Stranové pohyby ze země

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2016 10:42
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Zdravím, mám kobylu která nikdy stranové pohyby, obraty a vlastně žádnou jízdárenskou práci nedělala, běhala dostihy poté se ocitla u lidí kteří ji jezdili stylem - hlavně at se vyběhá a "vybije energii"... trénujeme shromážděné chody a podobně ale největším problémem je že nemá absolutně nasvalená záda ani krk... proto chci zkusit stranové pohyby a nejdříve ze země aby se začaa podsazovat atd... jenomže problém je že má panickou hrůzu z biče a cokoli co se biči podobá... takže moje otázka zní... Mám ji napřed naučit že bič ji opravdu nesežere a pak zkusit stranové pohyby nebo lze ještě nějak jinak tohle provádět?

Tikki

25.2.2016 13:10
Tikki

XXX.XXX.248.2

Ikdyž jsem k tomuto docela skeptická, tak tohle mi přijde jako dokonalý adept na trénink pozitivní motivací :)
http://www.equichannel.cz/klikaci-uvaha-a-poznamky-ze-seminare-s-frantiskem-sustou#comments-list
Pro hromadu koní mi to přijde jako zbytečnost, to je už spíše o majiteli, který prostě chce jít tímto směrem, ale zrovna u Vaší kobyly bych to zkusila. Počítám, že to nebude práce na pár týdnu, ale určitě se to vyplatí a kobyla Vám to vrátí.

25.2.2016 14:06
Jessa106

XXX.XXX.25.254

Díky, mam v planu zkusit neco takoveho... smajlík

25.2.2016 16:38
stacey

XXX.XXX.194.90

jenomže problém je že má panickou hrůzu z biče a cokoli co se biči podobá... takže moje otázka zní... Mám ji napřed naučit že bič ji opravdu nesežere a pak zkusit stranové pohyby nebo lze ještě nějak jinak tohle provádět?

Ano, bylo by nadmíru vhodné kobylu naučit, že ji bič nesežere. To je věc, která se neztratí a pro ni bude, pro jakoukoli další práci, dobré vědět, že bič jí neubližuje.
Jinak stranové pohyby lze učit i bez biče. Nebo tou pozitivní motivací. Pokud ale by ses chtěla pustit do R+ posilování, doporučuji toho načíst víc než jen ten jeden článek na equichannelu. Případně do začátku povolat ke kobyle někoho, kdo má s touto metodou více zkušeností.

Přidejte reakci

Přidat smajlík