Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2015 09:23
lu.dalas

XXX.XXX.197.98

Máte někdo zkušenost s pádem koně? Nám kobyly cca před 14 dny utekly kvůli petardám a lítaly po poli, pole je bohužel v dost hrozným stavu-díry a koleje. Jedna kobylka od té doby špatně chodí, na páteři - kostrči jsem nahmatala že jí páteř vybočuje, na dotek nereaguje, jenom když chodí, tak dává jednu zadní nohu více pod sebe. Od té doby nezaklusala a ani si nelehla, neválela se. Objednala jsem kobylky k fyzioterapeutce. Doufám, že to pomůže...

12.1.2015 10:32
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Určite to chce úplný pohybový kľud, až do príchodu fyzioterapeutky by som ju vôbec nenechala vonku behať. Mám skúsenosť s kobylou ktorá si pri pôrode tak nešťastne ľahla na chrbát, že si zablokovala nerv (pri chôdzi padla zadkom doboku). Liečenie bolo veľmi zdĺhavé, mesiac úplný pokoj v boxe a potom sme ju pomaly začali vodiť von na ruke a púšťať do malého výbehu. Ju to ale aj viditeľne bolelo lebo o pohyb moc nemala ani záujem, ešte k tomu pod žriebäťom bola aj liečba značne obmedzená. Veterinár doporučoval po odstave operovať, no nakoniec kým sme odstavili to vyzeralo oveľa lepšie tak dostala ešte ďalší pol rok rehabilitáciu na pasienku a potom sa na nej pomaly začalo jazdiť a dalo sa to samé do poriadku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík