U nás koně se koně občas ofrňujou jen když dostanou seno z jiné louky nebo otavy. Oni teda mají vždycky co žrát, i v zimě vynípou nějakou tu trávu z pod sněhu, takže se jim seno nechá v krmelci a oni ho časem, až budou mít hlad, sežerou. A pak už ho žerou zas normálně. Ale jsou v blahobytné výživové kondici, takže jim těch několik hodin, kdy si radši paběrkují na staré trávě než aby se pořádně nafutrovali senem, nijak neuškodí.
No právě, já mám, jen, to seno...Nebudu komentovat to, že mám vedle založenou louku, ale tchán mi tam vysel ječmen s podsevem, takže pole, které jsem si těžce sehnala, jen na něj koukám, jak na něm roste ječmen místo trávy. Takže ted musím krmit senem a dosekávám po příkopech vedle, aby to ty, obludy, jedly.
dana125

XXX.XXX.158.2
Moje koně běžně když v zimě krmíme např. krátkou jemnou otavou a potom načnu balík dlouhého tvrdšího sena, tak "stávkují" - řeším to tak, že "stávkuju" taky - druhý den bývá zpravidla vymeteno, prostře nemají hlad, tráva jim stačí, až budou potřebovat, dají si i seno. Umřít hlady se opravdu nenechají