V jakých sedlech jezdíte na huculkách?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2016 09:45
sneckyno

XXX.XXX.78.14

Dobrý den,
je to už pár let co jsem kupovala sedlo a tak bych potřebovala poradit po čem (jakém typu) se koukat, popřípadě v čem jezdíte na těchto koníkách Vy.
Díky za rady.

Kokina27

16.5.2016 11:52
Kokina27

XXX.XXX.109.153

Hezký den,
mám na huculu sedlo Daslo (byť syntetika všemi zatracovaná, mé kobyle sedí hezky), které pěkně podrží při radostném či vztekacím manévru, má výměnou kovovou komoru (šikovný chlap ve svěráku roztáhne či zúží) cena přijatelná, kupovala jsem za 3,5 tis. před 4 lety a pořád jako nové.
Dále mám westernové sedlo od M. Hakena s kulatou sukní, zkrácené, ale nevím jaký je to přesně typ. Je hodně těžké a na moji kobylku s 130 v kohoutku + moje váha je to až až. Uvažuji o prodeji, přestože to je první western, který jí opravdu pasuje.
Také se mi na huculech hodně líbí bezkostráče od Barefoot, ale příjdou mi šíleně předražené. Myslím, že mají tak min. poloviční hodnotu, než za jakou jsou prodávané. Ale pokud do toho někdo chce investovat, je to dobrý kompromis. Hlavně pro nás majitele koní s problémovými hřbety.
Viděla jsem na nich i sedla Wintec (možná bych volila i Wintec wide - záleží na mohutnosti koně) drezurní typ (kvůli strmosti lopatky) a taky super hodně štěstí!

16.5.2016 14:17
sneckyno

XXX.XXX.78.14

Kokina27 napsal(a):
Hezký den,
mám na huculu sedlo Daslo (byť syntetika všemi zatracovaná, mé kobyle sedí hezky), které pěkně podrží při radostném či vztekacím manévru, má výměnou kovovou komoru (šikovný chlap ve svěráku roztáhne či zúží) cena přijatelná, kupovala jsem za 3,5 tis. před 4 lety a pořád jako nové.
Dále mám westernové sedlo od M. Hakena s kulatou sukní, zkrácené, ale nevím jaký je to přesně typ. Je hodně těžké a na moji kobylku s 130 v kohoutku + moje váha je to až až. Uvažuji o prodeji, přestože to je první western, který jí opravdu pasuje.
Také se mi na huculech hodně líbí bezkostráče od Barefoot, ale příjdou mi šíleně předražené. Myslím, že mají tak min. poloviční hodnotu, než za jakou jsou prodávané. Ale pokud do toho někdo chce investovat, je to dobrý kompromis. Hlavně pro nás majitele koní s problémovými hřbety.
Viděla jsem na nich i sedla Wintec (možná bych volila i Wintec wide - záleží na mohutnosti koně) drezurní typ (kvůli strmosti lopatky) a taky super hodně štěstí!

No koník moc mohutný není.. je to vyšší, užší šlachovitý koník s kohoutkem a lehce vystouplou páteří. Teď je na něm starší ručně šité no-name sedlo- 18cka, s dvojkovou komorou a moc mu nepasuje-polštáře jsou dost u sebe takže není moc prostoru na páteř a jsou (ty polštáře) létama ztvrdé tak se rozhlížím po jiném.

16.5.2016 14:32
LuciKub

XXX.XXX.139.13

My máme na naši huculku právě Barefoot. smajlík Přesněji kožený Barefoot Cheyenne, kupovali jsme ho z druhé ruky a i s výbavou nás přišel na 10 000. Nedám na něj dopustit, sedí nám krásně, i podrží, je to fakt křesílko. Oproti kostrovým sedlům je tam rozdíl opravdu znát, líp cítíte koně a je to podobnější jízdě bez sedla (zároveň s výhodami sedla - rozklad váhy, jistá opora rozsoch a třmenů...).

Přidejte reakci

Přidat smajlík