Kdo může vědět, co se honí vysokobřezí kobylce v hlavě?
Je v pohodě? Neotravuje ji někdo nebo něco příliš?
Může si někam jít, kde bude sama a v bezpečí?
Třeba je jen nervozní, jestli je to prvnička?
Já bych se už na nějakou přehnanou manipulaci vykašlala a i tu práci ze země spíš vynechte.
Pokud má něco ráda, nemyslím jídlo, tak jí to dopřejte, ať je jí fajn.
Já jsem byla před oběma porody v pohodě, ale taky to nebylo na nějaké prudké pohyby a velké přesuny. Tak bych ji chápala, že chce mít nejspíš klid.
palas
napsal(a):
Mám měsíc kobylu haflinga, za měsíc se bude hřebit, a má pořád uši dozadu, jako naštvaná.?netuším proč, nejezdí se na ní ted, jen výběh+ práce ze země a pořád ty ušiska dozádu..nemáte podobnou zkušenost?
A proč jí nenecháš v klidu, když se má za měsíc hřebit?K čemu je nyní dobrá práce ze země?Měla by mít klídek při přípravě na porod.
palas
napsal(a):
Holky vkládám ty fotky, jsou nekvalitní, ale je to vidět..
No...to jsou
Těžko soudit, ale jako hrozba, tj. škleb s přilepenýma ušima se mi to nezdá. Spíš jako by kobyla monitorovala, co se děje vzadu. Naše kobyla podobně natáčí radary, pokud něco kutím na její zadní půli- meju řiť, češu ocas...ale podle těch fotek si netroufám tvrdit, že je to to samé.
Moni33

XXX.XXX.215.84
Takových uší bych se vůbec nebála ...asi spíš chce mít "přehled", co se děje i za jejím zadkem...jestli je měsíc před porodem a měsíc v novém prostředí, bude asi trošku obezřetná...Můj starý valach má podobně uši celkem běžně, hlavně když odpočívá, ale i při zobání sena - monitoruje kde se kolem něj nacházej ostatní příživníci.. Řekla bych, že když ke kobyle půjdeš s rukou nataženou a v ní mrkev nebo jablíčko, ušiska nastraží zaručeně vzorně proti tobě !
Mně tahle poloha uší přijde jako mírná nejistota nebo se necítí úplně dobře. Ale je to jen můj odhad. Jinak ta fotka s extra šklebivou kobylou je moje, fotila jsem jí při dotahování sedla, ale zpočátku, když jí přivezli do stáje, se takhle ksichtila normálně a když to člověk ignoroval, tak vyjela, protože ji předchozí majitelé týrali, mlátili řetězama a ona lidi doslova nenáviděla. Jen člověk vlezl do stáje, hned varovala, nejdřív jen mírně skolepnýma ušima a když jste šli blíž, tak přesně takovým výrazem, jako na fotce a pak už následovalo kousnutí. Hafling na fotkách určitě nechce útočit, spíš s ní cloumají hormony a cítí se všelijak, možná, jak už jsem říkala, trochu nejistě nebo nepříjemně.