Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2018 09:41
Debustr

XXX.XXX.122.226

Poraďte mi prosím:
mám louku no ono to není nijak veliké jedná se o 2000 m2.
Kosím ji 2x - 3x ročně
V porostu je spousta plevele včetně bodláčí, malin, růží a něco jako plazivé hluchavky. Část pozemku je ještě zarostlá houštím trnek a akátů.
S výtěžkem sena si vystačím a králíci na tom přezimují v pohodě, jenomže já bych radši vyřešil problém s kvalitou a minimálně část kosil na zelené krmivo.

Další problém je, že je to trochu hrbolaté, takže se to nedobře kosí.

Nemám zatím žádnou mechanizaci, buď si něco půjčím, nebo si to koupím, ale potřebuji vědět co na to bude potřeba, nebo jak byste to řešili. Otázkou je, jestli spíš nezajít za nějakým zemědělcem a nepožádat ho aby mi to přejel velkým traktorem.

Výsledkem by měla být pěkně vyrovnaná (nehrbatá) louka s jetelem a pampeliškami a se spoustou bylinek a samozřejmě trávou. Část bych zkrmil na zeleno a část asi nasušil na zimu.

Budu vděčný i za tipy na travní směsi.

Předem děkuji za nápady a rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2018 08:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se chcete zbavit plevele, budete jedině muset sáhnout po nějakých herbicidech, otázka je, jestli by vám to někdo udělal strojem, nebo vy sám opakovaně.Pak už jen zasít co chcete s tím, že stejně budete muset ještě nějaké ty zbylé plevele postupem let likvidovat.Mi to řešili před mnoha lety ale na menším pozemku s tím, že tam byly i akáty a tráva žádná.Jinak travních směsí je plno a můžete jich i víc zkombinovat, pampelišku určitě sít nebudete muset, přiletí sama

4.1.2018 15:28
Debustr

XXX.XXX.122.226

Moc děkuji za reakci.
Herbicidy ne, já to udolám kosou a co nepůjde, tak holt vyrejpnu, ale já se moc snažím nepoužívat jedy na nic a nikdy. Jde mi vlastně hlavně o to srovnání té louky. S tím zeleným si už nějak poradím. Když bude nejhůř, tak tyhle věci resetuji černou netkanou textilií.

6.1.2018 19:10
lukasel

XXX.XXX.30.253

Strohá kostra

Nálety vyřezat pozemek nechat zorat co půjde vyvláčet tím pádem srovnat kořeny z náletů vytahat a zaset nový porost. Setí na podzim nebo na jaře. Osivo beru od této společnosti http://www.roznovska-travni.cz/
Některých plevelů se zbavíte sečením na jiné může použít motyku nebo chemii.

9.1.2018 08:06
Debustr

XXX.XXX.122.226

Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík