Samotný kůň jen s kozama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.1.2016 19:09
Bebe123

XXX.XXX.19.159

Ahoj, kdysi jsem chodila k soukromnikovi. Paní měla jen jednoho koně a k němu asi 4 kozy... Je to správně? Podle mě je blbost mít ČT valacha o samotě jen s kozama.. O.o Když jsem se na to paní zeptala, řekla mi že by koupila druheho kone, ale ze by musela resit zavislost na sobe ( co si o tom myslite?) a ze na tri nema dostatecne velke pastviny.Chodila jsem tam jen chvilku takže jsem nepostřehla jestli to na něho mělo nějaký dopad, ale jezdil normálně, byl hodný... Co si o tom myslíte vy? Mů že být kůň o samotě jen s kozama? Popřípadě jak se dá řešit ta zavislost? Nebude ten druhy kůň utikat kdyz pani treba pojede s tim prvnim na vyjizdku? Prosím žádné hnusné komenty o tom, že bych to měla vědět atd... Jen se ptám ☺.

13.1.2016 19:54
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Bebe123 napsal(a):
Ahoj, kdysi jsem chodila k soukromnikovi. Paní měla jen jednoho koně a k němu asi 4 kozy... Je to správně? Podle mě je blbost mít ČT valacha o samotě jen s kozama.. O.o Když jsem se na to paní zeptala, řekla mi že by koupila druheho kone, ale ze by musela resit zavislost na sobe ( co si o tom myslite?) a ze na tri nema dostatecne velke pastviny.Chodila jsem tam jen chvilku takže jsem nepostřehla jestli to na něho mělo nějaký dopad, ale jezdil normálně, byl hodný... Co si o tom myslíte vy? Mů že být kůň o samotě jen s kozama? Popřípadě jak se dá řešit ta zavislost? Nebude ten druhy kůň utikat kdyz pani treba pojede s tim prvnim na vyjizdku? Prosím žádné hnusné komenty o tom, že bych to měla vědět atd... Jen se ptám ☺.

Odpověděla jsi si sama-je blbost mít koně osamotě.Závislost se dá řešit důvěrou mezi koněm a člověkem.

13.1.2016 20:02
keira

XXX.XXX.106.7

Zkušenost s koněm a s kozami nemám. Se samotným koněm ano - i velice charakterní kůň začal pod sedlem kozlovat a celkově byl protivnější, prostě nešťastný. A s dvěma koňmi taky - závislí na sobě byli, zbožňovali se, ale pevná ohrada se žrádlem a důslednost to vyřeší ;-).

Snorri

14.1.2016 13:27
Snorri

XXX.XXX.205.245

Znala sem kousavého megeráka. Neměl koně rád skoro vůbec. Trochu to řešil oddělený výběh, ale furt dělal bordel. Vím, že ho nakonec majitel odvedl od koní a hodil, do vzdálených výběhů, kde měl ovce, aby, když už ten bordel dělal tak neohrožoval sebe a ostatní, a doufal, že těch 12 hektarů volné pastvy je dost velkých aby jeho 20 ovcí před tím koněm uteklo. A bum, z koně byl náhle beránek. Jakmile byl na samotce, tak se zklidnil, a jeho dcera na něm, když byli sami, mohla jezdit a nemusela se bát že by v okolí koní dělal bordel.
Pak byl nějaký problém, že mu začali nějací zmetci útočit na ovce a podřezávali je rovnou ve výběhu(jiný příběh, ale zkuste si uhodnout, jakému etniku zařídilo blízké město bydlení v jedné z vesnic v blízkosti výběhu).
Takže ovce šly pryč a koně si odvedl k sobě na zahradu před barák. A z koně se stal pes s kohoutkovou výškou 175 :D
Doteď mi nad tím podivuhodným koněm zůstává rozum stát... jak je možný že na samotce mu to tak prospělo a u koní dělal takovej bordel... muselo to být mozkový... a pochybuju, že takovej kůň existuje ještě někde jinde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.1.2016 14:00

