Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2015 21:12
lulina

XXX.XXX.73.68

Ahoj,
chtěla bych koupit sedlo na kobču, ale je březí a ohřebit se má až koncem jara, tak se chci poradit, jestli mam vydržet až se ohřebí, popřípadě cca jak dlouho.
Díky.

14.1.2015 09:11
fortuna

XXX.XXX.85.42

Jestli má termín za 3 měsíce, tak teď na ní snad už jezdit nebudete, pokud jste nejezdila doteď, takže rozhodně počkat...
Trochu selského rozumu, prosím copak byste si v 7 měsíci těhotenství nechávala šít šaty na míru?

14.1.2015 13:35
mgtka

XXX.XXX.36.4

Tak pokud má paní nabídku teď tak proč ne, měla byste vědět jak moc se jí asi záda změnily za dobu co je březí, mojí kobyle třeba vůbec ne, byla pořád stejná až na břicho.

14.1.2015 18:09
lulina

XXX.XXX.73.68

Na březí kobyle se může jezdit až do předposledního měsíce a vážím 53 kilo, takže si myslím, že ji tím vůbec neubližuji. Určitě bych na ni nejezdila kdyby se ji záda prohla nebo tak, ale záda se ji vubec nezměnila. Dle selského rozumu se tady raději poradím, než abych udělala chybu. Díky.

15.1.2015 09:02
fortuna

XXX.XXX.85.42

lulina napsal(a):
Na březí kobyle se může jezdit až do předposledního měsíce a vážím 53 kilo, takže si myslím, že ji tím vůbec neubližuji. Určitě bych na ni nejezdila kdyby se ji záda prohla nebo tak, ale záda se ji vubec nezměnila. Dle selského rozumu se tady raději poradím, než abych udělala chybu. Díky.

Já ale nepsala nic o tom, že se na ní jezdit nemůže a že jí ubližujete jen z toho, že teď sháníte sedlo jsem usoudila, že jste na ní nejezdila (což teda začínat jezdit na kobyle v tomto stádu březosti by mi už jako trápení trochu přišlo, protože pokud by nejezdila, tak by logicky neměla ani takovou kondici, aby jezdce v pohodě unesla).
Jinak na březích kobylách může lehký jezdec jezdit v klidu až do posledního měsíce, my jezdili vždy až do předposledního týdne před porodem, sice jen krokem a bez sedla, ale i tak (jezdci do 50kg). Kobyly měly skvělou kondičku a porody probíhaly jako "na běžícím pásu" - nikdy žádný problém a hříbata vždy všechna bez jakýchkoli zdravotních potíží.

15.1.2015 17:43
lulina

XXX.XXX.73.68

Aha, tak to jsem vás špatně pochopila a omlouvám se. Na kobče právě jezdím pravidelně, žádné honění, ale příjemné vyjížďky. Už nad koupí uvažuju dlouho, ale až teď jsem se rozhodla, tak potřebuju poradit, jak dlouho počkat.

16.1.2015 09:29
fortuna

XXX.XXX.85.42

lulina napsal(a):
Aha, tak to jsem vás špatně pochopila a omlouvám se. Na kobče právě jezdím pravidelně, žádné honění, ale příjemné vyjížďky. Už nad koupí uvažuju dlouho, ale až teď jsem se rozhodla, tak potřebuju poradit, jak dlouho počkat.

Já osobně bych počkala až třeba měsíc, dva po porodu. Co jsem viděla kobyly, tak u nich proběhly změny ve stavbě většinou až třeba při kojení, kdy trochu opadly ze svalů. Ale záleží na kobyle, samozřejmě. Jestli teď nějaké dobré sedlo máte a nedostala jste nějakou super extra nabídku, která už pak nebude, tak bych počkala. Pokud máte dobrou nabídku, tak bych sedlo třeba koupila a počkala s docpáním/napasováním na to, až začnete zase normálně pracovat, pak uvidíte, jestli a jak moc se změní...

16.1.2015 20:35
lulina

XXX.XXX.73.68

Díky za rady :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík