ronive

XXX.XXX.226.164
Dobrý den, jako téma seminární práce jsem si vybrala založení a vedení JK, je tu někdo kdo se v tom orientuje? Co se musí udělat
1.založit živnost ne? (živnost volná-tj. nepotřebuji odborné vzdělání)
2. založit s.r.o, a.s. nebo živnost v režimu osvč...
3. a dal?
už si nevím rady, děkuju za jakékoli typy
PS: neziskovkám/spolkuům apod bych se ráda vyhla.
Dříve jsem chtěla založit JK. Jsou dvě možnosti - můžeš si založit živonost a na tu živnost JK. Živnost bude vázaná, protože tam budeš chtít vozit lidi nebo je učit jezdit. Na to už potřebuješ cvičitelák.
Pokud máš klub přes živnost tak dříve bylo, že členy JK mohli být max. rodinní příslušníci.
Takže pak bylo lepší založit klub, jakožto spolek. Tam jsi musela určit stanovy, stanovy se někam posílali na schválení ( už nevím kam). Pak se chvaloval u ministerstva školství a tělovýchovy a musela jsi mít, myslím, že tři členy, kteří vedli ten spolek a každý měsíc by jsi musela dělat porady.
Neziskovkám se nevyhneš, poněvadž neznám klub, který by měl kdokoliv na ŽL. Je lepší být pod spolkem ( kvůli dotování apod.).
ronive

XXX.XXX.226.164
Dobře, děkuju, zkusím si to teda zařídit přes ten spolek..ještě se zeptám, když chci založit spolek tak musím mít taky živnost nebo ne?
Na spolek živnost být nemusí. Všechno o založení se dá najít tady: http://www.zapsanyspolek.cz/
Já zakládalana jaře, tak to mám ještě v živé paměti