Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Dobry den, potrebuji poradit jaky je rozdil mezi stafordskym teriérem ( Amstaff) a bulterierem, kdyz jsou jeste stenatka? Jsou nejake znaky, kdy je muzu rozpoznat? Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

jasný
mají úplně, ale úplně jiný hlavy.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Dekuji ja prave ten znalec nejsem, najde se tu nekdo komu bych mohla zaslat fotku a poradil by mi? Stenatka se narodili pred par dny jeste ani poradne nevidi.

No a je to staffbull nebo ang. bullterier? To je taky trochu jiný pes :D
A to jako nevíte rodiče?

Ang. bulík má tu hlavu protáhlou už od narození, od čenichu k očím je to celé nafouklé :-) je to hrozně roztomilé :-) ostatní dvě plemena mají kulatější hlavu (teda.. no.. spíš krabice :D) a každopádně je ta hlava, nos, normální délky. Řekla bych, že bulík angličák má velkou hlavu a malé tělo :D ale nikdy jsem miminko naživo neviděla... a staffordi oba tak nějak normální běžné rozměry.
https://www.youtube.com/watch?v=eYZ8-P0WkJ8&ab_channel=WeShootit
https://www.youtube.com/watch?v=Hlpp-ghyHH8&ab_channel=Victotzia
https://www.youtube.com/watch?v=I4CgXJLcGZg&ab_channel=CaesarTheAmstaffBully
Tuhle jsem koukala na pár videí porodů a někdy mi přišlo, že se jim do toho lidé hrozně pletou. Ale já to nezažila, takže nevím. Možná to dělají jen pro slávu toho videa. Ale někdy mi to přišlo už fakt moc, např. je skoro tahali z feny. A viděla jsem video zachráněná pitíčka a 16 dětí se jí narodilo :D No nic. Konec OT.
Sarka1997

XXX.XXX.1.81
Mam v tom hrozny gulas , nevím zda je to bulteriér nebo teriér , hlavně nechci, aby skončili nekde v lese. Výchova je urcite dost narocna u Amstaffa předpokládám, asi by to chtelo zkuseny lidi, nebo určitě cvičák? Se naotravuji, ale je to na celý život ! Jakmile udělám chybu, ublíží to jen jemu.. fotecky mi sem nejdou

To je kříženec - americký staff. teriér - amstaff. Z nějakého důvodu má uši nahoru, zajímavé, jeden takový je náš skoro soused, přesně ta postava bez svalů a uši nahoru. Pitbull, stafford, staffbull, ... nikdy neměli uši nahoru. Ang. bulík ano, ale pochybuji, že by se u křížence neukázal náznak toho klabonosu. Takže kdo byla babička např.?
Něco Vám poradím... vykašlete se na to. Nemůžete vystopovat povahy předků a to pro nezkušeného není žádná legrace. U psů, které si můžu ověřit pět generací dozadu, můžu totiž předpokládat určité vlastnosti - tady např. neagresivitu k lidem. A co když nemůžu; pes je nepředvídatelný + má lovecký pud + výbušnou povahu + agresivitu ke zvířatům? To není "náročné", to je diagnoza. A to říkám jako někdo, pro koho je tento pes Bůh.
V lese neskončí, nebojte, mají moderní barvičku, prodají se za 10 kus za pár dní.
Lidem, co ve třech letech těch pejsků zjistí, že mají nevyléčitelnou ataxii a umřou ti psi hnusnou smrtí.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Ja Vám velice děkuji, ani nevite jak jsem rada, ze jste mi napsal pravdu. Vazim si toho a samozrejme dam na Vas. Dekuji!
Krasny zbytek vecera vsem. :)

Ježišmarjá ještě aby tam tak byl Thajec :D (gůgl lens)
napsal(a):
To je kříženec - americký staff. teriér - amstaff. Z nějakého důvodu má uši nahoru, zajímavé, jeden takový je náš skoro soused, přesně ta postava bez svalů a uši nahoru. Pitbull, stafford, staffbull, ... nikdy neměli uši nahoru. Ang. bulík ano, ale pochybuji, že by se u křížence neukázal náznak toho klabonosu. Takže kdo byla babička např.?
Něco Vám poradím... vykašlete se na to. Nemůžete vystopovat povahy předků a to pro nezkušeného není žádná legrace. U psů, které si můžu ověřit pět generací dozadu, můžu totiž předpokládat určité vlastnosti - tady např. neagresivitu k lidem. A co když nemůžu; pes je nepředvídatelný + má lovecký pud + výbušnou povahu + agresivitu ke zvířatům? To není "náročné", to je diagnoza. A to říkám jako někdo, pro koho je tento pes Bůh.
V lese neskončí, nebojte, mají moderní barvičku, prodají se za 10 kus za pár dní.
Lidem, co ve třech letech těch pejsků zjistí, že mají nevyléčitelnou ataxii a umřou ti psi hnusnou smrtí.
Podepisuju jednu každou větu!
Tohle budou jakože amstafové - američtí stafordšírští teriéři - ale tatínek kolem nich šel jen zpovzdálí, maminku nevidět.
Zadavatelko, vykašlete se na to! Může to přinést víc trablů než radostí, nepřidělávejte si zbytečné problémy.
napsal(a):
Vy mi vidíte do hlavy? Mně to začalo hlodat, hned jak jsem to zvíře viděla...všichni bullové s ušima nahoru (krom angl. bulíků) mi přijdou potenciálně řízlí thajcem, což považuju za vražednou kombinaci plemen.
Takhle vypadala mix bull fena, která mi před léty napadla Vikinu, poněvadž se majitelce přetrhlo lanko flexiny.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Ja samozřejmě dam na Vas , pokud se nekdy rozhodnu pro Amstaffa urcite by to chtelo Chovnou stanici. Jen mi tech drobecku bylo lito.

na bazoši jsou inzerovaní jako amstafové za 15.000,-

napsal(a):
Ten thajec mě trknul na první dobrou, ta třetí fotka. Znám jich hodně, ani bych do toho na první pohled netahala ostatní zmíněná plemena. Prostě thajvořech. Každopádně jestli se fakt přimíchal do amstafa nebo do něčeho podobného, tak z toho může být krapet problém. Krapet mega.

Prej v lese by skončili :-) :-) přitom papírový se dá lehce koupit za 20... 22... 25 tisíc.
A v Polsku (FCI) za stejné peníze jako tady bezpapírák. A ještě si po cestě naberu levný benzin :D
Fakt je tu tolik thajců? Když já su na vsi, nikdy jsem asi ani živého neviděla.
Tento z inz. vypadá přesně jako ten náš soused, beztak je to brácha, se zeptám, odkud je, Trutnov je kousek, esi ví, kdo byli rodiče.
Jako majitelka thajce bych zkonstatovala, že ho tam vůbec, ale vůbec nevidím. A to si myslím, že je mám docela nakoukaný. 🤷🏻♀️
Ale já osobně bych teda prchala od krytí modrá na modrá. Ne nadarmo to chovatelé zavrhují s tím, že to může přinést mnohem více zdravotního problémů, jak celkového přínosu.
Zadavatelko jestli Vám tohle někdo nabízí za patnáct tisíc, tak prchejte pryč. Hloupá množka, co chce laiky napálit na křížence a vydělat majlant.
impact
napsal(a):
Jako majitelka thajce bych zkonstatovala, že ho tam vůbec, ale vůbec nevidím. A to si myslím, že je mám docela nakoukaný. 🤷🏻♀️
Ale já osobně bych teda prchala od krytí modrá na modrá. Ne nadarmo to chovatelé zavrhují s tím, že to může přinést mnohem více zdravotního problémů, jak celkového přínosu.
Zadavatelko jestli Vám tohle někdo nabízí za patnáct tisíc, tak prchejte pryč. Hloupá množka, co chce laiky napálit na křížence a vydělat majlant.
Thajec tam není. Na 99 % ne. Ještě relativně nedávno se ucha kupírovala, takže v chovu jsou všechny možné typy - od těžkého, visícího jak kravský ocas, až po lehké, které se samo od sebe staví. Papíroví psi mají většinou ucho korektně složené, protože si to majitelé hlídají a včas zachycují možné problémy. U bezpapošů se (nejen) uši neřeší, takže těch stojících a poloklopených je hafo.
K nesmyslnému krytí modrá + modrá se raději vůbec nevyjadřuju.

Ony uši mohou být half prick. Takové ty překlopené dopředu ano. Nevim nevim esi někdy byl tenhle pes se vztyčeným uchem... podle mě je tam prostě jiné plemeno... historické fotografie ukazují buď kupírované, nebo mají alespoň špičku překlopenou. Tohle je jak vlčák.
Uši se lepí... když jsou jak netopýři... ale že by se lepením dalo ucho udržet, donutit... ze stojícího? Třeba jo, nevím, ale nezdá se mi to.
Modré se teda vůbec nebojím, nevybarvených očních linek, tlamy atp., většinově bílých jedinců ano.
To mě ještě napadlo, že ten náš skorosoused má hrozně tenký kožíšek. Myslím, že jsem zahlédla i nějakou lysinku. Ale furt si myslím, že to nesouvisí s barvou jako s kvalitou chovu... hromada modrých a neřešení potomků... demodex, št. žláza, alergie a tak. Ale oporu v nějakém výzkumu ta barva nemá.
Když vidím modrou a bez papírů, tak zpozorním... a jdu pryč :-)
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Mam docela problem s CHS uz asi 3x mi rekli nemate zkusenosti s plemenem , tak bohuzel. Jak ma clovek ziskat ty zkusenosti, kdyz CHS Vam ho nedaji a bez PP jento zradne!
Sarka1997
napsal(a):
Mam docela problem s CHS uz asi 3x mi rekli nemate zkusenosti s plemenem , tak bohuzel. Jak ma clovek ziskat ty zkusenosti, kdyz CHS Vam ho nedaji a bez PP jento zradne!
Neberte si to špatně, ale ono by to chtělo si nejdřív o těch plemenech něco zjistit. Máte docela zmatek i mezi jednotlivými plemeny - americký stafordšírský teriér, stafordšírský bulteriér, anglický bulteriér - zkuste si tahle plemena po jednom vyhledat, případně k tomu zkuste dopsat ještě standard a podívejte se, jak to které plemeno má vypadat. Přečtěte si charakteristiku, pak si třeba projeďte stránky chovatelských stanic konkrétních plemen, občas tam také bývají články o soužití s těmi psy... Tím začněte, ať jste trochu v obraze. Potom doporučuji výstavy, kde se budou ta konkrétní plemena vyskytovat, případně různé akce, sporty... Pobavit se s majiteli, s chovateli. Případně se zkuste přímo u chovatelů poptat, zda byste nemohli zajet na nezávaznou návštěvu, nebo s nimi třeba jít na procházku...
Třeba nakonec zjistíte, že to ani není ten pravý pes pro vás. A nebo si naopak řeknete: "Jo!, to je přesně to, co chci".... Ale budete o těch psech něco vědět, chovatel to pozná, a neměl by být problém (samozřejmě s přihlédnutím k dalším podmínkám) vám štěně prodat.
Já se třeba klidně přiznám, že jsem taky měla zájemce o štěně, který mi napsal, že má zájem o štěně staforda... Tak jsem vysvětlila, že si asi plete zkratky plemen, protože nemám štěňata stafordů (AST), ale mám štěňata stafbulů (SBT). Odpověď zněla, že neví, že se v tom nevyzná, ale že nějakého takového psa chce... Tak to se omlouvám, ale to chovatele prostě odradí. Já jsem se teda s tím člověkem ještě pak bavila dál, ale nakonec z toho vylezlo, že pes se líbí hlavně kvůli širokému úsměvu a svalnaté postavě... bez ohledu na povahu...
Jinak je fakt, že někteří chovatelé dají přednost člověku, který už má zkušenosti s plemenem, nebo obecně s bullem, ale ne všichni. Já jsem neměla problém dát štěně někomu, kdo neměl zkušenosti s plemenm - ale prostě jsem viděla, že ten člověk ví, do čeho jde, a že to chce.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Nechtela jsem primo toto plemeno. I kdyby pripravene a nactene by to bylo ale jak rikam nemas zkusenosti tak nazdar!
Sarka1997
napsal(a):
Nechtela jsem primo toto plemeno. I kdyby pripravene a nactene by to bylo ale jak rikam nemas zkusenosti tak nazdar!
Nechcete přímo toto plemeno a divíte se, ze vám ho chovatele nechtějí dat? Ono to není nutne o tom mít praktické zkušenosti…. Ale pokud chovatel vidí, ze si zájemce tím plemenem není jistý, no tak mu stene nedá, tomu se zase nedivím já.

Třeba chtěla jiné plemeno a nedali jí ho, tak hledá jiné.
Jak to je, povíte?
Jakého psa si představujete, jaký účel, co budete dělat a tak? Možná Vás nasměrujeme.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Chtela jsem jine zviratko. Jsem velice sportovne aktivni. Nejakeho partaka na tury, beh, jizdu na kole, dlouhe prochazky. Mel to byt Sibiřský Husky. Bohuzel mi bylo receno nemate zkusenosti toto neni pro kazdeho. Jsem žena a casto chodim do mist, kde neni dobre chodit sama a nejaky partak ktery by semnou sdilel zabavu a zaroven me chranil . Prislo mi vhodne Amstaffa mela byvh spoustu casu a lasky a hlavne ten výcvik by me bavil , podle toho co psali ostatni lidi. Ale jak rikam pejsek by musel zvladat moje tempo , at prsi nebo je snih jsem venku neustale. Navic velka zahrada a baracek . Pokud mi dokazete poradit plemeno budu vdecna za nazor. 😊

Volila bych ovčáka, ohaře, lehkého voříška z útulku, kde Vám o jeho povaze řeknou dostatek.
Pes nemůže být úplně nahatý, ale také ne úplně medvěd, protože v létě nepoběžíte nikam kromě hodně pozdě večer a hodně brzy ráno - to zohlednit u všech psů samozřejmě. A váha rozhoduje též - těžký pes jako bernardýn nemá výdrž a ty nohy to nezvládnou.
Pak taky koukat na to, kde běháte nejvíc. Protože teriér nemá moc rád psy a jde po zvěři. V zápřahu s člověkem - na šňůře - má tuhle svou práci a je v pohodě, ale pokud plánujete navolno, tak to určitě ne, proč si komplikovat život.
Ovčák je v pohodě, lehčí modely jako border kolie, krátkosrstá a tak, ohař bude 100% spokojen, pokud mu dáte i lovecký výcvik - pro jeho štěstí a pro provoz i v polích a lesích - bude fungovat správně všude. Šel by i dalmatin např. a knírač, dobrman nebo jiný pinč, např. německý, i je dost velký. Knírač je dnes podceňovaný, přitom úžasný pes, též skvělý ochránce. Teriéři zrovna moc ne, oni mají lidi rádi, nejsou to hlídači.
Základní výcvik ovladatelnosti určitě u všech psů, to víte.
Inspiraci můžete čerpat z behejsepsem.cz - jejich fb.
A údržba srsti po výletě do lesa.
Krátkosrstá kolie (protože u Lassie dnes nevím, čeho je schopná, někdo napíše určitě), německý pinč a knírač jsou mí favorité. Kolie Vás teda moc neochrání, ale každý větší pes je lepší než nic! :-)
napsal(a):
Volila bych ovčáka, ohaře, lehkého voříška z útulku, kde Vám o jeho povaze řeknou dostatek.
Pes nemůže být úplně nahatý, ale také ne úplně medvěd, protože v létě nepoběžíte nikam kromě hodně pozdě večer a hodně brzy ráno - to zohlednit u všech psů samozřejmě. A váha rozhoduje též - těžký pes jako bernardýn nemá výdrž a ty nohy to nezvládnou.
Pak taky koukat na to, kde běháte nejvíc. Protože teriér nemá moc rád psy a jde po zvěři. V zápřahu s člověkem - na šňůře - má tuhle svou práci a je v pohodě, ale pokud plánujete navolno, tak to určitě ne, proč si komplikovat život.
Ovčák je v pohodě, lehčí modely jako border kolie, krátkosrstá a tak, ohař bude 100% spokojen, pokud mu dáte i lovecký výcvik - pro jeho štěstí a pro provoz i v polích a lesích - bude fungovat správně všude. Šel by i dalmatin např. a knírač, dobrman nebo jiný pinč, např. německý, i je dost velký. Knírač je dnes podceňovaný, přitom úžasný pes, též skvělý ochránce. Teriéři zrovna moc ne, oni mají lidi rádi, nejsou to hlídači.
Základní výcvik ovladatelnosti určitě u všech psů, to víte.
Inspiraci můžete čerpat z behejsepsem.cz - jejich fb.
A údržba srsti po výletě do lesa.
Krátkosrstá kolie (protože u Lassie dnes nevím, čeho je schopná, někdo napíše určitě), německý pinč a knírač jsou mí favorité. Kolie Vás teda moc neochrání, ale každý větší pes je lepší než nic! :-)
Mě ještě napadl ESP. Netuším ale, jak je to u nich s běžným každodenním použitím.

K těm koliím bych ještě přihodila do seznamu beardedku. Nějak se na ně zapomíná.

ESP jsem v životě neviděla, takže o nich nic nevím :-) Vousatou kolii znám také jen z obrázků. Ten pes by ze mě byl nešťasten, furt bych mu dávala ofinu na stranu :-)
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Dekuji , myslim ze Vase odpovědi mi do budoucna velice pomohli. Muzu se tedy zeptat k cemu je dobry tedy Amstaff, kdyz ne jako hlidac ani pes co potrebuje pohyb? Je tedy vystavni, nebo proc si ho lide porizuji a je tak tezke si je poridit, , kdyz vlastne nejsou nijak narocny? Toto plemeno me zaujalo povahou ale byla jsem s nim ve styku sotva hodinu🤔 to jsem toho moc nezjistila 😊

K čemu je? K ničemu :D zdá se. Např. jedna naše fena lovila potkany. A strašila lidi, co šli okolo, to se jí hrozně líbilo, jak se lekli. Přivlastnila si gauč, vše musela komentovat a jednu zimu si umínila, že bude bydlet ve vlastnoručně vyrobeném iglú. Když se šla koupat a já vzala jiný šampon, než ona chtěla, tak div nevolala Srstku, normálně se s lidmi hádala. Strašnej pes :-) Tahala kolo, vozila mě do krámu, běh snad neomezeně, to bylo nerozbitné zvíře. A velela i všem psům.
Oni jsou třeba na ten běh, tady jedna fena z návsi obíhá s páníčkem každé ráno katastr, určitě přes 10 km, v jiných zemích se s nimi i loví, taky jsou super jako topení v posteli. Ale chcou peřinku, jinak stížnosti.
Jsou to společníci, kamarádi a jsou dobří na sport. Co jako ještě chcete? :D
Jenže u toho běhu v přírodě (nebo bez vodítka jinde) mají jisté překážky - vysokou vznětlivost ke psům stejného pohlaví a lovecký pud.
Tam je ta náročnost - jsou urputní a nezastavitelní - takže vše musíte učit extra důsledně, ono když pes neumí pusť nebo stůj jakože doopravdy, tak jste v pytli. A on začne dostávat rozum až tak ve třech letech :-)
Mění náladu z vteřiny na vteřinu a jejich agresivita k lidem je NULA. Mně to vyhovuje. Na hlídání jsou, když máte tyto psy, kamery, a nikdo se k Vám nepřiblíží, protože kvůli televizi a novinám jsou to krvelačné bestie. To je dobrý, ne? :-)
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Tak potom nechapu proc na tyto psy je tak velky duraz na to ze nemate zkusenosti tak nic. A proc vlastne neni dobry ke me? Ja se preci jemu prizpusobim ne on me bude chtit se valet budeme se valet bude chtit behat budeme behat zahradu bude mit pro sebe . Tak v cem je problem? Urcite z neho lide maji trosicku respekt ja preci nechci aby me chranil tim zpusobem ze se na kzdeho vrhne nebo bude stekat celou cestu 😁

Sarka1997
napsal(a):
Tak potom nechapu proc na tyto psy je tak velky duraz na to ze nemate zkusenosti tak nic. A proc vlastne neni dobry ke me? Ja se preci jemu prizpusobim ne on me bude chtit se valet budeme se valet bude chtit behat budeme behat zahradu bude mit pro sebe . Tak v cem je problem? Urcite z neho lide maji trosicku respekt ja preci nechci aby me chranil tim zpusobem ze se na kzdeho vrhne nebo bude stekat celou cestu 😁
Nevím, neznám Vás :-) Setkala jste se s chovateli osobně? Jste ochotná s tím psem cvičit, být opravdu velmi důsledná, zaměstnat mu i hlavu a mít celý život oči na šťopkách?
Měla jste už nějakého psa?

Sarka1997
napsal(a):
Dekuji , myslim ze Vase odpovědi mi do budoucna velice pomohli. Muzu se tedy zeptat k cemu je dobry tedy Amstaff, kdyz ne jako hlidac ani pes co potrebuje pohyb? Je tedy vystavni, nebo proc si ho lide porizuji a je tak tezke si je poridit, , kdyz vlastne nejsou nijak narocny? Toto plemeno me zaujalo povahou ale byla jsem s nim ve styku sotva hodinu🤔 to jsem toho moc nezjistila 😊
no ještěže ti chovatelé mají rozum......
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Spise mala plemena( bišonek, kokršpaněl) vlcaka, ale to kdyz mi bylo tak 8let. Skvely pes. Me je 25 let. CHS mam daleko, bydlim zrovna na takovem blbem miste a chovatele si mysli ze v tehle dobe u nich budu travit vikendy. To prece taky nejde 4h byt v aute abychom si pokecali a pak nic z toho protoze nemam zkušenosti. Kdyz se najde slusny clovek co ma tu lasku a cas a nikdo mu neda sanci to je pak tezky, hold jsem sahla pak na ty křížence , ale to jste mi v cas vymluvili 😅 Dekuji! Chci se nekomu venovat, rada bych aby mi to nekdo oplacel a takovou lasku dokazou dat jen psi, co si budeme povidat 😊 je to čistá laska v tomhle zlem zivote to potrebuje vice lidi.

No, já si teď vyhlédla dva psy v USA, tak nevím :D
Sáhněte po kříženci - z útulku. Má to výhodu - se štěkanátkem totiž nikam běhat nebudete, není na to narostlý.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?list_type=&vek=6m-2r&vek=2r-8r&vyska=stredni&barva1=&barva2=&link-utulek=
(všimněte si, kolik je tam bulloidních psů, proč asi)
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Kdyby nekdo mel kontakt na lidicky , kteří chápou situaci a nemaj v hlave arogantni my jsme z CHS my jsme bohove na*rat kdyz si ho nikdy nemela! Budu vdecna za kontakt. Ale zkusenosti s idiotama uz dalsi nechci 😊 nevim proc na lidi koukaj tak z vrchu jen proto ze u nich netravi vikendy a nejezdi na vystavy a tabory atd.... a neznaji se mezi pejskari a dalsi hovna

a už se to sune směrem......
jsem tu čula
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
To jsem se asi zbytecne rozjela 😁 tak me mrzi ty slova, vy za to nemuzete. Jen bych rada , kdyz mam snahu , aby semnou clovek jednal slusne, to si myslim chce kazdy. Omlouvam se , debatu asi ukoncim s tim ze naposledy zkusim Chovnou stanici s tim , ze uz zadny Sibirsky husky , ale spise ten Amstaff. 🙂 parťák do pohody i nepohody .

Sarka1997
napsal(a):
To jsem se asi zbytecne rozjela 😁 tak me mrzi ty slova, vy za to nemuzete. Jen bych rada , kdyz mam snahu , aby semnou clovek jednal slusne, to si myslim chce kazdy. Omlouvam se , debatu asi ukoncim s tim ze naposledy zkusim Chovnou stanici s tim , ze uz zadny Sibirsky husky , ale spise ten Amstaff. 🙂 parťák do pohody i nepohody .
znám několik skvělých amstafů - ale opravdu pozor na to, že snášenlivost k jiným psům bývá v dospělosti špatná (a změní se to během minuty). Počítejte s tím, že košík bude možná nedílnou součástí vašeho psa.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Dobra dekuji, pokud mate i dalsi zkusenosti , ktere mi mohou pomoci budu rada 😊 samozrejme Vas nechci okradat o čas 😅 ale strasne rada se bavim o povaze a vychove a celkove historkam co lidi maji se svými zvirecimi kamarady. S tim co jste mi napsal budu pocitat , bydlim na male vesnici baracek je daleko v celku od lidi a aut . Do mesta se ale take podiva 😊
Sarka1997
napsal(a):
Ono je možné, že působíte na chovatele tohoto plemene moc křehce.
Já mám štěně křížence knírače. Co se mi na ní nelíbí, je sklon k paličatosti. Jinak je úžasná, chytrá, vytrvalá, přátelská k dětem, psům, nebojácná a pokud má pocit, že jsme v ohrožení, tak štěká. Co jsem četla povahu knírače, tak by to mělo tak být v jeho povaze. Navíc, už jsme to tu probírali, černý pes budí tak nějak větší respekt.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Tak to je dost mozny diky sportu mam 42 kg a vejska taky nic moc 😁

lupus4
napsal(a):
malý knírač ideál, možná i střeďák (schopen vás bránit)
běhat s vámi zvládne s prstem v nose...na ESP zapomeňte - to jsou rakety váhově s vámi srovnatelné ...
nemůžete mít psa, kterého nezvládnete fyzicky...
Vy děláte, jak kdyby byl ESP velký jak bernardýn…
napsal(a):
Vy děláte, jak kdyby byl ESP velký jak bernardýn…
A já tvrdím že jsou ? Viděla jste vůbec někdy nějaké ?
42 kg dívčině oddělá kolena během pár "výběhů" a to pouze, když by se udržela vůbec na nohách
lupus4
napsal(a):
malý knírač ideál, možná i střeďák (schopen vás bránit)
běhat s vámi zvládne s prstem v nose...na ESP zapomeňte - to jsou rakety váhově s vámi srovnatelné ...
s prominutím blbost. Zvládnutí psa není o síle, to by si některá plemena vůbec nemohly pořizovat ženy, s výjimkou těch morbidně obézních. Koně už by si nepořídil vůbec nikdo, žejo...leda by si dal práci a vychoval ho
Mimochodem, ESP má 20-30 kg, u nás s tím běhá fakt křehotinka...ženský si běžně poradí i s těžšími temperamentními psy. Jenom holt to není silou.
lupus4
napsal(a):
42 kg dívčině oddělá kolena během pár "výběhů" a to pouze, když by se udržela vůbec na nohách
Mně se líbí jak se tu chrlí ty zkratky a já skoro vždy gůglím, co to je a tohohle psa jsem teda vůbec neznala. Ve svém altasu psů ho určitě nemám.
Trickyvoo
napsal(a):
Mně se líbí jak se tu chrlí ty zkratky a já skoro vždy gůglím, co to je a tohohle psa jsem teda vůbec neznala. Ve svém altasu psů ho určitě nemám.
ESP jsou funkční kříženci. Ti v žádném atlasu nejsou.
Jinak jsem se teda fakt snažila a celou tu diskuzi vůbec nepochopila
lupus4
napsal(a):
to se zas potkaly dvě chytrý teoretičky
když se např. amstaf rozhodne, že půjde zahlušit jiného psa, (kterej k němu třeba jen přiběhne...) tak jí jsou vaše moudra k prdu
škoda času
Pravda....škoda času.
Nebožku fenu mi kdysi napadla fena mix husky...majitel fyzicky rozhodně měl na to, aby ji zvládl, jen holt mu ta síla byla v tu chvíli k prdu

Takový malinký pes - 20-25 kg - umí odtáhnout auto. Takže bychom s ním neměli chodit ven, urve ruku v rameni a co.
lupus4
napsal(a):
to se zas potkaly dvě chytrý teoretičky
když se např. amstaf rozhodne, že půjde zahlušit jiného psa, (kterej k němu třeba jen přiběhne...) tak jí jsou vaše moudra k prdu
škoda času
Tak určitě je lepší, když má člověk sílu psa udržet. Přece jen se ta štěnata jako vychovaná nerodí. Jinak ten evropský saňový pes je moc hezký a na fotkách na netu ho mají samé křehotinky, tak nevím, podle toho by jeden řekl, že je to pes pro holky.

Terven
napsal(a):
Pravda....škoda času.
Nebožku fenu mi kdysi napadla fena mix husky...majitel fyzicky rozhodně měl na to, aby ji zvládl, jen holt mu ta síla byla v tu chvíli k prdu
Nó :-) běží pés a za ním vlaje chlap, to vždy nechápu, to jako neumí držet vodítko, nebo mu něco říct? :-)
A to já držím vodítko už pár let v levé ruce... a jsem pravák.
napsal(a):
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3545424/ms-sprint-4psi-hromadny-start
Tak to je fakt nádhera vidět takové psy v akci. Fakt šikovní "voríšci". To s tím úplně nesouvisí, ale měla jsem kamaráda, který si bral psy z útulku a taky je zapřahal do saní a i byl na nějaké té soutěži. Sice dojel vždy poslední, ale snaha se taky cení. Ty psy to samozřejmě bavilo i tak.

lupus4
napsal(a):
Budete se divit, ale viděla.
Dokonce jsem před lety, kdy mě mladý ohař udržoval ve výjimečně dobré kondici, měla 40 kg, a pes dost přes 30 kg. A dokonce jsme spolu, kromě jiného, chodili minimálně pětkrát týdně běhat. Fyzicky jsem neměla problém ho zvládnout.
Myslím, že pro zadavatelku není ESP 100% vhodný z různých důvodů, ale nemyslím si, že by ho nemohla zvládnout fyzicky.

napsal(a):
Budete se divit, ale viděla.
Dokonce jsem před lety, kdy mě mladý ohař udržoval ve výjimečně dobré kondici, měla 40 kg, a pes dost přes 30 kg. A dokonce jsme spolu, kromě jiného, chodili minimálně pětkrát týdně běhat. Fyzicky jsem neměla problém ho zvládnout.
Myslím, že pro zadavatelku není ESP 100% vhodný z různých důvodů, ale nemyslím si, že by ho nemohla zvládnout fyzicky.
Já jsem jich taky pár viděla a nešla bych do toho ani v době, kdy jsem byla v top sportovní kondici při svých standardních 55 kg. Aktuálně bych při běhu asi zorala pole, a to jsem na tom pořád velmi dobře. Tak maximálně koloběžku.

Sarka1997
napsal(a):
Kdyby nekdo mel kontakt na lidicky , kteří chápou situaci a nemaj v hlave arogantni my jsme z CHS my jsme bohove na*rat kdyz si ho nikdy nemela! Budu vdecna za kontakt. Ale zkusenosti s idiotama uz dalsi nechci 😊 nevim proc na lidi koukaj tak z vrchu jen proto ze u nich netravi vikendy a nejezdi na vystavy a tabory atd.... a neznaji se mezi pejskari a dalsi hovna
no tak to bude ten amstaff ve výborných rukách, jste vyrovnanost sama... Já to říkám furt, že tady na ty psy by měl být nějaký "řidičák" (zbroják) s evidencí a ideálně psychotesty pro budoucí majitele... Bohužel v této zemi naprosté sci-fi, včetně nějaké kontroly...
Sarka1997

XXX.XXX.1.81
Tak je fakt ze v realu jsem uplne jina ja tomu internetu moc nedam ani socialnim siti a hlavne tu vsechno vyzni hur nez je to mysleno 😒 chybi to s jakym prizvukem to clovek rika zdali ironie nebo sarkazmus atd... prece nepoznam cloveka pres par pismenek to je trosku naivita 😁
Sarka1997
napsal(a):
Tak je fakt ze v realu jsem uplne jina ja tomu internetu moc nedam ani socialnim siti a hlavne tu vsechno vyzni hur nez je to mysleno 😒 chybi to s jakym prizvukem to clovek rika zdali ironie nebo sarkazmus atd... prece nepoznam cloveka pres par pismenek to je trosku naivita 😁
No vidíte, a právě proto chce většina seriózních chovatelů poznat případné nové majitele jejich štěňat osobně .
Sarka1997

XXX.XXX.1.81
Tomu se nebranim ale muze mit pochopeni v tom ze clovek pracuje a cestu ma na 4 hodiny tak tam fakt nemuzu travit kazdy vikend , nebo den. Jak rikam bydlim na male vesnicce a holka pomalu co nema ani metr 60 a ma pres 40kg asi nebude tyran ktery si bezne porizuje psy ne?
Sarka1997
napsal(a):
Tomu se nebranim ale muze mit pochopeni v tom ze clovek pracuje a cestu ma na 4 hodiny tak tam fakt nemuzu travit kazdy vikend , nebo den. Jak rikam bydlim na male vesnicce a holka pomalu co nema ani metr 60 a ma pres 40kg asi nebude tyran ktery si bezne porizuje psy ne?
A on po vás někdo chtěl, abyste tam trávila každý víkend? To dost pochybuju. Taky jsem měla zájemce, co to sem měli 4 hodiny, a přijeli rádi. Stačila by mi klidně krátká návštěva, jen si trochu pokecat a poznat se, ale vůbec se jim nechtělo domů, vůbec se od štěňátek nemohli odlepit . Víte ono je to výhoda i pro vás, že vidíte, jak a kde štěňata vyrůstají, jak se chová matka, jak se chová chovatel k feně a ke štěňatům, a taky jaký je....
Vůbec to nechápete, to není o tom jak vypadáte, kolik měříte a vážíte a jestli jste tyran, který bude psa nějak mučit... To je prostě o tom, že chovatel si ty štěňata vypiplá a chce jim najít ty nej domovy, nechce za rok řešit, že majitel psa nezvládá a že si ho vezme zpátky a bude hledat nový domov... Fakt to není jen o tom, abyste psa nějak fyzicky netýrala.. krom toho se dá pes týrat i psychicky. A zrovna u bullů buďme rádi, že alespoň někteří chovatele fakt vybírají, komu štěně dají. Ono nestačí být na štěně hodný, fakt ne....A je klidně možné, že někomu chovatel nedá štěně právě proto, že je ta osoba až moc hodná, nemá autoritu, psa by jen rozmazlovala atd...
Sarka1997

XXX.XXX.1.81
Ne kazdy ale ma rad tu lidskou spolecnost nemyslite? Berte to trosku i ze strany te druhe a ne jen CHS . Poznat se muzeme ale ja preferuji treba hodiny pres telefon nebo kameru ale ne lidsky kontakt . Lepsi vysvetleni? Ne kazdemu je to prijemne
Sarka1997
napsal(a):
Ne kazdy ale ma rad tu lidskou spolecnost nemyslite? Berte to trosku i ze strany te druhe a ne jen CHS . Poznat se muzeme ale ja preferuji treba hodiny pres telefon nebo kameru ale ne lidsky kontakt . Lepsi vysvetleni? Ne kazdemu je to prijemne
Jak chcete s takovým přístupem socializovat svého psa?
Ptám se upřímně, nerýpu.
Sarka1997
napsal(a):
Dobře, beru, že někdo je třeba introvert, není mu příjemné trávit čas osobně s lidmi, ok. Ale to to člověk není schopný zvládnout ani když jde o psa, o parťáka na dalších 15 let? To už moc nechápu... Ale možná je to pak nějaká psychická porucha? Což vůbec nemyslím špatně... a v tom případě bych bohužel řekla, že takovému člověku bull do rukou nepatří.... Pokud má člověk problém s osobním kontaktem s lidmi, tak velký problém, že nemůže jet na hodinu k chovateli a mluvit s ním, tak jak potom bude řešit případný problém psa, který bude vyžadovat pohled odborníka? Cvičák, trenéra? Případně "jen" socializaci s lidmi, psy?
Bul patří do ruky lidem, kteří to mají v hlavě srovnané. Vůbec nevadí, když je ten člověk trošku zvláštní, a tím nemám na mysli nikoho kongrétního , naopak se může nekonvenční přístup docela hodit; ale musí ten člověk být psychicky stabilní, odolný.
Obecně pro křehčí typy lidí se více hodí kočka než pes. Ale když už pes, tak ne dračí hryzavá raketa s přirozeným sklonem ze dne na den přestat mít ráda jiné psy.

Ja bych to nedramatizovala s nejakou psychickou poruchou na zaklade par radku. Zasadni asi je, vybrat vyrovnaneho psa, jak se pise ve vedlejsi diskuzi ohledne bazlivosti. Socializace neni vsespasna - viz citace dole:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3910366/bazlivost-jak-se-ji-zbavit?from-list=1#a3926643
Inspektor Pišišvor
Napsat zprávu
5.2.2022 10:30
Inspektor Pišišvor
XXX.XXX.22.22
bodlinka napsal(a):
"Matka i otec jsou vyrovnané a mírumilovné povahy. Myslím, že chyba je spíše v špatné/nedostatečné brzke socializaci u chovatele."
Ne,právě že ne. to je prostě taková omluva bojácných psů. že za to může nedostatečná socializace.
houby. vyrovnanej pes je vyrovnanej i když vyroste v kozím chlívku.
je to vrozený. geneticky daný.
Přesně - normální pes bude normální i když vyroste na samotě u lesa a šrot zůstane šrotem, i když to bude chovatel a majitel "maskovat" socializaci. Ano, zamaskuje to a se psem se bude dát v pohodě fungovat, ale v chovu stejně předá to, co má vrozené a ne to naučené.
napsal(a):
Ja bych to nedramatizovala s nejakou psychickou poruchou na zaklade par radku. Zasadni asi je, vybrat vyrovnaneho psa, jak se pise ve vedlejsi diskuzi ohledne bazlivosti. Socializace neni vsespasna - viz citace dole:
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3910366/bazlivost-jak-se-ji-zbavit?from-list=1#a3926643
Inspektor Pišišvor
Napsat zprávu
5.2.2022 10:30
Inspektor Pišišvor
XXX.XXX.22.22
bodlinka napsal(a):
"Matka i otec jsou vyrovnané a mírumilovné povahy. Myslím, že chyba je spíše v špatné/nedostatečné brzke socializaci u chovatele."
Ne,právě že ne. to je prostě taková omluva bojácných psů. že za to může nedostatečná socializace.
houby. vyrovnanej pes je vyrovnanej i když vyroste v kozím chlívku.
je to vrozený. geneticky daný.
Přesně - normální pes bude normální i když vyroste na samotě u lesa a šrot zůstane šrotem, i když to bude chovatel a majitel "maskovat" socializaci. Ano, zamaskuje to a se psem se bude dát v pohodě fungovat, ale v chovu stejně předá to, co má vrozené a ne to naučené.
Ano, socializace není všespásná. Ale je důležitá.
Není možné psa vychovávat v izolaci a pak čekat, že to bude OK.
Když potenciální zájemce se nechce přijet seznámit, tak to značí více problémů: Jaký je to vůbec člověk? A i když dojdu k závěru, že dobrý a že socializaci za něj zastane nějaký jiný člen domácnosti, tak se budu ptát: Jak zajistí mému odchovu veterinární péči, když je pro něj problém mezilidský kontakt?
To není jen tak. Pokud mám štěňata, neprodám je člověku, který bydlí za humnama, ale to štěně mu nestojí ani za to, aby se přijel seznámit. A je jedno z jakých důvodů - prostě vyberu nejvhodnějšího kandidáta, což asociální člověk prostě není.
Lidé mají právo na vlastnictví psa, to je fakt; ale nikdo nemá povinnost jim štěně poskytnout.

Varaxi
napsal(a):
Jak chcete s takovým přístupem socializovat svého psa?
Ptám se upřímně, nerýpu.
Mám to podobně. Tady toho sice nakecám hrozné tuny nesmyslů, ale live je to těžké. Ale právě ten pes mě dotáhne všude. Bohužel :-)
Zadavatelce bych doporučila opravdu útulek, vybrat 2-5 letého lehkého středního psa voříškovského vzhledu, je tam teď dost psů od bezdomovců, oni jsou otrkaní, to je perfektní, trénovat běžnou ovladatelnost a veterinu s pomocí online kurzů nebo menšího cvičáku, nejdřív indiv. lekce a pak hromadnější, nějaké ten výlet do civilizace, sem tam, no a život na vsi nebudou mít těžký.
Což to prostě jí vybraný teriér a podobní... je šíleně práce celý život, navíc štěně nikam běhat nebude, začít může až na roce řádně, na dvou pořádně.
Líp teda už to vysvětlit neumím, takže zadavatelko si to pročtěte tady znovu a přemýšlejte.
napsal(a):
Mám to podobně. Tady toho sice nakecám hrozné tuny nesmyslů, ale live je to těžké. Ale právě ten pes mě dotáhne všude. Bohužel :-)
Zadavatelce bych doporučila opravdu útulek, vybrat 2-5 letého lehkého středního psa voříškovského vzhledu, je tam teď dost psů od bezdomovců, oni jsou otrkaní, to je perfektní, trénovat běžnou ovladatelnost a veterinu s pomocí online kurzů nebo menšího cvičáku, nejdřív indiv. lekce a pak hromadnější, nějaké ten výlet do civilizace, sem tam, no a život na vsi nebudou mít těžký.
Což to prostě jí vybraný teriér a podobní... je šíleně práce celý život, navíc štěně nikam běhat nebude, začít může až na roce řádně, na dvou pořádně.
Líp teda už to vysvětlit neumím, takže zadavatelko si to pročtěte tady znovu a přemýšlejte.
Vy toho sice nakecáte, ale jste schopna fungovat.
Od zdejší přispěvatelky to zní, že není schopna/ochotna přijít se seznámit s chovateli. To je přece jen rozdíl.
Co navrhujete, mi zní dobře.
Já to celkem chápu, že si člověk na ta setkání v CHS nepotrpí. Já jsem taky od přírody plachá, ve svém prvním zaměstnání jsem promluvila až po měsíci . Dodnes mě mrzí, že to nebylo nějaké moudro, co by se dalo tesat.
U toho psa ale doporučuji to nějak skousnout a překonat to. Ty pejsky je opravdu lepší vidět naživo. Moje štěně se mi třeba líbilo z fotek, ale stejně jsem jí chtěla vidět naživo a utvrdila jsem se v tom, že jí chci.
Chápu, ale zadavatelku, že se jí nechce vymetat x chovek a štěně jí pak nedají. Toho bulla jí asi nedá nikdo, ale nějaké jiné plemeno by problém být nemusel. Byla by škoda, kdyby takhle aktivní člověk neměl psího parťáka. Co třeba Border kolie, není to teda pes, co by vzbuzoval respekt, ale ten by i mohl být vhodný.
Jinak to, že člověku činí problémy komunikace s cizími lidmi neznamená, že nemá třeba kupu přátel, nebo nechodí mezi lidi.
Z pohledu chovky by mi x hodin po telefonu nebo přes video hovor sice asi řeklo něco o vás, ale vůbec nic o tom, zda máte nějaký přirozený cit k psům. Ten vztah a reakce na štěňata, jak se zachováte, když vás přijde pozdravit dospělý jedinec....to je to, co bych chtěla vidět dřív, než bych vám nějaké štěně vůbec nabídla.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Nemam zadnou psychickou poruchu proboha 😁 jsem jen introvert radsi jsem mezi zviraty nez mezi lidma tot vse. A na vesnici mame doktory dost lidi i cvicak ale ty lidi znam od mala a nemam s nima problem chovaji se slusne ale taky kvuli nemu pretroiˇ i spolecnost neznamou bude li treba ale prece se do toho nebudu nutit skrz CHS ze maj potrebu ze sebe delat ze jsou nejlepsi na Svete . Je plno lidi co si vychovaji psa podle sveho a ti psi jsou s nimi cely zivot! Tohle je debata spatna, dostali jsme se uplne nekam jinam!
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
A proto lidi podporuji bazos a dalsi veci! Je Vam lip? Protože odsoudi hned! Muj pristup je takovy jak se ke me chovaji ostatni. Jak ty na me , tak ja na tebe logicky to berte . Prispevek trosku výš (Tryckyvoo ) me v celku chape , zkuste to take! To je ta vase arogance. Nevim zda chlapska nebo celkova CHS , ale je fakt ze vetsinou demnou jednali chlapi 😁 takze asi mam jen smulu na CHS myslim ze žena se ženiu by se domluvila lépe hold to vase věčný ego je nezastavitelny 😁

Sarka1997
napsal(a):
Nemam zadnou psychickou poruchu proboha 😁 jsem jen introvert radsi jsem mezi zviraty nez mezi lidma tot vse. A na vesnici mame doktory dost lidi i cvicak ale ty lidi znam od mala a nemam s nima problem chovaji se slusne ale taky kvuli nemu pretroiˇ i spolecnost neznamou bude li treba ale prece se do toho nebudu nutit skrz CHS ze maj potrebu ze sebe delat ze jsou nejlepsi na Svete . Je plno lidi co si vychovaji psa podle sveho a ti psi jsou s nimi cely zivot! Tohle je debata spatna, dostali jsme se uplne nekam jinam!
..no mně by spíše velmi nelibě překvapil chovatel, který by svůj odchov dal po krátkém telefonickém rozhovoru....ja když jsem se zajímala o svého nynějšiho psa, musela jsem nejprve napsalt něco o sobě a co psu mohu nabídnout a co od něj očekávám...pak se jelo na kafe, psa jsme si odvezli hned, ale pakliže by tenkrát nebylo stěně volné, par návštěv by ještě bývalo proběhlo....pes před tímto byl z chovky mě letité kamarádky, ale i tak jsem se na otce svého budoucího štěněte byla podívat na výstavě a mluvila s jeho majitelkou....
Ta píše to samé, co tu píšeme všichni.
Srovnejte si v hlavě, co chcete a co můžete nabídnout. Podle toho vyberte plemeno a ChS. Projevte o štěně zájem. S chovateli jednejte slušně a věcně, ne jak tady s námi. Jeďte se na štěně podívat. Štěně kupte.
Nebo, jak psala megí, vykašlete se na ChS. Srovnejte si v hlavě, co chcete a co můžete nabídnout. Podle toho vyberte útulek a psa. Projevte o psa zájem. S lidmi z útulku jednejte slušně a věcně, ne jak tady s námi. Jeďte se na psa podívat. Psa si pořiďte. Takový pes není o nic horší než čistokrevný z renomované ChS.
To je prostě normální postup. Tak to funguje.
Nechovám, nechovala jsem a nikdy nebudu. Nemám útulek, neměla jsem a nikdy nebudu. Ale chápu, že chovatelé chtějí svá štěňata dát zodpovědným a rozumným osobám, stejně tak jako lidé z útulku pro své svěřence.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Vidite ale nekdo napsal ze Amstaff zvladnu dalsi ze zase ne tady radi kazdy jinak. Vim co chci a co muzu nabidnout ale prave me chape v tom ze objedu milion VHS kde mi reknou to sami nemate zkusenosti nehodi se k vam nazdar

VHS :-) ne, stafforda ne, ESP :-) to je takový pěkný "ohař" rychlý jak sviňa :-)
Hele, když se neumím ovládat, tak nemůžu mít psa, co se neumí ovládat. Chápete?
Krok první: hledejte jiné plemeno!
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Chci psa do pohody i nepohody . Kdo me bude posouvat dal bude mit lenošský dny , ale i aktivni dny. Budu s nim moc cvicit a venovat mu spoustu casu . Budou k nemu moci muj synovec a neter , bude semnou rad brouzdat po okoli obcas i na gauci . Nabidnu mu lasku, domov a cas. V podstate kus sebe. Nemusi semnou kazdy den behat maraton behat v desti nebo ve snehu. Chci nekoho kdo mi bude tu lasku oplacet a bude chtit odeme vic nez jen vyvencit dat najist a obcas pomazlit! Je to dostacujici? Bude v kontaktnu s lidma bude obcas v byte obcas v baraku na velke zahrade mam zivot ruznorody. Nemam problem se ale prizpusobit!!! Nevim jak funguji CHS co se tyce Amstaffu ale jak rikam CHOVAM SE TAK, JAK OSTATNI KE ME!!!!! Hold s jinym plemen jiz zmineny sibirsky husky mi nebyl souzen. Oklepu se a hledam dal. Amstaff me zaujal postavou, svym chovani kdyz na me stekal na balkonu ale na chodbe se prisel pomazlit nehnul se od těhotné majitelky a byl tak hodny k dětem. Verim ze hodne je o vychove , neco maji vrozene to chapu ale hodne dela vychova . Je jeste neco co muzu napsat? Ja uz nevim...

Vy jste cizinka? Promiňte, ale ta čeština je strašná. Já vám občas vůbec nerozumím.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
To opravdu nejsem, ale uznávám té češtině na telefonu moc nedám 😁 tolik času na telefonu jsem snad nikdy netrávila , nerada píšu , do toho ještě ty čárky a háčky , nějak očekávám, že si lidi domyslí co myslím 😅za to se omlouvám!

ale on vám nikdo neslíbí, že pes bude splňovat vaše představy. I když mu dáte strašně moc ze sebe, třeba nakonec nenajdete úplně stejnou řeč. Můžete chtít psa na pohybové aktivity - a on bude mít pohybové problémy. Nebo bude přehnaně bázlivý a bude se s ním muset intenzivně pracovat.
Mám pátého jedince stejného plemene. Všechny z kvalitních chovných stanic, s výjimkou první i po znalosti rodokmenu a chovatelů... Přesto každý pes byl jiný. Ano - všechny naše dogy byly báječné, ale zatímco jedné společnost (hlučnější veselejší) nevadila, jiný by všechny přítomné nejraději uklidnil ihned. Jeden mohl být v přítomnosti jakýchkoli psů, fen, lidí, dětí a my mohli být stoprocentně v klidu, u jiných to třeba úplně nešlo. Jeden uměl poslechnout i na myšlenku, jinde to bylo vydřené a spolehnout se zcela nedalo. Ale všechny jsme si přizpůsobili (a nebo se my přizpůsobili) tak, že život s nimi byl bezproblémový.
Pes se mění v průběhu času - zlom z bezproblémového štěníka v puberťáka a nakonec v dospělce s vlastním názorem bývá někdy opravdu skoková změna (a u jiného si nevšimnete). Ale i vy se měníte - a je třeba počítat s tím, že za nějakých deset let můžete žít úplně jinak.
Pokud se psy zcela začínáte, zvolte jednodušší plemeno. Nemusíte si pořizovat pudlíka... ale nechoďte do "bullů". Zbytečně si budete komplikovat situaci - opravdu se podívejte na nabídku útulků - snad každý druhý pes tam je kříženec bulla... Hodně z nich si pořídili v dobré víře nadšenci, kteří měli velké plány, co s nimi budou dělat...
Chtěla jste haskouna - koukněte na jiné špice - třeba vlčího, lapinu, velké černé... jsou to osobnosti, nejsou to jednoduché "hračky" - ale přece jen je to ovladatelnější a bezproblémovější kamarád
třeba například černý špic tady: https://zvirata.bazos.cz/inzerat/147894479/stenata-nemeckeho-spice-velkeho-s-pp.php

Já si myslím, že by Vám bylo fakt dobře s tou beardedkou.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Četl jste si cely muj příspěvek? Přijde mi, ze ne. Ja tam píšu ze mi je jedno jaky bude jakou bude mit náladu, ze nemam problém se přizpůsobit. Ale ja si přece na stará kolena nebudu pořizovat Amstaffa, abych mezitím měla jiny psy a zvykla si na jine plemeno ,než budu moc toho Amstaffa mit , jestli rozumíte. To je přesně ono, jak člověk ty zkušenosti ma mít, získat je, aby si toho Amstaffa mohl pořídit, když mu nikdo nedá šanci! 🙂 to je největší otázka pro Vás, kterou bych chtěla zodpovědět .
no, u vás je problém, že chcete něco (amstaf), ale nejste ochotna se s tím seznámit "naživo" a pořád neberete na vědomí, že téměř se 100% jistotou se nebude snášet s jedinci stejného pohlaví (a možné i je, že půjde po všem co mu bude připomínat psa)
tak je na vás, zda-li jste připravena být 13 let neustále ve střehu (co se kde vynoří) a mít oči i na zadku, nebo zvolíte něco méně problematického...
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Když pomineme zkušenosti, tak pro koho je tedy Amstaff dobrý? Pro jakého člověka, jaký typ člověka se k tomuto plemenu hodí? Každý z Vas byl začátečník, než s tímto plemenem začal přece, tak v kolika letech je nejlepší začít si ty zkušenosti dělat? Za mě když ma na to člověk sílu.

Sarka1997
napsal(a):
Když pomineme zkušenosti, tak pro koho je tedy Amstaff dobrý? Pro jakého člověka, jaký typ člověka se k tomuto plemenu hodí? Každý z Vas byl začátečník, než s tímto plemenem začal přece, tak v kolika letech je nejlepší začít si ty zkušenosti dělat? Za mě když ma na to člověk sílu.
Ale vy vůbec nečtete, co vám tady všichni píšou. Jak si představujete to běhání? Na vodítku a s košíkem? Jak budete reagovat, když váš pes na těch vašich běžeckých trasách napadne jiného psa? Dnes je všude plno lidí a psů taky. U nás jsem dřív taky vídávala lidi se dvěma bully - stěňaty. No, buď se přestěhovali, nebo už se psy ven nechodí.
Sarka1997
napsal(a):
To je dobrá otázka, nikdy jsem nepochopila atraktivitu plemen, která nemají ráda jiné psy (nebo lidi). Proč si někdo dobrovolně pořídí plemeno, u kterého může nastat prů.er tak strašně snadno ?
Jinak zakladatelko, neberte si ty rady zdejších matadorů špatně, ony se vám opravdu snaží pomoci, abyste si výběr plemene rozvážila a pes neskončil jako tolik těch bullích kříženců v útulku. A lepší pro začátečníka je prostě pes, který chce spolupracovat a nemá povahově danou nenávist k ostatním psům a lidem. I tak se při výchově pořádně zapotíte, než ze štěněte vyroste ten parťák.
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Ale ja s nim nemusím běhat , stačí mi procházky. Říkám, že se přizpůsobím jemu a ne on mě. A bydlím na vesnici moc lidi a psů tu nepotkate, při těch procházkách , proto tam chodím 🙂 to ze mam neco rada ja neznamena ze to bude delat pes , nebo ze ho budu nutit proboha

Sarka1997
napsal(a):
Ale ja s nim nemusím běhat , stačí mi procházky. Říkám, že se přizpůsobím jemu a ne on mě. A bydlím na vesnici moc lidi a psů tu nepotkate, při těch procházkách , proto tam chodím 🙂 to ze mam neco rada ja neznamena ze to bude delat pes , nebo ze ho budu nutit proboha
Dobře, jste rozhodnutá, o rizicích víte, načteno asi taky máte....takže můžete odpovědět na otázku, jak jste připravená na situaci, kdy váš pes napadne jiného, co budete dělat, jaký máte plán?
A ještě prosím napište, odkud jste, abychom věděli raději dopředu. Díky.

Co krátkosrstá kolie?

Sarka1997
napsal(a):
..a věřte že 95 procent z nás zkušených by si toho amstafa nepořidilo....

nějak tomu nerozumím. Chtěla jste husky. Najednou nabídka jiných špiců je špatně, protože už jen amstaf. Když jste téma zadávala, nebyl Vám moc jasný rozdíl mezi jednotlivými bull plemeny.
Bullové byli léta šlechtěni na to, že od lidí snesou úplně všechno (šití ran bez anesteze... - protože psí zápasy) a ke psům nesnášenlivost (protože psí zápasy). Má to své výhody i nevýhody. Nevadí jim, když na ně šlápne běžící dítko... (na rozdíl od většiny kokrů či jezevčíků), milují své rodiny, mají dobrou stavbu těla, mají výdrž... Ale prostě nemají rádi psy. A nejen psy. I kočky. Umíte si představit, že vaše zvíře zakousne sousedovic kočku? Že zničehonic potkáte na procházce malého uňafaného pejska a váš pes ho na fleku zabije??
Navíc pokud si nekoupíte psa s PP, tak riskujete, že už to nebude v povaze ten "správný lidumil", ale že se tam přikřížením cizí krve ta agrese maličko posune (to jsou pak ty pokousané děti v parku, kousance do dětí v rodině)...
Tito psi potřebují majitele, kteří jsou ke psům zcela čitelní, pevní, spravedliví... a musí umět psa stoprocentně číst, předvídat a vidět až za roh. A i tak mít dobrou pojistku. Klidně je může mít začátečník, ale musí dobře zvážit své kvality. A nic si nenalhávat. Prostě musí být vůdce v pravém smyslu slova. Pes mu musí věřit, spolehnout se na něj a milovat ho. Láska majitele nestačí... Proto je fajn, když už víte, že zvládnete bez problémů jednodušší plemeno. A nedivte se chovatelům, že raději vidí zájemce, kteří tuší, o čem vlastnictví takového psa je.

Sarka1997
napsal(a):
Promiňte, ono to bude tím, že o kousek výš jste psala, jak moc jste aktivní a že pes musí zvládat vaše tempo. A to vyznívá trochu jinak, než píšete teď.

napsal(a):
Co krátkosrstá kolie?
Chodský pes, bílý švýcarský....
Sarka1997

XXX.XXX.168.197
Jestli čekáte , ze napíšu elektricky obojek, tak ne! Košík , sama na místa , kde jsou lidi a psi nechodím. Budu doufat, že něco nám dá výcvik , přeci je cvičí člověk , který těm psům rozumí. Další věc je,že budu spoléhat na partnera, který ma rozhodně větší sílu. Určitě mi poradí na tom cvičáku si myslím. Beru , ale každou radu. Pamlsky a řev mi v tomto nepomůžou 😁 nechci to zlehčovat , jen nevím co si myslíte , že napíšu no...

...u nás na sídlišti teď už několik, nadhernu psi a tím to končí, postrach celého pejskarskeho okolí a když jsou v tahu, tak páníčci chlapi s nimi mají co dělat...

Sarka1997
napsal(a):
Jestli čekáte , ze napíšu elektricky obojek, tak ne! Košík , sama na místa , kde jsou lidi a psi nechodím. Budu doufat, že něco nám dá výcvik , přeci je cvičí člověk , který těm psům rozumí. Další věc je,že budu spoléhat na partnera, který ma rozhodně větší sílu. Určitě mi poradí na tom cvičáku si myslím. Beru , ale každou radu. Pamlsky a řev mi v tomto nepomůžou 😁 nechci to zlehčovat , jen nevím co si myslíte , že napíšu no...
Už podruhé zmiňujete sílu. To myslíte fyzickou sílu? Máte pocit, že k výchově jakéhokoliv psa je nutná řádná fyzická síla?
lupus4
napsal(a):
no, u vás je problém, že chcete něco (amstaf), ale nejste ochotna se s tím seznámit "naživo" a pořád neberete na vědomí, že téměř se 100% jistotou se nebude snášet s jedinci stejného pohlaví (a možné i je, že půjde po všem co mu bude připomínat psa)
tak je na vás, zda-li jste připravena být 13 let neustále ve střehu (co se kde vynoří) a mít oči i na zadku, nebo zvolíte něco méně problematického...
tak znova vnímáte čtený text ?

Viděla jste toho psa půl hodiny. Měla byste si vyzkoušet celodenní péči ve městě a u lesa. Nebo běžte venčit do útulku.
Hlavně si to "je to o výchově" vyhoďte z hlavy, není to pravda. Kdo to říká, stafforda nikdy neměl. Myslíte, že má někdo modré oči, protože ho tak vychovali?
Myslim spis tu psychickou sílu , ale tu bych rada mela ja . Budu na nej mit vice času. Jen každý z vas byl začátečník, každý začínal ja bych taky chtěla . Běhat muzu jit i sama . Me spis zaujalo jak o nem pisou ostatní to náročný. Nevím zda si ho pořídit , proto tato debata zašla až sem, chci se dozvědět víc. Je možny , že si nakonec pořídím malého bišonka, ale baví mě číst co je potřeba a co vyžaduje toto plemeno.

Sarka1997
napsal(a):
Myslim spis tu psychickou sílu , ale tu bych rada mela ja . Budu na nej mit vice času. Jen každý z vas byl začátečník, každý začínal ja bych taky chtěla . Běhat muzu jit i sama . Me spis zaujalo jak o nem pisou ostatní to náročný. Nevím zda si ho pořídit , proto tato debata zašla až sem, chci se dozvědět víc. Je možny , že si nakonec pořídím malého bišonka, ale baví mě číst co je potřeba a co vyžaduje toto plemeno.
Píšou to náročný, protože na spoustě stránek najdete jen to sluníčkový. Negativa nikdo nevyzdvihuje a pro někoho to dokonce ani nejsou negativa. A je vždycky lepší počítat s horší variantou a být mile překvapen, než naopak. Pak následují ti odloženci v útulcích.
Nevím zda si ho pořídit , proto tato debata zašla až sem, chci se dozvědět víc.
Jenomže na tohle je právě úplně nejlepší ty psy poznat osobně, nic lepšího není...
A já jsem zrovna asi jedna z mála, která si myslí, že ani nezáleží na tom, jestli to bude první nebo desátý pes, ale záleží na tom, jestli ten člověk počítá se vším, jestli ví, do čeho jde, a jestli na to má... Ale to nejdřív člověk musí ty psy znát a musí vědět s čím přesně má počítat a do čeho má jít - a to se nezjistí jinak než tím, že ty psy pozná naživo....
Dala jsem štěně mladému páru, jejich první pes. Ale oni věděli všechno, měli takový ten "cit" pro psy, počítali se vším, včetně toho negativního a přesto u nich převažovali pozitiva - uměli je popsat, věděli, jací ti psi jsou a věděli, proč ho chtějí. No a pak jsem měla zájemce, rodinku, kde by to rozhodně nebyl první pes, a štěně jsem jim nedala. Na štěňátka se tvářili "ťuťuťu", to jo, ale na dospělou fenu už tak moc ne... Jee a ona nějak moc běhá, a jak ničí tu hračku, a není nějaká divoká (a to fena v době odchovu štěňat byla opravdu klidná oproti normálu)... No tak to už jsem byla rozhodnutá... ono se to blbě popisuje, ale na těch lidech to vidíte. No a pak se přidali s tím, že vlastně neví, jestli by pro ně tohle plemeno bylo vhodné, a že si to rozmyslí do večera...To že nakonec štěně nechtěli a další den už zase chtěli, to už vůbec nekomentuju .
Asi takhle, většina chovatelů vám mezi prvními položí otázku, proč jste si vybrali právě tohle plemeno. A pokud na to odpovíte ve stylu, no víte já vlastně nevím, jestli vůbec chci tohle plemeno, nejsem si jistá, jen se mi líbí, no tak to na toho chovatele moc dobře nepůsobí...
U nás na vsi mladá holčina má něco takovýho. Já se v těch plemenech nevyznám, tak nenapíšu přesně. Mohutnej pes s velkýma šedýma a bílýma flekama. Už napad několik psů. Potkala jsem jí jen 2x, bohužel, mýho jezevčíka to stálo naštěstí jen 2 vyražený zuby od toho hovada. Holka za ním jede smykem. Pak jsem ho zahlídla na balkoně a pak už delší dobu ne, a doufám že už nezahlídnu. Napadení mýho psa řešila policie, pes skákal i mě na záda, aby se dostal na mýho psa, než ho odtáhla.
Ja mam asi blbe zkusenosti s tou CHS , kdyz jsem si chtela poridit toho Sibirského Huskyho. Jsem zvedavy clovek co zije spise v ustrani . Miluje rodinu a chtela by rozsirit o jednoho clena , ja hold bydlim na miste , ze ktereho se blbe dostavam do CHS. Kdyz najdu CHS, kde semnou budou jednat slušne a panovi nebude vadit , ze pritel je cigan a dalsi veci, tak asi nebudu mit problem zajet tam vickrat a komunikovat.
Sarka1997
napsal(a):
Náročné to trošku je ale znova se ptam, jak mam zjistit to ifno a mit ty zkusenosti , kdyz cloveku nikdo poradne neporadi a jenom kritizuje?
Vždyť Vám to tady píšeme pořád dokola, zkuste si tu diskuzi přečíst ještě jednou.... ¨
Když to shrnu - nejdřív si na internetu načtěte o jednotlivých plemenech, abyste byla schopna je rozlišit, pak se rozhodněte, které z nich se vám líbí nejvíce a pak se zkuste domluvit třeba v CHS na nezávazné návštěvě, nebo jeďte na tu výstavu, akci... Neobepisujte chovatele ve stylu, že teď hned od nich chcete štěně, napište spíš v tom stylu, že se vám plemeno líbí a rádi byste ho blíže poznali, jestli by vám s tím pomohli... Nemusí to být přímo chovatel, může to být majitel...
Já se zeptám ještě trochu jinak - podle čeho si vybíráte psa? Nejdřív husky, pak AST, dvě naprosto odlišná plemena jak vzhledem, tak povahou, tak podle čeho to tedy je? A to neberte špatně, nemyslím to tak.
Proč se vůbec nepozastavíte nad plemeny, které vám tu byly doporučeny - kolie, ovčáci?
O to jde cokoliv načtu nejsou tam ty negativa , tady mi to napisou. Za to jsem rada. Jinak baví mě kam ta konverzace dospěla , proto nereaguji na ostatní plemena. Ale premyslet o nich budu tiše doma sama. Husky je náročný , proto mě zaujal. Nechci pejska , ktery bude vděčny za prochazku , jidlo a vodu. Rada bych někoho kdo me bude posouvat , bude ty nároky na mě mít. Jedno v jakém ohledu. Dekuji za rady , jinak si toho opravdu vážím co jste napsal. Dam si pozor na to co píšu a jak oslovím majitele

https://vse-pro-zviratka.cz/americky-stafordsirsky-terier/
negativa tam vidím
a to jsem ani nemusela hledat

napsal(a):
https://vse-pro-zviratka.cz/americky-stafordsirsky-terier/
negativa tam vidím
a to jsem ani nemusela hledat
No a tam je staffbull a negativ málo :D
Sarka1997
napsal(a):
Náročné to trošku je ale znova se ptam, jak mam zjistit to ifno a mit ty zkusenosti , kdyz cloveku nikdo poradne neporadi a jenom kritizuje?
Já myslím, že mezi tou kritikou se tu najde už i spoustu dobrých rad. Tou zkušeností tu asi většina myslí, že není nic horšího, když si člověk pořídí psa, který se k němu nehodí. Třeba moje kamarádka, pořídila si bígla, protože se jí líbil na obrázku. Když jsme pro něj jeli, tak na ní zavrčel, ale stejně si ho vzala domů. Ten pes na ní hnusně vrčel vždy, když dělal něco, co neměl. Zdemoloval jí byt, když byla v práci, tak šel ven do kotce, kde podle sdělení sousedů, příšerně vyl. Nesnášel samotu a že si jí užil dost, neměl vůbec tolik pohybu, kolik by jí měl mít. Vím, že to není váš případ, jen se snažím vysvětlit, že je to prostě neštěstí, když si člověk to plemeno nenastuduje a podle mě si navíc vybere ještě nepovedeného psa z toho plemene. Pes byl bez papírák. Ty zmiňované bully bych nechtěla kvůli strachu o jiné psy, mě zrovna kříženec bulla napadl psa, kdyby ho tenkrát nezachránila fena novofundlandana, tak to asi mohlo dopadnout hodně špatně...Tady jsou prostě hodně milovníci psů a většina má s bullem negativní zkušenost a asi by ho tu skoro nikdo nechtěl. Ono je pak celkem únavný, když má člověk psa, co jde po každým jak slepice po flusu, to se pak z těch procházek vytrácí pohoda. No a bígla byste nechtěla? Ten miluje pohyb společnost a umí krásně utíkat, jiný psy nenapadá...
Ono je pak celkem únavný, když má člověk psa, co jde po každým jak slepice po flusu
Hele, já taky ráda říkám zájemcům o plemeno hlavně to nejhorší, hlavně negativa... ale zase z těch psů nedělejte totální magory, kteří neřeší nic jiného, než že chtějí zabít každého psa, kterého potkají . Pravděpodobně sice nebude psy milovat, ale naučí se úplně normálně mezi nimi fungovat, ignorovat je... Jen to bude chtít mnohem víc práce než u jiných plemen no...S jinými psy tohle bude určitě snadnější...
Bígl... no... tak tam je zas třeba počítat s tím, že na 99 % ho nebudete moci pustit na volno...

lupus4
napsal(a):
...umí krásně utíkat... to umí , pustíte ho a pak ho hodiny neuvidíte (možná i dny)
ntvl, to je zase "rada"
...je to marný... 3x
pamatuji majitelku bíglice Marušky. Šli jsme lesem, ona seděla na pařezu a četla si knížku. A ptala se: Marii jste nepotkali?? Kdyby jo, tak jí vyřiďte, že tu na ni už přes hodinu čekám. A četla dál... Marie byla báječná - veselá, přátelská, poslušná... jen když chytla čerstvou stopu, tak... došlo na literaturu...

hele - já nevím - ale jen o poslední číslo IP adresy se lišila trojce dotazovatelek Eliška Majerová, Eniskaliska a malibo s dotazy na bonitace malin. Že by roztleskávačka ??
napsal(a):
pamatuji majitelku bíglice Marušky. Šli jsme lesem, ona seděla na pařezu a četla si knížku. A ptala se: Marii jste nepotkali?? Kdyby jo, tak jí vyřiďte, že tu na ni už přes hodinu čekám. A četla dál... Marie byla báječná - veselá, přátelská, poslušná... jen když chytla čerstvou stopu, tak... došlo na literaturu...
Někde jsem četla, že když se bígl vrátí dřív než za tři hodiny, tak je to houby bígl Kamarádka si jej pořídila, protože je hezký. Užila si pejska zhruba půl roku, než ji utekl za zajícem (ne poprvé) a vběhl přímo pod vlak. Tam to ale bylo všechno špatně.... žádné přivolání a přesto pes neustále na volno.

Sarka1997
napsal(a):
Jedina věc , u které váhám je to , jak zvladat Amstaffa , pokud de vrhne na jineho psa. Jinak ale v zadnym bodě nemam zadny problem.
Takže jste z naší tvrdé práce zde nic nepochopila. Skvělé! První pravidlo je, že vycvičím a vychovám psa tak, aby se na nikoho nevrhal!
Končím :-)
napsal(a):
Takže jste z naší tvrdé práce zde nic nepochopila. Skvělé! První pravidlo je, že vycvičím a vychovám psa tak, aby se na nikoho nevrhal!
Končím :-)
O tom jsem psala a nekdo mi tu napsal ze to o vychove neni ze kdyz ma pes modre oci ze to je taky vychovou? Ze to maj proste vrozene uz chapete moji zmatenost?
Sarka1997
napsal(a):
O tom jsem psala a nekdo mi tu napsal ze to o vychove neni ze kdyz ma pes modre oci ze to je taky vychovou? Ze to maj proste vrozene uz chapete moji zmatenost?
To jste zrovna Vy, ze si mam dat do hlavy ze o vychove to neni a ted najednou tohle tak jak Vam mam rozumet?

Sarka1997
napsal(a):
To jste zrovna Vy, ze si mam dat do hlavy ze o vychove to neni a ted najednou tohle tak jak Vam mam rozumet?
:-) Ok. Výchovou to neodstraníte. Jasnější?

Sarka1997
napsal(a):
Tak proc mi pisete ze jsem z te konverzace nic nepochopila? Chapu to ! Nejdriv jo a pak ne? Je to vychovou neni to vychovou. Vychovat, aby se to nestalo tak co si z toho clovek ma vzit?😁
Povel bude fungovat do určité vzdálenosti. A to bude tvrdě vydřené. Povahu ničím neodstraníte. Výcvikem usměrníte chování, ale v tom psovi je to pořád. Mírně se dá uklidnit. Ale když přijde fena k feně a začne vrčet... tak máte minus jedna fena :-)
Neberte si z toho nic, třeba si to vymýšlím. Jděte za někým, kdo má ty psy a buďte s ním jeden den.
stále jste neodpověděla - tak potřetí a končím
pořád neberete na vědomí, že téměř se 100% jistotou se nebude snášet s jedinci stejného pohlaví (a možné i je, že půjde po všem co mu bude připomínat psa)
tak je na vás, zda-li jste připravena být 13 let neustále ve střehu (co se kde vynoří) a mít oči i na zadku,

Vám v tomhle směru chybí kritické myšlení. A to z textu nezískáte, ta negativa, to chce vidět naživo, jak se pes chová ve městě, v parku, na poli.
Koukněte třeba https://www.facebook.com/Stafordi-spol-2068766243219904
ale upozorňuji - to jsou lidé, co mají dar od Boha, naprosté výjimky. A kolik práce mají. Co psů se u nich objeví, co je musí napravovat, co žádostí je v komentářích, ať majitelům takových psů pomohou, kolik jich musí odmítat, protože kapacita.
Ale tak prostě z povídání virtuálního nic nezjistíte, to fakt nemá cenu.
lupus4
napsal(a):
stále jste neodpověděla - tak potřetí a končím
pořád neberete na vědomí, že téměř se 100% jistotou se nebude snášet s jedinci stejného pohlaví (a možné i je, že půjde po všem co mu bude připomínat psa)
tak je na vás, zda-li jste připravena být 13 let neustále ve střehu (co se kde vynoří) a mít oči i na zadku,
Kdybych s tim nepocitala nechtela bych si poridit Huskyho😁
lupus4
napsal(a):
a to jste nám ještě ani neprozradila, jak se na psa tváří partner
Ten je nadšeny v mládí měl nebo spis jeho bratr bulteriera ale byl prave křížený ale vyber nechava na me , protoze ja mam vice casu a odhodlani pritel je dost pracovně vytižen. Ale taky nevidel rozdil nejsme znalci a u tech stenatek jsme opravdu nevedeli. Tim ze nikdy nikdo nemel s PP
Zadavatelko, vykašlete se na amstafa. Je to nádherný, majestátní pes, ale život s ním je nesmírně složitý, pro majitele řehole. Chcete psa pro život, tak si to nekomplikujte takhle složitým plemenem. Amstaf je pes, kterému musíte obětovat doslova všechno. Přesně to píše lupus - jakýkoliv pohyb venku znamená být neustále a pořád ve střehu, oči jak šnek a ještě jedny na zadku. Není to pohodička a uvolnění, protože kdykoliv se může odněkud nečekaně vynořit jiný pes a Vy s amstafem máte problém. Už několikrát je psáno, že geny nevychč.ješ a amstafové prostě MAJÍ s jinými zvířaty problém.
Mám z Vašich komentářů trochu pocit, že už jste rozhodnutá a našimi dobře míněnými radami se zviklat nenecháte. Jsem ale přesvědčen, že Vy se pro amstafa opravdu nehodíte a budete nešťastní. Vy, pes i širší okolí.

marcelaamax
napsal(a):
Ono je pak celkem únavný, když má člověk psa, co jde po každým jak slepice po flusu
Hele, já taky ráda říkám zájemcům o plemeno hlavně to nejhorší, hlavně negativa... ale zase z těch psů nedělejte totální magory, kteří neřeší nic jiného, než že chtějí zabít každého psa, kterého potkají . Pravděpodobně sice nebude psy milovat, ale naučí se úplně normálně mezi nimi fungovat, ignorovat je... Jen to bude chtít mnohem víc práce než u jiných plemen no...S jinými psy tohle bude určitě snadnější...
Bígl... no... tak tam je zas třeba počítat s tím, že na 99 % ho nebudete moci pustit na volno...
..ano, ale to jsou psi těch, kteří věděli do čeho jdou a od mala psa zdárně vychovávají a I jim dávali a dávají co potřebují ...a pak je těch 95% na sídlišti kteří tohle nemají a to jsou ti kteří jsou hrozbou všech pejskari ve svém okolí.....
Dasvo
napsal(a):
Zadavatelko, vykašlete se na amstafa. Je to nádherný, majestátní pes, ale život s ním je nesmírně složitý, pro majitele řehole. Chcete psa pro život, tak si to nekomplikujte takhle složitým plemenem. Amstaf je pes, kterému musíte obětovat doslova všechno. Přesně to píše lupus - jakýkoliv pohyb venku znamená být neustále a pořád ve střehu, oči jak šnek a ještě jedny na zadku. Není to pohodička a uvolnění, protože kdykoliv se může odněkud nečekaně vynořit jiný pes a Vy s amstafem máte problém. Už několikrát je psáno, že geny nevychč.ješ a amstafové prostě MAJÍ s jinými zvířaty problém.
Mám z Vašich komentářů trochu pocit, že už jste rozhodnutá a našimi dobře míněnými radami se zviklat nenecháte. Jsem ale přesvědčen, že Vy se pro amstafa opravdu nehodíte a budete nešťastní. Vy, pes i širší okolí.
Tak to neberte , ja se spise snazim zjistit , proc nejsem vhodna kandidatka pro toto plemeno. Kdyz vidim jak jsou v rodine stastny a ta vychova je narocna coz je super to chce snad kazdy . Posouvat sve hranice a dat jim to nejlepsi. Ale rozhodnuta nejsem to uz nych si vzala jinak toho kříženeho a vykaslala se na tuto stranku 🙂
Sarka1997
napsal(a):
Tak to neberte , ja se spise snazim zjistit , proc nejsem vhodna kandidatka pro toto plemeno. Kdyz vidim jak jsou v rodine stastny a ta vychova je narocna coz je super to chce snad kazdy . Posouvat sve hranice a dat jim to nejlepsi. Ale rozhodnuta nejsem to uz nych si vzala jinak toho kříženeho a vykaslala se na tuto stranku 🙂
Co to je za hloupou řeč? Posouvat Vás přece může každý pes! Výzva může být třeba učení triků, dogdancing, všemožné psí sporty, caniscross... A nemusíte se u toho stresovat zrovna s amstafem.

Sarka1997
napsal(a):
Takhle naivni jsem nebyla ani ve 14 letech, kdy jsem získala svého prvního psa, křížence velikosti NO.
Dasvo
napsal(a):
Co to je za hloupou řeč? Posouvat Vás přece může každý pes! Výzva může být třeba učení triků, dogdancing, všemožné psí sporty, caniscross... A nemusíte se u toho stresovat zrovna s amstafem.
To nebylo mysleno spatne posouvat nas muze opravdu kazdy , jen jsem vam odpovidala a stresovat se? V tom nevidim stres . Ale urcite me budou posouvat vice Amstaff nez treba bišonek 😁 takhle je to mysleno
Sarka1997
napsal(a):
To nebylo mysleno spatne posouvat nas muze opravdu kazdy , jen jsem vam odpovidala a stresovat se? V tom nevidim stres . Ale urcite me budou posouvat vice Amstaff nez treba bišonek 😁 takhle je to mysleno
Pochopte, že stres je už pouhé venčení amstafa. Lupus to psal třikrát, já jednou, ostatní párkrát taky. Pokud jste zodpovědná a soudná, nebudete venčit amstafa navolno bez dobře utaženého koše a i přesto budete mít uši jak radary, oči na šťopkách a nervy v trvalém napětí. Věřte, že to JE stres. To není posouvání, to je svým způsobem oběť a styl života.
Ale už jsem psal, že si myslím, že jste rozhodnutá. Tak si ho pořiďte a za dva tři, čtyři roky se k téhle diskuzi vraťte.
Je zbytečné Vám to psát pořád dokola, když nechcete číst s porozuměním.
Dasvo
napsal(a):
Pochopte, že stres je už pouhé venčení amstafa. Lupus to psal třikrát, já jednou, ostatní párkrát taky. Pokud jste zodpovědná a soudná, nebudete venčit amstafa navolno bez dobře utaženého koše a i přesto budete mít uši jak radary, oči na šťopkách a nervy v trvalém napětí. Věřte, že to JE stres. To není posouvání, to je svým způsobem oběť a styl života.
Ale už jsem psal, že si myslím, že jste rozhodnutá. Tak si ho pořiďte a za dva tři, čtyři roky se k téhle diskuzi vraťte.
Je zbytečné Vám to psát pořád dokola, když nechcete číst s porozuměním.
Snažím se na Vaše porozumění jen rict svůj názor. A tohle mi opravdu neprijde jako stres byt v pozoru , kdyz vencim psa. Je to ale tím ze mam praci, takze stres mam tam a vnimam ho . Padne ze me jakmile zavru dvere od prace. Takze jsem dost odolna proto mi to asi neprijde tak hrozny. Chapu ze na nekoho je to moc neuzit si prochazku v klidu ale ja cihala kdykoliv jsem sla sama nebo s pejsek co jsem mela, protoze ty agresivni jedinci existuji.
Sarka1997
napsal(a):
Snažím se na Vaše porozumění jen rict svůj názor. A tohle mi opravdu neprijde jako stres byt v pozoru , kdyz vencim psa. Je to ale tím ze mam praci, takze stres mam tam a vnimam ho . Padne ze me jakmile zavru dvere od prace. Takze jsem dost odolna proto mi to asi neprijde tak hrozny. Chapu ze na nekoho je to moc neuzit si prochazku v klidu ale ja cihala kdykoliv jsem sla sama nebo s pejsek co jsem mela, protoze ty agresivni jedinci existuji.
To jsem napsala blbost 😁 ne porozumění ale vaše rady a postřehy .

Pro zadavatelku
Pes by měl mít svého "vedoucího zájezdu", tj. vyrovnaného majitele ideálně s přirozenou autoritou. A větší psi s problematickou povahou zvlášť! Obávám se, že tohle nesplňujete. Vaše nejistota ve styku s lidmi rozhodně není ideální. Taková trivialita, co třeba u veterináře? Vy budete na nervy a pes se začne bát. Příklad z vlastní zkušenosti. Kdysi jsem stříhala drápky gilotinkou, jednou jsem šmikla trochu víc (nic se nestalo, jen ho to zabolelo) a od té doby psycho, i když jsem se snažila tvářit absolutně klidně, a pes začal ucukávat. Pořídila jsem brusku, u které se nemůže nic stát, jsem v klidu a on mi tu tlapku s přehledem nabídne sám.
A může se stát i něco horšího. Psala jste, že chodíte do míst, kam není dobré chodit sama. Pokud se budete bát každého, koho potkáte, tak vám ten pes může začít "žrát lidi". Neudržíte ho a nepočítejte s tím, že vás jako psychicky slabého jedince v té chvíli poslechne. A bude prů... a vy můžete skončit u soudu.
napsal(a):
Pro zadavatelku
Pes by měl mít svého "vedoucího zájezdu", tj. vyrovnaného majitele ideálně s přirozenou autoritou. A větší psi s problematickou povahou zvlášť! Obávám se, že tohle nesplňujete. Vaše nejistota ve styku s lidmi rozhodně není ideální. Taková trivialita, co třeba u veterináře? Vy budete na nervy a pes se začne bát. Příklad z vlastní zkušenosti. Kdysi jsem stříhala drápky gilotinkou, jednou jsem šmikla trochu víc (nic se nestalo, jen ho to zabolelo) a od té doby psycho, i když jsem se snažila tvářit absolutně klidně, a pes začal ucukávat. Pořídila jsem brusku, u které se nemůže nic stát, jsem v klidu a on mi tu tlapku s přehledem nabídne sám.
A může se stát i něco horšího. Psala jste, že chodíte do míst, kam není dobré chodit sama. Pokud se budete bát každého, koho potkáte, tak vám ten pes může začít "žrát lidi". Neudržíte ho a nepočítejte s tím, že vás jako psychicky slabého jedince v té chvíli poslechne. A bude prů... a vy můžete skončit u soudu.
Myslím ze duverovat cizim muzum ma snad kazda zena na tom nevidim nic spatneho. Zadny lekar mi nedela problem. Mista kde neni dobre chodit sama myslim mista, kde fakt nikoho nepotkate jakoze fakt nikoho jsem z vesnice je tu par mist kam lidi proste nechodi radi. Abyste mi rozumnel tak treba hrbitov tam nepotkate ziveho cloveka. Jde o to ze nezdrzuji v hlucne prelidne Praze. To neznamena ze nejsem mezi lidmi. Nejistotu mam tim zousobem ze lidi nalakaji a naslibuji clovek utrati dost penez svuj cas a jeste k tomu dostane rasisticke řeči uz my rozumite? Mam pod sebou 50 zamestatncu muze i zeny nemysli si ze bych mela pozici kde vedu lidi kdybych byla nestabilni. Cením názor je to tezke pred ty pismenka chapu
Sarka1997
napsal(a):
Myslím ze duverovat cizim muzum ma snad kazda zena na tom nevidim nic spatneho. Zadny lekar mi nedela problem. Mista kde neni dobre chodit sama myslim mista, kde fakt nikoho nepotkate jakoze fakt nikoho jsem z vesnice je tu par mist kam lidi proste nechodi radi. Abyste mi rozumnel tak treba hrbitov tam nepotkate ziveho cloveka. Jde o to ze nezdrzuji v hlucne prelidne Praze. To neznamena ze nejsem mezi lidmi. Nejistotu mam tim zousobem ze lidi nalakaji a naslibuji clovek utrati dost penez svuj cas a jeste k tomu dostane rasisticke řeči uz my rozumite? Mam pod sebou 50 zamestatncu muze i zeny nemysli si ze bych mela pozici kde vedu lidi kdybych byla nestabilni. Cením názor je to tezke pred ty pismenka chapu
Neduvera k cizim muzum
lupus4
napsal(a):
...umí krásně utíkat... to umí , pustíte ho a pak ho hodiny neuvidíte (možná i dny)
ntvl, to je zase "rada"
...je to marný... 3x
Tak se na mě nezlobte. Pospíchala a příspěvek jsem nedokončila. Ano, bígl je utěkář, ale zase pro aktivního majitel2e, který mu dá vše, co potřebuje a smíří se s tím, že na volno se pustit nedá, tak je to super pes. Mazel, velmi přátelský ke všem a ke všemu. Při každé návštěvě se mi cpal do náruče a když jsem mu to dovolila, přimáčkl se ke mně a spokojeně "chrochtal" . Tak vlastně nevím, proč máte za to, že by pes pro zadavatelku nebyl vůbec vhodný. Jen respekt rozhodně nevzbuzuje.

https://www.youtube.com/watch?v=NFNQgCYFwAw&ab_channel=HuskyAbroad
https://www.youtube.com/watch?v=qeAx979uZDw&ab_channel=InsideEdition
Druhý video přesně ukazuje, jak to nestihnete.
A tohle můžu dělat do rána.

napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=de-r5OdeLC4&ab_channel=TygruletZ
To je příšerný a divím se, že ten pejsek to přežil.
napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=NFNQgCYFwAw&ab_channel=HuskyAbroad
https://www.youtube.com/watch?v=qeAx979uZDw&ab_channel=InsideEdition
Druhý video přesně ukazuje, jak to nestihnete.
A tohle můžu dělat do rána.
Navolno bez košíku mezi tolika lidmi? Tolik zvirat? To se snad v ČR ani nesmí!!! Cizina ale delaj to i tady chapu. Ja vim ze treba toto plemeno kdyz hlasim musim mit i povoleni o tom abych ho mohla mit od Mesta.

Sarka1997
napsal(a):
Navolno bez košíku mezi tolika lidmi? Tolik zvirat? To se snad v ČR ani nesmí!!! Cizina ale delaj to i tady chapu. Ja vim ze treba toto plemeno kdyz hlasim musim mit i povoleni o tom abych ho mohla mit od Mesta.
Tak tady máte na vodítku
https://www.youtube.com/watch?v=lFDLY_Tl6wQ&ab_channel=AlanLin
Ne, to není pravda, žádné povolení v ČR mít nemusím.
Máte super zkreslené = žádné informace. Kde bydlíte, okres?
napsal(a):
Tak tady máte na vodítku
Vidite a to mi tu kazdy pise at si počtu na internetu tak jak mam vedet kde jsou spravny informace? Jinak okres Děčín

napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=de-r5OdeLC4&ab_channel=TygruletZ
Teda Megí… měla jste dát upozornění jako minule, ať si to nepouštím. Zle se mi z toho udělalo, hrozně zle.

Ale tehdy na obecním úřadě, když jsem šla hlásit mé nové bojové hovádko, se mě paní ptala, esi už mám plot :-) nám kdysi uteklo prasátko, chtělo si něco koupit na návsi.
Vy jednou spadnete do reality a bude to velmi tvrdý pád. Nic ve zlém. Nebo trochu jo :-) je to jak bavit se s mou dcerou... ale zas ona chápe teda rychle a nikdy by ji nenapadlo vzít našeho psa ven, ani s košíkem, on menšího psa košíkem umlátí. A dalo se jí to vysvětlit normálně, netluču ji. Tak nevím.
Asi prostě trolling.
Esi se chcete o plemenech dovědět víc, kupte si knížku a najděte psí parky v okolí... no a tam žádný stafford nebude, hádejte proč :-)

napsal(a):
Teda Megí… měla jste dát upozornění jako minule, ať si to nepouštím. Zle se mi z toho udělalo, hrozně zle.
Promiňte! Spoléhala jsem na titulek "attack". Omlouvám se.

napsal(a):
Mně taky.

To tu tak potichu čtu. Lepší krmit venku ptáčky a dávat jim vodu do pítek. Je velké sucho.
Megí - mělo být upozornění. Já jsem viděla naživo útok stafordky na malamutku. Bylo to rychlý a mohlo být hodně zle. Malamutice měla velkou kliku, že byla tak chlupatá a páníček stafordky věděl, co má dělat.

Poprvé jsem četla o tom, že si někdo takhle poradil.
https://plzenska.drbna.cz/krimi/8429-muz-branil-sebe-i-svoji-rodinu-pred-utocicimi-psy-jednoho-zabil-a-druheho-vazne-zranil-kapesnim-nozem.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
napsal(a):
Ale tehdy na obecním úřadě, když jsem šla hlásit mé nové bojové hovádko, se mě paní ptala, esi už mám plot :-) nám kdysi uteklo prasátko, chtělo si něco koupit na návsi.
Vy jednou spadnete do reality a bude to velmi tvrdý pád. Nic ve zlém. Nebo trochu jo :-) je to jak bavit se s mou dcerou... ale zas ona chápe teda rychle a nikdy by ji nenapadlo vzít našeho psa ven, ani s košíkem, on menšího psa košíkem umlátí. A dalo se jí to vysvětlit normálně, netluču ji. Tak nevím.
Asi prostě trolling.
Esi se chcete o plemenech dovědět víc, kupte si knížku a najděte psí parky v okolí... no a tam žádný stafford nebude, hádejte proč :-)
Miluju ty vaše ega 😁 cloveka tu umlati za to ze se na neco pta je zvedavy a chce rady od lidi co maji zkusenosti nez aby si to hledal na netu 😁 hlavne ze chcete zkusenosti a aby clovek vse vedel. Jak ty veci asi získá že? S nima clovek asi rodí podle Vás 😁 Jestli dcera bude mit stejne mysleni tak se nedivim kam ten Svět spěje 😉
Sarka1997
napsal(a):
Miluju ty vaše ega 😁 cloveka tu umlati za to ze se na neco pta je zvedavy a chce rady od lidi co maji zkusenosti nez aby si to hledal na netu 😁 hlavne ze chcete zkusenosti a aby clovek vse vedel. Jak ty veci asi získá že? S nima clovek asi rodí podle Vás 😁 Jestli dcera bude mit stejne mysleni tak se nedivim kam ten Svět spěje 😉
Zajímavý kolik takovych jsem už v parku potkala ale chapu nikde nejsou😁 oni se venčí jen nekde mimo a kazdy je vlastne strsne agresivni😁

napsal(a):
To tu tak potichu čtu. Lepší krmit venku ptáčky a dávat jim vodu do pítek. Je velké sucho.
Megí - mělo být upozornění. Já jsem viděla naživo útok stafordky na malamutku. Bylo to rychlý a mohlo být hodně zle. Malamutice měla velkou kliku, že byla tak chlupatá a páníček stafordky věděl, co má dělat.
Omluva ještě jednou!
Páníček věděl, co má dělat, ale určitě musel mít fyzickou sílu na takovou akci. A tu zadavatelka nemá. Ono totiž pokud nedokážu tu vzteklou horu svalů zvednout za obojek do vzduchu, tak končíme. Je zadavatelka schopná svého psa škrtit zvednutím do vzduchu? Tahle útlocitná zadavatelka?

Sarka1997
napsal(a):
Zajímavý kolik takovych jsem už v parku potkala ale chapu nikde nejsou😁 oni se venčí jen nekde mimo a kazdy je vlastne strsne agresivni😁
V psím parku? Prosimvás, dyť tam máte jeden psí výběh. To by mě teda nenapadlo vzít takového psa do psího parku, tak vysokou pojistku nemám. (a debull taky úplně nejsem)
By mě zajímalo, kdy běháte ty maratony, když tu jste nonstop.

napsal(a):
..mně sousedovo jako amstaf napadl motýla, jediné štěstí bylo, že se mi ho podařilo na vodítku vysvihnout nahoru a majitel psa byl par kroku od nás, takže psa strhnul, ale i tak měl motýl oslintany zadek a sousedovo psa nenávidí, cítí ho na sto honů a okamžitě vím že tam ten pes někde je....ostatní buloidni plemena neřeší....kamarádka takové štěstí neměla, onen pes napadl jejího pětikiloveho voriska a zlomil mu rameno plus nějaké hlubší kousance po těle...

Sarka1997
napsal(a):
Promiňte, ale i já se musím zeptat - rozumíte psanému textu? Všichni vám tu radí, nikdo nekritizuje.

Dasvo
napsal(a):
Je to troll. Jsem o tom čím dál víc přesvědčený. Ale debatu tady rozjela parádní a poučnou, o tom žádná.
Jsem o tom už přesvědčená, že to troll je.
napsal(a):
V psím parku? Prosimvás, dyť tam máte jeden psí výběh. To by mě teda nenapadlo vzít takového psa do psího parku, tak vysokou pojistku nemám. (a debull taky úplně nejsem)
By mě zajímalo, kdy běháte ty maratony, když tu jste nonstop.
Maratony neběhám jde vidět jak ty prispevky čtete 😁 debata je tu zajimava presvedcuji se vic a vic proc mam radeji ty zvirata nez lidi 😁 pritom kazdou chvili de tu najde nekdo kdo odpovi normalně a snazi se a pak prijde nejaky mamlas a celý nam to tu dosere 😁

napsal(a):
Omluva ještě jednou!
Páníček věděl, co má dělat, ale určitě musel mít fyzickou sílu na takovou akci. A tu zadavatelka nemá. Ono totiž pokud nedokážu tu vzteklou horu svalů zvednout za obojek do vzduchu, tak končíme. Je zadavatelka schopná svého psa škrtit zvednutím do vzduchu? Tahle útlocitná zadavatelka?
Ano, urostlý, svalnatý jinoch. Nezvedl za obojek, škrtil vodítkem a odtáhl fenu, až když povolila. Ne, ble, omluva všem slušným majitelům stafordů (a znám jich dost, věnují se sportovce, psy mají vždy zajištěné), podobná videa nemají, nesmí vznikat.

Sarka1997
napsal(a):
..no oni jako štěňata v tom parku jsou a se všemi psy si hezky hrajou, ale to vše do chvíle kdy jim v té hlavě přepne a oni psa se kterým si hrají napadnou, a je jedno zda to je v roce, dvou.....pak už v tom parku nejsou neb začnou napadat psa každého...

Sarka1997
napsal(a):
Maratony neběhám jde vidět jak ty prispevky čtete 😁 debata je tu zajimava presvedcuji se vic a vic proc mam radeji ty zvirata nez lidi 😁 pritom kazdou chvili de tu najde nekdo kdo odpovi normalně a snazi se a pak prijde nejaky mamlas a celý nam to tu dosere 😁
Dlouho předlouho jste dostávala velmi dobré informace, až se divím, jak dlouho to tu lidé vydrželi. Jste pasivně agresivní, pes Vám nepatří do ruk.
Ja děkuji všem , co si našli na mě čas a vysvětlili mi rozdíl, ktery jsem chtela. Taky dost veci o plemenu Amstaff jste super a ja jsem vděčná za rady a nápady jak si zlepšit informace a to jen díky Vám. Vy ostatní se běžte bodnout, přečetli jste 2 příspěvky a hned jste nejchytřejši na světě 😁 vsichni jsou zlí a nikdo nic nezvladne Amstaff je desny zlo pochopila jsem (ironie pro idioty) dekuji a hezký večer
napsal(a):
Dlouho předlouho jste dostávala velmi dobré informace, až se divím, jak dlouho to tu lidé vydrželi. Jste pasivně agresivní, pes Vám nepatří do ruk.
Zkuste si toho přečíst víc když mi tu radili skvělý lidi a debata sla skvele a ne par příspěvků s idioti 😉

Sarka1997
napsal(a):
Je to marný, je to marný, je to...Asi fakt troll.

Sarka1997
napsal(a):
Zkuste si toho přečíst víc když mi tu radili skvělý lidi a debata sla skvele a ne par příspěvků s idioti 😉
S idioty.

Sarka1997
napsal(a):
To jsem Vám teď dobře nahrála co 😁 ja oceňuji snahu, ale raději si tu píšu s těma, kteří mi poradí v klidu a má to smysl. Dost se jich tu našlo. Empatie je důležitá, když chcete radit. Myslete na to příště 😊
Já píšu v klidu a má to smysl.
napsal(a):
Tak tady máte na vodítku
Tady to bylo hodně dobře vidět, jak dotyčná majitelka absolutně nevěděla, co s tím, kdyby jí nepomohl ten chlap, tak ten retrvír nemá šanci. Když takový pes napadl mého psa, tak prostě majitel ho zvedl do výšky, ale zas náš pes měl na krku spoustu chlupů, tak se nestihl zakousnout. Já teda mezi ně vlítla a do psa kopala, tak nakonec můžu být ráda, že mám nohu, ale jako majitelka psa, jsem byla hysterická a nad svým zraněním jsem nepřemýšelela. Prostě pes se zakousne a nepustí, k tomu byl cvičen, šlechtěn. Ve druhém případě, kdy mi toto plemeno napadlo psa, prostě zasáhla fena a toho psa vypráskala, vzhledem k tomu, že se zrovna hárala, ten pes s ní nebojoval a nechal se od ní zahnat, ale náš pes měl ošklivě roztržený bok.

Já si jenom upřímně přeju, aby si taková plemena pořizovali pouze zodpovědní lidi, kteří vědí do čeho jdou a kteří si jsou vědomí toho, co takový pes potřebuje a jaká je to zodpovědnost. Kteří si umí představit v praxi kolik má takový pes energie a že má sílu jak bejk.
napsal(a):
..no oni jako štěňata v tom parku jsou a se všemi psy si hezky hrajou, ale to vše do chvíle kdy jim v té hlavě přepne a oni psa se kterým si hrají napadnou, a je jedno zda to je v roce, dvou.....pak už v tom parku nejsou neb začnou napadat psa každého...
No mě právě zaujalo, jednou už jsem to tu psala, že jsem s naší Malinou potkala psa typu bull a ta u toho hraní tak děsně vrčela, že Malina se začala bát a já taky. Paní měla ještě jednoho pejska, něco malýho jako yorkšír nebo něco. Majitelka byla taková veselá, na vodítku toho malýho, bull lítal na volno. Od té doby jsem je potkala ještě 2x. Bull chodí na vodítku, majitelka byla nervní, když se hrnula směrem k Malině a toho malýho jsem už ani jednou neviděla, kam se poděl? Malina zas milovnice všech psů toho bulla ignorovala.

Trickyvoo
napsal(a):
No mě právě zaujalo, jednou už jsem to tu psala, že jsem s naší Malinou potkala psa typu bull a ta u toho hraní tak děsně vrčela, že Malina se začala bát a já taky. Paní měla ještě jednoho pejska, něco malýho jako yorkšír nebo něco. Majitelka byla taková veselá, na vodítku toho malýho, bull lítal na volno. Od té doby jsem je potkala ještě 2x. Bull chodí na vodítku, majitelka byla nervní, když se hrnula směrem k Malině a toho malýho jsem už ani jednou neviděla, kam se poděl? Malina zas milovnice všech psů toho bulla ignorovala.
..všeobecně se buloidnim vyhýbám jako čert kříži...

napsal(a):
..mně sousedovo jako amstaf napadl motýla, jediné štěstí bylo, že se mi ho podařilo na vodítku vysvihnout nahoru a majitel psa byl par kroku od nás, takže psa strhnul, ale i tak měl motýl oslintany zadek a sousedovo psa nenávidí, cítí ho na sto honů a okamžitě vím že tam ten pes někde je....ostatní buloidni plemena neřeší....kamarádka takové štěstí neměla, onen pes napadl jejího pětikiloveho voriska a zlomil mu rameno plus nějaké hlubší kousance po těle...
Já už jsem měla psa nad hlavou tolikrát... V tom jsou super postroje, popadnu jako kabelku a letí vzhůru.
Předesílám, že podle toho, co čtu... podle projevu mi zadavatelka nepřipadá jako vhodná budoucí majitelka amstaffa.
ALE...jak tady padají názory, že venčení těchto plemen je prakticky setrvalý stres, masochismus, vycházky za trest a oči i na zadku...
tak s tím bych, s dovolením, trochu polemizovala.
Znám těch psů naživo poměrně dost, i jejich majitelů. A ano, je pravda, že geny nejdou vyčůrat a těžko lze přimět amstaffa, aby miloval vše živé.
Na druhou stranu by mělo být samozřejmostí - a není to žádná sci-fi- docílit výchovou, aby po všem živém nestartoval, pokud to pouze jde okolo.
Ti psi fakt nejsou magoři, jsou oproti jiným plemenům poměrně snadno cvičitelní, což je umocněno megaláskou a megazávislostí na majiteli.
Nesnášenlivost psů stejného pohlaví je fakt jejich jediný mínus, pominu-li tu jejich blbou pověst.
Pokud pes musí mít krom vodítka ještě koš, aby nežral jiné psy na potkání, chyba není v plemeni, ale v majiteli.

Terven... ale to byla tajná informace :-)

napsal(a):
Já už jsem měla psa nad hlavou tolikrát... V tom jsou super postroje, popadnu jako kabelku a letí vzhůru.
..no to jo, ale já he nemám ráda a tak je motýl na obojku, ale zase jeho tři kila, moje hrůza a letící amstaf udělali své...vyletěl nahoru ani nevěděl jak....

Terven
napsal(a):
Uznávám, že v tomto vlákně asi nevýchovná
“Pokud pes musí mít krom vodítka ještě koš, aby nežral jiné psy na potkání, chyba není v plemeni, ale v majiteli.”
Tak s tímhle zase s dovolením nesouhlasím já. Oni ti psi většinou mají koš kvůli nezodpovědným majitelům ostatních psů. Můj pes by koš mít nemusel, proč taky, když je na voditku? Má ho čistě z toho důvodu, kdyby se k nemu přiřítil jiný pes. A takhle to má většina bullů, co znám (znám teda ty ve “správných rukou”).
U nás nosím koš v ruce a nandavam ho v případě, ze vidím psa. Ve městě a v místech, kde je koncentrace psů velká ten kos pes proste má, protože jsem zodpovědná a přemýšlím dopředu, určitě ne proto, ze by mi nestačilo vodítko abychom mohli psy míjet.. ale pro jistotu.

napsal(a):
..no to jo, ale já he nemám ráda a tak je motýl na obojku, ale zase jeho tři kila, moje hrůza a letící amstaf udělali své...vyletěl nahoru ani nevěděl jak....
Já mám nad hlavou o 10 kilo víc. Když mi do obličeje cení zuby nějaký bulloidní magor příliš dlouho, je to fest posilovna. V tomhle zlatý motýl.

Terven
napsal(a):
Předesílám, že podle toho, co čtu... podle projevu mi zadavatelka nepřipadá jako vhodná budoucí majitelka amstaffa.
ALE...jak tady padají názory, že venčení těchto plemen je prakticky setrvalý stres, masochismus, vycházky za trest a oči i na zadku...
tak s tím bych, s dovolením, trochu polemizovala.
Znám těch psů naživo poměrně dost, i jejich majitelů. A ano, je pravda, že geny nejdou vyčůrat a těžko lze přimět amstaffa, aby miloval vše živé.
Na druhou stranu by mělo být samozřejmostí - a není to žádná sci-fi- docílit výchovou, aby po všem živém nestartoval, pokud to pouze jde okolo.
Ti psi fakt nejsou magoři, jsou oproti jiným plemenům poměrně snadno cvičitelní, což je umocněno megaláskou a megazávislostí na majiteli.
Nesnášenlivost psů stejného pohlaví je fakt jejich jediný mínus, pominu-li tu jejich blbou pověst.
Pokud pes musí mít krom vodítka ještě koš, aby nežral jiné psy na potkání, chyba není v plemeni, ale v majiteli.
..ale jo, par jich potkávám a je to v absolutním klidu, ale dalších které potkávám, tak těm se opravdu pečlivě vyhýbám....je to ten sousedovo, pak o kus dál bydli kříženec staforda a buldoga a pak amstaf na cyklostezce....ono už se tak nějak z dálky pozná jak moc je ten pes pod vlivem svého majitele a zda bude možné klidně projít anebo raději jinudy obejít....jinak uznávám jdou to psi krásní, rodinu milující, sportovci a úžasní terapeutičtí psi...

napsal(a):
Já mám nad hlavou o 10 kilo víc. Když mi do obličeje cení zuby nějaký bulloidní magor příliš dlouho, je to fest posilovna. V tomhle zlatý motýl.
..ono v hrůze člověk dokáže nemožné...
napsal(a):
..ale jo, par jich potkávám a je to v absolutním klidu, ale dalších které potkávám, tak těm se opravdu pečlivě vyhýbám....je to ten sousedovo, pak o kus dál bydli kříženec staforda a buldoga a pak amstaf na cyklostezce....ono už se tak nějak z dálky pozná jak moc je ten pes pod vlivem svého majitele a zda bude možné klidně projít anebo raději jinudy obejít....jinak uznávám jdou to psi krásní, rodinu milující, sportovci a úžasní terapeutičtí psi...
Terapeutičtí? Leda když plemeno zná hodně dobře a nebo vůbec. Já jen ty konfliktní z parku, mě by jeho mazlení teda vůbec neuklidňovalo, i když vám všem věřím, že lidi miluje.
Trickyvoo
napsal(a):
Terapeutičtí? Leda když plemeno zná hodně dobře a nebo vůbec. Já jen ty konfliktní z parku, mě by jeho mazlení teda vůbec neuklidňovalo, i když vám všem věřím, že lidi miluje.
Překvapivě se stafordšírský bulteriér dobře uplatňuje v canisterapii - a já se nedivím. Jsou to úžasní psi.
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/stafordsirsky-bulterier-canisterapie-klimkova-spektrum-karlin.A140407_165625_hobby-mazlicci_mce

Trickyvoo
napsal(a):
..miluji, opravdu a hodně vydrží...

Trickyvoo
napsal(a):
No tak to já se ráda poňufám vždycky když mám příležitost....v tomto jsou ti psi fakt neuvěřitelní....
Přelouskala jsem celou diskusi a smekám před před trpělivostí a vstřícností, s jakou jste tady zadavatelce odpovídali. Já jsem měla křížence z útulku, byl to úžasný pes, úžasný parťák, rád cestoval, rád běhal, rád se válel. Socializace, cvičák, po psech vyjížděl, ale dalo se to korigovat, pak moje operace a vše v háji, teda poslušnost byla, ale zase začal vyjíždět, zase od znova dřina pot, abych s ním mohla jít v klidu ven a neploužít se v noci. Zadavatelka píše, že chodí tam, kam nikdo nechodí,jak ho chce socializovat? Jak pes bude reagovat, kdyz poprvé uvidí psa? Jak bude reagovat ona, když už se chce psům i lidem vyhýbat? Dřív nebo později někoho potká, co pak?
Před lety jsem v lese byla se psem sama, teď je les plný lidí se psy.
A arogance chovatelů? Jaká arogance, když chtějí poznat člověka, který chce od nich psa, to je snad samozřejmost, to se snad týká všech plemen.
A z druhé strany, já kdybych chtěla teď koupit psa, tak zkontaktují chovatele a taky bych ráda vydělá, jak a v čem psi žijí, jak reaguje matka, jak štěňata.
Ale zadavatelka buď neví co chce"chci psa, který se mnou udrží krok a bude se mnou běhat cely rok", "já se přizpůsobím, nemusí se mnou běhat", nebo je to fakt troll.
Terven
napsal(a):
Překvapivě se stafordšírský bulteriér dobře uplatňuje v canisterapii - a já se nedivím. Jsou to úžasní psi.
https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/stafordsirsky-bulterier-canisterapie-klimkova-spektrum-karlin.A140407_165625_hobby-mazlicci_mce
Já vám to všem věřím, ale když pak vidím tahle videa, co tu dneska dala Megy, nebo vidím, jak mu tečou sliny vzteku, když jdeme kolem s Malinou, jak mi chtěl zakousnout psa, tak i když vám věřím, že jsou to mazlové, lidi milujou, mně by už takové hlazení psa příjemné nebylo a věřím, že nejsem jediná. Zase člověk, který neposuzuje podle špatné reputace a vidí jen te vysmátý obličej, tomu to mazlení příjemné být může. Kámoška taky chvíli dělala canisterapii, ale s bílým psem, kříženec bílého ovčáka a asi špice, tak to i na člověka působí tak nějak lépe než démonizovaný zabiják psů.
Rezzzy
napsal(a):
Přelouskala jsem celou diskusi a smekám před před trpělivostí a vstřícností, s jakou jste tady zadavatelce odpovídali. Já jsem měla křížence z útulku, byl to úžasný pes, úžasný parťák, rád cestoval, rád běhal, rád se válel. Socializace, cvičák, po psech vyjížděl, ale dalo se to korigovat, pak moje operace a vše v háji, teda poslušnost byla, ale zase začal vyjíždět, zase od znova dřina pot, abych s ním mohla jít v klidu ven a neploužít se v noci. Zadavatelka píše, že chodí tam, kam nikdo nechodí,jak ho chce socializovat? Jak pes bude reagovat, kdyz poprvé uvidí psa? Jak bude reagovat ona, když už se chce psům i lidem vyhýbat? Dřív nebo později někoho potká, co pak?
A arogance chovatelů? Jaká arogance, když chtějí poznat člověka, který chce od nich psa, to je snad samozřejmost, to se snad týká všech plemen.
A z druhé strany, já kdybych chtěla teď koupit psa, tak zkontaktují chovatele a taky bych ráda vydělá, jak a v čem psi žijí, jak reaguje matka, jak štěňata.
Ale zadavatelka buď neví co chce"chci psa, který se mnou udrží krok a bude se mnou běhat cely rok", "já se přizpůsobím, nemusí se mnou běhat", nebo je to fakt troll.
To jste potom nečetla vsechno 🙂 ale jak rikam par lidi semnou diskutovalo krasne a opravdu mi pomohli. Poděkovali jsme si a šli dal, pak se tu nasli jedinci co akorat kritizovali. Nemam problem ho socializovat nejsem. Rodinu a přatel mam dost jen zbytecne netravim s cizimi lidmi čas ale tim myslim ty lidi co se neumi chovat. A na mista chodim jiz zmineny hřbitov kde je krasna stezka a vyhled z kopce tak je to mysleno ze nevyhledavam zalidnenou Prahu🙂

napsal(a):
Já si jenom upřímně přeju, aby si taková plemena pořizovali pouze zodpovědní lidi, kteří vědí do čeho jdou a kteří si jsou vědomí toho, co takový pes potřebuje a jaká je to zodpovědnost. Kteří si umí představit v praxi kolik má takový pes energie a že má sílu jak bejk.
To je ovšem jen zbožné přání nás všech ostatních majitelů psů . Buloidní plemena jsou módní a v ČR si je může pořídit každý, bez ohledu na zkušenosti, či zodpovědnost, či psychickou vyrovnanost. Sama vidím, co nám tady běhá po sídlišti, jen po Vánocích přibyli další tři bul psi a majitelé, škoda mluvit. A proč bulové, protože jsou přece tááák úžasní a na netu jsou videjka jak jim sedí papoušek na hlavě a oni nic neudělají a další videjka, jak olizují miminko a jsou tááák pohodoví a nejlepší a Máňa od vedle má taky modrého stafbula a je tááák úžasný, když hlídá kočárek. Kromě toho nějaká vodítka a košíky, to je prostě sci-fi, o kterém se možná píše zde na ifauně , ale v reálu se prostě pejsci přece potřebují proběhnout a košík by je taky omezoval a hotovo. Co na tom, že jsou na sídlišti.
Já úplně narovinu napíšu, že po těch útocích staforda na svého psa, tyto psy nemůžu ani vidět.Kdyby byli aspoň hezcí, ale oni nejsou. Hezký je afgánský chrt, ne křivonohý buloid.Oblibu těchto psů naprosto nechápu.
Věřím tomu, že zadavatelka není trol, je to prostě další nezodpovědná nána, která si prosadí svou i přesto, že jí tady všichni zkušení pejskaři radí horem dolem. Opravdu to vidím dnes a denně venku.

Rezzzy
napsal(a):
A všimla(i) jste si, jak nenápadně zmínila, že štěne nedostala určitě proto, že její přítel je, cituji, cigán?

napsal(a):
To je ovšem jen zbožné přání nás všech ostatních majitelů psů . Buloidní plemena jsou módní a v ČR si je může pořídit každý, bez ohledu na zkušenosti, či zodpovědnost, či psychickou vyrovnanost. Sama vidím, co nám tady běhá po sídlišti, jen po Vánocích přibyli další tři bul psi a majitelé, škoda mluvit. A proč bulové, protože jsou přece tááák úžasní a na netu jsou videjka jak jim sedí papoušek na hlavě a oni nic neudělají a další videjka, jak olizují miminko a jsou tááák pohodoví a nejlepší a Máňa od vedle má taky modrého stafbula a je tááák úžasný, když hlídá kočárek. Kromě toho nějaká vodítka a košíky, to je prostě sci-fi, o kterém se možná píše zde na ifauně , ale v reálu se prostě pejsci přece potřebují proběhnout a košík by je taky omezoval a hotovo. Co na tom, že jsou na sídlišti.
Já úplně narovinu napíšu, že po těch útocích staforda na svého psa, tyto psy nemůžu ani vidět.Kdyby byli aspoň hezcí, ale oni nejsou. Hezký je afgánský chrt, ne křivonohý buloid.Oblibu těchto psů naprosto nechápu.
Věřím tomu, že zadavatelka není trol, je to prostě další nezodpovědná nána, která si prosadí svou i přesto, že jí tady všichni zkušení pejskaři radí horem dolem. Opravdu to vidím dnes a denně venku.
No možná to je na těch psech to nejhorší....jsou tááák úžasní, tááák milující, nej dětské chůvičky. Navíc to není ani malý pes ani chlupatý medvěd...prostě taková ideální velikost.
A ono jsou tááák úžasní a já mám to štěstí, že tyhle plemena potkávám....a doufám, že potkávat dál budu, jen se zodpovědnými páníčky. A že možná jejich pesani absolutně nemusí ostatní psy, ale zároveň je má majitel tak pod kontrolou a vychované a zabezpečené, že nehrozí nebezpečí pro moje psy.....
Ono když se někdo rozhoduje pořídit si psa a řekne si, tak který pes se mi líbí....líbí se mi (vzhledově) bull plémě a potkává třeba babičku jak venčí takovou feňuli, chlápka, co má dva vysmáté psí kluky, protože se těší, protože jdou s páníčkem běhat, maminu s kočárkem, a vedle ní na vodítku trpělivě ťape pesan.....výběr toho, co potkávám já, tak si řekne...... no tak to zvládnu i já.
Já bull plemena miluju, sice to není můj šálek kávy, neboť já absolutně nemám tolik elánu, abych pesanovi zajistila dostatečné vyžití, čert vem to, že třeba nesnáší ostatní psy, to moje předchozí fena nesnášela taky a nebyl to bull.
Ale zároveň se modlím, abychom nepotkali někoho s nezvládnutým psem a ještě třeba nezodpovědného, co nechá svého psa lítat na volno, když nemá přivolání...moji psi by proi takovému psu neměli šanci. Možná Sára za mlada se svými téměř 60-ti radikálními a zuřivými kily, ale i tak si myslím, že by skončila minimálně hodně dorvaná.
Myslím, že podobné obavy má hodně majitelů psů, obzvlášť, když už mají špatnou zkušenost s těmito plemeny a co si budem, takový pes má opravdu velký potenciál a když bude chtít, tak většinu normálních psů zlikviduje.
Na druhou stranu, pokud budu majitel malého a nebo menšího psa, tak je pro mě nebezpečný jaqkýkoliv větší psí magor s ignorantským páníčkem.
napsal(a):
A všimla(i) jste si, jak nenápadně zmínila, že štěne nedostala určitě proto, že její přítel je, cituji, cigán?
Chovatel mi rekl co to prijmeni to jste vy to je pritel urcite cigan vite ja jsem slysel ze cigani se chovaj ke psum hrozne. Staci to takhle? Me balem jeblo!

Proč říkáte, že má křivý nohy :D
https://youtu.be/zEsphhZcx7A?t=74

Sarka1997
napsal(a):
Chovatel mi rekl co to prijmeni to jste vy to je pritel urcite cigan vite ja jsem slysel ze cigani se chovaj ke psum hrozne. Staci to takhle? Me balem jeblo!
Z vašeho příjmení vydedukoval chovatel, že váš přítel je cigán? Ale notak...
Když jsem nebyla vdaná (a vy mluvíte o příteli, ne manželovi), tak z mého příjmení opravdu nikdo nevydedukoval, s kým právě randím/žiju/přítelím se. Tak buď se neumíte vyjadřovat, nebo si vymýšlíte.

Nemá křívý nohy, je to krásný pes! https://www.youtube.com/watch?v=lTQtL2NHg1I&ab_channel=TreT
espiro, řekněte, že nemá křivý nohy?

napsal(a):
Nemá křívý nohy, je to krásný pes! https://www.youtube.com/watch?v=lTQtL2NHg1I&ab_channel=TreT
Neřeknu, páč videjo je fuč (někdo mi ho zakázal, prej se smí koukat jen na Jůtjůb, ne na jinech stránkách).
Známý se ujal psa, byl to asi kříženec, obrovská hlava, tělo samý sval, ten pes byl děsivě velký. Černý, s bílou náprsenkou, rudo místo bělma. Největší mazel, kterého jsem kdy poznala. Lidé by na něm mohli dříví štípat. První vycházka stála známého 40 tis. Pes urval karabinu na koženém vodítku a zabil psa. Další cesta vedla do zverimexu pro bytelný koš. Tam nechal dva litry za morčata, na která se během chvilkové nepozornosti pes vrhnul. O pár týdnů později při venčení přehlédl známý ovčáka a psa pustil na volno. Ovčákovi ten pes košem zlámal tři nohy. Známý je veterinář (nebo aspoň v té době byl, deset let jsem jej neviděla), takže léčil na své náklady. Dalších osm let venčil jen s košem, na dvojitém vodítku, časně ráno nebo pozdě v noci. Přes den jen před vchod vyčůrat a hned zpět. Pak pes začal slepnout. Tehdy jsme se viděli naposledy a říkal, že nikdy nelitoval toho, že toho psa odmítl utratit, když ho tam majitelé přivedli (proto skončil u něj), ale že podruhé už by do toho nikdy nešel. V podstatě si ten život musel hodně přizpůsobit, ale psa miloval a ten pes jeho také. Všechna čest.
Měla jsem ovčáka, co startoval na psy, ale nikdy do toho nešel s odhodláním druhého zabít. Já tehdy měla váhově jen o fous víc, než on a neměla jsem problém ho srovnat.
Když jsem ale viděla odhodlání staforda, když vyběhl ze zahrady a šel po našem retrívrovi, tak děkuji, nechci. To bylo "z nuly na sto" během mrknutí oka. Představa, že si jdu uvolněně na procházku a pes takovýmto způsobem nečekaně vylítne, tak při nejlepší vůli to vodítko neudržím.
napsal(a):
Super video, takže ani na strom utéct by nepomohlo...
Teď mě dojal soused-jeli jsme spolu na hory, tři rodiny. Soused má tříměsíčního syna a měl obavu, aby mu náš roční choďák neublížil.
Pozapomněl trošku, že před 15 lety, když byl můj syn roční batole, chodil po vsi se stafordem navolno, bez koše :-). Já vím že s lidmi nemají ti psi problém, ale tenkrát jsem viděla rudě.

napsal(a):
Když jsem nebyla vdaná (a vy mluvíte o příteli, ne manželovi), tak z mého příjmení opravdu nikdo nevydedukoval, s kým právě randím/žiju/přítelím se. Tak buď se neumíte vyjadřovat, nebo si vymýšlíte.
..včetně toho nesmyslu o zákazu bul plemene u nás ve městech nebo jak se to tam psalo....

napsal(a):
Proč říkáte, že má křivý nohy :D
https://youtu.be/zEsphhZcx7A?t=74
Ale no tak, si to neberte osobně Někteří ti pokřížení buloidi mají ty nohy tak jako divně nakloubené a fakt, jako šavle..
napsal(a):
Částečně chápu vaši averzi, pokud jste zažila napadení vašeho psa bullem. Ale připadá mi ten příspěvek zbytečně nenávistný.
Fakt je to jenom o lidech, ti psi za nic nemůžou a celá řada jejich slušných majitelů taky ne. Já žiju ve velkém městě, v extrémně zapsené oblasti a na to, kolik tady běhá psů včetně těch bullovitých, jsem měla minimum mezipsích problémů. Problém se psem typu bull jsem zažila jenom jeden jediný a to když se majitelce přetrhl pásek flexi vodítka a její fena se vrhla na moji. Majitelka se z toho skoro zhroutila a dodnes se nám vyhýbá jako čert kříži. Tuto konkrétní fenu nesnáším, ale díkybohu jsem tu nenávist nerozšířila na všechny psy tohoto typu. Naštěstí jich znám fůru pohodových, kteří jsou naši kamarádi (a jsou mezi nimi i feny). Jen je mi líto jejich majitelů a obdivuju, že jsou schopni snášet tu averzi veřejnosti. Já bych si jen z toho důvodu takového psa nepořídila.
Jinak fenu mi v minulosti napadly dvě feny ČV, takže na čévéčka si od té doby dávám bacha a fena na psy v typu "vlk" dost blbě reaguje. Nenapadlo by mě je ale začít nenávidět.
Kdyby byli aspoň hezcí, ale oni nejsou. Hezký je afgánský chrt, ne křivonohý buloid.Oblibu těchto psů naprosto nechápu.
Nic ve zlým, ale tohle mi přijde jako trochu nefér hláška. To je váš osobní názor, nikoli obecná pravda. Každý to máme jinak - já na nich například můžu oči nechat, oproti tomu afgán mě esteticky vůbec neoslovuje. Prostě, podle vkusu každého soudruha...
Mimochodem, bull psy tady má Marcela a Megí...doteď jsme si tady svý psy navzájem neuráželi.

odberryho
napsal(a):
Jakože máte příjmení po příteli? Nooo, tak tomuto příspěvku lze jen těžko věřit.
Třeba to mají jako (kdysi) u Babišů. 👌😂

A to jde lehce - napíšu z ne vlastního mailu, nebo fb, ve vztahu s kým, že jo, to není nic složitého.
napsal(a):
Jo přesně. Trolloláá, trololááá, jůůů to sem se zasmála. Si tak tipuju, že si někdo někde zpívá nad touhle diskuzí.

Ještě jsem tu myslím nikdy nenapsala svůj názor na buloidní psy, takže mám premiéru. Není mi to moc příjemné, protože se tohle téma zvrhlo v plivání špíny na určitý typ psů. Jenže - ono je to bohužel oprávněné.
Můj postoj se týká výhradně mixle-pixle bullů, ti, se kterými jsem měla tu čest, nebyli s PP ani náhodou, povahově to byla tragédie. A všichni jejich majitelé byli idioti, kteří takového psa nikdy neměli mít (můj švagr, můj bratr, můj známý).
Můj první kontakt se psem tohoto typu byl, když nám zabil našeho knírače (pes známého).
Druhý pes, o kterém se zmíním, patřil sestře a švagrovi, přesněji pouze švagrovi. Projevoval agresi na jejich syna (tehdy dvouletého), psy žral na potkání. Toho šití a veterin, co platili...
Další pes byl mého bratra. Samozřejmě agresivní na psy, ale bylo to horší. Při hádce bratra s mojí tehdy osmdesátiletou tetou po ní skočil a velmi ošklivě jí potrhal nohu (pes, ne bratr).
Poslední je fena, kterou si pořídila sestra (po rozvodu s idiotem). Je to zlatunka, naprosto nekonfliktní k lidem a ke všem psům, bez výjimky. Submisivní, hravé torpédo (fena, ne sestra). Ta jediná lehounce vylepšuje moje vidění bulů.

A tak mě a mého nejkrásnějšího psa světa to neuráží :-) a dělám osvětu. Přijde k nám někdo, kdo se bojí, tak vezmu megý do náruče a nutím lidi, aby ji pohladili. Ale už s tím končím, protože první, co z nich vyleze - to je jasný, je to výchovou!
Megý vždy ztuhne a ani neotevře tlamu, je to záhada, jak pozná lidi, co se bojí. Bojí, ale nejsou zlí. Taky když jdeme kolem důchodců, tak na ně neskáče, to je taky záhada, třeba paní na vozíčku a megý si před ni sedne, přitom na jiného zdravého člověka mírně skočí předními. Děti na vodítku netáhne, to taky nechápu. Teda já to beru jako normální věc, ti psi jsou takoví, většinou, ale jak to jako všecko vědí? Blbý je, třeba ve vlaku, když brečí dítě, tak ona ho jde zachránit a je jí jedno, že se přerazím o sedačky a opěrky a všichni se mi smějí.

Terven
napsal(a):
není zde řeč o "stafordskym teriéru" (v překladu americký stafordšírský teriér)
?
odberryho
napsal(a):
Známý se ujal psa, byl to asi kříženec, obrovská hlava, tělo samý sval, ten pes byl děsivě velký. Černý, s bílou náprsenkou, rudo místo bělma. Největší mazel, kterého jsem kdy poznala. Lidé by na něm mohli dříví štípat. První vycházka stála známého 40 tis. Pes urval karabinu na koženém vodítku a zabil psa. Další cesta vedla do zverimexu pro bytelný koš. Tam nechal dva litry za morčata, na která se během chvilkové nepozornosti pes vrhnul. O pár týdnů později při venčení přehlédl známý ovčáka a psa pustil na volno. Ovčákovi ten pes košem zlámal tři nohy. Známý je veterinář (nebo aspoň v té době byl, deset let jsem jej neviděla), takže léčil na své náklady. Dalších osm let venčil jen s košem, na dvojitém vodítku, časně ráno nebo pozdě v noci. Přes den jen před vchod vyčůrat a hned zpět. Pak pes začal slepnout. Tehdy jsme se viděli naposledy a říkal, že nikdy nelitoval toho, že toho psa odmítl utratit, když ho tam majitelé přivedli (proto skončil u něj), ale že podruhé už by do toho nikdy nešel. V podstatě si ten život musel hodně přizpůsobit, ale psa miloval a ten pes jeho také. Všechna čest.
Měla jsem ovčáka, co startoval na psy, ale nikdy do toho nešel s odhodláním druhého zabít. Já tehdy měla váhově jen o fous víc, než on a neměla jsem problém ho srovnat.
Když jsem ale viděla odhodlání staforda, když vyběhl ze zahrady a šel po našem retrívrovi, tak děkuji, nechci. To bylo "z nuly na sto" během mrknutí oka. Představa, že si jdu uvolněně na procházku a pes takovýmto způsobem nečekaně vylítne, tak při nejlepší vůli to vodítko neudržím.
Achjo... Jenže tohle je i o tom s tím psem něco dělat... trénovat, a navíc ho prostě fyzicky a psychicky unavit jinak. Pokud se se psem chodí na procházky na vodítku a nic jiného se s ním nedělá, tak je pak logické, že znuděný "napumpovaný" pes se bude vrhat na všechno kolem...
Mám takového psa taky. Nesnese psy. Pár rvaček bylo (z toho jen jednou mojí vinou - a jo, proklínala jsem se). Přišlo to ze dne na den, pes, který si ještě před pár dny hrál s každým psem najednou začínal po psech startovat a chtěl je zabít. No tak se pořídil košík, pevné vodítko a obojek měl už předtím, a začalo se to trénovat. A normálně se naučil ty psy míjet... Nenaučil se je milovat a nikdy se to nenaučí, ale naučil se na ně nevrhat. A jo, dalo to práci a zabralo to spoustu času....ale jde to. Ale jako základ vidím toho psa prostě zaměstnat, fyzicky i psychicky. Jezdím se psy na závody bull psů - v jednom areálu je stovka těch bullů ( a to ještě velká část z nich jsou APBT), a světe div se, ti psi tam fungují.....
Chodím na procházky sama s dvěma bully, přičemž teda fena je ke psům vcelku ok, ale na hlavu si taky s.r.á.t. nenechá. A opravdu pro mě ty procházky nejsou utrpení, jak tady někdo psal. Je to v pohodě. Chodím teda většinou v přírodě, kde třeba teď z jara potkáváme na začátku dost lidí se psy, no tak psy na krátko, pes košík, a normálně se mineme. Opravdu se při každém potkání psa nekoná nějaký cirkus ve stylu, že se pes staví na zadní, a že ho sotva udržím, fakt ne. No a pak zbytek trasy už potkáváme lidi a psy spíše zřídka - fena na volno, pes na stopce nebo flexině, případně v sedáku v postroji.. Když vidím psa, psovi nasadím košík, počkám jak zareaguje druhá strana a opět normálně projdeme. Fenu jen přidržím nebo dám na vodítko... Když pak se psy jedu do města, tak je to úplně v pohodě, protože tam jsou zvyklí, že těch psů je hodně, že se tam normálně vyskytují. Normálně se psy jezdíme na dovolené, a beru je tak nějak všude sebou. Opravdu s bullama nezažívám nějaké procházky ve stresu a nemusím chodit kanálama . A to mám navíc psa, kterej nemusí ani lidi....
Co mě asi na životě s bullama štve nejvíc je to, když k nám lidi nechají přiběhnout jejich psy - což se tedy u nás na vesnici děje úplně minimálně, ale myslím, že třeba majitelé bullů z měst s tím mají větší problém. My jsme naposledy řešili jezevčíka, který slečně utekl na veterině a běžel rovnou na mého psa - ale ani tam se žádné velké divadlo nekonalo, psa jsem chytla za obojek, postavila na zadní, a jezevčika od něho odstrkovala nohou, dokud si ho slečna nechytla...
Nechci tím říct, že jsou to naprosto bezproblémoví psi vhodní pro každého, to ne. Ale zase jako pokud se tomu psovi věnuju, vím jak na něj, tak rozhodně život s ním není utrpení.
napsal(a):
není zde řeč o "stafordskym teriéru" (v překladu americký stafordšírský teriér)
?
To nikdo neví, o čem přesně je řeč, viz úvodní příspěvek
A postupně se debata rozšířila na všechny bull psy.
Edit. - ale amstaff se v canisterapii uplatňuje taky
Terven: Nic ve zlým, ale tohle mi přijde jako trochu nefér hláška. To je váš osobní názor, nikoli obecná pravda. Každý to máme jinak - já na nich například můžu oči nechat, oproti tomu afgán mě esteticky vůbec neoslovuje. Prostě, podle vkusu každého soudruha...
Mimochodem, bull psy tady má Marcela a Megí...doteď jsme si tady svý psy navzájem neuráželi.
No jo, pejsky navzájem bysme si urážet neměli. Stačí jak trpím tím, že dostává Malina málo palců, ještě aby tu někdo řekl že je ošklivá.
Jinak fenu mi v minulosti napadly dvě feny ČV, takže na čévéčka si od té doby dávám bacha a fena na psy v typu "vlk" dost blbě reaguje. Nenapadlo by mě je ale začít nenávidět
Psa číslo jedna mi krom dvou mixů s bullem napadl dokonce i kokršpaněl a nějaký pestevecký pes, retrívr a kříženec bílého ovčáka, buď jim náš pes utekl, nebo nebyl problém útok ukončit, akorát u těch bullů to prostě bylo dramatičtější, tak nějak to mysleli víc vážně a hlavně u těch ostatních psů ten následující útok byl tak nějak jasný, ale bull vystartoval bez varování.

K nám nikdo neběhá :-) :-/ musím lidem říkat - nechte ho, to je v pohodě, megý ho nesní... když je proti fena, tak to si je paničky samy to... jdou stranou.
A mám hroznou... tak jako škodolibou radost, když můj netvorek na můj povel "hlídej míček, čekáme" zůstane v klidu sedět a protipes řve a staví se na zadní a je to třeba bišon nebo něco, co by mělo být vcelku lehko cvičitelné a neagresivní... nebo když v lese potkám špingera s elektrikou, kterého prý není možné naučit neutíkat, ale můj pes se to naučil a ukážeme jim to... a zavolám a špringer jde ke mně.. aha?! A teď se furt nemůžu rozhodnout, esi megý pořídím něco pitbulovitého, nebo loveckého, protože ona je miluje tyhlety veselé psíky. Jenže nevím, esi budu umět dělat výcvik, asi ne, jsem jelito, nezapamatuji si ani tři slova, jak jdou po sobě, a taky co na to Kocourek, určitě mě vystěhuje. Hlavně že v kuchyni je myš, to ho nezajímá.
napsal(a):
Komunikovali jsme pres email a messenger ja socialni site nemam
Tak z naší vsi mám i další útoky, dvojice černých prý pitbulů. Na mý jezevčíky letěli sami z lesa, pán někde vzadu, podařilo se mi je řevem a kopáním ubránit..( podle pána jsem prý kráva, že se chtěli jenom seznamovat) .pak jsem se dozvěděla, že známým vběhli do zahrady a u vchodových dveří překousli kocoura, co čekal až ho pustí domů a nedávno sousedka šla s kočárkem a parsson russelem ulicí, kde bydlí ti bullové. Pesani vyběhli ze zahrady, parsson přežil, vet přes 20 tisíc

"A jo, dalo to práci a zabralo to spoustu času....ale jde to"
no, o to i jde
marcelaamax, znám tě jen takto virtuálně, ale pro mě jsi přesně TEN PRAVÝ pro tento typ psů. Člověk, který zná povahu a který je nejen ochotný, ale i schopný se psy pracovat dostatečně i správně. Člověk, pro kterého jeho život je i ten psovo.

Tricky, fakt vám vadí málo palců u fotek? Nene...
Obecně palce nijak zvlášť nesleduju a nehoním se za nimi. Na to tu přispívám příliš málo A nejsou podstatné, věřte mi. Já když koukám na fotky, tak většinou s debilním úsměvem, nakloněnou hlavou a výrazem přiopilého idiota. Prostě se jen kochám a oceňuju po svém, ne palečkem hore.
Palce zpravidla přidávám k příspěvkům, se kterými velmi souzním. Ale už tolik ne fotkám, protože ty jsou prostě krásné samy o sobě. A upřímně - mám-li palečkem označit "Kvalitní příspěvek", pak mi to evokuje spíš text a jeho obsah, než fláknutou fotku.

Terven
napsal(a):
Částečně chápu vaši averzi, pokud jste zažila napadení vašeho psa bullem. Ale připadá mi ten příspěvek zbytečně nenávistný.
Fakt je to jenom o lidech, ti psi za nic nemůžou a celá řada jejich slušných majitelů taky ne. Já žiju ve velkém městě, v extrémně zapsené oblasti a na to, kolik tady běhá psů včetně těch bullovitých, jsem měla minimum mezipsích problémů. Problém se psem typu bull jsem zažila jenom jeden jediný a to když se majitelce přetrhl pásek flexi vodítka a její fena se vrhla na moji. Majitelka se z toho skoro zhroutila a dodnes se nám vyhýbá jako čert kříži. Tuto konkrétní fenu nesnáším, ale díkybohu jsem tu nenávist nerozšířila na všechny psy tohoto typu. Naštěstí jich znám fůru pohodových, kteří jsou naši kamarádi (a jsou mezi nimi i feny). Jen je mi líto jejich majitelů a obdivuju, že jsou schopni snášet tu averzi veřejnosti. Já bych si jen z toho důvodu takového psa nepořídila.
Jinak fenu mi v minulosti napadly dvě feny ČV, takže na čévéčka si od té doby dávám bacha a fena na psy v typu "vlk" dost blbě reaguje. Nenapadlo by mě je ale začít nenávidět.
Kdyby byli aspoň hezcí, ale oni nejsou. Hezký je afgánský chrt, ne křivonohý buloid.Oblibu těchto psů naprosto nechápu.
Nic ve zlým, ale tohle mi přijde jako trochu nefér hláška. To je váš osobní názor, nikoli obecná pravda. Každý to máme jinak - já na nich například můžu oči nechat, oproti tomu afgán mě esteticky vůbec neoslovuje. Prostě, podle vkusu každého soudruha...
Není nenávistný, ani tak nebyl myšlen. Ti psi skutečně nemohou za to, že jsou vyšlechtěni, tak jak jsou a že přitahují určité skupiny lidí. Navíc se k tomu teď přidala ta módní vlna a opravdu si je pořizují naprostí laici, což vede k situacím, o kterých pak čteme v novinách, nebo bohužel zažíváme na vlastní kůži, v tom horším případě.Co se tohoto týče, jsem na straně zvířat, nikoliv lidí.Pak sem začne psát někdo jako zadavetlka a mě to prostě rozčílí, protože jsem den co den v té situaci, kdy já musím řešit kam půjdu venčit a čím vším se musím ozbrojit. Já bych moc přála, aby to nedopadlo špatně, ale dávám tomu tak 99%, že dopadne.
Já mám bohužel tu smůlu, že jsem poznala osobně pouze jednoho bula, který byl vychovaný a opravdu si mohl dovolit chodit na volno, poslouchal na gesto, protože byl jeho majitel zodpovědný a normální.
Ano, pocit krásy je zcela subjektivní a mi se ti psi prostě nelíbí. Ale nejsem si vědoma toho, že bych urazila konkrétně psy Megí, nebo Marcely, to by se stalo v případě, že bych napsala, že jejich psi, nebo feny jsou takoví a makoví, což nemohu a nikdy bych to nudělala. Když sem někdo napíše, že nemá rád bišonky, že mu připadají chlupatí a oškliví, tak se přece taky neurazím, to je nesmysl.
espiro: Tricky, fakt vám vadí málo palců u fotek? Nene...
Když je tam apsoň jeden, tak mě to uklidňuje, ale je fakt, že nedávám žádné kvalitní fotky, většinou na tmavé fotce tmavý pes, kterému nejsou ani vidět oči, nebo dřív sníh a na něm tmavý pes, který ani není vidět, jak vypadá .
Já to chápu, ale mrzelo by mě, kdyby mi někdo řekl, že mám hnusnýho vořecha. My už jsme s Malinou celý špatný, když potkáme člověka, který jí nechce hladit a nejásá, jak je krásná, vždycky jí pak utěšuju, že už prostě nevypadá jako štěně a teď už jí ty lidi tak hladit a vychvalovat nebudou .
S těmi palci u fotek jsem ale taky měla problém ze stejného důvodu jako vy, je tam napsáno "kvalitní příspěvěk" a taky spíš si představuji nějaký text než krásné fotky. Nakonec ty palce dávám i fotkám, protože se mi nechce psát, že jsou nádherné. Takže ne, nevadí mi palce u fotek, vadilo by mi, kdyby se začaly množit palce dolů.

No, ještě k těm fotkám. Fakt je, že když jsou opravdu krásné fotky, tak to oceňuju. A je úplně jedno, jaký je nanich pes, nebo že na nich žádný pes ani není. Boží fotky mívá Marcela, Xerxová, Domi a určitě i další, na které si bohužel nevzpomenu.
Dokážu ocenit dobrou fotku, myslím tím světlo, kompozici. Bije mě do očí letící horizont nebo mázlý pohyb, úhel atd. Na druhou stranu, moje fotky stojí za prd a jsem si toho vědoma, proto je dávám jen výjimečně.

Tady nejsou palce dolů... kdyby jo, tak mám minus 8633854936576453 hlasů :D
napsal(a):
No, ještě k těm fotkám. Fakt je, že když jsou opravdu krásné fotky, tak to oceňuju. A je úplně jedno, jaký je nanich pes, nebo že na nich žádný pes ani není. Boží fotky mívá Marcela, Xerxová, Domi a určitě i další, na které si bohužel nevzpomenu.
Dokážu ocenit dobrou fotku, myslím tím světlo, kompozici. Bije mě do očí letící horizont nebo mázlý pohyb, úhel atd. Na druhou stranu, moje fotky stojí za prd a jsem si toho vědoma, proto je dávám jen výjimečně.
Taky si potrpím na pěkný fotky, mám to v genech a máme v rodině fotografy
Bohužel nejsem na psí prochajdy ochotná tahat žádné těžší vybavení, takže fotím buď mobilem nebo stařičkým digitálním canónkem - a slušný fotky se mi povedou jenom za jasnýho počasí.
Nádherný fotky tu mívá Marcela, efe...fotky Xerxový a některých dalších se mi líbí z cestopisnýho hlediska, občas se fakt kochám.
Terven
napsal(a):
Taky si potrpím na pěkný fotky, mám to v genech a máme v rodině fotografy
Bohužel nejsem na psí prochajdy ochotná tahat žádné těžší vybavení, takže fotím buď mobilem nebo stařičkým digitálním canónkem - a slušný fotky se mi povedou jenom za jasnýho počasí.
Nádherný fotky tu mívá Marcela, efe...fotky Xerxový a některých dalších se mi líbí z cestopisnýho hlediska, občas se fakt kochám.
Tak já vám sem hodím pár jezevců , ať to odlehčím

napsal(a):
A tak mě a mého nejkrásnějšího psa světa to neuráží :-) a dělám osvětu. Přijde k nám někdo, kdo se bojí, tak vezmu megý do náruče a nutím lidi, aby ji pohladili. Ale už s tím končím, protože první, co z nich vyleze - to je jasný, je to výchovou!
Megý vždy ztuhne a ani neotevře tlamu, je to záhada, jak pozná lidi, co se bojí. Bojí, ale nejsou zlí. Taky když jdeme kolem důchodců, tak na ně neskáče, to je taky záhada, třeba paní na vozíčku a megý si před ni sedne, přitom na jiného zdravého člověka mírně skočí předními. Děti na vodítku netáhne, to taky nechápu. Teda já to beru jako normální věc, ti psi jsou takoví, většinou, ale jak to jako všecko vědí? Blbý je, třeba ve vlaku, když brečí dítě, tak ona ho jde zachránit a je jí jedno, že se přerazím o sedačky a opěrky a všichni se mi smějí.
Plačící dítě je moje noční můra, protože Gina je matka Terezoid a taky chce zachraňovat a pokud plačícímu děcku jeho matka ještě střihne jednu přes zadek, aby mělo důvod plakat a malej špunt spustí ještě víc, tak to už ta její záchrana lidského mláďátka zavání tím, že z děcka bude sirota bědná, neboť Gina ztrestá tu lidskou bestii, která mlátí děti.
aluska
napsal(a):
Tak já vám sem hodím pár jezevců , ať to odlehčím
Super...měla jsem v životě období, kdy mi dlouhosrstej jezevčík přišel jako úplně nejkrásnější pes
Mám s nima ale problém - a vysvětlete mi, čím to je...
Přijdou mi hezcí cca do tří let, pak zoškliví. Nemluvím jenom o tom, že ztloustnou (někteří), ale změní se jim i srst, tak jako zkudrnatí, zmatní...změní se pohyb směrem k horšímu- kolíbají se ze strany na stranu bez toho, že by ohýbali nohy v kloubech.
Ti vaši vypadají pořád krásně a jo, potkala jsem jednou v lese paní s jezevčicí, které bylo 10 let a tipovala bych jí tak 2.
Jak to děláte? Tipuju kvalitní žrádlo a fůru pohybu
lupus4
napsal(a):
Prosím chci vysvětlit tu část o "oddělání kolen", už jste to totiž jednou zmínil v mnou založené diskusi, (běhám s krátkosrstýma koliema).
V jakém smyslu je to "oddělání myšleno"? Vůbec nechápu. Jakože špatný pohyb, v důsledku toho opotřebení, artróza?
Jakým způsobem na to má vliv váha a plemeno psa, to už spíš povrch, ne?
Děkuji za vysvětlení.
Ouško4
napsal(a):
Prosím chci vysvětlit tu část o "oddělání kolen", už jste to totiž jednou zmínil v mnou založené diskusi, (běhám s krátkosrstýma koliema).
V jakém smyslu je to "oddělání myšleno"? Vůbec nechápu. Jakože špatný pohyb, v důsledku toho opotřebení, artróza?
Jakým způsobem na to má vliv váha a plemeno psa, to už spíš povrch, ne?
Děkuji za vysvětlení.
Myslím, že je to tím, když Vás táhne větší pes, který má sílu. V sedáku, v postroji. Myslím, že váha na to bude mít obrovský vliv.
Taky jsem takhle běhala se psema, a opravdu mě kolena bolela. Teď už většinou jen chodím (se psem v tahu), a i tak kolena občas zabolí. Ale taky záleží jak moc psi tahají, můj pes (30 kg) do toho jde naplno. A je to pro ty kolena pak asi špatný pohyb. To je pro mě lepší koloběžka, z té mě kolena nebolí.
Když běháte se psem, který táhne, tak vlastně brzdíte. A brždění vždycky ničí brzdicí aparát (jedno jestli auta, zvířete, člověka).
Když budete brzdit pětikilového psa, asi to ani nepoznáte; když budete brzdit třicetikilového, celkem brzo pocítíte následky.
Správná technika a dobře vedený pes v pohodlném terénu riziko minimalizují, ale vyloučit je nelze.