Seldlo na turistiku typu endurance

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2015 22:02
giruna

XXX.XXX.171.253

Ahoj, co si myslíte, případně znáte někdo tyto sedla?
http://www.zooprodukt.com/index.php
hledám sedlo, lehké na turistiku, za rozumnou cenu, které by dobře sedělo a bylo pohodlné.
Můj koník je kříženec araba a ruského koně, kulatější, kratší hřbet, nepříliš velký kohoutek...
Dík za reakce.

22.1.2015 12:44
rebeks

XXX.XXX.208.14

Na turistiku i vytrvalost jsou nutný sedla, co pěkně padnou a rozloží váhu a to na 99% nebude sedlo, co nové stojí 10 tisíc. Někdo jezdí nouzově i v bezkostráči, které stojí míň, ale je to nouzovka, kdy nic nepadlo. Takže nejrozumnějsí je koupit si jeté westernové nebo kozlíkové sedlo kvalitní značky. Pokud je koník kulatější a kratší a navíc arab, tak to bude trochu oříšek, ale třeba sedla podium, sedla od Jiřího Jirsy na arabi sedí (každé je jiné a musí se stejně zkoušet) a nebo nějaký krátký western. Nesmí to tlačit na lopatkách (to je u těch arabů složitější) a nesmí se to v žádném případě opírat do beder.

22.1.2015 21:22
giruna

XXX.XXX.171.253

westgirl napsal(a):
Http://www.oldwest.cz/index.php?main_page=index&cPath=32_45_265.

Díky za super tip. Dívala jsem se na stránky abetty v Americe, tam mají hodně široký výběr sedel.Taky recenze vypadají hoooodně pozitivně. Akorát se zvyknout na syntetiku, ale ta má asi své výhody, co se týče údržby. Hlavně, aby sedlo padlo koníkovi.
No a nevím, jakou velikost. Ta vel. Posedlí 16" by byla pro mě? když měřím 170cm, vážím 63kg... V tom west. číslování se nevyznám. A jakou komoru, jako QH...?
dvě fotky kobylky...

díky.

22.1.2015 21:26
giruna

XXX.XXX.171.253

giruna napsal(a):
Díky za super tip. Dívala jsem se na stránky abetty v Americe, tam mají hodně široký výběr sedel.Taky recenze vypadají hoooodně pozitivně. Akorát se zvyknout na syntetiku, ale ta má asi své výhody, co se týče údržby. Hlavně, aby sedlo padlo koníkovi.
No a nevím, jakou velikost. Ta vel. Posedlí 16" by byla pro mě? když měřím 170cm, vážím 63kg... V tom west. číslování se nevyznám. A jakou komoru, jako QH...?
dvě fotky kobylky...

díky.

Ta první fotka se popletla...jak to smazat.

23.1.2015 08:56
rebeks

XXX.XXX.208.14

Kdo chce kam... Tyhle záda mají k zádům amerických koní hodně daleko - vysoký ne moc osvalený kohoutek není typický pro americká plemena, ale spíš pro ty klusáky a podílové araby... Koník je spíš kratší, to ano a osobně si myslím, že to sedlo od Jiřího Jirsy, které jeté seženete za 18 tisíc, by mohlo dobře sednout. Má pevnou lehkou kostru a měkké polštáře, tvarované je na araby.

23.1.2015 09:13
rebeks

XXX.XXX.208.14

Jinak proti těm sedlům nic nemám, ale neznám nikoho, kdo by v něčem takovém jezdil na celodenní vandry nebo v tom závodil ve vytrvalosti. Vždy se volil alespoň nějaký starý, hodně jetý western, ale s pevnou kostrou a k tomu tlustá deka.

23.1.2015 16:24
giruna

XXX.XXX.171.253

rebeks napsal(a):
Jinak proti těm sedlům nic nemám, ale neznám nikoho, kdo by v něčem takovém jezdil na celodenní vandry nebo v tom závodil ve vytrvalosti. Vždy se volil alespoň nějaký starý, hodně jetý western, ale s pevnou kostrou a k tomu tlustá deka.

Děkuji za info, já jsem to sedlo naživo u nikoho neviděla, ale asi jich taky v ČR ještě moc není.Já jsem teď 6 let jezdila v bezkostrovém barefootu, je super pohodlné, ale je to ten starý typ bez vycpávek a to nám způsobilo otlak pod zámkem třmenu. Jinak bych sedlo neměnila.
Máme na pastvině pár arabů, ale připadne mi, že jsou užší, než ta moje, ty abetty se vyrábí i speciálně na araby, ale já mám pocit, že ona typický arab není, je širší.
Mrknu i na toho Jirsu...

23.1.2015 17:43
giruna

XXX.XXX.171.253

giruna napsal(a):
Děkuji za info, já jsem to sedlo naživo u nikoho neviděla, ale asi jich taky v ČR ještě moc není.Já jsem teď 6 let jezdila v bezkostrovém barefootu, je super pohodlné, ale je to ten starý typ bez vycpávek a to nám způsobilo otlak pod zámkem třmenu. Jinak bych sedlo neměnila.
Máme na pastvině pár arabů, ale připadne mi, že jsou užší, než ta moje, ty abetty se vyrábí i speciálně na araby, ale já mám pocit, že ona typický arab není, je širší.
Mrknu i na toho Jirsu...

Našla jsem na Jirsu pár fotek, ty stránky pink team nefungují, tak netuším, kam se na ně mrknout a kde se prodávají...

23.1.2015 18:21
rebeks

XXX.XXX.208.14

Mrkni na něho na FB: Jirsa Endurance Saddle a nebo mob. Na něho je 604 322 222 Jedno sedlo jsem viděla i na bazoši, ale pokud se ozveš přímo jemu, tak přijede, zhodnotí a případně sedlo napasuje (nové, bazarové asi taky). Já ho teda mám na shagyu a jsem s ním spokojená.

23.1.2015 18:34
giruna

XXX.XXX.171.253

rebeks napsal(a):
Mrkni na něho na FB: Jirsa Endurance Saddle a nebo mob. Na něho je 604 322 222 Jedno sedlo jsem viděla i na bazoši, ale pokud se ozveš přímo jemu, tak přijede, zhodnotí a případně sedlo napasuje (nové, bazarové asi taky). Já ho teda mám na shagyu a jsem s ním spokojená.

Dík, můžeš vložit nějaké fotky kobylky a sedla?

23.1.2015 18:39
rebeks

XXX.XXX.208.14

Až budu po víkendu complu, tak něco přidám

23.1.2015 18:42
giruna

XXX.XXX.171.253

rebeks napsal(a):
Až budu po víkendu complu, tak něco přidám

Díky, jen ať má představu, jakému koni ta sedla sedí.

25.1.2015 01:02
westgirl

XXX.XXX.178.53

Mám tohle sedlo i na kohoutkatého koně a sedí. Nikdy neudělalo žádné otlaky atd. Vyšlo o dost dráž než 10 tis, s dopravou. Oceňuju jeho lehkou váhu a flex kostra tam nepocítíte žádný rozdíl, možná je to příjemnější koni, že se nepatrně přizpůsobuje hřbetu. Vandr? No problem

25.1.2015 01:04
westgirl

XXX.XXX.178.53

Já bych si na koně nedala toho bezkostráče to mi přijdou divné sedla..

25.1.2015 15:30
marky.sugar

XXX.XXX.79.118

Jsem majitelka jak abetty tak koženého wade sedla šitého na zakázku. Pokud jste abettu nikdy neviděla a ani v ní neseděla tak netvrdte že nebude sedět. Abetty mají v americe výbornou pověst a dlouhou tradici. Dělají speciály jak na araby tak třeba na chlaďase a já jse ráda že jsem v začátcích volila abettu, která je lehká ale zároveň nesrovnatelně kvalitnější než syntetiky co nové vyjdou na tři tisíce (moje abetta stála s dopravou, clem a dph 14 tisíc). Používání na ní není znát a na křížence araba mi sedlo jak prd. L na hrnec. Ušetřilo mi dost trápení se zkoušením jetých kožených sedel. Střídám jí s koženým wadem když se mi nechce tahat se 14kg

25.1.2015 17:17
giruna

XXX.XXX.171.253

NA americkách stránkách je spousta recenzí, a hlavně si tam chválí poměr cena a kvalita.
Jsou lehká, mají tam opravdu hooodně širokou nabídku.I tak je potřeba samozřejmě vyzkoušet, ale to je s každým sedlem.

25.1.2015 19:13
westgirl

XXX.XXX.178.53

Aano, přesně, Marky.sugar!
Mně bodla abetta na obsedání, vození dětí, sedne mi na všecky koně, jak na kouli i na koně kohoutkáče.. Známky používání téměř žádné ani po více jak 4 letech..Mám ještě kožené reining sedlo a abetta není dobrá na jízdárnu ale do terénu pohoda, a také když se mi nechce tahat s 16 kg sedlem, beru si ji . Mně stála se vším 16 tis..ale jsou tam mosazné kroužky a komponenty..Neprodala bych ji.

26.1.2015 10:09
rebeks

XXX.XXX.208.14

Asi nemá cenu srovnávat sedla za 3 tisíce se sedlem za 14 tisíc... Jak říkam sedla abetta neznám, ale můj názor je, že pokud by se jednalo o takovou bombu (za ty peníze), tak by se asi vídalo častěji. Zejména pokud tak dobře padne na araby, tam je to se sedly vždy trochu boj a majitelé hledají všemožné alternativy. Neříkám hodinu jezdit po jízdárně, ale nějaký výkon, kde je sedlání stěžejní, tak to sedlo musí padnou téměř dokonale.
K zadavatelce a mému sedlu. Můj koník je v trochu jiném typu. Je užší v plecích, ale také má výrazný kohoutek a krátká záda. Fotku, která by vystihovala, jak sedlo sedne nemám. Každopádně k sedlu mám celkem troje výplně polštářů, které se dají měnit podle kondice koně, což je sem tam potřeba. Toto sedlo se vším i s dekou stálo nové 28 tisíc, takže to asi někde bude znát.

26.1.2015 18:54
giruna

XXX.XXX.171.253

Děkuji za všechny názory, sedlo vypadá zajímavě, ( koník je krásný), a věřím, že je moc dobré, ale můj rozpočet teď momentálně tak vysoký není, třeba se k tomu jednou časem propracuji...
S tou abettou je to možná tak, že je dováží jen jeden obchod, ale po Americe jich zřejmě jezdí nespočet, podle recenzí. Holt není tu víc dovozců a já jsem se na info o nich dostala taky spíše náhodou, ale věřím že odbyt by byl..
Jinak kéž by to stálo 3tis...

idp

26.1.2015 19:19
idp

XXX.XXX.70.6

Test.

6.2.2015 21:37
giruna

XXX.XXX.171.253

rebeks napsal(a):
Asi nemá cenu srovnávat sedla za 3 tisíce se sedlem za 14 tisíc... Jak říkam sedla abetta neznám, ale můj názor je, že pokud by se jednalo o takovou bombu (za ty peníze), tak by se asi vídalo častěji. Zejména pokud tak dobře padne na araby, tam je to se sedly vždy trochu boj a majitelé hledají všemožné alternativy. Neříkám hodinu jezdit po jízdárně, ale nějaký výkon, kde je sedlání stěžejní, tak to sedlo musí padnou téměř dokonale.
K zadavatelce a mému sedlu. Můj koník je v trochu jiném typu. Je užší v plecích, ale také má výrazný kohoutek a krátká záda. Fotku, která by vystihovala, jak sedlo sedne nemám. Každopádně k sedlu mám celkem troje výplně polštářů, které se dají měnit podle kondice koně, což je sem tam potřeba. Toto sedlo se vším i s dekou stálo nové 28 tisíc, takže to asi někde bude znát.

Tak nakonec abetta jí nesedne, tak budu zkoušet kertaga z bazaru...mluvila jsem i s panem Jirsou, říkal, že jí to možná bude dlouhé, ale uvidím.Už jsem měla i půjčené Podium, zdá se, že by taky sedlo, ale je to Podium Roma, vůbec se mi v tom dobře nejezdí, ale pokud jí nesdne Kertag, tak do toho půjdu. Kobylka je opravdu hodně krátká, takže se mi výber sedel hodně zúžil. Snad to sedne i na koně trochu kulatějšího...
Takže díky za tip.

9.2.2015 10:41
rebeks

XXX.XXX.208.14

giruna napsal(a):
Tak nakonec abetta jí nesedne, tak budu zkoušet kertaga z bazaru...mluvila jsem i s panem Jirsou, říkal, že jí to možná bude dlouhé, ale uvidím.Už jsem měla i půjčené Podium, zdá se, že by taky sedlo, ale je to Podium Roma, vůbec se mi v tom dobře nejezdí, ale pokud jí nesdne Kertag, tak do toho půjdu. Kobylka je opravdu hodně krátká, takže se mi výber sedel hodně zúžil. Snad to sedne i na koně trochu kulatějšího...
Takže díky za tip.

No my také jednou zkoušely podium, ale na mého koně to nesedlo a mě se v tom tedy taky dobře nesedělo. Oproti tomu ten Jirsa, je jak křeslo :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík