Oves pro mladého koně

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2017 20:40
Lenka03

XXX.XXX.142.113

Zdravím,
plánuji svému koni začít přidávat do krmné dávky trochu ovsa, jedná se o mlaďocha - 4 roky. Je vhodný spíš celý, nebo mačkaný oves?

19.10.2017 23:11
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Mačkaný a zapařený.

20.10.2017 08:24
sisi58

XXX.XXX.191.1

Extrudovaný. Vydrží déle, než mačkaný a je stráven celý. Vlastní zkušenost. V bobcích najdete celý oves(ječmen), ale mačkaný či extrudovaný nenajdete. Odhaduji, že tak čtvrtinu celého obilí koně nestráví.
Extrudované obilí mi přijde i příjemnější na omak, tedy nejspíš i na pocit v hubě. Je takový hladší, ne tak ostrý, jako mačkaný.
http://www.rajprokone.cz/extrudovany-oves-ov-vlocky-20-kg
Porovnejte na fotkách.

20.10.2017 08:44
polárka.15

XXX.XXX.45.253

sisi58 napsal(a):
Extrudovaný. Vydrží déle, než mačkaný a je stráven celý. Vlastní zkušenost. V bobcích najdete celý oves(ječmen), ale mačkaný či extrudovaný nenajdete. Odhaduji, že tak čtvrtinu celého obilí koně nestráví.
Extrudované obilí mi přijde i příjemnější na omak, tedy nejspíš i na pocit v hubě. Je takový hladší, ne tak ostrý, jako mačkaný.
http://www.rajprokone.cz/extrudovany-oves-ov-vlocky-20-kg
Porovnejte na fotkách.

Ta cena je teda masakr

20.10.2017 09:17
katkaa1

XXX.XXX.91.43

Pokiaľ sa jedná o zdravého koňa s dobrými zubami tak pokojne celý. Kŕmim tak roky aj žriebätám a nikdy som s tým nemala problém. To že v truse nájdete zopár celých zŕn (často sú to len šupky) nič neznamená, je to normálne. A ako sme sa dakedy na škole učili pre kone je celý ovos vhodný lebo pri chrúmaní krmivo pekne preslinia.
Ak z nejakého dôvodu potrebujete aby bol stráviteľnejší tak extrudovaný je určite najlepší avšak tá cena je naozaj premrštená, to dám radšej o niečo viac celého a mám kŕmenie za pätinovú cenu.

20.10.2017 10:15
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):
Ta cena je teda masakr

Mám seniorku, tak jí podstrojuji.

20.10.2017 10:20
sisi58

XXX.XXX.191.1

katkaa1 napsal(a):
Pokiaľ sa jedná o zdravého koňa s dobrými zubami tak pokojne celý. Kŕmim tak roky aj žriebätám a nikdy som s tým nemala problém. To že v truse nájdete zopár celých zŕn (často sú to len šupky) nič neznamená, je to normálne. A ako sme sa dakedy na škole učili pre kone je celý ovos vhodný lebo pri chrúmaní krmivo pekne preslinia.
Ak z nejakého dôvodu potrebujete aby bol stráviteľnejší tak extrudovaný je určite najlepší avšak tá cena je naozaj premrštená, to dám radšej o niečo viac celého a mám kŕmenie za pätinovú cenu.

Máte pravdu. Ale zadavatelka píše "trochu" přidat do krmení. Tak proto jsem navrhla extrudované.
Ono taky hodně záleží, kde nakoupíte.
Já krmím ječmenem a našla jsem přímo výrobce, takže 50 kg od nich přijde na necelé 300, - a to už jde.

21.10.2017 19:43
koně

XXX.XXX.205.252

Lenka03 napsal(a):
Zdravím,
plánuji svému koni začít přidávat do krmné dávky trochu ovsa, jedná se o mlaďocha - 4 roky. Je vhodný spíš celý, nebo mačkaný oves?

Čtyřletému, u kterého předpokládáme, že má zuby v pořádku, bych přihodila celý.Aby pěkně kousal a slinil.
U hříbátka nebo staříka, kdybych měla mačkač, zas upřednostním ten mačkaný

21.10.2017 20:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

koně napsal(a):
Čtyřletému, u kterého předpokládáme, že má zuby v pořádku, bych přihodila celý.Aby pěkně kousal a slinil.
U hříbátka nebo staříka, kdybych měla mačkač, zas upřednostním ten mačkaný

Kůň siče celý oves sežera, ale taky polovinu vysere. Navíc můze dostat řádky. Mačkaný je stravitelnější, navíc napařený. Zvlážtě v zimě bych neváhal. Mám pocit, že existuje lidová písnička...dej koni obroku, bude mu do skoku...

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.10.2017 22:04

Jen chytnu za slovo prvni prispevek: Zapareneho bych nedavala zadnemu zvireti nic. Zaparene zradlo rychle meni svou kvalitu a muze zazivani velmi ublizit
Tedy krmme radeji naparene a zaparene nechme na nohy treba az budeme potrebovat nechat provalit abses

21.10.2017 22:05

Nebo spis sparene? p.

22.10.2017 08:33
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Kůň siče celý oves sežera, ale taky polovinu vysere. Navíc můze dostat řádky. Mačkaný je stravitelnější, navíc napařený. Zvlážtě v zimě bych neváhal. Mám pocit, že existuje lidová písnička...dej koni obroku, bude mu do skoku...

A dej mu ovsa, bude skákat hopsa...

22.10.2017 09:14
dsj

XXX.XXX.207.141

polárka.15 napsal(a):
Ta cena je teda masakr

Také jsem si říkala... beru 1q za 400Kč, namačkaný ho v pohodě zvládá i babka... Nemačkaný jí padal z huby, myslím, že protože je tvrdý a ostrý a ona už nemá takovou páru v hubě ho pořádně rozkousat. Snad jí ty zuby ještě chvíli vydrží, extrudovaný je tedy opravdu slušná pálka, ale jsem ráda že vím, že existuje, jestli ho bude někdy potřebovat.

23.10.2017 08:29
polárka.15

XXX.XXX.45.253

sisi58 napsal(a):
Mám seniorku, tak jí podstrojuji.

To chápu, ale mačkaný udělá tu stejnou službu... Ale tvoje věc, tvoje rozhodnutí :).

23.10.2017 09:31
sisi58

XXX.XXX.191.1

polárka.15 napsal(a):
To chápu, ale mačkaný udělá tu stejnou službu... Ale tvoje věc, tvoje rozhodnutí :).

Ještě ho dávám ptákům do krmítek. Chutná jim.

Přidejte reakci

Přidat smajlík