Atheira
napsal(a):
Ještě na Marcelu a Sarah01... ty nutrie ty psy napadly jen tak, protože vstaly, pr... vzhůru nebo o ně ti psi nejdřív projevovali nežádoucí zájem a nutrie se naštvala? Jednou jsem viděla dva potkany štvát kočku. Kdybych neviděla, že tomu předcházela šikana jednoho potkana ze strany kočky, přičemž najednou z ďoury vyběhl druhý a už to tý kočce nepřipadalo jako taková sranda, vypadalo by to, že si ti potkani začali.
Já se teda přiznám, že Vikina se za jednou nutrií rozběhla a ta před ní skočila do vody. Před mýma psama jsou ve vodě v bezpečí. Ale možná, pokud narazí na psa, kterej s vodou nemá problém a je větší, mají větší pocit ohrožení a útočí snáz.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Nebyla jsem u toho, ale tipuju, že jak je retrívr zvědavej pes, šel nebo plaval se podívat, co to jako je. Takže spíš ta druhá možnost.
Já u toho taky nebyla, ale stalo se to, když byla fena u známých na hlídání a těm zahradou teče potůček. No a u toho potůčku nebo v něm se nějak potkala nutrie s fenou a už to bylo . Nevím kdo si začal , pravděpodobně asi fena, a nebo se jí nutrie lekla a začala se bránit? Nakonec teda fena nutrii po tom "boji" zabila, ale kdyby to byl menší pes, tak nevím nevím.
Jinak známým se taky stalo, že pes normálně venku čuchal u řeky, u nějakého keříků a z toho vyběhla nutrie a psa kousla. Jenže nebyla ochočená a jakmile na ní začali řvát lidi a přiblížili se, tak zdrhla.
Edit.: Mám kamarádku na veterině a dost často tam mají psy pokousané od nutrií, to jsem docela koukala.
Teda, že napadají psy jsem vůbec nevěděla. Taky vidím všude jak je lidé krmí. Právě jsem na toto téma četla článek, že by se nemělo krmit, nemají přirozeného nepřítele a začínají se přemnožovat. Tak aby nám tu za chvíli nedrancovaly města 10ti kilove krysy.
U nás dnes 13 stupňů a sluníčko. Krásné jaro.

Já se před chvílí vrátila a venku ani noha, jedinečná to chvíle.
Přemýšlím, jestli ještě nepůjdeme chlupáče vykoupat.

U nás dopolko sluníčko, nádherně, teď už je zataženo a obávám se, že se splní předpověď a začne pršet.....teď si říkám, že jsem do psů neměla cpát oběd, ale jít na prochajdu teď odpolko a ne až večer. Tak snad ten déšť ještě počká.

napsal(a):
Tohle mě vždycky fascinuje...
Pěkný éro.
Tak u nás už prší. Kolem poledne se černočerně zatáhlo, teplota klesla z 10°ráno na 5, k tomu déšť, tak se dnes venčíme u kamen.

napsal(a):
U nás dopolko sluníčko, nádherně, teď už je zataženo a obávám se, že se splní předpověď a začne pršet.....teď si říkám, že jsem do psů neměla cpát oběd, ale jít na prochajdu teď odpolko a ne až večer. Tak snad ten déšť ještě počká.
Tak u nás už prší
Ach jo, to bude Gina zase jak prase

U nás pořád sluníčko, teď 12 stupňů.
Tak u nás bylo sluníčko jen dopoledne, to jsme blbli na zahradě. Na prochajdu jsme šli až odpolko a to už jsme moc slunka nepochytili, ale pořád bylo kolem 13ti stupňů, takže teplo. No a pak se začal zvedat vítr a myslím, že každou chvíli začne pršet. Ale fena byla jako prase i bez deště. Rybník u nás ke koupání ještě není a pro naše psy by to bylo stejně ještě studené, ale louže na louce vymetli všechny. A co se lidí týče, tak jsme potkali hned na začátku jednoho pána s NO a s figurantem, trénovali tam, ale akorát končili, což jsem byla docela ráda . Jinak nikde nikdo.

Varaxi
napsal(a):
Gina? Ta bílá našlehaná sněhová pusinka se stříbrnýma ušima? A jak prase? Ne, to je prostě nemožné.
Jenže ta bílá našlehaná sněhová pusinka si umí tak nějak posypat, poťapat celý dvůr hlínou, popř. si jí nahrabat z květináčů a pak si do té mokré hlíny lehnout.....a tak jasně je tady vynález, který se jmenuje samočistící srst, ale k aktivaci tohoto zázraku je nutné, aby psina uschla a když už se tak stane a ona se doma prospinká, probudí se a je z ní zase čisťounké a nadýchané stvořeníčko, tak přijde do obýváku a řekne "tak jsem se hezky vyspinkala a teď mě zase pusť ven"
a já jí říkám "Ginuš a nemohla by sis potom lehnout alespoň pod střechu na koberec??"
a ona na to "mohla, ale lepší to je na dlažbě kam prší, v prohlubni je louže a všude je to poťakané blátem"......
aneb z načerchrané krasavice prasetem na počkání..

Tak jsme to stihli. Akorát se potvrdilo, že fakt neumím fotit, protože psy mám vždycky jen ve skoku, ve vodě ne. :-)

napsal(a):
Tak jsme to stihli. Akorát se potvrdilo, že fakt neumím fotit, protože psy mám vždycky jen ve skoku, ve vodě ne. :-)
Trochu jsem se u těch fotek lekla, ale pak jsem si vzpomněla, že existují psi, kteří umějí plavat a tudíž asi není potřeba je hlídat, aby se nevrhali střemhlav do hlubší vody

Teď koukám na počasí a u nás na severu zítra hlásí přes den 5 stupňů...tak to se nám pěkně ochladilo.
Už asi 3 dny máme většinu dne otevřený dveře do baráku a libujeme si, že nemusíme Gině dělat vrátný.......no tak jsme se namlsali a zase pěkně za zavřenýma dveřma.

Tak bylo jasné, že to byla jen taková ochutnávka jara. Abychom se měli na co těšit.

napsal(a):
Trochu jsem se u těch fotek lekla, ale pak jsem si vzpomněla, že existují psi, kteří umějí plavat a tudíž asi není potřeba je hlídat, aby se nevrhali střemhlav do hlubší vody
Do neznámé vody by takhle skákat neměli, může tam být zapíchnutý klacek nebo něco jiného. Sem chodíme už nějakých 15 let, je tam čistá voda, většinou, a zatím se nikdy nic nestalo, ale...Nemůžu jim vysvětlit, že nemají takhle blbnout, a to jim do té vody nic neházíme.
Já jsem o víkendu myslela, že zabiju přítele. Čekali jsme u rybníka na známé, že půjdeme vylitat psy. A on udělal kuličku ze sněhu a nenapadlo ho nic lepšího, než ji hodit doprostřed rybníka, samozřejmě čuba za tím vypálila. Myslím že moje hysterické zarvani muselo být slyšet až ve vesnici 😄, i na příteli bylo vidět, že stuhnul, ale fena to otočila a nic se nestalo. Ale vytočilo mě to pěkně, já je pořád učím, že na zamrzlej rybník se nechodí a on tam hodí kuličku 🙄😀
Prepáčte za prerušenie debaty o nutriach,ale o toto som sa musela podelit😃
Ženy,u nás dnes 22 stupňov,slnečno,bezvetrie,tak som vytiahla vrch plaviek a kraťasy😁Takýto háb som vo februári veru ešte nemala😁Aj som sa opalila,ale to s mojou tmavou pokožkou zasa nie je nič výnimočné.
A s riaditeľkou zemegule sme dali doobednu babskú spacirku😉
napsal(a):
Tohle mě vždycky fascinuje...
Tak já jsem vloni touhle dobou vyfotila tohle....že jsou to volavky jsem zjistila až když jsem fotky stáhla do kompu

domi.t
napsal(a):
Prepáčte za prerušenie debaty o nutriach,ale o toto som sa musela podelit😃
To okopčili od úpravy paznehtů u krav!

Tak dneska se mi chce říct "kdo jsi a co jsi udělala s mojí Ginou" ......dneska reagovala absolutně na všechno, na zavolání, na zapískání i takové pseudopovely jako "Ginuš tudy jdeme" nebo "nechoď kolem toho stromu nebo se zamotáš".....jako jasně nebyla na volno, byla na flexině, ale i tak nejsem na to, že komunikuje na stopro, zvyklá.
Z obou dnešních procházek na povel šlapala u nohy, žádné tahání....trochu si poskákala u plotu se štěkajícím psem, ale bez rizika, že bych měla vykloubené rameno.
Teď večer jsme byli i s Jackem a to to s ní bývá horší než když jdu jen s ní a zase pohoda.
Tak nevím buď jsou nějaké érekce na slunci a nebo začala brát rozum, protože to zlepšení už se děje asi 14 dní...ale na to mi v jedenácti měsících a s ohledem na to, že je to pastevec, který dozrává dlouho, tak to mi nepřijde pravděpodobný nebo se nám blíží první hárání....ale s háráním mám opačnou zkušenost s ovčandou, ta byla naopak horší a nebo.....kdyby se přes den nechovala tak nějak normálně, tak bych si myslela, že je nemocná......
V každém případě jsem si po dlouhé době procházky fakt užila a to až tak, že jsem mohla i čučet, kde co lítá a málem jsem si namlela hubu na zamrzlý louži.
Tak snad jsem to nezakřikla, jsem zvedavá, jak to bude zítra.

Erekce na slunci pobavily. 👌😂

napsal(a):
To jsou náhodou super fotky!

Tak hlásím, že u nás je dneska nádherně....akorát já se oblíkla jako vždycky a bylo mi dost hic. V parku už sem tam někdo i v tílku a kraťasech, jen já navlečená jak pumpa
Dneska jsme vyrazily s Ginou později, takže v parku se to už hemilo rodičema s dětičkama na kolech, což teda nebylo moc na to, aby tam Gina lítala na flexy, takže jsme se šly courat jinam.....a bingo, potkaly jsme paní s RR a dokonce na příhodném místě, že se pesani dali vypustit, takže si Ginuš konečně pořádně zařádila. Pak jsme šly obejít ještě okruh mezi barákama, protože tam má za plotem jednoho kámoše, tak jsme ho šly pozdravit.
No domu už jsem jí ani nemusela říkat, aby šla u nohy...jak byla vylítaná, uťapkaná a ještě to teplo, tak padla za vlast.
Myslím, že začne být akční nejdřív ve čtyři odpolko, to možná přijde, že se nudí.....aneb je prostě pravda pravdoucí, že unavený pes=hodný pes
napsal(a):
Tak hlásím, že u nás je dneska nádherně....akorát já se oblíkla jako vždycky a bylo mi dost hic. V parku už sem tam někdo i v tílku a kraťasech, jen já navlečená jak pumpa
Dneska jsme vyrazily s Ginou později, takže v parku se to už hemilo rodičema s dětičkama na kolech, což teda nebylo moc na to, aby tam Gina lítala na flexy, takže jsme se šly courat jinam.....a bingo, potkaly jsme paní s RR a dokonce na příhodném místě, že se pesani dali vypustit, takže si Ginuš konečně pořádně zařádila. Pak jsme šly obejít ještě okruh mezi barákama, protože tam má za plotem jednoho kámoše, tak jsme ho šly pozdravit.
No domu už jsem jí ani nemusela říkat, aby šla u nohy...jak byla vylítaná, uťapkaná a ještě to teplo, tak padla za vlast.
Myslím, že začne být akční nejdřív ve čtyři odpolko, to možná přijde, že se nudí.....aneb je prostě pravda pravdoucí, že unavený pes=hodný pes
Tak u nás je dneska taky celkem hezky, sluníčko se snaží prodírat pravidelně mrakama, ale je chladno, hodně chladno vane takový studený luft, sotva 5st. V mikině a vestě mi nijak teplo nebylo, byla jsem ráda, že jsme to zvládli celkem rychle.
My jsme dneska měli taky erupce, ale zcela opačné než Sardualh. Feně od rána hrabe, za chvilku, co zůstala na zahradě stihla rozkousat jednu botu, česací rukavici a polínko, a to ona běžně opravdu neničí, krom svých hraček, ani jako štěně nic neznicila. No a člověk pak vyleze ven, a madam sedí na stole a tváří se, že je to naprosto normální. Pak jsem je teda byla vybehat na louce a teď ještě blbnou na zahradě, pak už snad bude klid 😄.

Od té doby, co nosím 5m vodítko pro případy "jsem starý, neslyším", mám zase docela poslušnýho psa Dnes jsem pořídila umělecké foto psa stojícího na cestě směrem k delší trase procházky, čekajícího, jestli mi dojde můj omyl, když mířím na kratší trasu.

Terven
napsal(a):
Tak já jsem vloni touhle dobou vyfotila tohle....že jsou to volavky jsem zjistila až když jsem fotky stáhla do kompu
A já u nás včera na koňoprochajdě našla volavku chcíplou...
🎉Nefret má dnes druhé narodeninky🎉Prajem jej iba zdravie. Uzasnejsia už byť nemôže a o to,aby bola šťastná a mala plné bruško,sa vzdy s láskou postarám ja😉Tie dva roky boli vojna,ale my sme to dali a teraz si to spolu riadne užívame😍
Dostala plnú krabicu sušených hovadzich uši a novú vetbedku,keďže tu svoju darovala Aslanovi😉Aslan jej daroval obrovsku plysovu myš,takže najneskôr okolo obeda to vybuchne.A moji rodičia jej objednali nádherné modré,ručne robené vodítko,to príde budúci týždeň. Všetko ostatné má...hlavne nás😉
Vám všetkým ďakujem za krásne reakcie na tú moju levicu,za rady,záujem,za všetko. Ste úžasní👌🏻

Přeju hodně radosti a hlavně zdravíčka.
domi.t
napsal(a):
🎉Nefret má dnes druhé narodeninky🎉Prajem jej iba zdravie. Uzasnejsia už byť nemôže a o to,aby bola šťastná a mala plné bruško,sa vzdy s láskou postarám ja😉Tie dva roky boli vojna,ale my sme to dali a teraz si to spolu riadne užívame😍
Dostala plnú krabicu sušených hovadzich uši a novú vetbedku,keďže tu svoju darovala Aslanovi😉Aslan jej daroval obrovsku plysovu myš,takže najneskôr okolo obeda to vybuchne.A moji rodičia jej objednali nádherné modré,ručne robené vodítko,to príde budúci týždeň. Všetko ostatné má...hlavne nás😉
Vám všetkým ďakujem za krásne reakcie na tú moju levicu,za rady,záujem,za všetko. Ste úžasní👌🏻
Před chvílí se mi koukala přes rameno kolegyně, taky chová psy, a říká - tý jo, to je ale dvojka, oranžová bunda, oranžové vodítko, oranžové detaily, načesané vlasy, to je hrůza, ta holka má toho psa jen pro parádu. Chudák zvíře.
Já říkám, nic nevíte, jak můžete takhle odsoudit člověka od pohledu?!
A teď tu sedím a zpytuju svědomí, jestli mám taky takové předsudky.

Varaxi
napsal(a):
Před chvílí se mi koukala přes rameno kolegyně, taky chová psy, a říká - tý jo, to je ale dvojka, oranžová bunda, oranžové vodítko, oranžové detaily, načesané vlasy, to je hrůza, ta holka má toho psa jen pro parádu. Chudák zvíře.
To znám. Jakmile někdo na soc. sítích shání růžovou roušku, už je za pitomou barbie a podobně.

Brno - prší a prší. Už od noci.
Nefret všechno nejlepší. A přiznám se, že tu barevnou sladěnost jsem nějak nevnímala. Já koukám vždycky především na psa a doplňky včetně lidí jdou tak trochu mimo.
Předsudky občas trpím. Zrovna na ifauně. Dostávají mě dotazy typu "Chci psa a vy mi řekněte jakého". To si o zadavateli myslím něco nepublikovatelného.
napsal(a):
A já u nás včera na koňoprochajdě našla volavku chcíplou...
My nedávno u struhy taky našli chcíplou volavku... měla ukouslou hlavu, jinak byla nedotčená. Jestli kuna? Jako jo, bylo to provedený dost podobně jako slepice, co se potkala s kunou, ale že by si troufla i na volavku, to mě nikdy nenapadlo.
napsal(a):
To znám. Jakmile někdo na soc. sítích shání růžovou roušku, už je za pitomou barbie a podobně.
Já mám třeba ráda tmavě zelenou a občas se prostě trefím, že ladím s fenou mikinou i nehtama... jindy se zas červeným postrojem trefím do červený bundy... A jestli jsou teda rozpuštěný vlasy v kulichu definice "být načesaná", tak jsem totálně marná asi.
Akorát možná dobrý, že asi nikdo nečeká, že zrovna moje fena je na parádu.
A hezký roušky a respirátory frčím taky. Hned jak jsem zjistila, že jsou respirátory povinnost, objednávala jsem kytičkový a srdíčkový.
Varaxi
napsal(a):
Oranžová farba je jediná povolená ako reflexná u nás na poľovačkách. Takže preto mám stále oranžovú bundu aj čiapku/baranicu😉Tatino má takú istú😉A oranžové vodítko s obojkom to isté😉 S vlasmi nič neurobím,tie som zdedila a keďže ich mám po pás,neschovam ich nijako😃A kolegyňa môže byť v kľude,Nefret je pes pre všetko,len nie na parádu😎
Ja nemám žiadne predsudky voči nikomu a nicomu,lebo aj voči mne ľudia majú-myslia si,že som namyslená fiflena a keď ma spoznajú bližšie,sami povedia,že sa za to hanbia a že som úplne iná. Zdanie naozaj často klame😉

Varaxi
napsal(a):
To já uvažovala praktičtějším směrem. Že ta oranžová barva je v přírodě docela dobře vidět a tak mě snad nikdo omylem neodstřelí. Já jezdila s koněm do terénu v reflexní vestě. Zejména v období podzimních honů jsem si připadala přece jenom bezpečněji.

domi.t
napsal(a):
Oranžová farba je jediná povolená ako reflexná u nás na poľovačkách. Takže preto mám stále oranžovú bundu aj čiapku/baranicu😉Tatino má takú istú😉A oranžové vodítko s obojkom to isté😉 S vlasmi nič neurobím,tie som zdedila a keďže ich mám po pás,neschovam ich nijako😃A kolegyňa môže byť v kľude,Nefret je pes pre všetko,len nie na parádu😎
Ja nemám žiadne predsudky voči nikomu a nicomu,lebo aj voči mne ľudia majú-myslia si,že som namyslená fiflena a keď ma spoznajú bližšie,sami povedia,že sa za to hanbia a že som úplne iná. Zdanie naozaj často klame😉
Tak jsme odpověděly nastejno.
napsal(a):
To já uvažovala praktičtějším směrem. Že ta oranžová barva je v přírodě docela dobře vidět a tak mě snad nikdo omylem neodstřelí. Já jezdila s koněm do terénu v reflexní vestě. Zejména v období podzimních honů jsem si připadala přece jenom bezpečněji.
Já v době honů i zpívala, aby o mně věděli a nezastřelili mě. :) A že to pro ty myslivce na posedu musel být zážitek - zpívat vůbec neumím.
Takže Váš způsob myšlení mi je velmi sympatický. :)

Nefret všechno nejlepší!
U nás dnes takto, chvílema jsem za ním musela běžet...

domi.t
napsal(a):
No, já třeba koupi této bundy taky zvažovala, mají ji tady https://www.decathlon.cz/C-732080-damske-myslivecke-obleceni/N-179325-typ-produktu~bunda
Z mých známých, co chodí na hony, ji vlastní většina. Bohužel u nás padá v úvahu jen naháňka divočáků a tam nemám odvahu vůbec se psem chodit. Až se budou střílet ty slibované kachny na vybudovaném rybníčku, tak to bude jiná. Jenže rybníček už tam je cca 3 roky a kachny nikde. :-)

domi.t
napsal(a):
Já a moji chlupatí přátelé přejeme Nefretce hlavně hodně zdraví a dlouhá léta.
Štěstí jí přát nemusíme...to už má...svojí paničku
A Ginuš určitě posílá i pusinku
PS: to je hrozný, jak to letí, nedávno byla malé štěňátko....
napsal(a):
No, já třeba koupi této bundy taky zvažovala, mají ji tady https://www.decathlon.cz/C-732080-damske-myslivecke-obleceni/N-179325-typ-produktu~bunda
Z mých známých, co chodí na hony, ji vlastní většina. Bohužel u nás padá v úvahu jen naháňka divočáků a tam nemám odvahu vůbec se psem chodit. Až se budou střílet ty slibované kachny na vybudovaném rybníčku, tak to bude jiná. Jenže rybníček už tam je cca 3 roky a kachny nikde. :-)
Ali,tiež ju mam z Decathlonu a som veľmi spokojná Ja nemám tú zateplenú,ale tú tenkú verziu a nosila som ju,aj ked bolo mínus 5 a sneh. Úplne stačila,len treba kúpiť o jednu väčšiu velkosť,majú zmenšené číslovanie.
Varaxi
napsal(a):
Ono, teda...ta fotka v oranžové bundě s oranžovým vodítkem je, ehm, v takovém terénu, kam lidi, co mají psy pro parádu, obvykle nelezou
Terven
napsal(a):
Ono, teda...ta fotka v oranžové bundě s oranžovým vodítkem je, ehm, v takovém terénu, kam lidi, co mají psy pro parádu, obvykle nelezou
Než zakázali pohyb mezi okresy, občas jsem potkala lidi, na kterých bylo už z dálky vidět, že vůbec netuší, kam se ženou...
Boty bílé a rozhodně ne zimní, bundy bílé, psi malí a bílí, designové kšírečky... Vždycky jsem si říkala, jó, za první zatáčkou už budete hnědí všichni. Občas mě tak zlomyslně bavilo sledovat, jak se kloužou po těch sr... a jsou z toho celí vyjevení. Byla to známka toho, že už se tady totiž neukážou.
Varaxi
napsal(a):
Já jsem si jednou dovolila dát psovi na focení obojek s hrotama. A to taky automaticky znamená, že mám psa jako doplněk a na machrování .
Nemám nic proti tomu, pokud někdo sladí oblečení s obojkem a vodítkem, nevidím na tom nic špatného, stejně tak jako když nosí pes třeba obojek se šátkem. Co mi hlava nebere jsou módní oblečky, takové ty šatičky a podobně, které vůbec nejsou funkční, ale jsou fakt pro parádu (viděla jsem v tom psy už i v létě )..
A jinak Nefret přejeme jen to nejlepší .

Já si teď koupila všechno khaki, abych byla sladěná na lovecké zkoušky. Chybí jen klobouk. A samozřejmě možnost se na ty zkoušky vůbec přihlásit.
domi.t
napsal(a):
Ten poslední odstavec...jak já ti rozumím Roky jsem v tom taky žila, x lidí mi to i do očí řeklo...že si vždycky mysleli, že jsem namyšlená kráva - a já byla jen takový introvert, že jsem se bála s někým promluvit. Když byli kluci(psi) mladí, taky jsme se ladili atd, no postupem času už člověk uvažoval jen směrem, aby to bylo funkční...a pak...to je jedno, jakové má vodítko, hlavně, že ještě jde. A ano, člověk se úplně předsudků nezbaví, když vidím slečnu s omašlenou čivavou v náručí, tak ji prostě zařadím mezi fifleny se psem.
K počasí: dneska ráno chumelenice jak blázen skoro tři hodiny. Worick se nemohl postavit na levou zadní a odmítnul obejít barák do pracovny, odmítnul projít barák skrz do pracovny...už jsem viděla černé scénáře Tak jsem sbalila všechno jako vždy na ráno, krom česání a čištění zubů a šla za ním, k té jeho jedové chýši. Dostal tablety se šunkou - jedl, makovku jedl, tak snad dobrý. A že teda na obchůzku by šel. Tak jsem z něj trochu obrala slámu nasadila mu pláštěnku a nejstým krokem vyšlápnul, ale prý ven, do zahrady nejde, to je zbytečné. Venku se trochu rozchodil, vzal to nejkratší cestou k sousedům, kteří tam měli zavolané geodety na plot, nechal se pomuchlat od všech, zkontroloval JRT holky, jestli třeba nehárají a šli jsme domů. Doma sežral chrupavky, které málokdy sní dřív, než pozdě odpoledne. Zítra má Woruška 13, tak snad se ještě postaví...
Nefret je mladá krasavice, té ať to ťape ještě roky rokoucí

lesnížínka
napsal(a):
Ten poslední odstavec...jak já ti rozumím Roky jsem v tom taky žila, x lidí mi to i do očí řeklo...že si vždycky mysleli, že jsem namyšlená kráva - a já byla jen takový introvert, že jsem se bála s někým promluvit. Když byli kluci(psi) mladí, taky jsme se ladili atd, no postupem času už člověk uvažoval jen směrem, aby to bylo funkční...a pak...to je jedno, jakové má vodítko, hlavně, že ještě jde. A ano, člověk se úplně předsudků nezbaví, když vidím slečnu s omašlenou čivavou v náručí, tak ji prostě zařadím mezi fifleny se psem.
K počasí: dneska ráno chumelenice jak blázen skoro tři hodiny. Worick se nemohl postavit na levou zadní a odmítnul obejít barák do pracovny, odmítnul projít barák skrz do pracovny...už jsem viděla černé scénáře Tak jsem sbalila všechno jako vždy na ráno, krom česání a čištění zubů a šla za ním, k té jeho jedové chýši. Dostal tablety se šunkou - jedl, makovku jedl, tak snad dobrý. A že teda na obchůzku by šel. Tak jsem z něj trochu obrala slámu nasadila mu pláštěnku a nejstým krokem vyšlápnul, ale prý ven, do zahrady nejde, to je zbytečné. Venku se trochu rozchodil, vzal to nejkratší cestou k sousedům, kteří tam měli zavolané geodety na plot, nechal se pomuchlat od všech, zkontroloval JRT holky, jestli třeba nehárají a šli jsme domů. Doma sežral chrupavky, které málokdy sní dřív, než pozdě odpoledne. Zítra má Woruška 13, tak snad se ještě postaví...
Tak to mu přeju k zítřejším narozeninám hóóódně zdravíčka. Kdo brzo přeje, dvakrát přeje.
Všem všechno nej já slavila s Adélkou druhýho, protože to je nejkrásnější narozeninovej dáreček,co jsem kdy dostala nezapomenutelné narozeniny
Jinak já mám z Decathlonu tuhle vestu, za pár kaček a i tu nejmenší pánskou vestu přetáhnu přes nejteplejší zimní bundu, takže když potřebuju, je jedno,co mám na sobě https://www.decathlon.cz/lovecka-vesta-compact-fluo-id_8394071.html
Sarah - na kachny, když je ještě teplo mám tuhle oboustrannou
https://www.decathlon.cz/damska-vesta-500-oboustranna-id_8494172.html
Jinak veškerá moje výbava je překvapivě zelená,khaki a hnědá i když košile a trička mám v kombinaci zelená,růžová
marcelaamax
napsal(a):
Já jsem si jednou dovolila dát psovi na focení obojek s hrotama. A to taky automaticky znamená, že mám psa jako doplněk a na machrování .
Nemám nic proti tomu, pokud někdo sladí oblečení s obojkem a vodítkem, nevidím na tom nic špatného, stejně tak jako když nosí pes třeba obojek se šátkem. Co mi hlava nebere jsou módní oblečky, takové ty šatičky a podobně, které vůbec nejsou funkční, ale jsou fakt pro parádu (viděla jsem v tom psy už i v létě )..
Sousedka má jorkmuta, co s nima doma docela cvičí. Údajně ho na zimu ven oblíkaj, ale on chodí jen na zahradu nebo po ulici v náručí. Když teda zrovna má náladu a nechá se pochovat, když ji nemá... no, snad zvládnou paničky (starají se o něj babička, dcera a vnučka, ale oficiálně má být té vnučky) rychle utíkat.
Říkala, že mu koupila i trička na léto, aby byl hezký.
Ale jorkmut ví, co je pro něj dobrý. Když viděl ta trička, nebyl z toho nadšený... když ovšem zjistil, že chtějí, aby je nosil, všechny je pokousal.
V létě, když se jorkmut i lidi zdržují častěji venku, ozývá se odtamtud občas docela bojovej řev. Třeba když přijedou domů. To je slyšet lidský hlasy, jak šišlaj a nadšeně zdraví miláčka, najednou je slyšet, jak miláček kouše a trhá a následně jak někdo ječí.

napsal(a):
Tak to mu přeju k zítřejším narozeninám hóóódně zdravíčka. Kdo brzo přeje, dvakrát přeje.
Já se připojuji. Worikovi přeji hodně zdraví. Ať vám dělá radost aspoň tak dlouho, jako náš samík nám - téměř do patnácti let.
napsal(a):
Já se připojuji. Worikovi přeji hodně zdraví. Ať vám dělá radost aspoň tak dlouho, jako náš samík nám - téměř do patnácti let.
Děkujem Balu no co bych za to dala ale má už různé problémy tak dlouho, ty nožky naho.o, že i za těch 13 jsem vděčná...každý další měsíc je pro mě dárek navíc, roky už to ale nebudou

lesnížínka
napsal(a):
Děkujem Balu no co bych za to dala ale má už různé problémy tak dlouho, ty nožky naho.o, že i za těch 13 jsem vděčná...každý další měsíc je pro mě dárek navíc, roky už to ale nebudou
Chápu. Dáváte mu nějaká chondroprotektiva?
napsal(a):
Chápu. Dáváte mu nějaká chondroprotektiva?
Ale tak nějak pořád dokola. Teď má pauzu, protože mi vet řekl, že nemá cenu mu je dávat v kuse, protože po pár měsících už přestanou zabírat. Tak teď bere pro změnu CBD. Taky jsou s ním dobré zkušenosti u psů. A také mu to dlouho pomáhalo, zlepšení vidět bylo. No teď několikrát spadnul na ledu, skočil na něj kámošky pes a od té doby má velký problém s levou kyčlí. Do té doby ho viditelně neměl Nějak doufám, že se mu to ještě upraví, protože před měsícem chodil tak dobře, jak snad dva roky nechodil, úplně jsem žasnula. A teď je ta změna k horšímu velká, až obrovská bych řekla

lesnížínka
napsal(a):
Ale tak nějak pořád dokola. Teď má pauzu, protože mi vet řekl, že nemá cenu mu je dávat v kuse, protože po pár měsících už přestanou zabírat. Tak teď bere pro změnu CBD. Taky jsou s ním dobré zkušenosti u psů. A také mu to dlouho pomáhalo, zlepšení vidět bylo. No teď několikrát spadnul na ledu, skočil na něj kámošky pes a od té doby má velký problém s levou kyčlí. Do té doby ho viditelně neměl Nějak doufám, že se mu to ještě upraví, protože před měsícem chodil tak dobře, jak snad dva roky nechodil, úplně jsem žasnula. A teď je ta změna k horšímu velká, až obrovská bych řekla
Taky dáváme kavkazance s přestávkami.
Moc držím palce, aby se zlepšil a vydrželo mu to co nejdéle.
S Nefret Vám mockrat ďakujeme za všetky krásne narodeninové želania😘Oslávenec posiela pac a pusu. Svoj veľký deň si náležite užíva,plyšovemu myšiakovi už amputovala hlavu a hádže ju po Aslanovi😃Ten vždy rezignovane zagula očami,hľadá pomoc u mňa,ale len mu poviem,že akú ženu si vybral,takú teraz má😎

domi.t
napsal(a):
S Nefret Vám mockrat ďakujeme za všetky krásne narodeninové želania😘Oslávenec posiela pac a pusu. Svoj veľký deň si náležite užíva,plyšovemu myšiakovi už amputovala hlavu a hádže ju po Aslanovi😃Ten vždy rezignovane zagula očami,hľadá pomoc u mňa,ale len mu poviem,že akú ženu si vybral,takú teraz má😎
U nás plyšáci pravidelně umřou. Nejdříve dostanou jakousi nekrózu uší a nosu, pak se naráz záhadným způsobem píchnou něčím ostrým do břicha nebo do zad a vylezou jim vnitřnosti. A u všeho je vždy tak nějak přítomen pes.
marcelaamax
napsal(a):
Jo, přesně - já psy oblíkám téměř celou chladnější polovinu roku a docela se v tom vyžívám
nicméně, nedělám to bez účelu - pinčová by bez toho byla půl roku nevenčitelná a ta druhá tolik zimomřivá není, ale má nic moc podsadu, jezevčí záda a k tomu bývá ostříhaná.
Oblečky jim vybírám funkční, sportovní střihy, po létech zkušeností na nich nešetřím, protože těch levnějších nepoužitelných už se mi válí doma celkem dost.
Co mi ale přijde naprosto příšerné, jsou zverimexové rádoby roztomilosti - oblečky s kožešinkama kolem kapuce, s volánky, třpytkami, šatičky a všechno, co se snaží napodobit lidské oblečení.
Psi v tom vypadají jako kašpaři, je to neúčelné...nechápu to.

napsal(a):
U nás plyšáci pravidelně umřou. Nejdříve dostanou jakousi nekrózu uší a nosu, pak se naráz záhadným způsobem píchnou něčím ostrým do břicha nebo do zad a vylezou jim vnitřnosti. A u všeho je vždy tak nějak přítomen pes.
No tak hlavně, že psu se nic nestane.....u nás to probíhá obdobně, teda u psa. Ginuš není ničitel světů, té plyšák vydrží.
Teď se jí doma aktuálně povalují dva medvídci a to teda striktně hlídám, aby je neodtáhla na zahradu.
A pokud vidím Jacka, jak si ho nese, tak říkám "ale jenom ňufat, to je hodnej medvídek, ten se nesmí kousat"....a zatím teda pár týdnů drží.
Fakt horší je vysvětlit Gině, když sedí před dveřma a chce ven a má méďu v tlamě, tak že ho musí nejdřív pustit a nebo odevzdat.....protože venku už se válí plyšových a vykuchaných a špinavých plyšových mrtvol hafec.

napsal(a):
No tak hlavně, že psu se nic nestane.....u nás to probíhá obdobně, teda u psa. Ginuš není ničitel světů, té plyšák vydrží.
Teď se jí doma aktuálně povalují dva medvídci a to teda striktně hlídám, aby je neodtáhla na zahradu.
A pokud vidím Jacka, jak si ho nese, tak říkám "ale jenom ňufat, to je hodnej medvídek, ten se nesmí kousat"....a zatím teda pár týdnů drží.
Fakt horší je vysvětlit Gině, když sedí před dveřma a chce ven a má méďu v tlamě, tak že ho musí nejdřív pustit a nebo odevzdat.....protože venku už se válí plyšových a vykuchaných a špinavých plyšových mrtvol hafec.
Naštěstí ne. Ale už hlídám. Dříve jsme měli plyšáky s umělohmotnýma očima, ty teda vždy vyplivnul, ale už jsem nové nepořídila, těm starým jsem uši zašila. Na Vánoce dostali všichni koupené v bazaru, jsou původně z Penny (viz obrázek). Feňule v pohodě, nosí je v hubě, nejmladší s ním usne jako s dudlíkem. Pes už dvěma zlikvidoval uši a udělal jim díru v zádech, neuhlídala jsem, no. Ještě mám v záloze dva nové plyšové zajíčky. Asi buď hračky neměl, nebo všechny zničil, protože jeho první majitelé nám s sebou dali všechny možné pamlsky, obojky, hafo kartáčů, ty nemusím vůbec kupovat, ale hračky žádné.

Varaxi
napsal(a):
Já v době honů i zpívala, aby o mně věděli a nezastřelili mě. :) A že to pro ty myslivce na posedu musel být zážitek - zpívat vůbec neumím.
Takže Váš způsob myšlení mi je velmi sympatický. :)
Jo, já taky zpívám jenom v sebeobraně.

napsal(a):
Naštěstí ne. Ale už hlídám. Dříve jsme měli plyšáky s umělohmotnýma očima, ty teda vždy vyplivnul, ale už jsem nové nepořídila, těm starým jsem uši zašila. Na Vánoce dostali všichni koupené v bazaru, jsou původně z Penny (viz obrázek). Feňule v pohodě, nosí je v hubě, nejmladší s ním usne jako s dudlíkem. Pes už dvěma zlikvidoval uši a udělal jim díru v zádech, neuhlídala jsem, no. Ještě mám v záloze dva nové plyšové zajíčky. Asi buď hračky neměl, nebo všechny zničil, protože jeho první majitelé nám s sebou dali všechny možné pamlsky, obojky, hafo kartáčů, ty nemusím vůbec kupovat, ale hračky žádné.
Tak já musím říct, že za éry Giny, byly zlikvidováni téměř všichni plyšáci, co jsme měli doma po dětech. A zlikvidoval je teda Jack....ale když on, když likviduje tu hračku, tak je tak nadšenej, má ty šibalský jiskřičky v očích a když se ho zeptám "máš plyšáka Mišáčku??" tak se na mě podívá jako děcko, co si právě rozbalilo ten nej vánoční dárek naprosto nadšenej radostnej a šťastnej výraz.......čert vem v tomto případě plyšáka.

lesnížínka
napsal(a):
Já jako těžký introvert na tom byla stejně. Nesmělost a namyšlenost se od sebe špatně rozeznává. S léty se to naštěstí výrazně zlepšilo.

napsal(a):
Já jako těžký introvert na tom byla stejně. Nesmělost a namyšlenost se od sebe špatně rozeznává. S léty se to naštěstí výrazně zlepšilo.
Tak já zase říkám kamarádce, co je fakt zlatá a i společenská, tak přesto občas působí jako nevím jak to říct, jako někdo s kým se nechcete bavit, aniž by něco řekla a nemůže za to.....říkám..."Leni zase blbě čumíš"

napsal(a):
Tak já musím říct, že za éry Giny, byly zlikvidováni téměř všichni plyšáci, co jsme měli doma po dětech. A zlikvidoval je teda Jack....ale když on, když likviduje tu hračku, tak je tak nadšenej, má ty šibalský jiskřičky v očích a když se ho zeptám "máš plyšáka Mišáčku??" tak se na mě podívá jako děcko, co si právě rozbalilo ten nej vánoční dárek naprosto nadšenej radostnej a šťastnej výraz.......čert vem v tomto případě plyšáka.
To je u nás podobný. Já řeknu psovi: Co to máš? a on tak nevinně kouká a ten jeho poleh u toho.
napsal(a):
Tak já zase říkám kamarádce, co je fakt zlatá a i společenská, tak přesto občas působí jako nevím jak to říct, jako někdo s kým se nechcete bavit, aniž by něco řekla a nemůže za to.....říkám..."Leni zase blbě čumíš"
U mě se to naštěstí zlepšilo tím, že jsem byla hozena do vody a plav Musela jsem postavit barák, takže jednat s dodavateli, zedníky atd. tady postupně a pomalu se sousedy. Postupně jsem se dostala do fáze, že když už se s lidma znám, tak melu a melu, až je to nejspíš děsně otravné Občas musím krotit sama sebe. No zatím přede mnou většina nezdrhá, tak dobrý ještě asi
napsal(a):
Hele, když to má podivné příznaky a neví se, co to vlastně je, tak je to přece covid ne?

...tak trochu přispěje do mlýna - venčení našeho ňuňánka....tedy našich mladých.....
..jinak Nefret i Worickovi hodně zdraví, dlouhá léta, veselou mysl a nezlobivé páníky....
napsal(a):
...tak trochu přispěje do mlýna - venčení našeho ňuňánka....tedy našich mladých.....
..jinak Nefret i Worickovi hodně zdraví, dlouhá léta, veselou mysl a nezlobivé páníky....
Hele, ale to jste to kupírování uší trochu přehnali!
Worka zdraví a děkuje.

lesnížínka
napsal(a):
Hele, ale to jste to kupírování uší trochu přehnali!
Worka zdraví a děkuje.
...no jo....já jim říkala nestříhejte to, budete to mít křivě...a tak zarovnávali a zarovnávali a zarovnávali a najednou koukají a ouško nikde....
Dneska byla fakt zima, citelný ochlazení. A na odpolední procházce jsem viděla hned dva exemplární případy lidský debility...asi si fakt ten covid je zaslouženej trest.
Feny si čuchaly na stráni rozrytý od prasat, hned vedle zástavby. Najednou jsem zaregistrovala asi 50 metrů pod náma honící se velký psy - černýho a dva hnědý. Teprve na druhej pohled jsem zjistila, že pes je jenom to černý, to hnědý jsou srny. Honící se tlupa zmizela v křoví, na cestě byly vidět pouze neřešící postavičky majitelů. Asi o pět minut později nás došli, černej honič srn byl berňák, stále navolno. Lidi vysmátý.
Další příhoda byla u jezírka- feny se mi rozeběhly ke břehu a koukám, že něco žerou. Zařvala jsem na ně - byly to mini preclíky, takový to slaný zobání k telce - někdo to házel kachnám. Na břehu stála ženská s vnoučetem, pytlík těch preclíků v ruce. Vyháněla jsem od toho feny a ona na to "nebojte, to není nic špatnýho". Dělala jsem, že nevidím pytlík v její ruce a odvětila jsem, že nevím, který prasata to tam mohou házet...a že furt se o tom píše a některý lidi jsou jak pitomý.
Už aby otevřeli ty nákupní centra

marcelaamax
napsal(a):
Krásné fotky. Coop. je super fotomodel a vy šikovná!

lesnížínka
napsal(a):
Woričkovi přeju hodně sil a zdraví, aby tady s vámi ještě nějaký čas byl.

Worik má dnes narozeniny, my máme přání jediný, hodně štěstí, hodně zdraví, hlavně to zdraví.
Přejí Janina, Gina...samozřejmě s její obligátní pusinkou ...to se musí a Jacíček taky se vzkazem Woričku drž se, já se taky snažím
Dneska je u nás krásně( i když v noci bylo -9st) šlo se nám hezky. Panička zaspala Woruška se před barákem nejspíš nedoštěkal, tak šel zezadu k pracovně Dneska vypadá čile, chodil celkem hezky, dokonce šel dlouhý ranní okruh, který už chodí zřídkakdy.
Děkuju vám holky hromadně ne za sebe, ale za Worušku. Snad tu to moje mimi bude ještě nějakou dobu ve zdraví

dneska se venčilo za mrazivého rána - sluníčko vstávalo, nikde nikdo, katastr jsme neopustili... prostě paráda (Karlovské bučiny nad Libercem)

Což o to, venčení dnes veselé, ale dnes jsem se se psem pohádala stran mého dobrého úmyslu věnovat mírnou, rozhodně ne bolestivou (a za tím si stojím!) pozornost určitému problému na jeho tlapce. Nevybíravě mě poslal někam, načež jsem poslala někam já jeho. Pak jsme se oba urazili a nejvíc tím údajně utrpěl páníček, kterej toho musel být svědkem...
Achjo, neměla bych se nechat vytáčet těmi pejskovými scénkami na téma "chceš mě tajně zabít a já to poznal, a netvrď mi, že to je jinak"...

napsal(a):
Což o to, venčení dnes veselé, ale dnes jsem se se psem pohádala stran mého dobrého úmyslu věnovat mírnou, rozhodně ne bolestivou (a za tím si stojím!) pozornost určitému problému na jeho tlapce. Nevybíravě mě poslal někam, načež jsem poslala někam já jeho. Pak jsme se oba urazili a nejvíc tím údajně utrpěl páníček, kterej toho musel být svědkem...
Achjo, neměla bych se nechat vytáčet těmi pejskovými scénkami na téma "chceš mě tajně zabít a já to poznal, a netvrď mi, že to je jinak"...
Pak jsme se oba urazili

napsal(a):
dneska se venčilo za mrazivého rána - sluníčko vstávalo, nikde nikdo, katastr jsme neopustili... prostě paráda (Karlovské bučiny nad Libercem)
Tak jsem si pustila mapu a fakt jste katastr neopustili :-). Tak nevím, jestli se z vesničana nestanu zase měšťákem !
Karlovské jsou krásné a těch míst k procházkám máte ještě plno. Na rozdíl od nás vesničanů.
napsal(a):

Bezvadně, moc jsem se nasmála :
To nemá chybu !!!
Chlápek přišel do Lídla a chtěl dvě plechovky krmení pro psa.
"Máte psa, pane?" ptá se prodavač.
"Jasně, že mám!"
"Promiňte, pane, ale podle nového nařízení EU budete muset dokázat, že máte psa, než vám prodám psí žrádlo."
Chlápek s frustrovaným výrazem ve tváři zmizel a o půl hodiny později se objevil znovu a na vodítku táhl svého psa:
"Tady je!"
"Děkuji mnohokrát, tady máte ty dvě plechovky.
O pár dní později ten samý chlápek znovu přijde a chce dvě plechovky krmení pro kočky.
"A máte kočku, pane?"
"Jasně, že mám!
"Promiňte, ale podle nového nařízení EU musíte mi ji ukázat, než vám pro ni prodám krmení."
Chlápek vyběhne z krámu a za chvíli je zpátky před prodavačem a za ocas zvedne kočku.
"Děkuji vám, zde je vaše krmení."
Další den se chlápek opět objeví v krámě a postaví před prodavače krabici od bot s malou dírou ve víku.
Prodavač se ptá: "Dobrý den, co pro vás mohu udělat?!"
"Strčte prst do té díry."
Tak prodavač opatrně strčil prst dírou do krabice.
"Teď ho vyndejte a řekněte mi, jako co to vypadá!“
Prodavač vytáhl prst a znechuceně si jej prohlédl. "Uf, vypadá to jako hovno..."
"Taky že je! A vzal bych si dvě roličky toaletního papíru."
U nás ráno hnusně,zataženo a fučel fichr,tudíž ideál čas na procházku s čoklama,potkali jsme jen z dálky jednu akitu a jednu babču na procházce. Za to odpoledne vysvitlo slunce a bylo to tu zas jak na Václaváku, lidi,co tu vážně nebydlí. Museli jsme i psy zavřít, procesí po polňačce okolo zahrady, by ty hyeny furt řvaly

U nás dnes počasie ako z reklamy na jar,12 stupňov,bezvetrie. Včera to ako z reklamy nebolo,ale žiadne pindy😉Nefret robila odborný dozor pri orezavani dedovej čerešne. Dnes sa hviezda 5 hodín vyhrievali na slnku.
P.S.:K tej druhej fotke. Áno,má veľa srsti. Áno,má naozaj široký chrbát. Ešte je v zimnej forme😁

domi.t
napsal(a):
U nás dnes počasie ako z reklamy na jar,12 stupňov,bezvetrie. Včera to ako z reklamy nebolo,ale žiadne pindy😉Nefret robila odborný dozor pri orezavani dedovej čerešne. Dnes sa hviezda 5 hodín vyhrievali na slnku.
P.S.:K tej druhej fotke. Áno,má veľa srsti. Áno,má naozaj široký chrbát. Ešte je v zimnej forme😁
Drago by taky potřeboval ostříhat. Ale ještě bude mrznout. 🙂
Dnes jen s částí smečky, ráno sníh, pak už i sluníčko vykouklo, šli jsme do skal a do roklí,tam nikdo nechodí

Já myslím, že Berta je.....ta úplně vpravo.
Ženy,musím sa Vám pochváliť, že Aslan je už kompletne na barfe Takže zbohom obváranie mäsa v obrovskom hrnci,jupííí. Veľmi sa teším Pre niekoho blbosť,ale vidieť,ako sa totálny nežravec cpe mäsom, vajíčkom,zeleninou je na nezaplatenie Len teda Nefret je smutná,lebo ona vždy po ňom dožrala a tera má "len"svoju porciu.
domi.t
napsal(a):
Ženy,musím sa Vám pochváliť, že Aslan je už kompletne na barfe Takže zbohom obváranie mäsa v obrovskom hrnci,jupííí. Veľmi sa teším Pre niekoho blbosť,ale vidieť,ako sa totálny nežravec cpe mäsom, vajíčkom,zeleninou je na nezaplatenie Len teda Nefret je smutná,lebo ona vždy po ňom dožrala a tera má "len"svoju porciu.
Už jsi někde dávala Aslanovu fotku? Zaregistrovala jsem, že o něm mluvíš, ale nikde žádná fotka. Chci ho vidět.
Atheira
napsal(a):
Už jsi někde dávala Aslanovu fotku? Zaregistrovala jsem, že o něm mluvíš, ale nikde žádná fotka. Chci ho vidět.
Davala aj posielala pár babám do správ,ale kľudne dám znovu.

domi.t
napsal(a):
Ten má krásnou držku.

No na Aslana bych použila upravenou hlášku z filmu..."nudíte se, kupte si ledního medvěda" ....je fakt boží
lesnížínka
napsal(a):
Za mě ne já jsem zvyklá na ,,veselého medvídka". Tohle je velký, životem těžce zkoušený pes
Uznávam,že tu sa tvári,že sa mu stali všetky krivdy sveta Ale on sa vie aj smiať! Prvý aziat,ktorého som videla usmievať sa Zvlášť ked Nefret hladá nejak hračku,on jej ju prilahne,len tá hračka tak piští,že ona hned vie,odkiaľ vietor fúka. Tak doletí k nemu,treskne ho labou,on ju jemne strčí, kúsok si odlahne a začnú sa o tú hračku naťahovať

lesnížínka
napsal(a):
Za mě ne já jsem zvyklá na ,,veselého medvídka". Tohle je velký, životem těžce zkoušený pes
Já mám ksichty doma tak nějak od různýho rozpoložení......od: jé, jsem venku, támhle jsou lidi, hehe, a psi, hehe, jupí, to bude sranda, po: ježišmarjá, ach jo, to je život, radši bych ležela doma. A přitom mám jedno plemeno.
domi.t
napsal(a):
Uznávam,že tu sa tvári,že sa mu stali všetky krivdy sveta Ale on sa vie aj smiať! Prvý aziat,ktorého som videla usmievať sa Zvlášť ked Nefret hladá nejak hračku,on jej ju prilahne,len tá hračka tak piští,že ona hned vie,odkiaľ vietor fúka. Tak doletí k nemu,treskne ho labou,on ju jemne strčí, kúsok si odlahne a začnú sa o tú hračku naťahovať

Já naprosto souhlasím s tím, že výchova štěněte je (pro mě) hororová záležitost. Celé to období. Nutnost naučit štěně vše, co u svých už dospělých psů považuji za automatické, je jedna z nejhorších věcí, co mě ve výcviku psů potkává. Nemyslím tím povely. Ale právě to, co slovní povel vlastně nemá nebo už nemá. A takové to spojení, kdy pes už čte i myšlenky. Chůze na vodítku, u nohy a přivolání jsou taky věci, které strašně nerada učím od znova.
Ale nikdy bych tohle období nepřeskočila. Jak již všichni výše psali, ty zlozvyky co si může dospělý pes přinést, přirozená nedůvěra (když jsem ho nevychovala od štěněte), atd. Navíc mám také problém porozumět cizím psům (jejich projevům, pohledům) - což už dospělý pes z útulku prostě je. Jsem v tomhle trochu podobná manželovi Sardullah a to jsem pejskař od mala a celým srdcem. Když na mě vrkne moje fenka, tak vím, jak to myslí a že v tom není nic zlého. Zlozvyky, které ti již dospělí psi mohou mít, jsou jiné než zlozvyky, které můžu štěněti vypěstovat já. Nedokážu to popsat, ty pocity, ale zlozvyky mých psů jsou prostě jiné než zlozvyky jiných psů - už jen tím, že se odlišujeme my, lidi. Můj pes je pošuk v rámci mých mezích, přesně tak, jak mi to vyhovuje.
Mé nové štěně mi dokázalo, že vychovat si štěně od miminka je prostě magická záležitost. Formovat to stvoření a tvořit mu jeho psí projev, ať už přímo či nepřímo. Například jsem si dala záležet, že naprosto nemazlivé, netulivé štěně (na to neměl čas jako jiná štěňata, ale přirozeně prostě po kontaktu netoužil) jsem změnila (nezlomila!) odměnami a pochvalami v naprostého tulínka. Nesnášel držení a omezování v pohybu, teď se ani nehne - má zafixováno, že to je pozitivní věc, však zpočátku vždy dostal milion mlsot jen za to, že držel. Bylo to snad jediné štěně, které nemělo tendenci dávat pusinky, oblizovat tvář. Což by bylo pro někoho plus. Ale já chci pusinky! Odvracel vždycky obličej a chtěl pryč. Tak jsem mu v nestřeženém okamžiku vlepila pusu na čumák, zasmála se a dala mu mlsku. Stále sice nemá tendenci oblizovat (což tedy už je i pro mě plus), ale pokud se na něj déle dívám (nebo mu řeknu dej pusinku) tak už jde a čumákem mi drcne do tváře. Myslíte, že by tohle (přirozeně nekontaktní) štěně, vychované jinde, bylo takhle vlezlé? Nebylo. A teď je to můj jediný pes, který dává tyhle lidské pusinky místo oblíznutí.
Samozřejmě někomu dospělý pes může vyhovovat, a já to těm útulkáčkům přeji. Ale štěně je prostě něco úplně jiného. A správně bylo napsáno, že to období pomine. Ale to, co jste do něj dali ne (A nemusíte si ani uvědomit jak moc jste ho zformovali, bereme to automaticky - u tohoto štěněte si tohle vše vybavím jen díky tomu, že mi strašně vadilo, že nedává pusu - fakt jsem takové štěně ještě neviděla). A to je právě ten rozdíl.
domi.t
napsal(a):
Jsem chtěla ještě dopsat, že je super, že v Nefret našel takovou parťačku, že mu hned bude na světě veseleji a nemusí brát všechno tak vážně A budete ho vracet? Přimlouvám se o to, aby zůstal u vás
Zdravím, zpátky k tématu venčení, ale částečně i reakce na výrazy psů.
Takhle se na mě ten náš opičák díval celý den po tom, co jsme společně ušli přes 20 km. Aneb pohled: "Mamko, jestli půjdeme někam i dneska, tak si uhryžu vodítko a tebe hryznu do 🍑."
Náš má opravdu velkou škálu výrazů 🤦🏼♀️😁
My dneska venčení adrenalinové, anébrž to je tak,když se smečka rozhodne, že se klidná procházka změní v naháňku na prasata jako jsem zvyklá, ale s čubou v druhý půlce březosti to je už jiný level naštěstí to dobře dopadlo a žádný účastník radovánek nepřišel k úhoně. pak maj bejt ty štěňata normální,když se učí krávoviny už v děloze
Katka12345
napsal(a):
Zdravím, zpátky k tématu venčení, ale částečně i reakce na výrazy psů.
Takhle se na mě ten náš opičák díval celý den po tom, co jsme společně ušli přes 20 km. Aneb pohled: "Mamko, jestli půjdeme někam i dneska, tak si uhryžu vodítko a tebe hryznu do 🍑."
Náš má opravdu velkou škálu výrazů 🤦🏼♀️😁
To bych chtěla někdy zažít. U nás by si na hodinu lehli a začali prudit,co jako budeme dělat
On je strašná raketa. Je neunavitelný, proštěká půlku noci, ráno asistuje koním, u topení, u práce na zahradě, běhá od brány k brance, odpoledne chodíme pravidelně kolem 10 km, část dne, kdy jsme doma, tak on venku sedí u okna a sleduje nás, co děláme, takže to si s ním musím i vykládat. Takže z celého dne běžně prospí snad dvě hodiny a já jsem ráda, že jsem ráda.
Ale bylo potřeba 22 km na neznámém prostředí a ještě kopcovitý terén se skupinou plnou jeho oblíbených lidí, takže naběhal mezi námi ještě snad o 10 km víc, aby se unavil do takového stádia. A to má za dva týdny teprve rok.

