Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

jezinkaa

27.2.2015 09:52
jezinkaa

XXX.XXX.139.26

Ahoj, nevím, co dělat. Mám doma konika, bohužel o samotě.Dohodly jsme se s kamarádkou, se každá bude mít svého, oba budou u mně doma...načež z toho vycouvala-těsně po tom, co já si dovezla toho mého.
Už nějakou dobu konika mám, ale jen s kozou a nemůžu si dovolit druhého konika, ale ani sehnat nikoho na ustajeni...co tedy s koněm?Prodat?Ale mám ho tak ráda...jenže v tomhle se člověk asi nemůže ohlížet na sebe, je mi ho líto.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2015 09:54

A čo tak koňa dať niekde ustajniť?
Pokiaľ teda trváte na tom, že musí zostať doma, tak inzerujte, hľadajte a zháňajte niekoho, kto k vámkoňa dá. Ani to však nemusí vyriešiť váš problém, keď si náhodou medzi sebou kone nesadnú.

27.2.2015 10:01

Buď ustájit někde v okolí Vašeho koníka, nebo najít někoho na ustájení u Vás - třeba za výpomoc. Koník to s kozou sice snese, ale jen chvíli, potřebuje stádo. Nebo mu pořiďte poníka, aspoň.. já sehnala ponyho za 3000 což není tak strašný...

jezinkaa

27.2.2015 10:11
jezinkaa

XXX.XXX.139.26

Ustajit nikde konika nemůžu, nemohu si to dovolit, stejně tak jako porizovat dalšího koně...vlivem nečekaných událostí jsem ráda, že to tak tak utahnu.

27.2.2015 10:19

A jak hledáte dalšího koníka na ustájko? tak napište že ustájíte koně za výpomoc, tzn. že vám tam bude dotyčný člověk chodit vypomáhat s kydáním ohrady, krmením atd...teď přes lého toho je méně, nemusí se dokrmovat seno pokud máte dost trávy a na zimu si řeknete třeba jen 500 měsíčně za seno, to už je pak na Vás, ale koník nebude sám..

27.2.2015 10:34
rebeks

XXX.XXX.208.14

Tady to vidím docela černě, pokud nejsou peníze, tak raději koně prodejte a najděte si nějakého soukromníka u kterého budete moct jezdit. Nebude to jako vlastní kůň, ale vám se uleví nejen finančně a koník se nebude trápit.

27.2.2015 11:17

rebeks napsal(a):
Tady to vidím docela černě, pokud nejsou peníze, tak raději koně prodejte a najděte si nějakého soukromníka u kterého budete moct jezdit. Nebude to jako vlastní kůň, ale vám se uleví nejen finančně a koník se nebude trápit.

Já bych to zas tak nedramatizovala, taky jsem byla v situaci, sice odlišné kdy jsem se stěhovala a koně jsem 3 měsíce neviděla, ale vyřešilo se to... pokuste se někoho najít takovýmto způsobem..

27.2.2015 11:23
mgtka

XXX.XXX.92.148

Já měla od jedné paní bezplatně půjčeného ponclíka, pro kterého neměla využití, než jsem si koupila druhého koníka(což byl rok).
Pokud je to možné nabídla bych levné ustájení pro někoho především přátelského aby jste spolu vycházeli, popř. pokud je to možné tak opravdu zdarma nebo za symbolickou cenu. Určitě tak najdete.

27.2.2015 11:23
peggi16

XXX.XXX.33.240

Zkusila bych inzerovat všude možně, co nejvíc, opravdu sednout si k pc a dát to všude, často aktualizovat...a hlavně věřit, že se někdo brzy najde. Kamarádka Vás pěkně vypekla. Zkuste vymyslet nejpřijatelnější podmínky ustájení, aby to lidi navnadilo...Úplně Vás chápu, že si chcete koníka nechat, když ho máte hodně ráda. Zkusila bych ještě inzerovat a rozhodit sítě mezi známé, ať se taky poptají. Držím Vám palce, ať někoho brzy najdete a nemusíte koníka prodávat.

27.2.2015 11:26

mgtka napsal(a):
Já měla od jedné paní bezplatně půjčeného ponclíka, pro kterého neměla využití, než jsem si koupila druhého koníka(což byl rok).
Pokud je to možné nabídla bych levné ustájení pro někoho především přátelského aby jste spolu vycházeli, popř. pokud je to možné tak opravdu zdarma nebo za symbolickou cenu. Určitě tak najdete.

Jj nebo zkuste najít někoho kdo vám dá koníka do bezplatného pronájmu... u toho však sama hradíte veškeré veterinární výlohy apod..

27.2.2015 11:43
lizbeth

XXX.XXX.214.50

Odkud jste? ideálně jak psali ostatní, prostě projít internet, diskuze a poptat se, jeslti někdo nemá pro svého koníka využití, ale třeba ho nechce prodat a k vám by to dal za cenu krmení.

27.2.2015 15:14
-šumák-

XXX.XXX.166.231

"kámoška" mi udělala něco podobného- kup si koně- do měsíce ho mám taky a budou spolu u vás a pronajmem ještě louku... No nakonec jsem ráda, že koně nemá protože bych ho měla komplet na starost já, ona se mnou týden, dva jezdila ven na kole a pak začala lítat za klukama a to, že mě v podstatě donutila ke koupi 4letého koně po obsednutí a já opravdu nebyla sebejistý jezdec byla najednou lež... no léčba šokem úspěšná, valášek přežil rok bez kámoše a pak jsem mu dokoupila poníka, "kámoška" nyní nemůže vyfunět že začínám závodit a pomluvy se šíří miluji takové lidi a její vražedný pohled mě popohání dál
já jsem kousek od Prahy, odkud Vy? V okolí není moc koňáků na společné vyjdy

27.2.2015 16:49

-šumák- z jaký části Prahy? teď hledám ustájko za rozumnej peníz (ne pastevko za 6.500..) :).

27.2.2015 17:14
-šumák-

XXX.XXX.166.231

Praha-východ ale mám koně na zahradě na ustájení nikoho vzít nemůžu ale v Úvalech je teď nějaké pastevko (lidi neznám, v lese jsem je nepotkala a je mi blbé tam jet jen tak)
http://sluzby.bazos.cz/inzerat/43173147/PASTEVNI-USTAJENI.php.

27.2.2015 17:49

:( to vím, jsou za 4.500... ale vypadá to že budu ustajovat kobču na Šeberově - stáj trojan.. tak uvidíme, v sobotu příští týden se tam jedu podívat.

27.2.2015 17:53
-šumák-

XXX.XXX.166.231

Tak kdybyste si koníka dávala nakonec tam dejte vědět :) v lese je hrozně koňoprázdno, nikoho "nového" jsem tam nepotkala ale podle mapy se mi zdá, že nemají kam jinam do lesa jezdit ale možná se jen míjíme.

28.2.2015 14:09
alfonza

XXX.XXX.72.69

Teda nechci být protivná, ale co když se koníkovi něco stane? Veterinární výdaje nebývají zrovna malé a pokud si nemůžete dovolit platit ustájení, jak byste řešila toto? Nic mi do toho samozřejmě není, jen by mě asi netěšilo se chodit koukat na samotného koně a ještě s vědomím, že se nesmí nic nečekaného přihodit. Podud by to byla dočasná situace, tak bych se opravdu ze všech sil snažila najít někoho na ustájení, pokud je to dlouhodobější, volila bych prodej do lepších podmínek. Právě proto, že mám koníka ráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík