidu kombinovanou se střevní chřipkou. Říkala, že to skolilo půl školy. Na pohotovosti byli pevně přesvědčeni, že má covid (průjem, zvracení, dávivý kašel, horečka, zimnice), ale nemá. Potvrzeno 3 opakovanými testy vč. PCR. Doktorka si prý pochvalovala, že už dlouho neviděla tak ukázkovou laryngitidu, že prý pořád samý covid

Pche, laryngitidu mám každý podzim. Když začne škola a hlasivky se najednou musí činit. A před 14 dny naším intrem taky prolítla nějaká střevní viróza. Bez dalších následků.

19.3.2022 17:51
domi.t

XXX.XXX.222.168

Ja som mala dva dni sopel,nič iné,ale riadne vysokú virusovu nálož. Bohužiaľ som nakazila rodičov,ktori to teda schytali riadne🙁Sople,kasel,teploty,bolesť celého tela...ale obaja sú strašni hipochondri,takze si viete predstaviť,čo za estrádu máme doma. Otec sa tvári,že každá hodina je jeho posledná,s každým kýchnutim hresi,potom sa ľutuje,potom zasa odzačiatku...Chlap! 😁

Všetci traja sme trikrát očkovaní.

19.3.2022 18:29
Semirah

XXX.XXX.246.69

V rodině u kamaráda to postupně od minulého týdne sejmulo všechny dospěláky - bez teploty, velká bolest hlavy, únava, někdo kašel, jiný hroznou rýmu, kamarádka ztratila chuť a je jí teď docela mizerně. Všichni po třech očkováních.

Potvrdzujem, žiadna zvýšená teplota, ale bolesť hlavy, slabosť, kašeľ, nádcha - 2x očkovaná, pozitívna od stredy, ale asi to začalo skôr. Chuť aj čuch bez zmeny. Prvýkrát nakazená.

19.3.2022 18:44

15 týdnů - 62 cm v kohoutku a 29 kilo. Prořezávají se první dva premoláry nahoře a ten šikula si někde ulomil špičku špičáku. Prvního...

19.3.2022 20:26

15 týdnů - 62 cm v kohoutku a 29 kilo. Prořezávají se první dva premoláry nahoře a ten šikula si někde ulomil špičku špičáku. Prvního...

Při pohledu na foto v lese nad lomem má Yoda postoj a pohled do dáli jako rozumný dospělák...připomněl mi Nighta, promiňte... až mě přepadlo dojetí...nestál na témže místě ještě před časem Night? 💔
Jinak Yoda už umí krásně chodit u Vaší nohy 👍, to bylo vidět na jiných fotkách....

19.3.2022 20:40
kobylatko

XXX.XXX.210.181

20.3.2022 00:26
fikovnice

XXX.XXX.20.198

"Vahine", smekám!
Je to papírovej Parson...ale kdybych to nevěděla, tak bych přemýšlela nad x JRT :-). To by mi kámoška dala!!! Jinak závislák na paničce...ale co to (?)...zde dává přednost mně, chodí ke mně na pokoj, dokonce mi hupsl do postele a jal si pod sebou nastýlat deku ke spaní ...a podle kámošky toto dělá naprosto raritně. A to se vidíme prvně a s kámoškou po cca 15 - 20 letech!

A jinak "Vahine", jak Vy s COVIDem? Je Vám už lépe?

Jo a ta TV s rybama je pro Pekelníka k neodpoutání! Točí hlavou jak na tenise, jak ryby plujou doleva a doprava...jen pravda, je to o fous pomalejší než na tom tenise... !

20.3.2022 00:29
fikovnice

XXX.XXX.20.198

...a hrad poznáváte?

20.3.2022 00:30
fikovnice

XXX.XXX.20.198

Je přenádhernej/přenádherná (nevím, zda holka nebo kluk)!

Edit: Tak podrobným zkoumáním koukám, že je to kluk jako buk!

20.3.2022 06:53

Při pohledu na foto v lese nad lomem má Yoda postoj a pohled do dáli jako rozumný dospělák...připomněl mi Nighta, promiňte... až mě přepadlo dojetí...nestál na témže místě ještě před časem Night? 💔
Jinak Yoda už umí krásně chodit u Vaší nohy 👍, to bylo vidět na jiných fotkách....

Jasně že se trasy opakují - krátké, co jsme chodili se stárnoucím Nightem, často už zvládá Yoda. Lom máme kousek za barákem - však taky našim psům sirény před a po odstřelu rozhodně nevadí...

Jinak Yoda rozhodně u nohy chodit neumí Jen je občas rád blízko mě - hlavně tam, kde to nezná a už je trošku zbaven počáteční energie. Pak se u kapsy se sušeným masem (zase budeme muset pustit sušičku) pohybuje docela rád a bez povelu

Pro cizí lidi je to už velký pes, skončilo období, kdy i nepsí člověk poznal štěňátko. Takže bude pomalu končit doba svobodného pobíhání (a učení přivolání bez šňůry), neb už musí přijít stoprocentní "přivolání". Holt velkej a hladkosrstej a černobílej... to je nějaký nebezpečný křížený bull

20.3.2022 07:08

fikovnice napsal(a):
...a hrad poznáváte?

Bítov...

Psa bych na plemeno netipovala. Parsoni a jackové jdou tak nějak mimo mě, ta plemena a jejich kříženci se mi nelíbí.

20.3.2022 07:46

Cit.: Pro cizí lidi je to už velký pes, skončilo období, kdy i nepsí člověk poznal štěňátko. Takže bude pomalu končit doba svobodného pobíhání (a učení přivolání bez šňůry), neb už musí přijít stoprocentní "přivolání". Holt velkej a hladkosrstej a černobílej... to je nějaký nebezpečný křížený bull
Taky nám už skončilo to období, kdy si okolí v klidu říkalo "co to k nám letí, nojo vždyť je to štěňátko".
Teď když se na jejich pejska řítí kosmickou rychlostí žížala se vztyčeným ocasem, tak si říkají "panebože co to je, přežije to náš pejsek?" A teď, co k nám takhle ve čtvrtek kolem poledne dorazila puberta, tak tu rychlost a urputnost ještě zvýšila.
Takže přivolávám, přivolávám a přivolávám. Ona naštěstí poslechne, krom sousedovic huskouna, s nímž se miují a je to láska převeliká, máme přivolání téměř stoprocentní. Ale už to zkrátka není ono. Kolikrát bych jí ráda nechala, ať si jde pohrát, ale ona se do toho vloží s takovou vervou, že málokterý pán a pes to nasazení unese

20.3.2022 08:11

fikovnice napsal(a):
"Vahine", smekám!
Je to papírovej Parson...ale kdybych to nevěděla, tak bych přemýšlela nad x JRT :-). To by mi kámoška dala!!! Jinak závislák na paničce...ale co to (?)...zde dává přednost mně, chodí ke mně na pokoj, dokonce mi hupsl do postele a jal si pod sebou nastýlat deku ke spaní ...a podle kámošky toto dělá naprosto raritně. A to se vidíme prvně a s kámoškou po cca 15 - 20 letech!

A jinak "Vahine", jak Vy s COVIDem? Je Vám už lépe?

Jo a ta TV s rybama je pro Pekelníka k neodpoutání! Točí hlavou jak na tenise, jak ryby plujou doleva a doprava...jen pravda, je to o fous pomalejší než na tom tenise... !

Parsona jsem poznala z větší části proto, že vedle v paneláku je stejná fenečka-taková divoška krásná....mě se líbí 99% psů, ras i kříženců. To 1% tvoří psi typu Akita, Basenji a podobné rasy...těm jaksi "nerozumím" a tenhle fakt mě hodně ovlivňuje... psi miluju a Vaše nadšení, že s Vámi tenhle pejsek sdílí rád peřinu, naprosto chápu 🌷 Vy to pohlazení po duši potřebujete jako sůl 🍀

Jako Fíkovnice, když je na fotce hezký pejsek, nejsem na první pokus schopná vnímat okolí...že tam byl hrad to jo, ale ne jaký 🤦‍♀️ no už to někdo řekl, že Bítov....na druhý pohled jsem poznala, byla jsem tam kdysi.

Covid mám už bez horeček, jen kašel, rýmu a únavu, ale už je mi celkově lépěji, děkuji 🍀 jen by mne zajímalo, jestli to bude číst někdo se zkušeností, jestli to může chytit bělouš a případný projev? Má sem tam svědivou vyrážku, ale může to být i stresem z toho, že nejsme tolik spolu nebo i z jiných důvodů....

20.3.2022 08:54
janaa

XXX.XXX.174.216

Xerxová,je parádní. A má teď krásné období,zadní nohy delší než přední,nebo se mi to z fotek zdá? Poníček

20.3.2022 10:01

janaa napsal(a):
Xerxová,je parádní. A má teď krásné období,zadní nohy delší než přední,nebo se mi to z fotek zdá? Poníček

jojo - je přestavený... Teď se bude střídat období kdy bude vypadat souměrně a pak děsně šišatě a hrbatě. Prostě rostoucí štěník.

teď jsme se vrátili z lesa, kde jsme se chtěli kouknout, jak je to se sněhem na cestách. Tak jen kousek za humny je spousta sněhu ( mezi Kateřinkama a Rudolfovem - 700 m.n.m. jsme nepřelezli). Naštěstí bylo umrzlo, tak jsme chodili pohodlně po povrchu jak elfové. Jjinak by to bylo pro mamutíka skoro neschůdné, takhle si to užíval. Hodinka a půl zimního výletu a jen deset minut autem z garáže. Ale začínají se ukazovat hlavičky devětsilů - jaro dorazí i do hor

20.3.2022 15:47

Náš bělouš dnes, zdá se, pracoval jako pouliční "canisterapeut". Mužského s běloušem zastavila 6 až 7 letá ukrajinka s maminkou a posunky naznačila, jestli si ho může pohladit...a nakonec ho i objímala a říkala "zajčik moj, zajčik moj" a bělouš držel statečně...tak snad se holčičce bude v noci aspoň chvíli zdát o pejskovi a ne o válce a těžké cestě k nám🍀🌷 foto nemám...chlapi no...tak musel ho hlídat trochu...

20.3.2022 16:04
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Náš bělouš dnes, zdá se, pracoval jako pouliční "canisterapeut". Mužského s běloušem zastavila 6 až 7 letá ukrajinka s maminkou a posunky naznačila, jestli si ho může pohladit...a nakonec ho i objímala a říkala "zajčik moj, zajčik moj" a bělouš držel statečně...tak snad se holčičce bude v noci aspoň chvíli zdát o pejskovi a ne o válce a těžké cestě k nám🍀🌷 foto nemám...chlapi no...tak musel ho hlídat trochu...

Včera nás předešla parta asi 7, 14letých kluků. Jeden se ohlédnul a pak se odhodlal: můžu si ho prosím pohladit? ,,Jasně, klidně" A zbytek hned: můžu taky, i já a vrhli se kolem něho. Říkám: kluci, jen na něj zhora netlačte, on se sotva drží na nohách, je už moc starý, nevidí, neslyší a padá. Ale Woruška nadšený tolik nových kamarádů Oni nám pak odbíhali a chudák se je snažil dohnat

20.3.2022 19:41
Katka12345

XXX.XXX.112.163

My dnes jen dvě rychlo procházky. Bylo krásně a práce na zahradě už volá.
Pan pes slaví dneska druhé narozeniny, ale bohužel musel svůj narozeninový den trávit pracovně, protože samozřejmě musel kontrolovat, jestli děláme všechno správně.

20.3.2022 22:19
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Včera jsme nevenčili, pracovali jsme na zahradě a Malina z toho byla utahaná, jak po dlouhé procházce. Dnes pak na procházce v lese u Pastvinské přehrady. Bylo to dnes dost náročné. Samé kopce, dost nás všechny bolely nohy, ale bylo tak nádherně.

Vahine někde jsem četla, že někde nějaký pes covid měl, takže malá pravděpodobnost. Já měla taky podezření, když jsme to doma měli a to zas byla Malina taková spavá, ale nic víc. Jenže u štěněte člověk nikdy neví, z čeho to je unavený.

20.3.2022 22:30
Terven

XXX.XXX.110.191

Dneska jsem nefotila, byla mi taková zima, jaká za celou zimu ne. Sice sluníčko a kdyby nefoukalo, tak příjemně, ale ten ledovej uragán byl nesnesitelnej.
Takže aspoň foto z pátku a soboty...

21.3.2022 08:48

Trickyvoo napsal(a):
Včera jsme nevenčili, pracovali jsme na zahradě a Malina z toho byla utahaná, jak po dlouhé procházce. Dnes pak na procházce v lese u Pastvinské přehrady. Bylo to dnes dost náročné. Samé kopce, dost nás všechny bolely nohy, ale bylo tak nádherně.

Vahine někde jsem četla, že někde nějaký pes covid měl, takže malá pravděpodobnost. Já měla taky podezření, když jsme to doma měli a to zas byla Malina taková spavá, ale nic víc. Jenže u štěněte člověk nikdy neví, z čeho to je unavený.

No my se dneska taky chystáme pracovat na zahradě...teda já se chystám, ale vzhledem k tomu, jakej je Mates asistentka a pomocník, si tak myslím, že z toho dne budeme zmordovaný všichni a že toho bude udělána tak max půlka, než co bych udělala bez jeho "pomoci", ale když on má takovou radost když může s něčím pomoci.
Alespoň, že Gina není taková pomocnice, tak si tak max najde nějaký svůj projekt...hrabání nějaké díry.

21.3.2022 10:00
Katka12345

XXX.XXX.112.163

No my se dneska taky chystáme pracovat na zahradě...teda já se chystám, ale vzhledem k tomu, jakej je Mates asistentka a pomocník, si tak myslím, že z toho dne budeme zmordovaný všichni a že toho bude udělána tak max půlka, než co bych udělala bez jeho "pomoci", ale když on má takovou radost když může s něčím pomoci.
Alespoň, že Gina není taková pomocnice, tak si tak max najde nějaký svůj projekt...hrabání nějaké díry.

Taky máme doma asistentku. U čeho není, to děláme zaručeně špatně. Kdyby mohl, stojí i vedle cirkulárky a dívá se, jak řezeme dřevo 😁

21.3.2022 10:39

Katka12345 napsal(a):
Taky máme doma asistentku. U čeho není, to děláme zaručeně špatně. Kdyby mohl, stojí i vedle cirkulárky a dívá se, jak řezeme dřevo 😁

Jo, tak nějak bych to viděla u nás...plus ještě Mates je určitě talent na tanec se psem, takže standardně mi chodí mezi nohama a nebo dělá proplétání.
Teď jsme tahaly větve na jednu hromadu....zatím se podařilo jenom pár, protože samozřejmě pomáhá nosit a Gina zase nosí z hromady zpět na původní místo.
Tak nějak mám nepříjemný pocit, že až skončíme, tak budeme zmakaný všichni tři a nebude za námi vidět žádná práce
No nic, tak jsme se občerstvili a jdeme zase na to

Edit: ještě bych chtěla vyzdvihnout práci s motykou, to je jasný signál, že panička jde hrabat díru....takže Gina vehementně hrabe a Matěj se snaží mi práci ulehčit tím, že přidržuje násadu....no prostě paráda

21.3.2022 12:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Manžel stříhal stromy, tak každou větev, co upadla, Malina popadla a zanesla si jí pod dceřin domeček na stromě, tak se manžel smál, že si tam asi staví hnízdo. Výkopové práce taky provádí, asi začneme do těch děr sázet stromky.

No a dnešní venčení, Malina se mi poprvé vyválela v nějakým hnusu, asi chcanky. Musela jsem jí poprvé vykoupat, snášela to statečně, ale do sprchy jsem jí musela do vlíct, to teda nějaký pamlsky a pozitivita nezabraly, ale když už tam tak trpělivě stála s tím výrazem, co se jako bude dít, tak jsem teda pár pamlsků dala a poté hrozně chválila, ale nyní je furt na pelíšku a i když se jí to vůbec nelíbilo, tak mě pořád zvědavě pozoruje. Docela by mě zajímalo, jestli si to s tím zasmraděním dá dohromady a nebo si myslí, že mi regulérně přeskočilo. Oba psi před ní to pochopili celkem rychle, na prvním jsem podle toho poznala, že se zasmradil už podle výrazu z dálky a ten druhý to celkem brzy přestal dělat.

21.3.2022 13:37

jestli si to s tím zasmraděním dá dohromady a nebo si myslí, že mi regulérně přeskočilo

No já bych to spíš tipovala na tu druhou variantu, s tím zasmraděním si to nedá dohromady...

21.3.2022 17:04
Trickyvoo

XXX.XXX.5.147

jestli si to s tím zasmraděním dá dohromady a nebo si myslí, že mi regulérně přeskočilo

No já bych to spíš tipovala na tu druhou variantu, s tím zasmraděním si to nedá dohromady...

Ano, bylo hodně naivní doufat v tu první možnost . A zrovna včera jsem si říkala, že fenky to asi nedělají, ale jak jde do puberty, tak se chce taky líbit, ale má ráda jiné parfémy než předešlý psi. Ti milovali hovna jakéhokoliv druhu, ona našla místo, kde čůral nějaký chlap a už cítila, že v tomto parfému bude jedinečná .

21.3.2022 17:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Taky jsme dneska pracovali na zahradě, ale u nás je to teda vcelku ok, a žádný velký pomáhání se nekoná, protože psi se vyblbnou spolu. Celou dobu lítali po zahradě a tahali se o balonek, vždycky si chvilku odpočinuli a pak pokračovali .

V mezičase si ještě vyryli pár "výhonků", které pořád žerou , ale jinak nijak extrémně nezahradničí.

21.3.2022 19:53
domi.t

XXX.XXX.222.168

Zdraví Vás jej kráľovská výsosť Nefret z Údolia Nílu😎A že nepohrdne kvalitným,vychladeným rumom a nugátovou tortou s malinami,labužníčka jedna! Všetko bolo😉

21.3.2022 20:04

marcelaamax napsal(a):
Taky jsme dneska pracovali na zahradě, ale u nás je to teda vcelku ok, a žádný velký pomáhání se nekoná, protože psi se vyblbnou spolu. Celou dobu lítali po zahradě a tahali se o balonek, vždycky si chvilku odpočinuli a pak pokračovali .

V mezičase si ještě vyryli pár "výhonků", které pořád žerou , ale jinak nijak extrémně nezahradničí.

No tak hlásím, že já jsem teda totál zničená, zatímco Matese ještě musím krotit, aby nechal Ginu po jídle na pokoji.
To asi bude nezmar.
Gina, ta se chudák za celý den moc nevyspala, protože sice fyzicky moc nepomáhala, ale musela na všechno dohlížet, takže ta teda padla za vlast a já ještě umorduju toho našeho malýho ďábla a padnu taky....už se vlastně těšim zítra do práce, že si odpočinu.

21.3.2022 21:45

U nás dnes konečně nádherně, 14 stupňů bylo, skoro celý den jsme byli venku, fotky mám jen s Dráčkem.

22.3.2022 06:29

kromě špačků a hřivnáčů na zahradu dorazili už i rehkové. A večer jsem viděla letošního prvního netopýra. Jaro bude

22.3.2022 20:49
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

kromě špačků a hřivnáčů na zahradu dorazili už i rehkové. A večer jsem viděla letošního prvního netopýra. Jaro bude

Tak bude, vždycky je aspoň pár dnů, ale příští týden má u nás asi ještě chumelit. Pak bych to tipla na rychlé léto. Rehka jsem ještě letos neviděla.

Dneska jsme byli s Malinou na dlouhé procházce a byla zas po dlouhé době hodná. Dokonce nesežrala hlavu ryby, co jsme po cestě potkali. Stačilo "nežer to" a pak ňamka, raději několik a pokračovala v cestě.

23.3.2022 07:55
Atheira

XXX.XXX.209.8

U nás už hnízdí hrdlička v túji. Takže už nám tady i pravidelně vždycky od brzkého rána "hrdličkuje" - víte co, ten jejich hlásek, nevím, jak se tomu říká u hrdliček. Holub vrká, hrdličky nevím. Ale přijde mi to jako hrozně letní zvukový doprovod, evokuje mi to letní prázdniny a přijde mi na to ještě brzy takhle ke konci března.

23.3.2022 07:59
janaa

XXX.XXX.174.216

Hrdlička cukruje aspoň u nás. Hrdličky mám taky spojený s prázdninama.Jezdili jsme s dědou za prababičkou do Chocně, a tam v parku,přes který vede cesta z nádraží, neustále cukrovaly hrdličky. Takže jak je slyším, vybaví se mi léto,prázdniny, Choceň a prababička

23.3.2022 08:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):
Hrdlička cukruje aspoň u nás. Hrdličky mám taky spojený s prázdninama.Jezdili jsme s dědou za prababičkou do Chocně, a tam v parku,přes který vede cesta z nádraží, neustále cukrovaly hrdličky. Takže jak je slyším, vybaví se mi léto,prázdniny, Choceň a prababička

No vidíte! I si myslím, že se to tady taky říká. Nebo mi to minimálně nepřijde úplně cizí. Loni nám tu hrdličku sejmul nějaký dravec. Normálně přiletěl, čapnul ji za letu a už jsme ji neměli. Tak snad letos bude mít lepší osud.

23.3.2022 08:48

Hrdličky máme taky....naučili se mi lítat na zahradu a zobat pod krmítkem...vždycky je tam nějaký papání, co mi při sypání do krmítek popadá na zem. Ale maj chudinky trochu smolíčka, alespoň zatím. Tím, že se to naučily až letos a nepatří tudíž k pravidelným návštěvníkům naší zahrady....resp. ony jí navštěvovaly vždycky, ale nikdy neslétaly na zem, tak je Gina jako vetřelce vyhání.
Mates už se naučil povel "jenom koukat", takže ten si automaticky dřepne a opravdu jenom kouká.

23.3.2022 08:50
Joohana

XXX.XXX.157.168

marcelaamax napsal(a):
Jo když jsme u těch ne/zvladatelnejch psů, mě se fena taky minule předvedla v plné parádě, já myslela, že se hanbou propadnu .

Šli jsme v lese, po úzké pěšince....pes na flexině, fena na volno. A naproti nám se objevil pár se psem NO, bylo to v místě, kde jsme nikdy psa nepotkali, vlastně tam moc nepotkáváme ani lidi, fenu pes překvapil, ale v pohodě, jak ho registrovala, hned běžela ke mě. Druhá strana si psa taky přivolala a dala na vodítko. Jen co psa připnuli, tak začal tahat a zmítat se na vodítku (do té doby byl v pohodě). Byli to starší lidi, takže jsem to já vzala do lesa pryč z cesty, aby mohli v klidu projít. Když nás míjeli, tak jsme se pozdravili a oni poděkovali. A čuba začala řvát jako kráva, ale fakt neskutečně. Ne to nebyl štěkot, to byl prostě stafbulí řev... Pes nehnutě seděl a koukal, fena předváděla tu estrádu, a pes NO byl taky docela vytočenej. No lidi se smáli, že takovej malej pes a jakej umí udělat bordel, a co to je za zvuky, že to ještě neslyšeli , no ostuda . Přitom je normálně zvyklá psy potkávat, ale tady se jí prostě něco nezdálo a už jsem neměla šanci ji utišit. Jediný, co mě v tu chvíli trochu uklidnilo bylo to, že druhý pes taky nebyl v klidu a majitelům to asi přišlo normální .

Já tedy postupuju s výchovovu puberťáka, ale tu reaktivitu na psy se nám nedaří odbourat. Už se zlepšilo odvolání od zvěře, v lese mi pes zvěř hlásí, ale nejde ji honit, na jarních prázdninách se mi dokonce podařilo odvolat ho od stáda s jelenem v čele - jakože běžel ke mně, ne je honit.

Ale ti psi, to je katastrofa. bez vodítka by to bylo v pohodě, on je spíš submisivní trouba, na vodítku řvoucí bestie. Když máme šanci udělat oblouk, je to dobrý, ale jak se máme minout na cestě, vůbec to nedává. Někdy prostě není kam uhnout a jemu ty 3m šířky cesty nestačí. Takže tak jak popisujete se cítím denně.

23.3.2022 09:00
lupus4

XXX.XXX.205.61

pro joohana : kniha S. Reichel - Rambo na vodítku

23.3.2022 10:59
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak Malina si dneska hrála na úžasňákovou, po celodenním nedělním výletu, kdy jsme jí prostě nepustili z vodítka, aby něco nevyvedla, je jako výměněná. Dneska jsme málem vrazili do srnek, ale když jsem jí řekla, ať je nehoní, tak za nimi neběžela, na ke mně hned přiběhla a dokonce opět nechala rybí hlavu a nežrala jí. Zajímalo by mě, kdo nechává kolem rybníků rybí hlavy, rybáři, nějaká šelma? Ale jaká, u nás medvědi nejsou...

23.3.2022 11:34

Trickyvoo napsal(a):
Tak Malina si dneska hrála na úžasňákovou, po celodenním nedělním výletu, kdy jsme jí prostě nepustili z vodítka, aby něco nevyvedla, je jako výměněná. Dneska jsme málem vrazili do srnek, ale když jsem jí řekla, ať je nehoní, tak za nimi neběžela, na ke mně hned přiběhla a dokonce opět nechala rybí hlavu a nežrala jí. Zajímalo by mě, kdo nechává kolem rybníků rybí hlavy, rybáři, nějaká šelma? Ale jaká, u nás medvědi nejsou...

Vypadá to na lajku, kareláka, ta Vaše malina :-) vzhledem.
Ryby loví spousta zvířátek. Dravci - létací. Vydra, kočka, norek, šakal... A pytlák. Esi to je uřízlé, urvané, ukousané...
Tuhle jsem našla roszápanou rybu na louce. Létací ryba, no. Ale podle stavu rozcupovanosti to byl nějaký pták - daleko od vody.

23.3.2022 11:43
Joohana

XXX.XXX.157.168

lupus4 napsal(a):
pro joohana : kniha S. Reichel - Rambo na vodítku

Děkuju, mrknu na ni. Mám několik internetových seminářů a kurzů a tak, snažíme se na tom pracovat, ale když potkáme víc psů, jsem z toho úplně vyřízená, protože všechno ostatní je ok, ale tohle se nějak moc nelepší

23.3.2022 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

My jsme včera byli za nejhorší na veterině . Čekala jsem s fenou před veterinou venku, rozrazily se dveře čekárny a vyletěl pes na flexině, bez páníčka. Pes řval a šel mi po feně, flexi by mu i dala, stihla jsem rychle s fenou couvat dozadu, pes na konci flexiny. Teprve potom vyšel pán na druhém konci vodítka a pronesl: " já nevěděl, že tady bude pes", jak neuvěřitelné, že je na veterině pes . No nic, stála jsem a čekala, co bude. Pán začal na psa mluvit ve stylu, že je to holka, co blbne, pes se trochu uklidnil a přestal vrčet. A pouštěl ho pořád víc směrem k nám. Tak jsem pořád couvala dozadu. Fena se na vodítku vůbec nekamarádí, navíc nesnáší když na ní takhle pes vyletí jako tenhle, plus ještě na veterině není v úplné pohodě. Když k nám udělali ještě pár kroků, tak už začala vrčet fena. Pán se na nás znechuceně podíval a pravil, že sice je to holka, ale evidentně nevychovaná, protože ani s klukem se pozdravit nechce . Takže my byly ty špatné , ale to, že mi jeho pes na fenu vyletěl se řevem, a kdybych rychle necouvala, tak jsou psi v sobě a pán si ještě v klidu stojí v čekárně, tak to je naprosto v pořádku .

23.3.2022 12:06

marcelaamax napsal(a):
My jsme včera byli za nejhorší na veterině . Čekala jsem s fenou před veterinou venku, rozrazily se dveře čekárny a vyletěl pes na flexině, bez páníčka. Pes řval a šel mi po feně, flexi by mu i dala, stihla jsem rychle s fenou couvat dozadu, pes na konci flexiny. Teprve potom vyšel pán na druhém konci vodítka a pronesl: " já nevěděl, že tady bude pes", jak neuvěřitelné, že je na veterině pes . No nic, stála jsem a čekala, co bude. Pán začal na psa mluvit ve stylu, že je to holka, co blbne, pes se trochu uklidnil a přestal vrčet. A pouštěl ho pořád víc směrem k nám. Tak jsem pořád couvala dozadu. Fena se na vodítku vůbec nekamarádí, navíc nesnáší když na ní takhle pes vyletí jako tenhle, plus ještě na veterině není v úplné pohodě. Když k nám udělali ještě pár kroků, tak už začala vrčet fena. Pán se na nás znechuceně podíval a pravil, že sice je to holka, ale evidentně nevychovaná, protože ani s klukem se pozdravit nechce . Takže my byly ty špatné , ale to, že mi jeho pes na fenu vyletěl se řevem, a kdybych rychle necouvala, tak jsou psi v sobě a pán si ještě v klidu stojí v čekárně, tak to je naprosto v pořádku .

A vy jste nepoznala, že se ten hodný pejsek chtěl jenom pozdravit?, A vy máte takovou netýkavku

Jinak vím, že to není vtipný, ale to mě fakt pobavilo "já nevěděl, že tady bude pes"...na veterině fááákt překvapení.
My teda máme prosklený dveře z venku do čekárny, takže situaci vidím, ještě než vejdu, ale když jsme chodili na veterinu, kde byly dveře do čekárny neprůhledné a přestože jsem měla nekonfliktního psa, tak jsem zaklepala otevřela a vešla jsem první já, aby si lidi eventuelně stihli přitáhnout pejsky k sobě a pak teprve šel pes.

Prostě tohle celé je ignorace nejvyššího kalibru.

23.3.2022 15:06
Fatia

XXX.XXX.134.127

marcelaamax napsal(a):

já bych v té situaci pána požádala (když konečně vylezl), ať si psa stáhne, že moje fena o kontakt nestojí, děkuji pěkně. Co by si o mně myslel, je mi fuk. Vůbec bych to nenechala dojít do situace, že fena musela začít vrčet, klidně bych pejska i odstrčila nohou, pokud by pán situaci nechápal. Případně bych se pána zeptala, jestli by byl klidný, kdyby na něj stejně nalítla moje fena. Použila bych pusu hlavně proto, že by třeba došlo k propojení neuronů a příště pán z veteriny vycházel jiným způsobem.

23.3.2022 15:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

Fatia napsal(a):
já bych v té situaci pána požádala (když konečně vylezl), ať si psa stáhne, že moje fena o kontakt nestojí, děkuji pěkně. Co by si o mně myslel, je mi fuk. Vůbec bych to nenechala dojít do situace, že fena musela začít vrčet, klidně bych pejska i odstrčila nohou, pokud by pán situaci nechápal. Případně bych se pána zeptala, jestli by byl klidný, kdyby na něj stejně nalítla moje fena. Použila bych pusu hlavně proto, že by třeba došlo k propojení neuronů a příště pán z veteriny vycházel jiným způsobem.

Ten pes nebyl ani zdaleka tak blízko, abych na něj dosáhla nohou, já couvala pokaždé, když oni šli blíž k nám... Jinak ono to tady vypadá jako nějaký zdlouhavý proces, když je to takhle napsaný, ale všechno se to odehrálo během pár vteřin . Kdyby to trvalo dýl, tak už bych taky něco pánovi řekla, že o kontakt nestojíme bylo jasně vidět už tím, jak jsme couvaly a i z postoje feny... Jo pak jsem si taky říkala, že jsem mu něco měla říct, ale většinou mi to všechno dojde až po činu .

23.3.2022 15:31

a hlavně na veterině snad ani není rozumné k sobě chlupatce pouštět kamarádit... Co když pes trpí nějakou infekcí?? A i psi jinde "normální" bývají na veterině ne zrovna ve své kůži (někteří fyzicky a někteří psychicky) a tak snad by pán měl mít trošku rozum...

23.3.2022 16:20
Atheira

XXX.XXX.209.8

My jsme dneska s Larou při dopolední procházce po cestě pobraly mamku a k naprostýmu neuvěření všech zúčastněných i jednu paní s takovým raplbíglem. On bývá se vším dost rychle hotový a není to úplně svatoušek. Jednou majitelce při snaze sežrat protijdoucího psa zlomil ruku a za pár dnů při podobné situaci ještě druhou a nohu k tomu. Prý sundavá z kol cyklisty a třeba moji mámu jde sejmout i když jde bez psa, protože se s tím jejím nesnesou. Já s ním tedy nikdy problém neměla. Z kola se mě nikdy nepokoušel sundat a Lara se na něj tvářila celkem přívětivě a on sice nepůsobil úplně přátelsky, ale asi i že je Lara fena, natvrdo do ní nikdy ve zlým nešel. Maximálně vyštěkal na vodítku.

No a dneska jsem je potkala, jak naproti sobě stojí (mamka a paní) a drbou, ze vzdálenosti, která odpovídá dvěma nesnášejícím se psům, ale drbou. A vidím, že bígl se na nás směje a vrtí ocasem. Tak říkám, jestli můžem k němu, jestli se nechce očichat a jestli se nechá pohladit. A paní, že jestli si na to troufnu, tak že proti není, ale ať kdyžtak rychle utíkám.
Tak jsem se nechala očuchat já od něj, s Larou se počuchali. Ona by si hrála, on spíš moc nevěděl, co si s hraním počít, tak jsem ji trochu uklidnila a směřovala její energii jiným směrem. Ale procházku jsme došli všichni společně. Bígl na flexině. Lara volně se šňůrou jako pojistkou, kdyby náhodou... Mamky pes volně.

Paní říkala, že až tohle řekne doma, že venčila se psy společně, pošlou jí k psychiatrovi, že už jí dočista hráblo.

Jó a odpoledne už byla koupačka v potoce!

23.3.2022 19:43
Fatia

XXX.XXX.134.127

My se včera venčily v noční Praze, protože každý ví, že tam se žije blaze a k tomu hromada psů... A to moje Boe umí ocenit. Dneska jsme se poflakovaly doma a na zahradě, psice se rozhodla, že se dá na hlavolamy a postaví si krávu!

23.3.2022 20:25
Terven

XXX.XXX.110.191

a hlavně na veterině snad ani není rozumné k sobě chlupatce pouštět kamarádit... Co když pes trpí nějakou infekcí?? A i psi jinde "normální" bývají na veterině ne zrovna ve své kůži (někteří fyzicky a někteří psychicky) a tak snad by pán měl mít trošku rozum...

Moje feny, či spíš teda Vikina, má na veterině co dělat sama se sebou, takže naprosto neřeší psy, kvůli kterým by za jiné situace dostala ámok
A co jsem vysledovala, podobně to má hodně psů - holt jsou tam všichni na jedný lodi.
Naposledy s nima byla dcera, pinčová měla gastroenteritidu, poslala jsem je tam kvůli vyloučení zánětu dělohy
Bylo narváno, pinčovou si důkladně očmuchal vedle sedící pes, majitelka ho nechala. A následně prý sdělovala někomu do telefonu: "My jsme zrovna na veterině, on příšerně kašle..."
Po tom sdělení mě omyli...zrovna pinčová, která psincák chytí,kdykoliv letí okolo
No, ale, tentokrát asi dobrý, nechytla.

23.3.2022 20:28

Atheira napsal(a):
My jsme dneska s Larou při dopolední procházce po cestě pobraly mamku a k naprostýmu neuvěření všech zúčastněných i jednu paní s takovým raplbíglem. On bývá se vším dost rychle hotový a není to úplně svatoušek. Jednou majitelce při snaze sežrat protijdoucího psa zlomil ruku a za pár dnů při podobné situaci ještě druhou a nohu k tomu. Prý sundavá z kol cyklisty a třeba moji mámu jde sejmout i když jde bez psa, protože se s tím jejím nesnesou. Já s ním tedy nikdy problém neměla. Z kola se mě nikdy nepokoušel sundat a Lara se na něj tvářila celkem přívětivě a on sice nepůsobil úplně přátelsky, ale asi i že je Lara fena, natvrdo do ní nikdy ve zlým nešel. Maximálně vyštěkal na vodítku.

No a dneska jsem je potkala, jak naproti sobě stojí (mamka a paní) a drbou, ze vzdálenosti, která odpovídá dvěma nesnášejícím se psům, ale drbou. A vidím, že bígl se na nás směje a vrtí ocasem. Tak říkám, jestli můžem k němu, jestli se nechce očichat a jestli se nechá pohladit. A paní, že jestli si na to troufnu, tak že proti není, ale ať kdyžtak rychle utíkám.
Tak jsem se nechala očuchat já od něj, s Larou se počuchali. Ona by si hrála, on spíš moc nevěděl, co si s hraním počít, tak jsem ji trochu uklidnila a směřovala její energii jiným směrem. Ale procházku jsme došli všichni společně. Bígl na flexině. Lara volně se šňůrou jako pojistkou, kdyby náhodou... Mamky pes volně.

Paní říkala, že až tohle řekne doma, že venčila se psy společně, pošlou jí k psychiatrovi, že už jí dočista hráblo.

Jó a odpoledne už byla koupačka v potoce!

jednou majitelce při snaze sežrat protijdoucího psa zlomil ruku a za pár dnů při podobné situaci ještě druhou a nohu k tomu.

Tak to je teda hustý

23.3.2022 21:04
Atheira

XXX.XXX.209.8

jednou majitelce při snaze sežrat protijdoucího psa zlomil ruku a za pár dnů při podobné situaci ještě druhou a nohu k tomu.

Tak to je teda hustý

Nechápu, jak se jí to povedlo a ani jsem to neviděla. Ale víte co, jak se to stalo, věděl to hned každý. :D Doma nad ní kroutili hlavou... Asi prostě jak už měla tu jednu ruku zlámatou, nějak blbě se zamotala do vodítka, upadla a prostě všechno se vším.

23.3.2022 21:42

Atheira napsal(a):
Nechápu, jak se jí to povedlo a ani jsem to neviděla. Ale víte co, jak se to stalo, věděl to hned každý. :D Doma nad ní kroutili hlavou... Asi prostě jak už měla tu jednu ruku zlámatou, nějak blbě se zamotala do vodítka, upadla a prostě všechno se vším.

Vždycky když jdu na prochajdu na naší louku, kde jsou na polňačkách okolo koňský stopy, tak si říkám, že až toho koně potkáme naživo...v lokalitě, kde nemá co dělat...tak když to bude nečekaně, tak poběží Gina, pak dlouho, dlouho nic, protože dvacetimetrová stopovačka, a potom já v poloze ležícího střelce nebo možná spíš, jak budu držet konec tý stopovačky a pojedu po břiše, na Supermana.
Jako možná se pletu, koníky známe, tak třeba budeme jen koukat, ale i kdybychom jen nekoukali, tak nějaký vyválení v trávě je oproti skoro všem zlomeným končetinám na pohodu.
Jen si teď říkám, že kdyby k tomu došlo, tak že by možná bylo lepší zalehnout, než Gina doběhne na konec stopovačky, než potom letět na tu zem ze stoje.

24.3.2022 00:52
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Vypadá to na lajku, kareláka, ta Vaše malina :-) vzhledem.
Ryby loví spousta zvířátek. Dravci - létací. Vydra, kočka, norek, šakal... A pytlák. Esi to je uřízlé, urvané, ukousané...
Tuhle jsem našla roszápanou rybu na louce. Létací ryba, no. Ale podle stavu rozcupovanosti to byl nějaký pták - daleko od vody.

Takovej fousatej Karelák, co se týče vzhledu. V tuto chvíli je mu podobná víc, než třeba tomu knírači. Možná sedí i velikost, dospělá fena kolem dvaceti kilo a to ona má. Asi jí budu vydávat za drsnosrstého kareláka .
Moc jsem ty hlavy nestudovala, ale ta včerejší byla taková netknutá, takže asi uřízlá, který dravec by nechal hlavu naprosto neporušenou? Ta dnešní vypadala trochu porušeně, ta ze včera to ale nebyla, byla kus jinde a nesmrděla, takže hodně čerstvá. Pytlák, že by byl tak pitomej nechával by porybnému hlavy, aby věděl? Nebo už něco jako porybný neexistuje?

24.3.2022 06:50

Rybářům je to dost jedno, některým, kde ten odpad zanechají.. hlava je třeba pro medvědy a zřejmě i další zvířata nejlákavější, nenechali by ji bez povšimnutí

24.3.2022 07:59

Atheira napsal(a):

no což o to
taky jsem měla s HW hezký kynologický úraz, kdy mi málem vyrval nohu do pryč (a já si tenkrát jednou jedinkrát nevzala mobil)
přetržené asi nic, natržené asi jo, noha furt není zcela OK

a pachatelem kuriózního úrazu je pyreneják - tužka zaražená do lokte
pak mi do té ruky - pravé - provedl odborný zákus kocour a poslal mě do špitálu
= ruka na p.r.d.

jak říká moje maminka "ach ta tvoje zvířata!"

24.3.2022 08:15

no což o to
taky jsem měla s HW hezký kynologický úraz, kdy mi málem vyrval nohu do pryč (a já si tenkrát jednou jedinkrát nevzala mobil)

= ruka na p.r.d.

A pak prej....pořiďte si psa, je to zdraví prospěšné.......no asi berou v úvahu jen to, že majitel psa prostě musí chodit na procházky, tudíž se hýbe a tudíž je to samozřejmě plus.....asi do toho nezapočítali ty úrazy

24.3.2022 08:21
Atheira

XXX.XXX.209.8

no což o to

= ruka na p.r.d.

Známá nedávno skončila na pohotovosti, když si zapíchla trčící větvičku do oka. Shýbala se pro hračku psovi . Lékař jí řekl, že je to dost rozšířený úraz pejskařů a houbařů. Bolest prý strašná, ale vidí.

24.3.2022 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

A pak prej....pořiďte si psa, je to zdraví prospěšné.......no asi berou v úvahu jen to, že majitel psa prostě musí chodit na procházky, tudíž se hýbe a tudíž je to samozřejmě plus.....asi do toho nezapočítali ty úrazy

Tak já jsem díky psovi po dvou operacích ramene . Venčení po ránu, v polospánku, dlouhé vodítko omotané nějak blbě kolem ruky, pes v pubertě a do toho kočka ... No vyhodil mi celé rameno, museli mi tam dávat šrouby a bolest to byla teda neuvěřitelná. Po pár hodinách mě to dohnalo jet na pohotovost, to už jsem se musela nechat i dovést, protože řídit bych nezvládla. Čekala jsem, že to bude naražené, nebo tak něco, že mi dají prášky na bolest, řeknou ať to leduji a cajk. No jak jsem byla překvapená, když se doktor podíval na rentgenový snímek, prohlásil název diagnózy a prý zítra si nastupte na operaci . Je teda fakt, že rameno jsem měla úplně modré, a nějaká kost byla vystouplá, hmatatelná.

24.3.2022 10:18
Joohana

XXX.XXX.157.168

Vždycky když jdu na prochajdu na naší louku, kde jsou na polňačkách okolo koňský stopy, tak si říkám, že až toho koně potkáme naživo...v lokalitě, kde nemá co dělat...tak když to bude nečekaně, tak poběží Gina, pak dlouho, dlouho nic, protože dvacetimetrová stopovačka, a potom já v poloze ležícího střelce nebo možná spíš, jak budu držet konec tý stopovačky a pojedu po břiše, na Supermana.
Jako možná se pletu, koníky známe, tak třeba budeme jen koukat, ale i kdybychom jen nekoukali, tak nějaký vyválení v trávě je oproti skoro všem zlomeným končetinám na pohodu.
Jen si teď říkám, že kdyby k tomu došlo, tak že by možná bylo lepší zalehnout, než Gina doběhne na konec stopovačky, než potom letět na tu zem ze stoje.

No držím palce, vzhledem k tomu, že jsem trysk psa (má tedy jen 30 kg) se stopovačkou v ruce zažila, myslím, že nemáte šanci stihnout si lehnout, to budete dávno ve vzduchu.

Mně by zajímalo, jestli by ten náš poděs koně zvládl lépe na volno, ale nemám odvahu - co kdyby se sebevražedně vrhl pod kopyta. Koně zná od štěněte, ale zpovzdálí, nikdy ne zblízka. To mu nevadí. Ale když jsme je potkali v lese, byl úplně bez sebe. Jak se bojí, řve a táhne a tak. Kdyby byl na volno, mohl by je oběhnout dostatečně velkým obloukem. Pokud by se tedy nerozhodl je jít zahnat zblízka

24.3.2022 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.42.16

Joohana napsal(a):
No držím palce, vzhledem k tomu, že jsem trysk psa (má tedy jen 30 kg) se stopovačkou v ruce zažila, myslím, že nemáte šanci stihnout si lehnout, to budete dávno ve vzduchu.

Mně by zajímalo, jestli by ten náš poděs koně zvládl lépe na volno, ale nemám odvahu - co kdyby se sebevražedně vrhl pod kopyta. Koně zná od štěněte, ale zpovzdálí, nikdy ne zblízka. To mu nevadí. Ale když jsme je potkali v lese, byl úplně bez sebe. Jak se bojí, řve a táhne a tak. Kdyby byl na volno, mohl by je oběhnout dostatečně velkým obloukem. Pokud by se tedy nerozhodl je jít zahnat zblízka

Worka teda lítal za vším živým, co se hnulo a řval u toho, když byl na vodítku tak lítal kola a řval, ale před koňma má posvátnou úctu. Jednou jsme potkali jezdkyni na koni, na úzké cestě, že nebylo moc kam uhnout. Tady má většina lidí takové menší koníky, ale tenhle byl fakt velký jako kráva. Psi, tehdy ještě oba a mladí, jen seděli a valili bulvy. Bála jsem se, aby nezačal Worka štěkat, ale očividně měl pěkně nahnáno z toho obr zvířete. Takže i když u každého zvířete cirkus, při míjení koní je naprosto v klidu.

24.3.2022 12:47

Joohana napsal(a):

Tak my koně známe....sice teď už jsme dlouho u koní nebyly, ale vždycky to bylo takové ňufání přes ohradu a na pohodu, na koně nějak výrazně Gina nereaguje, spíš když už k nám nějaký přes ohradu natáhne hlavu, tak se s ním prostě očuchá.

Ale když vím, že je ona...městský pes...zvyklý na provoz, na auta...schopná trochu "vyvádět", když projede auto po naší pravidelné trase, kde je zákaz vjezdu mimo Povodí,
Když vím, jak reagovala na cyklistu právě na cestě mezi loukami, kde vídám stopy koně...ona, která je zvyklá chodit po cyklostezce, tak se fakticky upřímně bojím.
Na druhou stranu si říkám, že to nemůže být horší než její reakce na terénní motorku.
A třeba se pletu, třeba zrovna kůň by byl ok.

24.3.2022 12:57

marcelaamax napsal(a):
Tak já jsem díky psovi po dvou operacích ramene . Venčení po ránu, v polospánku, dlouhé vodítko omotané nějak blbě kolem ruky, pes v pubertě a do toho kočka ... No vyhodil mi celé rameno, museli mi tam dávat šrouby a bolest to byla teda neuvěřitelná. Po pár hodinách mě to dohnalo jet na pohotovost, to už jsem se musela nechat i dovést, protože řídit bych nezvládla. Čekala jsem, že to bude naražené, nebo tak něco, že mi dají prášky na bolest, řeknou ať to leduji a cajk. No jak jsem byla překvapená, když se doktor podíval na rentgenový snímek, prohlásil název diagnózy a prý zítra si nastupte na operaci . Je teda fakt, že rameno jsem měla úplně modré, a nějaká kost byla vystouplá, hmatatelná.

Já furt říkám "sportem k trvalé invaliditě", protože mám opravdu hodně známých více či méně sportovců a to snad není ani jeden, co by neměl nějaký problém způsobený tím svým sportováním a já jako naprostý nesportovec v pohodě a pak prý "sportem ku zdraví"
No a teď vidím, že spadám do další rizikové kategorie "pejskař" .

24.3.2022 12:59

jo, vykloubený článek prstu šňůrou jsem také zapomněla
ale ten už se po cca 6-7mi letech usadil zpátky

ale jako problematický vidím spíše můj věk, než zvířata
jasně vnímám, jak jsem po 50ce méně zgrabná, než před ní

jinak tedy ta stopka by se fakt neměla držet pouze za konec ale tak, aby se pes neměl možnost rozběhnout
jako dle způsobu pohybu psa je to menší či větší práce rukou, ale je to na straně bezpečnosti, pro člověka i psa

24.3.2022 13:19

jo, vykloubený článek prstu šňůrou jsem také zapomněla
ale ten už se po cca 6-7mi letech usadil zpátky

ale jako problematický vidím spíše můj věk, než zvířata
jasně vnímám, jak jsem po 50ce méně zgrabná, než před ní

jinak tedy ta stopka by se fakt neměla držet pouze za konec ale tak, aby se pes neměl možnost rozběhnout
jako dle způsobu pohybu psa je to menší či větší práce rukou, ale je to na straně bezpečnosti, pro člověka i psa

Vím, že držet stopku za konec zavání průšvihem a přiznám se, že to je pro mě z pohodlnosti a pro sichr.
Gina ve své podstatě na volno, stopovačka ji jistí, courá jí za sebou po zemi, dobře reaguje na povel "brzdi" a obecně na mojí navigaci typu..tudy jdeme, čekej, zpátky a podobně, tak si asi zahrávám, konec stopky držím proto, že mám prostě strach, že bych jí nestihla chytit, kdyby se někam rozeběhla, o nějakém přišlápnutí, když je na konci více než 40 kilo pes...tak to si neumím představit....což mi ostatně nedávno ukázala.......

Ale asi si prostě tu práci s tou stopkou dám, vím jak to bylo žůžo dobrodrůžo, když ještě neuměla na povel brzdit a vyrazila mi na flexi a to ještě nevážila tolik...to jsem se teda hodně bála, jak to dopadne, ne o fenu, flexi měla připnutou na postroj, ale vážně jsem se bála, jak dopadnu já, až dotryskuje na konec flexi.

24.3.2022 13:25

sadullah, i proto považuji za stěžejní "stůj" - schopnost psa zastavit, aniž by ztratil kontrolu nad tím, co má potřebu kontrolovat, a v klidu si pro ten konec stopky dojít, když ji volně tahá za sebou.
Určitě ne přivolání.

Přiznám, že při vědomí hmotnosti svého psa mě nikdy nenapadlo (asi jednou jo, jako schválně, co to udělá... ) stopku zašlapovat

24.3.2022 13:59

sadullah, i proto považuji za stěžejní "stůj" - schopnost psa zastavit, aniž by ztratil kontrolu nad tím, co má potřebu kontrolovat, a v klidu si pro ten konec stopky dojít, když ji volně tahá za sebou.
Určitě ne přivolání.

Přiznám, že při vědomí hmotnosti svého psa mě nikdy nenapadlo (asi jednou jo, jako schválně, co to udělá... ) stopku zašlapovat

Jo tak s tím souhlas...zkušenost už jsem s tímto udělala s chrťákem, protože vždycky bylo jednodušší ho zastavit, než přivolat, jenže upřímně u Giny není spoleh ani na tohle........nebo donedávna jsem si myslela, že už jsme na tom celkově tak dobře, že možná budeme moct chodit na volno, že je velmi dobře ovladatelná, že má možná delší reakční dobu, ale defakto už ta poslušnost....to zastavování, změna směru, přivolání nic víc po ní vlastně nechci. a defakto jedinej důvod, proč se jí úplně na volno bojím pustit jsou ty nečekané a velmi občasné průjezdy terénních motorek........je na dobré úrovni spolehlivosti a pak stačila chvilka nepozornosti a hvězda v klidu odcválala do "západu slunce", nereagovala na nic.
Defakto až když jsem jí doběhla na dohled asi na padesát metrů a přivolala jí, tak přiklusala vysmátá s výrazem "no tak kde jste, já tady už na vás čekám jakou dobu"

Upřímně nebudu říkat, že něco NEJDE, možná by i šlo, kdybych na tom víc zamakala, kdybych třeba zvolila jiný způsob, ale já jsem lenoch líná a Ginu si myslím, že za tu dobu, co jí mám, jsem z naprosto nekomunikující a mě totálně ignorující bytosti, vychovala docela slušně ovladatelnou, komunikující a pokud nejsou érekce na slunci, tak velmi slušně spolupracující psí slečnu a už nemám momentálně energii to posunout někam dál. Momentálně jsou prochajdy na pohodu, ovladatelnost velmi přijatelná a no a občas prostě i Ginušky mají své dny.

24.3.2022 14:32

neděste mě... já na druhém konci stopky budu mít za chvíli kilíček osmdesát i víc... Jediné, co mě uklidňuje je to, že už jsem to 4x zvládla... a tak snad popáté to taky přežiju celá

Jinak jsme teď byli v lesoparku a potkal se asi s 15 psy napřímo (počuchat, poběhat) a další jsme míjeli "bezkontaktně". Přišel domů, vypil mísu vody a padnul...

Efe, Jani - opět zvažuji placatou Ploužnici. V sobotu mám dálkaře (takže nic), ale neděle by šla. Rozbitný už moc není (třicet kilo je třicet kilo), oprásklý zatím taky nee (submisivní štěňátko) - ale na psy se už slušně rozkoukal (běhá rád)... Jen tedy procházka max. dvě hodiny a pokud běhací s psisky, tak kratší...

24.3.2022 14:43

neděste mě... já na druhém konci stopky budu mít za chvíli kilíček osmdesát i víc... Jediné, co mě uklidňuje je to, že už jsem to 4x zvládla... a tak snad popáté to taky přežiju celá

Jinak jsme teď byli v lesoparku a potkal se asi s 15 psy napřímo (počuchat, poběhat) a další jsme míjeli "bezkontaktně". Přišel domů, vypil mísu vody a padnul...

Efe, Jani - opět zvažuji placatou Ploužnici. V sobotu mám dálkaře (takže nic), ale neděle by šla. Rozbitný už moc není (třicet kilo je třicet kilo), oprásklý zatím taky nee (submisivní štěňátko) - ale na psy se už slušně rozkoukal (běhá rád)... Jen tedy procházka max. dvě hodiny a pokud běhací s psisky, tak kratší...

V neděli bych mohla, ale až déle odpoledne, budu mít na víkend návštěvu, takže až odjedou. Kdyžtak SZ

24.3.2022 14:47

V neděli bych mohla, ale až déle odpoledne, budu mít na víkend návštěvu, takže až odjedou. Kdyžtak SZ

sice většinou jezdíme po ránu... ale ještě to rozmyslím. V každém případě se ozvu nejdéle v pátek... klidně budeme venčit i sami - je u vás krásně a placato...

24.3.2022 15:38

sice většinou jezdíme po ránu... ale ještě to rozmyslím. V každém případě se ozvu nejdéle v pátek... klidně budeme venčit i sami - je u vás krásně a placato...

Já bych vás ráda tentokrát pozvala na kafe a seznámení s placatkama!

24.3.2022 15:38

sardullah
1. pastevec bude mít celý život "své dny"
(pro mě to má svůj půvab... )

2. Gina ještě není dospělá, není
a ještě nějakou dobu nebude
takže trpělivost a cvičit a cvičit
na sklizeň je ještě brzo

24.3.2022 16:08

sardullah
1. pastevec bude mít celý život "své dny"
(pro mě to má svůj půvab... )

2. Gina ještě není dospělá, není
a ještě nějakou dobu nebude
takže trpělivost a cvičit a cvičit
na sklizeň je ještě brzo

Jo tak jasně, s tím jsem si pastevce pořizovala.......no a s tím věkem, upřímně v to taky doufám, protože vidím, že jak je starší, tak je to lepší a lepší. Naopak někdy jsem velmi příjemně překvapená.
Ale i kdyby to zůstalo tak, jak to je teď, tak myslím, že by to nebyla žádná katastrofa.

24.3.2022 16:13
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Tak dnes první cákačka, vypada to, ze bude Molly vodomilka:-) Chodime sem k potoku za Kozí Hrádek často, bude tu mit plovku:-D Jinak presne pul roku a tyden je pinčí a musím rict, ze jsem z ni zatim nadšená, sedly jsme si spolu jak pr.d..l na hrnec:-))

24.3.2022 18:56
janaa

XXX.XXX.174.216

Holky,a nechcete to naplánovat na příští víkend? Já už mám takhle na konci týdne většinou rozplánovaný víkendy. A v neděli mi přijede odchov

24.3.2022 20:00

janaa napsal(a):
Holky,a nechcete to naplánovat na příští víkend? Já už mám takhle na konci týdne většinou rozplánovaný víkendy. A v neděli mi přijede odchov

příští víkend můžeme jen v sobotu dopoledne - odpoledne dorazí Trpajzlíci (= vnoučata).

24.3.2022 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

BlueBee napsal(a):
Tak dnes první cákačka, vypada to, ze bude Molly vodomilka:-) Chodime sem k potoku za Kozí Hrádek často, bude tu mit plovku:-D Jinak presne pul roku a tyden je pinčí a musím rict, ze jsem z ni zatim nadšená, sedly jsme si spolu jak pr.d..l na hrnec:-))

To je pinčová
Německá nebo trpasličí? Fotky zkreslujou, ale tipuju německou...
To se nedivím, že si sednete, to je pro mě pes snů
Hnědou ještě nemám

24.3.2022 20:45

Terven napsal(a):
To je pinčová
Hnědou ještě nemám

https://zvirata.bazos.cz/inzerat/148216639/daruji-do-dobrych-rukou.php

24.3.2022 20:52

Tomu se říká přímý zásah 🐾...🙈 no to jsem zvědavá, jestli po neděli nebude mít Terven princezny hnedle tři namísto současných dvou....mě takhle někdo naservírovat bílou fousatou psí slečnu se smutnejma očima, tak to asi nevydržím 🐾🤦‍♀️

24.3.2022 21:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Odetta, vy nedáte pokoj a nedáte
Fotky teda otřesný, tohle nikdy nepochopím, že lidi nedokážou aspoň trochu slušně nafotit zvíře do inzerce.
To víte, že mám cukání...

24.3.2022 21:58
BlueBee

XXX.XXX.3.174

Terven napsal(a):
To je pinčová
Hnědou ještě nemám

Jojo, německý pinč to je:-) Zmenšuju… ve 23 letech jsem mela dobrmana, ted o 25 let pozdeji němčici a počítám, ze muj posledni pes pak bude trpasličí pinč, aby to melo nějakej system:-))))

24.3.2022 22:06

Terven napsal(a):
Odetta, vy nedáte pokoj a nedáte
Fotky teda otřesný, tohle nikdy nepochopím, že lidi nedokážou aspoň trochu slušně nafotit zvíře do inzerce.
To víte, že mám cukání...

Když oni na mě odevšad útočí, to je všude samý opuštěný pinč! Ale nebojte, jakmile budu mít zrzavce, s prohlížením internetů nadobro skončím, nebude energie. 😂

24.3.2022 23:05

Do kopce táhne, z kopce jde na prověšeném vodítku, před přechodem sám zastaví a čeká. Co víc si přát? Jo, focení se neobešlo bez brblání, proč má chudák čekat, ale pak se sám zařadil k noze a trpělivě čekal. Dneska jsem venčila Shauna z útulku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík