Mobilní přístřešek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2017 11:05
liva

XXX.XXX.224.184

Tak mě napadlo, že bych na výběh pořídila něco takového...
https://www.hobbytec.cz/pristresek-pro-kone-gatria-300x610cm-18m2.html
Máte někdo zkušenost?

2.1.2017 13:43
katkaa1

XXX.XXX.43.146

Známa to na jeseň kúpila a už to majú potrhané, nezvládlo to väčší vietor.. podľa mňa veľa peňazí za hovadinu, za tú cenu prístrešok vyrobíte a lepší.

4.1.2017 14:29
ika

XXX.XXX.126.131

Tak to jste mě zklamali, já si ho chtěla koupit taky.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 15:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ze zkušeností s naším větrem bych nedoporučovala na větrnější místo. A pravdou je, že za ty peníze, i levněji, postavíte "mobilní" přístřešek pevnější.

4.1.2017 20:15
liva

XXX.XXX.224.60

Kamarád má dva a je spokojen..., proto jsem o něm uvažovala.
Ale asi mají zájemců dost, protože zvedli cenu. Když jsem se na něj dívala, stál včetně DPH 7760, - a momentálně 9426, -.

Neregistrovaný uživatel

4.1.2017 21:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Teď koukám na cenu, no nevím bála bych se kvality plachty. A ke všemu mi koně plachu žerou, asi právě proto, že je zelená

5.1.2017 06:46
lenacia

XXX.XXX.205.245

No nevím, asi to bude muset být někde v zábětří a když bude fakt silně foukat, bála bych se, že se tam koně budou bát chodit, protože plachta bude dělat randál.
Taky je to otevřené v těch úzkých částech, trochu bych se bála,. že když se koně mezi sebou nepohodnou aby to na sebe nestrhli jak se tam bude vyhejbat.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2017 08:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

U nás fouká hodně a téměř pořád, takže musím hodně řešit pevnost. V létě nám naše soukromé tornádo udělalo z mobilních přístřešku toto (foto 1), a to byly přivázané k trubkám zatlučeným k zemi. Odlítlo to 30 metrů,2 přístřešky 3x3,6m a jeden 3x6m. Musela jsem pak koupit tenhle, mají ho první zimu (foto 2), každá stojka je na závrtných kotvách, ale taky asi letos přenechám na skladování slámy a postavím něco pořádnýho. Je to vysoký, a dost se to hejbe. Že to dělá rámus nevadí, koně si zvyknou.

5.1.2017 09:03
xchipsy

XXX.XXX.142.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ze zkušeností s naším větrem bych nedoporučovala na větrnější místo. A pravdou je, že za ty peníze, i levněji, postavíte "mobilní" přístřešek pevnější.

Myslím, že slovo mobilní znamená, že se to dá přemisťovat - což u dřevěné stavby dost dobře nejde
Tím ale nekritizuji Vaši stavbu, naopak, je to moc pěkné, taky máme v plánu něco podobného postavit.

Neregistrovaný uživatel

5.1.2017 10:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Ale i ten dřevěný byl mobilní, byla to dřevěná kostka se střechou, druhá část byla přidělaná až když už mobilní nemusel být. Fotky, jak ho manžel posouvá traktorem nemám :(.

25.9.2017 07:55
Lucie Č.

XXX.XXX.243.241

A od jaké firmy máte přístřešky? Ten pevnější? Chceme jeden jako přístřešek pro ovce a krávy a druhý do kterého by se uskladnilo seno.

18.11.2017 22:52
tomk

XXX.XXX.30.197

Po vlastní žkušenosti PLACHTOVÉ PŘÍSTŘEŠKY NEDOPORUČUJI !... a taky nedoporučuji firmu MALL.cz, kde sem jeden takový koupil. Konkrétně tento :

https://www.mall.cz/platene-pristresky-garaze/shelterlogic-plachtova-garaz-shelterlogic-3-9-x-6-1-m-62730eu-100000571902

Při prvním jenom trochu silnějším větru se rozlámal, trubky se zohýbaly... a MALL.cz reklamaci zamítl jako"živelnou událost"... pozor, nejednalo se o vichřici HEWART ( tu by to ovšem samosebou taky nepřežilo ). Nicméně MALL mě nas* do té míry, že jsem udělal speciální stránky, kde mojí zkušenost s přístřeškem dokumentuji, k vidění zde : http://www.mojidodavatele.cz/mall-cz.php

...místo toho jsem postavil klasický prkenný-dřevěný, ten přečkal i Hewarta. Hlavně sem rád, že sem do toho plachtového přístřešku nestihnul nastěhovat koně. Takhle jsou sice prachy za přístřešek v čudu, ale koníkům neni nic.

Jinak dřevěný přístřešek : půdorys 6x4 metry, z dřěvěných hranolů 12x12cm usazených do 10-ti zemních vrutů, zvenčí je to pobité stavebníma prknama.

13.12.2017 03:42
Zafira

XXX.XXX.14.169

Chtela sem si tez koupit mobilni pristresek, ale kdyz sem videla na zivo co je to za slaby trubky ne a ne a ne i kdyz treba 100lidi to vychvali ja osobne bych to nechtela pokut nemate pozemek v najmu a muzete stavet tak postavit drevenej a nebo co napadlo me kdyz uz teda z trubek tak ale lešeňovek a zabetonovat do země a obouchat deskama. Ja to mam tak v planu a nevyjde to na zadnou dardu smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.12.2017 08:07

Zabetonované do země... asi moc mobilní není, ne?

13.12.2017 10:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zabetonované do země... asi moc mobilní není, ne?

Taky máme mobilní přístřešek, který má patky zabetonované. Jinak by dopadl asi jako přístřešek tomka.
Na jaře se přístřešek uvolní z patek a poskládá na příště.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2017 10:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

My máme závrtné kotvy. Taky drží, a mobilní určitě je. Byť šroubovat to do země byl zážitek.

13.12.2017 13:02

Já tomu jako rozumím, ale jestli děláte mobilní stavby z důvodů, že Vám neumožňuje typ pozemku nebo omezení v daném území stavět pevné stavby, pak zabetonovanými patkami děláte z té stavby pevnou. Je to tak stanovené ve stav.zákoně. Hodně jsem to řešila, protože se mi tu na SÚ stavěly na hlavu, že na louce v chatové osadě prostě nemůže stát stan! (= plachta, kůly opřené o zem, zatlučené 40 cm kolíky na vypnutí provazů).... takže jsme řešili různé možné varianty a prostě z toho vyšlo, že pokud něco dáváme do země (na některých SÚ do toho evidentně zahrnují i ty kolíky!), pak je to spojené se zemí a tedy to není mobilní stavba, tedy to není možné postavit, kde nic stát nemůže...

Mě je putna, jak to kdo má, ani se tu nechci ohánět vyhláškama, jen říkám, jaké jsem měla zkušenosti s dámami na našem SÚ.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2017 13:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Tak on bude asi hlavní rozdíl mezi lehce odstranitelnou stavbou a mobilní stavbou. Tady na stavebním chtějí ohlášení a umístění stavby i na ten mobilní přístřešek, tedy z ohradních panelů, neuchycený do země nikterak. A ano, mně také před lety na stavebním řekli, že čtyři zatlučené kůly v zemi se střechou je pro ně stavba.

13.12.2017 17:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

Taky jde o to, po jakou dobu a v kterém ročním období je tato stavba.
V zimě, mimo pastevní sezonu, lze požádat o vyjmutí příslušné části pastviny z evidence pozemku jako "pastvina".
Máme to tak ošéfované.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2017 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

To ale se stavebním nesouvisí, to spíš kvůli dotacím, nebo se pletu?

13.12.2017 18:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To ale se stavebním nesouvisí, to spíš kvůli dotacím, nebo se pletu?

Mám dojem, že povolení stavby v CHKO je spíš v kompetenci ochránců, než stavebního úřadu. Alespoň podle toho, co říkal majitel.
Nechci tu šířit nějaké blbosti, až ho uvidím, zeptám se ho.

Neregistrovaný uživatel

13.12.2017 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20

Jo, v CHKO jsou určitě ještě i další podmínky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík