kat1956

XXX.XXX.21.181
Dobrý den,18.7.2016 jsem vezla kobylku welsh pony k hřebci. Byla tam celý týden a vše probíhalo v pořádku. Mám ji ve výběhu s valachama a přišlo mi, že dnes se jim, nabízela"... Mám ji od valachů stáhnout? Nebo už je to zbytečné? děkuji za odpověď.
Suz

XXX.XXX.83.0
Já myslím, že naopak..přírodní pudy jsou silnější a pokud klisna shledá, že valaši jsou " lepšÍ" více jí žádoucí... tak nezabřezne...samo jsou to valaši a připuštění hřebcem co není ve stádě vstřebá...vlasní zkušenost asi 5 x po návratu do smíšeného stáda. Klisně je fuk, že to není hřebec. Oddělte jí, alespoň na měsíc od valachů...a déle pokud jsou ve stádu valaši nový.
Suz

XXX.XXX.83.0
Kouká na datum...na vše je už pozdě.
kat1956

XXX.XXX.21.181
Tak to je škoda no.. Snad příští rok.
kat1956

XXX.XXX.21.181
Jako prvně když se k ní přiblížili valaši, tak po nich kopala, ale pak zůstala stát a nechala se tak okusovat..
Uživatel s deaktivovaným účtem

Najjednoduchšie a najlepšie je zistiť to sonom-robí sa aj kvôli tomu, aby sa vylúčili dvojičky. Každá kobyla je iná, ináč sa chová. Tá naša vyzerala na ruju aj v siedmom mesiaci, nič z toho nebolo, žriebä behá pod ňou. Takže dohadovať sa môžete, ale istotu vám nikto nedá.
kat1956

XXX.XXX.21.181
Právě jeden zdejší vet. mi řekl, že jí nemůže udělat sono, protože je moc mala (120cm).
Tak musí zkusit ještě druhého.. :).
kat1956

XXX.XXX.21.181
Já mám bohužel 3 valachy a jednu klisnu, takže ji nemám jak od nich oddělit..
kat1956

XXX.XXX.21.181
Jednu dobu my přišla hodně taková líná, užraná a sem tam protivná.. A teď tohle.. :D.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Určite skúste iného, nezdá sa mi, že sa poníky kvôli veľkosti nevyšetrovali.
Kobylu by som neoddelovala, zbytočne by bola nervózna. Nie je výnimkou ruja u kobýl až do tretieho mesiaca, to sono skrátka bude najistejšie. Prípadne to môžete skúsiť opäť o rok.
Ináč je zaujímavé, že študie o vstrebávaní kobýl som tiež zachytila, tiež som sa toho obávala, keďže v stáde máme dominantného valacha, ktorý svoje kobyly aj pripúsťa, takže som bola zvedavá, ako to dopadne- a nič sa nedialo, celú žrebnosť. Ani po ožrebení, kobyla sa žrebila v stáde na pastvine. Sú spolu aj naďalej a bez problémov.
kat1956

XXX.XXX.21.181
Tak už mám domluveného jiného. Dojede koncem týdne nebo v pondělí. Říkal mi, že ji nemám oddělovat, že to na to nemá žádný vliv.. Max doženu do pocitu velké změny a spíš může nastat problém. Dnes dostala kobča říji, ale když na ni skočí valach, tak kope jak šílená (dřív jí to nevadilo). Tak uvidíme.. příroda je prostě příroda..