Extrudovaný. Vydrží déle, než mačkaný a je stráven celý. Vlastní zkušenost. V bobcích najdete celý oves(ječmen), ale mačkaný či extrudovaný nenajdete. Odhaduji, že tak čtvrtinu celého obilí koně nestráví.
Extrudované obilí mi přijde i příjemnější na omak, tedy nejspíš i na pocit v hubě. Je takový hladší, ne tak ostrý, jako mačkaný.
http://www.rajprokone.cz/extrudovany-oves-ov-vlocky-20-kg
Porovnejte na fotkách.
sisi58
napsal(a):
Extrudovaný. Vydrží déle, než mačkaný a je stráven celý. Vlastní zkušenost. V bobcích najdete celý oves(ječmen), ale mačkaný či extrudovaný nenajdete. Odhaduji, že tak čtvrtinu celého obilí koně nestráví.
Extrudované obilí mi přijde i příjemnější na omak, tedy nejspíš i na pocit v hubě. Je takový hladší, ne tak ostrý, jako mačkaný.
http://www.rajprokone.cz/extrudovany-oves-ov-vlocky-20-kg
Porovnejte na fotkách.
Ta cena je teda masakr
Pokiaľ sa jedná o zdravého koňa s dobrými zubami tak pokojne celý. Kŕmim tak roky aj žriebätám a nikdy som s tým nemala problém. To že v truse nájdete zopár celých zŕn (často sú to len šupky) nič neznamená, je to normálne. A ako sme sa dakedy na škole učili pre kone je celý ovos vhodný lebo pri chrúmaní krmivo pekne preslinia.
Ak z nejakého dôvodu potrebujete aby bol stráviteľnejší tak extrudovaný je určite najlepší avšak tá cena je naozaj premrštená, to dám radšej o niečo viac celého a mám kŕmenie za pätinovú cenu.
katkaa1
napsal(a):
Pokiaľ sa jedná o zdravého koňa s dobrými zubami tak pokojne celý. Kŕmim tak roky aj žriebätám a nikdy som s tým nemala problém. To že v truse nájdete zopár celých zŕn (často sú to len šupky) nič neznamená, je to normálne. A ako sme sa dakedy na škole učili pre kone je celý ovos vhodný lebo pri chrúmaní krmivo pekne preslinia.
Ak z nejakého dôvodu potrebujete aby bol stráviteľnejší tak extrudovaný je určite najlepší avšak tá cena je naozaj premrštená, to dám radšej o niečo viac celého a mám kŕmenie za pätinovú cenu.
Máte pravdu. Ale zadavatelka píše "trochu" přidat do krmení. Tak proto jsem navrhla extrudované.
Ono taky hodně záleží, kde nakoupíte.
Já krmím ječmenem a našla jsem přímo výrobce, takže 50 kg od nich přijde na necelé 300, - a to už jde.
Lenka03
napsal(a):
Zdravím,
plánuji svému koni začít přidávat do krmné dávky trochu ovsa, jedná se o mlaďocha - 4 roky. Je vhodný spíš celý, nebo mačkaný oves?
Čtyřletému, u kterého předpokládáme, že má zuby v pořádku, bych přihodila celý.Aby pěkně kousal a slinil.
U hříbátka nebo staříka, kdybych měla mačkač, zas upřednostním ten mačkaný
koně
napsal(a):
Čtyřletému, u kterého předpokládáme, že má zuby v pořádku, bych přihodila celý.Aby pěkně kousal a slinil.
U hříbátka nebo staříka, kdybych měla mačkač, zas upřednostním ten mačkaný
Kůň siče celý oves sežera, ale taky polovinu vysere. Navíc můze dostat řádky. Mačkaný je stravitelnější, navíc napařený. Zvlážtě v zimě bych neváhal. Mám pocit, že existuje lidová písnička...dej koni obroku, bude mu do skoku...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen chytnu za slovo prvni prispevek: Zapareneho bych nedavala zadnemu zvireti nic. Zaparene zradlo rychle meni svou kvalitu a muze zazivani velmi ublizit
Tedy krmme radeji naparene a zaparene nechme na nohy treba az budeme potrebovat nechat provalit abses
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo spis sparene? p.
jahodapavel
napsal(a):
Kůň siče celý oves sežera, ale taky polovinu vysere. Navíc můze dostat řádky. Mačkaný je stravitelnější, navíc napařený. Zvlážtě v zimě bych neváhal. Mám pocit, že existuje lidová písnička...dej koni obroku, bude mu do skoku...
A dej mu ovsa, bude skákat hopsa...
polárka.15
napsal(a):
Ta cena je teda masakr
Také jsem si říkala... beru 1q za 400Kč, namačkaný ho v pohodě zvládá i babka... Nemačkaný jí padal z huby, myslím, že protože je tvrdý a ostrý a ona už nemá takovou páru v hubě ho pořádně rozkousat. Snad jí ty zuby ještě chvíli vydrží, extrudovaný je tedy opravdu slušná pálka, ale jsem ráda že vím, že existuje, jestli ho bude někdy potřebovat.