Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2015 22:38
nyin

XXX.XXX.180.220

Ahoj lidi,
mám huculoida a koupila jsem mu v zimě wintec 2000. V zimě sedělo, ale koník od zimy dost zmohutněl a nabral a i s bílou komorou je mu sedlo úzké. A moje otázka zní, zda jde do sedla narvat komora z wintecu wide, abych rozšířila komoru na číslo 4 ( a která z wide odpovídá čtyřce - ta nejsvětlejší? ) a jestli to jde, nebudou pak problémem uzké polštáře? Pohledově mi uzké nepřijdou, ale jak to poznám?
A v případě, že tam tu wide komoru nenarvu, jaké jiné sedlo by jste mi doporučili na tu mojí kouli? Rozhodně nechci žádné no name, typ hafling a podobný zrůdnosti, koně mám mladého a nehodlám ho sedlat žádnou srajdou, ráda bych, aby mi jako parťák vydržel dlouho v plném zdraví a bez bolesti zad :) Zrovna wintec wide beru až jako poslední možnost, to sedlo se mi vůbec nelíbí. Přemýšlím nad koupí bezkostrového barefootu barrydale, ale upřímně - vyhodit 19 tisíc za sedlo na rekreačku se mi moc nechce, ale zas si říkám, že když se bude kůň ještě měnit ( je tříletý ), tak zas bude sedět delší dobu ( a radši vemu barefoot než wintec wide :). Z jakých dalších sedel mám ještě na výběr, co sedí dobře buřtům? Je mi fuk, jestli drezura, skočka nebo univerzál, jen mám ráda hluboké posedlí a velké opěrky.
Díky všem za rady.

14.6.2015 17:30
sany

XXX.XXX.1.137

Mám hucula a ten vypadá v průběhu roku pokaždé jinak a to už je dávno dospělý, takže sedlo byl problém, nemluvě o tom, že ty záda nemá zrovna rovná, takže polštáře Wintecu a podobných by mu stejně neseděli. Nakonec jsem mu pořídila Balouna a nemohu si jej vynachválit. Konečně mu sedlo sedí za všech okolností, dá se v něm dělat vše, mám skokový univerzál, je velmi kontaktní, takže ježdění nabralo okamžitě úplně jiný směr, je pohodlné, měkké, hluboké... A vydrželo by vám celý jeho život, nehledě na nasvalení, kůň si pod ním libuje, má zadnice též.

http://baloun-flexisaddles.cz/.

Přidejte reakci

Přidat smajlík