Bílé hleny při jezdeni

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.5.2017 18:22
Aja34

XXX.XXX.0.66

Hezký den, potřebuji poradit. Mám valacha 7 let a už nějakou dobu u něj pozoruji že při ježdění mu z nozdar tečou bílé hleny. Vždy je to jen po větším zahřátí, když více klušeme a cváláme. Koních nekašle ani nemá problémy s dýcháním a chová se úplně normálně. Mám plašit a volat veterináře nebo ještě počkat jestli to neodezní samo? Díky za rady.

9.5.2017 21:33
Kondola

XXX.XXX.48.231

To bych neřešila. Pokud nekašle, tak v pohodě. Naše kobylka začala během pár dní kašlat, po práci jí teklo bílé z nosa a po pár dnech začala divně dýchat, vždy se nadechla a pak prudce vydechla a zapojovala u toho břicho - píchlo se jí něco na zklidnění a je zase dobrá. Ostatní koně "jen" kašlali a teklo jim po práci bílé z nosa, ale tak divně nedýchali a vet je poslechnul a řekl, že injekce na to nedá, že tak strašné to není. Doporučil nám jen bylinky na průdušky. Takže pokud nekašle a divně nedýchá, tak bych neřešila. Pokud by to trvalo delší dobu.. třeba 2 týdny, tak bych asi zavolala vet, aby ho poslechnul smajlík Jinak dodávám, že naši koně ten kašel měli, když zemědělci v okolí stříkali pole..

9.5.2017 21:48
Aja34

XXX.XXX.0.66

On už to má právě asi měsíc, tak se mi to nezdá, nejdřív jsem myslela že je nastydlý, ale tak dlouho mi to přijde divné, tak nevím :(.

10.5.2017 06:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

Aja34 napsal(a):
On už to má právě asi měsíc, tak se mi to nezdá, nejdřív jsem myslela že je nastydlý, ale tak dlouho mi to přijde divné, tak nevím :(.

Malá nemoc = malé výdaje s vetem, velká nemoc velké výdaje s vetem.
Z obyčejného nachlazení se u mého koně vyvinula dušnost. Léčeno, ale nedoléčeno úplně a postupně se to nabalovalo. Výsledek, nadosmrti dušný kůň.A v tu chvíli jen koníka udržujete při životě. Jsou okamžiky, kdy přemýšlíte, jestli by mu nebylo lépe za duhovým mostem
Dušný kůň = nešťastný a chudý majitel, nešťastný a nepoužitelný kůň.

10.5.2017 07:59
Kondola

XXX.XXX.48.231

Tak to 100% volejte veta, to už je fakt dlouho a i když by to nic nebylo, tak dáte pár stovek za prohlédnutí.. My jsme u té kobyle platili kolem 2000, - za injekce a hlavně ty stresy okolo, jestli bude zase OK.. Třeba to vážně nic nebude, ale jistota je jistota smajlík

Loni napodzim jsme koupili kobylu, jejíž majitel ji nechal kašlat - říkal, že alergie na postřiky řepky, ale prostě to vůbec neřešil.. Kobyla u nás kašlala snad 2 měsíce úplně hrozně, postupně přestávala - kašlala jen v prašném prostředí a nakonec přestala kašlat úplně. Měli jsme ji v pastevním ustájení 24/7, ale jsme horská oblast. Kobyla se v zimě prodala stáje, kde normálně funguje jako rekreační koník - bez kašle. A to nás veterinář strašil, že má plíce úplně strašný, že se to už nikdy nezlepší.

10.5.2017 09:38
Aja34

XXX.XXX.0.66

Ok, raději ho zavolám, ale je divné že nemá kašel, ani nemá problémy s dýcháním, pokud je v klidu, tak je úplně normální, jen při zahřátí má ty bílé hl3ny, má to 10 min a pak už je klid..., spíš mi to přijde jako nějaká alergie, máme hned vedle výběhu nakvetlou řepku, tak třeba ho to dráždí.

10.5.2017 14:15
Kondola

XXX.XXX.48.231

Aja34 napsal(a):
Ok, raději ho zavolám, ale je divné že nemá kašel, ani nemá problémy s dýcháním, pokud je v klidu, tak je úplně normální, jen při zahřátí má ty bílé hl3ny, má to 10 min a pak už je klid..., spíš mi to přijde jako nějaká alergie, máme hned vedle výběhu nakvetlou řepku, tak třeba ho to dráždí.

Zavolejte vetovi, popište to a třeba Vám jen řekne, co zkusit udělat a příp. kdyby se to ani potom nezlepšilo, tak přijede.. Ale jistota je jistota.. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík