Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2015 12:30
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Zdravím,

uvažuji, že svá stará kolečka pošlu do věčných lovišť a pořídím nové. Kde jste kupovali kolečka a jaká? Chci aby byly dostatečně objemné - alespoň 150 l a aby něco vydržely - tedy žádný jemný plech, apod. - to už jsem tu měla a po 3 měsících šly kolečka za 2 tisíce do háje Koukala jsem na nabídky a zaujaly mě kolečka s dvěma koly - máte někdo zkušenosti?
Asi divný dotaz, ale co tak poslouchám kolem sebe, tak je o jedno velké dilema - buď jsou kolečka příliš těžká, nedá se s nimi vyjet menší blato, praskají, příliš drahé atd. Cena nejlépe do 3 tisíc.

Budu ráda za osvědčené tipy

23.4.2015 15:36
neluše

XXX.XXX.146.210

Já jsem si naivně koupila kolečko se dvěma koly, že si ulehčím práci. Nevím, jak s ním pracuje paní nade mnou, ale já nejsem spokojená vůbec.
Mám stejné, jako je na posledních 2 odkazech.
V bahně se s tím nedá jet, jakmile je plné, zaboří se kolečka a nehnu s ním. Člověk se nadře, i když ho táhne za sebou. Prostě 2 kolečka = 2x takový odpor.
Další věc je, že se nedá vyklápět, člověk ho musí celé přetočit.
Ještě jedna podstatná vada, nedá se pořádně naplnit, protože jakmile by jste ho chtěla naložit, jako normální kolečko, tak se vám převrátí dopředu. Musíte tedy myslet na to, že k rukojetím je třeba narovnat těžký hnůj a dopředu lehký... kolikrát já už hudrovala, když jsem si nechtěně drkla do rukojeti a vysypala si ho
Jo a ta jízda s plným kolečkem není žádný med, i když je sucho.

Jediná výhoda je, že je lehké. Ale kdo by se jen tak procházel s prázdným kolečkem a liboval si, jak hezky jezdí, že jo

Za mě tedy

Ale třeba mám jen špatný druh, možná to co má paní nade mnou, je lepší. Nevím.

28.4.2015 20:48
wendinkah

XXX.XXX.211.25

Myslím si, že je to podle typu stáje.Pokud je stáj řešená jako jedna ulička pod střechou a na konci hnůj do, kterého se to dá v klidu vyklopit tak dvoukolové kolečko je super.Ale co se týče jinak řešených stájí kde se hold při špatném počasí musí člověk bořit v blátě tak souhlasím s Paní / slečnou neluš. Jinak já na toto kolečko nemůžu říct cokoliv špatného, ale nemám zkušenosti s jinak řešenou stájí jak jsem psala výše.

29.4.2015 11:46
Majka111

XXX.XXX.9.22

My nakonec koupili za strašné peníze motučko. A byla to zatím nejlepší investice u koní, kterou jsme udělali. Jsme v kopci a v jakémkoli počasí s přehledem vše odvezu a ještě mne do kopce popotáhne smajlík. Ale mám jen jedno a musí být pod zámkem, stálo bratru 14 tis (větší korba, silnější plech).

29.4.2015 14:15
terezka1995

XXX.XXX.106.98

Děkuji za rady ;) O motůčku jsem přemýšlela, ale vzhledem k tomu, že mám koně na rovině, pouze 2 a letos budu pokládat gumy do nejhorších rozblátěných míst před boxy, tak bych motučko asi tolik nevyužila. A když už bych za to dala takové peníze, tak bych s tím musela jezdit i naprázdno :D A co se týče koleček s dvěma koly, tak je fakt, že by to bylo asi spíše ke škodě - už jen skrz to vyklápění :-/ Takže zůstanu u klasiky, teď je vybrat ty nejlepší a hlavně aby něco vydržely ;).

raketa

30.4.2015 20:22
raketa

XXX.XXX.167.92

Mám tyto a spokojenost, jdou zapřáhnout i za zahradní traktorek.
http://www.minibike-shop.cz/478-zahradni-vozik-sklapeci-110l.html.

Přidejte reakci

Přidat smajlík