Dobry den, chtela bych poprosit o radu je to akutni mám hřibě 1.5 staryho valaska dnes jsem pro nej byla ve vybehu stahla ho do staje a všimla si že má natekle zadni nohy spenkovy klouby až ke kopytu na dotyk mu to hřeje a ma to dost i citlive.Je 24/7 venku a rano na boxe tak 4 h cca dostava 0,5 odmerky TH granuly hříbecich každy den nic moc ted nedelal chci se zeptat o nejakou radu ja mu to schladila konskou masti promasirovala a pustila do vybehu :( nevim si rady ?mate nekdo zkušenosti.
Muze to byt z blata, take to obcas mivame u koni, prijdou z vybehu a maji pritekle zadni nohy, je to z toho jak chodi a vytahuji z blata nohy, prece jen to tu nohu vcucne, a k vytahnuti to potrebuje trohu sily. Do par dnu to splaskne. Ale taky nemusi, mohl dostat nejaky zanet, muze tam byt jen malinke vpichnuti od sena treba nebo od nejakeho klaciku a z toho blata je to hned. A nema hnilobu v kopytech nekoukala jste? Nesetkala jsem se teda s tim ze by nekdy z toho otekla noha, ale kazdy konik na to reaguje jinak..