Snorri napsal(a):
Znala sem kousavého megeráka. Neměl koně rád skoro vůbec. Trochu to řešil oddělený výběh, ale furt dělal bordel. Vím, že ho nakonec majitel odvedl od koní a hodil, do vzdálených výběhů, kde měl ovce, aby, když už ten bordel dělal tak neohrožoval sebe a ostatní, a doufal, že těch 12 hektarů volné pastvy je dost velkých aby jeho 20 ovcí před tím koněm uteklo. A bum, z koně byl náhle beránek. Jakmile byl na samotce, tak se zklidnil, a jeho dcera na něm, když byli sami, mohla jezdit a nemusela se bát že by v okolí koní dělal bordel.
Pak byl nějaký problém, že mu začali nějací zmetci útočit na ovce a podřezávali je rovnou ve výběhu(jiný příběh, ale zkuste si uhodnout, jakému etniku zařídilo blízké město bydlení v jedné z vesnic v blízkosti výběhu).
Takže ovce šly pryč a koně si odvedl k sobě na zahradu před barák. A z koně se stal pes s kohoutkovou výškou 175 :D
Doteď mi nad tím podivuhodným koněm zůstává rozum stát... jak je možný že na samotce mu to tak prospělo a u koní dělal takovej bordel... muselo to být mozkový... a pochybuju, že takovej kůň existuje ještě někde jinde.

Zřejmě špatná socializace v mládí, možná se narodil do samotky a byl jako hříbě v kontaktu jen s matkou, nebo ještě jedním koněm, ale ne se stádem. A pak už bylo pozdě na socializaci nebo se dostal do nevyrovnaného stáda. I koně se samozřejmě můžou narodit s různými psychickými problémy, ale i rodilí asociální samotáři se drží na dohled stáda, aby do stáda mohli v případě nebezpečí rychle zaplout.

14.1.2016 14:12
kallisto

XXX.XXX.157.94

"Věda a odborníci dnes vědí s jistotou: kůň je společenský tvor a ke svému životu potřebuje skupinu dalších koní; takovou skupinu, kde nejsou nějaké vážnější rozmíšky, kde se může každý jedinec cítit dobře, tedy má blízký vztah s jiným koněm a nemusí před některým kolegou doslova prchat. Chovat koně o samotě nebo jen v přítomnosti ovečky, kozy nebo kočky je zcela proti tomuto zákonu, protože to odporuje potřebám koní jako živočišného druhu. Pokud jste se rozhodli pořídit si domů toto zvíře, musíte velmi dobře zvážit, zda můžete ustájit koní více – ať už svých nebo i cizích za úplatu"

Z článku http://www.dominika-svehlova.cz/kvp38.php.

Snorri

14.1.2016 15:08
Snorri

XXX.XXX.205.245

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zřejmě špatná socializace v mládí, možná se narodil do samotky a byl jako hříbě v kontaktu jen s matkou, nebo ještě jedním koněm, ale ne se stádem. A pak už bylo pozdě na socializaci nebo se dostal do nevyrovnaného stáda. I koně se samozřejmě můžou narodit s různými psychickými problémy, ale i rodilí asociální samotáři se drží na dohled stáda, aby do stáda mohli v případě nebezpečí rychle zaplout.

Kůn byl, pokud vím, zakoupen v německu z jedecké stáje. Jestli neuměl naší českou koňskou řeč, nebo co měl za problém se asi nikdo nedoví :D Nicméně byl sám docela hodně spokojenej.

Kikuluoš minuouš

4.5.2016 16:36
Kikuluoš minuouš

XXX.XXX.95.74

Ahoj, mám taky koníka jen s kozou a myslím, že je kobylka spokojená.2 koně mít nemůžu, a na ustájení se mi nikdo nehlásí... Mám domluvené, že koně vídá venku a je v pohodě :). Nechápu, proč to tady zavadatelka na netu rozebírá, když to je čistě věc majitele koně...

4.5.2016 16:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kikuluoš minuouš napsal(a):
Ahoj, mám taky koníka jen s kozou a myslím, že je kobylka spokojená.2 koně mít nemůžu, a na ustájení se mi nikdo nehlásí... Mám domluvené, že koně vídá venku a je v pohodě :). Nechápu, proč to tady zavadatelka na netu rozebírá, když to je čistě věc majitele koně...

Tak úplně to jen věc majitele není. Viz
http://www.dominika-svehlova.cz/kvp38.php

Kůň je stádové zvíře a jen se stádem (byť o dvou kusech) se cítí dobře.
Kůň bude raději hladovět se stádem, než hodovat s člověkem.
Mohou být koníci, co se drží opodál od hlavní skupiny, ale ti ostatní koně tam prostě jsou.

Tvrdit, že se má s kozou stejně dobře, jako s druhým koněm, je s prominutím, pitomost.
Stejně ak nemůže být člověk sám jen s opicí.

Proč myslíte, že se vězni trestají samotkou? Aby je ostatní ve vězení neobtěžovali?

4.5.2016 16:58
stacey

XXX.XXX.194.90

Jak můžeš vědět, že je kobylka spokojená jen sama s kozou?
Už to tu bylo krásně napsáno výše. Kůň je společenské, stádové zvíře. Patří do skupiny s dalšími koňmi. Ty, jakožto majitelka, máš za koně zodpovědnost. To znamená, že mu musíš zařídit potravu, přístřešek a HLAVNĚ společníka stejného druhu! To není koza.Je to jen a jen člověčí sobeckost držet koně o samotě.
Pokud nemá dostatečný prostor či finance na dva a více koní, tak si ho nepořizuji. To je jednoduché.

4.5.2016 17:23

Tohle je pořád omílané téma.
Do hlav (a srdcí) koní nevidíme.
Jistě by většina koní bez společnosti dalších trpěla.
Jsou ale tací, a věřím, že to nejsou jednotky, kteří uvítají klid a svůj prostor. Mám v okolí takové koně - jsou v každodenním styku se svými majiteli, kteří o ně pečují, chodí ve společnosti s ostatními koňmi jezdit, ale např. pokud jedou koně kolem nich, tak ani neřehtají, neběží vítat... tedy nepředpokládám, že by nějak strádali. (ale je mi jasné, že na to budou argumenty, že se jedná o koně zlomené apod.)
Každý na to máme svůj názor.
U svých koní třeba vím, že bych je zabila, oddělit je od ostatních a zavřít někde bez možnosti kontaktu.
Každopádně myslím, že je buďto typ koně, který potřebuje svoje druhy, nebo kůň, kterému to je jedno. Nevěřím na mezidruhové přátelství - tedy koně nijak neobšťastní, když se mu bude pod kopyty motat koza nebo ovce. Leda nějakého minihorse, který si bude s kozou moct hrát (kozy hravé jsou). Ovce jako parťáka nevím nevím.

Kikuluoš minuouš

4.5.2016 18:06
Kikuluoš minuouš

XXX.XXX.95.74

Vím, že kůň je stádové zvíře... Hodně krát jsem rodiče přemlouvala, aby jsme si k ní koupili poníka, ale nedovolili to... Přemýšlím, že jí někde ustájím, jaké na to máte názory vy? Myslíte, že je blbost koně ustájit, když ho můžu mít doma?

4.5.2016 18:41
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Tak jako ovce nesmí být ze zákona samotná, tak by zákon měl ustanovit, že kůň také nesmí být o samotě, protože strádá.Stádo je pro ně důležité a správný majitel jakéhokoli zvířete, na kterém mu záleží, by měl respektovat jeho potřeby při držení v omezeném prostoru apod.Výmluvy typu-dva koně mít nemůžu, na ustájení se mi nikdo nehlásí apod. jsou zcela mimo mísu.Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody. Navíc se můžeš zeptat zadavatelky, proč to zde konzultovala-protože jak píšeš, je to věc majitele a ona jako majitelka chtěla znát názor ostatních chovatelů a majitelů koní.

4.5.2016 18:42
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Vím, že kůň je stádové zvíře... Hodně krát jsem rodiče přemlouvala, aby jsme si k ní koupili poníka, ale nedovolili to... Přemýšlím, že jí někde ustájím, jaké na to máte názory vy? Myslíte, že je blbost koně ustájit, když ho můžu mít doma?

Záleží na tom, co hraje hlavní roli, zda peníze, nebo to, že kůň bude spokojený, pokud bude mít to, co potřebuje v základu.A ne, není blbost mít koně ustájeného jinde, i když ho můžeš mít doma.

Kikuluoš minuouš

4.5.2016 18:47
Kikuluoš minuouš

XXX.XXX.95.74

Kobylku bych ustájila jen z toho důvodu, aby byla spokojena

Kikuluoš minuouš

4.5.2016 18:50
Kikuluoš minuouš

XXX.XXX.95.74

A nevíte o soukromým ustájení (ne jezdec. klub) v blíkosti Horních Domaslavic nebo okolí? Budu ráda a všecny typy.

4.5.2016 20:08

Pokud Tě rodiče podpoří v ustájení koně jinde, mezi koňmi, bude to určitě nejlepší řešení. Navíc vám odpadne spousta starostí.

papagaii

4.5.2016 21:10
papagaii

XXX.XXX.95.74

Nechápu co tady všichni děláte... Myslím si, že koza, ovce je DOBRÝ společník ke koni...
http://www.konicci.cz/clanky/etologie-koni-93/je-muj-kun-osamely-2491/
Myslím si, že každý nemá na to, aby měl 2 koně, tak aspon koupit kozu... PLNO lidí mají koně uplně v samotě a koně jsou mezi konmi v poho, když přece kun stráda, tak se od koní nedá oddělit, a ržá po nich... Myslím si, že každý člověk, co má svého koně moc rád, tak pozná, že mu něco schází...

5.5.2016 06:18
stacey

XXX.XXX.194.90

papagaii napsal(a):
Nechápu co tady všichni děláte... Myslím si, že koza, ovce je DOBRÝ společník ke koni...
http://www.konicci.cz/clanky/etologie-koni-93/je-muj-kun-osamely-2491/
Myslím si, že každý nemá na to, aby měl 2 koně, tak aspon koupit kozu... PLNO lidí mají koně uplně v samotě a koně jsou mezi konmi v poho, když přece kun stráda, tak se od koní nedá oddělit, a ržá po nich... Myslím si, že každý člověk, co má svého koně moc rád, tak pozná, že mu něco schází...

Není a nikdy nebude. Pochopte to. Kůň potřebuje k sobě koně. A buďme upřímní, i dva koně jsou málo, ale je to lepší než koza či ovce.
To, že plno lidí má koně s kozou či uplně v samotě nevypovídá nic o tom, zda to je v pořádku nebo není. Pokud řeknu, že plno lidí koně mlátí, tak já mohu také a bude to v pořádku? Těžko.

Každý člověk, co má koně rád je schopen mu zajistit jeho základní potřeby. A ty jsou: BEZPEČÍ=STÁDO a POTRAVA + samozřejmě možnost úkrytu před nepřízní počasí. Koni opravdu nestačí říct, že ho máte rádi a nemáte na druhého koně.

5.5.2016 08:38
Oťásek

XXX.XXX.241.210

Tak určitě je lepší mít koně alespoň dva / stačí i nějaký poník - ten toho sežere o malinko víc než koza a nedá se dojit!:):):)/ A pak třeba i tu kozu aby byla skupinka alespoň tříčlenná v případě odchodu jednoho třeba na tu vyjížďku. Myslím, že 99,9 % koní stádo potřebuje a bez koní strádá. Ale za těch skoro 25 let co se okolo koní motám jsem jich pár asociálně založených viděla.
Starou kobylu fixovanou pouze na berana. Jezdili jsme léta na koních okolo statku, kde byla puštěná na volno na louce nebo v poli...:( /bez jakékoli ohrady/ jen s tím beranem. Na koně nikdy ani nezařehtala, nikdy se nepřišla podívat, jen vždy někde okolo ní postával nebo polehával ten beran.

Pak kobyla S parkur ve stáji s ostatními koňmi boxově ustájená. Ta vypadala ve výběhu s ostatními úplně nešťastná. Bylo na ní opravdu vidět, že z toho má depku a to na ní nikdo neútočil... pak začala chodit na výběh sama a byl klid. Ale ta neměla ráda ani lidi.

A jedna z našich kobyl miluje gottingenské miniprase nebo ono miluje jí, to přesně nevím:)
Ale ráno mají naši koně v ohradě každý připravenou snídani - kupu sena. Kobyla nikoho ke své kupce nepustí ( je s dalšími 3 koňmi a ona je šéfová) a prasnice jen číhá jakou kupu si vybere právě tahle kobyla a už k ní maže a vesele se spolu celé dopoledne cpou. Prase se nám po statku pohybuje na volno stejně jako pes. Je tak mazaná, že když jí omrzí pobyt v ohradě, přesně ví, do jakého boxu kobyla na noc půjde a večer už tam na ní číhá zachumlaná ve slámě. Kobyla jí zubama drbe záda, prase se dostane úplně do rauše a se slastným pokvikáváním sebou plácne o zem... a je fakt sranda je sledovat. Jen nevíme jestli si naše kobyla pořídila prase nebo jestli si prase pořídilo svého koně:).

6.5.2016 21:03
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Oťásek napsal(a):
Tak určitě je lepší mít koně alespoň dva / stačí i nějaký poník - ten toho sežere o malinko víc než koza a nedá se dojit!:):):)/ A pak třeba i tu kozu aby byla skupinka alespoň tříčlenná v případě odchodu jednoho třeba na tu vyjížďku. Myslím, že 99,9 % koní stádo potřebuje a bez koní strádá. Ale za těch skoro 25 let co se okolo koní motám jsem jich pár asociálně založených viděla.
Starou kobylu fixovanou pouze na berana. Jezdili jsme léta na koních okolo statku, kde byla puštěná na volno na louce nebo v poli...:( /bez jakékoli ohrady/ jen s tím beranem. Na koně nikdy ani nezařehtala, nikdy se nepřišla podívat, jen vždy někde okolo ní postával nebo polehával ten beran.

Pak kobyla S parkur ve stáji s ostatními koňmi boxově ustájená. Ta vypadala ve výběhu s ostatními úplně nešťastná. Bylo na ní opravdu vidět, že z toho má depku a to na ní nikdo neútočil... pak začala chodit na výběh sama a byl klid. Ale ta neměla ráda ani lidi.

A jedna z našich kobyl miluje gottingenské miniprase nebo ono miluje jí, to přesně nevím:)
Ale ráno mají naši koně v ohradě každý připravenou snídani - kupu sena. Kobyla nikoho ke své kupce nepustí ( je s dalšími 3 koňmi a ona je šéfová) a prasnice jen číhá jakou kupu si vybere právě tahle kobyla a už k ní maže a vesele se spolu celé dopoledne cpou. Prase se nám po statku pohybuje na volno stejně jako pes. Je tak mazaná, že když jí omrzí pobyt v ohradě, přesně ví, do jakého boxu kobyla na noc půjde a večer už tam na ní číhá zachumlaná ve slámě. Kobyla jí zubama drbe záda, prase se dostane úplně do rauše a se slastným pokvikáváním sebou plácne o zem... a je fakt sranda je sledovat. Jen nevíme jestli si naše kobyla pořídila prase nebo jestli si prase pořídilo svého koně:).

Pobavilo, super

10.5.2016 10:09
serafima

XXX.XXX.251.110

Beriete to tak ako keby každý kôň bol rovnaký, ja mám asociála, stále som snívala o minimálne 2 koňoch a poníkovi. Ale potom som uvidela svojho vysnívaného a musela som ju kúpiť. Avšak celý život bola sama. Tak som si povedala že jej najprv dám nejaký čas aby si zvykla (plánovala som rok) a potom kúpim ďalšieho. Ale najprv som vzala koňa do ustajnenia ale nefungovalo to (stále sme tomu dali mesiac maximum). Takto som vzala troch, potom som našla ďalšieho na predaj ktorý sa mi páčil, ale tiež to nefungovalo. A o nejaký čas ešte jedného. Potom som to vzdala. Kobyla si nenechá sáhnuť na žrádlo, musia byť oddelený ohradou, box ani nevravím mám dvojbox a strednú časť sme menili ani nepamätám koľko krát a to kvôli senu. Zakaždým to boli kone rôznej povahy. Vôbec na kone nereaguje, žiadna závislosť, žiadne erdžanie keď odchádza nič. To viac erdží na nás. My sme jej stádo, ja som hierarchicky nad ňou a všetci ostatný členovia mojej rodiny sú pod ňou. Šalíme sa, vyvádzame, viac s ňou chodím na ruke než v sedle tak to má najradšej. Má iskru v oku a je spokojná. (už čakám príspevky že nie je) Je ľakavá ale je ľakavá aj s koňmi na vychádzke. Je úplne rovnaká či je s koňmi vonku alebo či sme vonku tak že mama ide na bicykli či pešo pred nami, keď sa jej stratí z dohľadu pridá presne tak isto ako za koňmi. Veľa ľudí má v tejto téme rôzne názory. Ja si stojím za tým, že keď si kúpim koňa zo stáda má byť v stáde (odsudzujem kupovanie koní zo stáda do samoty!). Ale v našom prípade je to úplne jedno. Kobyla kone proste nerieši.

10.5.2016 12:55

serafima napsal(a):
Beriete to tak ako keby každý kôň bol rovnaký, ja mám asociála, stále som snívala o minimálne 2 koňoch a poníkovi. Ale potom som uvidela svojho vysnívaného a musela som ju kúpiť. Avšak celý život bola sama. Tak som si povedala že jej najprv dám nejaký čas aby si zvykla (plánovala som rok) a potom kúpim ďalšieho. Ale najprv som vzala koňa do ustajnenia ale nefungovalo to (stále sme tomu dali mesiac maximum). Takto som vzala troch, potom som našla ďalšieho na predaj ktorý sa mi páčil, ale tiež to nefungovalo. A o nejaký čas ešte jedného. Potom som to vzdala. Kobyla si nenechá sáhnuť na žrádlo, musia byť oddelený ohradou, box ani nevravím mám dvojbox a strednú časť sme menili ani nepamätám koľko krát a to kvôli senu. Zakaždým to boli kone rôznej povahy. Vôbec na kone nereaguje, žiadna závislosť, žiadne erdžanie keď odchádza nič. To viac erdží na nás. My sme jej stádo, ja som hierarchicky nad ňou a všetci ostatný členovia mojej rodiny sú pod ňou. Šalíme sa, vyvádzame, viac s ňou chodím na ruke než v sedle tak to má najradšej. Má iskru v oku a je spokojná. (už čakám príspevky že nie je) Je ľakavá ale je ľakavá aj s koňmi na vychádzke. Je úplne rovnaká či je s koňmi vonku alebo či sme vonku tak že mama ide na bicykli či pešo pred nami, keď sa jej stratí z dohľadu pridá presne tak isto ako za koňmi. Veľa ľudí má v tejto téme rôzne názory. Ja si stojím za tým, že keď si kúpim koňa zo stáda má byť v stáde (odsudzujem kupovanie koní zo stáda do samoty!). Ale v našom prípade je to úplne jedno. Kobyla kone proste nerieši.

No, a to je právě ten důsledek chovu o samotě, případně s kozami apod. Kůň asociál. V reálném životě by se ani Tarzan nenaučil základní hygienické návyky, natož řeč, vůbec nemluvě o společenském chování. Výchovu mezi více jedinci stejného živočišného druhu nic nenahradí, ani v pozdějším věku.

1.6.2016 12:32
serafima

XXX.XXX.251.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No, a to je právě ten důsledek chovu o samotě, případně s kozami apod. Kůň asociál. V reálném životě by se ani Tarzan nenaučil základní hygienické návyky, natož řeč, vůbec nemluvě o společenském chování. Výchovu mezi více jedinci stejného živočišného druhu nic nenahradí, ani v pozdějším věku.

Áno nenahradí to nič, a nevravím, že to nieje dôležité ale nechápem to ako každý tvrdí, že ten kôň nemôže byť spokojný, vyrovnaný a šťastný a že je to týranie. Uznávam, že je to týranie v prípade ak je kôň na stádo naučený a oddelí sa do samoty- to neuznávam, dokonca nemám ani rada keď sa kôň po dlhých rokoch v jednom stáde odobere a dá sa do iného- veď tam už majú väzby medzi sebou, ale to sa robí bežne. Existuje niekoľko prípadov keď ľudské mláďa vychovávali zvery a nie práve Tarzan, ktorý ani nebol reálny. Ale existujú prípady je ich dosť a keď sa rozhodli deti socialozovať väčšinou to neprežili alebo utiekli naspäť. Nechcem to dávať na kone, ale prečo stále každý tvrdí bez toho aby niekedy videl takého koňa že to nemôže byť spokojné vyrovnané zviera?

1.6.2016 14:51

Otázka je, prečo vyrábať ďalšieho nešťastného asociála, ktorý trpí takouto poruchou-pretože môžete hovoriť čo chcete, je to proste poprucha v správaní.
Je iné kúpiť koňa s takýmto problémom a je sakra rozdiel robiť to koňovi úmyselne. To už skrátka týranie je. A neospravedlní to ani x prípadov, kedy to ide. Ľudia robia koňom všelijaké zverstvá, ale to, že ich robia, neznamená, že je to v poriadku.

1.6.2016 15:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Barbora má pravdu. To, že se to dělá, ještě neznamená, že je to ok.

Takový kůň nemůže být vyrovnaný a spokojený.
Stejně jako nemůže být vyrovnaný a spokojený člověk, někde zavřený s opicí.

1.6.2016 16:35
serafima

XXX.XXX.227.169

No ale ani to nevravim ze vytvarat takeho kona je spravne. Ja som taku kobylu kupila. A clovek vychovavany zverami je rovnako spokojny ako clovek vyrovnavany ludmi- len iny.

1.6.2016 17:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

To je jak mluvit do dubu.
Pokud jste takového koně koupila, no co už. Máte ho doma.
Ale NENÍ správné, aby kůň byl bez koní !
Není správné, aby člověk byl bez lidí. Pokud by to bylo ok, neexistovala by v kriminále samotka jako trest, protože by to trest nebyl.
Starý kůň tím trpí a z mladého roste v samotě asociál.

1.6.2016 19:00
serafima

XXX.XXX.251.110

Máte pravdu je to ako hovoriť do dubu...

1.6.2016 20:17

Ale nikto ti tu neprotirečí, ani nevyčíta, že máš takého koňa, neviem, čo ešte potrebuješ počuť. Áno, sú také zvieratá, nie, nie je to normÁlne a v 90% prípadoch to urobil človek- či už tým, že koňa izoloval, pripustil kobylu s podobným správaním... Ale keď sa niekto pýta, či môže chovať koňa osamote, tak mu tu nebudeme všetci radiť, že jasné, je to v pohode.

12.6.2016 18:44
memi12

XXX.XXX.95.74

Lidi... Co tu pořád řešíte? Každý má na toto jiný názor :) Zkušení konaci mi říkají, že koza je super společník, někteří tvrdí opak... Proč se hádat? Respektujte i názory ostatních. Je to, jako by jsme se hádali, zda bůh existuje, nebo ne :) Každý má jiný názor. Koně jsou dnes chování v komerčním ustájení, to je podle vás dobře? Do nich si nerejpnete?Zda někdo chová 1 koně s kozama, at chová, je to jeho věc :) Prosím, řeště spíše majtelé, kteří koním nedávají najíst, bijou je, nebo kteří nemají žádný výběh, tohle je smutné :(, přesto kolem takových koní projde hodně lidí a nikdo nepomůže :( Na takových diskuzích bych se stejně na nic neptala, za internetem se dobře schovává...

Neregistrovaný uživatel

13.6.2016 09:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.208

Co je na komerčním ustájení blbě pokud se tam ke koním chovaj dobře? Výběhy, Kámoši? žrádlo? Znám dost nekomrčních ustájení kde se kůň na výběh podívá jednou za rok apod. S komercí to nemá nic společného. ne ažna výjimky neschvaluju koně o samotě a žádnej soudnej člověk to neudělá. Jde to, ano ale dobře to fakt neni. Proberte se vy. Nebo si jeďte na pustej ostrov a jiný lidi vídejte dvakrát do roka... Jak vám bude? Dobře? smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík