XXX.XXX.245.248
Jasně vlčí pryč, mému 3 letému valaškovi je vytrhl ani nevědel jak, je to běžná vec

XXX.XXX.245.248
My jsme ani sedovat nemuseli, byl moc hodný a to bylo poprvé v životě u zubaře. JInak ATB jsme teda nedavali nevim co by to melo mit za duvod.
Otis
napsal(a):
Chce dát tetanovku i ATB, jako prevence proti zánětu, tetanovku chápu ale do těch ATB se mi nechce jít, kůň už má docela rozházení organismus, snažíme se ho dát do kupy což ATB rozladí.
Vlani u nás v stajni trhali vlčie zuby kamoškynej kobyle a žiadne antibiotiká nedostala. Ja by som ich tiež nedala, koňa po zákroku pár dní sledujte a keby tam náhodou začal zápal tak atb sa dajú nasadiť aj potom. Ak by zub už zapálený bol potom by bolo na mieste podať atb ešte pred samotným zákrokom.
Pokud tam neni zanet tak nac tetanovku? Nac antibiotila, kdyz tam neni problem dle toho, co tvrdite? To je naprosta hloupost... vlci zub je v dasni ne v kosti, takze jeho vytahnuti je velice snadne, rychle a kone ani nemrknou, tudiz sedace je taky zbytecne zatezovani, zkuseny zubar so s tim poradi bez jakychkoli medikamentu, uspani az pri vaznych pripadu, coz brouseni a vlci zuby rozhodne nejsou...
Tetanovka ale není na zánět =D A proč tetanovku? Nastudujte si něco o tetanu. Přežívá velice dlouho a i vlčí zub se trhá ze "živého", tudíž zůstene otevřená rána, přes kterou se může/nemusí kůň nakazit. Tetanovka je v tomto případě základ. A proč sedace? Jelikož žádný kůň není stejný. A já pokud bych měla blázna, vystrašeného koníka, nervíka děsnýho, tak radši investuju do sedace a nebudu zbytečně prohlubovat koníkovo problémy.
majkulka
napsal(a):
Tetanovka ale není na zánět =D A proč tetanovku? Nastudujte si něco o tetanu. Přežívá velice dlouho a i vlčí zub se trhá ze "živého", tudíž zůstene otevřená rána, přes kterou se může/nemusí kůň nakazit. Tetanovka je v tomto případě základ. A proč sedace? Jelikož žádný kůň není stejný. A já pokud bych měla blázna, vystrašeného koníka, nervíka děsnýho, tak radši investuju do sedace a nebudu zbytečně prohlubovat koníkovo problémy.
Tetanovku dáme určitě, tam není proč nedat, riskovat zdravý koníka, ale u těch ATB váhám, spíš se domluvím že budu hlídat když bude problém nasadit se dají vždy.
Brousit i trhat zkusíme bez sedace, ale pokud bude koník vystrašený, ač je kliďas tak trápit ho nebudeme, přesně jak píšete ne každý je to zvládne.
polárka.15
napsal(a):
Pokud tam neni zanet tak nac tetanovku? Nac antibiotila, kdyz tam neni problem dle toho, co tvrdite? To je naprosta hloupost... vlci zub je v dasni ne v kosti, takze jeho vytahnuti je velice snadne, rychle a kone ani nemrknou, tudiz sedace je taky zbytecne zatezovani, zkuseny zubar so s tim poradi bez jakychkoli medikamentu, uspani az pri vaznych pripadu, coz brouseni a vlci zuby rozhodne nejsou...
Tetanovka není na zánět ale na virus, který může koně zabít, v tomto případě je nutná, bude tam otevřená rána v tlamě.Tohle není jen o zubaři, když kůň bude na smrt vyděšený a bude blbnout, nechápu jak by zubař mohl práci odvést, uspávat se bude jen když to jinak nepůjde, jinak to zkusíme bez sedace.
Mate recht, ted ctu co jsem za kravinu napsala :-D samozrejme u toho zanetu ma byt ATB a ne tetanovka... to je tak kdyz se tuka v mobilu a clovek po sobe necte :-D nevim, kdo prijede, ale treba Vašek Plch dela vysoce odbornou praci, i nejvetsi magor staje stal jak pribity a drzel. Vsichni bez sedace a dalsich veci - prave kdyz se bavim o brouseni a trhani vlcaku, vsichni kone bez problemu, tetan jsem taky nepichala a vzdy byl klid, bylinky a pece je daleko lepsi...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naša vetka( okrem toho, že zásadne seduje- minule sme sa akurát bavili, že si nevie predstwviť ani strčiť nesedovanému koňovi do držky roz roztvárač, nieto ešte elektrickú brúsku...) trhá vlčáky na pǒkanie, krv som videla raz, ale aj to len u koňa, ktorý tam mal nejaké patvary. Nedáva ATB, ani tetanovku, kone sú očkované každoročne proti tetanu.
Mne trhali zub pred mesiacom, nikto mi ATB nedával, ani tetanovku.
polárka.15
napsal(a):
Mate recht, ted ctu co jsem za kravinu napsala :-D samozrejme u toho zanetu ma byt ATB a ne tetanovka... to je tak kdyz se tuka v mobilu a clovek po sobe necte :-D nevim, kdo prijede, ale treba Vašek Plch dela vysoce odbornou praci, i nejvetsi magor staje stal jak pribity a drzel. Vsichni bez sedace a dalsich veci - prave kdyz se bavim o brouseni a trhani vlcaku, vsichni kone bez problemu, tetan jsem taky nepichala a vzdy byl klid, bylinky a pece je daleko lepsi...
Taky zastávám vše přírodní cestou, a moc se mi nechce do medikace, ale zase se bojím něco podcenit...jaké jste dávala bylinky po takovém zákroku?