Byli jsme s neteřinkou ve stájích a já něco málo pojezdit a úplně si zamilovala koně. Pořád jen poslouchám, jak jsou to úžasná zvířata a kdy za nimi zase vyrazíme. Vzhledem k tomu, že bude mít brzo narozeniny a k tomu, že ji nemůžu brát ke koním tak často, jak bysme obě chtěli jsem si řekla, že jí koupím velkého houpacího koně do pokojíčku. Vuděla jsem něco takového už dříve u známých- vypadal ako živý. Nevíte, jestli se nedá takováto dětská houpačka u nás někde koupit a případně kde?
Nevím, jak konkrétně by měl houpací kůň vypadat, ale být Vámi, projedu Bazoš.cz, Sbazar, Mimibazar a nové zboží si dám do vyhledávače na Zboží.cz a na Heuréce. (heureka.cz) Tam srovnávají výrobky z více obchodů. Kliknete na obchod a zboží, které se Vám nejvíce líbí, a dostanete bližší informace přímo na stránkách prodejce. Napadl mě také "dřevěný houpací koník Čenda" - zkuste ho zadat do vyhledavače, viděla jsem ho ve staré( 2003) reklamě, je luxusně zpracovaný a vyrábí se u nás, ale říkám si, jestli nebude dražší.
Taky jsem měla podobného jako malá a blbnuly jsme na něm se ségrou moc rády, tak mě napadl minulý rok jako dárek k vánocům pro mou dceru. Na té Heuréce určitě taky něco najdete a obecně po projit pár eshopů snad taky- já jsem ho kupovala u nás v hračkářství Pompo v Šantovce (Olomouc) a ani nebyl nijak extrémně drahý- necelých 1500,-Kč.
Znovu jsem se dívala do Jezdectví roku 2003 na tu reklamu, píšou tam Gea Uherský Brod, tak jsem ji zadala do vyhledavače, abych tu nepsala nějaké hlouposti. Kromě jiného mi vyšla tato stránka:
https://houpacikun.cz/ .
Nevím, jestli Vás neodradí cena, chcete, aby koníček byl jako živý, ale třeba najdete jiného, levnějšího, taky pěkného, třeba potaženého mikroplyšem, který by poněkud imitoval srst (mikroplyš - ve vlacích to bývá, na sedačkách, takový povrch). Třeba hladký nemusí vyhovovat, a jde víc o to, aby kůň měl sametový srstnatý povrch, třeba by u neteře vzbudil větší zdání opravdového koně. Nevím, jaké má neteřinka preference, zda bude spíš chtít koně chlupatého, nebo by se jí víc líbil ten luxusně provedený dřevěný. Pak kromě houpacích koníků jsou i jezdící, dítě uvezou. Vy sama znáte svoji neteř nejlíp. Ale co se mi moc jako houpací kůň nelíbí, je ohnuté houpací prkno, kde mi připadá, že výrobce si chtěl evidentně ušetřit práci.
Děkuji všem za rady- nakonec jsem koupila houpacího koníka tady https://i-mimi.cz/549-houpacky-houpaci-kone a vypadá to, že bude spokojenost. Měla jsem trochu strach, co bude za ty peníze zač, ale je opravdě hezký a vypadá to, že i něco vydrží. A hlavně neteř je z něj u vytržení a moc se jí líbí.