Indispozice jezdce, práce s koněm

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2015 09:58
dalu

XXX.XXX.5.56

Dobrý den,

jsem po úrazu a chvíli si nesednu do sedla (2-3 mes) mám mladého valacha 4 roky, teplokrevníka. Bohužel mi ho nemá moc kdo jezdit, tak zvažuji jakou práci mu nachystám ze země. Nemám ho ustájeného doma takže se k němu dostanu tak 4x týdně. Určitě zabrousím více do přirozené komunikace, nějaké lonžování, nějaká volnost sem tam když ho někdo statečný vezme pod sedlo (je to trošku nervák). Řešili jste někdo něco podobného? Jak vypadala Vaše práce ze země? Je jaro má plno energie a nechci ho nechat stát... je možné že bych se sním pak těžko domlouvala. Napadlo mě ho ještě zapřáhnout za malý vozík, ale stím nemám zkušenosti a vlastně ani vozík:-D Poraďte třeba i Vaše nápady co jste vymýšleli s koníkem? Jak ho dostatečně zabavit? Díky moc, prosím odpusťte si prosím komentáře rýpavého typu

31.3.2015 10:30
evcusik

XXX.XXX.201.120

A co obyčejné procházky (dovolí-li to váš zdravotní stav)?

- lonžování, lonžování s kavaletama, skoky ve volnosti
- "opičí" dráha sestavená z bidel (inspirace: https://www.facebook.com/pages/Horse-Agility-CR/164990120235488?fref=nf) - sluníčko, podélné přecházení prkna, labyrint, kavalety do L (po předu i vycouvat), plachta,...
- "drezurní" cviky - obrat kolem předku/zadku (s cílem zvládnout toto ve volnosti bez dotyku), překroky, dovnitř plec/záď (a kontra)
-cirkusové kravinky - pusinka, španělský krok
- a pokud jste se moc nezahlouba do "přirozené komunikace", doporučuji Hemflinga - resp. nedá se říct přirozená komunikace, ale spíš chování člověka aby byl pro koně čitelný.

Myslím, že s tímto budete mít zábavu na 3 měsíce určitě. Zlepšíte ohebnost a je-li koník hodně na pamlsky, půjde to velmi rychle až je Vám občas bude ukazovat bez pobídky :).

Danie

31.3.2015 10:31
Danie

XXX.XXX.140.236

Opičí dráha plná bubaků (deštníky, koberec, plachta, větrník (takový ten dětský smajlík. )

Můžete zkusit pracovat na 2 lonžích, parelliho hry... na internetu je nápadů spousta smajlík

31.3.2015 10:42
dalu

XXX.XXX.5.56

Děkuji za inspiraci, mám po urazu kolena, takže jsem s ortézou než budu plně jezdit tak to ještě potrvá a za každou cenu nechci nic uspěchat. Takže vycházky možná až později, teď spíš jízdárna a kruhovka ze země a ať si mlaďoch chvílu láme hlavusmajlík Myslím ale že práce ze země bude prospěšná pro nás pro oba.

Přidejte reakci

Přidat smajlík