bodlinka-

XXX.XXX.165.142
Dobrý den, chci se zeptat, musime se rychle přestěhovat, máme dva kone, kteří jsou na noc zavírání. Letošní zimu zvládly by ji v přístřešku ? Sami by si chodili ven a dovnitř. Furt se mi to nezda děkuji za názor.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pred trom rokmi som si doniesla domov dostiháka z tréningu, býval vo vonkajšom boxe, ale dekovaný. Došiel domov cca v polke října a zimu zvládol absolútne bezproblémov a bez deky. Vlani nám v podobnom termíne prišiel kolega, z boxu, tiež šiel rovno von. Napriek problémom s imunitou(alebo s čím, trpel na občasné hnačky, nemal dobré kopytá, nejaké ďalšie kožné problémy...) si aj s -25 stupňami poradil s prehľadom. Deku dostal raz, asi dva týždne po príchode, keď ešte nebol zaradený do stáda a stál vonku na daždi v nejakých 4-5stupňoch, aby bol "v kolektíve" a klepal sa.
Pokiaľ nájdete rozumné ustajnenie, kde sa o kone naozaj dobre starajú-teda zabepečia vodu, dostatok sena, prípadne vám koňa zadekujú, ak je treba, nevidím problém.
Jistě, koním zima nevadí. Naše kobyly mají venkovní boxy stále otevřené a stále courají venku. Kobyly nezavíráme, pouze při velkých mrazech pod 10 stupňů jim dáme seno do boxu a na noc zavřeme. Jsou zadekované, ale pouze slabou výběhovou dekou, po ježdění flísovou. Suché mrazy jsou v poho, když prší. nebo sněží, zalezou si sami.
bodlinka-
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, musime se rychle přestěhovat, máme dva kone, kteří jsou na noc zavírání. Letošní zimu zvládly by ji v přístřešku ? Sami by si chodili ven a dovnitř. Furt se mi to nezda děkuji za názor.
Pokud přestěhuje teď, ještě se stihnou přizpůsobit. Z vašeho popisu se zdá, že by byli spolu jen oni dva? Pak by to opravdu neměl být problém.Nikdo by je z přístřešku nevyháněl (dominantní kůň).
My máme 5 koní v režimu 24/7 a deky měli jen když bylo kolem 0°C + - a pršelo a foukalo déle než půl dne a jak letos v dubnu napadl ten sníh.Fotka. Jo vlastně, fjord a kříženec deku neměli.
bodlinka1

XXX.XXX.94.26
ameed
napsal(a):
A mohu se zeptat, jaké máte koně a jaký přístřešek?
Máme (vyžranou) klusačku, o tu se moc nebojím, ale mame ex dostihka v kondici., ale u něj mam pochybnosti. Přístřešek bude 3x6 metrů velký. jinak střední morava. Příští rok už budou mít z toho boxy, ale že se rychle stěhujem, letos to nejspíš nestihnem. v děkuuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nemusíte sa naozaj stresovať, kone vo vyrovnanom kolektíve s dostatkom žrádla naozaj prosperujú aj z mála.
Pre pokoj v duši by som mala v zálohe deky-fleece, nepremokavú nepodšitú a podšitú, ak by na hodou bolo treba. A môžu ísť von.
Denisska

XXX.XXX.169.194
Já musím říct, že jak jsme přivezli na začátku srpna painta z boxu na venkovní ustájení (loni), tak měl teda obrovský problém si zvyknout na zimu... v říjnu jsme museli shánět jiné ustájení s boxy... A to měl nikým nerušený přístup do otevřeného boxu, dva přístřešky, a přesto nebyl O.K.... Záleží asi na koni :)
A srst mým koním narůstá už v srpnu, teď už je mám docela dost nasrstěné :) takže asi fakt individuálně... :).
bodlinka1

XXX.XXX.94.26
Seno bude mít nonstop, deky mame, i zateplovaky na nohy.