Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2016 20:45
susanne

XXX.XXX.154.10

Dobrý den mám otázku pro zkušené chovatele. Máme zájem koupit Kobylku která je ve 4 měsíci březosti a má pod sebou 5 měsíční hříbě.Ale je 500 km vzdálená. Je riskantní převoz? Děkuji.

26.9.2016 00:25
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

susanne napsal(a):
Dobrý den mám otázku pro zkušené chovatele. Máme zájem koupit Kobylku která je ve 4 měsíci březosti a má pod sebou 5 měsíční hříbě.Ale je 500 km vzdálená. Je riskantní převoz? Děkuji.

V určitém směru je to riskantní.Záleží, jak máte naplánovanou cestu pro koně a zpět a jak s přestávkami apod.

26.9.2016 10:23
22verunka

XXX.XXX.128.88

Prevoz ve 4 mesici by nemel byt problem. Jednou jsme vezli kobcu i v 10 mesici. Zalezi na vice faktorech. V jakem stavu danne zvire je. I hribek uz by mel transport zvladnout. Jezdi se na vystavy i s mladsimi. Pokud je kobca zvykla cestovat nemel by to byt problem. Hlavne aby se nestresovala.500 km se da ujet za nejakych 8 hodin. Naplanovala bych cestu prosla pripadna krizova mista, uzavirky objizdky a temto mistum se vyhnout. Sebou urcite dostatek vody a kobyle davat pit. Seno ji taky pripravit na tak dlouhou cestu. Aby nebyla hlady a v klidu ji vezt. Zastavky ok ale cim drive dorazi do noveho tim lip. Takze zastavit dat napit a jede se dal. Nedelala bych zadne dlouhe pauzy. Vezla jsem kobylu z italie
Taky brezi a prvnicku. Kupovana v 7 mesicich brezosti a oba jsou v poradku. Ikdyz my meli zastavku s ustajenim a druhy den zbytek.

chov7

27.9.2016 07:55
chov7

XXX.XXX.2.216

Zalezi, jestli je kobca zvykla na prepravu..pokud spatne cestuje a ma nervy urcite to je riskantni.Pokud je to ovsem ostrilenej cestovatel nemusite se bat.Kamaradka vezla brezi klisnu z Belgie 5mesic a vse vporadku, kobca cestovala pravidelne...jen dodrujte u kobci a hribatka pitny rezim a at se vam hribe nezamota do site a at nema kobca podkovy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík