Chodenie do terénu sám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2015 13:04
serafima

XXX.XXX.251.110

Jazdíme tak, že do terénov chodím s kobylkou sama len tu a tam sa niekto pridá. Ale v lesoch máme hrozne veľa diviakov a zvery. Som dosť nervózna keď v lese počujem divné zvuky a z toho že som nervózna ja je nervózna aj moja kobylka. Čo by ste poradili na to aby som sa nemusela báť že stretnem napríklad diviaka alebo niečo iné? Psa, nejakú píšťalku alebo ja neviem? Čo máte vy? U toho psa sa ale bojím toho že sa skôr za tým diviakom alebo srnou rozbehne.

14.5.2015 13:24
elizabetha

XXX.XXX.101.62

Nemám nic jezdím tak už několik let. Potkala jsem 2 honící se divočáky asi 10m před sebou a zůstali sme s koněm stát jak vyjevení a snažili se ani nedutat at si nás nevšimnou:-D párkrát bachyně s miminkama ale nikdy se mi nestalo že by vyběhl divočák na mě... oni většinou zdrhají spíše pryč. Srnky bud přimraženě stojí nebo taky zdrhají... kůn si na to ale musí zvyknout že občas někde něco vyletí a že on nemá vyletět taky Pokud chceš být klidnější pust si třeba hudbu na mobilu nebo do sluchátek (třeba i jen do jednoho ucha) A holt se to chce zvykat si. Pokud cválám po louce kolem lesa občas v nějakých částech kde je malá vyditelnost nebo vím že tam jsou káňata nebo srnky tak nahlas pískám at vyletí dříve než budeme cválat kolem nich

Pokud chceš tahat psa na vyjíždky musíš ho mít stoprocent poslušného - hlavně na odvolání

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2015 13:30

Sama vonku si púšťam hudbu z mobilu. Nie sluchátka- lebo predsalen chcem počuť, čo sa deje okolo, ale normálne vo vrecku si zapnem hudbu a tak jazdím.
Psa jedine vtedy, keď je 100% odvolateľný aj od zvery a neodbehne vám od koňa. V opačnom prípade vám pobiehaním okolo bude akurát tak plašiť koňa.

14.5.2015 13:31
kivus

XXX.XXX.114.253

Taky jezdím sama do lesa a třebas srnky potkáváme pořád. ten můj je dost nervák, donedávna se dával na útěk, ale teď se snaží si jich nevšímat. Někdy ho zastavím a sama mu je ukážu a vysvětlím mu, že jsou hezké, že nebudem utíkat, ale že si je prohlídnem už za nás i skočil srnec a bručel jak medvěd či co, oba dva jsme byli udivení, ale zvládli jsme to... psa bych teda nebrala, protože si myslím, že třebas takoví vlci, zdivočelí psi nebo i medvěd by se o něho moh právě zajímat. jo a když jsem v lese nervozní, tak zpívám, aby jsem přehlušila všelijaké ty zvuky - každé normální zvíře běží rači směrem ode mě když to vadí koníkovi, tak někdy začne otráveně vrčet...

14.5.2015 18:44
serafima

XXX.XXX.251.110

S tou hudbou sa mi to páči, zatiaľ zvyknem veľmi nahlas kašľať ak počujem niečo divné alebo sa rozprávam tiež dosť nahlas s koňom prípadne tlieskam, do spevu mi je vtedy málokedy :D :D len mám hrozne veľký telefón a síce to nieje úplne bezpečné nezvyknem ho zo sebou brať a radšej poviem kam presne pôjdem a za ako dlho sa vrátim. Ale asi si radšej zoženiem menší telefón, mám super kapsičku na opasok ale nenosím opasok lebo by ma tlačil :( a zas dávať mobil niekam do kapsy za sedlo by asi tiež nebolo veľmi rozumné :D predtým keď som jazdila v jednej stajni sme mávali zo sebou psy neustále ale tam som nikdy tento problém nemala lesy boli dobre priehľadné, žiadne húštiny a ak aj hej vedela som že veľa zvery okrem srniek tam ani nieje poľovníkov tam bolo habadej. Tu sú poľovníci ale nejak to zanedbávajú ale hlavne že posedov tu je toľko že kobyla jak sa ich hrozne bála na začiatku prvej vychádzky do konca bola v pohode :D Inak srnky sú tiež u nás na dennom poriadku skôr sa bojím diviakov a jeleňov alebo ešte niečoho horšieho :(.

14.5.2015 18:45
sisi58

XXX.XXX.218.3

kivus napsal(a):
Taky jezdím sama do lesa a třebas srnky potkáváme pořád. ten můj je dost nervák, donedávna se dával na útěk, ale teď se snaží si jich nevšímat. Někdy ho zastavím a sama mu je ukážu a vysvětlím mu, že jsou hezké, že nebudem utíkat, ale že si je prohlídnem už za nás i skočil srnec a bručel jak medvěd či co, oba dva jsme byli udivení, ale zvládli jsme to... psa bych teda nebrala, protože si myslím, že třebas takoví vlci, zdivočelí psi nebo i medvěd by se o něho moh právě zajímat. jo a když jsem v lese nervozní, tak zpívám, aby jsem přehlušila všelijaké ty zvuky - každé normální zvíře běží rači směrem ode mě když to vadí koníkovi, tak někdy začne otráveně vrčet...

Bože můj, odkud jste?
Nevěděla jsem, že do diskuze na Fauně přispívá někdo z Kanady či ze Sibiře.
Vlci, mědvědi, mručící srnci a vrčící koně!
Fakt nestačím zírat.

Já jezdím sama do lesa nějakých 23let. Divočáka jsem ještě neviděla. Možná vydivočenou veverku .
Vysoká zvěř buď utekla, pokud foukalo od nás, nebo koukala, pokud šel vítr směrem k nám. Koní se zvířata v lese nebojí.
Co se týká káňat, kůň s jezdcem nemí něco o co by se zajímala, tak myš, to nejspíš.
Blbý je zajíc, který vyběhne z pod kopyt. To se nedá ovlivnit.
Ale to může i ve vesnici vyběhnout kočka z pod auta, to nemusí být zvíře v lese.
Myslím, že to zbytečně dramatizujete.

P.S.Jak přimějete koně, aby koukal, na co chcete vy, aby koukal? Natočit mu hlavu, to ano, ale aby viděl to, co mu ukazujete!? A potvrdil, že to vidí?

14.5.2015 18:49
serafima

XXX.XXX.251.110

sisi58 napsal(a):
Bože můj, odkud jste?
Fakt nestačím zírat.

Já jezdím sama do lesa nějakých 23let. Divočáka jsem ještě neviděla. Možná vydivočenou veverku .
Vysoká zvěř buď utekla, pokud foukalo od nás, nebo koukala, pokud šel vítr směrem k nám. Koní se zvířata v lese nebojí.
Co se týká káňat, kůň s jezdcem nemí něco o co by se zajímala, tak myš, to nejspíš.
Ale to může i ve vesnici vyběhnout kočka z pod auta, to nemusí být zvíře v lese.

P.S.Jak přimějete koně, aby koukal, na co chcete vy, aby koukal? Natočit mu hlavu, to ano, ale aby viděl to, co mu ukazujete!? A potvrdil, že to vidí?

Murčiaceho srnca som už videla aj ja. Ale nestál pred nami ale na ďalšej lúke a kukal jak blbý. A síce diviaka s koňa som ešte nevidela ale diviaka keď chodím do tých lesov na prechádzky pešo som už videla a nie raz. Zatiaľ som mala len šťastie aj keď mám pocit že naposledy to čo mučalo v lese bol diviak. A díve psy v lese sú tiež u nás bežné. A nemyslím že sú to kone koho sa divé zvieratá v lese boja :D.

14.5.2015 19:25
koně

XXX.XXX.205.252

Vaše obavy z "divoké zvěře" typu srnka a divočák, jsou myslím dost zbytečné.Jedete li na koni, většina zvířat si vás třeba maximálně prohlédne, ale snaží se zmizet.
Já si naopak vyjížďky po lesích hodně užívám.Protože s koněm jsem už viděla zblízka kromě srn a jelenů sik i muflony a bachyni se selátky.Bachyně prchala a pyžamáci za ní.Jeleni se dokážou krásně zastavit a koukají na vás, mufloni jsou opatrnější.Kůň mi většinou ušima "ukáže" kde je nějaká ta zlá a nebezpečná zvěř, a pak už jí v kroku pozorujeme, nebo si na to zastavíme.Různé zvuky jsou v lese také normální, jakožto funící pěšák byste je možná ani nevnímala.
Rozhodně jsem se za celý svůj život vždycky více bála v civilizaci, nejvíc blbých a zlých lidí.V lese a na koni zatím nikdy

14.5.2015 19:33

sisi58 napsal(a):
Bože můj, odkud jste?
Fakt nestačím zírat.

Tak na Slovensku sú oblasti, kde sa tieto zvieratá bežne dajú stretnúť, nie je to nič extra. Medveďov je strašne veľa, občas mavštíviaaj nížiny... Chodí k nám kováč z východu, ktorý hovorí, že už v lese stretol fakzp všetko, aj medveďa...

A na ten väčší mobil skúste niečo takéto
http://www.srovnanicen.cz/q/pouzdro%20na%20behani/.

15.5.2015 08:20
alfi pav

XXX.XXX.30.254

No pokud vím v Beskydech jsou vlci a občas se vyskytne i zatoulaný medvěd ze Slovenska

Na Slovensku je dost medvědů kolem Rajce, Orava, Tatry, východ... Takže setkání medvědího druhu je víc než možné. Jednou se mi to na Oravě stalo při dogtreku se psem a v té chvíli by se ve mně krve nedořezal. S koněm je ještě šance na útěk, ale po vlastních, se skoro 30km v kopcích za sebou, báglem a s malým 10kg psem jsem málem dostala infarkt.

Jinak já jsem na Drahanské vrchovině a máme hodně lesů s vysokou i černou zvěří. Já když mám strach, tak si hodně hlasitě zpívám (docela dobře to přehluší i pocit úzkosti) nebo hodně hlasitě vyprávím se psem, co mě občas doprovází nebo přímo s koněm. Od bachyní s mladými ale prchám, co to jde hned jak je uvidím.

Blaire

15.5.2015 08:39
Blaire

XXX.XXX.52.6

Tak pak te konverzaci s medvědy a vlky mi nás les přijde naprosto bezpečný. :D Sem tam liška, divočák, srnky a jeleni, ale pravda je, že na stáda divočáku co se tu nedaleko shlukuji bych teda narazit nechtěla stalo se mi to jen v autě, že jsme před nima zastavili bylo jich hrozne moc. Nevím asi zůstat stát a ne důraz hlavně neutikat, no ale přesvědčte o tom kone co na to není zvykly nebo hned plaší :( Já bych jezdila asi jen tak u kraje lesa a ne do hloubky přece jen se drží od lidi co nejdál většinou :).

15.5.2015 09:04
serafima

XXX.XXX.251.110

Tak u nás sú v lesoch nejaký vlci a sem tam sa tu zatúla i medveď a práve to je ten problém že to sú lesy kam ľudia už veľmi nechodia ale mám väčšiu šancu naraziť na diviaka než na nich aspoň teda dúfam. Ale diviakov tu máme naozaj hroooozne veľa každý vie o tom že sú tu premnožené až až ale nikto s tým nič nerobí len si stavajú ďalšie a ďalšie posedy. Totižto v predošlej stajni fungovali v lesoch normálne lesníci preto boli lesy dobre priehľadné a zver sa tam až tak nezdržovala. V týchto lesoch lesníci vôbec nie sú, sú prerastené, nepriehľadné plné krovísk a inak ako po lesnej ceste ktorú spravili tu a tam nejaké traktory tu nič iné nieje a do lesa sa nedá ísť len po cestičkách, preto tu je aj toľko zvery.

15.5.2015 09:10
Galathea

XXX.XXX.12.66

My potkáváme divočáky celkem pravidelně, většinou ani nejsou moc vidět, spíš slyšet, jak šustěj v podrostu a snažej se zmizet. Kobyla zůstane stát a kouká, odkud to šustění přichází, ale naštěstí nikam neutíká. Takže prostě počkáme, až utečou. Srnky, zajíci, bažanti apod. jsou na denním pořádku, ale těch se nebojíme, kobyla max. uskočí, když jí nečekaně vyletí pod nohama třeba bažant. Ale zvířata, to přece k přírodě patří, mnohem víc mi vadí, když při cvalu na louce najednou proti mě jede auto. A poslouchat nahlas rádio, to už bych do toho lesa ani nemusela jezdit, tam přece jedu proto, že je tam takové krásné ticho. smajlík

16.5.2015 08:17
chex

XXX.XXX.209.39

Mam kone kousek za prahou, smer jihozapad. Do lesa casto jezdim sama, takze potichu. Skoro denne potkavam krome srnek a zajicu i lisky acstadacmuflonu. Jsou velmi plasi, takze nestihnu nikdy ani vyndat fotak. Celkem casto potkavame i divocaky, za bileho dne. Je jich tu spousta. Ale nikdy se nesnazili kone napadnout, hledi se co nejrychleji ukryt, zmizet z dohledu. V lese se nebojim, ale v obci ano, nekteri ridici si asi mysli, ze i tamnjedou po dalnici...

Přidejte reakci

Přidat smajlík