Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2016 07:46
marketka

XXX.XXX.179.3

Seno je 6 týdnů uleželé. Je krásné, ale ještě tolik nevoní. Míchám částečně s trávou. Trávu vyberou a seno nechají. Trávy nemáme na sekání tolik. Nechat vyhladovět? Nebo nemáte nějaký jiný grif, čím např. polít seno, aby, vonělo?

21.7.2016 08:46
kapička

XXX.XXX.5.211

U nás koně se koně občas ofrňujou jen když dostanou seno z jiné louky nebo otavy. Oni teda mají vždycky co žrát, i v zimě vynípou nějakou tu trávu z pod sněhu, takže se jim seno nechá v krmelci a oni ho časem, až budou mít hlad, sežerou. A pak už ho žerou zas normálně. Ale jsou v blahobytné výživové kondici, takže jim těch několik hodin, kdy si radši paběrkují na staré trávě než aby se pořádně nafutrovali senem, nijak neuškodí.

21.7.2016 08:53
marketka

XXX.XXX.179.3

No právě, já mám, jen, to seno...Nebudu komentovat to, že mám vedle založenou louku, ale tchán mi tam vysel ječmen s podsevem, takže pole, které jsem si těžce sehnala, jen na něj koukám, jak na něm roste ječmen místo trávy. Takže ted musím krmit senem a dosekávám po příkopech vedle, aby to ty, obludy, jedly.

21.7.2016 09:39
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Asi nie sú dosť hladné a tráva im stačí. Aj naše niekedy ohŕňajú nad novým nos, ale po pár dňoch ho už normálne žerú. Hladné kone zožerú všetko treba chvíľu vydržať :).

21.7.2016 09:41
marketka

XXX.XXX.179.3

No právě, trávu mají vypasenou, i když jsou na 0,5 ha dva koně...vedle mají ještě hektar bohužel toho ječmene...nicméně, asi vydržím a na seno se vrhnou.

21.7.2016 09:50
liva

XXX.XXX.32.237

Kdyby měli hlad, tak seno žerou.
Naši koně jsou na tzv "hladové pastvině", mají tam trávu, že se zabaví, ale na nažrání to není.
Dostávají navíc seno do boxu a kolikrát ho ani nedožerou, takže hlad asi nemají...

dana125

21.7.2016 11:34
dana125

XXX.XXX.158.2

Moje koně běžně když v zimě krmíme např. krátkou jemnou otavou a potom načnu balík dlouhého tvrdšího sena, tak "stávkují" - řeším to tak, že "stávkuju" taky - druhý den bývá zpravidla vymetenosmajlík, prostře nemají hlad, tráva jim stačí, až budou potřebovat, dají si i seno. Umřít hlady se opravdu nenechají

21.7.2016 11:42
marketka

XXX.XXX.179.3

Mně teda vymýšlí, jak by se dostali na další výběh, tam dorůstá tráva...Tak se spíš bojím, aby nějak nepřeskakovali už i tak vysokou pásku.Kobča, když chce, skočí i 140 cm.

Přidejte reakci

Přidat smajlík