Dobrý den, dostala jsem na starost kobylku, se kterou se půl roku nic nedělala. Pod sedlem je šikovná, skoro se neleká. Ze země je taky moc hodná a vnímavá, ale problém Je, když chci, aby překročila nějaký klacek na zemi. Nemusí to být ani kavalena nebo něco zvýšeného, stačí jen klacek, který ji leží před nohama. Včera jsem to a ni zkoušela párkrát přejít,4x mi přešla klacek, ale pak uz vubec. Ani trenérka neví, Co s ni je. Je možné, že byla bita, ale nevím. Nemám možnost ji pustit na volno a sledovat co bude dělat, ani nemám možnost kavalet, pouze klacku a pneumatik. Diky.
jhk

XXX.XXX.181.248
A ze země, když ji vedeš, klacek přejde?
Z jakeho duvodu je nutne, aby neustale chodila pres klacky? Jestlize vam ten klacek presla jednou, dvakrat, dokonce ctyrikrat! tak jste ji mela pochvalit a nechat to byt. Cim vetsi problem z toho delate, tim vic se kun opravnene domniva, ze klacky jsou nejake velke zlo.
Co by s ni bylo? Nic, je to kun. Klacek na zemi muze taky byt had, z jeho pohledu. Vy jste tam od toho, abyste koni v pohode vysvetlila, ze se nemusi bat, a kdyz prekazku uspesne prekona (staci jednou!) tak mohutne pochvalit a dat pauzu a pokoj.