Jak se vám dnes venčí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2022 06:19
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):
Já nerada halekám jak nějaká Jaruna, když to není nutný. Navíc nám to poslední dobou fakt jde, chvíli jsem i čekala, že teda nakonec projdem. Nechci svým problémem omezovat jiný lidi. Ale když ona takhle. Nevím, co jsem jí udělala, ale není to poprvý (i bez psa, takže je to rozhodně o mně), kdy z ní cítím, že má se mnou problém. Tak to holt přestanu brát jako dojem, ale jako fakt a taky se s ní nebudu sr...
No, ale bylo jak bylo. To už je teď jedno.

Za prvé, neberte si to osobně. Pokud nemáte důkaz o tom, že má problém jen s Vámi, může mít slečna problém taky se všemi. To by pak měla těžký život, ale vlastní zásluhou, tak dobře jí tak.
Za druhé, existují typy lidí, kteří to s jinými lidmi prostě neumí. Nechápou, není jim jasné, že jejich přičiněním vzniká problém. Je možné, že požadavek Vašich přátel na to, aby uhnula, nepochopila. Nebo pochopila, ale řekla si, že uhne, až ... (Vy vykročíte jejím směrem, pozdravíte, se prvně pohne její maminka, nevímco). Je to typ lidí, který za to prostě nemůže.
Za třetí, třeba je to celé nedorozumění. Třeba nerozuměla Vašim přátelům, třeba tam venčila fenky (tj. nešla na procházku, ale stoupla si na pět minut, aby si fenky trochu pohrály, poběhaly a hlavně vycvrkaly).
A ta hláška, že takhle se to nedělá, mohla patřit rozhovoru s maminkou nebo fenkám, ne Vám.
Na Vašem místě bych to velmi nevyspěle hodila za hlavu a neřešila. Vyspělejší postup by asi byl slečnu oslovit a prostě s ní zkusit pár minut mluvit. Třeba je nakonec trochu divná, ale jinak docela fajn.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.1.2022 07:42

Atheira napsal(a):
Asi rozumím, že z lanovky může být fajn výhled, ale nevím... Stejně to kvůli výhledům beztak není. Proč jim nestačí ta původní? Teda kromě toho, že nejezdí hned od tramvaje?
Já vždycky, když se leze někam, kam jede i lanovka, trvám na tom, že se jde pěšky nahoru i dolů a kdo s tím nesouhlasí, ať si nás nahoře pak najde.
Uznávám, že moje tempo bývá vražedné, ale mám kolem sebe převážně lidi, co to mají buď stejně nebo ví do čeho jdou a ten krok udrží... I když pravda, tuhle na Šumavě (a to jsme fakt nechodili zrovna žádné vrcholky!) jsme jednu kamarádku málem zrušili. Odpoledne jsem fakt myslela, že ji budem muset hodit do Vydry a vypařit se.

Jo, mám to stejně. Lanovkou jen v Alpách, tam jsou jiné nadmořské výšky a než by člověk vyšplhal do těch cca 3 000 m, tak by se do večera nestihl vrátit. Ale na naše tuzemské kopečky jedině pěšky.

20.1.2022 08:19

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasně, že osvětlenou a ani ne tak pro mě, já ten pohled znám, ale pro zdejší osazenstvo. Aby viděli, jakou máme v Liberci krásnou přistávací dráhu pro Marťany.

Chtěla jsem odfotit ráno za tmy, ale ráno nesvítí Ráno asi Marťani nepřistávají.

20.1.2022 08:22
Atheira

XXX.XXX.209.8

Jo, mám to stejně. Lanovkou jen v Alpách, tam jsou jiné nadmořské výšky a než by člověk vyšplhal do těch cca 3 000 m, tak by se do večera nestihl vrátit. Ale na naše tuzemské kopečky jedině pěšky.

My ty Alpy máme konečně taky v plánu. Už to bylo na spadnutí a pak nám spadla na hlavu Corona... No. Jenže potíž je v tom, že mám panickou hrůzu z výšek. Neopřu se o zábradlí ani v obyčejným paneláku na balkoně. Lanovka je žánr hororu prostě...
Nevadí mi přírodní vyhlídky. Jen prostě nelezu ke kraji. Prostě dokud jsem nohama na zemi (přirozený zemi :D), tak mi nevadí, jak vysoko. Ale postavte mě na balkon, rozhlednu... prostě špatný. Petřín jsem došla do třetiny a pak se po čtyřech pozadu sunula zpět.
Takže to bude v tomhle směru hodně zajímavý ještě.

Mimochodem, taky máte všude ledovku? Já ráno místo na venčení šla na vyjížďku.

20.1.2022 08:28
Atheira

XXX.XXX.209.8

Chtěla jsem odfotit ráno za tmy, ale ráno nesvítí Ráno asi Marťani nepřistávají.

Cože? Vy taky? Tady jsou všichni z Liberce?

20.1.2022 08:32

Atheira napsal(a):
Cože? Vy taky? Tady jsou všichni z Liberce?

Já v LBC jen pracuji

20.1.2022 08:35

Atheira napsal(a):
My ty Alpy máme konečně taky v plánu. Už to bylo na spadnutí a pak nám spadla na hlavu Corona... No. Jenže potíž je v tom, že mám panickou hrůzu z výšek. Neopřu se o zábradlí ani v obyčejným paneláku na balkoně. Lanovka je žánr hororu prostě...
Nevadí mi přírodní vyhlídky. Jen prostě nelezu ke kraji. Prostě dokud jsem nohama na zemi (přirozený zemi :D), tak mi nevadí, jak vysoko. Ale postavte mě na balkon, rozhlednu... prostě špatný. Petřín jsem došla do třetiny a pak se po čtyřech pozadu sunula zpět.
Takže to bude v tomhle směru hodně zajímavý ještě.

Mimochodem, taky máte všude ledovku? Já ráno místo na venčení šla na vyjížďku.

No jejda, já mám fobii z výšek šílenou. Ale občas to překonám. V lanovce si musím vždycky sednout tak, abych měla výhled do kopce. A hlavně se lanovka nesmí zastavit a rozhoupat. To se nám stalo v Tatrách a byla to málem moje smrt. S rozhlednama to mám různě, nejhorší jsou ty kovové, kde je vidět přes rošty dolů, ty někdy nedám. Ale třeba tu albrechtickou jsem dala. Hlavně nesmí foukat.
https://www.mesto-albrechtice.cz/navstevnik/mestsky-turisticky-okruh/-rozhledna-hranicni-vrch/neco-o-rozhledne/

Ledovku nemáme, máme čerstvě napadený poprašek na sněhu z pondělka. Jen včera zase šíleně foukalo.

20.1.2022 08:43

Výšky mi nevadí. Takový výhled z Burj Khalifa byl nezapomenutelný

20.1.2022 08:47

"Ona měla kam uhnout. Kdyby nestála přímo v jediném vlezu do ulice, tak ji po louce klidně obejdu, ale stála mi na jediném místě, kudy jsem měla šanci se s fenou dostat domů. Musela jsem projít těsně kolem nich. Jestli čuměli jak je krásný den, měli tam prostoru fakt plno. Tohle byla z nějakýho důvodu podpásovka schválně."

tohle se s pyrenejákem, notabene evidentně nas.raným pyrenejákem, řeší úplně samo.....
(a pak, prý k čemu je takové plemeno dobré )

20.1.2022 08:51
Terven

XXX.XXX.110.191

Zajímavý, jak to s těma výškama má každej jinak. Já mám obrovskou fobii z výšek, ale nejvíc mi vadí právě ty přírodní vyhlídky. Pokud jsem někde napevno ukotvená a nemusím se aktivně pohybovat - viz třeba ta lanovka, tak většinou nemám problém. Stejně tak mi nevadí většina rozhleden. Ty uzavřené už vůbec a u otevřených se prostě držím zábradlí a říkám si "fuj, to je vejška"
Jakmile jsem nepřipoutaná a nejištěná pevnou oporou, panikařím už z výšky metr nad zemí.
Nedávám vysokohorský úseky s řetězama, oproti tomu ve Slovenským Ráji po žebříkách jsem to zvládala o dost líp a to z důvodu, že ty žebříky jsou pevný a nehejbou se - teda většinou . Ale že bych si to užívala, to ne. Prostě to přežiju.

20.1.2022 08:55

Terven, co třeba takové ty opičí dráhy na stromech? Jak se tomu sakra říká? Tam jste jištěná, ale hýbe se to

20.1.2022 09:00
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):
Zajímavý, jak to s těma výškama má každej jinak. Já mám obrovskou fobii z výšek, ale nejvíc mi vadí právě ty přírodní vyhlídky. Pokud jsem někde napevno ukotvená a nemusím se aktivně pohybovat - viz třeba ta lanovka, tak většinou nemám problém. Stejně tak mi nevadí většina rozhleden. Ty uzavřené už vůbec a u otevřených se prostě držím zábradlí a říkám si "fuj, to je vejška"
Jakmile jsem nepřipoutaná a nejištěná pevnou oporou, panikařím už z výšky metr nad zemí.
Nedávám vysokohorský úseky s řetězama, oproti tomu ve Slovenským Ráji po žebříkách jsem to zvládala o dost líp a to z důvodu, že ty žebříky jsou pevný a nehejbou se - teda většinou . Ale že bych si to užívala, to ne. Prostě to přežiju.

Je to hrozně zajímavý. Člověk by řekl, že v tom není rozdíl, ale já si zase vyhlídku v horách, kde je zábradlí nebo řetězy, prostě fakt užívám. Jediný co, tak se nebudu jak šílenec naklánět nebo tak.
Ale rozhledny, mosty s průhledným dnem a tak... Jsem schopná se dostat do stavu, kdy mi nohy zkamení a i když vidím, že na mě ostatní mluví, můj mozek už prostě nějak neumí vyhodnotit, co říkaj a jede v podstatě jenom alarm, dokud se z tý situace nedostanu.

20.1.2022 09:00
Terven

XXX.XXX.110.191

Terven, co třeba takové ty opičí dráhy na stromech? Jak se tomu sakra říká? Tam jste jištěná, ale hýbe se to

No, tak to taky neee...to se podobá těm řetězům.

20.1.2022 09:01

No jejda, já mám fobii z výšek šílenou. Ale občas to překonám. V lanovce si musím vždycky sednout tak, abych měla výhled do kopce. A hlavně se lanovka nesmí zastavit a rozhoupat. To se nám stalo v Tatrách a byla to málem moje smrt. S rozhlednama to mám různě, nejhorší jsou ty kovové, kde je vidět přes rošty dolů, ty někdy nedám. Ale třeba tu albrechtickou jsem dala. Hlavně nesmí foukat.
https://www.mesto-albrechtice.cz/navstevnik/mestsky-turisticky-okruh/-rozhledna-hranicni-vrch/neco-o-rozhledne/

Ledovku nemáme, máme čerstvě napadený poprašek na sněhu z pondělka. Jen včera zase šíleně foukalo.

Nemám z výšek vyloženě strach, ale dobře mi taky nedělají - měknou mi kolena. Nepříjemné bylo, když jsme byli v Shanghaji na tenkrát nejvyšší veřejně přístupné observatoři na světě (World finance centre - 492m - tzv. "otvírák"), tak za prvé tam měli prosklenou podlahu a za druhé, když jste zavřela oči, tak byl cítit pohyb toho baráku - ačkoliv tam měli závaží, která ty výkyvy vyrovnávala. A to bylo faaaakt nepříjemný.

20.1.2022 09:02
Atheira

XXX.XXX.209.8

Třeba tohle je zrovna věc, se kterou nemám nejmenší problém.
Doteď tomu svýmu strachu moc nerozumím.

20.1.2022 09:07

Takovej horor tady poránu :-)

20.1.2022 09:08

Co vás děsí, Megí?

20.1.2022 09:18
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):
Třeba tohle je zrovna věc, se kterou nemám nejmenší problém.
Doteď tomu svýmu strachu moc nerozumím.

Já prostě tu oporu potřebuju pevnou.
A zajímavý, snesu i řetízkovej kolotoč. Co bych ale naprosto nedala je takový to různý zamotávání a roztáčení mimo jasně danou osu pohybu, jak to lidi běžně dělají, aby měli z točení ještě větší požitek.
Jako malá jsem jednou byla na dětským řetízkáči. Děti vždycky panu kolotočáři nastavily nohu, on je za ni roztočil, aby to byl větší vodvaz. Jednou chytil a roztočil i mě, ačkoliv jsem to nechtěla a bylo zle. Panika, řev...na řetízkáč jsem se dlouho neodvážila a když už konečně, musela moje máma kolotočářům výslovně zakazovat roztáčení za nohu a já jsem pro jistotu seděla s nohama propletenýma do vánočky

20.1.2022 09:23

U sebe pozoruju, že věkem se moje tolerance k motání, jaké popisuje Terven na řetízkáči, snižuje.

Jako dítěti mi nikdy nevadilo nic. Leto jsem ovšem absolvovala řetízkáč s dítkem a točili jsme se. Věru, dobře mi nebylo. Takže bych řekla, že co jsem dávala zamlada, už za středněvěka nedávám.

20.1.2022 09:26
Atheira

XXX.XXX.209.8

U sebe pozoruju, že věkem se moje tolerance k motání, jaké popisuje Terven na řetízkáči, snižuje.

Jako dítěti mi nikdy nevadilo nic. Leto jsem ovšem absolvovala řetízkáč s dítkem a točili jsme se. Věru, dobře mi nebylo. Takže bych řekla, že co jsem dávala zamlada, už za středněvěka nedávám.

Tak z točení je mi blivno odmala. Měly jsme se sestrou jako malé na zahradě houpačky a kolotoč a i když jsme na něm strávily fakt dost času, vždycky mi z něj bylo děsně. Ale hlavně, že jsem tam stejně lezla.
A třeba zadní sedačky v autě... no z toho se mi taky solidně houpe žaludek.

20.1.2022 09:26

Terven napsal(a):

Na přírodní vyhlídky bez zábradlí zásadně nelezu. A pokud tam stojí někdo z rodiny, musím jít pryč, protože jsem schopná tam udělat divadlo.

20.1.2022 09:30

Na přírodní vyhlídky bez zábradlí zásadně nelezu. A pokud tam stojí někdo z rodiny, musím jít pryč, protože jsem schopná tam udělat divadlo.

To byste se mnou na výlety nemohla

20.1.2022 09:31
Atheira

XXX.XXX.209.8

Ježiš, takhle blízko ke kraji.
Máte ráda pocit blízký smrti? Nebo tak něco?

20.1.2022 09:33
Terven

XXX.XXX.110.191

Sama bych to asi zvládla. Prostě bych k tomu kraji nelezla. Ale pokud bych s sebou měla děti nebo psy, byla bych hysterická, jak píše Sarah.

20.1.2022 09:34

Ježiš, tak to ne. Stačí mně fotka.

20.1.2022 09:35

Atheira napsal(a):
Ježiš, takhle blízko ke kraji.
Máte ráda pocit blízký smrti? Nebo tak něco?

Ono to tak vypadá, ale sedím bezpečně na pr.deli. Sebevrah nejsem a nezahrávám si. Nelezu, kam se nesmí a fakt nejsem z těch, co loví fotky balancujíc někde na hraně. Ale tahle se povedla, že to tak vypadá, proto ji sem dávám.

20.1.2022 09:43

Terven napsal(a):
Sama bych to asi zvládla. Prostě bych k tomu kraji nelezla. Ale pokud bych s sebou měla děti nebo psy, byla bych hysterická, jak píše Sarah.

Jj, jednou jsme byli se psy na Quinburku, páník samozřejmě prolízal všechny skály a jedna fena mi zdrhla ho hledat, to jsem řvala jak pominutá, jak jsem se bála. Vím samozřejmě, že někteří psi mají pud sebezáchovy a dávají pozor. Jenže tahleta fena byla vždycky trochu prdlá a byla schopna skočit z čehokoliv.

20.1.2022 09:44

Koukám, že nožkových fotek mám víc

20.1.2022 09:44

Co vás děsí, Megí?

Výšky, točení, houpání. Nejdu na rozhlednu, jdu do obchoďáku a oni tam co? Průhlednou podlahu!

20.1.2022 09:45
Atheira

XXX.XXX.209.8

Tohle už vypadá líp. Jestli ta fotka nezkresluje, tak tady bych se posadila s klidem taky. I se psem. Tamto vaše předchozí jedině tak minimálně 3m od kraje.

20.1.2022 09:48

Atheira napsal(a):
Tohle už vypadá líp. Jestli ta fotka nezkresluje, tak tady bych se posadila s klidem taky. I se psem. Tamto vaše předchozí jedině tak minimálně 3m od kraje.

Zkresluje. U těch šutrů prostě nepoznáte, jestli jsou malé a blízko, nebo velké a hluboko pod vámi

20.1.2022 09:49
janaa

XXX.XXX.47.93

My dneska nevencime, nedá se

20.1.2022 09:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

Zkresluje. U těch šutrů prostě nepoznáte, jestli jsou malé a blízko, nebo velké a hluboko pod vámi

Ale je to ráz, který mi nevadí. Jak jsem říkala, strašně těžko se to vysvětluje. Asi nejblíž rozumnýmu vysvětlení je, že mi vadí fakt přímý sráz. Šutr nebo kus země a najednou nic. Tohle bych ustála.

20.1.2022 09:51
Atheira

XXX.XXX.209.8

janaa napsal(a):

Wow! To chci, šla bych ven!

20.1.2022 09:53
janaa

XXX.XXX.47.93

Atheira napsal(a):
Wow! To chci, šla bych ven!

V tom nejsem schopná udělat pár kroků,to by odfouklo i mě nicméně háravky v nejlepším jsem musela svolávat pod pohrůžkou smrti, těm je všechno jedno

20.1.2022 09:59

janaa napsal(a):

Tohle u nás bylo předevčírem a včera, jít jsem musela, neukecala jsem to.

20.1.2022 10:01
janaa

XXX.XXX.47.93

Jj,předevčírem taky,ale to jsme stihly,když byl vichr,ale nesněžilo,včera klid. Dneska se fakt nedá,ten hektar zahrady jim musí stačit

20.1.2022 10:15
Terven

XXX.XXX.110.191

To je Popradský pleso? Ostrva?
Tam jsem šla a neměla jsem problém. Jasný, že kutálení se dolů by nedopadlo dobře. Ale je to prostě v hlavě, jak to není kolmá stěna, hned je to lepší

20.1.2022 10:18

Jo jo, Popradské pleso. To byl asi nejhorší výstup, co jsem zatím absolvovala. Plivala jsem plíce. Ale Rysy jsou údajně horší, tak výzva pro příště.

20.1.2022 10:27

Ostrva super, tu dávám, tam mi to nepřijde tak hrozný. Horší to bylo cestou z Rakoně na Volovec, sedlo Zawracie, to jsem měla co dělat.
https://mapy.cz/turisticka?x=19.7519173&y=49.2120483&z=15&source=osm&id=95038426&ds=1

20.1.2022 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Stejně i dva dny zpátky u nás. První jen pršelo a fučelo, v polovině se z toho stala vánice, ale to už jsem stejně byla promoklá durch, nacucaný dlouhý prošívaný kabát...to byla paráda Včera příjemně, sno, ani ne nějak mrazivo. No dlouho ne, dneska přes okno to vypadalo idylicky, teplota taky plusová...no výživný severák

20.1.2022 10:41
bassrock

XXX.XXX.251.2

Já včera díky synovi, kterému ujel bus na trénink, venčila po dlouhé době ve městě. No takový okraj Prahy, ale rozhodně více lidí, psů, prostě všeho, než u nás v lesích.
Pracovně bych včerejší odpoledne nazvala "Dvě buranky ve městě"
Já nějak nedomyslela ohoz a vyrazila v klasik venčícím, tj. fakt hoodně zablácený kalhoty střihu "hlavně volnost a teplo, vzhled na posledním místě" kabát, který má sice svá nejlepší léta za sebou, ale je teplý a má plno kapes na mlsky, kapesníky, míček, rukavice apod. a ktrerý ze sebe nevtíravě vypouští odér "mokrý pes a zahnojený kůň přebije i Chanell" a boty zablácené až ke kotníkům. Naštěstí už se smrákalo, ale i tak rodinky na cyklostezce volaly děti k sobě a když jsem je minula pro jistotu je vždy přepočítaly.
Do toho piraňa zírala na každý kočárek, koloběžku nebo skejt, protože to v našem buranově fakt nepotkáváme. No, bylo to vážně zajímavé, myslím, že na místní stezce a venčící cestě kolem vody vznikla legenda o pralesní ženě

20.1.2022 10:41

Mám to podobně. Jako dítě jsem milovala řetízkáče i horské dráhy. Teď, na stará kolena, se mi udělá nevolno i v houpacím křesle.

20.1.2022 10:46

bassrock napsal(a):
Já včera díky synovi, kterému ujel bus na trénink, venčila po dlouhé době ve městě. No takový okraj Prahy, ale rozhodně více lidí, psů, prostě všeho, než u nás v lesích.
Já nějak nedomyslela ohoz a vyrazila v klasik venčícím, tj. fakt hoodně zablácený kalhoty střihu "hlavně volnost a teplo, vzhled na posledním místě" kabát, který má sice svá nejlepší léta za sebou, ale je teplý a má plno kapes na mlsky, kapesníky, míček, rukavice apod. a ktrerý ze sebe nevtíravě vypouští odér "mokrý pes a zahnojený kůň přebije i Chanell" a boty zablácené až ke kotníkům. Naštěstí už se smrákalo, ale i tak rodinky na cyklostezce volaly děti k sobě a když jsem je minula pro jistotu je vždy přepočítaly.
Do toho piraňa zírala na každý kočárek, koloběžku nebo skejt, protože to v našem buranově fakt nepotkáváme. No, bylo to vážně zajímavé, myslím, že na místní stezce a venčící cestě kolem vody vznikla legenda o pralesní ženě

To já mám stejně s feňulí. Psovi nevadí nic, vidí, že já jsem v klidu, tak on je taky. Fenka má ze všeho Vánoce...jé, lidi, jé, psi, jů, voda a jů, támhle je něco zajímavýho. Když jdu do města s ní, vrátím se úplně vyšťavená.

20.1.2022 10:48
bassrock

XXX.XXX.251.2

Mám to podobně. Jako dítě jsem milovala řetízkáče i horské dráhy. Teď, na stará kolena, se mi udělá nevolno i v houpacím křesle.

Já už nedávám kolotoče, ale horské dráhy miluju.
Mám proježděné parky v Německu a částečně v Anglii.
Foto z EuropaParku

20.1.2022 10:56
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

bassrock napsal(a):

Já nedávno trochu podobně, horší na tom je, že mě tu každý zná Přijdu z venčení sednu k muži, vyprávím mu, co jsme zažili a on: boha, ty se k nikomu nepřibližuj, příšerně smrdíš psem. Dodávám, že samojed opravdu nesmrdí ,,Có, to mi neříkej, vždyť to mám čerstvě vyprané a včera jsem takhle byla v obchodě! Co mi smrdí?" Přečichává mě: no tlamice, jak ho furt olizuješ, bunda ne, kalhoty ne...nevím...asi tak nějak celkově. Hanba mě fackovala, často se zastavím s některým ze sousedů, teď jsem si představovala, jak ustupujou, protože smrdím Za dva dny koukám na svůj mlsotník, mám takovou taštičku malou...jak je ulepená a ani není vidět, že jsou tam drobné bílé puntíky...čichnu k ní...kristepane, to je smrad! Ony ty frolíky a sušená střívka nijak vábně nevoní Tašku jsem okamžitě hodila vyprat...najednou měla barvu a už nesmrdím!!!

20.1.2022 13:52

chááá - to jsem coby akční babička absolvovala před rokem a půl s vnoučaty v Provance. Neb vnučka měla minimální povolenou výšku a doporučovali doprovod (nebo placeného instruktora). Cháááá - moc jsem se bavila a dokonce i všechny sjezdy dolů zvládla... a stromy mojí hmotou nepopadaly

A Night tam dostal kýbl vody, že takový doprovod tam nikdy neměli. Holt nejenom kulturou živ je Trpajzlík a po gotice Avignonu a antice Pont du Gard došlo i na koupání v Gardu či lezení v korunách borovic

20.1.2022 14:11

a ještě se mi moc líbilo ve Španělsko - zrovna nově znovuotevřený chodníček v soutěskách Camino del Rey. Neteř tam nechtěla a tak hlídala Nighta a my si to oba mohli užít. Tolik orlů a supů jsem před tím nikdy neviděla. Postavili to jako "zkratku" do práce pro místní lidi při stavbě přehrad. Pak dřevěné části odnesl čas a po řadě smrťáků dobrodruhů úřady vchody na chodník zavalili. Znovu otevřeli v roce 2015 (i se zábradlím a povinnými přílbami na hlavu)... a my měli kliku na časovku, neb první rok byl vstup zdarma a bylo narváno

20.1.2022 14:13

a ještě se mi moc líbilo ve Španělsko - zrovna nově znovuotevřený chodníček v soutěskách Camino del Rey. Neteř tam nechtěla a tak hlídala Nighta a my si to oba mohli užít. Tolik orlů a supů jsem před tím nikdy neviděla. Postavili to jako "zkratku" do práce pro místní lidi při stavbě přehrad. Pak dřevěné části odnesl čas a po řadě smrťáků dobrodruhů úřady vchody na chodník zavalili. Znovu otevřeli v roce 2015 (i se zábradlím a povinnými přílbami na hlavu)... a my měli kliku na časovku, neb první rok byl vstup zdarma a bylo narváno

Krásný, ale asi by mě tam nikdo nedostal.

20.1.2022 14:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

chááá - to jsem coby akční babička absolvovala před rokem a půl s vnoučaty v Provance. Neb vnučka měla minimální povolenou výšku a doporučovali doprovod (nebo placeného instruktora). Cháááá - moc jsem se bavila a dokonce i všechny sjezdy dolů zvládla... a stromy mojí hmotou nepopadaly

A Night tam dostal kýbl vody, že takový doprovod tam nikdy neměli. Holt nejenom kulturou živ je Trpajzlík a po gotice Avignonu a antice Pont du Gard došlo i na koupání v Gardu či lezení v korunách borovic

Mě by to strašně bavilo a přiznám, že jsem nikdy na ničem podobném nebyla(nebo už si nevzpomínám) protože jsem vždycky měla sebou psy a Berry by asi dostal amok, kdybych mu vylezla někam nahoru. A muže...toho bych nikam do výšek nedostala. Jak někdo vzpomínal tu Shangai...byli jsme První odmítnul vystoupit z výtahu, pak zůstal připlácnutý na zeď a odmítnul udělat jedinný krok Na rozhlednu jako, že rozhlednu, bych ho nedostala ani omylem. Já se dívám z výšek ráda, pravda, pevná půda pod nohama je jistější a úplně ke kraji nechodím.

20.1.2022 14:50

Slabota.
Naše předsvatební cesta🤫

20.1.2022 14:58
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Slabota.
Naše předsvatební cesta🤫

Aha, tak očividně ste přežili Tak z mladické nerozvážnosti udělá člověk kdejakovou blbost...hlavně, když potřebuje zaimponovat Ještě by ste do toho šla? Možná, že vás teda podceňuju a jste horolezec?

20.1.2022 15:05

lesnížínka napsal(a):
Aha, tak očividně ste přežili Tak z mladické nerozvážnosti udělá člověk kdejakovou blbost...hlavně, když potřebuje zaimponovat Ještě by ste do toho šla? Možná, že vás teda podceňuju a jste horolezec?

Šla. Je tam skrytá římsa asi půl metru pod hranou😉

20.1.2022 15:08
Atheira

XXX.XXX.209.8

To se pak machruje...

20.1.2022 15:23
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To s tou římsou jste si měla nechat pro sebe, byly by sme ohromené

20.1.2022 15:27

lesnížínka napsal(a):
To s tou římsou jste si měla nechat pro sebe, byly by sme ohromené

Tak ona zas tak široká není, tak akorát na opření nohou, a pak už to jde kolmo dolů.
Tady je to trochu vidět 😉
Je to Tomašovský výhlad, Slovenský ráj.

20.1.2022 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dobrý Ale jo, já bych to dala...bych se tam doplazila a sedla, pak už se to dá A po pr...eli odšoupala zpátky pak

20.1.2022 16:25

Tak ona zas tak široká není, tak akorát na opření nohou, a pak už to jde kolmo dolů.
Tady je to trochu vidět 😉
Je to Tomašovský výhlad, Slovenský ráj.

Musím se veřejně pochválit, trefila jsem ho Nahoru se dá přijít pohodlně, pak jsme slanili rovnou dolů do údolí (ne, nejsem horolezec, to byla mladická nerozvážnost).
My před pár lety ferratu Cima S.A.T nad Lago di Garda (foto v kompu u manžela, takže přibližuji fotkou z netu).
Stěna má výšku 1200 m a závěrečný výstup je po kolmých žebřících, takže máte ten víc jak kilometr přímo pod nohama. Super zážitek, jak z letadla

20.1.2022 17:00

Musím se veřejně pochválit, trefila jsem ho Nahoru se dá přijít pohodlně, pak jsme slanili rovnou dolů do údolí (ne, nejsem horolezec, to byla mladická nerozvážnost).
My před pár lety ferratu Cima S.A.T nad Lago di Garda (foto v kompu u manžela, takže přibližuji fotkou z netu).
Stěna má výšku 1200 m a závěrečný výstup je po kolmých žebřících, takže máte ten víc jak kilometr přímo pod nohama. Super zážitek, jak z letadla

To se leze bez jištění?

20.1.2022 18:49

To se leze bez jištění?

S jištěním samozřejmě, ale technicky to není náročné - alespoň zrovna tahle ne. Jen zvládnout hlavou tu hloubku pod nohama. Mě to nevadí, ale muž byl v těch žebřících propletený jak liána

20.1.2022 18:52

S jištěním samozřejmě, ale technicky to není náročné - alespoň zrovna tahle ne. Jen zvládnout hlavou tu hloubku pod nohama. Mě to nevadí, ale muž byl v těch žebřících propletený jak liána

Mě by z toho žebříčku nikdo nedostal, jak bych se ho držela. A to určitě jen po pár metrech.

20.1.2022 19:47

Dnes jsme to vzali z opačné strany, přes lom, tam tolik nefoukalo. Pes tam vždycky někde je. :-) S fenkama jsem fotit nestihla.

20.1.2022 21:46

janaa napsal(a):

U nás bylo stejně - dopoledne, letělo to kolem oken, i blesk a hrom. Okolo poledne už modrá obloha - aspoň místy a i sluníčko se ukázalo.

21.1.2022 07:19

Tak dnes ráno konečně svítila.

21.1.2022 07:34

Hustý... !

21.1.2022 08:46

Hustý... !

když já mám jen z okna blbou roztřepenou... proto Pepa táhnul stativ na kopec v pondělí.... neboť celá nasvětlená za tmy je fakt zajímavá

21.1.2022 08:48

taky jsem na ni ráno koukala - že svítí. Je krásné ráno - už jsem si pozametala chodníčky, nasypala pipinám... a jdu úředničit. Výhada akademické půdy - pokud nezkouším, můžu dělat z domova. A to je vždy paráda. I když končí klidné domácí pracování... Síla se již blíží... a obávám se, aby Temná strana občas nevykoukla Za týden jedéééém

21.1.2022 09:09

taky jsem na ni ráno koukala - že svítí. Je krásné ráno - už jsem si pozametala chodníčky, nasypala pipinám... a jdu úředničit. Výhada akademické půdy - pokud nezkouším, můžu dělat z domova. A to je vždy paráda. I když končí klidné domácí pracování... Síla se již blíží... a obávám se, aby Temná strana občas nevykoukla Za týden jedéééém

Ono dnes bylo "early bird" lyžování, proto ráno svítila ;)

Těším se na dogátko!

21.1.2022 09:16
domi.t

XXX.XXX.131.130

Hlásime sa,že na Záhorí slnečno a azuro ako vždy Náš setrí chlapček nás neprestáva prekvapovať svojou vzácnou povahou. Je to pán pes! V teréne maká ako o život, doma o ňom nevieme,narozdiel od jeho vzácnej sestry,ktorá je všade Ak všetko pôjde,ako má,tak na jeseň zloží skúšky,obeháme pár výstav a uchovníme ho. Ževraj má nádherný exteriér(ja tomu nerozumiem) a bola by škoda nechať ho "len tak".
Hlavne nech sme zdraví,všetko ostatné bude len príjemný a vítaný bonus.

21.1.2022 10:04

domi.t napsal(a):
Hlásime sa,že na Záhorí slnečno a azuro ako vždy Náš setrí chlapček nás neprestáva prekvapovať svojou vzácnou povahou. Je to pán pes! V teréne maká ako o život, doma o ňom nevieme,narozdiel od jeho vzácnej sestry,ktorá je všade Ak všetko pôjde,ako má,tak na jeseň zloží skúšky,obeháme pár výstav a uchovníme ho. Ževraj má nádherný exteriér(ja tomu nerozumiem) a bola by škoda nechať ho "len tak".

Domi, tak moc držím palce.

21.1.2022 10:22
domi.t

XXX.XXX.131.130

Domi, tak moc držím palce.

Ďakujeme, Ali Je to naozajstný poklad,pracovať s ním bude radosť a zábava.

21.1.2022 11:02

domi.t napsal(a):
Ďakujeme, Ali Je to naozajstný poklad,pracovať s ním bude radosť a zábava.

..I s motylem budeme držet palce a packy.....dáte to s přehledem.. je to nádherný noblesní pes.....

21.1.2022 11:03
domi.t

XXX.XXX.131.130

..I s motylem budeme držet palce a packy.....dáte to s přehledem.. je to nádherný noblesní pes.....

Mockrát ďakujeme Fascinuje ma jeho nádherná chôdza- lahká, tichá,elegantná,naozaj sa naňho krásne pozerá.

21.1.2022 11:14

domi.t napsal(a):
Mockrát ďakujeme Fascinuje ma jeho nádherná chôdza- lahká, tichá,elegantná,naozaj sa naňho krásne pozerá.

....a kde se tak u vás vzal, na živo jsem ještě gordona neviděla a přitom tak po všech strankach nadherní psi....

21.1.2022 11:28
domi.t

XXX.XXX.131.130

....a kde se tak u vás vzal, na živo jsem ještě gordona neviděla a přitom tak po všech strankach nadherní psi....

On sa u nás vyskytol Tiež som gordona predtým nikdy nevidela, u nás sú setri naozaj vzácnosť. Je "váš"-prišiel z Česka. Pôvodnému majiteľovi bol odobraný chovateľmi pre absolútne príšerné podmienky a podozrenie z týrania a hľadal nový domov. A keďže moj tatino setre miluje(volakedy mal írskeho a bola to veľká srdcovka)...tak je už náš

Koniec jednej kapitoly. Tú ďalšiu už píšeme spolu

21.1.2022 12:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

domi.t napsal(a):

Já tomu taky nerozumím, ale je nádherný .

21.1.2022 12:26
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Dnešní i včerejší venčení bylo taky krásné. Včera jsem stihla procházku mezi dvěma vánicema. Včera moc Malina neposlouchala, tak jsme večer přidali krom hry nějaké domácí cvičení a dneska, když si "pohrála" s vodítkem, tak pak už měla poslušnost stoprocentní. S míň sněhem jsou včerejší

21.1.2022 12:35
domi.t

XXX.XXX.131.130

Trickyvoo napsal(a):
Dnešní i včerejší venčení bylo taky krásné. Včera jsem stihla procházku mezi dvěma vánicema. Včera moc Malina neposlouchala, tak jsme večer přidali krom hry nějaké domácí cvičení a dneska, když si "pohrála" s vodítkem, tak pak už měla poslušnost stoprocentní. S míň sněhem jsou včerejší

To je ale rozkošnica!

21.1.2022 12:38

domi.t napsal(a):
On sa u nás vyskytol Tiež som gordona predtým nikdy nevidela, u nás sú setri naozaj vzácnosť. Je "váš"-prišiel z Česka. Pôvodnému majiteľovi bol odobraný chovateľmi pre absolútne príšerné podmienky a podozrenie z týrania a hľadal nový domov. A keďže moj tatino setre miluje(volakedy mal írskeho a bola to veľká srdcovka)...tak je už náš

Koniec jednej kapitoly. Tú ďalšiu už píšeme spolu

..a bude to kapitola plná lásky a úžasného loveckého vyžití....tak hodně štěstí a radosti při jejím psaní....

21.1.2022 13:00
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Trickyvoo napsal(a):

Máte krásného raráška. :)

21.1.2022 18:16

Dnes bylo nádherně slunečno, ale jen cca do 15 hod, pak už se zatáhlo a začalo opět hrozně foukat, pěkně jsme promrzli.

21.1.2022 18:21

A ještě video z domácího dovádění na zahradě.
Bohužel se nevložilo, zkusím to později.

21.1.2022 19:05
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dnes bylo nádherně slunečno, ale jen cca do 15 hod, pak už se zatáhlo a začalo opět hrozně foukat, pěkně jsme promrzli.

Zima je, i u nás, kolem nuly celý den a k tomu severák. No Workovi jak zasvítí na ležení, tak se vzteká, chodí a vyštěkává, lehne-vstane, za chvíli zase o metr dál, zase blbě pak zaleze do boudy, nakonec nasr...se štěkáním vyleze a jde si lehnout pod loubí, kde trošku kytky hážou stín

21.1.2022 19:10

když já mám jen z okna blbou roztřepenou... proto Pepa táhnul stativ na kopec v pondělí.... neboť celá nasvětlená za tmy je fakt zajímavá

To neva, že je rozmazaná. To je přesně ta přistávací dráha pro Marťany. Jak to vypadá, že to visí z nebe, když hřeben není vidět.

21.1.2022 19:11

Krásná fotka !

21.1.2022 19:24
domi.t

XXX.XXX.143.185

Ali,Dráček ako zapózoval! 😍Občas mi pripomína Nefret,možno preto mám naňho slabosť😉Vybozkávaj ho za nás,prosím 🙏🏻

21.1.2022 19:37

Dráček miláček. ♥️
To druhé video nejde načíst, trápila jsem se s tím hodinu. :-(

21.1.2022 20:37

Dráček miláček. ♥️
To druhé video nejde načíst, trápila jsem se s tím hodinu. :-(

Krásně mručí poklad 🐶❤

21.1.2022 21:12

To neva, že je rozmazaná. To je přesně ta přistávací dráha pro Marťany. Jak to vypadá, že to visí z nebe, když hřeben není vidět.

je jasno - opět jsme lezli na kopec - a až se vytáhne z foťáku.... tak se dočkáš

21.1.2022 22:00
21.1.2022 22:09
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

https://youtu.be/p_yZfRcSPiI

krása. Tam je vidět, jak ho to baví, s jakovým zaujetím a nadšením to dělá Já, co mám zkušenost s úplně jiným naturelem, jen žasnu, kde se to v tom psu bere. U Worky jsem to viděla...jo, dneska, když objevil mamčinu slepici zatoulanou u sousedů v humně. Najednou i běhal a skákal, až by se málem přerazil kolem plotu.

21.1.2022 22:18

lesnížínka napsal(a):
krása. Tam je vidět, jak ho to baví, s jakovým zaujetím a nadšením to dělá Já, co mám zkušenost s úplně jiným naturelem, jen žasnu, kde se to v tom psu bere. U Worky jsem to viděla...jo, dneska, když objevil mamčinu slepici zatoulanou u sousedů v humně. Najednou i běhal a skákal, až by se málem přerazil kolem plotu.

....no jo jeho baví cokoli a kdykoli, ale vymyslej mu pořád nějakou zábavu aby nezačal on vymyslet nějakou blbinu

21.1.2022 22:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

....no jo jeho baví cokoli a kdykoli, ale vymyslej mu pořád nějakou zábavu aby nezačal on vymyslet nějakou blbinu

A tak to jo, to jsem musela taky...a to mě teda moc nebavilo, animátorka já zrovna nejsem, to jsem se těžce přemáhala a být to děcko a ne pes, pošlu ho někam

21.1.2022 22:26

lesnížínka napsal(a):
A tak to jo, to jsem musela taky...a to mě teda moc nebavilo, animátorka já zrovna nejsem, to jsem se těžce přemáhala a být to děcko a ne pes, pošlu ho někam

..když máš hyperaktivní psa, tak to časem vybrousíš k dokonalosti....dneska odnosil kupu špinavého prádla k pračce....

21.1.2022 22:35
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

..když máš hyperaktivní psa, tak to časem vybrousíš k dokonalosti....dneska odnosil kupu špinavého prádla k pračce....

Prala jsem dvě pračky kurňa, kdybych to byla věděla, už seděl ve vlaku na Moravu Umí i věšet? Já to hážu jen přes zábradlí v hale, jedna ještě nevisí. Mám čekat ušatou zásilku u Pendolína?

21.1.2022 22:46

lesnížínka napsal(a):
Prala jsem dvě pračky kurňa, kdybych to byla věděla, už seděl ve vlaku na Moravu Umí i věšet? Já to hážu jen přes zábradlí v hale, jedna ještě nevisí. Mám čekat ušatou zásilku u Pendolína?

...máme sušičku...žádná Morava, doma dělat bude

22.1.2022 09:52

Dnes i u nás v nížině napadlo trochu sněhu,tak jsme se ráno v klidu prošli.

22.1.2022 10:39
domi.t

XXX.XXX.143.185

My dnes takto...ona je lovkyňa aj mimo sezóny😉

22.1.2022 11:00

my se vydali na výletík - a pravda cesta ráno přes Ještěd nebylo zrovna moc sjízdná... Ale bylo "za kopcem" hezky - krásně proměnlivé nebe - od temně šedé, přes mlžné, jasně modré s letícími mraky... prostě paráda

22.1.2022 11:00

domi.t napsal(a):
My dnes takto...ona je lovkyňa aj mimo sezóny😉

No náš pes taky občas najde něco ze srnky,ale bohužel se nám tu objevují pytláci na čtyřkolkách,myslivci s nimi nic nezmůžou,občas je nahání policajti,ale účinek nic moc.

22.1.2022 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

...máme sušičku...žádná Morava, doma dělat bude

Naštěstí to muž pověsil, zatím co já chrápala u telky. Ani jsem nevěděla, že on věděl, že je v pračce prádlo

22.1.2022 12:17

lesnížínka napsal(a):
Naštěstí to muž pověsil, zatím co já chrápala u telky. Ani jsem nevěděla, že on věděl, že je v pračce prádlo

....tak vidíš jak se to hezky pořešilo....

22.1.2022 16:46

tak konečně sjezdovka pro Orionku - Nová Skalka na Ještědu. Foceno včera večer

22.1.2022 17:55
kalypes

XXX.XXX.33.205

Dneska bylo u nás krásné počasí na výlet

22.1.2022 18:08

To je přesně ono. Není to nádhera? ( Neekologická :-)) )

22.1.2022 19:21
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

To je přesně ono. Není to nádhera? ( Neekologická :-)) )

Áno...vypadá to hezky, jinde Tu bych o to nestála, naštěstí nehrozí, nemáme ty výšky

22.1.2022 19:27

kalypes napsal(a):
Dneska bylo u nás krásné počasí na výlet

22.1.2022 19:39
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Vrátím se k venčení včerejšímu. Jdeme s mamkou a její Mandy za humny. Projdem kolem domu setřenky. Po smrti jejich labradorky jí muž přivezl z útulku mladou fenku, nějaká bull kříženka. Za dva roky přitáhnul ještě psa, má útulek v areálu firmy, kde pracuje a psa se mu sželelo. Hezký, vyšší, štíhlý taky bull kříženec. Mají ho asi rok. Zpočátku se nesnášeli, museli být každý v jiném domě, postupně je sbližovali, už bydlí spolu. Tak procházíme kolem, psi na nás štěkají shora z ochozu kolem domu. Jdeme dál, ujdem asi 100m, Mandy někam letí, Worka po cestě cupitá za ní(polňačce) je před náma cca 20m a čichá si. Já neslyším, tak se co chvíli ohlížím, i když tam nikdo nechodí ani nic nejezdí, ale už ze zvyku. Vidím, jak sestřenky muž jde z baráku naproti k rodičům, mávnu na něj a koukám zase před sebe. Najednou se vedle mě zjeví pes, první mi zašrotovalo, co je to za psa, vzápětí cvaknulo, že je to jeho bull pes. Trochu by se ve mě krve nedořezal, protože nás bez mrknutí oka minul a už stál za zadkem Workovi. Jak šel Worka a čichal, pes postupoval za ním, vůbec netuším, jestli Worick o něm věděl. Ohlédnu se a páníček letí vystrašený za náma, když nás míjí říkám mu: nechoď pro něj, odvolej ho, jak tam přijdeš, vletí do sebe(což by pro Worku mohlo být fatální) Pochopitelně pes neposlechnul ani ho.no. Přišel až k němu, naštěstí pes zareagoval, když byl asi dva metry on něj, chňapnul ho a stáhnul od Woricka. Na dálku jsem neslyšela nic, jen jsem si do té chvíle říkala, že Worka jak je starý a cítí, že už nemá navrch, klidně na psa vrkne ve smyslu neotravuj. Jako mladý to nědělal nikdy. Ale když na něj pes vrknul, v pohodě to vzal, respektoval, tak si myslí, že to tak má být. Jenže někteří psi jsou nějak mimo etiketu Tu to nakonec všechno dobře dopadlo, klepala jsem se až doma. A šly mi hlavou scénáře, co se mohlo stát, o co horší, že by to byl pes příbuzných

22.1.2022 19:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Já asi půjdu proti proudu, ale mně se to nelíbí. Myslím fakt jenom na oko, jiné stránky věci vůbec neřeším... Vizuálně mi to přijde ošklivé.
Prostě osvětlené město, tmavé kopečky za ním a tam najednou nějaký todlencto. Esteticky mi vadí, jak to tam je... no... u nás doma říkáme vypíčený tak jakoby "do ničeho", jestli rozumíte, co se snažím říct.

22.1.2022 19:49
domi.t

XXX.XXX.143.185

Ja mám riadne nostalgickú chvíľku,tak aj sem dám fotku s mojou prvou retrieverovskou parťáčkou Sawannah🖤S ňou to všetko začalo. Bola iná. Výnimočná. Pravá dáma. A napriek všetkým s.r.a.č.k.á.m ,ktoré si niesla so sebou, dala ten život na jednotku s milión hviezdičkami.

22.1.2022 20:01

Atheira napsal(a):
Já asi půjdu proti proudu, ale mně se to nelíbí. Myslím fakt jenom na oko, jiné stránky věci vůbec neřeším... Vizuálně mi to přijde ošklivé.
Prostě osvětlené město, tmavé kopečky za ním a tam najednou nějaký todlencto. Esteticky mi vadí, jak to tam je... no... u nás doma říkáme vypíčený tak jakoby "do ničeho", jestli rozumíte, co se snažím říct.

Mně se to taky nelíbí, ale přijde mi to tak fantasmagorický, že na to nemůžu říct nic jinýho, než "hustý"

22.1.2022 20:06
Terven

XXX.XXX.110.191

Atheira napsal(a):

Já bych to vizuálně i zvládla ...ale jinak, za mě, moc světelnýho smogu...
Já si teda obecně myslím, že lyžařskej průmysl není moc přátelskej k přírodě.

22.1.2022 20:15
Atheira

XXX.XXX.209.8

Terven napsal(a):

To je druhá stránka věci, kterou si myslím taky, no co, myslím, ona to bude prostě pravda...ale nechtěla jsem to zmiňovat, aby někdo neřekl, že se mi to nelíbí jenom kvůli tomu.
Protože... já mám ráda vizuálně hezký věci. Fakt mi to tak jako lahodí na duši. Myslím, že mi v tomhle směru poněkud kape na maják, protože mě tak jako "psychicky bolí", když nějaká věc kazí celkový dojem nebo ruší něco, co by jinak vypadalo dobře, když něco neladí a tak... Takže ta sjezdovka na tý fotce... ta mě fakt děsně dráždí. Mám vždycky hrozný nutkání takový věci opravit, předělat... No, ale třeba přehoz opravíte (vyměníte za jinou barvu), velký věci jako sjezdovky asi těžko, takže z toho pak dostávám tik.

22.1.2022 20:19
Terven

XXX.XXX.110.191

A k tématu, jak se nám dnes venčí...takto
za mě by teda mohlo přituhnout, poněvadž tuhle konzistenci podkladu nesnáším. Média slibovala zimu, na Novinkách avizovali její grandiózní nástup - tak kde to, sakra je??
Když koukám na dlouhodobou předpověď, pořád jsou tam červený čísla, modrých je tam jako šafránu

22.1.2022 20:20

Terven napsal(a):
A k tématu, jak se nám dnes venčí...takto
za mě by teda mohlo přituhnout, poněvadž tuhle konzistenci podkladu nesnáším. Média slibovala zimu, na Novinkách avizovali její grandiózní nástup - tak kde to, sakra je??
Když koukám na dlouhodobou předpověď, pořád jsou tam červený čísla, modrých je tam jako šafránu

Jo, vidím otazníky v očích.

22.1.2022 20:22
Terven

XXX.XXX.110.191

Jo, vidím otazníky v očích.

Jo, no tak ty otazníky v očích znamenají jediný...budou ty sušený plíce teď anebo až za další dlouhou nanosekundu???

22.1.2022 20:22
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Atheira napsal(a):
To je druhá stránka věci, kterou si myslím taky, no co, myslím, ona to bude prostě pravda...ale nechtěla jsem to zmiňovat, aby někdo neřekl, že se mi to nelíbí jenom kvůli tomu.
Protože... já mám ráda vizuálně hezký věci. Fakt mi to tak jako lahodí na duši. Myslím, že mi v tomhle směru poněkud kape na maják, protože mě tak jako "psychicky bolí", když nějaká věc kazí celkový dojem nebo ruší něco, co by jinak vypadalo dobře, když něco neladí a tak... Takže ta sjezdovka na tý fotce... ta mě fakt děsně dráždí. Mám vždycky hrozný nutkání takový věci opravit, předělat... No, ale třeba přehoz opravíte (vyměníte za jinou barvu), velký věci jako sjezdovky asi těžko, takže z toho pak dostávám tik.

Tak to asi kudy chodíte, tudy ,,tikáte" neb takovéhle věci vidíte všude kolem. A nemusí to být jen ,,světová" sjezdovka

22.1.2022 20:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Tak to asi kudy chodíte, tudy ,,tikáte" neb takovéhle věci vidíte všude kolem. A nemusí to být jen ,,světová" sjezdovka

Nemyslím si, že všude kolem jsou hnusný věci. Ano, samozřejmě se jich dá najít mnoho, ale cíleně vyhledávám hezká místa. A ono ani ve městech to nebývá tak zlý, i když mi víc lahodí prostě příroda... Jako jo, když je něco jak pěst na oko, tak tiše trpím.
Těžko popsat, nemá cenu to rozvádět, protože to málokdy bývá skutečně pochopeno, natož tím tady plevelit vlákno.

22.1.2022 20:31

Média slibovala zimu, na Novinkách avizovali její grandiózní nástup - tak kde to, sakra je??

No přece u nás :-)

22.1.2022 20:32

Dokonce i v Č.ráji lze na běžkách.

22.1.2022 20:32
Atheira

XXX.XXX.209.8

My taky máme.
Slunečnou, krásnou a zmrzlou. I se sněhem.

22.1.2022 20:49

u nás je konečně sníh... Tedy množství, které už se dá považovat za zimu. Ehm... mám připravený svetřík pro štěnítko. Doufám, že mu bude

Ke sjezdovce - nejezdíme na sjezdovkách, jezdívali jsme rádi na běžkách - ale co se na hory musí ráno s čelovkou, pokud nechcete jet v davu... tak nejezdíme. Nebo jen výjimečně, ve všední den... Orionka chtěla fotku - a protože Pepa bez foťáku skoro nechodí, nebyla potíž vzít foťák a stativ... a přání vyplnit.

Na straně druhé - znám tolik lidí, kteří večer vezmou lyže a od těch 6 do 9 večer si jdou zalyžovat. S dětmi, bez dětí... maminy od malých dítek... A prý konečně svah, který má rozumné parametry a je v dosahu MHD stotisícového města. A v noci to nesvítí. Nějak mi vadí víc jiných věcí, než zrovna tahle stráň.

22.1.2022 21:41

u nás je konečně sníh... Tedy množství, které už se dá považovat za zimu. Ehm... mám připravený svetřík pro štěnítko. Doufám, že mu bude

Ke sjezdovce - nejezdíme na sjezdovkách, jezdívali jsme rádi na běžkách - ale co se na hory musí ráno s čelovkou, pokud nechcete jet v davu... tak nejezdíme. Nebo jen výjimečně, ve všední den... Orionka chtěla fotku - a protože Pepa bez foťáku skoro nechodí, nebyla potíž vzít foťák a stativ... a přání vyplnit.

Na straně druhé - znám tolik lidí, kteří večer vezmou lyže a od těch 6 do 9 večer si jdou zalyžovat. S dětmi, bez dětí... maminy od malých dítek... A prý konečně svah, který má rozumné parametry a je v dosahu MHD stotisícového města. A v noci to nesvítí. Nějak mi vadí víc jiných věcí, než zrovna tahle stráň.

To nám tu naši krásu sepsuly :-)).

23.1.2022 00:45
Trickyvoo

XXX.XXX.248.31

To nám tu naši krásu sepsuly :-)).

Já lyžuju a ráda, jen co mám malé dítě, tak lyžuji už velmi málo. Nemusím moc večerní lyžování kvůli špatné viditelnosti a tohle je osvícené, koukám, dobře a ano, ráda bych jí vyzkoušela. Mě napadla krása. Jezdila jsem lyžovat do Francie, celé svahy jsou poseté sjezdovkami, tohle je prostě pohoda. Vždycky když se navlečeu do toho lyžařského, nepohodlné boty, hodím lyže na rameno a vleču se ke sjezdovce, říkám, si proč to jako dělám. Platím fůru peněz za to, abych mohla jezdit nahoru dolů jako blázen, ale miluji to, tu svobodu, když svištím dolů, když sjedu dobře svah, dobře upravená sjezdovka...nooo, kdo to nedělá, ten to nepochopí, ale to nadšení pro tenhle sport mám už od malička, i když jsem dlouhé roky lyžovala mizerně.
Co ale vadí mě, je cesta v oblacích na Dolní Moravě, proč jako? Tu samou práci by udělala nějaka hezká rozhledna a ne ta anakonda nad stromama.

23.1.2022 09:12

Mně se nelíbí žádná stezka ať v oblacích nebo v korunách stromů. Jsou všechny jak pěst na oko, takový vopičárny pro lidi. To některý rozhledny z dotací ale taky.

23.1.2022 09:35

Terven napsal(a):

Přesně, taky to tak vidím. mi se to nelíbí, nikdy bych tam nešla, toho světla je tam příliš. Altheira výše, to vystihla přesně. Mám ráda místa bez lidí, lesy, kde nepotkám ani nohu, to si opravdu vychutnávám.

23.1.2022 18:11

Přesně, taky to tak vidím. mi se to nelíbí, nikdy bych tam nešla, toho světla je tam příliš. Altheira výše, to vystihla přesně. Mám ráda místa bez lidí, lesy, kde nepotkám ani nohu, to si opravdu vychutnávám.

my si dneska užili skoro patnáct kilometrů po ZNAČENÝCH cestách Kokořínska a nepotkali jsme vůbec nikoho. A to tam bylo docela slušné počasí (na rozdíl od Liberce, kde pršelo). Další cesta, které s dogou schůdná nebude... i když doufám, že se z Yody stane další šikovný kamzík jizerskohorský - jako byli jeho předchůdci

23.1.2022 19:21
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

Tak my víkend strávili mimo město, v takové jedné zapadlé vesničce, kam jsem málem ani nevyjela autem skrz sníh. Střídavě se střídala chumelenice a azuro. Venku jsme byli v podstatě stále a bylo to krásné. No a teď zpátky ve městě, začíná mě to tu silně nebavit, snad se někdy toho domečku na vesnici taky dočkám. 😇

23.1.2022 19:27
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Andrýsek3 napsal(a):
Tak my víkend strávili mimo město, v takové jedné zapadlé vesničce, kam jsem málem ani nevyjela autem skrz sníh. Střídavě se střídala chumelenice a azuro. Venku jsme byli v podstatě stále a bylo to krásné. No a teď zpátky ve městě, začíná mě to tu silně nebavit, snad se někdy toho domečku na vesnici taky dočkám. 😇

akorát na kupování domečku je teďka úplně blbá doba a zlepšení prý v nedohlednu

23.1.2022 19:39
Andrýsek3

XXX.XXX.169.53

lesnížínka napsal(a):
akorát na kupování domečku je teďka úplně blbá doba a zlepšení prý v nedohlednu

To já samozřejmě vím. S cenami pozemků, nemovitostí nebo stavebního materiálu jaké jsou teď se můj sen velmi rozplývá. A nespěchám, uvidíme co bude třeba za 10 let.

23.1.2022 19:53

U nás včera připadlo cca 15 cm a vypadá to, že ještě připadne, nestíhám odhazovat a fotit taky ne. :-)

23.1.2022 20:02
Terven

XXX.XXX.110.191

U nás včera připadlo cca 15 cm a vypadá to, že ještě připadne, nestíhám odhazovat a fotit taky ne. :-)

Vysloveně provokace, todleto
My jsme teda dneska venčily převážně v interiéru, pracovně, obě holky měly trénink noseworku, urbany.
Mám radost z pinčový, ona to fakt chápe, ona to umí ...vyšlu jí do veliký místnosti a ona tam ten pidikousíček pomerančový kůry najde. U Vikiny už jsem si zvykla, že je to normálka, u pinčový mi to zatím přijde jako malej zázrak. A snad zkusíme letos zetkový zkoušky a Vikina půjde možná i jedničky, když všechno dobře dopadne.
Po tréninku jsme absolvovaly ještě rodinnou návštěvu, moc pěkně si to užily - pinčová vedle mě na kanapi a Vikina fousama vymetla prach pod veškerým nábytkem a vůbec jim nevadilo, že do toho nonstop řve nesocializovaná čivava.

23.1.2022 20:46

Terven napsal(a):
Vysloveně provokace, todleto
My jsme teda dneska venčily převážně v interiéru, pracovně, obě holky měly trénink noseworku, urbany.
Mám radost z pinčový, ona to fakt chápe, ona to umí ...vyšlu jí do veliký místnosti a ona tam ten pidikousíček pomerančový kůry najde. U Vikiny už jsem si zvykla, že je to normálka, u pinčový mi to zatím přijde jako malej zázrak. A snad zkusíme letos zetkový zkoušky a Vikina půjde možná i jedničky, když všechno dobře dopadne.
Po tréninku jsme absolvovaly ještě rodinnou návštěvu, moc pěkně si to užily - pinčová vedle mě na kanapi a Vikina fousama vymetla prach pod veškerým nábytkem a vůbec jim nevadilo, že do toho nonstop řve nesocializovaná čivava.

Klidně bych vám tu hromadu ze zahrady poslala, kdyby to šlo. 😉

23.1.2022 21:42

No já bych to docela brala, tam kde je to vyběhaný od psů...defakto přední část zahrady, je hnusný bahno

24.1.2022 09:00

Mně se nelíbí žádná stezka ať v oblacích nebo v korunách stromů. Jsou všechny jak pěst na oko, takový vopičárny pro lidi. To některý rozhledny z dotací ale taky.

Taky si kapku zaplevelím:
1/ se mi moc líbila taková citlivě zasazená do přírody "Rozhledna, jakou svět neviděl": https://www.justride.cz/tipy-na-vylet/rozhledna-jakou-svet-nevidel
2/ a sjezdovka na Ještědu? Trpím, připadá mi, jako když Ještěd krvácí. V přírodě dávám přednost oblastem bez světelného smogu, ale bohužel jich ubývá.

24.1.2022 09:15

Taky si kapku zaplevelím:
1/ se mi moc líbila taková citlivě zasazená do přírody "Rozhledna, jakou svět neviděl": https://www.justride.cz/tipy-na-vylet/rozhledna-jakou-svet-nevidel
2/ a sjezdovka na Ještědu? Trpím, připadá mi, jako když Ještěd krvácí. V přírodě dávám přednost oblastem bez světelného smogu, ale bohužel jich ubývá.

Tak tu neznám, super nápad. Je to sice moc daleko, ale snad se tam někdy podívám.

24.1.2022 10:20
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Já teda zas zpět k tématu. Venčilo se nádherně. Nikde žádný lidi. V létě asi budu trpět, až budou na "našich" stezkách cyklisti, běžci. Když Malina začala kousat vodítko, zeptala jsem se jestli ho chce nosit a ona chtěla, tak dostala druhý konec, ale zachvíli ho položila, tak jsem jí nabídla , že jí ho ponesu, takže jsem teda psa "nevodila", ale " nosila" mu vodítko a šlo se nám pěkně. V přírodě pak už na volno

24.1.2022 10:27

Trickyvoo napsal(a):
Já teda zas zpět k tématu. Venčilo se nádherně. Nikde žádný lidi. V létě asi budu trpět, až budou na "našich" stezkách cyklisti, běžci. Když Malina začala kousat vodítko, zeptala jsem se jestli ho chce nosit a ona chtěla, tak dostala druhý konec, ale zachvíli ho položila, tak jsem jí nabídla , že jí ho ponesu, takže jsem teda psa "nevodila", ale " nosila" mu vodítko a šlo se nám pěkně. V přírodě pak už na volno

Nošení vodítka
Máte úplně jinej živočišnej druh, než byl můj prostomyslný pes

24.1.2022 11:08

Dnes si při HO takhle hovíme.
A po dnešním odházení jsem vyfotila i tu hromadu sněhu. Ještě to ale není všechno, ještě zbývá odházet cestičku dozadu do dřevníku.

24.1.2022 11:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.248

U nás také HO a psi dopolední klid 😁

24.1.2022 11:35
Varaxi

XXX.XXX.150.244

marcelaamax napsal(a):
U nás také HO a psi dopolední klid 😁

Koukám, že Vaše slečna ulovila jaguára. :)

24.1.2022 11:39
Atheira

XXX.XXX.209.8

Je vidět, že home office svědčí všem.

24.1.2022 11:43
Varaxi

XXX.XXX.150.244

Atheira napsal(a):

Lara zas ulovila hada. :)
Tak je známo, že HO znamená taky hlavní odpočinek, takže...

24.1.2022 11:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Dnes si při HO takhle hovíme.
A po dnešním odházení jsem vyfotila i tu hromadu sněhu. Ještě to ale není všechno, ještě zbývá odházet cestičku dozadu do dřevníku.

U nás se od jisté doby cestičky neuhazují, ale prošlapávají Je to moc metrů bych se vysr... Máte tolik pejsů, vždyť to mají prošlapané, co tam jednou projdou

24.1.2022 11:45

lesnížínka napsal(a):
U nás se od jisté doby cestičky neuhazují, ale prošlapávají Je to moc metrů bych se vysr... Máte tolik pejsů, vždyť to mají prošlapané, co tam jednou projdou

No, než to kluk (já už to dělat nebudu) odháže, tak to možná prošlapaný bude. Jen se těm chlupatým potvorám teď nechce moc být venku, pořád se cpou domů.

24.1.2022 17:37

Po delší době taky zdravíme... Měli jsme teď těžké období, bývalý páníček nám dělá ze života peklo, ale nevzdáváme se, jsme na všechno tři a všechno zvládneme.
V neděli jsme si udělali okruh z Visalaji na SK hranice, byla to nádhera, nikde nikdo, metr prašanu, kluci se vyřádili a my vlastně taky. Socializujeme teď dvě cuvaci holky, které moc nemusí jiné psy a lidi, tak moji gentlemani mají pro jejich nálady a útoky naštěstí pochopení.

24.1.2022 17:55

Po delší době taky zdravíme... Měli jsme teď těžké období, bývalý páníček nám dělá ze života peklo, ale nevzdáváme se, jsme na všechno tři a všechno zvládneme.
V neděli jsme si udělali okruh z Visalaji na SK hranice, byla to nádhera, nikde nikdo, metr prašanu, kluci se vyřádili a my vlastně taky. Socializujeme teď dvě cuvaci holky, které moc nemusí jiné psy a lidi, tak moji gentlemani mají pro jejich nálady a útoky naštěstí pochopení.

No to je krása!👍 Křupy křup, vyplazený jazyky a Boží ticho a klid....😉 pesani nádherní!!!

24.1.2022 17:59

Atheira napsal(a):

No to každopádně HO Laruši svědčí 😃 a koukám, že máte taky hada Ikea. Miluje ho? Olíkova je to druhá nejoblíbenější hračka po krokodýlovi....a že těch hraček má 😁

24.1.2022 18:16
Atheira

XXX.XXX.209.8

Bývalý páníček by měl mít rozum... tihle dva by ho dohromady s těma čuvačíma holkama neměli ani na týden do mrazáku.

24.1.2022 18:19
Atheira

XXX.XXX.209.8

No to každopádně HO Laruši svědčí 😃 a koukám, že máte taky hada Ikea. Miluje ho? Olíkova je to druhá nejoblíbenější hračka po krokodýlovi....a že těch hraček má 😁

Ano, je to had z Ikea. Má ho už dlouho, vzpomínám si, že jsem ho kupovala ještě v dávných časech před coronou. A to se jeví jako delší doba, než jaká to je... mohou to být tři roky?
Moc si s ním nehraje, ukousla mu jazyk (ten jsem nikdy nenašla ) a tím s ním skončila. Ale miluje ho. Aranžuje si ho tak různě na spaní. Lehá na něj, nebo jen tak vedle něj... A když třeba upadne na zem, nelení a jde ho zase zvednout, aby si ho zase položila vedle sebe.

24.1.2022 18:24

Atheira napsal(a):
Ano, je to had z Ikea. Má ho už dlouho, vzpomínám si, že jsem ho kupovala ještě v dávných časech před coronou. A to se jeví jako delší doba, než jaká to je... mohou to být tři roky?
Moc si s ním nehraje, ukousla mu jazyk (ten jsem nikdy nenašla ) a tím s ním skončila. Ale miluje ho. Aranžuje si ho tak různě na spaní. Lehá na něj, nebo jen tak vedle něj... A když třeba upadne na zem, nelení a jde ho zase zvednout, aby si ho zase položila vedle sebe.

Takže had je Lary parťák 😃👍 ten jazyk k tomu ukousnutí sváděl a tak jsem nejdřív ušmikla cedulku a pak hned nato jazyk, protože by to dopadlo, jako u Vás....🙈

24.1.2022 18:42
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Nošení vodítka
Máte úplně jinej živočišnej druh, než byl můj prostomyslný pes

Jo taky mám pocit, že je to jiný druh, než mí předešlý psi . Už po pár dnech mi došlo, že vše, co platilo na mé předešlé psy, můžu klidně zapomenout.

24.1.2022 19:07

My teď venčíme většinou potmě, psy sice nevidím, ale poslouchají úplně stoprocentně. Dnes jsme po dlouhé době vzali i babču a překvapilo mě úplně, jak v pohodě ušla tři kilometry. Asi ta zima i těm starouškum svědčí víc.

24.1.2022 20:00
domi.t

XXX.XXX.143.185

Luci,držte sa! Všetci traja😉A ak by som mohla akokoľvek pomôcť,ozvi sa do správy. Myslím to úplne vážne.

24.1.2022 20:02
domi.t

XXX.XXX.143.185

Vodné živly po paničke😉Ževraj voda je výborná...no ako myslíte,levíčatá moje! Keďže vám verím,skúšať to rozhodne nepôjdem 😁

24.1.2022 20:06

domi.t napsal(a):
Vodné živly po paničke😉Ževraj voda je výborná...no ako myslíte,levíčatá moje! Keďže vám verím,skúšať to rozhodne nepôjdem 😁

Brrrrrrr🥶

24.1.2022 20:12

Krásné fotky.
Držte se, jste na tom asi podobně jako já, já mám sice 4 kousky, ale o malinko menší. S je to teda zahul.

24.1.2022 20:14

Cstmr, dovolím si zeptat se, odkud jsi?
neb v Nové Bělé na jednom rohu je přesně taková dvojka tibetů

24.1.2022 20:28

Toho hada dostala vnučka od Ježíška. Měla z něj velkou radost stejně jako dárce - můj syn.

24.1.2022 20:42
Terven

XXX.XXX.110.191

Tak snad ani radši ne...já mám v zásilkovně tři balíčky a kdybych musela ještě na poštu pro sníh z Bruntálu, musela bych si vzít auto
U nás se dneska venčilo takhle...teda beze mě, já jsem byla v práci. Vždycky se během pracovní doby těším na fotky venčících se zvířátek jako malý dítě

24.1.2022 20:48

Toho hada dostala vnučka od Ježíška. Měla z něj velkou radost stejně jako dárce - můj syn.

Tak to je prima. 🙂 Had je vlastně maňásek- do hlavy se vejde ruka, to jste jistě taky objevili. Když nám ho Olík půjčí, hraju vnučkám loutkové divadlo i s hadem a dalšími maňásky. Nedivím se, že měli oba radost, protože tahle hračka je skvělá pro všechny 👍

24.1.2022 21:01

Terven napsal(a):
Tak snad ani radši ne...já mám v zásilkovně tři balíčky a kdybych musela ještě na poštu pro sníh z Bruntálu, musela bych si vzít auto
U nás se dneska venčilo takhle...teda beze mě, já jsem byla v práci. Vždycky se během pracovní doby těším na fotky venčících se zvířátek jako malý dítě

Odpoledne se oteplilo na + 2 a část sněhu odtála, což mě teda dost naštvalo. Teď se modlím, aby to aspoň chvíli vydrželo, čistí psi jsou k nezaplacení, teď aktuálně -2.

24.1.2022 21:07
Terven

XXX.XXX.110.191

Odpoledne se oteplilo na + 2 a část sněhu odtála, což mě teda dost naštvalo. Teď se modlím, aby to aspoň chvíli vydrželo, čistí psi jsou k nezaplacení, teď aktuálně -2.

Když koukám na předpověď, přibylo tam pár modrých čísílek, hlavně večer a po ránu, tak aspoň ranní prochajdy by mohly být "čistý".
I když - co je jedna zaprasená Vikina proti čtyřem goldenům

24.1.2022 21:10
Atheira

XXX.XXX.209.8

Mě tehdy zaujal proto, že byl v sekci pro psy, jinak bych si asi jen tak random plyšáka nevšimla. Byl zároveň i v dětském nebo ho váš syn splašil taky tam a neuvědomil si to?

edit: To není nic proti ničemu, ono se to hodí pro každého. Vím, že mě tam fascinovaně sledovala jedna holčička, když jsem procházela kolem a její mamka se mě ptala, kde jsem to tam splašila.

24.1.2022 21:41

Atheira napsal(a):
Mě tehdy zaujal proto, že byl v sekci pro psy, jinak bych si asi jen tak random plyšáka nevšimla. Byl zároveň i v dětském nebo ho váš syn splašil taky tam a neuvědomil si to?

edit: To není nic proti ničemu, ono se to hodí pro každého. Vím, že mě tam fascinovaně sledovala jedna holčička, když jsem procházela kolem a její mamka se mě ptala, kde jsem to tam splašila.

Nevím, v jaké sekci had byl. A je to fuk. Hlavně, že udělal radost.

24.1.2022 21:50
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Já teď taky pořád říkám Woruškovi: mimi, ty jsi tak krásnej čisťánkovej, hotová princezna solimánská... -2 s trochou snížku je naprosto ideální počasí

25.1.2022 11:20
janaa

XXX.XXX.250.113

To člověk chce, 3 km od baráku a silnice u dvou fen

25.1.2022 11:22
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):

Jani,čo to? Pacientkám želám,nech sú čím skôr fit

25.1.2022 11:25

janaa napsal(a):

Obě dvě řízlou nohu ? A musely domů po posolené ?

25.1.2022 11:26
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):

Měli jsme(asi sklo u vás?) U nás to bylo sklo ve vodě. Takřka totožně, ba ještě trochu hůř, středový polštářek úplně napůl Volala jsem na veterinu, jestli tam mám rovnou se psem přijet...prý ne, nešije se to, sroste to. No trvalo to, když na to těžký pes šlape, několik dní za ním krvavé šlápoty, ven s botou, ale srostlo, není to poznat.

25.1.2022 11:31

janaa napsal(a):

To je radost. Držím palce, aby to brzy srostlo.

25.1.2022 11:36
janaa

XXX.XXX.47.93

Sklo někde na hraně louky,lesa. Mladá to má tak,že když jsem se na to chtěla podívat, ohodil mě proud krve, chytlo to nějakou žílu. Jj, polštářky se nešijou, volala jsem na veterinu,jak to rychle zastavit, tak jsem jí na deset minut doma nohu zaškrtila,a už to přestalo. Teď jdu gruntovat barák,je celej od krve, ještě jsem volala sousedce,ať se nelekne,že jsme šli zpátky přes ně a mají před barákem louže krve a pak musím jít po stopách a najít,co a kde to je,protože to je naše obvyklá venčící trasa. Asi tam nějaký zvíře hrabalo a něco vyhrabalo nebo posunulo, nikdo tam jinej, co je sníh mimo nás nebyl,ale potřebuju to najít a zlikvidovat. Ale asi až zítra, tři kiláky zpět v poklusu do kopce mě trochu zmohly

25.1.2022 11:46
domi.t

XXX.XXX.131.130

janaa napsal(a):
Sklo někde na hraně louky,lesa. Mladá to má tak,že když jsem se na to chtěla podívat, ohodil mě proud krve, chytlo to nějakou žílu. Jj, polštářky se nešijou, volala jsem na veterinu,jak to rychle zastavit, tak jsem jí na deset minut doma nohu zaškrtila,a už to přestalo. Teď jdu gruntovat barák,je celej od krve, ještě jsem volala sousedce,ať se nelekne,že jsme šli zpátky přes ně a mají před barákem louže krve a pak musím jít po stopách a najít,co a kde to je,protože to je naše obvyklá venčící trasa. Asi tam nějaký zvíře hrabalo a něco vyhrabalo nebo posunulo, nikdo tam jinej, co je sníh mimo nás nebyl,ale potřebuju to najít a zlikvidovat. Ale asi až zítra, tři kiláky zpět v poklusu do kopce mě trochu zmohly

Takže Cácorka a druhá nešťastníčka?

25.1.2022 11:50
janaa

XXX.XXX.47.93

domi.t napsal(a):
Takže Cácorka a druhá nešťastníčka?

Máma Adélka. A to mě dneska něco osvítilo,protože jsem si říkala,že bábu Báru neberu, blbě se v tom chodí,včera byla,tak jí šetřím packy na hony. Jinak jsem měla vyřazenýho dalšího psa

25.1.2022 12:15
Varaxi

XXX.XXX.150.244

To je hrůza. To je strašná hrůza. Mně normálně zatrnulo, přeběhl mi mráz po zádech.
To se mi nikdy nestalo. Axi si sice rocápl polštářek, ale rozhodně to nevypadalo takhle, té krve bylo minimum. Pak chodil týden s botičkou a bylo to dobré.
Ach, chůďata fenky. Bolí mě to za ně.

25.1.2022 13:57

janaa napsal(a):

Au, au, přeju brzký uzdravení. Dráček si takhle loni říznul u rybníka blánu mezi prsty a léčili jsme to skoro dva měsíce, naštěstí nekulhal.

25.1.2022 14:01

janaa napsal(a):

lituju moc moc. Lidi jsou dobytek - těch střepů a plechovek je všude spousta...

25.1.2022 15:28
janaa

XXX.XXX.47.93

lituju moc moc. Lidi jsou dobytek - těch střepů a plechovek je všude spousta...

Jsem si na vás vzpomněla, obdiv,že chodíte bez psa, já si přišla jako deb.l
Bohužel jsem to nenašla, do některých míst jsem se ani nedostala, jsou tam nálety,ostružiní,trnky,hluboký sníh. Bez šance tam něco najít

25.1.2022 15:30
GAELLE

XXX.XXX.66.235

janaa napsal(a):

Ježíš to je hrozný. Bych asi pěkně zmatkovala stát se mi to.
Tak snad se jim to brzy zahojí. Lidi jsou dobytek

25.1.2022 16:28

Strží, kudy chodíme, teče po velkém dešti, nebo při tání potůček až potok. Pravidelně, když voda proteče, chodím vybírat.....Skla, plechovky, hrnce, dráty......
Při velké vodě 2010 to "doteklo" až na louku starousedlíků. Měli jste slyšet, jak stará paní nadávala. Kdyby se líp podívala, třeba by i poznala své kastróly. Jen vzhledem k jejímu věku, jsem jí nevpálila, že les vrátil jen to, co do něj za ty roky nanosili ( Jsou tam od 1946 ).

25.1.2022 16:39

janaa napsal(a):

Je mi to moc líto, lidi jsou dobytek! Ve městě je sklo na každým rohu, doslova...tohle byla teda vyloženě smůla, když tam nikdo moc nechodí...ach jo 😔jak na to chuděrka kouká do toho sněhu! Ať se to dobře a brzy zahojí a hlavně, aby tam něco z toho skla ještě nezůstalo v nožence 😯 hemagel by nepomohl v hojení???

25.1.2022 23:17

Cstmr, dovolím si zeptat se, odkud jsi?
neb v Nové Bělé na jednom rohu je přesně taková dvojka tibetů

Jsme z Kopřivnice. O dvojce z Bělé vím, taky se kocham kdykoliv jedu kolem :) taky mají dva kluky, nicméně majitele neznám...

26.1.2022 07:46
janaa

XXX.XXX.2.66

Je mi to moc líto, lidi jsou dobytek! Ve městě je sklo na každým rohu, doslova...tohle byla teda vyloženě smůla, když tam nikdo moc nechodí...ach jo 😔jak na to chuděrka kouká do toho sněhu! Ať se to dobře a brzy zahojí a hlavně, aby tam něco z toho skla ještě nezůstalo v nožence 😯 hemagel by nepomohl v hojení???

Jsou to ostrý rovný hluboký rány,tam nic vevnitř nebude. Spíš je to na dlouho. Jinak používám Tenazym,ten je na všechny rány nejlepší

26.1.2022 08:10

Jsme z Kopřivnice. O dvojce z Bělé vím, taky se kocham kdykoliv jedu kolem :) taky mají dva kluky, nicméně majitele neznám...

Luci, a nebydlíte na Kadláčkově?

26.1.2022 08:49

janaa napsal(a):
Jsou to ostrý rovný hluboký rány,tam nic vevnitř nebude. Spíš je to na dlouho. Jinak používám Tenazym,ten je na všechny rány nejlepší

..ať se tlapky co nejdříve zacelí...ty fotky to bylo jak od řezníka....

26.1.2022 09:31
janaa

XXX.XXX.2.66

..ať se tlapky co nejdříve zacelí...ty fotky to bylo jak od řezníka....

Díky. Jedna krvácení z nějaký tepny, druhá má polštářek prakticky rozpůlenej. To bude na dlouho. Btw tři hyperaktivní háravý čuby v klidovým režimu,to asi nepřežiju

26.1.2022 09:35

janaa napsal(a):
Díky. Jedna krvácení z nějaký tepny, druhá má polštářek prakticky rozpůlenej. To bude na dlouho. Btw tři hyperaktivní háravý čuby v klidovým režimu,to asi nepřežiju

To je hrozný, Jani, já si až teď všimla, že se to stalo dvěma holkám.

26.1.2022 09:37
janaa

XXX.XXX.2.66

To je hrozný, Jani, já si až teď všimla, že se to stalo dvěma holkám.

Jj,evidentně šly za sebou a šláply na to samé

26.1.2022 09:38

To je ale ošklivý úraz. :-( Držím holkám palce, ať se to brzy zacelí.

26.1.2022 09:39

janaa napsal(a):

Klidový režim....u mých dospěláků asi žádný velký problém, ale když si vzpomenu na jejich mladá léta, tak si ten klidový režim u akčních psů tak nějak neumím představit.
Tak přeju, aby to holky zvládly co nejvíce v poklidu, aby se jim to zahojilo co nejdřív, vám pevné nervy a tomu dobytku, co tam pohodil to sklo, ať si taky o něco rozřízne hnátu.
Vím, že by se nic ošklivýho nemělo nikomu přát, ale lidi, co dělaj bordel a odhazujou všechno, co jim zrovna přijde pod ruku tam, kde zrovna stojí, tak to bych vraždila a obzvlášť pokud to jsou věci, o které se může někdo zranit.

26.1.2022 09:39

janaa napsal(a):

..dovedu si představit a soucítim s vámi se všemi

26.1.2022 10:37
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):

Ty jo, tak tohle je nářez - bohužel doslova teda :-( . Mně se taky stalo v polích, že se mi pes podříznul . Nechápu, jak to dokázal, pod zápěstními klouby. Taky krve jak z vola, doběhli jsme domů, obratem na veterinu, tepna praskla naštěstí až na stole. Moc držím palce, ať se to hojí dobře a rychle. A......... objednala bych si větší krabici plnou čekuládky nějaký. A až jí zkonzumujete, můžete ji využít na nějaký ty hlavolamy, aby nehráblo jim a ani vám.
Hlavolamy mě teď zachraňovali, když byla Taliprdová po operaci.

26.1.2022 10:46
janaa

XXX.XXX.2.66

Hlavolamy pro labíky? Se tím třískne, hodí se to do vzduchu, rozkouše,rozsápe,není potřeba myslet

26.1.2022 10:50
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Hlavolamy pro labíky? Se tím třískne, hodí se to do vzduchu, rozkouše,rozsápe,není potřeba myslet

tak ježka v kleci!

26.1.2022 10:53
janaa

XXX.XXX.2.66

Zrzavci napsal(a):

tak ježka v kleci!

Hele,ony jsou schopné rozebrat na prkna zásyp,když se jim tam schová bažant,to by si radši zuby vylámaly. Ale uznávám,kdyby to bylo z oceli,chvilku by to vydrželo

26.1.2022 10:56
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
Hele,ony jsou schopné rozebrat na prkna zásyp,když se jim tam schová bažant,to by si radši zuby vylámaly. Ale uznávám,kdyby to bylo z oceli,chvilku by to vydrželo

Pár roxorů zabetonovaných uprostřed obýváku by to spravilo

26.1.2022 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

janaa napsal(a):

To samé jsem měla s Workou. Berry to dával. Takové to dřevěné, se šoupacíma okýnkama, co se pod něj dá slaninka. Worka čichnul, začal v tom hrabat packama, jako když hrabe myš, pak skočil do lehu a začal okýnka rvát zubama jak pominutý. Nebyla jsem sto mu vysvětlit, že se musí uklidnit a posunovat. Ukazovala jsem mu rukama, jeho pacinkama, Berry mu předváděl...nic, pořád stejný přístup

26.1.2022 11:00
janaa

XXX.XXX.2.66

lesnížínka napsal(a):
To samé jsem měla s Workou. Berry to dával. Takové to dřevěné, se šoupacíma okýnkama, co se pod něj dá slaninka. Worka čichnul, začal v tom hrabat packama, jako když hrabe myš, pak skočil do lehu a začal okýnka rvát zubama jak pominutý. Nebyla jsem sto mu vysvětlit, že se musí uklidnit a posunovat. Ukazovala jsem mu rukama, jeho pacinkama, Berry mu předváděl...nic, pořád stejný přístup

No právě a navíc,ani jedna nesmí těma haksničkama hrabat ne,jebne mě,je to definitivní

26.1.2022 11:03
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

janaa napsal(a):
No právě a navíc,ani jedna nesmí těma haksničkama hrabat ne,jebne mě,je to definitivní

a dalo by se začít třeba s noseworkem? Hledání čehokoliv je taková klidnější záležitost. Pokud už to neděláte teda. Byla by to novinka, haxny k tomu nepotřebujou a unavily by si ty svý blonďatý dutohlávky, co maj momentálně háravě na krku.

26.1.2022 11:25

janaa napsal(a):

Za tip na ten Tenazym děkuju, poznamenám si a příležitostně pořídím...psí lékárna je nezbytná...jeden nikdy neví, co se vyvrbí 😔
Posílám holčičkám hojivé pohlazení 🌷

26.1.2022 12:01
Atheira

XXX.XXX.209.8

My dneska mezi prací venčili na pohodu důchodským tempem i s dědoušem Dragoušem. Do těla pořádný tempo a kilometříky si dáme až odpoledne po práci.

A dotaz na přítomné - máte někdo zkušenost s bezdrátovou nabíječkou na mobil? Líbí se mi jedna taková dost levná, tak nevím, jestli bych se u takový věci měla zaměřit na kvalitku nebo je to spíš docela jedno... Do ďoury na usb mi asi nalezly sušený plíce nebo co.

26.1.2022 12:05

Atheira napsal(a):
My dneska mezi prací venčili na pohodu důchodským tempem i s dědoušem Dragoušem. Do těla pořádný tempo a kilometříky si dáme až odpoledne po práci.

A dotaz na přítomné - máte někdo zkušenost s bezdrátovou nabíječkou na mobil? Líbí se mi jedna taková dost levná, tak nevím, jestli bych se u takový věci měla zaměřit na kvalitku nebo je to spíš docela jedno... Do ďoury na usb mi asi nalezly sušený plíce nebo co.

Dědoušek pěkně šlape :)

Máme bezdrátovou IKEA a bez problémů.

26.1.2022 12:20

Atheira napsal(a):

Záleží, jaký máte telefon. Nám s novými jabky jen tak některá nefunguje :/

26.1.2022 12:30
Atheira

XXX.XXX.209.8

Záleží, jaký máte telefon. Nám s novými jabky jen tak některá nefunguje :/

Obyč Huawei, nic spešl. Já mám jablka jenom ve sklepě.

26.1.2022 12:32
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Ty lidi jsou idioti. To je takový problém po sobě uklízet odpadky? Někdy mě fascinuje, že někdo hodí na zem něco pár metrů od koše .
Ať se pejskům tlapky brzy zahojí .
Mně se venčilo dnes špatně. Doma nám rádi střevní chřipka a na mě už to asi taky leze. Dítě mi problilo celou minulou noc a pak měla horečky, tím pádem nebyl na Malinu čas, což se odrazilo na dnešním venčení a byla mírně zlobivá. Naštěstí až ke konci procházky, asi se jí nechtělo domů. Na začátku mě naopak potěšila, že našla něco zajímavého a když jsem jí řekla "pusť", tak pustila.

26.1.2022 12:36
Atheira

XXX.XXX.209.8

Trickyvoo napsal(a):
Ty lidi jsou idioti. To je takový problém po sobě uklízet odpadky? Někdy mě fascinuje, že někdo hodí na zem něco pár metrů od koše .
Ať se pejskům tlapky brzy zahojí .
Mně se venčilo dnes špatně. Doma nám rádi střevní chřipka a na mě už to asi taky leze. Dítě mi problilo celou minulou noc a pak měla horečky, tím pádem nebyl na Malinu čas, což se odrazilo na dnešním venčení a byla mírně zlobivá. Naštěstí až ke konci procházky, asi se jí nechtělo domů. Na začátku mě naopak potěšila, že našla něco zajímavého a když jsem jí řekla "pusť", tak pustila.

Uklízet po sobě... Oni je někteří na ty kraje polí a lesů i záměrně vozí! To mě vždycky točí ohromně.

Tak ať lavinu virózy dáte v pohodě. Já nakonec zjistila, že jak jsem teď chytla toho bacila, tak on to nakonec fakt byl covid Dobře jsme si ho tady všichni předali. A známý ho pak předával na naháňce. Jako teď, zvlášť když už dávno neplatí, že ty příznaky jasně poznáte nebo že vám nutně něco fakt musí být, to už prostě nezastavíte. To stejně bude mít každej.

26.1.2022 12:51

Uklízet po sobě - když vidím přímo pod košem na psí bobky se sáčky na psí bobky psí bobek, už mi to přijde vyloženě jako provokace nějakého retarda.

26.1.2022 12:59

Hele ta střevní chřipka, to teď nějaká řádí, ne? To už je nejmíň pátej člověk napříč ČR, o kterým slyším, že ho to skolilo.
(ještěže se na to netestuje a nekaranténuje)

26.1.2022 13:08

Hele ta střevní chřipka, to teď nějaká řádí, ne? To už je nejmíň pátej člověk napříč ČR, o kterým slyším, že ho to skolilo.
(ještěže se na to netestuje a nekaranténuje)

Otázka je, jestli je to střevní chřipka. Protože omikron to umí taky.
Mě to chytlo dneska v noci, tak jsem zvědavá na výsledek PCR. Nevím, kde bych v karanténě přišla ke střevní chřipce, zato mám v domě manžela s covidem...

26.1.2022 13:11
Zrzavci

XXX.XXX.226.6

Atheira napsal(a):
Uklízet po sobě... Oni je někteří na ty kraje polí a lesů i záměrně vozí! To mě vždycky točí ohromně.

Tak ať lavinu virózy dáte v pohodě. Já nakonec zjistila, že jak jsem teď chytla toho bacila, tak on to nakonec fakt byl covid Dobře jsme si ho tady všichni předali. A známý ho pak předával na naháňce. Jako teď, zvlášť když už dávno neplatí, že ty příznaky jasně poznáte nebo že vám nutně něco fakt musí být, to už prostě nezastavíte. To stejně bude mít každej.

Nápodobně, já bych ruce sekala. včera jsme napočítali na velmi krátkém - cca 2 km úseku 36!! pohozených plechovek. Pořídím si maskovanej domeček, zimní oblečení a v noci tam budu sedět s lopatou v ruce, jak nějkaý hovado stáhne vokýnko auta a vystrčí pracku s plechovkou, tak mu ji urazim, tu pracku.

26.1.2022 13:12

Otázka je, jestli je to střevní chřipka. Protože omikron to umí taky.
Mě to chytlo dneska v noci, tak jsem zvědavá na výsledek PCR. Nevím, kde bych v karanténě přišla ke střevní chřipce, zato mám v domě manžela s covidem...

No fakt je, že jeden z těch případů byl na závěr asi dvoutýdenní lehké rýmy (bez covid testu, očkovaná osoba na home office).

26.1.2022 13:32
Fatia

XXX.XXX.134.127

Atheira napsal(a):

Já potkala jednou uprostřed lesa záchodovou mísu. K nejbližší cestě tak kilometr, k silnici tak 5. Už několik let přemýšlím proč a jak a znovu PROČ!!!??? to někdo udělal. Kdyby to hodil do škarpy u silnice, tak je to odouzeníhodné, ale pochopitelné (ne že chápu, že někdo vyhodí záchod u silnice, ale že chápu, že do sběrného dvora jsou někteří líní dojet a vyhodit to někde je... snadné. A někteří volí sice špatná, ale snadná řešení). Ale uprostřd lesa?

26.1.2022 13:38
Atheira

XXX.XXX.209.8

Fatia napsal(a):
Já potkala jednou uprostřed lesa záchodovou mísu. K nejbližší cestě tak kilometr, k silnici tak 5. Už několik let přemýšlím proč a jak a znovu PROČ!!!??? to někdo udělal. Kdyby to hodil do škarpy u silnice, tak je to odouzeníhodné, ale pochopitelné (ne že chápu, že někdo vyhodí záchod u silnice, ale že chápu, že do sběrného dvora jsou někteří líní dojet a vyhodit to někde je... snadné. A někteří volí sice špatná, ale snadná řešení). Ale uprostřd lesa?

Jo, záchod už jsem v lese taky potkala. I pračku a televizi. Obrovskou. Jak úhlopříčkou, tak tou perdelí, co mívaly ty ultra starý televize.
A vždycky si říkám... když už si někdo dával práci s tím to nakládat do auta, co ho vedlo k tomu, vyklopit to v lese? Zajet do toho lesa taky bývá obtíž, hlavně tam, kde jsem viděla tu televizi. Ještě to vykládat tam někde v houští a tahat to kus od cesty do lesa? Přece když už to mám na autě, nepovezu to do lesa přece?

My tady opodál měli staré zchátralé muničáky. Scházeli se tam divnolidi, přebývali bezdomovci a vychcani si z toho dělali skládku. Ze všech těhlech důvodů v létě probíhala demolice a odvoz veškeré suti a bordela. Jednoho vyčůránka odsud ze vsi tam zrovna čapli, když tam jel s dodávkou bordela a netušil, že tam probíhaj práce a je tam plno dělníků. Pokutku prý dostal a ne malou, ale nevěřím moc, že se takoví lidé mění.

26.1.2022 13:49
Fatia

XXX.XXX.134.127

Atheira napsal(a):
Jo, záchod už jsem v lese taky potkala. I pračku a televizi. Obrovskou. Jak úhlopříčkou, tak tou perdelí, co mívaly ty ultra starý televize.
A vždycky si říkám... když už si někdo dával práci s tím to nakládat do auta, co ho vedlo k tomu, vyklopit to v lese? Zajet do toho lesa taky bývá obtíž, hlavně tam, kde jsem viděla tu televizi. Ještě to vykládat tam někde v houští a tahat to kus od cesty do lesa? Přece když už to mám na autě, nepovezu to do lesa přece?

My tady opodál měli staré zchátralé muničáky. Scházeli se tam divnolidi, přebývali bezdomovci a vychcani si z toho dělali skládku. Ze všech těhlech důvodů v létě probíhala demolice a odvoz veškeré suti a bordela. Jednoho vyčůránka odsud ze vsi tam zrovna čapli, když tam jel s dodávkou bordela a netušil, že tam probíhaj práce a je tam plno dělníků. Pokutku prý dostal a ne malou, ale nevěřím moc, že se takoví lidé mění.

já zažila situaci, kdy na malé vsi místni aktivní (no místní, většinou chataři a chalupáři) s pomocí blízkých skautů vyklízeli celý víkend bordel z rokle, kam se léta házelo vše nepotřebné. Televize, pračky, kočárky, hrnce, kusy železa, drátů, igelity, plechovky od barvy, sklo... Prostě tuny bordelu. Byly toho nakonec snad 2 tatrovky. vytřídilo se to, železo šlo do sběru, výdělek šel skautům (=dětem!) za pomoc. A místní dobrovolní hasiči (banda asi 6 pupkatých dědků), kteří se akce neúčastnili, se nestyděli pak přijít si stěžovat a žádat, aby železný odpad byl předán jim, že přece oni dělají ve vsi vždy sběr železného odpadu a tedy železo náleží jim. Když nám jednou v kůlně chytlo uhlí, přijeli nejprve dobrovolní hasiči z vedlejší vsi, pak profesionální. A místi se objevili v situaci, že už bylo hotovo, poklepali se po ramenou, že úspěšná požárnická akce a šli domů.

26.1.2022 14:34
elisak

XXX.XXX.194.232

Lidi jsou hrozný dobytci. Bydlíme na konci vesnice, za náma už je jen cca 500m slepý silnice, chodíme tam venčit. A hlavně v noci tam jezdí nějaká omladina chlastat a nejspíš i hulit. Přijede auto na konci to otočí zhasnou světla a stojí. Ráno je tam po nich vžycky hroznej bordel, plechovky od piva, flašky od tvrdýho, zbytky svačiny (různý chipsy občas i zbytky z KFC). Jako nechápu, proč si to nemůžou v tom autě i odvést. Navíc když tam chodíme po tmě, tak nás i problikávaj dálkama, asi nás tam nechtěj. No většinou se to snažíme otočit ještě před nima, taky nemám zájem se s nima potkat...
Párkrát se tam i někdo zbavoval nějaký stavební sutě, to obec do pár dní uklidila. Ty moji 2 psi - autisti to moc nedávali, odmítali se k tomu přiblížit, prý to bylo divný, že se to tam najednou objevilo. Pak měli zas chvíli problém, když to zmizelo...

26.1.2022 15:45
marcelaamax

XXX.XXX.34.50

Atheira napsal(a):

Mám vlastně celkem tři bezdrátové nabíječky. Jedna je levnější, takové plácáte kolečko, na které položit telefon, to bxla ta levnější varianta a téměř to nevyužívam. Nemám na to nervy 🤣 . Musí se najít nějaká přesná poloha ve které to nabiji, stačí trochu pohnout s mobilem a nabijet přestane.

Pak mám jednu, která je i na hodinky a sluchátka, byl to dárek, ale myslím, ze byla z těch dražších. Tam se telefon jakoby opre, ta funguje skvěle.

A další mám v autě; takový držák, který bezdrátové nabijí, ten je taky v pohodě.

26.1.2022 16:23

Atheira napsal(a):
Obyč Huawei, nic spešl. Já mám jablka jenom ve sklepě.

🤣🤣 Vaše hlášky mě baví 👍

26.1.2022 17:13
Atheira

XXX.XXX.209.8

marcelaamax napsal(a):
Mám vlastně celkem tři bezdrátové nabíječky. Jedna je levnější, takové plácáte kolečko, na které položit telefon, to bxla ta levnější varianta a téměř to nevyužívam. Nemám na to nervy 🤣 . Musí se najít nějaká přesná poloha ve které to nabiji, stačí trochu pohnout s mobilem a nabijet přestane.

Pak mám jednu, která je i na hodinky a sluchátka, byl to dárek, ale myslím, ze byla z těch dražších. Tam se telefon jakoby opre, ta funguje skvěle.

A další mám v autě; takový držák, který bezdrátové nabijí, ten je taky v pohodě.

Já bych si právě nejradši koupila taky takové kolečko, ono má jakoby "dřevěný" design, tak by mi to přišlo i takový estetický sem. Ale jak to tak čtu, tak kolečko asi teda ne. Viděla jsem na tom na obrázku právě i sluchátka, tak mi to přišlo jako dobrá věc, že bych je na tom taky nabíjela.
Asi si o tom víc pozjišťuju a objednám až podle toho, co kde vyčtu, no.

26.1.2022 19:31
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Naše venčení dneska...potkali jsme v ulici starou paní sousedku s kavkazačkou. Před 14dny museli uspat jejiho bratra a ona smutní, nechce chodit Takže ven ji táhla takřka násilím, jak kozu, pořád se jí zastavovala a nechtěla jít. Díky Workovi a kokčám nakonec šla Mišuta mi u Pekárny zdrhnul přes křižovatku, respektive nechtěl přejít na chodník, ale štrádoval si to středem k náměstí. Že už tam dlouho nebyl(skoro rok) a chce se tam jít podívat. No nazdar Tak jsme šli. Cestou jsem volala muži, ať je v pozoru, možná pro nás bude muset někam dojet. Koukala jsem jak blázen, mimi to dal Uvidím zítra, jestli se ráno postaví

27.1.2022 07:07

lesnížínka napsal(a):
Naše venčení dneska...potkali jsme v ulici starou paní sousedku s kavkazačkou. Před 14dny museli uspat jejiho bratra a ona smutní, nechce chodit Takže ven ji táhla takřka násilím, jak kozu, pořád se jí zastavovala a nechtěla jít. Díky Workovi a kokčám nakonec šla Mišuta mi u Pekárny zdrhnul přes křižovatku, respektive nechtěl přejít na chodník, ale štrádoval si to středem k náměstí. Že už tam dlouho nebyl(skoro rok) a chce se tam jít podívat. No nazdar Tak jsme šli. Cestou jsem volala muži, ať je v pozoru, možná pro nás bude muset někam dojet. Koukala jsem jak blázen, mimi to dal Uvidím zítra, jestli se ráno postaví

Je to šikula 👍🌷

27.1.2022 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Je to šikula 👍🌷

Děkuju, zatím je čupr. Akorát nesnědl večeři, už podruhé v tomto týdnu. No on teď vychrtlý není, takže by mi to bylo jedno, jen člověk hned zpozorní a bliká kontrolka. Vypadá to, že injekce od bolesti zabrala, jen trochu pozděj. Dneska mu má vetka přijet přepíchnout, tak snad už tam další prodleva nebude, ještě se to překrývá.

28.1.2022 21:21
Terven

XXX.XXX.110.191

Venčí se nám dnes blivně...vrátila jsem se z práce, proběhla normální vítačka a po chvíli slyším z předsíně divný zvuky, fakt na velikou dálku a i já, s poruchou sluchu. Vypadalo to jak nějaký rádio zavřený ve skříni, ale bylo to škrundání z Vikiny.
Venku se intenzivně popásla, vyblila něco málo stébel, bobky vykadila normální. Ale byla skleslá, fakt vypadala, že je jí blbě. I doma se chovala nestandardně, skleslá, chvílema třes...vyblila pár dalších stébel a vypadalo to, že by se potřebovala zbavit ještě něčeho a nejde to. Moje fóbie z cizího tělesa došla naplnění.
Dceru, která přišla domů, přivítala normálně a teď spí v normální poloze a netřese se.
Naše město je vyhlášené tím, že tu nefunguje žádná noční pohotovost, snad jen jedna klinika po telefonu pro své stálé klienty. Plus ještě jeden vet, kterej ale na webu zdůrazňuje, že nevolat v případě zvracení, průjmu, třasu apod. Pouze porody, torze, epileptické záchvaty a kolabující kardiaci.
Tak uvařím na ráno rejži a když ráno nebude lepší, vyrazíme na naši kliniku.
Jsem z toho trochu nesvá, protože i když jí někdy něco nesedne nebo prožene, nikdy u toho nemá tyhle celkový příznaky typu skleslost. Vůbec nepamatuju, kdy to měla naposled. Ať žijou hysterický paničky...

28.1.2022 21:47
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Terven napsal(a):
Venčí se nám dnes blivně...vrátila jsem se z práce, proběhla normální vítačka a po chvíli slyším z předsíně divný zvuky, fakt na velikou dálku a i já, s poruchou sluchu. Vypadalo to jak nějaký rádio zavřený ve skříni, ale bylo to škrundání z Vikiny.
Venku se intenzivně popásla, vyblila něco málo stébel, bobky vykadila normální. Ale byla skleslá, fakt vypadala, že je jí blbě. I doma se chovala nestandardně, skleslá, chvílema třes...vyblila pár dalších stébel a vypadalo to, že by se potřebovala zbavit ještě něčeho a nejde to. Moje fóbie z cizího tělesa došla naplnění.
Dceru, která přišla domů, přivítala normálně a teď spí v normální poloze a netřese se.
Naše město je vyhlášené tím, že tu nefunguje žádná noční pohotovost, snad jen jedna klinika po telefonu pro své stálé klienty. Plus ještě jeden vet, kterej ale na webu zdůrazňuje, že nevolat v případě zvracení, průjmu, třasu apod. Pouze porody, torze, epileptické záchvaty a kolabující kardiaci.
Tak uvařím na ráno rejži a když ráno nebude lepší, vyrazíme na naši kliniku.
Jsem z toho trochu nesvá, protože i když jí někdy něco nesedne nebo prožene, nikdy u toho nemá tyhle celkový příznaky typu skleslost. Vůbec nepamatuju, kdy to měla naposled. Ať žijou hysterický paničky...

Už jsem nad tím přemýšlela, jestli pes nemůže taky chytit střevní chřipku. My jí u nás měli a všichni jsme byli pak skleslý.
Já proto včera ani nevenčila. Kdykoliv jsem se postavila, tak se mi navalilo a celkově mi bylo slabo. Tak jsem to strávila vleže a trochu venčil můj táta a pak odpoledne brácha, ale ten s ní nešel na tak dlouhou procházku. Dneska mi už ale bylo podstatně lépe, tak jsem s ní dala aspoň tu ranní dlouhou procházku, ale přišlo mi, že se chovala divně. Furt si někde lehala a nechtěla chodit, ale nakonec jsem ušli i docela dlouhou procházku.

28.1.2022 21:53
Terven

XXX.XXX.110.191

Trickyvoo napsal(a):
Už jsem nad tím přemýšlela, jestli pes nemůže taky chytit střevní chřipku. My jí u nás měli a všichni jsme byli pak skleslý.
Já proto včera ani nevenčila. Kdykoliv jsem se postavila, tak se mi navalilo a celkově mi bylo slabo. Tak jsem to strávila vleže a trochu venčil můj táta a pak odpoledne brácha, ale ten s ní nešel na tak dlouhou procházku. Dneska mi už ale bylo podstatně lépe, tak jsem s ní dala aspoň tu ranní dlouhou procházku, ale přišlo mi, že se chovala divně. Furt si někde lehala a nechtěla chodit, ale nakonec jsem ušli i docela dlouhou procházku.

Určitě můžou mít střevní virózu ...a taky občas mívají. A jasně, že když je blbě od žaludku, člověk i pes je skleslej. Já teda nebývám jenom skleslá, já umírám a řvu, že chci eutanázii. Pocit na zvracení je pro mě nejhorší mučení.
U psů na to nejsem zvyklá. tam se to vždycky odbylo několika rychlejšíma bobkama nebo krátkým popasením a následnou šavličkou ...a pohoda, klídek.
Tohle na mě dělalo dojem, že se potřebuje něčeho z toho žaludku zbavit, protože se jí neulevilo vyblitím šťáv a stébel, jako obvykle. Ale kdo ví.
Obvykle všechno vidím mnohem horší než to ve skutečnosti je.

28.1.2022 22:06
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

Tak Timík, můj druhý pejsek, co mi umřel jako devítiletý, ten právě měl takové zvracení. Na jedno vyzvracení to nikdy nebylo, většinou blil tak na 3x, když mu něco nesedlo.
Tohle štěndo, co máme, mělo asi 3x trochu průjem, ale ještě nezvracelo. Tak buď jí tak dobře živím a nebo má prostě odolnější trávení. Jo a když teda měla průjem, tak zrovna u tchýně na koberec, tak jsme si moc nešphli zrovna. Já blbec jí dala konzervu Ontario a co jsem se tak bavila s lidma, tak ti psi po téhle značce mívají průjem. Tak teď už u tchýně se stravou neexperimentuju a dávám jí jen ozkoušené.

29.1.2022 14:38
domi.t

XXX.XXX.143.185

Ako sa nám dnes venčiť? Veselo 😂

Nefret bola doobeda na poľovačke,kde zozrala liter gulášu...až potom ju niekto zbadal a zachránil tak zvyšok 😂A poobede som mala super nápad zobrať ju trocha do mestského lesoparku. U nás jemné prší,nikde ani nohy,asi nuda a tak to slečna zobrala do vlastných paciek a hodila tyčku pred kaštieľ,kde sú ešte aj kamery! Dá sa toto komentovat?! 🤦🏻‍♀️Potom celá šťastná a odľahčená(veď guláš ju už netlačil)cupkala vedľa mňa domov😂Ona musí byť fakt v divočine,v civilizácií ňou šijú všetci čerti 😉

29.1.2022 16:48

no a zase už můžu v sobotu sázet fotky... Jen tedy jich je tentokrát ještě málo z venčení... Jinak se nám venčí zatím překvapivě dobře - doma zatím byla jen jedna půllouže (začal doma - dočůrával venku...)

29.1.2022 18:54
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

no a zase už můžu v sobotu sázet fotky... Jen tedy jich je tentokrát ještě málo z venčení... Jinak se nám venčí zatím překvapivě dobře - doma zatím byla jen jedna půllouže (začal doma - dočůrával venku...)

Tak ty s tím medvědem nemají chybu, ty jsou na pohlednici .

U nás bylo dnešní venčení prostě super, konečně jsme byli celá rodina na tolik fit, že jsme mohli všichni na procházku se psem. Bylo mokré chumelení a ke konci procházky jsem začínala být durch, holt zimní bunda z Lidlu je spíše na pohodovější počasí. Co se mi líbilo, tak Malina 100% přivolání a to i když zblikla psa, dokonce přiběhla i na přivolání od dcery. Druhá věc, že v takovémhle počasí si člověk fakt užije klid v přírodě. Nikde žádní lidi. Jen teda dcera nechtěla moc chodit, tak mě úplně pálilo v krku, jak jsem pořád mluvila, abych jí zabavila a Malina objevila kouzlo ježdění vepředu na místě spolujezdce a nechce nám teď jezdit vzadu, no musela. Vepředu je to moje, tam si může jezdit, když jedou s manželem sami .

29.1.2022 22:14
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

No teda Xerxová...malá doga je úžasná, já jsem takové dogoušové štěndo asi ještě neviděla. A směju se, že na těch fotkách vypadá spíš jak baset. Čtu si to i s popisky..a prý baset

29.1.2022 22:19
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Trickyvoo napsal(a):
Tak ty s tím medvědem nemají chybu, ty jsou na pohlednici .

U nás bylo dnešní venčení prostě super, konečně jsme byli celá rodina na tolik fit, že jsme mohli všichni na procházku se psem. Bylo mokré chumelení a ke konci procházky jsem začínala být durch, holt zimní bunda z Lidlu je spíše na pohodovější počasí. Co se mi líbilo, tak Malina 100% přivolání a to i když zblikla psa, dokonce přiběhla i na přivolání od dcery. Druhá věc, že v takovémhle počasí si člověk fakt užije klid v přírodě. Nikde žádní lidi. Jen teda dcera nechtěla moc chodit, tak mě úplně pálilo v krku, jak jsem pořád mluvila, abych jí zabavila a Malina objevila kouzlo ježdění vepředu na místě spolujezdce a nechce nám teď jezdit vzadu, no musela. Vepředu je to moje, tam si může jezdit, když jedou s manželem sami .

Večer jsme šli až potmě a počasí...asi jako u vás Všechno mokré, žbruchta na zemi a všechno se pod světly lesklo a odráželo...Worka chudák našlapoval, jako by měl každou chvíli šlápnout do rokle Ale nevěděla jsem, jak už mu mám vysvětlit, že je to jen trocha rozbředlého špinavého sněhu a může jít normálně. Oba jsme dnes byli asi rádi, že jsme po 1.45h byli konečně doma

30.1.2022 08:33

Yoda je moc moc roztomilý a méďa mu možná imituje vzpomínky na sourozence a maminku, proto se mu na něm tak dobře hajá...a taky cítí ze všeho Nighta, staršího bráchu....
já bych Yoda taky tak ráda počochnila 😉 Vy se mááte a já Vám to moc přeju!🌷🍀

30.1.2022 08:44

U nás od včera šílená vichřice, v noci se ani nedalo spát. Snad se to do odpoledne uklidní.
A měla jsem hroznej sen... někdo mi ukradl mobil. 😀

30.1.2022 08:44

Dnes se bělouš po prvním větším poryvu větru procházet moc nechtěl. Všechno měl hotové za 10 minut a táhnul mě domů....DEJTE BACHA A OPATRUJTE SE VŠUDE, AŤ NA PEJSKA NEBO NA VÁS, MÉ DÁMY, NESPADNE VĚTEV 🙏
PÁNOVÉ AŤ DAJÍ SAMOZŘEJMĚ TAKY POZOR 😉....u nás má být, podle radaru, největší fujavice od 11h! V nárazech někde až 110km/h

30.1.2022 08:46

U nás od včera šílená vichřice, v noci se ani nedalo spát. Snad se to do odpoledne uklidní.

Ještě, že to byl jen sen 😉 no a s větrem to bude dnes právě horší, tak opatrně Sarah 🙏

30.1.2022 09:21

tak jsme byli venku dvacet minut (15 na procházce a pak ještě kontrola zahrádky) s Yodou - měl tedy svetr, přesto jsem měla strach, že se začne klepat jednak zimou a jednak strachy z té vichřice kolem. A on je fakt zatím suverén - neřeší ani vodítko, ani svetr, ani vichr s krupicí ledu, ani plachtu ze sousedova dříví vlající a podivné zvuky vydávající...
Pak jsme ho odložili doma na pelíšek (s kouskama piškotů ve zmačkané dečce) a my museli do té sloty znova - abychom psisku vytvořili dvacetiminutovou samotku. Našli jsme ho dřímajícího na pelechu - jen jedna moje bačkora změnila lokaci... Takže ani moc nepracoval. Zatím dobrý - zítra bude asi tak 2 hodiny sám...

30.1.2022 09:27
Varaxi

XXX.XXX.129.250

Já měla taky hroznej sen - mluvil na mě radiátor, že je tu moc methanu a umřou mi kanárci, když neotevřu okno.
Já nemám kanárky. Ale okno jsem otevřela. :)

30.1.2022 19:06

My jsme včera byli se psem na stříhání, v sobotu jedeme na výstavu do Brna. Akorát jak foukalo, tak je rozcuchaný. 😊

30.1.2022 19:08

A minulý týden se mně podařilo vyfotit naši vopičárnu, sjezdovku na Annabergu.

30.1.2022 20:30
domi.t

XXX.XXX.143.185

Polovná sezóna za nami...aj chvalabohu😂
Dnes sme zasa boli v tom našom lesoparku a keďže zúrila víchrica,opäť všade prázdno. Ako na objednávku vyšlo slnko,len fúkalo tak,že s mojimi 50 kilami ma skoro odfúklo😁Nefret viali uška,bolo to úsmevné.

30.1.2022 20:33
GAELLE

XXX.XXX.66.235

Na Prima Max Psí poslání.
A v noci jsem se modlila aby mi vítr neodnesl plechovou střechu.
Malí psi se dnes asi venčili ala pouštění draků

30.1.2022 21:58
Trickyvoo

XXX.XXX.62.63

GAELLE napsal(a):
Na Prima Max Psí poslání.
A v noci jsem se modlila aby mi vítr neodnesl plechovou střechu.
Malí psi se dnes asi venčili ala pouštění draků

Venčení....dneska jsem si myslela, že si užijeme samoty na venčení, ale protože bylo počasí, že by psa nevyhnal, je fakt, že jsme nikoho se psem nepotkali, ale potkali jsme poměrně dost lidí na procházce bez psa .
My teda Malinu vzali a myslím, že se jí to líbilo hrozně moc. Ona miluje, když lítají větvičky, lístečky, čeří se hladina větrem. Dokonce se v naší ulici nakonci procházky nepokoušela zakousnout vodítko. Prostě dneska se nám doprovodný program povedl a bylo z ní velmi velmi spokojené štěně .

31.1.2022 08:46

To je krasavec A ty růžové tlapky , ten by se tulil :-)

31.1.2022 14:35

délka venčení nemá chybu - ráno bylo vodítkové - kluci mě ráno doprovodili kousek směr škola - asi tak 150 metrů tam a zase zpátky (ehm Yoda si ani nevšiml, že se s nimi nevracím). Dopoledne byl skoro dvě hodinky sám (jedna loužička a přestěhovaná bota - ta cvičná "zahradní", co už je následně určena na vyhození)
A po obědě jsme vyrazili na velký výlet - nejprve jsme autem popojeli ani ne kilometr k místnímu lesoparku - a vydali se kousíček na průzkum nového teritoria. Sněžilo, zima bylo, klouzal ušlapaný led pod tlapátky... ale Yoda ve svetru šlapal statečně. Na volno - a je jasné, že se nás držel jak klíště. Pokud se někde zakoukal... střihli jsme si cvičné přivolání - a to peláší, až uši vlají. Brzy přijde čas, kdy už to tak hezky nepůjde Auto jsme měli na dohled, takže když se začal klepat, měl to do boudy na kolečkách kousek a za dvě minutky byl doma.

Trénujeme samotu (zatím to jde), čistotnost (skoro dokonalé), základy přivolání (zatím se nás venku dost drží) a jízdu v kufru (někdy teskně kníkne, že je tam sám samotinký opuštěný)... A možná bych měla založit nové téma - proč nás to štěně tak kouše a dokonce na nás i vrrrrčíííí

31.1.2022 14:40

To rozhodně nové téma založte. Nazvěte ho "Agresivní štěně", nebo "Štěně na nás útočí" a velmi se tam podivujte nad projevy dominance vašeho Youdy. To by bylo, abyste nedostala nějaké pěkné rady

31.1.2022 15:33
janaa

XXX.XXX.2.66

Tak to bacha,zjevně je to zvíře vysoce dominantní, a jestli nepoužijete tuuuuuu tvrdou ruku,brzy vás rozcupuje na cimpr campr

31.1.2022 15:55

dodám venčící dokumentaci dnešní...

31.1.2022 15:59
lesnížínka

XXX.XXX.132.8

Nepiš tam ti titulky jsem chtěla napsat, že tak ,,malej" a už umí i stavět sněhuláky...a ty jsi mi to popiskem zhatila

31.1.2022 16:51

A možná bych měla založit nové téma - proč nás to štěně tak kouše a dokonce na nás i vrrrrčíííí
To je přeci jasný - musíte mu ukázat, kdo je doma alfa samec
Kouzelný ňuník, ty tlapiska mě fascinujou ....

31.1.2022 17:14

To nejsou tlapy, ale sněžnice!

Přidejte reakci

Přidat smajlík