Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2017 21:47
australáček

XXX.XXX.39.194

Dobrý den, je možné, aby kun v rekonvalescenci, kdy díky nemocí zhubl takových 90kg, dostával teď 5 kg vojtesky denně? Kun nesmi na pastvu, takže je 24/7 v boxe, má jen vojtěšku a seno a váží zhruba takových 150kg a jedna se o 2 lete hříbé.Někdo tvrdí, že toho koně to zabije, někdo, že naopak mu to dodá energii.

15.1.2017 09:01
chex

XXX.XXX.209.234

Dejte sem fotku, povi vic o kondici kone.

15.1.2017 09:13
dsj

XXX.XXX.207.141

5kg vojtěšky bych nedávala ani zdravému koni, a už vůbec ne 2letému chudákovi zavřenému v boxe, bez pohybu a po vážné nemoci - dorazíte ho úplně a můžete ho připravit o ledviny.
Seno ad libitum, ale jádro (jestli vůbec může) bych ladila s odborníkem na výživu a konzultovala s vetem který zná jeho zdravotní stav.
Na tohle byste si měli sehnat študovaného krmiváře a nechat si sestavit krmnou dávku na míru, včetně probiotik, minerálky a vitamínů.

15.1.2017 15:09
australáček

XXX.XXX.39.194

dsj napsal(a):
5kg vojtěšky bych nedávala ani zdravému koni, a už vůbec ne 2letému chudákovi zavřenému v boxe, bez pohybu a po vážné nemoci - dorazíte ho úplně a můžete ho připravit o ledviny.
Seno ad libitum, ale jádro (jestli vůbec může) bych ladila s odborníkem na výživu a konzultovala s vetem který zná jeho zdravotní stav.
Na tohle byste si měli sehnat študovaného krmiváře a nechat si sestavit krmnou dávku na míru, včetně probiotik, minerálky a vitamínů.

Bohužel kobylka je v komerční stáji ustajena, já udělala tu chybu, že jsem věřila, že když je to chovatel koní, bude to i milovník, bohuzel prachy jsou na prvnim miste uz i u chovatelu. Tvrdí mi, že kobyla sežere 5 kg vojtesky denně, a teď nevím, jestli jen kecá a krmí tím i své koně a tím pádem chce po mě peníze co 5 dní za 25kg vojtěšky ( to by byla ta lepší varianta, protože jde jen o prachy) anebo fakt to valí do kobylky a riskuje její život...nejhorší je, že kobyla není prý schopna převozu, takže ji nemůžu dát ani nikde jinde, když jsem to chtěla pro konzultovat s jiným vet, tak mě zaujal, co si myslím. Ach jo...

15.1.2017 15:09
australáček

XXX.XXX.39.194

chex napsal(a):
Dejte sem fotku, povi vic o kondici kone.

Zítra na fotím a dám fotku.

15.1.2017 18:06
Dep

XXX.XXX.37.60

No, takové množství by zabilo i slona. Je to ledviny, schvácení kopyt..
Spíš bych jí dala řepný pelety. A opravdu ad lib, seno.

15.1.2017 18:36
chex

XXX.XXX.209.234

Pět kilo vojtěškových granulí nebo vojtěškového sena?

15.1.2017 19:18
australáček

XXX.XXX.39.194

chex napsal(a):
Pět kilo vojtěškových granulí nebo vojtěškového sena?

Vojteskovych granulí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.1.2017 19:45

Pevne dúfajte, že vás chcel iba okrádať o peniaze, že tým kobylu nekŕmil naozaj.
A zbaľte sa aj s kobylou a choďte. Keď je niekto taký diletant, že zviera v enormne zlej výživovej kondícii bude futrovať "jadrom" na kilá, ublíži mu určite viac, ako prevoz do iných podmienok.

15.1.2017 20:05
australáček

XXX.XXX.39.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pevne dúfajte, že vás chcel iba okrádať o peniaze, že tým kobylu nekŕmil naozaj.
A zbaľte sa aj s kobylou a choďte. Keď je niekto taký diletant, že zviera v enormne zlej výživovej kondícii bude futrovať "jadrom" na kilá, ublíži mu určite viac, ako prevoz do iných podmienok.

Nejhorší je, že kobyla se tak tak udrží na nohou.. měla prý udajne zánět střev a prý se jí trochu z toho přischvátily kopyta a trochu prý ji to sedlo na ledviny. Já se přiznám, že jsem totalni laik a nevím, čemu věřit. Kobyla přibira, je veselejší, ale pokud ji tak laduje vojtěškou, děsí mě to...ach jo. Nejhorší je, že u nás sehnat seriozni ustajeni je nadlidský výkon.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

australáček napsal(a):
Nejhorší je, že kobyla se tak tak udrží na nohou.. měla prý udajne zánět střev a prý se jí trochu z toho přischvátily kopyta a trochu prý ji to sedlo na ledviny. Já se přiznám, že jsem totalni laik a nevím, čemu věřit. Kobyla přibira, je veselejší, ale pokud ji tak laduje vojtěškou, děsí mě to...ach jo. Nejhorší je, že u nás sehnat seriozni ustajeni je nadlidský výkon.

Okamžitě sežeňte pořádného veterináře když už nic víc. Je to vaše kobyla máte na to svaté právo. Nicméně bych chtěla mluvit i s veterinářem zda majitel stáje třeba nelže. Vojtěžka dělá problémy i králíkářům. Taky mi to dělalo u králíků problémy. Musí se s ní sakra hodně opatrně

A začněte pátrat po jiném ustájení napiště odkud jste třeba tu holky budou vědět nebo na FCB jsou skupiny na ustájení.

15.1.2017 20:42
australáček

XXX.XXX.39.194

Jsem z Novojicinska, přichází v úvahu i ustajeni Ostrava a F-M. No léčil ji Horník a Lužná a dle referencí jsou to kapacity a shodli se, tak nevím.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

australáček napsal(a):
Jsem z Novojicinska, přichází v úvahu i ustajeni Ostrava a F-M. No léčil ji Horník a Lužná a dle referencí jsou to kapacity a shodli se, tak nevím.

A mluvila jste s nimi? Jako vet který řekne 5kg vojtěžky tak to je mazec.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 20:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A mluvila jste s nimi? Jako vet který řekne 5kg vojtěžky tak to je mazec.

Taky se mi to zdá na hlavu nějaký..Podle mě Vám to jenom účtuje, ale nekrmí..

15.1.2017 20:54
australáček

XXX.XXX.39.194

Nene ohledané vojtěšky jsem s nimi nemluvila, zítra jim zavolám a zeptám se na to, protože ustajovatel může samozřejmě kecat, takže nejdřív ověřím... vím jen, že řekl ustajovatel, že jídelníček sestavování právě tito 2 veterináři.

15.1.2017 20:54
australáček

XXX.XXX.39.194

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Taky se mi to zdá na hlavu nějaký..Podle mě Vám to jenom účtuje, ale nekrmí..

Tak to by blbě řečeno byla dobrá varianta.., protoze odnese to jen má peněženka a ne kun...

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

australáček napsal(a):
Tak to by blbě řečeno byla dobrá varianta.., protoze odnese to jen má peněženka a ne kun...

Zjistěte. Řekněte těm doktorům že ústajovatel tvrdí že sestavovali jídelníček a že se chcete zeptat jelikož vám je tvrzeno že kobylce dává 5kg vojtěžky denně tak chcete vědět zda to nařídili či ne.

15.1.2017 21:04

australáček napsal(a):

Áno, pokiaľ je prichvátená(alebo priamo shcátená, bude mať určite bolesti. Ale nie také, aby sa nedala previezť.
A vy ste nikdy neboli pri vyšetrení? Nikdy vám vet nepovedal, aké je prognóza, čo s kobylou treba robiť, atď, atď?

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Tak držim palce ať se to vyřeší.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.37

Taky držím palce.

Neregistrovaný uživatel

15.1.2017 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.247

Jinak já mám u koníka nainstalovanou micro kameru přes wifi..Ale pšššt.Koním věřim, ale lidem nikdy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík