Dobrý den, jaká vám příjde adekvátní cena ustájení když bych si dala kobču ustájit a starala se o ni sama (místování, krmení) sláma by byla vlastní, seno majitelů stáje, hnůj nebo aspoň část bych si odvážela sama. Kůň by byl v režimu 12/12 venkovní box, přes léto stále venku. K dispozici sedlovna, travnatá kruhovka a travnatá jízdárna s překážkami. Mám možnost si svou kobylku ustájit kousek od domu v rodinné stáji, s majitelkou se teprve budeme bavit o ceně, ale zajímá mě jak se to tak asi cenově pohybuje, abych neplatila zbytečně moc.
Pokud bude mít kobyla sena kolik sežere, tak bych jí určitě zaplatila 2 balíky sena (nevím kolik u vás stojí) + adekvátní odměnu za starost s hnojem, výběhem, vodou... viděla bych to tak na ty 2 balíky + 1000-1500, -
Samozřejmě komerční stáje to mají jinak, já to beru z ohledu té rodinné stáje a toho, že si skoro vše kolem koně budete dělat sama.
kuki1
napsal(a):
Dobrý den, jaká vám příjde adekvátní cena ustájení když bych si dala kobču ustájit a starala se o ni sama (místování, krmení) sláma by byla vlastní, seno majitelů stáje, hnůj nebo aspoň část bych si odvážela sama. Kůň by byl v režimu 12/12 venkovní box, přes léto stále venku. K dispozici sedlovna, travnatá kruhovka a travnatá jízdárna s překážkami. Mám možnost si svou kobylku ustájit kousek od domu v rodinné stáji, s majitelkou se teprve budeme bavit o ceně, ale zajímá mě jak se to tak asi cenově pohybuje, abych neplatila zbytečně moc.
Každopádně budete platit tolik, kolik si řekne majitelka.Je to její, tudíž jen ona ví, kolik je "adekvátní"
Záleží na spoustě faktorů.Třeba, má li pozemky vlastní, nebo platí nájem.Má li vodu vlastní, nebo platí městskou.V sedlovně topí, vyváží septik, teče teplá voda? Vy se plně přizpůsobíte při obsluze koní jejímu dosavadnímu režimu, nebo bude muset ona tu vaší krmit, kydat apod. Stloukla boxy svépomocí, nebo koupila montované, má dost místa na uskladnění vaší slámy a vašeho hnoje, aniž by musela něco měnit, atd. atd. milion dalších věcí.Které si člověk, co se přihrne s tím, že si k ní dá koně a jeho jediná starost je aby "neplatil moc", ani neumí představit.