skip5055

XXX.XXX.200.141
Dobry vecer, vcera jsem se dozvedela ze moje kobylka je brezi coz je pruser, jeste pred tydnem byla na zavodech(parkur), nikdo o tom nevedel, nikdo nevi s kym to hribe ma nebo kde k tomu prisla mam ji ustajenou ve staji kde hrebec neni, nijak ani velke bricho nemela jenze ji zaclo natekat veminko mysleli jsme si ze je to zanet tak jsme volali veta a ejhle ona je brezi dnes uz bribe kopalo a tece ji mlezivo takze to bude zrejme brzo, kobylka je normalne vzdy trochu pri tele- je to hafling, takze jsme si naivne mysleli ze je proste tlusta. Kobca je sice mohutna ale neni neak extra vysoka cca 140, otce typujeme na araba co ma jeden chlap par zahrad od staje nikdo jiny pobliz neni, jenze ten chlap je alkoholik a rozumna rec s nim neni mozna to neak resit, moc se bojim ona je proti tomu hrebcovi (pokud je to on ) polovicni.. Jednak rodi poprve, veta mame domluveneho kdyby se cokoliv delo, ale i tak, snad to dopadne dobre. Dale se obavam aby z toho nebyl pruser jakoze cerna plemenitba.. Vubec nevim co delat, furt si myslim ze je to jen zlej sen ale neni :(
omlouvam se za preklepy pisi rychle, budu rada za jakoukoli radu co v teto situaci delat..
Bauli

XXX.XXX.122.58
Příroda se přizpůsobí, existuje plemeno arabohaflinger a arabem se vždycky normálně přikřižovalo.
Pokud je to arab možná že chlap přecijenom možná má od hřebce papíry, kupte flašku a jděte za ním, alkoholika chytnete na alkohol.
určitě bych doporučila testy ať se to potvrdí. Ale nic moc už vyřešit moc nelze.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak za prvé to asi to nebude úplne arab, keď je oproti nemu hafling polovičný...
A za druhé sa nemusíte báť, kobyla si velkosť plodu prispôsobí, píše sa o tom napr aj tu http://www.equichannel.cz/embryotransfer-z-jedne-klisny-do-druhe.
Hafling s arabem není špatná kombinace. Bude to jen trošku živější zvířátko :) A poměrů mezi matkou a otcem bych se neděsila, ono se to porovná. Arábci zas tak velcí nejsou a mohutní jsou hlavně hřebci, takže to bude ok. Jinak pokud toho hřebce máte jako jediný tip, tak bych určitě provedla testy. Jednak budete mít jistotu, jednak bude to hříbě možná o něco více prodejné a jednak můžete zkusit vymáhat nějaké odškodnění za způsobenou nechtěnou březost - teď otázka, jestli by jste něco dostala :-/ Jinak nyní se to ho moc dělat nedá, kobylku hlídat a doufat, že nebudou žádné komlikace a že se narodí krásné a zdravé hříbátko. Pokud bude šikovné, tak ho můžete prodat a peníze padnou na výdaje na hříbě a matku. Případně si hříbě můžete nechat ;) Moc se toho vymyslet nedá
No když se vás komisař zeptá, kde k tomu hříběti přišla a vy řeknete "nemám tušení" bude to znít minimálně divně.
Musíte si snad pamatovat, kdyby mu ten hřebec utekl a dostal se k té vaší do ohrady nebo naopak. Lidé co vám koníka ustajují by to určitě měli vědět a měli vás hned informovat i kdyby to byl jen planý poplach.
Jinak za černou plemenitbu by vás asi musel někdo udat, někdo kdo je přesvědčený, že ta plemenitba byla záměr. Taky jsem měla z původně čistokrevného hříběte křížence, komisař to tehdy nevěděl, protože jsem měla normálně připouštěcí lístek, začlo se to řešit až tehdy, když mi volali z lamgenu, že otec nesouhlasí a to jsem já volala na ČPI s podnětem...takže toho bych se asi nebála.
skip5055

XXX.XXX.200.141
Pokud se nekdo jen tak zajimal zapomela jsem se ozvat :) Hribatko se narodilo bez sebemensich komplikaci 13.4. cca o pul ctvrte rano. Je to kobylka :)
Takze nakonec vse dobre dopadlo :) Ale nervy to teda byly!
Kobylku si nakonec nechame :).
skip5055
napsal(a):
Pokud se nekdo jen tak zajimal zapomela jsem se ozvat :) Hribatko se narodilo bez sebemensich komplikaci 13.4. cca o pul ctvrte rano. Je to kobylka :)
Takze nakonec vse dobre dopadlo :) Ale nervy to teda byly!
Kobylku si nakonec nechame :).
A byl to tedy sousedovic hřebec? pořešili jste to nějak? jinak obecně pokud hřebec kobylu nakryje tak většinou je najdete po takové noci se klidně ráno pást...takže 100pro by musel někdo vědět že tam hřebec byl...on neuteče a nevrátí se pak domů sám...
skip5055

XXX.XXX.200.141
Ano naknec to byl sousedovic hrebec, den pred porodem znovu v noci utekl ( hlidali jsme kobylku jestli uz nerodi) a najedno neco behalo okolo prazdnych ohrad... Tak jsme ho dali do jedne mensi prazdne ohrady a nechali si ho, rano jsme ho chteli vratit ale majitel neoteviral, ptali jsme se po vesnici pry ho nikdo nevidel az jeden pan nam rekl ze si nakoupil zasoby alkoholu a ze dokud mu to nedojde ho asi nikdo neuvidi a tak se i stalo nejaky tyden ho nikdo nevidel... A kun byl u nas... Bylo to celkem o hubu, konik neznal normalni zachazeni... Na lidi utocil kdyz jsme mu dali kyblik s vodou tak se toho kybliku bal, kdyz jsme mu hodily chleba/jablko tak to taky nejedl neznal to asi.. Jadro nejedl taky. Nakonec aspon zacal jist trochu seno.. Ta vody byla problem ale po par dnech si zvykl ze mu to nic neudela. Pak jak pan, majitel" dopil tak konecne vylezl z baraku a zajimal se konecne o kone-kdyz neni napity je celkem fajn. Takze nam donesl cokoladu za to ze jme se mu starali o kone, a pak chtel aby jsme ho mu odvedli - boji se ho nekolikrat ho ten konik napadl, ale kdyz ho mlati tak se clovek nemuze divit ze ten konik je protivny. Pak po par dnech nam rekl aby jsme se mu o nej chodily k nemu starat a na par dni byl v blazinci. Konecne pak s nim byla chvilicku rec. Dominanta ( tak se konik udajne jmenuje) nasel u nasi kobylky kdyz se pasla uvazana okolo domu kde byla trocha travy aby to vypasla.. Hrebce okamzite odvedl domu aby si toho pokud mozno nikdo nevsiml. Pak zaridil kastraci. Papiry od kone nema. Domluvili jsme se na tom ze spolecne s nim to zaridime okolo toho prukazu aby z toho nebyl maler... Nakonec se omluvil. Od te doby se na me porad usmiva. Pak donesl dalsi cokoladu pry, na fotra na Domina ze je tata".
Tady je neakou dobu stara vec http://sip.denik.cz/celebrity/kauza-tyranych-koni-majitel-tvrdi-nejsou-hladovi-jen-stari-20130206.html
a dalsi http://sip.denik.cz/celebrity/tyrana-kobyla-nasla-novy-domov-20130404.html
Polepsil se od te doby co mu "vzali" Situ. Trochu se stara.. Kun uz je porad pusteny a neni uvazany... Nakonec to arab teda nebyl... Vsude vsichni rikali ze ma araby ale to nebyla pravda konik je z jedne ctvrtiny arab, z jedne plnas a ze dvou traken... Chody ma krasne kdyz u nas pobihal ve vybehu zbytek nic moc ale tak malicka zatim vypada skvele a zdedila z obou jen to nejlepsi :)
Omlouvam se jestli tam jsou nekde preklepy pisu ve spechu :).
skip5055
napsal(a):
Dobry vecer, vcera jsem se dozvedela ze moje kobylka je brezi coz je pruser, jeste pred tydnem byla na zavodech(parkur), nikdo o tom nevedel, nikdo nevi s kym to hribe ma nebo kde k tomu prisla mam ji ustajenou ve staji kde hrebec neni, nijak ani velke bricho nemela jenze ji zaclo natekat veminko mysleli jsme si ze je to zanet tak jsme volali veta a ejhle ona je brezi dnes uz bribe kopalo a tece ji mlezivo takze to bude zrejme brzo, kobylka je normalne vzdy trochu pri tele- je to hafling, takze jsme si naivne mysleli ze je proste tlusta. Kobca je sice mohutna ale neni neak extra vysoka cca 140, otce typujeme na araba co ma jeden chlap par zahrad od staje nikdo jiny pobliz neni, jenze ten chlap je alkoholik a rozumna rec s nim neni mozna to neak resit, moc se bojim ona je proti tomu hrebcovi (pokud je to on ) polovicni.. Jednak rodi poprve, veta mame domluveneho kdyby se cokoliv delo, ale i tak, snad to dopadne dobre. Dale se obavam aby z toho nebyl pruser jakoze cerna plemenitba.. Vubec nevim co delat, furt si myslim ze je to jen zlej sen ale neni :(
omlouvam se za preklepy pisi rychle, budu rada za jakoukoli radu co v teto situaci delat..
Gratuluji k pěkné kobylce, i když jste jí vlastně nechtěla
Podle fotek byste měli nakrmit matku, přijde mi na kojení dost opadlá.Před porodem jste psala, že jste mysleli, jak je tlustá.Ovšem teď by opravdu potřebovala nažrat, aby měla z čeho kojit.Ani mohutná, mi tedy nepřipadá.
V poslední době začínají hodně řešit černou plemenitbu a to dost zpětně. Bacha na to! Při zápisu bez problému, všechno v pohodě a pak po letech se třeba nový majitel ozve, nebo někdo nahlásí a už se to prověřuje... V mém okolí dokonce došlo již ke dvěma návštěvám kontrolního úřadu, kde zjišťovali, jak mohlo dojít k nechtěnému připuštění. Určitě se na to zeptejte komisaře, příp. to nějak ošetřete čestným prohlášením majitele hřebce. Určitě ale zjišťujte, vážně už se to řeší...
avelanc
napsal(a):
V poslední době začínají hodně řešit černou plemenitbu a to dost zpětně. Bacha na to! Při zápisu bez problému, všechno v pohodě a pak po letech se třeba nový majitel ozve, nebo někdo nahlásí a už se to prověřuje... V mém okolí dokonce došlo již ke dvěma návštěvám kontrolního úřadu, kde zjišťovali, jak mohlo dojít k nechtěnému připuštění. Určitě se na to zeptejte komisaře, příp. to nějak ošetřete čestným prohlášením majitele hřebce. Určitě ale zjišťujte, vážně už se to řeší...
Ano, to je pravda. Nyní se u nás také řešilo a dost zpětně! 20 let zpět, někteří koně, které chtěli prověřovat již jsou dokonce po smrti a majitel, který tuto ČP provozoval s tím prý bude mít velké problémy. Takže bych si to také pohlídala :).
Ahoj, nakonec to dopadlo krásně a majitel (dnes už) valacha se k tomu postavil čelem. Zřejmě to je jinak dobrej chlap - chlast je svinstvo, ale nikdo nevíme proč chlastá a asi ho to stálo dost přemáhání se přiznat. Klobouk dolů za tvou jistě luxusní komunikaci s ním. Držím pěsti, ať kobylka roste do krásy, a kdyby byla náhodou na prodej, hned se hlásím :-D :-DDDD
skip5055

XXX.XXX.200.141
.. pro "kone" kobylka samozrejme dostava kvalitni krmeni a uz se hodne zpravila, je pravda ze po porodu nevypadala moc pekne ale ted uz temer zpet ve forme, jen" to chce jeste trosku nasvalit okolo kohoutku - ale to se casem vrati, mame tu hodne kopcovite tereny + dostava lepsi krmeni a jak pak zacne vice pracovat... takze se nebojim :)
..pro "avelanc" momentalne je to v reseni i s panem majitelem naseho "tatinka" budeme sepisovat cestne prohlaseni - pro jistotu :)
..pro "kakamila211" Podle me pan neni spatnej chlap, on dela blbosti jen kdyz se nepije, co jsem slysela tak to v zivote take nemel lehke... Jak se strizlivej je s nim i prijemna rec :) prozatim nemame v planu prodej :D :D Ale kdyby nahodou :D :D Hlasi se mi sposta lidi, ale kdyz ona jak se narodila bylo jasne ze je hned nase i pani mjitelka si je vedoma toho ze nekde musela udelat chybu kdyz se neco takoveho stalo tak mi nabidla pokud si ji budu chtit nechat, tak mi ji ve staji necha zadarmo ze budu platit jen za matku jako vzdycky + veterinare, kovare odcerveni za dva ale :)
Jsem rada ze vse dobre dopadlo, chvilkama jsem ani neverila ze to muze dopadnout dobre :).