Přijdeme z prochajdy...a třeba ani ne moc dlouhé...třeba hodina a půl, fena ještě chvíli venku hlídá, prožene kosáky, co hopkaj po zahradě, pokouše si kostičku a odbíjí jedenáctá dopoledne a Gina to zalomí na pelech a do odpoledne do 16-17. hodiny o ní nevíme.
Prostě ideální lenoch ke mně

Moc se omlouvám, napsala jsem příspěvek do špatné skupiny
domi.t
napsal(a):
Je u nás v dlhodobej dočaske. Uši má kupírované od ruského chovateľa. Tam sa to že robí automaticky pár dní po narodení...
Dlouhodobá dočaska navěky, už tomu rozumím.
U mě by pokus o dočasku ztroskotal hned při první snaze. Nikdy už bych toho psa nikam jinam neposlala, protože by byl doma prostě u nás!

Odbočka od tématu obdivování nádherných psů (mimochodem, co takhle sem dávat jejich fotky častěji? sardullah, bella? ) musím upozornit na dnešní světový div, kdy mě můj nežravý pes mající žrádlo k dispozici nonstop přišel upozornit na to, že je miska už prázdná a on má zrovna teď trochu hlad

domi.t
napsal(a):
Překrásné zvíře
napsal(a):
Odbočka od tématu obdivování nádherných psů (mimochodem, co takhle sem dávat jejich fotky častěji? sardullah, bella? ) musím upozornit na dnešní světový div, kdy mě můj nežravý pes mající žrádlo k dispozici nonstop přišel upozornit na to, že je miska už prázdná a on má zrovna teď trochu hlad
Ona se sem žene bouře Klaus, tak to bude z toho,bojí se o dávky

janaa
napsal(a):
Ona se sem žene bouře Klaus, tak to bude z toho,bojí se o dávky
Ve skutečnosti to bude asi takhle: Nedávno jsem pojala myšlenku, že je hubenej, tak jsem ho tajně zkoušela přimět žrát víc, což asi dva dny fungovalo. Poté mi sdělil, že jestli si myslím, že si nevšimnul, jsem fakt vedle. Načež následovala krátká hladovka, prý aby se z toho strašného přežrání vzpamatoval. No a teď zase dohání tu hladovku. Ale cíl splněn, panička nechala hloupých nápadů a pejsek si opět může žrát, jak chce.
napsal(a):
Ve skutečnosti to bude asi takhle: Nedávno jsem pojala myšlenku, že je hubenej, tak jsem ho tajně zkoušela přimět žrát víc, což asi dva dny fungovalo. Poté mi sdělil, že jestli si myslím, že si nevšimnul, jsem fakt vedle. Načež následovala krátká hladovka, prý aby se z toho strašného přežrání vzpamatoval. No a teď zase dohání tu hladovku. Ale cíl splněn, panička nechala hloupých nápadů a pejsek si opět může žrát, jak chce.
Tak hlavně,že se nenudíte

"My čekali jaro a zatím přišel mráz......" Opět bílo a sype a sype.
https://www.youtube.com/watch?v=ejoEdyygcw8

jojo - sype a sype. Dělám dneska z domu a nabídla jsem před chvilkou dogákovi, jestli nechce jít se mnou na zahradu nasypat pipinám... jeho pohled byl vražedný a znechuceně odešel na jiný pelech (co je přímo u radiátoru), že si můžu jít ven sama... Zato včera v lese - brodil potok, odkusoval rampouchy (mražený potok je úžasný), lítal ve zbytcích rozbředlého sněhu... a přitom mu do kožichu svítilo sluníčko... to byl ve svém živlu.

napsal(a):
dogoun už taky najel na "letní" stravování. Tj. granule nemusí a maso sní, až si to řádně rozmyslí. Dneska jsem nevydržela, a na hovězí mu ještě přidala plátečky máslíčka... aby si ten pablb hubený všimnul, že je vůbec něco v misce...
Přes zimu mu konečně vymizí žebra a obratle... v létě se zase zjeví a vypadá jak radiátor. Periodicky se to opakuje - nasvalený je (i když už to není co zamlada), ale pas má štíhlejší než krk. Shora je vychrtlina

Tak u nás chčije a chčije.....reálně začínám uvažovat o tom, že Gině pořídím do takového počasí pláštěnku. Teda jí déšť nevadí, ani bych neřekla, že promokne až na kůži, ale mokrá je fest a schne dlouho.
napsal(a):
dogoun už taky najel na "letní" stravování. Tj. granule nemusí a maso sní, až si to řádně rozmyslí. Dneska jsem nevydržela, a na hovězí mu ještě přidala plátečky máslíčka... aby si ten pablb hubený všimnul, že je vůbec něco v misce...
Přes zimu mu konečně vymizí žebra a obratle... v létě se zase zjeví a vypadá jak radiátor. Periodicky se to opakuje - nasvalený je (i když už to není co zamlada), ale pas má štíhlejší než krk. Shora je vychrtlina
Podla mňa je lepšia atletická postava než ťažká, až molosoidná Rozmýšlam,či Vám nepošlem na prázdniny Nefret,aby sa Night naučil,že kto zaváha,nežere...hm,je to cez 30 okresov a dve republiky,takže...nič

napsal(a):
Tak u nás už je tendence pouze sestupná, směr "vychrtlý důchodce". Na něm první ze všeho vylezou obratle.
Většinu času se dokážu držet fungujícího a pejskem schváleného postupu, že to neřeším a nechávám nežravosti volný průběh, ale 1-2x do roka mě přeci jen popadne chuť to změnit. Obvykle to dopadá, jak je popsáno výše
napsal(a):
Tak u nás už je tendence pouze sestupná, směr "vychrtlý důchodce". Na něm první ze všeho vylezou obratle.
Většinu času se dokážu držet fungujícího a pejskem schváleného postupu, že to neřeším a nechávám nežravosti volný průběh, ale 1-2x do roka mě přeci jen popadne chuť to změnit. Obvykle to dopadá, jak je popsáno výše
Ono někdy ani to přidání žrádla nepomůže,je to jak u lidí,někdo se na stáro kulatí, někdo seschne a vychrtne brala jsem si z útulku 14ti letou labinu, žrala s chutí, ale prostě žebra z ní lezla už navždy

U nás se dnes čerti ženili, takže se všichni koukali s páníkem na hokej a takhle je to zmohlo.

domi.t
napsal(a):
Ali,ten plyšák je mŕtvy či ho to tiež len zmohlo? 😃
Plyšáci jsou už skoro všichni trvalí invalidi. Ti dva na fotce jsou bez očí a ostatní, kteří byli pro jistotu koupeni s očima vyšitýma, tak ti už nemají uši.
Skoro som zabudla!!! Predstavujem vám Aslanovu pokračovateľku Anabellu😍 Fotky staršieho dáta,teraz má už 5 mesiacov. Keď ju pojdem navštíviť,cvaknem lepšie,nie cez plot.

A už dost s těma středoasijskýma medvídkama nebo nakonec bude parťák k naší Ginuše saoší kluk.....a až mi zakousne manžela, tak to bude Aslanova vina, protože nemá vypadat tak dobře.....a teď ještě jeho pokračovatelky

Vítr se psovi líbí, a tak mám zítra a pozítří povinně dlouhou vycházku. I kdyby už nefučelo.
Odpoledne jsme místo obvyklý trasy šli dát balíček do zásilkovny, což psa vyvedlo z míry a došel k názoru, že asi jdeme na celodenní výlet (samozřejmě všechny naše celodenní výlety začínají posíláním balíčku v zásilkovně). Cestou domů pak nechápal, proč už se vracíme, a stále navrhoval různá prodloužení trasy. Nakonec jsme svolili a menší oklika byla, ale nestačilo mu to a chtěl další a další...
napsal(a):
A už dost s těma středoasijskýma medvídkama nebo nakonec bude parťák k naší Ginuše saoší kluk.....a až mi zakousne manžela, tak to bude Aslanova vina, protože nemá vypadat tak dobře.....a teď ještě jeho pokračovatelky
Popravde...vďaka Aslanovi som tiež silno nalomena,že v budúcnosti k nám pribudne SAO. Pohlavie podľa toho,či Aslan u nás zostane alebo nie.

domi.t
napsal(a):
Popravde...vďaka Aslanovi som tiež silno nalomena,že v budúcnosti k nám pribudne SAO. Pohlavie podľa toho,či Aslan u nás zostane alebo nie.
No to já psa-samce SAO, to si fakt díky tomu, jaký je moje drahá polovička pejskařský střevo, absolutně nerozumějící, co mu pes říká a myslící si, že pes MUSÍ poslechnout....což nechápu po jedenáctiletém soužití s chrtem, desetiletém soužití se Sárou, která sice poslouchat uměla, ale ještě líp uměla chlapa překecat, že ten povel určitě nemyslí tak vážně a že by se to mohlo udělat podle ní...a ani to nebylo tak těžký...stačilo přitulení, pusinka...když šlo do tuhýho, tak holt vlézt chlapovi až do klína, pořádně objímat a hlavně přitisknout hlavu......no a teď Gina, která dle něj ani neslyší na jméno....což je pomluva, ona pánečka slyší, ona ví, že je to její jméno, dokonce se na něj i koukne....ale následné blablabla Gino pocem....to už teda fakt nereaguje.
U nás bohužel opravdu hrozí reálně, že by saoš mohl vysvětlit páníčkovi, že takhle teda ne.
A saoší holku si ke Gině netroufnu, to bych si taky mohla pěkně nakadit do bot a ohrozit Ginu.

v lese po včerejším sněžení přibylo sněhovoledové břečky... už bych si i já (zimomilec) objednala neklouzavé cesty a terén bez rozsáhlých sněhových ploch. Neb se v tom nedá chodit. A les, v nehoubovém období jindy bezlidnatý je v covidové době přeci jen víc zalidněn a hlavně zapsován... A naše strmé podmáčené chodníčky, kde se kromě lišek a jelenů nedá živáček potkat jsou zatím neschůdné...
Psisko měl dnes povolen podstatně menší rádius - a hodně musel chodit "za patama" - neb dokud za zatáčku nevidím, nemůže přede mě. A to ho nebavíííí. Tak ještě že jsme vstávací - brzičko míváme les pro sebe, dneska holt poobědě bylo venčení "s omezením" volného pohybu
no a teď Gina, která dle něj ani neslyší na jméno....což je pomluva, ona pánečka slyší, ona ví, že je to její jméno, dokonce se na něj i koukne....ale následné blablabla Gino pocem....to už teda fakt nereaguje.
To je s těma chlapama všude stejný . Akorát že u nás to psi vylepšili tím, že páníček třeba na procházce na psy zavolá, a oni bez rozmyslu letí ukázkově, ale k paničce a páníček jakoby neexistoval . Takže muž na poslední procházce prohlásil, že na jakékoli pokusy v tomhle smyslu s.e.r.e, protože to nemá smysl . Ale bere to sportovně .
Jinak u nás naprostá klasika: "sedni si, no tak sedni si, šup, zadek dolů, honem, no dobře no, tak stůj, ale takhle, no pašák, na tak tady máš odměnu"...

marcelaamax
napsal(a):
no a teď Gina, která dle něj ani neslyší na jméno....což je pomluva, ona pánečka slyší, ona ví, že je to její jméno, dokonce se na něj i koukne....ale následné blablabla Gino pocem....to už teda fakt nereaguje.
To je s těma chlapama všude stejný . Akorát že u nás to psi vylepšili tím, že páníček třeba na procházce na psy zavolá, a oni bez rozmyslu letí ukázkově, ale k paničce a páníček jakoby neexistoval . Takže muž na poslední procházce prohlásil, že na jakékoli pokusy v tomhle smyslu s.e.r.e, protože to nemá smysl . Ale bere to sportovně .
Jinak u nás naprostá klasika: "sedni si, no tak sedni si, šup, zadek dolů, honem, no dobře no, tak stůj, ale takhle, no pašák, na tak tady máš odměnu"...
Tak u Sáry bych tohle shrnula na univerzální povel "a nebo tak". Jako byla jsem na ní pyšná na tu mojí intrikánku, ale u mě měla trochu smůlu...jsem taky ženská, takže vidím, když jiná ženská manipuluje s chlapem a když to zkusila na mě a já jí řekla.."holka to máš smůlu, to na mě neplatí, to si zkouušej na chlapy" a ona "tak jo" a hopsá k páníčkovi na gauč a pověsit se mu kolem krku....a páníček "co ti to zase ta panička dělá ty moje kočando, pocem, já tě nedám"
A s tím povelováním to měla taky Sátina podobně...když se mnou ještě chodil syn na prochajdy, tak vodil čubu, protože Mimíška může vodit jenom maminka a já říkám klukovi..."doprčic, bvem si tu Sáru k noze, se mi tady plete a on "Sára, k noze" a Sára šup k noze, ale k mojí....takže to vypadalo tak, že jsem šla já, z každý strany u nohy psa a za náma syn.
No a teď před chvíli přišla Gina, začala dějat to svoje vrr vrr a kousat mě do nohou....jasná známka toho, že už je utahaná a potřebuje si lehnout...já jí říkám "Gino, NE...JDI NA MÍSTO" a manžel, co jí zase zakazuješ...a já ..ona mě kouše do nohou a on...prosim tě, to nemůže bejt tak hrozný, to vydržíš....viď Ginuško, ty koušeš jen malinko....ta panička taky nic nevydrží..
Takže asi tak....
napsal(a):
Tak u Sáry bych tohle shrnula na univerzální povel "a nebo tak". Jako byla jsem na ní pyšná na tu mojí intrikánku, ale u mě měla trochu smůlu...jsem taky ženská, takže vidím, když jiná ženská manipuluje s chlapem a když to zkusila na mě a já jí řekla.."holka to máš smůlu, to na mě neplatí, to si zkouušej na chlapy" a ona "tak jo" a hopsá k páníčkovi na gauč a pověsit se mu kolem krku....a páníček "co ti to zase ta panička dělá ty moje kočando, pocem, já tě nedám"
A s tím povelováním to měla taky Sátina podobně...když se mnou ještě chodil syn na prochajdy, tak vodil čubu, protože Mimíška může vodit jenom maminka a já říkám klukovi..."doprčic, bvem si tu Sáru k noze, se mi tady plete a on "Sára, k noze" a Sára šup k noze, ale k mojí....takže to vypadalo tak, že jsem šla já, z každý strany u nohy psa a za náma syn.
No a teď před chvíli přišla Gina, začala dějat to svoje vrr vrr a kousat mě do nohou....jasná známka toho, že už je utahaná a potřebuje si lehnout...já jí říkám "Gino, NE...JDI NA MÍSTO" a manžel, co jí zase zakazuješ...a já ..ona mě kouše do nohou a on...prosim tě, to nemůže bejt tak hrozný, to vydržíš....viď Ginuško, ty koušeš jen malinko....ta panička taky nic nevydrží..
Takže asi tak....
No tak my, co jsme i kočkařky a nohy nám loví kocour si myslíme to samé...nic nevydržíš Kocouři u toho totiž používají i drápy a to je jak když ti zadrhne hák do nohy, jako ti ma.oři z Filipín či odkud...na Velikonoce My kočkaři jsme utužení Zrovna dneska jsem táhnula za sebou Viktora zaseklého do paty, než si mi povedlo ho odháknout

lesnížínka
napsal(a):
No tak my, co jsme i kočkařky a nohy nám loví kocour si myslíme to samé...nic nevydržíš Kocouři u toho totiž používají i drápy a to je jak když ti zadrhne hák do nohy, jako ti ma.oři z Filipín či odkud...na Velikonoce My kočkaři jsme utužení Zrovna dneska jsem táhnula za sebou Viktora zaseklého do paty, než si mi povedlo ho odháknout
No tak my...co jsme měli doma toho nejzákeřnějšího kocoura na planetě, který nás permanentně lovil tak, že byl třeba pod gaučem a jak šel člověk okolo, tak vyskočil, zabořil vám drápy do lýtka, pořádně kousnul a zdrhnul....jsme rádi, že i když s kočičí povahou, tak přeci jen mají psa, kterému se dá vysvětlit, že skočit na mě, když ležím a zakousnout se mi do stehna...i když ten zákus není plnou silou, jen takový hrací...že to je něco, co si prostě nepřeju a že takhle si hrát nebudeme......navíc u Giny je to opravdu jak u malýho dítěte, co je vzteklý, protože už je prostě unavený a tohle dělá opravdu jen v těch situacích, kdy už je přetažená, ale zároveň si prostě nejde sama lehnout a většinou jen večer.

Jo a ještě k těm kočkám...sice úplně OT, ale snad pobaví...
Moje dcera minulý týden dělala k obědu zapečený brambory se šlehačkou...najedli se a ona do toho pekáče od těch brambor...umíme si to představit..mastnota, zbytky brambor...nalila vodu s jarem, aby se pekáč odmočil než ho umeje a odešla do práce.
Když se vrátila, tak ta mainská mývalý potvora (její slova, pro mě je to milovanej vnouček a navíc krasavec) ležel v tom pekáči...
umíte si to asi všichni představit, že spoustu nevábné tekutny svým tělem z pekáče vyltlačil, dle zákona ...těleso ponořené do kapaliny.... a jak asi vypadal on, když se válel v té břečce.
Tak ho holka hned popadla a šup koupat...to on nemá rád, navíc jak u toho byla holka naštvaná a necukrovala s ním, ale hudrala u toho, tak se milostpán urazil a už tejden s ní nemluví.
Tak prej je to fakt vtipný...dcera nic neprovedla, ale omlouvá se, kde může, uplácí laskominama.....
napsal(a):
Takže asi tak....
Inak,toto mazlenie,objimanie okolo krku,nekonečné skrabkanie...to u nás doma vôbec nepoznáme😉Nefret odmala neznášala akýkoľvek prejav pozornosti či lásky a vysvetľovala si to ako ochotu nechať sa do krvi dohryzt stenacimi ihličkami. Potom sa to trocha zlepšilo,ale žiaden prítulný retriever,čo sa nechá hodiny skrabkat,to rozhodne nie je. Napr v lete ja som v bazéne,ona vedľa bazéna leží a nespustí zo mňa oči,stráži má. Keď sa opakujem,leží vedľa a znovu stráži. Občas mi skočí na hlavu😃To je od nej prejav lásky. Ona je veľká nezavislacka,samostatná jednotka,silný individualista.
Od Aslana to ani nečakám,takže...mám doma dve samostatné jednotky,dokonale fungujúce v pare a ja som otravná matka😃

napsal(a):
v lese po včerejším sněžení přibylo sněhovoledové břečky... už bych si i já (zimomilec) objednala neklouzavé cesty a terén bez rozsáhlých sněhových ploch. Neb se v tom nedá chodit. A les, v nehoubovém období jindy bezlidnatý je v covidové době přeci jen víc zalidněn a hlavně zapsován... A naše strmé podmáčené chodníčky, kde se kromě lišek a jelenů nedá živáček potkat jsou zatím neschůdné...
Psisko měl dnes povolen podstatně menší rádius - a hodně musel chodit "za patama" - neb dokud za zatáčku nevidím, nemůže přede mě. A to ho nebavíííí. Tak ještě že jsme vstávací - brzičko míváme les pro sebe, dneska holt poobědě bylo venčení "s omezením" volného pohybu
Nezoufejte, jen jsme si trochu odvykli. Listovala jsem fotkami a toto je z 31.3.2015 :-))

ja som otravná matka
Koukám, že Nefretka je něco jako můj afgán...neustále v mojí blízkosti, ale fyzické projevy lásky.....tak to komentoval se slovy "bože, ta ženská ke mně vůbec nepatří, já jí neznám"
Když mě vítal, tak byl jak kočka, přišel, otřel se o mě, já ho pohladila a tím bylo formalitám učiněno za dost. Když pohladit, tak tak 1, 2, 3x max...když to bylo víc než 5x, tak znechuně odcházel....jakože..."tak to by stačilo ne?"
O Ginuš jsem si taky myslela, že na mazlení moc nebude, ale už najela na stejnej režim, co Sárina....večer mě jde uložit...pomazlíme se....ráno mě přijde vzbudit...hop do postele a mazleníčko......no a pak vítací pusinkovací rituál, to je její.
Tak jsem ráda, že to asi bude moc něžňoučká holka....z doby štěněcí a větší štěněcí jí zůstala přezdívka "Bílá smrt", tak to asi mluví za vše.
Manžel se rozčiluje, protože přijde syn do obýváku a říká mi "kde máš Bílou smrt??", já jdu ze zahrady a volám "bacha Bílá smrt jde a je mokrá"....prej "proč jí tak říkáte, vždyť je to Princeznička" a já na to, že to je ze zvyku a volám na Ginu "Kanimůro, jdeme ven"....a manžel "proč jí říkáš Kanimůro???....Ginuško pocem, ty nejsi žádná Kanimůra"
Ale musím říct, že Gina nemá zdaleka takovou páru a není tak "tvrdá" jako byla Sára.......je to fakt divný mít hodnýho a nekonfliktního psa, už nejsme "vražedné" komando a musím říct, že díky tomu mi teda rapidně klesá sebevědomí, už nemám ten pocit, že jdou dvě udatný slovanský holky, který se s nikym a s ničím ne.serou.
K tomu bych asi potřebovala svýho Aslana.

napsal(a):
ja som otravná matka
Koukám, že Nefretka je něco jako můj afgán...neustále v mojí blízkosti, ale fyzické projevy lásky.....tak to komentoval se slovy "bože, ta ženská ke mně vůbec nepatří, já jí neznám"
Když mě vítal, tak byl jak kočka, přišel, otřel se o mě, já ho pohladila a tím bylo formalitám učiněno za dost. Když pohladit, tak tak 1, 2, 3x max...když to bylo víc než 5x, tak znechuně odcházel....jakože..."tak to by stačilo ne?"
O Ginuš jsem si taky myslela, že na mazlení moc nebude, ale už najela na stejnej režim, co Sárina....večer mě jde uložit...pomazlíme se....ráno mě přijde vzbudit...hop do postele a mazleníčko......no a pak vítací pusinkovací rituál, to je její.
Tak jsem ráda, že to asi bude moc něžňoučká holka....z doby štěněcí a větší štěněcí jí zůstala přezdívka "Bílá smrt", tak to asi mluví za vše.
Manžel se rozčiluje, protože přijde syn do obýváku a říká mi "kde máš Bílou smrt??", já jdu ze zahrady a volám "bacha Bílá smrt jde a je mokrá"....prej "proč jí tak říkáte, vždyť je to Princeznička" a já na to, že to je ze zvyku a volám na Ginu "Kanimůro, jdeme ven"....a manžel "proč jí říkáš Kanimůro???....Ginuško pocem, ty nejsi žádná Kanimůra"
Ale musím říct, že Gina nemá zdaleka takovou páru a není tak "tvrdá" jako byla Sára.......je to fakt divný mít hodnýho a nekonfliktního psa, už nejsme "vražedné" komando a musím říct, že díky tomu mi teda rapidně klesá sebevědomí, už nemám ten pocit, že jdou dvě udatný slovanský holky, který se s nikym a s ničím ne.serou.
K tomu bych asi potřebovala svýho Aslana.
To víte, holt Evropa a Asie jsou jako nebe a dudy

napsal(a):
To víte, holt Evropa a Asie jsou jako nebe a dudy
No tak zase je pravda, že s tou Evropou je v Evropě lehčí pořízení ....
Jen člověk, co je mu povahově bližší ta Asie, se musí přizpůsobit.

napsal(a):
Nezoufejte, jen jsme si trochu odvykli. Listovala jsem fotkami a toto je z 31.3.2015 :-))
och, tak mě chytla nostalgie.....
Velikonoce 2013 (duben) :

Tak já teda nemám fotku z venčení, ale po venčení a na to jak je tam hnusně, tak jsme krásně čisťounký......teda zatím jsme udělali i s Jackem takovou rychlovku mezi barákama po chodníku, tak to bude spíš tím

napsal(a):
och, tak mě chytla nostalgie.....
Velikonoce 2013 (duben) :
Téda, tady je pastevecký kluk ještě mimi

janaa
napsal(a):
Ty jo,ta roste do krásy
Jó...to je naše rodinná krasavice.......

napsal(a):
U nás idylka, vichr zrovna nebyl. Přikládám důstojnou fotografii.
Ještěže tu fotku neviděl pesan....to by bylo keců, že něco takového zveřejňujete

napsal(a):
Jo a ještě k těm kočkám...sice úplně OT, ale snad pobaví...
Moje dcera minulý týden dělala k obědu zapečený brambory se šlehačkou...najedli se a ona do toho pekáče od těch brambor...umíme si to představit..mastnota, zbytky brambor...nalila vodu s jarem, aby se pekáč odmočil než ho umeje a odešla do práce.
Když se vrátila, tak ta mainská mývalý potvora (její slova, pro mě je to milovanej vnouček a navíc krasavec) ležel v tom pekáči...
umíte si to asi všichni představit, že spoustu nevábné tekutny svým tělem z pekáče vyltlačil, dle zákona ...těleso ponořené do kapaliny.... a jak asi vypadal on, když se válel v té břečce.
Tak ho holka hned popadla a šup koupat...to on nemá rád, navíc jak u toho byla holka naštvaná a necukrovala s ním, ale hudrala u toho, tak se milostpán urazil a už tejden s ní nemluví.
Tak prej je to fakt vtipný...dcera nic neprovedla, ale omlouvá se, kde může, uplácí laskominama.....
...až jsem se z té představy orosila....když já nemám takové hezké zážitky, asi mám nějaké tupohlavé kočky, co si nechají líbit cokoli a nikdy nic nevyvedou, ani nás nakousnutí a neškrabkaj....ani motýla kocour nezabil, když mu ten nerad ocvakal všechny fousiska... tak jen fotku, jak je trestano dítě pejskarů, když už moc otravuje psi mimi....

Gina je vysloveně půvabná
manžel musí pod tím kukučem tát jako zmrzlina na radiátoru

napsal(a):
Tak já teda nemám fotku z venčení, ale po venčení a na to jak je tam hnusně, tak jsme krásně čisťounký......teda zatím jsme udělali i s Jackem takovou rychlovku mezi barákama po chodníku, tak to bude spíš tím
...před tou bych tala a vše odpustila i já....

marcelaamax
napsal(a):
Ta je krásná, a ten výraz
Jo tak výraz ona nahodit umí....to se přiznám, že ani já ještě nejsem imunní a kolikrát říkám.."copak Ginuško, ty jsi smutná??" a běžím jí pomazlit.
Co teda určitě nejde, když takhle kouká poslat jí z toho gauče třeba na místo....protože jí se to musí říct rázněji....tím rázněji myslím strohý povel "Gino MÍSTO"...
To bych si připadala jak tyran a pak bych se jí šla ještě na to místo omluvit, že jsem to tak nemyslela.
napsal(a):
Krásná princezna
a ten výraz !! posílám pohlazení a pusu na čumák

napsal(a):
Ještěže tu fotku neviděl pesan....to by bylo keců, že něco takového zveřejňujete
On má na takový fotky talent
Zdravi vás Záhorie! U nás 15 stupňov,slnečno,trochu veterno,značka ideál👏🏻"Akoze SAO" bola so mnou v teréne,"pravý SAO"už ťahá už 4.hodinu...asi jarná únava,tí chlapi nic nevydržia😆

domi.t
napsal(a):
Zdravi vás Záhorie! U nás 15 stupňov,slnečno,trochu veterno,značka ideál👏🏻"Akoze SAO" bola so mnou v teréne,"pravý SAO"už ťahá už 4.hodinu...asi jarná únava,tí chlapi nic nevydržia😆
Obě se na fotce moc hezky smějete

protože v lese za humny máme ještě skoro zimu, tak jsme opět po týdnu navštívili teplejší stranu údolí - ještědské stráně nad Karlovem. Děsnej kopec jsme vybrala... pořád na nás psisko muselo čekat. Ale stihli jsme to před vichrem i lijavcem... neb ráno bylo ještě docela hezky. A opět jsme nepotkali ani nohu (srnčí nepočítám)
napsal(a):
protože v lese za humny máme ještě skoro zimu, tak jsme opět po týdnu navštívili teplejší stranu údolí - ještědské stráně nad Karlovem. Děsnej kopec jsme vybrala... pořád na nás psisko muselo čekat. Ale stihli jsme to před vichrem i lijavcem... neb ráno bylo ještě docela hezky. A opět jsme nepotkali ani nohu (srnčí nepočítám)
Jsem toho psa viděla, při nezvětšené fotce jsem koukala, co to tam kde je jako za kokra...a při zvětšené jsem stejně nechápala, na co to čumím, až popisek pomohl

Jen tak pro pobavení, dva náhodné cvaky z nedělní procházky, a hned z toho jsou další krásné důstojné fotky...
A na zítřek očekávám bílou krajinu, už na tom počasí pracuje.
napsal(a):
Jen tak pro pobavení, dva náhodné cvaky z nedělní procházky, a hned z toho jsou další krásné důstojné fotky...
A na zítřek očekávám bílou krajinu, už na tom počasí pracuje.
Koukám, že chodíte tak nějak podobně. Worku jak chytnou nohy a záda(respective asi nohy od zad) tak jde zrovna takhle, hlavu dole, ocas dole, vždycky mu říkám: Woruško trochu se srovnej, vypadáš jak postřelený vlk

lesnížínka
napsal(a):
Koukám, že chodíte tak nějak podobně. Worku jak chytnou nohy a záda(respective asi nohy od zad) tak jde zrovna takhle, hlavu dole, ocas dole, vždycky mu říkám: Woruško trochu se srovnej, vypadáš jak postřelený vlk
Spíš bych řekla, že on 95 % času jde s čumákem u země, páč je přece loveckej, takže tohle jsou momenty, kdy ten čumák na chvíli zvedl :)
napsal(a):
Spíš bych řekla, že on 95 % času jde s čumákem u země, páč je přece loveckej, takže tohle jsou momenty, kdy ten čumák na chvíli zvedl :)
Jo jo, tak u toho vašeho bych to neviděla jako ortopedickej problém...spíš bych se bála, kdyby šel dýl než jednu setinu vycházky s hlavou hore

U nás chumelilo po poledni, ale nevydrželo to, objevilo se sluníčko. Je to teď takové aprílové počasí. A všude bahno.

Terven
napsal(a):
Jo jo, tak u toho vašeho bych to neviděla jako ortopedickej problém...spíš bych se bála, kdyby šel dýl než jednu setinu vycházky s hlavou hore
Hlavu hore a dokonce i pohled na mě umí. Říká tím jediné - dostal jsem chuť na jídlo, žádám jídlo. A panička hned poslechne a pokrm vydá, protože není zvyklá, aby na ni pes koukal, a znervózňuje ji to

Jak se mi dnes venčí??...když jsem přišla domů z práce, tak jsem přivezla i maso pro pesany, co mi doručili do práce...včetně dvou velkých hovězích kostí. Pesani se navečeřeli a Gina prej "tak mi tu kost odevzdej", tak jsem jí kost odevzdala, ona si to odnesla na svoje místečko pod túje a hned tradá zpátky pro tu druhou......tu nedostala, bylo jí vysvětleno, že ta je Jacka, tak teda odklusala si kousat tu svojí a od té doby jsem jí neviděla.
Já nevim, co ty lidi nadělaj, kolik pes zabere času a jak se musí furt trajdat a zabavovat...já už hodinu ležím na gauči...a pesani jsou v čudu....důchodce na chodbě a Gina venku Jak kdybych žádnýho psa neměla.

"Já nevim, co ty lidi nadělaj, kolik pes zabere času a jak se musí furt trajdat a zabavovat...já už hodinu ležím na gauči."
a to je o té volbě vhodného plemene
napsal(a):
Jak se mi dnes venčí??...když jsem přišla domů z práce, tak jsem přivezla i maso pro pesany, co mi doručili do práce...včetně dvou velkých hovězích kostí. Pesani se navečeřeli a Gina prej "tak mi tu kost odevzdej", tak jsem jí kost odevzdala, ona si to odnesla na svoje místečko pod túje a hned tradá zpátky pro tu druhou......tu nedostala, bylo jí vysvětleno, že ta je Jacka, tak teda odklusala si kousat tu svojí a od té doby jsem jí neviděla.
Já nevim, co ty lidi nadělaj, kolik pes zabere času a jak se musí furt trajdat a zabavovat...já už hodinu ležím na gauči...a pesani jsou v čudu....důchodce na chodbě a Gina venku Jak kdybych žádnýho psa neměla.
Odkedy mám druhého psa,o tom prvom ani neviem😅Lebo ho baví ten druhý Čo z toho vyplýva? Už nikdy psa jedinacika,ve dvou se to lépe táhne

právě jsme dorazili po hodině z lesa - všude deset až patnáct centimetrů nového sněhu, místy ještě vrstva starého... vše obaleno čistou bílou peřinkou, zimní pohádka - po jaru ani stopy...
Jen ptáci ječí jak pominutí a potoky řvou naplno... Night nadšen, byla spousta čerstvých stop, takže měl co číst. Hlavně vysoká a lišky...

Mě se teda poslední dobou venčí na pytel...na .naše top ten venčiště vede cesta ala bahenní lázně. Cesta do další lokality je sesta lesem, docela krpál dolů...samej zledovatělej sníh, to se ve zdraví nedá zvládnout. Krátká trasa pro Jacka místama taky problém s ledovkou a okolo ztvrdlej sníh, kde se mu blbě chodí.
Takže teď defakto couráme v civilizaci....jako pesanům to asi úplně nevadí...přečtou si psí noviny, měníme trasy, tak je to pro ně furt nové, ale pro mě teda děsnej vopruz.

My jsme ráno vyrazili,když za kopcem vylézalo sluníčko,bílo,ticho a hledej bílého psa.O chvíli déle a o něco výše už jsme na sluníčku.A odpoledne po sněhu ani stopa.

a pyreneják dneska ráno viděl poprvé v ložnici u postele kosa (tak 30 cm od čumáku)....nelíbil se, lehce na něj vrčel
včera jsme se trefili procházkou do husté vánice a já toho HORSKÉHO psa musela táhnout za sebou jak vola na porážku

U nás by mohly trakaře padat a musí se jít ven. Já se sotva vleču a oni jsou nadšení.
My zase hojně potkáváme ty naše zdejší srnky na dost malou vzdálenost. Začínám je podezřívat, že něco kujou a chtějí nás sežrat nebo tak něco. Jeden srnec má spadlý jeden parůžek, visí mu mezi očima a vypadá trochu jak blbeček, ale předevčírem jsem ho viděla bez přehánění na dva metry.
Vždycky se drželi tak deset metrů od nás a teď se nevzrušují už vůbec. Jdem s Larou po cestě, normálně mluvím, halekám, blbnem spolu s Larou, ona tam lítá, vrčí na větve... i na ty srny ve výsledku mluvím a ptám se jich, jaký mají den a ony tam prostě jen tak jsou a žvýkaj, koukaj, ale jinak nic. Přiznám se, že jsem byla trochu nervózní, jestli budou Laře ukradené i když tam stojí takhle vyskládané až takhle blízko a je jich tam asi deset, ale udělala mi teda mega radost. Naprosto ukázková... Kdyby takhle skvěle zvládala všechno...
Když tam takhle byly poprvé, bylo mi hrozně líto, že nemám foťák nebo aspoň mobil, no a nikdy potom jsem si ho nevzala, protože znova už tam přece nebudou. A co myslíte? Byly. No a když jsem si pak vzala aspoň ten mobil, že pro všechny případy, tak tam nebyly na dohled vůbec. :D

Atheira
napsal(a):
My zase hojně potkáváme ty naše zdejší srnky na dost malou vzdálenost. Začínám je podezřívat, že něco kujou a chtějí nás sežrat nebo tak něco. Jeden srnec má spadlý jeden parůžek, visí mu mezi očima a vypadá trochu jak blbeček, ale předevčírem jsem ho viděla bez přehánění na dva metry.
Vždycky se drželi tak deset metrů od nás a teď se nevzrušují už vůbec. Jdem s Larou po cestě, normálně mluvím, halekám, blbnem spolu s Larou, ona tam lítá, vrčí na větve... i na ty srny ve výsledku mluvím a ptám se jich, jaký mají den a ony tam prostě jen tak jsou a žvýkaj, koukaj, ale jinak nic. Přiznám se, že jsem byla trochu nervózní, jestli budou Laře ukradené i když tam stojí takhle vyskládané až takhle blízko a je jich tam asi deset, ale udělala mi teda mega radost. Naprosto ukázková... Kdyby takhle skvěle zvládala všechno...
Když tam takhle byly poprvé, bylo mi hrozně líto, že nemám foťák nebo aspoň mobil, no a nikdy potom jsem si ho nevzala, protože znova už tam přece nebudou. A co myslíte? Byly. No a když jsem si pak vzala aspoň ten mobil, že pro všechny případy, tak tam nebyly na dohled vůbec. :D
To jsou vaše srnky. Chodíte tam každý den, znají vás tak jako vy je a vědí, že nejste nebezpečné. Nautíkají se i tak dost, před neznámem - co by utíkaly před vámi :-))

napsal(a):
To jsou vaše srnky. Chodíte tam každý den, znají vás tak jako vy je a vědí, že nejste nebezpečné. Nautíkají se i tak dost, před neznámem - co by utíkaly před vámi :-))
Já vím, ale takhle moc na blízko jsem je ještě nikdy neviděla. Byla jsem z nich fakt hotová.

Já jsem zvyklá, tady býval sníh často až do konce března. Ale je to už na houby, protože půda oschne, přestane mi to v botech klouzat, následně napadne sníh, hned roztaje a jede to nanovo.

Atheira
napsal(a):
On je ten sníh takový pěkný, ale taky už mi přijde docela nepatřičný. Já už jsem naladěná na rajčata a kytičky.
No to já byla natěšená o víkendu...teď už nevím jestli sobota a nebo neděle....dopolko jsem si dala vařit oběd a šla si s pejsama na zahradě vypít kafíčko...bylo nádherně teploučko, sucho, svítili slunce žbluňce a než jsme se naobědvali, než jsem poklidila kuchyň, prostě než jsem se vyprdelila, tak černo a hnusně.
Na rajčata a kytičky naladěná nejsem, protože s tou mojí zahradnicí to je marná lásky snaha.
Rajčata možná zkusím, těch si loni nevšímala....ale ona zase, co nevytahá, tak zválí, tak nevim, jak to dopadne.....hlavně už vidím, jak zasadím sazenici a k ní píchnu tyčku a ona si řekne "aha, to je tyčka od rajčat, tak tu teda nevyškubnu a nebudu jí tahat po dvoře"
Takový krásný růže jsem měla v takových velikých hliněných květináčích na dvoře...3 kousky....růže pryč, hlína vyhrabaná na dvoře a protože už jsou květníky letitý a křehký, tak jak tam hrabala a stála na nich, tak dva už jsou rozpadlý....
Takže asi tak.
Ve své podstatě jsem ráda, že mi nevytáhla ovocný stromky.

napsal(a):
No to já byla natěšená o víkendu...teď už nevím jestli sobota a nebo neděle....dopolko jsem si dala vařit oběd a šla si s pejsama na zahradě vypít kafíčko...bylo nádherně teploučko, sucho, svítili slunce žbluňce a než jsme se naobědvali, než jsem poklidila kuchyň, prostě než jsem se vyprdelila, tak černo a hnusně.
Na rajčata a kytičky naladěná nejsem, protože s tou mojí zahradnicí to je marná lásky snaha.
Rajčata možná zkusím, těch si loni nevšímala....ale ona zase, co nevytahá, tak zválí, tak nevim, jak to dopadne.....hlavně už vidím, jak zasadím sazenici a k ní píchnu tyčku a ona si řekne "aha, to je tyčka od rajčat, tak tu teda nevyškubnu a nebudu jí tahat po dvoře"
Takový krásný růže jsem měla v takových velikých hliněných květináčích na dvoře...3 kousky....růže pryč, hlína vyhrabaná na dvoře a protože už jsou květníky letitý a křehký, tak jak tam hrabala a stála na nich, tak dva už jsou rozpadlý....
Takže asi tak.
To je neštěstí tihle psi. Já mám zase problém s tím, že na pozemku nejsem jenom já a je tu venku ještě rodinný pes, který má asi nějakou zvrácenou touhu sedat si na všechno, co zrovna roste ze země. Dokud je tam jenom hlína, tak nic... ale jakmile začnou vylézat třeba cibuloviny nebo některé křehčí kytky (růže, keříky a malé dřeviny jsou ušetřeny), tak prostě jde a rozsedne je na placku. Kdyby jen na jednom místě, ale on se takhle přesouvá po všech záhonech. Tak všude instaluju plůtky. Někdy v sobě najde tolik odhodlání si tam sednout, že ten plůtek přeskočí, ale pak už neumí zpět. (je to dědek a nohy už neslouží).
Rajčata mám zatím doma a už mi leze i hromada okrasných kytek a začínám mít pocit, že žiju v pěstírně... potřebovala bych už to dát ven. Skleníček mám malý a už je obsazený.

Atheira
napsal(a):
To je neštěstí tihle psi. Já mám zase problém s tím, že na pozemku nejsem jenom já a je tu venku ještě rodinný pes, který má asi nějakou zvrácenou touhu sedat si na všechno, co zrovna roste ze země. Dokud je tam jenom hlína, tak nic... ale jakmile začnou vylézat třeba cibuloviny nebo některé křehčí kytky (růže, keříky a malé dřeviny jsou ušetřeny), tak prostě jde a rozsedne je na placku. Kdyby jen na jednom místě, ale on se takhle přesouvá po všech záhonech. Tak všude instaluju plůtky. Někdy v sobě najde tolik odhodlání si tam sednout, že ten plůtek přeskočí, ale pak už neumí zpět. (je to dědek a nohy už neslouží).
Rajčata mám zatím doma a už mi leze i hromada okrasných kytek a začínám mít pocit, že žiju v pěstírně... potřebovala bych už to dát ven. Skleníček mám malý a už je obsazený.
No tak já roky byla bez kytek....žádný záhony=žádná práce s plevelem a tak. No a asi před třema rokama jsem si teda udělala dva záhonky.... abych si mohla natrhat kvítí do vázy. No naše madam mi ušetřila práci i peníze....nemá smysl nic sázet.
Teď spíš přemýšlím, že nahradím trávník....teda podupaniště, kde tráva roste sporadicky...v přední části zahrady...za oblázky.

napsal(a):
Takže asi tak.
Možná by stálo za to, část zahrady, kde chcete něco pěstovat, oplotit plůtkem... jako spíš psychologickou zábranou. U nás to funguje.

napsal(a):
Nám bílou celkem ráda,ikdyž tuhle jsem nechtěla.
To jsou králíčci albínci ?
Ad srnky, ony si opravdu zvyknou a umí rozlišovat. U nás se běžně pasou srny těsně u plotu a ze strany na zahradě lítaj psi, hrajou si,vrčí,štěkaj, a srnčí nic. Dokonce už rozlišujou i štěkot psů, když štěkají v hře,srnčí ani nezvedne hlavu,když začnou štěkat,že někdo ne, srnky jsou hned v pozoru. Na procházkách běžně chodí "s náma", max poodejdou kus dál. A už i reagují na píšťalku - vždycky jsou někde před náma, některá čuba za nima jakože vylítne, písknu,čuba se vrací a srnčí stojí a čumí. Si dělám srandu, že už mají "stopku", ještě to doladit a budou mít i přivolání

Tak Šusta má ty kozy, Vy můžete mít srny. 😂
napsal(a):
Tak Šusta má ty kozy, Vy můžete mít srny. 😂
To je pravda ona tak 3/4 z nich jsou potomci Květomily, to byla srna, co nám se sousedkou s láskou ožírala všechno,co vykvetlo každý rok vodila dvě srnčata a učila je přeskakovat plot k nám na zahradu. Bohužel tři roky zpátky jí tu uhnal čokl Ale potomci učí tyhle blbosti zase svoje potomky. Zvlášť jedna je už řádně voráchlá. V zimě jsem jednou ráno vypustila psiska,šla si dělat hygienu, bylo hnusně,tak než jsem si šla zalít kafe, byli všichni až na nejmladší už zpátky. No a najednou ze zahrady slyším štěkání,ale takovej divnej tón, tak kouknu z okna a pohled pro bohy - čuba a před ní srna, tak dvacet metrů od sebe. A čuba předek dole,zadek nahoře, pojď si hrát srna tam žužlala trávu z místa, pod septikem, kde je i v zimě roztátej sníh. Vždycky udělala dva přískoky k čubě a pak se vrátila žrát faaaakt nekecám
Atheira
napsal(a):
Ja jsem poprvé v životě začala "zahradničit", zasela jsem si doma asi 6 druhů semínek, tak mi drž palce.😃🙈 Ale 4 už jsou venku :) máta a levandule bohužel nic. Hrozně mě to teda nadchlo, mam pidi zahradku u bytu, tak jsem si říkala, že tam do květináčů něco strčím, tak uvidíme. Můj děda říká, že čím horší zahradník, tím hezčí zahrada, tak to by mi mohlo trochu hrát do karet. 😃
Andrýsek3
napsal(a):
Ja jsem poprvé v životě začala "zahradničit", zasela jsem si doma asi 6 druhů semínek, tak mi drž palce.😃🙈 Ale 4 už jsou venku :) máta a levandule bohužel nic. Hrozně mě to teda nadchlo, mam pidi zahradku u bytu, tak jsem si říkala, že tam do květináčů něco strčím, tak uvidíme. Můj děda říká, že čím horší zahradník, tím hezčí zahrada, tak to by mi mohlo trochu hrát do karet. 😃
Mátu stačí pohodit venku a vyleze všude... ta je nezničitelná podobně jako oregano. Do toho můžeš jít. To je taky plevel. Šalvěj jde taky v podstatě všude a dělá hezký keříky. Když tam někam píchneš lichořeřišnici nebo povíjnici, nemusíš dělat vůbec nic a budeš mít zeleně a květů k zbláznení. Levandule mi nikdy nešla jinde než přímo v zemi. V nádobách a květináčích pokaždé chcípla, ať jsem se snažila sebevíc.
Hele, na těch dědových slovech asi něco bude. Ono hodně lidí, co v tomhle směru zatím moc neví, má tendenci si vybírat jednoduchý věci, co hezky vypadaj a rostou snad i z betonu a hlavně hodně. Takže zarostou i všechny ty chcíplý nezdary kolem.
A navíc to bude jako se vším. Když se to moc hrotí a řeší, vždycky se to po...

napsal(a):
To jsou králíčci albínci ?
Ano,ale neměli tam být,rodiče jsou černí z dovozu,ale jak se ukazuje nejsou čistí a pro další čistokrevný chov k nepoužití.
Atheira
napsal(a):
Mátu stačí pohodit venku a vyleze všude... ta je nezničitelná podobně jako oregano. Do toho můžeš jít. To je taky plevel. Šalvěj jde taky v podstatě všude a dělá hezký keříky. Když tam někam píchneš lichořeřišnici nebo povíjnici, nemusíš dělat vůbec nic a budeš mít zeleně a květů k zbláznení. Levandule mi nikdy nešla jinde než přímo v zemi. V nádobách a květináčích pokaždé chcípla, ať jsem se snažila sebevíc.
Hele, na těch dědových slovech asi něco bude. Ono hodně lidí, co v tomhle směru zatím moc neví, má tendenci si vybírat jednoduchý věci, co hezky vypadaj a rostou snad i z betonu a hlavně hodně. Takže zarostou i všechny ty chcíplý nezdary kolem.
A navíc to bude jako se vším. Když se to moc hrotí a řeší, vždycky se to po...
Ja jsem si říkala, že ti ohledně toho mam napsat, když jsem ty seminka pořizovala. 😃 Spíš je problém, že tam mam fakt hodně stínu na té zahradě, tak aby vůbec něco tam přežilo. 🤔
Andrýsek3
napsal(a):
Ja jsem si říkala, že ti ohledně toho mam napsat, když jsem ty seminka pořizovala. 😃 Spíš je problém, že tam mam fakt hodně stínu na té zahradě, tak aby vůbec něco tam přežilo. 🤔
Na většinu těhlech kytek, co vypěstuje i náš pes, je polostín možná lepší než denně několik hodin přímého slunce. Celodenní stín ale asi žádná hitparáda na nic.
Levandule má celkově radši docela dost sluníčka.

napsal(a):
Ano,ale neměli tam být,rodiče jsou černí z dovozu,ale jak se ukazuje nejsou čistí a pro další čistokrevný chov k nepoužití.
A to jsou s rodokmenem?

janaa
napsal(a):
To je pravda ona tak 3/4 z nich jsou potomci Květomily, to byla srna, co nám se sousedkou s láskou ožírala všechno,co vykvetlo každý rok vodila dvě srnčata a učila je přeskakovat plot k nám na zahradu. Bohužel tři roky zpátky jí tu uhnal čokl Ale potomci učí tyhle blbosti zase svoje potomky. Zvlášť jedna je už řádně voráchlá. V zimě jsem jednou ráno vypustila psiska,šla si dělat hygienu, bylo hnusně,tak než jsem si šla zalít kafe, byli všichni až na nejmladší už zpátky. No a najednou ze zahrady slyším štěkání,ale takovej divnej tón, tak kouknu z okna a pohled pro bohy - čuba a před ní srna, tak dvacet metrů od sebe. A čuba předek dole,zadek nahoře, pojď si hrát srna tam žužlala trávu z místa, pod septikem, kde je i v zimě roztátej sníh. Vždycky udělala dva přískoky k čubě a pak se vrátila žrát faaaakt nekecám
Když jsem chodila pásat své pidi stádo koz, taj jsem se jednou nemohla dopočítat - pásl s s nimi srnec. Psici jsem mívala s sebou, kozy hldala, srnce jaksi přehlídla.

napsal(a):
Další foto
No vzhledem k tomu, že velikost zahrady není nijak závratná a už teď jí mám defakto přepaženou, protože vzadu si udělali sousedi plot takovej pro moje psy nic moc, takže teď na jaře budu stavět vedle novej, takže psy bez dozoru do zadní části zahrady nepouštím, navíc se tam budou dělat úpravy vegetace, vysévat trávník, defakto postupná předělávka celé zahrady, aby to více vyhovovalo Ginušce....možná budu muset udělat půtek i kolem bazénu, protože zatím to Ginu furt zajímá, tak aby tam nehupsla a kdybych měla ještě dělat plůtky kolem nějakých záhonů, tak to už bych měla tu zahradu rozpalcelovanou úplně.
A upřímně, já zase nejsem nějaký zahradníček, tak se bez záhonků obejdeme.
Možná jen ohradím kousek na ty rajčata.

napsal(a):
A to jsou s rodokmenem?
Ano,chovám toto plemeno 40let,ale dovoz z Německa je často otázka do loterie.Mají sice krásný exteriér,ale čistokrevnost..Bohužel Němci nemají rodokmeny jako my,takže si přivezete tetovaného jedince z výstavy s oceńovacím lístkem,ale mnohdy zjistíte,že nese vlohu pro hnědou barvu a pokud to chcete dělat poctivě,máte drahý oběd.

napsal(a):
No vzhledem k tomu, že velikost zahrady není nijak závratná a už teď jí mám defakto přepaženou, protože vzadu si udělali sousedi plot takovej pro moje psy nic moc, takže teď na jaře budu stavět vedle novej, takže psy bez dozoru do zadní části zahrady nepouštím, navíc se tam budou dělat úpravy vegetace, vysévat trávník, defakto postupná předělávka celé zahrady, aby to více vyhovovalo Ginušce....možná budu muset udělat půtek i kolem bazénu, protože zatím to Ginu furt zajímá, tak aby tam nehupsla a kdybych měla ještě dělat plůtky kolem nějakých záhonů, tak to už bych měla tu zahradu rozpalcelovanou úplně.
A upřímně, já zase nejsem nějaký zahradníček, tak se bez záhonků obejdeme.
Možná jen ohradím kousek na ty rajčata.
Já taky nejsem zahradníček. My máme jen obrovskou skalku, ta moc péče nepotřebuje a většinu času jí věnuje manžel, je to takový jeho dítě. A pak máme dva záhonky s mrkví a červenou řepou, a to se většinou pěstuje jen pro psy. Občas teda čerstvou mrkvičku vytáhnu i pro nás. Celkově máme ale malý pozemek, takže necháváme většinu jen na trávník a máme ovocný stromy.

napsal(a):
Ano,chovám toto plemeno 40let,ale dovoz z Německa je často otázka do loterie.Mají sice krásný exteriér,ale čistokrevnost..Bohužel Němci nemají rodokmeny jako my,takže si přivezete tetovaného jedince z výstavy s oceńovacím lístkem,ale mnohdy zjistíte,že nese vlohu pro hnědou barvu a pokud to chcete dělat poctivě,máte drahý oběd.
Hmm, tak to je tedy pěkná sázka do loterie.

napsal(a):
Hmm, tak to je tedy pěkná sázka do loterie.
Jo vše je o lidech jako ve všem.

napsal(a):
Já taky nejsem zahradníček. My máme jen obrovskou skalku, ta moc péče nepotřebuje a většinu času jí věnuje manžel, je to takový jeho dítě. A pak máme dva záhonky s mrkví a červenou řepou, a to se většinou pěstuje jen pro psy. Občas teda čerstvou mrkvičku vytáhnu i pro nás. Celkově máme ale malý pozemek, takže necháváme většinu jen na trávník a máme ovocný stromy.
No já se to teď snažím taky předělat...trávník, pořád mám takový cukání zkusit kvetoucí louku, nějaké ovocné stromky, v předu oblázky místo trávy, ta je tam neudržitelná...a teda podél plotů budu ještě vysazovat živý ploty.
No už teď je mi špatně, když si představím tý práce.. , ale zase mám čtyřnohou pomocnici, takže nám to půjde od ruky ještě pomaleji, než kdybych to dělala sama ....teď mi taky vehementně pomáhala, když jsem pokládala novej koberec na schody, je to taková moje asistentka.

napsal(a):
No já se to teď snažím taky předělat...trávník, pořád mám takový cukání zkusit kvetoucí louku, nějaké ovocné stromky, v předu oblázky místo trávy, ta je tam neudržitelná...a teda podél plotů budu ještě vysazovat živý ploty.
No už teď je mi špatně, když si představím tý práce.. , ale zase mám čtyřnohou pomocnici, takže nám to půjde od ruky ještě pomaleji, než kdybych to dělala sama ....teď mi taky vehementně pomáhala, když jsem pokládala novej koberec na schody, je to taková moje asistentka.
My loni dělali pergolu, tak ještě vymýšlím, jak ji vylepšit, nějaké popínavky ze strany od ulice, aby nebylo vidět. Jinak asi na žádný jiný vylepšení nedojde.

napsal(a):
Další foto
To je krásný pozemek! Ale té práce!

napsal(a):
To je krásný pozemek! Ale té práce!
Děkuji, krásný pozemek to je. A to vidíte na fotkách jen část. Zahrada je láska mé maminky, která tam celoročně bydlí, a zahradu zušlechťuje.
Ještě se trochu pochlubím...