bflmpsvz

XXX.XXX.203.177
Kolik platíte za ustájení?a připlácíte za dekování, bandážování?
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37
4500, - za vše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Koukněte sem:
https://www.ifauna.cz/kone/forum/r/detail/491788/ustajeni-za-kolik
Jaj ale to je starý, nebo se od té doby nic nezměnilo?
bflmpsvz

XXX.XXX.203.177
Právě jsem měl dojem že ty příspěvky jsou jsou dost starý.tak trochu aktualizovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
Poslední jsou aktuální?
Ano, poslední dva nebo tři, z dneška- vyysvětlení k jinému vláknu - jinak je to z roku 2009.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
bflmpsvz
napsal(a):
Právě jsem měl dojem že ty příspěvky jsou jsou dost starý.tak trochu aktualizovat?
Na liberecku bych řekal v průměru 3000, -, ale najdou se levnější i dražší. Pastevní mezi 2000 a 3000. Co vím, tak se za dekování, bandážování, držení kopyt a podobné, i za zavádění do výběhu vícekrát než 1 denně, připlácí. Já už ustájení nedělám, dělala jsem pastevní za 2000, - (přístřešek, pastvina, seno, v zimě krmení v ceně, přes léto si hradil každý sám, základn ošetření, asistence u veterináře v ceně, travnatá jízdárna s nějakým materiálem, kruhovka) ale už nikdy.
bflmpsvz

XXX.XXX.203.177
To věřím že jste prodělala kalhoty.
ztracena,atlantida

XXX.XXX.252.37
Ono v naší lokalitě je to dost různorodé. Nejlevněji měla ta co mě okradla 3000, - za koně ale měla problém se postarat.
JK. Chotánky mají tuším 3500-4 tisíce pak jsou všechny okolní stáje taky v takovéhle relaci. A pak sták ke mě nejblíže má přes 6 tisíc ale jsou tam velké příplatky za věci navíc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
bflmpsvz
napsal(a):
To věřím že jste prodělala kalhoty.
O to nejde. Přístup lidí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
sisi58
napsal(a):
A nezadávala jste ten dotaz v r.2009 náhodou Vy?
Ano, zakládala, je to z doby, kdy se tady ustájení hodně řešilo a mylně jsem si myslela, že by to mohlo fungovat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Ano, to máte pravdu, ale člověk to pochopí až časem, a po zkušenostech.
ustájení

XXX.XXX.32.98
Ustájení, věčné téma do diskuse. Všeobecně je to těžké, pracujeme za nějaké peníze, máme nějaké ty životní náklady a z toho zbytku bychom chtěli koníkovi dopřát to nejlepší za nejmenší peníze. Na druhé straně postavte novou stáj za milion, kupte do ní gumovou podlahu, pozinkované nové boxy a pak si do takové stáje vezměte někoho na ustájení 3-4 tisíce. Kdo je potom chudák ?, rozhodně ne majitel koně... P.Š.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Určitě s Vámi souhlasím. Je jen na majiteli koně, kolik do toho chce vložit, kolik na to má, a co od toho očekává. Nemůžete přece za cenu 2 tisíce čekat, že se Vás ustajovatel posadí na zadek, protože potřebujete to to to a to a protože chcete sportovat potřebujete zázemí. Pak si dejte koně do sportovní stáje, ale zas nečekejte, že tam budete platit dvojku. Je to o lidech
Svatava

XXX.XXX.70.17
bflmpsvz
napsal(a):
Kolik platíte za ustájení?a připlácíte za dekování, bandážování?
6500, režim 12/12; dekování nepřiplácím, bandáže nedávám. Ceny za boxové ustájení v okolí se pohybují v průměru 5000-8000 Kč (jsou tu i dvě za 10-15 tisíc, ale ty tedy v hledáčku nemám:o), ty levnější obvykle bez (použitelné) haly. Kvalita služeb rozličná a od ceny se neodvíjí.
24/7 se tu pohybuje cca od 3500 do 5000 (cena se odvíjí spíš od zázemí), dá se sehnat i levněji, ale pozemky jsou tu drahé a tak tam už ta cena kvalitě víceméně odpovídá - ty levné co jsem viděla jsou zařízení stylu "mám louku a pustim na ni koně" - takže obvykle bez bezpečného ohrazení, bez dostatku prostoru na počet koní (takže bahno po kotníky šest měsíců v roce), bez přístřešku, bez možnosti koně zavřít "kdyby něco", bez možnosti základního ošetření "kdyby něco", bez vyhovujících skladovacích prostor a dostatečných zásob krmiva, bez závětří, bez základního zázemí, bez elektřiny a zejména bez dostatečných znalostí provozovatelů... což jsem už zažila v minulosti a nikdy více to už zažít nechci
Záleží na lokalitě a zázemí stáje Já platím 3600 za venkovní ustájení se senem a jádrem 2x denně a skromnou jízdárnou. O koně je (snad) dobře postaráno, mám to do stáje relativně kousek a v okolí jsou pěkné terény, pravda chybí mi pořádné pastviny, ale to v této vzdálenosti od velkého města nejsou asi nikde (případně jsou, ale ustájení má zas jiné podstatné nedostatky).
K původnímu dotazu, nebandážuju (to asi nikdo v tomto typu ustájení...) a dekování je v ceně.
Prošla jsem už několik stáji a každá má něco, s čím nejsem spokojená - čili je to vždy o kompromisu a o tom, co jsem ochotna oželet a na čem naopak bazíruju ;-).
valerie89

XXX.XXX.73.182
Mohu poprosit o názor, kolik byste zaplatili za takovéhle ustájení? Moc děkuji.
Ustájení 24/7 - zimní výběh velikost 1ha, zastřešené krmiště s pevnou podlahou a gumou 6x5metrů, přístřešek 4x5metrů s pevnou podlahou stlaný slámou, vyhřívaná hladinová napáječka, nejfrekventovanější část výběhu s drenáží a zpevněná štěrkem, rohožemi a pískem. Kvalitní seno uskladněné v hale, přístup nonstop v krmelci. Denně kydají a uklízejí koblížky.
-letní výběh 2ha, ze všech stran krytý stromy, pěkný přístřešek, voda zajištěna v cisterně, pravidelně dovážena. Je to u potoka a trávy dost. Každý den sbírají koblížky (ne úplně celou pastvinu, ale všechny frekventované prostory)
Mají pískovou jízdárnu s dobrým podkladem 20x40 oplocenou dřevěnou ohradou. Jinak k dispozici sedlovna, uvaziště, zastřešená pergola s posezením u koní, a venkovní box pro případ nemoci či úrazu koníka. Pastviny jsou udržované, (pravidelně bránováno, sesíkané nedopasky), ohrady dřevěné impregnované kůly v zemi + elektrické pásky. Krmení 1x denně v ceně. Každodenní dohled a péče.A je to pro maximum 4 velké koně a jeden shetty. Trávy měli vždy dost na celou sezonu, ale pro případ nouze velkého sucha je tam ještě jedna dvouhektarová louka k dispozici.
Omlouvám se, ale snažila jsem se to co nejlépe popsat, pro představu. Jen by mě zajímalo kolik takové ustájení může stát ?
Moc děkuji za případné názory.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To Vám bez udání oblasti nikdo neřekne. Já myslím, že je to za adekvátní cenu kolem 5tisíc / měsíc. Ale je možná kraj, kdy by to za to nikdo nedal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
Taky bych dala do 5000, -,4000, - určitě.
Valerie89:víceméně jste popsala naše ustájení, jen to máme ve větším, pro více koní, větší prostory adekvátní k tomu, plus zastřešené a osvětlené uvaziště, a osvětlenou kruhovku s geoškou, plus teď nově kamerový systém, severní morava, máme dospěláka za 3.500kč, ale říkaám si že už jsme pěkně levný, když tady vidím jak to má někdo na louce u potoka za 3.000kč a nic k tomu...
Tak my jsme se teď stěhovali. Koně mám stále ve staré stáji a 4x týdně za nimi 50 minut teď v zimě klidně i 1,5 hodiny dojíždím! Přijde mi to naprosto k neuvěření ale tady v okolí Pardubic snad není žádné ustájení které by mi vyhovovalo. Cenu chci max 8000/kůň podmínkou pro mě je max.15 koní ve stáji a zodpovědný přístup. Přijde mi, že na to, že jako jednu z podmínek nemám ani halu je i tak výběr dosti omezený spíše žádný. Přátelé nevíte někdo o něčem? Mám 2 valachy 100% povahy + klisnu kterou ale mohu nechat ve stávající stáji v pronájmu.

Vattu: otázka je, zda bys i za vyšší cenu měla naplněno, resp. nepoztrácela klientelu. A na druhé straně - zda není lepší mít méně koní (a třeba zbytek nespasených luk posekat na seno), než se honit a mít z každého ustájeného koně tisícovku k dobru... to přeci nemůže být návratné a celý život dělat na úkor sebe pro druhé...to snad není už ani charita?
Pokud má člověk kvalitní zázemí a služby, neměl by se bát nasadit k tomu adekvátní cenu.
Koně nejsou charita. Pořád mi přijde, že je to tu v ČR děsně zvrácené. Cajky na koně stojej majlant (sedlo za 40 tisíc žádná míra), různé vitamíny a jiné taky, ale aby se zaplatila síla, která kolem nich dělá, na to nikdo do kapsy sáhnout nechce pak sehnat spolehlivé zaměstnance, na kterých to vlastně stojí, je umění... nevím, no
Proto držím palce, ať v sobě vezmeš tu odvahu, zvážíš okolnosti a jdeš do toho
bflmpsvz

XXX.XXX.203.177
V těch spolehlivých zaměstnancích je problém.bohužel na ně zbývá akorát práce ale peníze ne.
vattunka
napsal(a):
Valerie89:víceméně jste popsala naše ustájení, jen to máme ve větším, pro více koní, větší prostory adekvátní k tomu, plus zastřešené a osvětlené uvaziště, a osvětlenou kruhovku s geoškou, plus teď nově kamerový systém, severní morava, máme dospěláka za 3.500kč, ale říkaám si že už jsme pěkně levný, když tady vidím jak to má někdo na louce u potoka za 3.000kč a nic k tomu...
Mohu se zeptat odkud na severní moravě? děkuji.

Ustajovat za pro ustajovatele adekvátní cenu (tedy i zisk) je celkem problém, když je kolem tolik cvoků, co si to neumějí spočítat a ustajují za 2.000 Kč .
Ale Vattunko, na druhou stranu, my jsme právě ke stávajícímu zázemí (pastviny, zimní výběhy s přístřešky a zpevněnými plochami, dělená stáda dle snášenlivosti, režim 12/12 nebo 24/7 dle kapacity, osvětlená písková jízdárna a kruhovka, krmírna s prostorem na vlastní krmení pro každého majitele) dodělali další část zázemí (vytápěná klubovna se sedlovnou a šatnou v jednom) a cenu jsme prostě zvedli. Zvednutí je v podstatě symbolické, ale i tak je to znát a nikdo ze stávajících klientů nebrblal ani neodchází, tak se toho neboj
A za nás - 30 km od Prahy, zázemí viz. výše, málo koní (max 8 koní na celkem 4 ha) - cena 2.700 Kč pastevní,3.700 Kč box + pastva.

napsal(a):
Ustajovat za pro ustajovatele adekvátní cenu (tedy i zisk) je celkem problém, když je kolem tolik cvoků, co si to neumějí spočítat a ustajují za 2.000 Kč .
Ale Vattunko, na druhou stranu, my jsme právě ke stávajícímu zázemí (pastviny, zimní výběhy s přístřešky a zpevněnými plochami, dělená stáda dle snášenlivosti, režim 12/12 nebo 24/7 dle kapacity, osvětlená písková jízdárna a kruhovka, krmírna s prostorem na vlastní krmení pro každého majitele) dodělali další část zázemí (vytápěná klubovna se sedlovnou a šatnou v jednom) a cenu jsme prostě zvedli. Zvednutí je v podstatě symbolické, ale i tak je to znát a nikdo ze stávajících klientů nebrblal ani neodchází, tak se toho neboj
A za nás - 30 km od Prahy, zázemí viz. výše, málo koní (max 8 koní na celkem 4 ha) - cena 2.700 Kč pastevní,3.700 Kč box + pastva.
Upřímně...ono pro mě ani ta cena, kterou jste uvedla, právě není adekvátní tomu, co nabízíte. Kort ve zmíněné lokalitě, tak blízko Phy.
Sama mám koně ve vlastním, postavila jsem si (malou) jízdárnu, pozemky nemám rozhodně tak velké jako Vy a přesto mě to vyjde na desítky tisíc ročně, kdybych to rozpočetla.. to, že náklady na jednoho koně jsou od cca 1200 Kč až kdovíkam podle péče a materiálů, které ustajovatel používá, je jasné. Návratnost při ceně, kterou máte Vy, je mizivá.
Samozřejmě je to jen a pouze věc daného člověka, jak si podmínky nastaví, ale pak je smutné, když právě lidi kazí trh neuváženým podsekáváním cen.
Odpovím všem najednou:jsme Dlouhomilov u Zábřeha, Šumperka.
No asi jsem zapomněla, že pozemků máme více, takže si i to seno děláme vlastní, takže se něco pase něco seče, k tomu samozřejmě stroje a člověka..Já to mám pro své koně, sportovní i chovné a to že sem někoho vezmu je bonus, není to primárně komerční ustájení, proto to máme tak vymakané a řekla bych dokonalou péči, protože to dělám pro své koně a když tu někdo má cizího koně, beru je za své, neumím to jinak.
Takže tu je tak třetina jiných koní a 2/3 mojich koní.
A máte pravdu než tu mít 20koní po 1000kč, to radši 5 za 4.000kč, ale takovou vizi mám, pokud to chci dělat, chci to dělat pořádně a v tom případě si to nechám zaplatit...ono se to buduje postupně a je fakt, že zdražit jsme asi zapomněli v tom budování
Rozhodně nemám pocit, že pokud o 500kč zdražím, mi někdo odejde, to ne, navíc máme pořád plno, prostě máme svůj strop, už jen kvůli mě jako pracovní síle, tak kvůli pozemkům, aby nebyli zdevastovaný a přístřeškům a tak.., prostě nechceme kvantitu, ale kvalitu.

Přesně. Navíc pak člověk přijde na to, že když má cenu "šul nul", tak že přijde hrana, že ikdyž bude mít víc a víc koní, tak výdělek bude prakticky stejný, jen bude mít víc starostí... prostě je to pořád o bilancování, co ještě jo a co už ne.
Vattu, obdivuji Tě a trochu mě to straší. Vlastně jsem měla stejnou předtavu, že bych chtěla mít, co máš Ty. Ale už mě to přešlo :) A to jsem si to vyzkoušela jen v malinkém...
To už pak radši něco úplně jiného: kvalitní zázemí pro sporťáky v režimu box noc/paddock den, kdy podél haly z obou stran jsou boxy + zázemí pro krmení a stelivo a hnůj vše pod střechou a hned za dveřmi stáje a jedna venkovní jízdárna. Výběhy jen padocky, aby se daly pohodlně kydat. Takhle bych to ještě skousla mít to sama na sebe + kydač. Ale představa, jakou jsem měla, mít pastevko s jezdeckým zázemím pro pony sport, který tady dobře frčí, klientela by byla, atd.... vlastně jsem už tu myšlenku zahodila. Když právě vidím, jak je složité najít spolehlivé parťáky a pak člověk dělá 16 hodin denně, tvrdě dře a nemůže ani odjet na weekend... asi to fakt nechci To je takové to vystřízlivění ze snů. Ale je skvělé, že jsem si na to mohla přijít i bez toho, abych sebe nebo dokonce svojí rodinu zrujnovala (tím se vůbec nenavážím, jen konstatování MOJÍ situace ).

napsal(a):
Upřímně...ono pro mě ani ta cena, kterou jste uvedla, právě není adekvátní tomu, co nabízíte. Kort ve zmíněné lokalitě, tak blízko Phy.
Sama mám koně ve vlastním, postavila jsem si (malou) jízdárnu, pozemky nemám rozhodně tak velké jako Vy a přesto mě to vyjde na desítky tisíc ročně, kdybych to rozpočetla.. to, že náklady na jednoho koně jsou od cca 1200 Kč až kdovíkam podle péče a materiálů, které ustajovatel používá, je jasné. Návratnost při ceně, kterou máte Vy, je mizivá.
Samozřejmě je to jen a pouze věc daného člověka, jak si podmínky nastaví, ale pak je smutné, když právě lidi kazí trh neuváženým podsekáváním cen.
No, to je prave to, o cem mluvim. Je to smutne, ale i pres tu dle Vas nizkou cenu jsem tady v okoli nejdrazsi.
Letuce

XXX.XXX.42.151
Okres Břeclav - 6500, venkovní box, nepřiplácím za nic. Kůň je v boxe na noc, přes den chodí do velkého výběhu s ostatními koňmi, areál plně vybaven,1 velká jízdárna, hala,2x kruhovka (jedna zastřešená), šatna, sprcha, solárko, ochotní a milí ošetřovatelé... Takže ano, je luxus.
Jsou tam i vnitřní boxy za - 7500 tisíc,4500 pastevko.
A v okolí se dá najít box okolo 4500-5500 v méně zařízených objektech.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.20
napsal(a):
Přesně. Navíc pak člověk přijde na to, že když má cenu "šul nul", tak že přijde hrana, že ikdyž bude mít víc a víc koní, tak výdělek bude prakticky stejný, jen bude mít víc starostí... prostě je to pořád o bilancování, co ještě jo a co už ne.
Vattu, obdivuji Tě a trochu mě to straší. Vlastně jsem měla stejnou předtavu, že bych chtěla mít, co máš Ty. Ale už mě to přešlo :) A to jsem si to vyzkoušela jen v malinkém...
To už pak radši něco úplně jiného: kvalitní zázemí pro sporťáky v režimu box noc/paddock den, kdy podél haly z obou stran jsou boxy + zázemí pro krmení a stelivo a hnůj vše pod střechou a hned za dveřmi stáje a jedna venkovní jízdárna. Výběhy jen padocky, aby se daly pohodlně kydat. Takhle bych to ještě skousla mít to sama na sebe + kydač. Ale představa, jakou jsem měla, mít pastevko s jezdeckým zázemím pro pony sport, který tady dobře frčí, klientela by byla, atd.... vlastně jsem už tu myšlenku zahodila. Když právě vidím, jak je složité najít spolehlivé parťáky a pak člověk dělá 16 hodin denně, tvrdě dře a nemůže ani odjet na weekend... asi to fakt nechci To je takové to vystřízlivění ze snů. Ale je skvělé, že jsem si na to mohla přijít i bez toho, abych sebe nebo dokonce svojí rodinu zrujnovala (tím se vůbec nenavážím, jen konstatování MOJÍ situace ).
Naprosto přesné!