Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

nook

3.3.2015 22:04
nook

XXX.XXX.96.2

Dobry den, chtela jsem se zeptat, poslední rok mam problem s jendou kobylou v nasem "klubu" a stale se to zhorsuje. Je ji 7 je jezdena asi 4-5 let. Ze zacatku byla uplne uzasna, vsechno delala dobre, krasne bez problemove cvala a vsechny poslouchala, pak prisla "puberta" zacla trosku zlobit a zkousela například utikat z jizdarny na mensi deti, ale vzdycky jsme ji (my starsi) pak srovnali. Matka kobylky je hrozne zlata a hodna, otec je takovy trosku tvrdohlavy..moc ho neznam...ale jde o to, ze zacla proste na jizdarne zlobit, vsechno dela s nechuti a nedela to poradne, zkousi ruzny kraviny a napr jednou jsem ji mela po nejakym malym diteti, pokusila se mi vyjet z jizdarny, samozdrejme se ji to nepodarilo, jeste jsem nic nestacila udelat a zacla vyhazovat. Proste se chova jako rozmazlenej parchant a po zlym to s ni nejde...do niceho se ji nechce, je lina a u vseho se vzteka...nemate nekdo radu co s ni?

4.3.2015 01:48
prasatko3

XXX.XXX.13.136

Tak se ji nedivte.Delat provozaka je pro dost koni narocne a muj osobni nazor je, ze to stesti pro kone neni.Ted si predstavte, ze na ni jde pet lidi denne po zlym..Chudak kobylka.Jezdec by mel byt sebevedomy, ale i spravedlivy a prihlizet k situaci kone.Myslim, ze vzteklemu koni se da jemne vysvetlit, ze z jizdarny se nejde.Jemna ruka, pobidka.Hlavne budte Vy klidna a nenastvana, kun pak prijme Vasi pohodu.

4.3.2015 05:37
mgtka

XXX.XXX.36.4

Taky by mě nebavilo denně kroužit po malém obdélníku, dejte jí chvilku pauzu, obohaťte práci, terény.

nook

4.3.2015 06:09
nook

XXX.XXX.96.2

Dekuju za odpoved, ale to jste asi spatne pochopila, denne na ni jezdi jenom jeden jezdec, kazdopadne mate ppravdu, ze na ni nemuzu nemůžu byt nastvana, ale upromne po dobrym uz se ji to vysvetlit moc neda, jde o to, ze toho kone nudi naprosto vsechno, co děláme a timto jsem prave hledala pomoc, jestli nema nekdo nejake zkusenosti, jak ji zabavit, aby ji to bavilo a nebyla vztekla a otravena.

nook

4.3.2015 06:13
nook

XXX.XXX.96.2

Mgtka, dekuju určitě s ni budem jezdit do terenu a premyslime i nad pauzou a pak aby ji asi jezdil jeden clovek, do terénu vzdycky chodila s vice konma, ale vzhledem k tomu, ze i pres to, ze je s nima ve vybehu tak celkove kone nema rada, tak asi bude muset jezdit sama..jinak dekuji za radu.

4.3.2015 08:24
mgtka

XXX.XXX.36.4

Buďte kreativní, můžete si jeden den jen pohrát na vázáku ze země(nějaké to ustupování, vodění, zastavování, všelijaké protahování nohou), pak nějaké terény, kde se "vyblbnete"(nečti trysk)-my třeba chodili do pískoven a tam jsme tak různě prolézali, někdy jsme šli jen počvachtat nohy do potoka(letní verze), na jízdárně taky ta práce nemusí být monotónní(obraty, přechody, kavalety, práce na volné otěži, třeba si i zacvičte v sedle, třeba jako zpestření trailové překážky z westernu jako čtverce z kavalet, couvání do zatáčky, atd.) stačí jen vymýšlet, případně se nechat inspirovat na netu-různé výcvikové videa apod.

4.3.2015 09:17
alfonza

XXX.XXX.72.69

Kobyla mi přijde otrávená lidma a prací, dejte jí oraz, nechte jí chvíli jen mezi koňma, max. přinést mrkev. Ani se jí moc nedivím, píšete, že je jí 7 a ježděná je 4-5 let. Takže se obsedala v kolika? Ve 2 letech? Taky by mě zajímalo, jak vypadalo to "srovnávání od vás starších". Jako starších dětí? Přiježďuje kobylu nějaký zkušený dospělý jezdec nebo chodí jen pod dětmi? Jak často pracuje, má nějaké volno?

4.3.2015 09:32
katkaa1

XXX.XXX.180.30

Nepíšete aký ma režim, koľkokrát týždenne je jazdená a koľko je z toho jazdiareň a terén?
Kobyla sa pravdepodobne naozaj na jazdiarni nudí (alebo ju nezvládate to sa takto nedá posúdiť), mám doma niečo podobné ak robíme viac ako 3x týždenne tak to stráca zmysel je znechutená a ja potom tiež. My to máme nastavené takto: 3x týždenne jazdiareň,3x terén (na striedačku) a 1 deň voľno.
Na jazdiarni prvý deň v týždni máme drezúru (to mi chodí tréner), ďalšiu jazdiareň máme skokovú hodinu, kavalety a menšie skoky do 100cm to si odtrénujem aj sama. Po tejto máva ten deň voľna. A tretiu buď kombinujem, alebo robím niečo nové prípadne niečo čo nám nešlo dosť dobre a tréner mi nakázal cvičiť. Niekedy ju nahrádzam skákaním vo voľnosti, alebo lonžou.

nook

4.3.2015 09:46
nook

XXX.XXX.107.155

Mgtka, asi jo dame pauzu a pak zacnem to hodne proklada, nebojte praci jsem se snažila ozivit vždy a nějak moc to nepomohlo..drive milovala skakani a ted uz z toho nemá takovy nadseni a tolik ji to nebavi..

nook

4.3.2015 09:49
nook

XXX.XXX.107.155

Alfonza, pardon spletla jsem se zacla se obsedat, kolem tretiho roku, pracuje tak 5 dni z tydne, maximalne hodka prace, někdy ani to ne, ano kobylu jezdi i trenérka, ta to vidi stejne...nam "starsim" je 18 a vys..

nook

4.3.2015 09:54
nook

XXX.XXX.107.155

Katkaa1 Dekuju moc za odpoved a za napady na zpestren.. Je jezdena tak 5x tydne, maximalne hodka prace, do terenu jezdime, ale momentalne je problem, ze kdyz se.zacne jedzit v 17:00 tak dp terenu se ket neda...je tma, nestihlo by se to.. Potom v lete jezdime spis teren..

nook

4.3.2015 09:57
nook

XXX.XXX.107.155

Jinak dekuji za rady, diskuzi bych ukoncila, uz vimc o jsme chtela zjistit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík