Botičky pro koně po abscesu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2017 20:54
Musicek

XXX.XXX.154.0

Zdravím.
Mám valacha A1/1, asi před týdnem si přišlápl podkovu a do kopyta dostal absces. Jelikož má kopyto teď zničené a podkova by se po vyléčení neměla kde přitlouct, zvážila jsem tedy možnost, že bych ho nechala nějakou dobu bez podkov. Ale asi všichni víme, jak to u plnokrevníků bývá, kůň špatně šlapne třeba na ostrý kámen a máme tady znova absces. Tak mě napadlo, že by jsem mu mohla na nějakou dobu, než se mu kopyto vyléčí, koupit botičky pro koně. Co jsem tak brouzdala po internetu, nejvíce se mi zalíbily boty od značky Cavallo a Cross Boot.
Chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti (protože já ne) a jaké botičky by jste zvolili?

Děkuji :).

cikcaklak

7.6.2017 21:57
cikcaklak

XXX.XXX.169.247

Já mu koupila equine fusion a absces se krásně zaléčil. ale byl naboso i předtím, nekovaný. boty dostal spíš kvůli snazší "hygieně" toho kopyta... (kopyto jsem nijak nezavazovala, boty chránily vniku nečistot).

8.6.2017 07:12
sisi58

XXX.XXX.191.1

Můžete se zeptat na zkušenosti ostatních, ale váš koník může mít kopýtka jiná, než koně těch, co vám odpoví.
Pokud opravdu vážně uvažujete o koupi, obraťte se na A. Vostatkovou.
http://www.boty-pro-kone.cz/.

10.6.2017 21:28
zuzanet

XXX.XXX.245.170

A neuvažujete i o nalepovacích podkovách? Podkovy GluShu se na takové případy používají, vyjdou levněji než botičky, pokud stejně po zaléčení budete kovat a nemusíte řešit obouvání, zouvání, boty do výběhu nebo jen na práci...

11.6.2017 10:10
sisi58

XXX.XXX.191.1

zuzanet napsal(a):
A neuvažujete i o nalepovacích podkovách? Podkovy GluShu se na takové případy používají, vyjdou levněji než botičky, pokud stejně po zaléčení budete kovat a nemusíte řešit obouvání, zouvání, boty do výběhu nebo jen na práci...

Botičky slouží k tomu, aby se dalo jezdit i po horších površích. Jinak by měl koník chodit sám dle uvážení po pastvině/výběhu, neboť nenakovaná kopyta se hojí lépe, než okovaná, ať už klasickou nebo plastovou podkovou, která kopyto vymezuje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík