Střední jezdecké školy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tesimesi

12.6.2016 14:40
tesimesi

XXX.XXX.32.134

Ahoj chtěla bych se zeptat jestli někdo nezná nějakou střední školu zaměřenou na chov a jízdu na koni.V moravskoslezském kraji.Hrozně moc bych chtěla do prahy do chuchle ale je to hodně daleko jsem z ostravy.Díky moc za jakou koliv radu ohledně vybírání středních škol :).

13.6.2016 20:41
Sabcula

XXX.XXX.83.34

Já být tebou zvolím jiný obor. U koní můžeš pracovat vždycky i bez školy. Také jsem strašně chtěla na jezdeckou školu, ale nakonec jsem skončila na Zdrávce a nelituji. Vím, že tohle nechceš slyšet. Ale pokud nemáš v plánu se po škole odstěhovat do zahraničí, tak bych šla jinam. Vždycky je nejlepší si koně nechat hlavně jako místo k odpočinku.
Jinak ti doporučím Střední škola Lanškroun. Je tam hodně oborů a chov a jízda na koni také..
A proč vlastně chceš na jezdeckou školu..?

13.6.2016 22:32
kackam

XXX.XXX.218.31

Ano, přesně tak... A stačí pohledat na netu, na různých zemědělských školách bude obor s koňmi :). A mimochodem, viděla jsem spoustu takových holek, co měly učňák/sš s maturitou obor koně, co byly v praxi naprosto nepoužitelný, kdežto já, z gymplu, docházející minimálně 3x týdně k soukromníkovi + kolikrát víkendy a většina prázdnin, jsem se u koní pohybovala naprosto sebejistě, věděla jsem co a jak a i jsem zvládla odjezdit něco jiného, než starého provozáka. Zažila jsem i holčinu z učňáku, co i když měla jen vybrat bobek koni z boxu, převáděla ho do prázdného, protože se bála.
U koní je důležitější praxe a tím získané vědomosti, škola ti dá tak akorát teorii, co je leckdy k ničemu (ale to platí i u jiných oborů, nepočítám odborná učiliště).

14.6.2016 08:41
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Mě zajímá proč chceš na školu se zaměřením na chov a ježdění koní?

tesimesi

15.6.2016 16:29
tesimesi

XXX.XXX.32.134

No toužím po dostihové škole :) v chuchle vás doporučí a hlavně máte 15 hodin tréningu a 18 hodin učení :) nedávno jsem se dívala na holčinu která chodila na soukromou jezdeckou školu a jezdili tam jednou týdně i když tam měla svého koně což mi příjde nebo spíš nepříjde jako jezdecká škola.Ovšem je problém že do chuchle berou jen 10 žáků :o což je téměř nemožné se tam dostat :/ a vím že ikdyž půjdu na jezdeckou školu a když tam bude maturita vždycky se můžu jít věnovat i něčemu jinému v dnešní domě jde lidem hodně o maturitu a hodně lidí vlastně ani nedělá to co se vyučil takže to bych zas tak neřešila.Chci dělat to co mě baví a né toco po mě chcou ostatní :) myslím že mě asi nikde nepřemluví ale i tak díky za rady :).

16.6.2016 09:30
polárka.15

XXX.XXX.16.218

V dnešní době sehnat práci je sakra oříšek. Pokud se budete hlásit z nouze i do blbého obchodu, raději vezmou holku s obchodkou než nějakou, co studovala jen koně. Do kanclu do firmy na zvedání telefonů a na tisk papírů to samé. Nevím, proč si zbytečně zavírat cestu. Maturita je základ a v dnešní době málokdy stačí. Resp. nestačí, pokud nemáte známé a pokud nechcete dělat za pár šupů.

Já jezdím od 12 let, už nějakou řádku let pracuji, mám svého koně, platím si super tréninky, mám vše co chci i bez školy. Kydat hnůj a vyvádět koně můžete s jakoukoli školou, ale stačí to? Odpovězte si sama. Teď to vidíte nereálně a naivně.

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 09:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tesimesi napsal(a):
No toužím po dostihové škole :) v chuchle vás doporučí a hlavně máte 15 hodin tréningu a 18 hodin učení :) nedávno jsem se dívala na holčinu která chodila na soukromou jezdeckou školu a jezdili tam jednou týdně i když tam měla svého koně což mi příjde nebo spíš nepříjde jako jezdecká škola.Ovšem je problém že do chuchle berou jen 10 žáků :o což je téměř nemožné se tam dostat :/ a vím že ikdyž půjdu na jezdeckou školu a když tam bude maturita vždycky se můžu jít věnovat i něčemu jinému v dnešní domě jde lidem hodně o maturitu a hodně lidí vlastně ani nedělá to co se vyučil takže to bych zas tak neřešila.Chci dělat to co mě baví a né toco po mě chcou ostatní :) myslím že mě asi nikde nepřemluví ale i tak díky za rady :).

No nebojte, až budete vybírat ho... z boxů holýma rukama, a pak vás ti Chuchelští školní dárečci vyškolí, a mistr se bude smát tomu, jak vás kůň vynáší v zubech z boxu, a vy nebudete moc udělat vůbec nic, poznáte co je to jezdit opravdu pokažené koně, tak budete proklínat každou minutu treninku, o které teď naivně sníte... .
Hodně štěstí

tesimesi

16.6.2016 16:41
tesimesi

XXX.XXX.32.134

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No nebojte, až budete vybírat ho... z boxů holýma rukama, a pak vás ti Chuchelští školní dárečci vyškolí, a mistr se bude smát tomu, jak vás kůň vynáší v zubech z boxu, a vy nebudete moc udělat vůbec nic, poznáte co je to jezdit opravdu pokažené koně, tak budete proklínat každou minutu treninku, o které teď naivně sníte... .
Hodně štěstí

NO já už s konmi pracuju asi 5 let :) a moc dobře vím co to je kydat a starat se o koně a možná jsem naivní ale do té školy berou jen 10 lidí a pochybuju mistři budou jen tak čumět se založenýma rukama a taky moooc dobře vím co to je jezdit na hodně pokaženém koni začínala jsem na kobyle která jezdila každý den asi 4 děcka a byla potom hrozně neštastná a vykopávala a byla hrozně "tvrdá" :/

Neregistrovaný uživatel

16.6.2016 16:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tesimesi napsal(a):
NO já už s konmi pracuju asi 5 let :) a moc dobře vím co to je kydat a starat se o koně a možná jsem naivní ale do té školy berou jen 10 lidí a pochybuju mistři budou jen tak čumět se založenýma rukama a taky moooc dobře vím co to je jezdit na hodně pokaženém koni začínala jsem na kobyle která jezdila každý den asi 4 děcka a byla potom hrozně neštastná a vykopávala a byla hrozně "tvrdá" :/

Tam to není o tom kydat a starat se o koně - to vás potká hodně studená sprcha;-)
Pokud jste tak dobrá, tak nevidím důvod, proč byste neměla být mezi těmi 10?

16.6.2016 16:58
polárka.15

XXX.XXX.36.129

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tam to není o tom kydat a starat se o koně - to vás potká hodně studená sprcha;-)
Pokud jste tak dobrá, tak nevidím důvod, proč byste neměla být mezi těmi 10?

kdo nepochopí, potřebuje narazit

16.6.2016 17:01
anobbona

XXX.XXX.84.98

tesimesi napsal(a):

No tak tebe si tam teda vyloženě vychutnaj...
nevím teda kolik berou lidí, ale za mě braly min.50 žáků do třídy, jelikož se to stejně během prvních pár měsíců srazilo min. na polovinu a teď koukám na stránky a žádné omezení pro denní studium pro počet uchazečů tam není

to že tě koně můžou kousat a kopat je tvrdá realita, to že se nesmíš bránit je ještě tvrdší realita, neb jakýkoliv zásah proti koni je velmi tvrdě trestán ze strany mistrů a poté i vedení školy...žáci trestají koně potajmu a až k tomu mají příležitost, proto jsou ti koně tak útoční
Jen tak pro představu - ráno dojdeš do stáje, přivítají tě zuby na mřížích, když otevřeš box, tak mimo zubů jsou tam i kopyta, pokud se ti povede ve zdraví, tak koníka uvážeš u žlabu na tenký provázek, protože pokud by náhodou po tobě chtěl skočit, tak aby mu v tom nic nebránilo...kydá se do plachet, které nosíš na zádech - kolečka tam jsou pouze na dovoz jádra ne na hnůj, lopata a vidle jsou na příděl. Čistíš koně a dáváš si sakra bacha aby ti nezlámal nohy nebo nevykousal žebra, nasedláš a pak se projedeš a to doslova, protože většina těch koní umí jen trapovat dokola o nějakém vedení není řeči, pak vodíš koníka po dvoře, občas jej musí vodit dva vodiči, neb jeden by byl ohrožen útočícím koněm, opět strávíš nějakou dobu v boxe při údržbě koně, kdy opět dochází ke kopání a kousání, pak vypadneš z boxu a honem zavíráš dveře, jelikož už se na tebe řítí kůň s rozevřenýma zubama...no a mezi tím ještě snášíš ponižování a narážky mistrů jak jsi neschopná, jak to děláš blbě, jak tomu koni nesmíš ubližovat, jak jsi k ničemu...
Věř mi a dají ti to tam tvrdě najevo - nevíš vůbec nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík