Uživatel s deaktivovaným účtem

Dosť záleži na kvalite použitého materiálu, máme nejaké od 4horse a tam vohužial dosť hrdzavejú kovové časti. Pani Schovánková síce ponúka bezoroblémov výmenu, ale zase dávať to robiť po každej sezóne( máme trebárs dve zánovné, používané cca 4-5mesiacov v kuse a ten kov nevyzerá dobre) sa mi zdá trochu blbosť. Ale zase materiál drží dobre, neničí sa a keď sa uzdečky poumývajú, vyzerajú skoro ako nové.
Z tých drahších vyzerajú dobre podium uzdečky a ešte trebárs marylot, tú má známa už niekoľko rokov, má odbehných niekoľko rokov v tréningu a niekoľko súťažne a stalé vyzerá super.
edwina

XXX.XXX.40.41
Používám rok a půl jednu uzdečku od 4horse z materiálu Biothane. Názor na ni mám smíšený. Jako klad vidím snadnou údržbu (opláchnete hadicí a je jako nová), ale oproti kůži je ten materiál jiný, pocitově poněkud gumový, nevím, jak moc to koni je/není příjemné, určitě to není prodyšné. Je to velmi pevná uzdečka, nepřetrhnete ji. Což vnímám spíše jako zápor, když se mi kůň zamotal nohou do otěží (hloupá náhoda), zažila jsem pár "horkých chvil", než se mi podařilo uzdečku mu z hlavy stáhnout, nepovolilo na ní nic. Ještě že je to kliďas a neměl z toho žádné psychické následky. Koženou by ovšem snadno přetrhl a "osvobodil" se dříve. Takže kombinovat doporučuji raději s otěžemi na karabinku, které snadno odcvaknete v případě nehody.
Mám z 4horse dvě biothane uzdečky, jednu předváděcí jednoušku pro hřebce z beta biothanu (povrch pocitově víc podobný kůži) a jednu trojřemínkovou vč. otěží.
Materiál super, koni nevadí
Skrz pevnost biothane vždy udržel, ale na rozdíl od přispěvatelky nade mnou povolily na koni ve stejné situaci karabiny a všechny kovové součásti a uzdečka se mu doslova rozpadla na hlavě(noha v otěžích, sundal mě a vzal tryskem roha, naštěstí bez následků, jen se dost blbě chytal).
Chystám se do budoucna i na kočárový postroj do jednospřeží z biothanu. Lidi co dělají se spřeženími si to nemůžou vynachválit. Kůže je sice v tomto případě kůže, ale jako tréninkový příp. maratonový postroj dobré.