Podkovář okolí Olomouce doporučte

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Donadola

22.1.2016 18:39
Donadola

XXX.XXX.94.101

Vím, že tady bylo již několik diskusí, ale je to již delší dobu.
Prosím o reference na některé mladé podkováře, kteří možná nemají ještě tolik klientů
a přibírají zákazníky. Prosím koho mi můžete doporučit.
Pan Absolon, Konečný, Pokorný nebo někdo jiný. Mám poue 2 koně a přistěhovala jsem se nedávno.
Děkuji.

22.1.2016 19:21
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Švestka, Olomouc - Chválkovice.

23.1.2016 17:48
vattunka

XXX.XXX.129.153

Filip Vincenc-Dlouhomilov-603966255, nemyslím, že má málo klientů, ale je spolehlivý, šikovný a hlavně hodný na koně.

23.1.2016 22:36
6kaca6

XXX.XXX.74.232

vattunka napsal(a):
Filip Vincenc-Dlouhomilov-603966255, nemyslím, že má málo klientů, ale je spolehlivý, šikovný a hlavně hodný na koně.

Mohu potvrdit.

24.1.2016 08:44
sisi58

XXX.XXX.218.3

vattunka napsal(a):

Je to tak.

Donadola

25.1.2016 13:10
Donadola

XXX.XXX.94.101

Děkuji za reference, ale je to od Olomouce dost daleko. Nevíte nekdo jak strouhá a kove pan Absolon? Jinak zkusím pana Vincenta.

zito

25.1.2016 13:12
zito

XXX.XXX.11.181

Prosím a jak poznám, že kove nebo strouhá dobře?

25.1.2016 14:08
6kaca6

XXX.XXX.35.24

Donadola napsal(a):
Děkuji za reference, ale je to od Olomouce dost daleko. Nevíte nekdo jak strouhá a kove pan Absolon? Jinak zkusím pana Vincenta.

Filip Vincenc jezdí k Olomouci pravidelně a pokud nepotřebujete něco akutně, tak se to snaží spojit i s dalšími lidmi a cesta tak vyjde na pakatel ;). Vůbec bych se toho nebála. Zrovna teď někdy se k nám k Olomouci chystá, tak zkuste zavolat, třeba má ještě volné místečko ;).

26.1.2016 05:08
honzek

XXX.XXX.90.36

Donadola napsal(a):

Kove rukama a používá podkovářské nářadí-

26.1.2016 09:59
vattunka

XXX.XXX.129.153

To je fakt rada nad zlato smajlík, nejlepší je právě doporučení někoho kdo je spokojený, nebo vyhledat někoho komu delší dobu koníky upravuje, jak jsou spokojeni, ne jen poprvé, ale po určité době.Dále by mě zajímalo jestli se dotyčný podkovář neustále vzdělává, jezdí na semináře-tím má certifikáty z těch seminářů a nebo "těží "z toho co se před 20ti lety naučil ve škole...což je dost problém, neb tak jako všechno se vyvíjí a jde do předu...

26.1.2016 15:10
taiza222

XXX.XXX.74.7

Jenom bych podotkla, že na semináře jezdí kdejakej trouba. Byla jsem u toho, kdy se dva veterináři domlouvali, že pojedou jenom na jeden den, protože i tak dostanou certifikát a nemusí tedy jezdit na celé školení nebo seminář. Takže certifikát opravdu není zárukou vůbec ničeho. Spousta lidí to tam odsedí a nic si z toho neodnesou, jenom ten cerfifikát.

26.1.2016 20:15
polárka.15

XXX.XXX.171.253

Víc než papíry mě zajímá to, co doopravdy umí. Můj kovář má obor vystudovaný, dlouholetou praxi a vždy vysvětlí, poradí, když je něco potřeba, řekne komu zavolat skrz pohybovky apod. - vždy se vše vyřeší a mojemu koni neskutečně pomohl - to je pro mně znamení dobrého kováře a jestli jezdí na nějaká školení, semináře apod. je mi celkem jedno, je to věc jeho (navíc dobrý kovář - vytížený kovář).

Donadola

27.1.2016 13:28
Donadola

XXX.XXX.94.101

honzek napsal(a):
Kove rukama a používá podkovářské nářadí-

Fundovaná odpověď.
Není kovář jako kovář. Zrovna tak není automechanik jako automechanik.
Vždy je lepší mít reference a svěřovat se těm nejlepším odborníkům. Je jedno jestli je mladý, starý,
ale nejdůležitější je vztah k dělané práci, šikovnost a odpovědnost. Nechci přibíječe podkov, ale odborníka, který o své práci přemýšlí, umí číst kopyto a neustále se vzdělává. Protože i vývoj podkovářství je dnes úplně někde jinde.

27.1.2016 18:30
vattunka

XXX.XXX.129.153

Tak přesně takhle jsem to myslela, v prvé řadě mě zajímá jak to dělá a pak jestli se vzdělává, protože přesně i podkovářství se vyvíjí...a protože mám sporťáky, tak potřebuji kvalitu...

27.1.2016 19:53
taiza222

XXX.XXX.74.7

No troufám si tvrdit, že kvalitu potřebuje každý kůň.

27.1.2016 20:10
6kaca6

XXX.XXX.74.232

taiza222 napsal(a):
No troufám si tvrdit, že kvalitu potřebuje každý kůň.

Troufám si tvrdit, že dnes to bohužel moc lidí neřeší. Vždyť na koni jezdí přeci jen do lesa. A ještě se pak vzájemně placaji po rameni, že ten jejich kůň má takové zvláštně vlněná kopyta (asi nějaká vzácnost, protože v Pardubicích na dostizich to u žádného koně neviděli, takže s koněm ideálně rychle do chovu) načež druhej zase říká, že mu ten jeho hnedej kůň začal měnit barvu a simlovati pod sedlem... Bohužel dnes, kdy se dá kůň koupit za cenu papírového psa se majitelé koní rozrustaji bez toho, aniž by si roky odchodili někde v jezdaku a právě nemají potřebné znalosti. Znám experty, kteří si tu podkovu pribiji i sami :(.

Donadola

29.1.2016 14:19
Donadola

XXX.XXX.94.101

Nejlepší kovář co jsem měla možnost za 35 let u koní poznat.
Super přístup ke koni, skvělá práce. Vše vysvětlí. Není nervózní, nepospíchá
a nepřenáší nervozitu na koně. Měla jsem možnost pracovat i dříve v oddíle s těmi
nejvyhlášenějšími kováři, ale až pan Vincenc je opravdu člověk na svém místě.
Moc mě mrzí, že jsem ho neznala dříve, možná bych teď neměla koně s tak nevratnými
následky jako mám teď.
Erudovaný, ochotný, dochvilný a hlavně hodnotím jeho pozitivní přístup ke koni jeko jedinci.

Můžu jen doporučit. !

12.2.2016 07:45
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Donadola napsal(a):

Máme s panem Absolonem jen skvělé zkušenosti... a navíc se při jeho návštěve i vždy pořádně zasmějeme... za mě palec nahoru..

Přidejte reakci

Přidat smajlík