Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi by bolo najlepšie dať ho do klietky a zavesiť ju blízko k hniezdiu ale do výšky kam sa mačky nedostanú

A rodičia ho chodia kŕmiť??

Tak ho dajte do klietky a pozorujte či ho budú kŕmiť aj cez klietku

A je operene ?
Pokúša sa lietať??

Valentko
napsal(a):
To neni dobre lebo kebyže nájdete hniezdo tak by ste ho tam mohli premiestniť. Ale nikdy nie holými rukami. Treba si dať rukavice a mláďa dať do hniezda. Rodičia by ho už mali dokŕmiť.
Toto je nie celkom pravda tie rukavice netreba,vtáky si na to až tak nepotrpia. ale so zvyškom súhlasím ale ak ozaj netušíte kde by hniezdo mohlo byť dajte ho do klietky (ak je operné) a nechajte ho tam kde je (môžte pod neho dať nejaký stojan alebo stoličku aby bolo vysie a mačky mali ťažší prístup
Ak není operené je to horšie môžte sa pokúsiť ho dokrmit ale popravde je to asi zbytočné o jedného vrabca ktorý bude ujedat z našich krmitiek menej
napsal(a):
Toto je nie celkom pravda tie rukavice netreba,vtáky si na to až tak nepotrpia. ale so zvyškom súhlasím ale ak ozaj netušíte kde by hniezdo mohlo byť dajte ho do klietky (ak je operné) a nechajte ho tam kde je (môžte pod neho dať nejaký stojan alebo stoličku aby bolo vysie a mačky mali ťažší prístup
Ak není operené je to horšie môžte sa pokúsiť ho dokrmit ale popravde je to asi zbytočné o jedného vrabca ktorý bude ujedat z našich krmitiek menej
Pokiaľ viem tak rodičia toho vtáčaťa ked na ňom ucítia ľudský pach tak ho opustia. Preto tie rukavice. Ale nehádam sa. Možno mám zlé informácie. Ale osobne by som to sprabil tak ako som písal. Aj ja som minule našiel malého vrabca na zemi. Ale už bol operený a dosť veľký. Take vrabča by asi už malo vedieť lietať tak som ho nechal nech nájde rodičov samo. Niekedy je lepšie sa do prírody nemontovať.

Tvrdilo sa to ale nie je to pravda vtáky sa až tak nesustredia na pach ale skôr na nejaké ,,heslo" alebo hltanovu kresbu,teda aspoň ja mám také informácie
napsal(a):
Dobře jste to napsal.
Já žasnu nad neznalostí lidí, kteří si pletou hlavní smysly orientace žívočichů.
Jakým smyslem se řídí člověk? Smad ne čichem jako pes. Pták podobně jako člověk zrakem a sluchem. Minimální počet druhů ptáků vnímá pach. a přesrto se stále obvjevují nesm\ysly nedotýkat se mláďat.
Mnozí si pletou mládě ptáka a nalezené srnče.
Ale tupanovi raď, stejně to nepochopí.

Moudivláček
napsal(a):
Dobře jste to napsal.
Já žasnu nad neznalostí lidí, kteří si pletou hlavní smysly orientace žívočichů.
Jakým smyslem se řídí člověk? Smad ne čichem jako pes. Pták podobně jako člověk zrakem a sluchem. Minimální počet druhů ptáků vnímá pach. a přesrto se stále obvjevují nesm\ysly nedotýkat se mláďat.
Mnozí si pletou mládě ptáka a nalezené srnče.
Ale tupanovi raď, stejně to nepochopí.
Ďakujem že ste mi to potvrdili
Je mi jasné že niektorý ľudia môžu mať iné info ale prosiim nechajte si poradit