Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.3.2013 12:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.82

Ahojte, potřebuji poprsák angl. sedlu. Zajímalo by mne, zda je lepší kožený nebo ten elastický a případně proč... nebo vaše zkušenosti. :)
Děkuji za odpovědi!
K.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 07:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.127

Elastický poprsák je dobrý pokud chcete s koněm skákat - při skoku se napna a nebrání tak koni v pohybu.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 08:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.137

Já jsem pro kožené z jediného důvodu,jsou hezčí ,estetičtější smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.99.77

Poprsák má fixovat sedlo na správném místě a zabránit mu klouzání dozadu, a proto bych volila poprsák pevný (bez pružných dílů). Pevný, ale správně nasvavený poprsák koni v pohybu nebrání.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.84.222

Ideální poprsák je žádný poprsák smajlík Pokud tedy nejste westerňák a nepracujete s dobytkem... smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.179

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ideální poprsák je žádný poprsák smajlík Pokud tedy nejste westerňák a nepracujete s dobytkem... smajlík

No to je rada nad zlato, faktsmajlík
Zadavatelka se ptala jestli kožený NEBO elastický

Neregistrovaný uživatel

21.3.2013 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.191

Nejdůležitějším kritériem je, aby koně neomezoval. Vzhledem k údržbě a životnosti preferuji kožené poprsníky. Velmi hondě využívaný poprsník, který se zapíná do oček na přední komoře sedla, může přerotovávat sedlo. Proto upřednostńuji poprsníky zapínající se zápinek sedla. Používám poprsník Mons od Kentauru, ale i jiní výrobci tykové vyrábějí. Myslím, že byly dobré i poprsníky "dostihové"- pouze přes pleca koně zapínající se do zápinek sedla. Přestože bylo podezření, že stlačují dýchací trubici, nikdy jsem z nich takový pocit neměla. Nyní jsou téměř nesehnatelné, snad Hauzr je vyrábí. osobně preferuji poprsníky s řemínkem přes krk koně, abych se v kolizní situaci mohla zachytit a nevzala koně za hubu. Poprsník stabilizuje sedlo i v protáčení na kulatých koních. Již jsem měla dvakrát tu smůlu, že mi praskly zápinky sedla při doskoku a pak je člověk rád, že má poprsník a ten to aspoň trochu podrží.

2.2.2019 13:24
Kolorka

XXX.XXX.105.165

Obnovuji téma svým dotazem.

Jaké jsou vaše zkušenosti s pětibodovým poprsákem? Máme valacha už několik let a za tu dobu jsme na něm vystřídali spoustu sedel, ale všechna mu sjížděla dozadu. Máme na něm celou dobu tříbodový poprsák, který je elastický a to sedlo na místě neudrží. Proto jsem se chtěla zeptat, jestli je ten pětibodový lepší a dokáže fixovat sedlo, aniž by to koně nějak extrémně omezovalo. Případně jaký typ/značku byste doporučili? Je lepší ten s karabinami na zapnutí do podbřišníku, nebo normálně na provlečení? Potřebuju, aby v něm koník mohl skákat.

Děkuji za odpovědi :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík