Zdravím,
mám v plánu si objednat tento přípravek (plus možná i repelent apod ze stejné řady). Mám známou v UK a sama tam v květnu pojedu, máte s tímto přípravkem zkušenost? Nebo s nějakým jiným z UK co funguje na muchařinu?
Chci být letos připravená a zatím žádný repelent/mastička v ČR nepřinesla úlevu (kromě snad mariánkové masti ale to jen už na odřenou kůži)
Díky!
Oťásek
napsal(a):
Killitch mohu vřele doporučit. Je to jediný přípravek, který nám opravdu pomáhá. K tomu má koník deku a dáváme ještě do žrádla olej s česnekem. Posledních pár let na něm není vidět že je muchař:).
Díky! a objednávali jste odkud? nějaký doporučený obchod? a jenom toto mléko nebo i repelent? mají toho více...díky moc
No my kupovali pouze to "mléko". Tenktát nám ho doporučil veterinář a kamarádka zrovna pracovala v Německu. Tak mi nejdřív poslala 0, 5L, osvědčilo se nám to, tak pak když se vracela na stálo do ČR, přivezla mi toho asi 6 litrů... Ale fakt to chce mazat už od dubna - ikdyž na koni ještě není nic vidět...
m i s i c k a
napsal(a):
Možná bych měla zájem - jaká je cena a za jak velké balení ?
Cena za 500ml je s poštovným (kdyby nás bylo více tak se rozpočítá) cca 1200 Kč. 1 L vyjde levněji -> cca 1600č. Určitě bych šla do toho vzít litr a přelít si půlku s někým, 500 ml by mělo na jeden rok stačit.
našla jsem ještě jiný preparát, ten je levnější, ale nevím jak funguje: http://www.equestrian.com/p/veterinary/dermoline-sweet-itch-lotion/215615/.
lizbeth
napsal(a):
Cena za 500ml je s poštovným (kdyby nás bylo více tak se rozpočítá) cca 1200 Kč. 1 L vyjde levněji -> cca 1600č. Určitě bych šla do toho vzít litr a přelít si půlku s někým, 500 ml by mělo na jeden rok stačit.
našla jsem ještě jiný preparát, ten je levnější, ale nevím jak funguje: http://www.equestrian.com/p/veterinary/dermoline-sweet-itch-lotion/215615/.
Tady je za menší cenu.
Asi vyzkouším menší balení a uvidíme
http://www.mikyfarm.cz/www-mikyfarm-cz/eshop/33-1-Lekarna-pripravky-a-repelenty/0/5/952-Killitch-500ml.
m i s i c k a
napsal(a):
Tady je za menší cenu.
Asi vyzkouším menší balení a uvidíme
http://www.mikyfarm.cz/www-mikyfarm-cz/eshop/33-1-Lekarna-pripravky-a-repelenty/0/5/952-Killitch-500ml.
No jestli dobře počítám tak 500 ml by vyšlo na cca 800 Kč, ale jak chcete. Já si to objednám a zkusím říct lidem
Na sezonu je pro muchaře 0.5 l flaška málo. A rozlévání nedoporučuji. Mléko je hustější, složené z několika komponentů a musí být v neprůhledné falšce. Pokud s tím budete takto manipulovat, stane se vám, že si to znehodnotíte. Každý rok bereme z Anglie. Cena 0.5l flašky při dnešním kurzu libry vyjde na 800 Kč - bez dopravy a litrovka na 1300 Kč.
majkulka
napsal(a):
Na sezonu je pro muchaře 0.5 l flaška málo. A rozlévání nedoporučuji. Mléko je hustější, složené z několika komponentů a musí být v neprůhledné falšce. Pokud s tím budete takto manipulovat, stane se vám, že si to znehodnotíte. Každý rok bereme z Anglie. Cena 0.5l flašky při dnešním kurzu libry vyjde na 800 Kč - bez dopravy a litrovka na 1300 Kč.
Díky za info. Cenu jsem už psala výše.
majkulka
napsal(a):
To Lizbeth, jenže Vás odkaz není na ten "pravý" Kill Itch =D.
Jediný odkaz co jsem sdílela byl na jiný preparát, viz níže:
"našla jsem ještě jiný preparát, ten je levnější, ale nevím jak funguje: http://www.equestrian.com/p/veterinary/dermoline-sweet-itch-lotion/215615/."
nikdo neříkal, že je to on.
Killitch je dobrýl lidi, kteří mají koníky muchaře se jej velmi chválí, ale musí se aplikovat včas ne až vyrážka vypukne. Jelikož mi teprve loňské léto byl vet schopný mi u poníka diagnoostikovat letní vyrážku, kterou jsem jen tušila a starala jsem se a zkoušela všechno možné a nic nezabralo, tak mi na rozjetou letní vyrážku velmi pomohlo 2x denně postižené místa ošetřovat koloidním stříbrem (perfektně a rychle se rány hojily) a vnitřně jsem poníkovi dávala užívat rybí olej. A repelentila...nakonec jsem mohla přejít, že jsem už přetírala zahojená místa rybím olejem a stačilo to.
Když jsem na rozjetou vyrážku aplikovala Killitch, tak na druhý den byla kůže vysušená a velké množství lupů. No, nakonec jsem to zvládla i bez Killitchu, takže půllitrové balení mám ještě z loňska ve skříňce. Uvidím, jak letos se zadaří.
johnt
napsal(a):
Killitch je dobrýl lidi, kteří mají koníky muchaře se jej velmi chválí, ale musí se aplikovat včas ne až vyrážka vypukne. Jelikož mi teprve loňské léto byl vet schopný mi u poníka diagnoostikovat letní vyrážku, kterou jsem jen tušila a starala jsem se a zkoušela všechno možné a nic nezabralo, tak mi na rozjetou letní vyrážku velmi pomohlo 2x denně postižené místa ošetřovat koloidním stříbrem (perfektně a rychle se rány hojily) a vnitřně jsem poníkovi dávala užívat rybí olej. A repelentila...nakonec jsem mohla přejít, že jsem už přetírala zahojená místa rybím olejem a stačilo to.
Když jsem na rozjetou vyrážku aplikovala Killitch, tak na druhý den byla kůže vysušená a velké množství lupů. No, nakonec jsem to zvládla i bez Killitchu, takže půllitrové balení mám ještě z loňska ve skříňce. Uvidím, jak letos se zadaří.
Omlouvám se za chybičky...nečetla jsem si a neopravila jsem chyby v textu, jen jsem to rychle naházela...ale podstatu každý určitě pochopí ;).
Oťásek
napsal(a):
Killitch mohu vřele doporučit. Je to jediný přípravek, který nám opravdu pomáhá. K tomu má koník deku a dáváme ještě do žrádla olej s česnekem. Posledních pár let na něm není vidět že je muchař:).
Oťásek - tak pokud má kůň kromě repelentu ještě deku, nelze posuzovat, zda funguje! Podle mě nefunguje - když musí mít deku.
Naše kobyla nosí pouze deku, necpeme ji česnekem ani nepotíráme repelentem a muchařina na ní není vidět zrovna tak ;-)
Jen výjimečně si odře koleno nebo spěnkový kloub.
A s česnekem buďte opatrní, při dlouhodobém užívání má velice špatný vliv na některé vnitřní orgány.
Tenhle driák používám já - na vyjížďky. Funguje naprostu úžasně, ale chce to na vykoupaného koně aplikovat přímo štětcem a neředit. Balení vystačí cca na dva měsíce. My bohužel nemáme takovou možnost koně koupat, takže máme deku, ale na vyjíždky na nohy, zadek hlavu a může se potit jak chce a i přes to smrdí měsíc :-D
http://eshop.kamenny-olej.cz/product.php?id_product=69
Ten killtich je buď zázrak a nebo máte hlavu v oblacích - 500ml žádného repelentu vám vživotě nemůže vydržet na sezonu... Tohohle mého driáku (který už je mezi muchaři poměrně známý) je litr a nestačí vám ani omylem. Ale hodně štěstí, třeba se mýlím ;-).
Killitch jsem vyzkoušela minulý rok a je to opravdu to jediné co funguje. Určitě je spoustu přípravků, který se tváří jako Killitch. Jak bylo již napsáno, že přípravky, které se prodávají u nás moc nepomáhají, tak to nepopírám, ale jeden z našich končin přece jen zabral - https://equilist.cz/produkt/switch-pro-killitch-500-ml/
Kill Itch je zázrak. Musí se používat podle návodu, čili v prvním roce mazat několikrát denně od února, a opravdu to není repelent!. V dalších sezonách mají i těžcí muchaři mnohem lepší průběh, což si vysvětluju tak, že ta kůže není rok drážděná a přetrhne se ten fyziologický i psychologický kolotoč. Musí to být Ten Pravý Kill Itch, benzylbenzoát 25%, ieálně bílomodrá plastová lahev. Po cca třech letech se může stát, že občas máznete a muchař je úplně bez obtíží s metrovou hřívou.
Keisy23
napsal(a):
tak to je ten samý Killitch co jsem přidávala já, od toho samého výrobce akorát v omlazeným balení
Na polici v Equáči stojí tyto dva vedle sebe - stejný výrobce je vyrábí souběžně. Nezkoumala jsem důkladně, jestli mají stejné složení, ale pokud ano, proč by je vyráběli souběžně v jiném balení? Nevím, proto se ptám.
Používám ten modrobílý první rok, ale nevím zda zlepšení připisovat jemu nebo počasí, chladno a déšť pakomárům nesvědčí. Uvidíme v létě, pokud budou vedra tak se ukáže
bassrock
napsal(a):
Na polici v Equáči stojí tyto dva vedle sebe - stejný výrobce je vyrábí souběžně. Nezkoumala jsem důkladně, jestli mají stejné složení, ale pokud ano, proč by je vyráběli souběžně v jiném balení? Nevím, proto se ptám.
Používám ten modrobílý první rok, ale nevím zda zlepšení připisovat jemu nebo počasí, chladno a déšť pakomárům nesvědčí. Uvidíme v létě, pokud budou vedra tak se ukáže
Můžete prosím posléze napsat, zda Vašemu koni pomohlo, či ne? Bojuji s muchařinou u kobyly už 9 let a to se střídavými úspěchy.
bassrock
napsal(a):
Asi před rokem dvěma se mluvilo o tom, že ten v tmavé lahvi má nové inovované šetrnější a zdravější složení, akorát tak dobře nefunguje. Vyzkoušený ho ale nemám, používám tu modrobílou verzi.
elaxy
napsal(a):
Asi před rokem dvěma se mluvilo o tom, že ten v tmavé lahvi má nové inovované šetrnější a zdravější složení, akorát tak dobře nefunguje. Vyzkoušený ho ale nemám, používám tu modrobílou verzi.
Tak mě pomohl i ten inovovaný, modrobílý vyzkoušený nemám. Je možný že dělaj dvě verze.
sisi58
napsal(a):
Můžete prosím posléze napsat, zda Vašemu koni pomohlo, či ne? Bojuji s muchařinou u kobyly už 9 let a to se střídavými úspěchy.
Sisi, určitě můžu napsat, ale já začala vloni teprve sbírat informace, vloni se to tak postupně projevovalo, zkoušela jsem co zabere.
Letos od dubna obden (pokud nelije - kobyla je 24/7) mažu ocas a hřívu a zatím neměla žádné sklony k drbání. Ale je opravdu chladno a pakomáři skomírají - hurá! Jinak mám připravenou deku, zatím nebyla potřeba, měla masku (opět v deštích nenosí) a pořád sleduji vývoj. A přes zimu jsem do ní nacpala co šlo na imunitu, co se teda uvolila sežrat
Myslím, že už máte daleko propracovanější managment však jsem vloni studovala i vaše příspěvky.
bassrock
napsal(a):
Sisi, určitě můžu napsat, ale já začala vloni teprve sbírat informace, vloni se to tak postupně projevovalo, zkoušela jsem co zabere.
Letos od dubna obden (pokud nelije - kobyla je 24/7) mažu ocas a hřívu a zatím neměla žádné sklony k drbání. Ale je opravdu chladno a pakomáři skomírají - hurá! Jinak mám připravenou deku, zatím nebyla potřeba, měla masku (opět v deštích nenosí) a pořád sleduji vývoj. A přes zimu jsem do ní nacpala co šlo na imunitu, co se teda uvolila sežrat
Myslím, že už máte daleko propracovanější managment však jsem vloni studovala i vaše příspěvky.
Njn, letos pár dní horko, jedenkrát posunutá síťovka a je to v háji. Já se na ni nemůžu koukat,jak je jí do ouvej. Čistím denně, mažu, co to jde, koupu, balím ji jak porcelán a ve finále vypadá jak od molů prožrané kanape. To by mi bylo fuk,jak vypadá, kdyby ji to svědění tolik netrápilo.
sisi58
napsal(a):
Njn, letos pár dní horko, jedenkrát posunutá síťovka a je to v háji. Já se na ni nemůžu koukat,jak je jí do ouvej. Čistím denně, mažu, co to jde, koupu, balím ji jak porcelán a ve finále vypadá jak od molů prožrané kanape. To by mi bylo fuk,jak vypadá, kdyby ji to svědění tolik netrápilo.
Tak dle slibu hlásím vývoj - včera jsem ve hřívě našla jedno ložisko vyrážky, zatím menší. Ale ocas je v pohodě. Takže pokus Killitch (ocas) a Bioolej (hříva) vyhrál jasně Kllitch. V ocase nejsou ani lupy, ty se ve hřívě objevily asi 4 dny nazpět.
Takže madam si samozřejmě vybrala to nejdražší mazání