Koně na pastevním ustajení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.2.2016 17:13
ilka

XXX.XXX.30.105

Zdravím a prosím o radu. Máme dva koníky hucula a čt na svém pozemku cca 0,8 ha.
Máme vypracovaný projekt na kryté krmiště o rozměru 6x4xm na pozemku orná půda, plocha zemědělská. Koně jsou na pozemku, který sousedí s pozemkem určen pro bydlení ten pozemek je také náš. Soused(jeho mama pracuje na stavebním úřadě), který začal stavět dům nám řekl, že s projektem nesouhlasí a že máme celé krmiště posunout o 40m níže, přesto krmiště je od jeho pozemku vzdálen 10m, od domu tak 80 m.Už nám stavební úřad dělá problémy od loňského léta kvuli dřevěné kulně do 16m co je na tom pozemku k bydlení(musíme mít na ni dodatečné stavební povolení).
Musíme mít odtokovou jímku na moč a zakreslené hnojiště(hnuj odvažíme pravidelně každý měsíc). Ted´prosím o radu, musí být odtoková jímka při pastevním ustajení a co to hnojiště, musím uvádět jeho místo? Nebo přes jaký úřad se mohu informovat jak postupovat dále. Tento soused má na tom samem sousedním pozemku ovce bez přístřešku a registrace, začali mu chcípat, na podzim jedna včera další, mám strach aby se mi koně nenakazili. Prosím o radu, co s tím. Snad jsem to napsala srozumitelně, jestli ne tak se omlouvám.

3.2.2016 05:38
mgtka

XXX.XXX.22.55

Asi bych zašla za úředním šimlem...pokud po mě chce něco požadovat, musí vědět co.
Nebo spíše poslat ofiko dopis aby snad museli odpovědět.

4.2.2016 09:27
ilka

XXX.XXX.30.104

Tak ještě jinak se zeptám, musím mít zpevněné hnojiště s jímkou na moč, když mám koně na pastevku, samozřejmě, to co vyprodukují do přístřešku seberu ale nepodestýlám, protože se stejně válejí venku a do přístřechu jdou jen v nepřízni počasí. Hnoje máme pomálu a když něco máme odvezou si to lidé na zahrádky, nebo to dovážíme jzd na hnojiště, máme to od nich dovolené.

4.2.2016 14:55
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

ilka napsal(a):
Tak ještě jinak se zeptám, musím mít zpevněné hnojiště s jímkou na moč, když mám koně na pastevku, samozřejmě, to co vyprodukují do přístřešku seberu ale nepodestýlám, protože se stejně válejí venku a do přístřechu jdou jen v nepřízni počasí. Hnoje máme pomálu a když něco máme odvezou si to lidé na zahrádky, nebo to dovážíme jzd na hnojiště, máme to od nich dovolené.

Mám pastevko, jímku na moč teda nemám, protože si neumím představit, jak bych moč holkám zachytávala a nehodlám jim stát u pr.ele s kýblem a odchytávat čůránky a hnůj svážíme z pozemku na hranici, tam je na kopě a jednou měsíčně se odváží do velké jámy, nebo na pole a na jaře je nedostatkovým zbožím, páč lidé chcou pod brambory, do skleníků, na políčata, prostě i kdyby mi přišla kontrola, tak jímku nepotřebuju, pokud nemám stáj a hnůj mizí pravidelně a navíc na pronajatém pozemku nemůžu dělat betonovou jámu na hnůj, páč mi to nepovolí a nehodlám s každým kolcem jezdit kilák k jámě, nejsem mago*.

4.2.2016 16:23
ilka

XXX.XXX.30.104

Děkuji za odpověď, taky se mi to zdálo jako pitomost Ještě mám jeden dotaz, dnes mi to odkleplo i životní prostředí, ale zase po mě chtějí o vyjmoutí ze ZPF ale proč to chtějí vyjmout, když je to na orné půdě tudiž je to stavba pro zemědělství a kolem zpevněná plocha(56m2)bude z tosiplastu, krmiště(24m2), ještě doplním že je to v nezastavitelném územi, také jste měli tolik lítání kvůli 1,5 koni?

Přidejte reakci

Přidat smajlík