Vaše zkušenosti s krmením

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KD

29.7.2016 13:33
KD

XXX.XXX.163.3

Vlastním 16 let starého koníka A 1/1 a stále hledám vhodnou KD. Koníka mám na nenáročné vyjížďky, běhal do 12 let a nervově je trochu labilní, venku koukavý, ale zvladatelný. Potřebuje nabrat a být klidný. Máme výběh se senem a na noc box, nenáročné ježdění skoro každý den, koňského kamaráda má. Kdo máte podobné podmínky chovu (bez celodenní pastvy), napište své zkušenosti.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.7.2016 13:44

Pokiaľ máte možnosť, skúste aspoň obdeň kosiť koňom zelené.
Nepíšete čím aktuálne kŕmite, takže ťažko sa niečoho chytiť, každopádne, diskusie ohľadom nakŕmenia sa tu periodicky opakujú, sú v nich často dobré rady, skúste poštudovať v starších príspevkoch.

29.7.2016 14:15
polárka.15

XXX.XXX.208.141

Záleží, jaké máte finanční možnosti - od toho se to všechno odvíjí smajlík

Spíš řekněte, kolik reálně kůň toho sní a čeho.

KD

29.7.2016 14:27
KD

XXX.XXX.163.3

Načteno mám opravdu mnoho, zkušeností také dost, ale každý koník je jiný, na každého platí něco jiného. U tohoto koníka mám pocit, že mu nesedí nic. Dostává 1kg vařeného ječmene,1kg granule(oves, ječmen, vojtěška, řízky), ex.lněné semínko, vitamíny, vše rozděleno na dvě krmení. Seno i sláma. Trávu jsem sekala každý večer, nyní v okolí není.

KD

29.7.2016 14:31
KD

XXX.XXX.163.3

Není problém koupit drahé krmení, není to otázka peněz, ale vhodné volby.

29.7.2016 16:50
bubel

XXX.XXX.110.137

Kupuji pro A 1/1 granule nova equi clasic a chutnají jsou bez ovsa.

29.7.2016 17:29
liva

XXX.XXX.32.237

Nám se pro labilního A1/1 osvědčilo kompletní krmivo od Troubecké hospodářské Th western.
Při koupi: http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_006.jpg
Krmen Th western: http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_057.jpg
Pro nás vyhovující poměr cena kvalita...

29.7.2016 20:11

Skumste si dohdnúť stretnutie s výživárom, bude to pre vás najjednoduchšie riešenie. Nebudte musieť vymýšľať kombinácie a postaví vám kŕmnu dávku na mieru.

kvido46

29.7.2016 21:06
kvido46

XXX.XXX.135.75

liva napsal(a):
Nám se pro labilního A1/1 osvědčilo kompletní krmivo od Troubecké hospodářské Th western.
Při koupi: http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_006.jpg
Krmen Th western: http://evik1976.rajce.idnes.cz/Karat_a_Babar_Kovalovice/#Snimek_057.jpg
Pro nás vyhovující poměr cena kvalita...

Dívala jsem se na jejich web, ale nemohu najít, jak to krmivo vychází cenově? Děkuji.

29.7.2016 22:16
polárka.15

XXX.XXX.208.141

A co dáváte nejdřív? Seno a nebo kyblíček?

29.7.2016 22:28
Terven

XXX.XXX.160.10

kvido46 napsal(a):
Dívala jsem se na jejich web, ale nemohu najít, jak to krmivo vychází cenově? Děkuji.

Možná jsem slepá, ale nevidím ani složení...

KD

30.7.2016 08:45
KD

XXX.XXX.163.3

Složení TH western je kukuřice, ječmen, oves pokud jsem to dobře četla.
Technologii krmení znám, tedy krmím 1/2 hod. před jádrem seno ráno a večer 1 hod před jádrem seno. Koník je kvalitně odčervován.Zuby dělané. Přivezla jsem ho, když mu bylo skoro 13,3/4 roku po dostihové kariéře. Naučil se chodit ven sám, zvladatelný, ale bojácný koník. Stačilo mu trochu granulí a hodně sena, výběh s kamarádem. Chodil ven od druhého koně, potkával ho i na vyjížďce a vše se naučil zvládat. Měla jsem ho 1 a 1/2 roku a pak jsem ho dala do nájmu, po roce a půl se mi vrátil hubený magor. Půl roku se dával do pořádku, pak jsem začala zkoušet odcházet s druhým koněm a to u něj rozjelo problém s krmením ( podle mne se ozvaly vředy, to dostával trochu granulí a hrstičku otrub a vojtěšky, aby žral a seno, probiotika).
Naštěstí začala i tráva, tak se vše zlepšilo, ale co koník sundal, už nenabral. Bohužel blbě reaguje na trochu více vojtěšky a na kukuřici asi i na řízky. Proto jsem začala vařit ten ječmen a postupně mu přidávat.
Určitě mnoho chovatelů má staršího plňáska, každý krmí trochu jinak, podělte se o své zkušenosti. I já jsem před tímto koníkem měla plňáska 12 let, pořídila jsem si ho staršího, naprosto zlatíčko, dobře krmitelný.
Jinak všem děkuji za příspěvky.

30.7.2016 09:21
liva

XXX.XXX.32.237

kvido46 napsal(a):

Na vyžádání pošlou mailem aktuální ceník a zodpoví veškeré dotazy, jsou velmi ochotní...

L.A.S.

30.7.2016 12:31
L.A.S.

XXX.XXX.202.0

Mě se u plnokrevníků osvědčilo dávat seno vícekrát (5x) denně po malých porcích. Pokud není dostatek pastvy, tak i do výběhu. Hůře krmitelné kobylce sedí směs ovsa, ječmene (oboje mačkané), otrub, lněného semínka a granulí Fink - lehká zátěž. Často jí beru na ruce pást - to je dobré na psychiku, už jí nevadí odejít od koní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík